evlere bayrak asmak yasak mi / balkona bayrak asmak - ekşi sözlük

Evlere Bayrak Asmak Yasak Mi

evlere bayrak asmak yasak mi

balkona bayrak asmak

  • tuttugu takimin sampiyon oldugu gunlerde fanatik amcalar tarafindan gerceklestirilen eylemdir ayrica.

  • resmi bayramlarda/gunlerde sikca gordugumuz bir eylemdi. ancak artik evlerin balkonlarinda turk bayragi gormek az rastlanir bir $ey oldu gibi. asilsa da o bayrak kesin ters doner, kivrilir; balkondan da bir gun gec alinir.

  • cocuklugumdan beri her milli bayramda evimizde yapilan, babami* hatirlattigi icin hala devam ettirdigimiz bir gelenektir.

  • "milliyetçilikte sidik yarıştır" ırken başvurulabilcek bir yöntem de olabilir..

  • ülkemizin şu an ki durumuyla beraber ankarada ay yıldızlı bayrakla başlamış, pkk ve bölücü terör eylemlerini lanetleyen harekettir. tüm türkiye'ye yayılmalıdır.

  • filmlerde özendiğimiz gıpta ederek iç geçirdiğimiz amerikan müstakil evlerinde çoklukla gördüğümüz hadisedir bayrak funduszeue.info farkı balkona değilde ,evin duvarında aşağıdan yukarı 45 derecelik demir boruya asılmasıdır bayrağıfunduszeue.infoalılarda bizim gibi manik depresif,ırkçı ve faşist olduğundan sanırım.

  • son günlerde yaşanan şehit olayları sebebiyle tüm ulusalcı, milliyetçi kişilerin yapması gereken protesto şekli. bu bayrak altında hepimiz kardeşiz. teröristler hariç.

  • döneminde darbe yanlılarının, döneminde ise darbe karşıtlarının yapmış olduğu eylem.

    (bkz: sadece türkiye'de yaşanabilen olaylar)

  • eğer darbe başarılı olsaydı şimdi bayrak asanların büyük bir çoğunluğu gene yapacağı durumdur.

  • az sonra zevkle ve kendimce bir törenle yapacağım eylem.şan olsun,nam olsun! ne mutlu türküm diyene!

  • Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından:

    Karar&#;No:

    - K A R A R -

    Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 21/11/ tarihli yazıda, aynen; “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ve sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8. maddelerinde yer alan; “Mahalli idareler seçimleri beş yılda bir yapılır. Her seçim döneminin beşinci yılındaki 1 Ocak günü seçimin başlangıç tarihidir. Aynı yılın Mart ayının son Pazar günü oy verme günüdür.” hükme istinaden, mahalli idareler seçimleri 29 Mart Pazar günü yapılacaktır.

    Bilindiği üzere, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 79 uncu maddesi; “Seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma” görevi genel olarak Yüksek Seçim Kuruluna verilmiş, sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 49 - maddelerinde seçim propagandası ve yasaklar gösterilmiştir.

    Yukarıdaki kanun hükmünde açıkça belirtildiği üzere; mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihi 01 Ocak Perşembe günü, oy verme gününün ise 29 Mart Pazar günü olması nedeniyle, bu seçimlerin seçim propagandasının başlangıç tarihi ise sayılı Kanunun maddesinin son fıkrası gereği 19 Mart Perşembe gününe isabet etmektedir.

    Anılan yasal hükümlere göre, seçimin ve seçim propagandasının başlangıç tarihlerinden itibaren kanunen yasak olan konular hakkında karar verilmesi ve kamuoyuna duyurulması takdirlerinize arz olunur.” denilmiş ve 22/11/ tarihli, sayılı kararımız ile Kurulumuz Başkanı Muammer AYDIN Başkanlığında, Üyeler Hasan ERBİL ve Hüseyin EKEN’den oluşturulan komisyon bu konudaki çalışmasını tamamlamış olmakla, konu ve komisyonca hazırlanan taslak karar incelenerek;

    GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:

    Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın ve sayılı Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun’un 8. maddeleri gereği yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinin başlangıç tarihi 01 Ocak Perşembe günü ve bu seçimlerde seçim propagandasının başlangıç tarihi ise 19 Mart Perşembe günüdür.

    Anayasa’nın 79 uncu maddesiyle; seçimlerin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetilmesi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma seçim süresince ve seçimden sonra seçim konuları ile ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama görev ve yetkisi Yüksek Seçim Kuruluna verilmiş, anılan madde diğer seçim kurullarının görev ve yetkilerinin de kanunla düzenleneceğini hüküm altına almıştır.

    sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunun 20 nci maddesiyle de, ilçe çevresinde seçimin düzenle yürütülmesini sağlamak için gereken bütün tedbirleri alma yetki ve görevi ilçe seçim kurullarına verildiğinden, seçim sürecinin başlaması ile oy verme gününe kadar bütün ilgililerce uyulması gereken seçim yasaklarının belirlenmesi gerekmektedir.

    sayılı Kanunun 49 uncu maddesinde; propaganda serbestliği ve süresinin, oy verme gününden önceki onuncu gün olduğu belirtilmiş, bu serbestlik ve süreye getirilen sınırlamalar da yine 49 ila maddeleri arasında düzenlenmiştir. Anılan düzenlemede oy verme gününden önceki on gün içinde açık ve kapalı yerlerde yapılacak propagandalara ilişkin ilçe seçim kurullarının görevleri gösterilmiştir. sayılı Kanunun değişik 56 ncı maddesinde, hoparlörle propagandanın seçim takviminin başlangıcından itibaren seçim propagandasının sona erdiği ana kadar yapılacağı öngörülmüştür. Yine aynı Kanunun 60 ıncı maddesiyle, duvar ilanı, afiş, flama, bayrak ve sabit reklam panoları (bilboardlar) siyasi partilerin ve varsa bağımsız adayların yararlanma sırasını belirleme ve 61 inci maddesi ile de; oy verme gününden önceki yirminci günden önce asılan, yapıştırılan bayrak, afiş ve flamalarla ilanların kaldırılma görevi yine ilçe seçim kuruluna verilmiştir.

    sayılı Kanunun 63 üncü maddesinde; seçim süresince yapılamayacak işler, 64 üncü maddesinde; törenlere ait yasaklar, 65 inci maddesinde; Başbakan ve bakanlara ilişkin yasaklar ve 66 ncı maddesinde ise; memurların gezilere katılma yasağı getirilmiştir.

    Yukarıdaki açıklamalara ek olarak,

    Halkın bir konuda bilgilendirilmesi, bir ürün ve bir hizmetin halka duyurulması, bir etkinliğe kamuoyunun ilgi ve dikkatinin çekilmesi amacıyla kullanılan ilan ve reklam yerleri (bilboard, pano v.s.) önemli bir yer tutmaktadır.

    Söz konusu yerlerin (bilboard, pano v.s.) seçim dönemlerinde siyasi propaganda amacına yönelik olarak kullanılmaları durumunda, kamuoyunun dikkat ve ilgisini daha fazla çekmesi ve bir takım eleştirilere konu olması da kaçınılmazdır.

    Bu nedenle, belediye başkanlıklarının izni ile özel kişi ve kuruluşlarca kurulan; belediye başkanlıklarına ait olup da özel kişi ve kuruluşlara kiraya verilen veya belediyelerce doğrudan kullanılan ilan ve reklam yerlerinin (bilboard, pano v.s.), seçimlerin eşitlik, tarafsızlık ve dürüstlük ilkelerine uygun biçimde yapılıp sonuçlandırılabilmesi için, seçim dönemi içerisinde seçim propagandalarında kullanımı özel önem arz etmekte ve yasalarda seçim dönemlerinde buralardan siyasi partilerin yararlanamayacağına ilişkin bir hüküm bulunmamaktadır. Bundan dolayı, bu yerlerin seçim propagandalarında kullanılabilmesi için uyulması gereken ilkelerin belirlenmesi gerekmektedir.

    Seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylara eşit sayı ve eşit ücret karşılığında olmak kaydıyla, ilan ve reklam yerlerinin (bilboard, pano v.s.) tahsisine yasal bir engel bulunmadığından seçimlerde propaganda aracı olarak kullanılması da yasaklanamaz.

    Belediye başkanlıklarına ait ilan ve reklam yerlerinin (bilboard, pano v.s.) kullanımının kira akdiyle özel kişi ve kuruluşlara verilmiş olması halinde bu yerlerin özel amaçla kullanımı esastır. Ancak, söz konusu yerlerden seçim dönemlerinde siyasi partilerin ve bağımsız adayların da yararlanmak istemeleri ve bu yerlerin siyasi propaganda amacıyla kullanılmasına izin verilmesi halinde, bu isteklerin ilçe seçim kurulu başkanlığına yapılması ve ilçe seçim kurulunca da tüm siyasi partilere ve bağımsız adaylara duyuru yapılarak söz konusu yerlerden yararlanmak isteyip istemediklerinin sorulması ve yararlanmak isteyenlere eşit yer ve zaman ayrılarak eşit ücretle kullandırılması yoluna gidilmesi gerekmektedir.

    Yapılan bildirim üzerine seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adayların tümünün istekte bulunmaması halinde, istekli sayısına göre tahsisin yapılması yoluna gidilmelidir.

    Yukarıda belirlenen usul ve esaslara aykırı davranış, seçimlerin tarafsızlık ve eşitlik içerisinde yapılması ilkesine aykırılık oluşturur. İlçe seçim kurullarınca, bu tür tahsis işlemleri derhal durdurularak ilan ve reklam yerlerindeki afişlerin kaldırılmak suretiyle yukarıda belirlenen usul ve esaslara uygun duyuru yapılarak kullanımının sağlanması gerekir.

    Belediye meclis ve encümen kararları ile sabit reklam panolarının (bilboard) uzun bir süre ile (örneğin 10 yıl) kullanım hakkına sahip olan özel ve tüzel kişiler de seçim dönemlerinde yukarıda belirlenen kurallara uymak zorundadırlar.

    Ayrıca;

    Belediyelerin gözetim ve denetiminde kullanılmakta olan raylı araçların ve bu araçların bulunduğu yer altı ve üstü merkezlerinin ve raylı araçların içerisinde bulunan reklam monitörleri gibi yer ve araçlar kamu malı olması nedeniyle siyasi propaganda aracı olarak kullanılamaz.

    sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un kamu araçları için uygulanan yasaklayıcı hükümlerinin, seçim dönemlerine özgü olarak, kamu hizmeti yapan özel halk otobüsleri ve benzeri toplu ulaşım araçları hakkında da uygulanması kaçınılmazdır.

    Bu nedenle, seçim dönemlerinde söz konusu araçlarda siyasi propaganda içeren afiş, flama ve posterlerin asılması ve taşınması yasaktır.

    Kanunun seçim propagandası bölümünde yer alan yasakların Başkanlık teklifi doğrultusunda belirlenerek kamuoyuna duyurulmasına karar verilmelidir.

    SONUÇ:

    Yukarıdan beri yapılan açıklamalar ve yasal hükümler çerçevesinde;

    I- SEÇİMİN BAŞLANGIÇ TARİHİNDEN OY VERME GÜNÜNDEN ÖNCEKİ GÜNE KADAR OLAN SÜRE İÇİNDE (01/01/ – 28/03/);

    1- Seçim dönemlerinde, genel yollar ve caddeler üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesislerde her türlü seçim çalışması yapılmasının ve parti bürosu kurulmasının yasak olduğuna,

    2- Hoparlörle propagandanın, seçimin başlangıcı olan 01 Ocak tarihinden itibaren seçim propagandasının sona erdiği tarih olan 28 Mart Cumartesi günü saat: ’e kadar halkın huzur ve rahatını bozmamak ve sayılı Kanunun 50 nci maddesinin son fıkrası hükümlerine uymak şartıyla serbest olduğuna,

    3- Seçimin başlangıç tarihi olan 01/01/ tarihinden 19/03/ tarihine kadar siyasi propaganda amaçlı açık ve kapalı yer toplantılarının sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hakkında Kanun hükümlerine tabi olduğuna,

    4- Siyasi partilerin ve adayların kendilerini tanıtıcı nitelikte broşür ve el ilanları dışında herhangi bir hediye ve eşantiyon dağıtmaları, dağıttırmaları veya bunların üçüncü şahıslar ya da kurum ve kuruluşlar aracılığı ile dağıtılmasının yasak olduğuna,

    5- El ilanı mahiyetindeki matbuaları dağıtacak kimselerin seçme yeterliğini haiz olmaları gerektiğine, genel ve katma bütçeli idareler, il özel idareleri, belediyelerle bunlara bağlı daire ve müesseseler, iktisadi devlet teşekkülleri ve bunların kurdukları müesseseler ve ortaklıkları ile diğer kamu tüzel kişiliklerinde memur ve hizmetli olarak çalışanların ilan dağıtamayacaklarına,

    6- sayılı Kanunun 62 nci maddesinde sayılanlarla, kamuya yararlı dernekler ve bunlarda görev almış bulunan memur ve hizmetlilerin seçimlerde de tarafsızlıklarını korumak zorunda olduklarına, bu kapsamda olanların siyasi partilere veya adaylara her ne nam ve ad ile olursa olsun bağış ve yardımlarda bulunmalarının yasak olduğuna,

    7- Memur ve hizmetlilerin siyasi bir partinin veya adayın emrinde siyasi bir faaliyette çalıştırılmalarının, her türlü araç ve gereç ile imkanlarını kullanmalarının veya kullandırılmalarının yasak olduğuna,

    8- Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbualar üzerinde, Türk Bayrağı, dini ibareler bulundurulması yasak olup, seçim propagandalarında, Türkçe’den başka dil ve yazı kullanılmasının yasak olduğuna,

    9- Bankalar Kanunu’na tabi teşekküllerin, siyasi bir partinin ve adayın lehinde veya aleyhinde veya vatandaşın oyuna tesir etmek maksadıyla her türlü yayınlarda bulunmalarının yasak olduğuna, daha önce basılmış ve yayınlanmış ve yukarıdaki fıkrada mahiyeti belirlenen her türlü kitap, broşür, afiş ve bunlara benzer yayınların da aynı hükme tabi olduğuna,

    Vatandaşların ikamet ettikleri konutlara veya işyerlerine destekledikleri partilere veya adaylara ait parti bayrağı, afiş, resim ve flamaların asılmasının yasak olduğuna,

    Oy verme gününden önceki yirminci güne kadar (01/01/ - 09/03/ tarihleri arasında) sayılı Kanunun 60/5, 61/ maddelerine göre, özel ve tüzel kişilere ait reklam panoları dahil, aynı Kanunun 60/2. maddesinde belirtilen yerler dışında duvar ilanı, flama, parti bayrağı ve afiş asılması ve yapıştırılmasının yasak olduğuna,

    Seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününden önceki yirminci güne (01/01/ - 09/03/ tarihleri arasında) kadar duvar ilanı ve afişle propagandaya ilişkin uygulama ve yasakların mülki idare amirlerinin yetki, gözetim ve denetimi altında yürütülmesine,

    Cep telefonları ile belli bir merkezden yönlendirilmek suretiyle seçim propagandası yapılamayacağına, yapıldığı takdirde hukuki ve cezai açıdan ilgili imtiyaz şirketlerinin sorumlu olacaklarına,

    Seçim döneminde (seçimin başlangıç tarihinden oy verme gününe kadar ki süreçte) şehir içi toplu ulaşımı sağlayan her türlü araçlara ve araçların içerisinde bulunabilecekher türlü reklam araçlarına siyasi propaganda içeren afiş, flama ve posterlerin asılamayacağına ve hiçbir suretle reklam yapılamayacağına,

    Belediyelerin gözetim ve denetiminde kullanılmakta olan raylı araçlara ve bu araçların bulunduğu yer altı ve üstü merkezlerine veya raylı araçların içerisinde bulunan her türlü reklam araçlarının seçim dönemi içerisinde propaganda yasakları kapsamında olduğuna,

    Siyasi partiler ve bağımsız adayların; postaya açıktan, ambalajsız olarak verecekleri el ilanı, broşür gibi basılmış kağıtların belli bir adresi içermesi şartı ile, sadece PTT kanalıyla oy verme gününden önceki gün saat ’e kadar (yani son yirmidört saat dışında) dağıtımında kanunen bir sakıncanın olmadığına, ancak son yirmidört saat içinde bu tür gönderilerin dağıtımının yasak olduğuna,

    PTT Genel Müdürlüğünce hizmete sunulan “Kişisel Pul” uygulaması kapsamında siyasi parti logosu, adayın fotoğrafı ve propaganda niteliğinde yazı ihtiva eden “Kişisel Pul”ların basımının ve bunların yapıştırıldığı gönderilerin dağıtımının yapılmasının, seçim dönemi içerisinde sayılı Kanunun ve 63/b maddeleri uyarınca yapılamayacağına,

    Bağımsız adayların, seçim propagandalarında seçimlere katılan veya katılmayan siyasi partilerin amblemini, bayrağını, afiş, poster vb. materyallerini kullanmalarına yasal olanak bulunmadığına,

    Siyasi partilerin ve adayların kültürel faaliyetler kapsamında kutlama ve toplantı yapmak için izin verme konusunda seçim kurullarına başvurulamayacağına, bu konularda yetkinin idari mercilere ait olduğuna,

    Kurumsal olarak kutlanacak bilimsel etkinlikler nedeniyle seminer verilmesi, sunulan broşür ve afişlerin asılması ve dağıtılması şeklinde planlanan faaliyetlerin seçim yasaklarına girmediğine,

    II- OY VERME GÜNÜNDEN ÖNCEKİ YİRMİNCİ GÜN İÇİNDE (09/03/ – 28/03/);

    1- 09Mart Pazartesi akşamına kadar, sabit reklam yerlerinden (bilboard, pano vs.) ilçe seçim kurullarının gözetim ve denetiminde seçime katılacak siyasi partiler ve bağımsız adayların başvuruda bulunmaları halinde eşit sayı ve ücret karşılığında yararlanmalarının mümkün olduğuna, siyasi partiler ve bağımsız adayların tümünün istekte bulunmaması halinde, istekli sayısına göre tahsisin yapılması yoluna gidilmesi gerektiğine,

    2- Oy verme gününden önceki son yirmi gün içinde (09/03/ - 28/03/ tarihleri arasında), özel ve tüzel kişilere ait reklam panoları dahil, sayılı Yasanın 60/ maddesinde gösterilen yerlere duvar ilanı, flama, parti bayrağı ve afiş asılması ve yapıştırılmasının serbest olduğuna,

    Yukarıda belirtilen yerler dışında kalan yerlere duvar ilanı, flama, parti bayrağı, afiş asılmasının ve yapıştırılmasının yasak olduğuna,

    3- Yukarıdaki 1 ve 2. maddelerde belirtilen uygulama ve yasakların ilçe seçim kurullarının denetimi ve gözetimi altında yürütülmesine,

    III- SEÇİM PROPAGANDASININ BAŞLANGICI OLAN 19 MART TARİHİNDEN İTİBAREN OY VERME GÜNÜNÜ TAKİP EDEN GÜNE KADAR OLAN SÜRE İÇİNDE;

    1- 19 Mart Perşembe gününde başlayan serbest propaganda süresi içinde ilçe seçim kurullarınca gösterilecek yerlerden başka açık ve kapalı yerlerde toplu olarak propaganda yapılmasının yasak olduğuna,

    2- sayılı Kanun’un 62 nci maddesinde sayılı bütün daire, teşekkül ve müesseselerle Bankalar Kanunu’na tabi teşekküllere ait kaynaklardan yapılan iş ve hizmetler dolayısıyla, (açılış ve temel atma dahil) törenler tertiplemek, nutuklar söylemek, demeçler vermek ve bunlar hakkında her türlü vasıtayla yayınlarda bulunulmasının yasak olduğuna,

    3- Başbakan ve bakanlarla, milletvekillerinin yurt içinde yapacakları seçim propagandası ile ilgili gezilerini makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtalarla yapamayacaklarına, bu maksatla yapacakları gezilerde, protokol icabı olan karşılama ve uğurlamalar ile törenlerin yapılamayacağına ve resmi ziyafet verilemeyeceğine, Başbakan ve bakanların seçimle ilgili çalışmalarında ve konuşmalarında bu Kanun hükümleriyle bağlı olduklarına,

    4- Başbakan, bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası ile ilgili olarak yapacakları gezilere hiçbir memurun katılamayacağına,

    IV- Karar örneğinin;

    1- Tüm il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına,

    2- Seçime katılabilecekleri tespit ve ilan edilen siyasi parti genel başkanlıklarına,

    3- Cumhuriyet Başsavcılıklarına iletilmek üzere Adalet Bakanlığına,

    4- Mülki İdari Makamlara iletilmek üzere İçişleri Bakanlığına,

    gönderilmesine,

    5- Resmî Gazete’de yayımlanmasına,

    30/12/ tarihinde oybirliği ile karar verildi.

    BaşkanBaşkanvekiliÜyeÜye

    Muammer AYDINAhmet BAŞPINARHasan ERBİLNecati SÖZ

    ÜyeÜyeÜyeÜye

    Hüseyin EKENBahadır DOĞUSOY Mehmet KILIÇAli EM

    Üye ÜyeÜye

    Kırdar ÖZSOYLUSadri BOZKURTM. Zeki ÇELEBİOĞLU

    İlçemiz Kaymakamlığının tarih ve sayılı yazısı ile Belediyeler, ilgili Kurumlara ve Siyasi Parti İlçe Başkanlıklarına gönderilen "Afiş ve Pankarklar" Konulu yazı aşağıya çıkarılmıştır.

     

            Kaymakamlığımızın tarih ve  sayılı "Afiş ve Pankartlar" konulu yazısında, 31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi dolayısıyla bağımsız veya siyasi partilerden belediye başkan aday adaylarının/adaylarının ve muhtar adaylarının tanıtım ve propaganda amacıyla ilçemizin muhtelif yerlerine kontrolsüz ve abartılı şekilde pankart ve afiş astıkları veya yapıştırdıklarının görüldüğü; yürürlükteki mevzuata uygun olmayan ve çevre kirliliği oluşturan bu durumun aynı zamanda birçok vatandaşın şikayetine, itirazına ve mağduriyetine yol açtığı belirtilerek, uygun olmayan yerlere asılan veya yapıştırılan siyasi içerikli malzemelerin belediyelerce kaldırılması ve masrafların ilgililerden tahsili istenilmişti. Belirtilen malzemelerin bir kısmı kaldırılmış olmakla birlikte halen Kanunlara ve YSK Karalarına uygun olmayan yerlere benzer malzemelerin asılmaya veya yapıştırılmaya devam edildiği görülmektedir. 
            Yüksek Seçim Kurulunun 20 Aralık tarihli ve sayılı Mükerrer Resmi Gazetede yayımlanan sayılı kararında, 31 Mart günü yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi dolayısıyla, seçim sürecinde uygulanacak seçim propagandası usul ve esasları belirlenerek, kamuoyuna, ilgili kurumlara ve seçime katılabilme yeterliliğine sahip oldukları tespit ve ilan edilen siyasi parti genel başkanlıklarına bildirilmiştir.    

              sayılı YSK Kararın Sonuç bölümünün;
            I-A-a maddesinde, genel yollar üzerinde, mabetlerde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarınca gösterileceklerden başka meydanlarda toplu olarak sözlü propaganda yapılmasının yasak olduğuna (/)”,

      I-I-a maddesinde, “Seçimin başlangıcı olan 1 Ocak Salı gününden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, herhangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından, sayılı Kanunda belirtilen yerlerin dışında, siyasi ilân ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğuna; aksi halde, bu ilân ve reklamların kaldırılacağına, masraflarının da ilgilisinden tahsil edileceğine; 
            Belirtilen yasaklarla ilgili işlem yapma yetkisinin seçimin başlangıç tarihi olan 01 Ocak Salı gününden 28 Şubat Perşembe günü saat ’e kadar mülki makamlara, son otuz gün içinde (01 Mart - 30 Mart ) ise ilçe seçim kurullarına ait olduğuna, 
            Belediyelerin, yetkili mercilerin istemi üzerine bu karara ( sayılı YSK Kararı hükümlerine) aykırılıkların giderilmesi için araç, gereç ve personeli sağlamakla yükümlü bulunduğuna (/),  

    Toplu taşıma araçlarına tahsis edilmiş üstü kapalı duraklar ile yolcuların inip bindiği kapalı alanlarda da yukarıda belirtilen kuralın geçerli olduğuna (/)”,


            Bunun yanında, aynı kararın;

      I-H-a maddesinde, “Siyasi partiler ve bağımsız adayların, seçim bürolarına (yola taşmayacak şekilde), seçimin başlangıç tarihi olan 01 Ocak Salı gününden, seçim propaganda süresinin son günü olan 30 Mart Cumartesi günü saat ’e kadar, parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri malzemelerini asabileceklerine veya yapıştırabileceklerine (/),  

    Siyasi partilerin, sayılan malzemeleri, genel merkez, il, ilçe ve belde binalarına her zaman asıp yapıştırmakta serbest olduklarına (/),

    I-H-b maddesinde, siyasi partiler ve bağımsız adayların, seçimin başlangıcı olan 01 Ocak Salı gününden seçim propaganda süresinin son günü olan 30 Mart Cumartesi günü saat ’e kadar, açık veya kapalı yer toplantıları ile taşıtlarında; parti bayrağı, afiş, poster, pankart ve benzeri ilân ve reklam malzemelerini serbestçe kullanabileceklerine (/),

    Miting günü, miting alanı çevresindeki güzergâhlarda, toplantı süresinin bitimine kadar bu malzemelerin yine serbestçe kullanılabileceğine (/),

    I-H-c maddesinde, propaganda ilân ve reklam malzemelerinin, yukarıda sayılan yerler dışında, ancak ilçe seçim kurullarınca gösterilecek yerlere (usulüne göre kiralanmış ilan ve reklam yerleri), Kanunda ve YSK kararlarında belirtilen usul ve esaslara göre asılabileceğine veya yapıştırılabileceğine (/),

    I-H-e maddesinde, vatandaşların, oy verme gününden önceki otuzuncu gün olan 01 Mart Cuma gününden, propaganda süresinin bitim günü olan 30 Mart Cumartesi günü saat ’e kadar, konutlarına, iş yerlerine veya taşıtlarına, siyasi partilere ya da bağımsız adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemeleri asabileceklerine veya yapıştırabileceklerine, bu ilân ve reklâmların her türlü vergi ve harçtan muaf olduğuna (/),

    Konut veya işyeri olarak kullanılmayan binalar ile iskâna açılmamış ya da inşaat halindeki yapılara, siyasi partilere veya bağımsız adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemelerin asılamayacağına ve yapıştırılamayacağına” karar verilmiştir.
     

      Ayrıca; sayılı Kabahatler Kanununun, “Afiş Asma” başlıklı maddesinde, "Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asan kişiye, yüz Türk Lirasından üçbin Türk Lirasına kadar idarî para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilânlar, tek fiil sayılır.

    (2) Birinci fıkra hükmü, yetkili makamlardan alınan açık ve yazılı izne dayalı olarak asılan afiş ve ilânlar açısından uygulanmaz. Bu izinde, afiş ve ilânın asılacağı zaman dilimi açık bir şekilde gösterilir. Bu afiş ve ilânlar izin verilen gerçek veya tüzel kişi tarafından bu sürenin dolmasını müteakip derhal toplatılır. Toplatma yükümlülüğüne aykırı hareket edilmesi halinde birinci fıkra hükmüne göre idarî para cezası verilir. 

    (3) Bu afiş ve ilânların kaldırılmasına ilişkin masraflar da ilgili kişilerden ayrıca tahsil edilir.

    (4) Bu kabahatler dolayısıyla idarî para cezasına, kolluk veya belediye zabıta görevlileri karar verir.” hükmü yer almakta olup, bu Kanunda belirtilen parasal sınırlar “,00 Türk Lirasından ,00 Türk Lirasına kadar” şeklinde güncellenmiştir.


            Yukarıda izah edilen sebepler dolayısıyla, Ceyhan ilçe mülki hudutları dahilinde (İlçe merkezi ve kırsal mahallelerin tamamında);

    1- sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun, sayılı Kabahatler Kanunu, YSK kararları ve ilgi yazımız da dikkate alınarak, parti binaları, seçim büroları, propaganda amacıyla hazırlanmış araçlar ve usulüne göre kiralanmış reklam ve ilan yerleri hariç diğer yerlere asılan veya yapıştırılan siyasi içerikli tüm afiş, pankart vb. malzemenin, sorumluluk sahasına göre Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediyelerince bu yazının tebliğinden itibaren acilen kaldırılması ve temizlenmesini, masrafların ilgililerden tahsilini;

    2-Parti binaları ve seçim bürolarına asılan afiş, poster, pankart gibi siyasi içerikli malzemenin yayaların ve araçların geçişini engellemeyecek şekilde, kaldırıma ve yola taşmayacak şekilde asılması gerektiğinin belediyelerce takibini;          
            3-YSK’nın Sayılı Kararının I-H-e maddesinde,“Vatandaşların, oy verme gününden önceki otuzuncu gün olan 01 Mart Cuma gününden, propaganda süresinin bitim günü olan 30 Mart Cumartesi günü saat ’e kadar, konutlarına, iş yerlerine veya taşıtlarına, siyasi partilere ya da bağımsız adaylara ait bayrak, afiş veya poster gibi tanıtıcı malzemeleri asabileceklerine veya yapıştırabileceklerine” karar verildiğinden 01 Mart tarihinden önce konutlara, iş yerlerine veya taşıtlara asılan ve yapıştırılan siyasi içerikli malzemelerin de sorumluluk sahasına göre Ceyhan ve Adana Büyükşehir Belediyelerince, bu yazının tebliğinden itibaren  kaldırılmasını ve masrafların ilgililerden tahsilini;

    4-Kanuna ve YSK Kararlarına aykırı olarak siyasi içerikli veya seçime yönelik afiş, pankart vb. asmak isteyenler hakkında da sayılı Kabahatler Kanununun maddesinde belirtilen idari para cezasının yetkili belediye zabıta görevlileri tarafından uygulanmasını; 
             5-Belediyelerden ve yetkili kurumdan izin alınmadan, kendi araçları, işyerleri ve konutları hariç olmak üzere ilçe genelindeki diğer yerlere ticari tanıtım ve reklam amaçlı afiş veya pankart asan ve yapıştıranlar hakkında da, bu yazının tebliğinden itibaren  sayılı Kabahatler Kanununun maddesinde belirtilen idari para cezasının yetkili belediye zabıta görevlileri tarafından uygulanmasını; 
            Rica ederim.

     

                                                                                                                                    funduszeue.info YILMAZ

                                                                                                                                    Ceyhan Kaymakamı

    Bunu da yaptılar ya: Düğünde Türk bayrağı yasak

    Didim’in Akbük beldesinde düğün yapmak isteyen vatandaşa jandarmada Türk bayrağı asılamaz belgesi imzalatılması tepkilere sebep oldu. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu art niyet olmadığını tedbirsiz davranışın söz konusu olabileceğini söyledi.

    Aydın’ın Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde hafta sonu düzenlenen düğün töreninde jandarmanın Türk bayrağı asılmaması için belge imzalattığı ortaya çıktı.

    Akbük beldesinde oğlunun düğününü yapmak için Jandarma’dan eğlence için izin müracaatında bulunan Özdemir ailesi, kendilerine imzalatılan belge ile neye uğradığına şaşırdığını ifade etti.

    AİLE ŞOKTA

    24 Ağustos tarihinde oğlunu evlendiren baba Mehmet Ali Özdemir, Didim ilçesine bağlı Akbük beldesinde jandarmadan izin almaya gitti.

    İzin belgesinin altına imza atan baba Özdemir, belgede yer alan ‘İzinsiz Türk bayrağı asılamaz’ ifadesine çok üzüldüğünü belirterek, “Bu sadece bize uygulanan bir şey değil. Hükümet politikası. Bu ülkede PKK bayrağı astırıyorlar ama biz oğlumuzun düğününde Türk Bayrağımızı asamadık. İnsanın kanına dokunuyor” diye konuştu.

    Damat babası Mehmet Ali Özdemir, “Bu belge yüzünden olay çıksın istemedik. Biz bayrağı gönlümüze asmışız zaten. Türk bayrağı asmak tahrik unsuru oluyormuş. İçişleri Bakanlığı’nın böyle bir genelgesi olduğunu söylediler. Muhalefetin boş işlerle değil, bu konulara el atması gerekiyor. Kendi memleketimizde Türk bayrağımızı asamıyoruz düşünebiliyor musunuz?” dedi.

    KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

    Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Didim kaymakamı Ersin Emiroğlu konunun kötü niyetten olmasının mümkün olmadığını ancak bir ihmal sonucu böyle vahim hata işlenmiş olabileceğini söyledi.

    Kaymakam Emiroğlu "Oratada yanlış anlaşılma söz konusu. Daha önce bayrağın nerelere asılacağı belli idi. Vilayet önlerine asılır ama özel iş yerlerine asılmazdı. Daha önceden nerelere bayrak asılacağı yazardı, mevzuat değişince nerelere yasak olduğu açıklandı. Masa üstüne örtü olarak asmak, yere koymak gibi yasaklar var onun haricinde bayrak asılabiliyor. Karakolda bulunan evrak eski mevzuat döneminden kalmış olmalı ve dikkat edilmediği için evrak yenilenmemiş. Bunun dışında bir kötü düşüncenin olması mümkün değil" diyerek sözlerini bitirdi.

    funduszeue.info

     

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası