işkur işbaşı eğitim programı kuralları / Request Rejected

Işkur Işbaşı Eğitim Programı Kuralları

işkur işbaşı eğitim programı kuralları

İşbaşı Eğitim Programı Nedir, Avantajları Nelerdir ?

İşbaşı Eğitim Programı Nedir?

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI, İŞKUR’un işverenlere sağladığı en önemli teşvik türlerinden biridir.

İşbaşı Eğitim Programı dahilinde

  • İmalat,
  • Enerji,
  • Bilişim sektörlerinde 6 ay,
  • Diğer sektörlerde ise 3 ay boyunca iş görenin işbaşında performansı ve işe uygunluğu gözlenebilir.

İşbaşı Eğitim Programında Kursiyer Ne Kadar Ödeme Alır?

İşbaşı Eğitim Programı süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası ile Genel Sağlık Sigortası İŞKUR tarafından karşılanan kursiyere 2021 yılı için günlük 108,68 TL harcırah ödenir. Bu ödenek kursiyerin öğrenci olması halinde 81,51 TL, işsizlik maaşı alıyorsa 54,34 TL olarak hesaplanmaktadır.

ida 6 1 1

Milli İstihdam Seferberliği’ ne bağlı olarak İşkur, Geleceğin Meslekleri olarak adlandırılan Dijital Mesleklerde (EK-1) genç adayların yetiştirilmesi amacıyla, “Dijital Odaklı İşbaşı Eğitim Programları” planlanmıştır. Dijital Ekonominin İhtiyaçlarını Karşılayacak Nitelikli İşgücünün Yetiştirilmesine imkan verecek Bilgi Güvenlik Uzmanı, Yazılım Geliştiricisi, Endüstriyel Robot Programcısı vb. mesleklerde gençlerin katılımları öngörülmüştür. 18-29 yaş aralığındaki genç işsizlerin katılacağı “Dijital Odaklı İşbaşı Eğitim Programı” 9 aya kadar düzenlenecek olup, katılımcılara her fiili katılım günü için 100 TL kursiyer cep harçlığı ödenecektir.

İşsizlik maaşı alan bir kişi; İşbaşı Eğitim Programına dahil olduğu takdirde işsizlik maaşı kesilmeyecek, bu maaşa ilave olarak işe geldiği gün sayısı x 54,34 TL bir ücret hak etmiş olacaktır.

Bu ödemeler ay sonu evraklarının İşkur’ a zamanında iletilmesi ile ilgili olarak ayın 10’ u ve 20’ si arasında Halkbank’ta kursiyerler adına açılmış olan hesaplara yatırılmaktadır.

Kursiyerler maaş ödemelerini kimlik belgeleri ile Halkbank şubesine giderek çekebilmektedirler.

Program dahilinde işverenin bordrolu çalışanlarından hiçbir farkı olmadan çalışan kursiyere, asgari ücretin brütünün yarısını geçmeyecek şekilde ek ödeme yapılabilir.

Bu meblağı aşmayan ek ödemeler gelir vergisinden düşülür. Bu şekilde giderleştirilen ödemelerin de işverene herhangi bir maliyeti olmayacaktır.

İşveren Açısından İşbaşı Eğitim Programından Yararlanma Kriterleri Nelerdir?

İşbaşı Eğitim Programından en az 2 çalışanı olan tüm işverenler yararlanabilir. 10 çalışana dek 1 kursiyer, 10 çalışandan sonra ise çalışan sayısının %10’u kadar kursiyer kontenjanı kullanılabilir.

İşveren, İşkur’un bu teşvikinden devam eden aylarda da yararlanabilmek için başvuru esnasında talep ettiği kursiyer sayısının en az yarısını kurs bitiminde istihdam edeceğini taahhüt etmelidir.

Örneğin; ilk aşamada 10 kursiyer ile program başlatıldığı varsayılırsa, programın sonunda en az 5 kursiyerin işe girişinin yapılması gereklidir.

Ayrıca bu 5 kursiyerin program sonunda, başvuru evraklarında taahhüt edilen sigortalı çalışan sayısına ilave olarak işe alınması dikkat edilmesi gereken bir diğer husustur.

Kursiyer Açısından İşbaşı Eğitim Programından Yararlanma Kriterleri Nelerdir?

  • İŞKUR’a kayıtlı olması,
  • 15 yaşını tamamlamış olması,
  • Emekli olmaması,
  • İŞKUR teşviklerinden yararlanması yasaklanmamış olması,
  • Program öncesindeki 1 aylık süreçte işe girişi bulunmaması,
  • Program öncesindeki 3 aylık dönemde ise ilgili işverenin çalışanı olmaması yeterlidir.

İşbaşı Eğitim Programı Başvuru Evrakları Nelerdir?

İşbaşı Eğitim Programı başlatabilmek için öncelikle bağlı olunan İŞKUR’a teslim etmek üzere;

  • Talep dilekçesi,
  • İşveren taahhütnamesi,
  • Ön Talep Formu,
  • Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, Faaliyet Belgesi,
  • Son 3 aylık sigortalı hizmet listesi,
  • Şirket yetkilisine ait imza sirküleri evrakları en güncel halleri ile hazırlanır.

Sonrasında bu evrakların incelemeleri gerçekleşir ve programın başlangıç tarihi belirlenir. Bu tarih belirlendikten sonra Kursiyer-İşveren-İŞKUR arasında toplu bir sözleşme imzalanıp onaylanır ve program başlatılır.

İşbaşı Eğitim Programı Süresince Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

  • Program başladıktan sonra, atanan portal numarasına ve meslek koduna göre hazırlanan aylık rutin evraklar (Devam Çizelgesi, Değerlendirme Formu vs.) ilk günden itibaren düzenli olarak imzalanmalıdır.
  • İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işe alınan kursiyer, günde en az 5 en fazla 8 saat, haftada 6 gün ve 45 saat aşmayacak şekilde çalışabilir. Ayrıca kursiyerin 5 gün rapor hakkı ve kurs süresinin %10’u kadar devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bu süreleri aşan kursiyerler devamsızlıktan kalmış sayılır ve programa devam edemez.
  • Program başladıktan sonra, kursiyerin istifasının, geçirdiği iş kazasının, işten ayrılışının veya işe girişinin ilgili İş ve Meslek Danışmanına bildirimi mutlaka gereklidir. Programın uygulanacağı işyeri İşkur’un belirttiği kurallara uygun olacak şekilde gerekli fiziki değişiklikleri yapmakla yükümlüdür.
  • İşkur tarafından gerçekleştirilecek denetimlerde bir uygunsuzluk ile karşılaşılmaması adına her evrak çok titiz bir şekilde doldurulur ve saklanır.
  • Ayın son günü, her kursiyer için tek tek devam föylerindeki geldiği ve gelmediği günler internet üzerinden İŞKUR’a bildirilir.

İşbaşı Eğitim Programının Sağlayacağı Tasarruf Tutarı Nedir?

Aşağıda İşbaşı Eğitim Programı kapsamına dahil edilen kursiyerler için elde edilen minimum tasarrufları gösteren bir tasarruf tablosunu inceleyebilirsiniz.

2021TasarrufTasarrufTasarruf
Kursiyer Sayısı50 Kursiyer100 Kursiyer250 Kursiyer
Kurs Süresi3 Ay3 Ay3 Ay
Kursiyer Başına Firma
Tasarrufu(TL/Ay)
4.203,56 TL4.203,56 TL4.203,56 TL
Aylık Toplam Tasarruf210.178 TL420.356 TL1.050.890 TL
3 Aylık Toplam Tasarruf630.534 TL1.261.068 TL3.152.670 TL

Ayrıca Enerji, İmalat ve Bilişim sektörlerinde ilgili meslek kodları kullanılarak başlatılan İşbaşı Eğitim Programlarına katılan 18-29 yaş arasındaki kursiyerlerin, 6 aya kadar olan eğitimlerinde Genel Sağlık Sigortaları ve İş Kazası Meslek Hastalığı Sigortaları da İşkur tarafından karşılanmaktadır.

ida 6 1 1
ENERJİ, BİLİŞİM VE İMALAT SEKTÖRLERİNDE
2021TASARRUF              (50 KURSİYER İÇİN)TASARRUF               (100 KURSİYER İÇİN)TASARRUF           (150 KURSİYER İÇİN)
KURSİYER SAYISI50 KURSİYER100 KURSİYER150 KURSİYER
KURS SÜRESİ6 AY6 AY6 AY
KURSİYER BAŞINA FİRMA TASARRUFU TL/AY (MİNİMUM)4203,56 TL AY/KİŞİ4203,56 TL AY/KİŞİ4203,56 TL AY/KİŞİ
AYLIK TOPLAM TASARRUF210.178 TL420.356 TL630.534 TL
6 AYLIK TOPLAM TASARRUF TL1.261,068 TL2.522,136 TL3.783,204 TL

Ayrıca İmalat (NACE Kodu 10-33 arası) ve Bilişim sektörlerinde (NACE Kodu 62-63)  ilgili meslek kodları kullanılarak başlatılan İşbaşı Eğitim Programlarına katılan 18-29 yaş arasındaki kursiyerlerin, 6 aya kadar olan eğitimlerinde Genel Sağlık Sigortaları ve İş Kazası Meslek Hastalığı Sigortaları da İşkur tarafından karşılanmaktadır.

Bu program sonrasında istihdamı sağlanan kursiyerler, oryantasyon ve eğitim sürecini minimum maliyetle tamamlamış olmalarının yanı sıra, İşbaşı Eğitim Programı süresince işsiz sayılacaklarından dolayı SGK teşviklerinin bir çoğunun kriterlerini sağlayarak ekibinize katılmış olurlar.

İşbaşı Eğitim Programı teşvikinin operasyonel evrak yükü ve bünyesinde dikkat edilmesi gereken birçok husus barındırıyor oluşu, işverenlerin kafasında bu programdan yararlanma konusunda soru işaretleri bırakmaktadır. Programa başvuru, portal açılışı, portal kapanışı, kursiyerlerin istihdamı gibi süreçlerde profesyonel destek alınması, işverenleri bu teşvikten yararlanmada büyük ölçüde kolaylık sağlamaktadır. Rasyotek tecrübeli kadrosu sayesinde bu hizmeti değerli müşterilerine eksiksiz ve hatasız bir şekilde teknolojik altyapısıyla maksimum kazanç sağlayarak sunar.

Rasyotek tecrübeli kadrosu sayesinde bu hizmeti değerli müşterilerine eksiksiz ve hatasız bir şekilde teknolojik altyapısıyla maksimum kazanç sağlayarak sunar.

EK-1

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRACAK MESLEKLER (GELECEĞİN MESLEKLERİ)
Animasyon ProgramcısıMobil Yazılım Geliştirme Uzmanı
Arge ElemanıSosyal Medya Uzmanı
Bilgi Güvenlik UzmanıUygulama Programcısı
Bilgisayar Oyunları ProgramcısıVeri Tabanı Analisti
Bt Çözümleri UzmanıVeri Tabanı Yöneticisi
Bulut Bilişim UzmanıYazılım Geliştiricisi
Çoklu Ortam (Multimedya) TasarımcısıYazılım Mühendisi
Dijital Adli Tıp UzmanıYazılım Tasarımcısı
Endüstriyel Robot ProgramcısıYazılım ve Veri Tabanı Uzmanı
Endüstriyel Tasarım MühendisiYönetim Bilişim Sistemleri Uzmanı
İletişim Tasarımı UzmanıE-Ticaret Uzmanı
Kurumsal Kaynak Planlama UzmanıEndüstriyel Bilgisayar Programcılığı
Mikrodenetleyici ProgramcısıGiyilebilir Teknoloji Tasarımcısı
Mikroişlem TasarımcısıEndüstriyel Kullanıcı Arayüzü Tasarımcısı
  

İş’te Anne Projesi Nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2018- 2023 yıllarını kapsayacak şekilde yürürlüğe konan “Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı” dahilinde yer alan İş’te Anne Projesi kapsamında; İşbaşı Eğitim Programına veya İstihdam Garantili Mesleki Eğitim Kurslarına dahil olan, aynı zamanda da 0-14 yaş arası çocuğu olan anneler bu proje kapsamına dahil olduklarında öğrenci veya işsizlik maaşı alan aday olup olmadıklarına bakılmaksızın ilgili programlara devam ettikleri gün başına 95 TL ödenek almaya hak kazanacaklardır.

Ayrıca çalıştığı süre dahilinde çocuğu kreşe giden kadınlar, ilgili kurumlara kreş veya gündüz bakımevi faturasını ilettiği takdirde aylık 400 TL daha destek alabileceklerdir.

İlgili kriterleri sağlayan kadın çalışanlar İşbaşı Eğitim Programını yürüten İş ve Meslek Danışmanı veya Mesleki Eğitim Kursunun Sorumlusu tarafından bu projeye dahil edilebileceklerdir.

Kaynakça;

[1] Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü Basın Bülteni, İŞKUR Geleceğin Mesleklerinde Programlara Katılan Gençlerimizin Yanında, http://iskurisbasi.org/dosya/Dijital%20Meslekler%20Bas%C4%B1n%20B%C3%BClteni%20rev2.pdf

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir, Kimler başvurabilir? İşte İşbaşı Eğitim Program şartları

 

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir, Kimler başvurabilir? Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler, işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR’dan kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir, Kimler başvurabilir? İşte İşbaşı Eğitim Program şartları

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAM SÜRESİ

Azami 320 fiili gün ve haftalık en fazla 45 saattir.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.

Haberin Devamı

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, özürlü maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER

Katılımcı zaruri gideri (Günlük 75 TL)

İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi

Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

BAŞVURU YERİ VE ZAMANI

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

İŞKUR İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

İşkur destekli günlük 75 TL cep harçlığı nasıl alınacak? İşbaşı Eğitim Programı nasıl olur? İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarının süresi ne kadar? İşkur işbaşı eğitimi başvuruları nasıl oluyor? soruların yanıtların haberimizde. Cumhurbaşkanı, işsiz gençlere günde 75 lira cep harçlığı verilerek onların meslek sahibi yapılacağını söylemişti. İŞKUR, aracılığıyla düzenlenecek programlarla bu mümkün olacak. İşte 2018 İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarının süresi başvuru süreci ve ödeme işlemleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında da istihdam teşviklerine devam edileceğini ifade ederek, "TOBB, yılbaşında kendisinde bütün üyelerimizin +1 istihdam sağlamasını istemişti.

Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre eğer biz +2 istihdam sağlayacak olur isek, bu ülkemizin büyüme oranını daha genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır." diyerek +2 istihdam çağrısında bulunmuştu. Aynı açıklamanın devamında da işsiz gençlere günde 75 lira cep harçlığı verilerek, gençlerin iş sahibi yapılacağını söylemişti.

18-29 YAŞ ARASI GENÇLERE MESLEK

Bu bağlamda, İŞKUR Siber Güvenlik, Yenilenebilir Enerji, Bulut Bilişim ve Kodlama meslek alanlarında işbaşı eğitim programı düzenleyecek. Bu programlara katılan 18 - 29 yaş aralığındaki gençlere 9 aya kadar değişen sürelerde destek verilecek. Gençlere verilen bu destek tutarı ise 75 TL olacak. Bazı bilişim firmaları İŞKUR ilanıyla bulut bilişim alanında eğitimler için başvuru toplamaya başladı. Peki günlük 75 TL cep harçlığı nasıl alınacak?

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir, Kimler başvurabilir? İşte İşbaşı Eğitim Program şartları​​​​​​​

İŞKUR’UN İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapmak için pek çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden biri de “İş başı eğitim programı”. Bu programa katılabilmek için İŞKUR’un bazı şartları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR’A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekiyor. Bunun yanında programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartlar aranıyor.

İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMINDA 54 LİRA HARÇLIK

Normalde bu programlara katılanlar öğrenci değilse günde 54 lira, öğrencilerse günde 40.5 lira, işsizlik ödeneği alanlarsa günde 27 lira cep harçlığı alıyor. Bu ödemelerin yanında programa katılanların iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primiyle, genel sağlık sigortası primi ödeniyor. 81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılınabiliyor.

BİLİŞİMDE EĞİTİM SÜRESİ 6 AY OLACAK

İŞKUR tarafından uygulanan İşbaşı Eğitim Programlarının süresi 2018’de Bilişim ve İmalat sektörlerindeki mesleklerde 3 aydan 6 aya çıkartılacak. Diğer sektörlerde de işbaşı eğitim programları 3 ay uygulanacak.

İşbaşı Eğitim Programı Gerekli Evrak Listesi

İşsizlerin mesleki deneyimi arttırmak ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan İşbaşı Eğitim Programından(İEP) yüksek öğretim öğrencilerinin de staj kapsamında yararlanmaları amaçlanmıştır.

İşbaşı Eğitim Programı(İEP) 4857 sayılı Kanun’a ve 5510 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendine tabi olarak en az iki çalışanı bulunan, İŞKUR’a kayıtlı işyerleri, kamu kurum ve kuruluşlarının payı olan iktisadi teşekküllerde uygulanabilir.

İşbaşı Eğitim Programından Kimler Yararlanabilir?

Genel olarak 17 ile 70 yaşları arasında son 1 ay 6 ay dır işsiz olan herkes İEP ten faydalanabilir fakat bunun bazı istisnai durumları da bulunmaktadır. Hemen aşağıda bulunan İşbaşı eğitim programı şartları kısmında işbaşı eğitim programından kimlerin yararlanabileceğinden detaylı olarak bahsettik.

İEP ‘ ten yararlanmak için sözleşme düzenlenmesi gerekmektedir. Sözleşmenin imzalanması için kuruma şahsen gelmeniz gerekmektedir.

İEP‘ten (işbaşı eğitim programı) isteğe bağlı staj kapsamından da yararlanabilirsiniz. Bu kapsamda staj yapacağınız işletmenin okulunuzun bulunduğu il sınırları içerisinde olması gibi bir zorunluluk da yoktur. Zorunlu stajınızı İŞKUR’un bu faaliyeti ile yapmak istiyorsanız bulunduğunuz ildeki İŞKUR’a müracaat etmeniz yeterlidir.

İşbaşı Eğitim Programı şartları;

    En az 2 sigortalı çalışanı olan iş yerlerinde uygulanır.
    2-10 çalışana 1, 11 + çalışana % 10 oranında katılımcı verilir. %50 istihdam taahüdü verilirse bu oran %30’a kadar çıkarılabilir.
    Kontenjanın hepsini tek seferde kullanmak zorunlu değildir. Ayda en fazla 3 sefer İŞKUR’a yeni talepte bulunulabilir.
    Program en fazla 320 fiili gün uygulanır(Süre kısıtlaması ya da uzatılması kurumun inisiyatifindedir). Program süresinden önce bitirilebilir. 1 yıl yane 320 fiili günü sadece ağır ve tehlikeli işlerde çalışacak daha önce hiç sigorta girişi olmayan katılımcılar kullanabilir.
    Program günde en az 5 saat en fazla 8 saat uygulanır.
    Programın günün hangi saatinde uygulanacağına taraflar karar verir. Haftada bir gün bile uygulanabilir.
    Katılımcıya günlük 54 TL harçlık verilir. Programa katılacak kişi Öğrenciyse bu oran %25 oranında, işsizlik maaşı alıyorsa %50 oranında az ödenir. Güncel maaş bilgisi için İşkur kursiyer ücretleri yazımızı inceleyiniz. GSS ve İKMH primlerini İŞKUR öder. Prime dayalı sigortanız ödenmez.
    Özel sektörle ortaklığı bulunan Kamu kurumları (TEDAŞ, AYDEM) dahil bütün  işyerlerinde uygulanır.
    Kurumun uygun bulması durumunda her meslekte yapılır.
    Katılımcıyı işyeri kendi de bulabilir. Ancak işverenin veya vekilinin 1. ve 2. Derece kan hısımı (annesi, babası ve çocukları ile kardeşleri, torunları, büyükanne ve büyükbabası) ile eşi olmamalıdır.
    Katılımcının son 6 ayda 1 gün dahi sigortalı olmaması gerekir.
    Son 1 aydır çalışmayan bütün işsizler katılabilir. Ayrıca 2 ve 4 yıllık üniversite öğrencileri ile açık lise öğrencileri de katılabilir.
    Sözleşme imzalandığında kaç sigortalı çalışan var ise program bittiğinde de o sayıda çalışan olması gerekir. Eğer bu mümkün olmaz ise 1 ay içerisinde işverene elemanlarını tamamlaması için süre verilir.

Kursiyerde aranan şartlar;

             Kuruma kayıtlı işsiz olmak.
            15 yaşını tamamlamış olmak.
             İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak.
             Emekli olmamak.
             Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde program düzenlenecek işverenin çalışanı olmamak.
             İşverenle 1. veya 2. derece kan hısımı olmamak.
             Son 1 aydır sigortalı olarak bir işte çalışmamış olmak.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı nedir, Kimler başvurabilir? İşte İşbaşı Eğitim Program şartları​​​​​​​

İŞVERENİN HAZIRLAMASI GEREKEN EVRAKLAR

            Son ay ve geriye dönük 3 ayın SGK tahakkuk ve hizmet listeleri (Kaşeli ve Firma Yetkilisince ıslak imzalı)
            Firma Yetkilisine ait İmza Sirküleri (Aslı veya noter onaylı örneği)
            Vergi Levhası Fotokopisi
            Herhangi Bir Kuruluşa Üye İse Bunu Belgelendirecek.
            Dilekçe (İşveren Beyanı)(Kurumda Dolduracak.)
            İşyeri Kaşesi.
            Yetkili Kişiye Ait Kimlik Fotokopisi
            İşyerinde Eğitimci Atanacak Kişinin Varsa Eğitici Belgesi ve İşe Giriş Bildirgesi
            Firma Ön Talep Formu Üst Yazısı( Hazır Formatı Mevcut)
            Ön Talep Formu (Kaşeli ve Firma Yetkilisince ıslak imzalı)
            İşveren Taahhütnamesi (Kaşeli ve Firma Yetkilisince ıslak imzalı), (işyerinin çalışan sayısını koruyacağını ve programa başlayacak kişiyi 60 gün istihdam edeceğine dair taahhüt)
            Ticaret Sicil Gazetesi (Aslı veya noter onaylı örneği) (İlde Şubesinin kuruluşunu gösterir),
            Evrak takibi yapacak kişiye dair vekaletname ve imza sirküsü (verilen vekaletnamede İŞKUR’la yapılacak iş ve işlemlerin de bulunması şart)
            Müracaatçı Firma Vakıf ise Vakıf Kuruluş Senedi (Aslı veya noter onaylı örneği)
            Oda Kayıt Belgesi (Ticaret Odası, Esnaf Odası vb. gibi) (Son 1 yıl içinde alınmış Aslı veya noter onaylı örneği)
            Faaliyet Belgesi (Son 1 yıl içinde alınmış Aslı veya noter onaylı örneği)

Stajyerin Hazırlaması Gereken Evraklar;

            Nüfus cüzdanı fotokopisi
            Diploma fotokopisi veya öğrenci belgesi
            Vesikalık fotoğraf.
            Programa Başlanılacak İş Tehlikeli İşlere Giriyorsa, Devlet Hastanesinden Tehlikeli İşlerde Çalışabilir Sağlık Raporu
            Zorunlu staj kapsamında başlanacaksa, üniversiteden zorunlu staj yaptıklarına dair belge
            SGK yada E-Devletten Hizmet Dükümü çıktısı.

İşbaşı Eğitim Programı başvurusunda istenilen evraklar bulunduğunuz ile göre değişiklik gösterebilir. Hazırlamanız gereken kesin evrak listesini bölgenizde bulunan İşkur birimlerinden isteyiniz. Aşağıda bulunan yorum bölümünden kafanıza takılanları bize sorabilirsiniz.İ

İşbaşı Eğitimi

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürlüğünce Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır. İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi İŞKUR il müdürlüklerinden kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde öğrenim gören öğrenciler yaz tatillerini fırsata çevirerek mesleki bilgi, birikim ve becerilerini geliştirmek, ders yılı içerisinde gördüğü teorik bilgilerini iş ortamında uygulama fırsatı yakalamak amacıyla İşbaşı eğitim programlarına başvurabilirler. İşbaşı eğitim programlarında öğrencilere İŞKUR tarafından belirlenen ücretler verilmekte, öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primleri ile genel sağlık sigortası primleri karşılanmaktadır.

Aktif İş Gücü Programları

  • Aktif İşgücü Programları
  • Mesleki Eğitim Kursları
  • İşbaşı Eğitim Programları
  • Girişimcilik Programı Eğitimi
  • Kendi İşini Kurmak İsteyen
  • Çalışanların Mesleki Eğitimi
  • Toplum Yararıma Programlar
  • İşbaşı Eğitim Programlarının Süresi

İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır. Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanacaktır. Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.

İşbaşı Eğitim Programlarından Yararlanma Şartları

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
  • Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.
  • Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.

İşbaşı Eğitim Programlarında Karşılanabilecek Giderler

  • Katılımcı zaruri gideri (Günlük 61,65 TL, öğrenciler için 46,23, işsizlik ödeneği alanlar için 30,82 TL)
  • Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 75 TL zaruri gider ödenecektir.
  • Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince karşılanacaktır.
  • İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi
  • Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri
  • Başvuru Yeri ve Zamanı

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yapılarak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirsiniz.

İşbaşı Eğitim Programları

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır