devlet hastanesinde sigortasız muayene ücreti ne kadar 2023 / Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar 2023

devlet hastanesinde sigortasız muayene ücreti ne kadar 2023

İÇERİK BAŞLIKLARI

Devlet hastanelerinde sigortasız muayene olmak isteyen kişiler sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen hastalar öncelikle doktor muayenesi olabilmek için randevu almalı kayıt işlemlerini de gerçekleştirebilmek için hastanenin veznesinden kayıt ücretlerini yatırdıkları takdirde muayene olabilmektedirler. Randevu alarak doktor muayenesi olacak olan ve tahlil yaptıracak kişiler hastanenin acil girişi hariç vezneye 50 TL. yatırdıkları takdirde muayene olabilmektedirler. Devlet hastanelerinde ya da diğer hastaneler de sigortalı olan hastalara öncelik tanınmaktadır. Sigortalı kişiye çıkan masraflar daha az olmakta ya da hiç olmamaktadır. Bu aldığınız hizmete ve hastaneye göre değişiklik gösterebilirken sigortalı hastaların randevu ve giriş işlemleri daha pratik ve zahmetsiz olur. Sigortası olmayan kişiler bir kaç işlem yaptıktan sonra ve ücretlerini yatırdıktan sonra muayene olabilirler. Fakat sigortası olmayan kişiler hastaneye muayeneye gitmeden önce bir kaç işlem yapmaları gerekir. Ve hastane de kendilerine çıkan ücreti ödemeleri gerekir. Bu işlemler sonucun da muayene olabilirler.

SGK primi yatırmayan kişiler için uygulanan muayene ücretleri ve Sgk&#;lı olmayan kişilerin önce ve sonra yapması gereken işlemleri araştırdık.

Üniversite Hastaneleri Güncel Muayene Ücretleri hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Sigortası Olmayanların Muayene Ücretleri

Gitmek istediğiniz hastane devlet hastanesi ise 30 TL ücreti yatırmaz muayene olamaz ve tahlil yaptırılamaz. Fakat bir kaç işlem ile ücret yatırmadan muayene ve tahlil işlemlerinizi yaptırabilirsiniz. Ücretsiz muayene için herhangi bir sigortalı iş yerinde çalışıyor olmayan emekli olmayan ve bakmakla yükümlü olunanların sigortaları olmayan kişiler Genel Sağlık Sigortasından yararlanabilmek için kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına giderek  gelir testi yaptırmaları ve gelir testi sonucu ödenecek olan genel sağlık sigortası primini yatırdıktan sonra istedikleri devlet hastanesinden ücret ödemeksizin yararlanabilirler.

Bunun haricinde GSS (genel sağlık sigortası) primini ödemeyen, sağlık sigortası olmayan kişilerde istedikleri devlet hastanelerinden ücretleri ödedikleri takdirde muayene olabilirler. Muayene 50 TL olarak belirlenmiş ve ücreti karşıladığınız takdirde muayene olmak mümkündür.

GSS prim borcunuzu buradan sorgulayabilirsiniz.

muayene ücreti

Sigortası olmayanlar 30 TL ücret ödeyerek devlet hastanelerinde muayene olabilirler.

Genel sağlık sigortasına tabi olmayan herkes ücret ödeyerek sağlık hizmeti alabileceğinden, gelir testi yaptırarak genel sağlık sigorta kapsamına girmek ve düzenli olarak genel sağlık sigortası primlerini yatırmak bu açıdan büyük önem taşımaktadır. Özellikle ayakta muayene gerektirmeyen yani daha ağır hasta olan kişilerde ya sigortalı bir işte çalışmalı ya da GSS primlerini düzenli ödemeleri önemli bir noktadır. Aksi takdirde sağlık hizmetlerinden ciddi paralar vererek yararlanmak durumunda kalabilirsiniz.

Gelir Testi: Sigorta başvurusu yaptığınız zaman zaman sizden gelir testi istenecektir. Bu gelir testinde maddi durumunuz göz önünde bulundurularak size devlet tarafından sigorta bağlanıp bağlanamayacağı kararlaştırılır. Genel sağlık sigortası kapsamında sigorta almaya hak kazanırsanız az bir miktar prim ödemesi yaparak hizmetinizi başlatabilirsiniz.

Senesi Genel Sağlık Sigortası Primleri

Genel sağlık sigortası primleri asgari ücret göz önüne alınarak belirlenmiştir. yılında asgari ücret brüt olarak   TL olarak belirlenmiştir. Bir kişinin aylık geliri asgari ücretin 1\3&#;ü kadar ise kişi devlet hastanelerinde sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ayrıca para ödemez. Bu gibi kişilerin borcu devlet tarafından ödenir. Genel sağlık sigortası primlerini her ay düzenli bir şekilde ödeyen kişiler ekstra bir ücret ödemeden muayene olurlar. 15 TL muayene ücreti ödeyerek muayene olurlar. Sigortası olmayan kişiler ise devlet hastanelerinde yılı sonuna kadar belirlenmiş 50 TL muayene ücretini ödeyerek muayene olurlar. Özel hastanelerin ücretleri hakkında kesin bir şey söylemek mümkün değildir. Hastane ve gideceğiniz bölüme göre farklılık gösterebilir. Bunun için gideceğiniz hastaneyi arayarak bilgi alabilirsiniz.

Sigortalı Olan Kişilerin Muayene Ücretleri

Devlet kurumlarında çalışıyorsanız, emekli iseniz, özel kurumlarda çalışıyorsanız ya da sigortası olan bir vatandaşsanız devlet hastanelerinde çok küçük miktar da para ödeyerek tedavi olabilirsiniz. Sigortası olan bir kişi devlet hastanelerinde 6 TL giriş ücreti vererek, üniversite hastanelerinde muayene için 7 TL üniversiteler bağlı sağlık hizmetlerin de muayene olmak için 8 TL gibi düşük miktar para ödemesi yaparak muayene olurlar. Özel hastaneler de ise sigortalı hastalara çok iyi indirimler yapılmaktadır. 15 TL giriş ücreti ödeyerek muayene olabilirsiniz. Ayrıca sigortası olan kişiler eczaneden de uygun fiyata ilaç alabilmektedirler. Kısacası sigortalı bir kişi bütün sağlık hizmetlerinden daha az para ödeyerek yararlanabilmektedir. Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri tarifesini inceleyebilirsiniz.

Güncel GSS Primleri Ne Kadar Oldu?

Bu yıl zamlanan brüt asgari ücret TL&#;dir. Genel sağlık sigortası prim ödemeleri ve hesaplaması brüt asgari ücret üzerinden hesaplama yapılır. Gelir testi yaptıran kişinin hanedeki canlı sayısının asgari ücretin 3&#;te biri kadar ve daha altında ise genel sağlık sigortası primi tutarını devlet karşılar. Aylık GSS primi, yılında   TL oldu. 

E-Devlet üzerinden 4B &#; 4-A ve 4-C  li vatandaşlarımız için muayene ve katılım payı sorgulama servisi hizmete açılmıştır. Bu konu hakkında Hastane Muayene Katılım Payı Sorgulama sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

GSS Primleri

Genel Sağlık Sigortası primleri

Düzenli olarak GSS primi ödemeyen ve prim borcu bulunan, sigortası olmayıp halen gelir testi yaptırmayan kişiler devlet hastanelerinden muayene olmak ve tahlil yaptırabilmek için geçen yıl yani  geçerli olan 50 TL ücreti vezneye ödedikleri takdir de bu sene de muayene olabilirler.

Sigortalı Muayene Ücretleri

Emekli olanların aylığından kesilen devlet hastanesi muayene ücretlerine ve işyerlerinde sigortalı çalışanların eczanede ödedikleri katılım paylarına da zam geldi. Hemen hemen her sene olduğu gibi bu sene de zam elen sağlık hizmetlerine katılım paylarını şu şekilde açıklayabiliriz;

Eğer sigortalı çalışıyor ve devlet hastanelerinde muayene oluyorsanız ödediğiniz geçen yıllarda 5 TL. iken %20 zam geldi ve 6 liraya yükseldi. Eğitim araştırma hastanelerine muayene olmak istiyorsanız ödeyeceğiniz tutara 7 lira eklemelisiniz son olarak da üniversite hastanelerine ise muayene katılım payı 8 TL. olmuştur.

Hastane İlave Ücretleri Nelerdir?

Devlet hastanelerinde bazı dallarda ise ilave ücret talep edilmektedir. Bu ücretler;

Hastane Türü, İlave ücret oranı, yapılan tedavi türü (ayaktan, yatarak) muayenenin yapıldığı branşa göre farklılıklar göstermektedir.  SGK ilave ücret konusunda şu bilgilere yer vermektedir;

Kurumla sözleşmeli; vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kurum ve kuruluşları; SUT ve eklerinde yer alan sağlık hizmetleri işlem bedellerinin tamamı üzerinden Kurumca belirlenen oranı geçmemek kaydıyla Kuruma fatura edilebilen tutarlar esas alınarak kişilerden ilave ücret alabilir.

Bununla beraber hastaneler yoğun bakım hizmetleri gibi bazı alanlarda ilave ücret alamazlar. Bu alanları ilave ücret alınmayacak sağlık hizmetleri isimli dokümanı indirerek inceleyebilirsiniz. Bunun haricinde hastanede yaptığınız işlemlere ait ücretleri hastane ücret hesaplama sihirbazından tespit edebilirsiniz.

Alo

Hastaneye gitmeden evvel &#;yi arayarak randevu almanız gerekmektedir.

Sigortasız Hasta Hastaneye Gitmeden Önce Ne Yapmalıdır?

  • İlk olarak hastaneye muayeneye gitmeden önce bulunduğunuz yere yakın olan ve şikayetinizle ilgili bölümden randevu almak için nolu telefonu aramanız gerekir. Kendiniz ve başkaların mağdur olmaması için ise gün ve saatinizi doğru almanız, zamanında hasta
  • Sigortası olmayan kişiler hastaneye gittiklerinde öncelik olarak paralı hasta girişinden girişini yaptırarak muayene ücretini ödemeleri gerekir. Genel olarak 50 TL gibi bir muayene ücreti çıkacaktır. Bu ücreti vezneye yatırmanız gerekir.
  • Acilden giriş yapanlar ise ağır yaralı ve ağır durum da iseler ücreti muayene sonrası verebilirler. Fakat normal durumdaki hastalar muayene ücretini önceden öderler.
  • Devlet hastanelerinde ya da özel hastaneler de muayene olmak isteyen kişiler randevu saatinden yaklaşık olarak yarım saat önce hastaneye gelmeleri ve işlemlerini yapmaları gerekir. Aksi takdir de randevu saatine geç kalan hastaların işlemleri geç saatlere kalabilir ya da sonraki günlere ertelenebilir. Bilmeniz gereken önemli bir konu ise muayene ücretini ödemeyen kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanamaz.
Muayene ücretleri

Sigortasız olarak hastaneye muayene olmanız halinde ücret ödemeniz gerekecektir.

Sigortası Olmayan Kişiler Ne Yapmalı?

Devlet her alanda olduğu gibi sağlık alanında da vatandaşın mağdur olmaması için gerekli bir çok adım atmıştır. Devlet sigortası olmayan kişilerin de sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için çeşitli çalışmalar yapmıştır. Her hangi bir yerde sigortasız çalışan kişiler, emekliliği gelmeden işten çıkarılan kişiler ve bakıma muhtaç çalışamayacak durumda olan kişiler için genel sağlık sigortası bulunmaktadır. Fakat devlet tarafından sigortası olmayan kişilere işsizlik maaşı kapsamında sigorta yapılmaktadır. Devlet bakıma muhtaç kişilerin de sigortasını ödemektedir.

Eğer sizin de sigortanız yoksa ya da çevrenizde bu gibi kişiler tanıyorsanız Genel Sağlık Sigortası kapsamında bulunduğunuz ilçe Kaymakamlıklarına, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek içinde bulunduğunuz durumdan bahsedip sigorta başvurusunda bulunabilirsiniz. Ve bu şekilde sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz.

yılında asgari ücretin net olması sebebi ile muayene ücretlerinde değişiklik olması söz konusu olabilir. Fiyatlar konusunda herhangi bir değişiklik olması halinde sizlerle sitemizden paylaşacağız.

Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri

Devlet hastanelerinde sigortasız tedavi olmak isteyen vatandaşlar için devlet hastanesi sigortasız muayene ücreti fiyat listesi, devlet hastanesi sigortasız muayene ücreti ve röntgen ücreti, sigortasız muayene ücreti nerede, ne kadar tüm detayları inceleyebilir, SGK muayene ücreti içeriğimize dahildir.

Devlet Hastanesinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne
Kadar?

Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücretleri muayene olunacak bölüme göre 50 TL ile 90 TL arasında değişmektedir. Sigortası olmayan vatandaşlar bu şekilde belirlenen muayene ücretleri ödenerek devlet hastanelerinde tedavi olabiliyor. yılında 50 TL ile 90 TL arasında değişen bu sınav ücretine ek olarak ilgili birimlerden ekstra ücret talep edilebilir. Bu ücretler ile devlet hastanelerinde sigortasız muayene olunabilmektedir.

Sigortasız bir devlet hastanesinde ameliyat olmak isteyen vatandaş bu muayene ücretini ödeyerek muayene olabiliyor. Sigortası olmayan vatandaşlar, GSS kapsamında otomatik sayıldığı için Genel Sağlık Sigortası prim ücreti de olan ,32 TL&#;yi ödemeleri halinde 1 ay süreyle hastanelerde ücretsiz muayene olabiliyor. GSS aylık olarak ödenmelidir.

SGK Muayene Ücreti

Çalışmayan veya düzenli prim ödemeyenler, devlete Genel Sağlık Sigortası (GSS) primi borcu olanlar, sigortası olmayanlar ve henüz gelir testi yaptırmamış olanlar sağlık hizmetlerinden yararlanabilir.

SGK muayene ücreti devlet hastanesi muayene ücretleri aşağıdaki gibidir:

  • SGK muayene ücreti 50 TLTL
  • Özel hastanelerin muayene ücretleri: TL TL
  • Üniversite hastaneleri muayene ücreti: TL TL&#;dir.

Bu ücretler ortalamadır ve bölüme, hastaneye ve tedaviye göre değişir.

Devlet Hastanesi Sigortasız Tahlil Ücretleri Ne Kadar?

Devlet hastanesi sigortasız muayene ve tahlil ücretleri 50 TL ile TL arasındadır. Sigortasız kişiler tahlil yaptırmadan önce 50 TL ile 90 TL arasında muayene ücreti ödüyor.

Devlet Hastanesi Sigortasız Tomografi Ücreti Ne Kadar?

Devlet hastanesinde sigortasız tomografi ücretleri şu şekildedir:

  • Kulak Tomografisi fiyatı: TL
  • Lomber Tomografi fiyatı: TL
  • Servikal Tomografi fiyatı: TL
  • Beyin Tomografisi fiyatı: TL
  • QCT – kemik yoğunluğu ölçümü: TL&#;dir.

Devlet Hastanesi Sigortasız Ameliyat Ücretleri Ne Kadardır?

Devlet hastanesinde sigortasız olanlar ameliyat ücretini hastane sekreterinden ve hastane sekreterinden öğrenerek devlet hastanesinde sigortasız ameliyat için belirlenen tutarı ödeyebilirler.

Devlet Hastanesi Acilde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar?

Acil servis sigortası olmayan hastalardan muayene ücreti alınmaz. Acil servis, sosyal güvencesi olup olmadığına, bağlı olduğu sosyal güvenlik kurumuna, hastanın diğer özelliklerine, sağlık sigortasına ve ödeme gücüne bakılmaksızın hastayı tedavi eder. Bu durumlarda acil durumlar için özel ve kamu hastanelerinden para alınmamalıdır.

Devlet hastaneleri dışında özel hastanelerde muayene ücretleri ne kadar? içeriğimizden güncel fiyat bilgisi alabilirsiniz.

Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri Hangi Hizmetleri Kapsar?

Devlet hastanesi sigortasız muayene ücretleri hastanın aldığı hizmetlere göre değişmektedir. Örneğin acil serviste muayene olan bir hasta ile röntgen çekilen başka bir hasta arasında fiyat farklılıkları olabilir. Devlet hastanesinde genel olarak sigortasız muayene ücreti, muayene ücreti, muayene ücreti, ilaç ücreti ve hastanede yatış ücreti dahildir.

Devlet Hastanesinde Sigortasız Doğum Ücreti &#;de Ne Kadar Oldu?

Devlet sigortası olmasa bile, hem annenin hem de çocuğun doğum masrafları, doğum sonrası tüm muayene masrafları, hastane masrafları ve diğer masraflar 30 gün süreyle analık sigortası kapsamında devlet tarafından karşılanır. Ancak bu sadece devlet için geçerlidir. Özel hastanelerde böyle bir uygulama yok.

Devlet Hastanesi Sigortasız Ultrason Ücreti Kaç TL?

Sigortasız devlet hastanelerinde tahlil ve tetkik yaptırıyorsanız 50 TL ile 90 TL arası ücret ödeyerek bu işlemi yaptırabilirsiniz. İlaç alırken bu ücretleri eczaneye ödeyerek tedavi olabilirsiniz. Bir devlet hastanesinde ultrason için ortalama 50 TL ile 90 TL arasında bir ücret ödeyebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise sıra beklemeden özel hastanelerde ultrason yaptırmaktır.

Devlet Hastanesi Sigortasız Röntgen Ücreti Ne Kadar?

Devlet hastanesinde sigortasız kişiler 90 TL muayene ücreti ödüyor. Ayrıca sigortasız röntgen çekecek olanlar TL ile TL arasında ücret ödüyor. Bu fiyatlar muayene olunan hastaneye ve doktora göre değişmektedir.

Devlet Hastanesi Sigortasız MR Ücreti Ne Kadar?

Sigortası bulunmayan vatandaşlar devlet hastanelerinde olacakları muayeneler sonrasında emar çektirmeye karar verildiğinde hizmet bedeli olarak TL ile TL arasında bir ücret öderler.

SGK Devlet Hastanesi MR ek ücretlerini aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.

İşlem AdıSGK tarafından Hastaneye Ödenen TutarAlınabilecek En fazla İlave ÜcretAlınabilecek En Fazla İlave Ücret OranıMuayene Katılım Payı
Vaka başı muayene ücreti37,80 TL75,60 TL%15 TL
MRG, Kafa tabanı kontratsız80,69 TL,37 TL%
MRG, Karaciğer Kontratsız 80,69 TL,37 TL%
MRG Tüm Vücut metastaz için80,69 TL,37 TL%
MRG, Kalça, sol kontrastsız80,69 TL,37 TL%
Toplam KDV dahil,55 TL,09 TL15 TL

İlave hastane ve tedavi ücretlerini SGK&#;nın resmi sitesinden hesaplayabilirsiniz.

Devlet Hastanesi Yabancı Uyruklu Muayene Ücreti &#;de Ne Kadar Oldu?

Türkiye&#;de yaşayan yabancılar Türkiye Devlet Hastanesine giderek muayene olabilirler. Devlet Hastanesinden gelen yabancıların muayene olabilmeleri için oturma izni kimlik numarasına sahip olmaları gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile Türkiye&#;de oturma izni bulunan yabancılar aynı haklara sahiptir.

Türk vatandaşları için geçerli olan sınav, ücretli yabancı ikamet izni olan kişiler için de geçerlidir.

Devlet Hastanesi Muayene Ücretleri Nereye Ödenir?

Devlet hastanesinde muayene olmak isteyen ve sigortası olmayan vatandaşlar muayene ücretlerini veznelere ödeyebilirler.

Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri Nasıl Ödenir?

Devlet hastanesi sigortasız muayene ücretleri, hastane tarafından belirlenen bir ücret tarifesi üzerinden ödenmektedir.

Devlet Hastanesi Sigortasız Muayene Ücretleri Hangi Durumlarda Muaf Tutulabilir?

Engelli vatandaşlar, dul ve yetimler, şehit ve gazi yakınları gibi özel durumu olan kişiler, devlet hastanesi sigortasız muayene ücretleri ödemek zorunda kalmadan sağlık hizmetlerinden yararlanabilmektedirler.

Sigortasız Muayene Ücretini Nasıl Ödeyebilirim?

Sigortasız muayene ücretini, muayene sonrasında hastanenin kabul ettiği ödeme yöntemleriyle ödeyebilirsiniz. Nakit, kredi kartı veya banka kartı gibi seçenekler genellikle kabul edilen ödeme yöntemleridir.

Sigortasız Muayene Ücretleri Ne Kadar Süreyle Geçerlidir?

Sigortasız muayene ücretleri genellikle bir yıl geçerlidir. Bu süre sonunda yeniden değerlendirme yapılarak yeni bir ücret belirlenebilir.

Devlet Destekli

Devletdestekli Medya Grup adına yılında yaşanan ekonomik dalgalanma sonrası Devlet tarafından verilen destekler ve güncel fiyatlar hakkında içerikler hazırlamaktayım.

FacebookPinterestLinkedInInstagramYouTube

Özel Hastane Ücretleri Ne Kadardır? Nasıl Belirlenir?

özel hastane ücretleri

Ekonomik koşullar, hastaları öncelikli olarak sağlık ocaklarına ve devlet hastanelerine yönlendiriyor olsa da elbette herkes en iyi hastanelerde ve en iyi doktorların kontrolünde tedavi olmak ister. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlaşmalı hastanelerde talep edilen %’e varan ek ücretler kişinin bütçesine büyük bir yük bindirir. Yine de sağlık problemi yaşayan kişiler, işlerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde halledilebilmesi için devlet hastanesi ve sağlık ocakları yerine özel hastanelere yönelmektedir.

Özel hastanelerin çoğu, Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olsa da SGK, ödenmesi gereken ücretin bir kısmını senden talep edecektir. Tüm bu maddi yükten kurtulmak ise oldukça kolay! Özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak özel hastanelerde hizmet alabilir, 15 TL katılım payı dışında ücret ödemeden hastaneden ayrılabilirsin. SGK anlaşmalı özel hastaneler ve katılım payı hakkında detaylı bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin. 

Aşağıdaki tablolarda muayene, ameliyat ve tahlillere ilişkin değerler, ortalama ücretlerdir dolayısıyla da tabloda verilen en alt ve üst fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle özel hastane ücretleri hakkında en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için ilgili hastane ile doğrudan iletişime geçebilirsin. 

Özel Hastane Muayene Ücretleri

SGK, özel hastane muayene ücretlerinin sadece bir kısmını karşıladığı için kalan tutar için senin ödeme yapman gerekir. Özel hastane muayene ücreti, Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) tarafından düzenleniyor olsa da belirlenen tutar, hastaneden hastaneye değişkenlik gösterebilir. Aşağıdaki tabloda ortalama özel hastane muayene ücretleri  verilmiştir. En doğru bilgiyi sağlık kurumu ile iletişime geçerek öğrenebilirsin. 

Özel Hastane Beyin Cerrahi Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Dahiliye Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Cildiye Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Enfeksiyon Hastalıkları Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Fizik Tedavi Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Genel Cerrahi Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Göğüs Hastalıkları Muayene Ücretleri  - TL
Özel Hastane Göz Muayene Ücretleri - TL
Özel Hastane Kardiyoloji Ücretleri - TL
Özel Hastane Kulak Burun Boğaz Ücretleri - TL
Özel Hastane Nefroloji Ücretleri  - TL
Özel Hastane Ortopedi Muayene Ücretleri  - TL
Özel Hastane Plastik Cerrahi Muayene Ücretleri  - TL
Özel Hastane Üroloji Muayene Ücretleri  - TL

Özel Hastane Muayene Ücreti Nasıl Öğrenilir? 

Özel hastane muayene ücretini sağlık hizmeti almayı planladığın özel hastaneden randevu alırken ilgili birimle konuşarak öğrenebilir dilersen SGK özel muayene ücreti sorgulama sayfasından da bilgi alabilirsin. 

  • SGK özel hastane ücretleri hakkında bilgi almak için SGK’nın “Tıbbi İşlem Arama” sorgulama ekranını kullanabilirsin. 
  • SGK sitesinde en üstte yer alan “Ne Kadar İlave Ücret Ödeyeceğim” kısmına tıkla.
  • Açılan sayfada il, alacağın sağlık hizmeti ve hastane türünü seçerek “Listele” butonuna tıklayarak özel hastane muayene ücreti sorgulama işlemini tamamlayabilirsin.
  • Dilersen aynı sayfadan doktorunun isteyebileceği tahlil ve tetkiklerin ücretlerini de öğrenebilirsin. 

Özel hastanelerde SGK indirimi ne kadar?” diye merak ediyorsan bu sorgulama sonucu alacağın sağlık hizmetinin ne kadarını SGK’nın ödediğini de öğrenmen mümkün.

Özel Hastane Doktor Muayene Ücretleri 

Özel hastane muayene ücretlerini etkileyen en önemli unsurlardan biri muayene olunan doktorun unvanıdır. Aşağıda ortalama özel hastane doktor muayene ücretleri verilmiştir. En doğru ve güncel bilgiyi özel hastane doktor muayene ücretlerini özel hastane iletişime geçerek öğrenebilirsin. 

  • Uzman doktor muayene ücretleri: – TL
  • Doçent doktor muayene ücretleri: – TL
  • Profesör doktor muayene ücretleri: – TL

Özel Hastane Tahlil Ücretleri 

Özel hastanelerde ayakta tedavi sonucu istenen kan tahlili, röntgen, MR, idrar tahlili, ultrason, EKG, duyu ve solunum testi gibi tahlil ve tetkik ücretleri, Sağlık Bakanlığı ile yapılan anlaşmalar sonucunda belirlenir. Oysa özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortasına sahipsen anlaşmalı hastanelerde tahlil ve tetkikler için herhangi bir ücret ödemeden hizmet alabilirsin. Tamamlayıcı sağlık sigortası anlaşmalı hastaneleri öğrenmek için yazımızı okuyabilirsin. 

Özel hastane tahlil ücreti, her hastane için aynı olmayabilir. Ücretlerin belirlenmesinde kullanılan yöntem ve cihazlar gibi farklı birçok etken göz önünde bulundurulur. Ayrıca bazı tahlil ve tetkikler SGK anlaşması kapsamında ücretsiz yapılabilir. Bu konularla ilgili en sağlıklı bilgiyi hastanelerin ilgili departmanlarından alabilirsin. Aşağıda verilen ortalama  özel hastane tahlil ücretleri tablosunu inceleyerek de ücretlerle ilgili fikir edinebilirsin.  

Özel Hastane Tahlil Ücretleri
Özel Hastane Kan Tahlili Ücreti50 - TL
Özel Hastane İdrar Tahlili Ücreti 50 - TL
Özel Hastane EKG Çekimi Ücreti  - TL
Özel Hastane Mr ve Ultrason Çekim Ücreti - TL
Özel Hastane Göğüs Filmi Ücreti50 - TL
Özel Hastane Tüm Tahlil Ücreti  - TL

Özel Hastane Ameliyat Ücretleri

Ameliyatın gerçekleşeceği hastane SGK ile anlaşmalı ise masrafların belirli bir kısmı SGK tarafından karşılanır. Ameliyat ücretleri, özel hastanelerin kendi fiyat politikalarına göre değiştiği için net bir fiyat belirtmek doğru olmasa da SGK’nın karşılamadığı belirli bir fark ücreti çıkacaktır. Bu kısmı kendi bütçenden karşılaman gerekir. Oysa tamamlayıcı sağlık sigortası veya özel sağlık sigortası poliçen varsa sigorta şirketinin anlaşmalı hastanelerde yatarak tedavi kapsamında fark ücreti poliçen tarafından ödenir böylece cebinden ödeme yapmadan hizmet alabilirsin. 

SGK’nın belirlediği asgari tutar dışındaki farkı senin ödemen gerekir. Aşağıdaki tabloda ortalama özel hastane ameliyat ücretleri  yılı için verilmiştir. En doğru ve güncel bilgiyi almak için özel hastane doğrudan iletişime geçmeni öneririz.   

SGK'nın Ödediği TutarÖzel Hastaneye Ödenecek Tutar
Özel Hastane Apandist Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Badem Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Estetik Ameliyatı ÜcretiKarşılanmıyor
Özel Hastane Genizeti Ameliyatı Ücreti,03 TL,06 TL
Özel Hastane Hemoroit Ameliyatı Ücreti,48 TL,97 TL
Özel Hastane Kalça Eklemi Protezi Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Kalp Ameliyatı Ücreti-İlave ücret alınmıyor
Özel Hastane Katarakt ve Lens İmplantasyonu TL TL
Özel Hastane Kısırlık Tedavisi Ücreti,76 TL,53 TL
Özel Hastane Koroner By-Pass Ameliyatı Ücretiİlave ücret alınmıyor
Özel Hastane Menisküs (Diz) Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Doğum Ücreti TL TL
Özel Hastane Prostat Ameliyatı Ücreti TL TL
Özel Hastane Safra Kesesi Ameliyatı Ücreti (Açık) ,6 TL TL
Özel Hastane Safra Kesesi Ameliyatı Ücreti (Kapalı) TL TL
Özel Hastane Sezaryen Doğum Ameliyatı Ücreti  TL TL
Özel Hastane Varis Ameliyatı Ücreti-İlave ücret alınmıyor

Not: Fiyatlara katılım payı dahil değildir, KDV dahildir.

Estetik ameliyat ücreti genel olarak özel sağlık sigortası poliçelerde karşılanmasa da bazı poliçe kapsamlarına dahil edilebilir. Estetiği karşılayan sigorta hakkında bilgi almak için tıkla.

Özel Hastane Ücretleri Neden Değişir? 

Yukarıda da belirttiğimiz üzere özel hastaneye başvuran vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından belirlenen katkı payının yanı sıra belirli bir ücret ödemesi de gerekir. Muayene, ameliyat, tahlil gibi işlemler için belirlenen bu ücretler; hastaneden hastaneye değişkenlik gösterir. Özel hastane ücretlerinde farklılığa yol açan nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz.  

  • Kişinin sigortalı olup olmaması 
  • Muayene olunan bölüm (Örneğin, göz hastalıkları bölümünde TL muayene ücreti vermen gerekirken Nefroloji bölümüne gittiğinde TL gibi bir ücret ödemek durumunda kalabilirsin.)
  • Doktorun unvanı
  • Tahlil, film, röntgen çekimi gibi uygulamalarda kullanılan makinelerin kalitesi
  • Tahlil ücretleri
  • Yatış durumu
  • Kurumun fiyat politikası

Özel Hastane Ne Kadar İlave Ücret Talep Edebilir? 

Anlaşmalı vakıf üniversiteleri ile özel sağlık kuruluşları hastanın ödemesi gereken tedavi masraf tutarı toplam TL’yi aşıyorsa ilave ücret talep edebilir. Bu ilave ücret, ayakta tedavi veya yatarak tedavi türüne göre değişkenlik gösterir. İlave Ücret Hesaplama Ekranı üzerinden hesaplamanı yapabilirsin. İlave ücretler, hastaneye göre farklılaşsa da işlem bedelinin en fazla iki katına kadar ücret talep edilebilir. 

Özel Hastanelerin İlave Ücret Talep Edemediği Durumlar Nelerdir? 

Asayişten sorumlu memur ve yakınları, harp malûlü ve şeref madalyasına sahip kişilerden ilave ücret alınamaz. Özel hastanelerin ilave ücret talep edemeyeceği diğer durumları şu şekilde sıralayabiliriz. 

  • Acil servise yatış işlemleri
  • Acil tıbbi müdahale
  • Başka bir hastaneye sevk 
  • Doğum işlemleri kapsamında yapılan cerrahi işlemler (Doğum sigortası ile ilgili bilgi almak için yazımızı okuyabilirsin.)
  • Doku, organ ve kök hücre nakilleri
  • Hemodiyaliz tedavileri
  • Kemoterapi, radyoterapi, izotop tedavileri
  • Travma vakaları
  • Yanık tedavileri
  • Yeni doğan hizmetleri
  • Yoğun bakım hizmetleri

Özel Hastane Acil Servisi Ücretli mi?

“Özel hastane acili ücretli mi?” acil servise gelerek muayene olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Özel hastane acil servisleri SGK'lılar için ücretli değildir. Yani SGK'lıysan özel hastane acillerinde muayene veya tedavi için ücret ödemen gerekmez.

Fakat SGK'lı olmayan kişiler için özel hastane acilleri ücretlidir. Bu durumun istisnası trafik kazaları gibi hayati tehlike yaratan durumlardır. Bunun gibi riskli durumlarda özel hastane acil servisleri gelen hastadan ücret almaz. Hayati tehlike yaratmayan kaza durumlarında ise yine ücret talep edebilir ya da başka hastaneye sevk edebillir.

Özel Hastanelerde Kontrol Süresi Kaç Gün?

“Özel hastanelerde muayene ücreti kaç gün geçerlidir?” diye merak eden kişiler için bu soruyu şu şekilde yanıtlayabiliriz. Özel hastanede kontrol süresi 10 gün olarak belirlenmiştir. Yani 10 gün içinde aynı branş ve uzmana ikinci kez muayene olduğun takdirde bu işlem için herhangi bir ücret ödemezsin. Özel hastane kontrol süresi bittiğinde ise yeniden muayene olmak istersen aynı miktarı tekrar ödemen gerekir. 

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama

Haberler

Teknoloji

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama

Kişiler, genel sağlık sigortası ile devlet hastanelerinde sağlık haklarından yararlanabilmektedir. Genel sağlık sigortası ise vatandaşların sağlıklarının korunmasını ve sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde oluşan harcamaların finansmanını sağlar. Bu sağlık sigortasının kişilerin maddi gücü ile hiçbir ilişkisi yoktur. Herhangi bir zamanda ortaya çıkacak rahatsızlıkların riskine karşı herkesin sağlık hizmetlerinden eşit bir şekilde yararlanabilmesi genel sağlık sigortası ile sağlanmıştır. Peki, devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti ne kadar? İşte hastane muayene ücreti sorgulama

Ülke genelinde ki herkesi bir sağlık güvencesi içine alan genel sağlık sigortası, önemli bir sigorta sistemidir. Bu sigorta, genel sağlık sigortasına sahip olanların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin sağlık bir şekilde hayatlarına devam etmelerini amaçlar. Aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı, doğum sonrası gerekli olan tedavilerin karşılanması, iş görmezlik durumlarının engellenebilmesi de bu sigorta ile sağlanır. Genel sağlık sigortası, 18 yaşından büyük herkesi kapsamaktadır. Ancak halen daha bu sistemden yararlanmayan pek çok kişi bulunmaktadır. Devlet hastanelerinde sigortasız muayene ücreti hakkında merak edilenleri sizler için derledik

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama

Devlet Hastanelerinde Sigortasız Muayene Ücreti Ne Kadar? Hastane Muayene Ücreti Sorgulama

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir