kıyıköy yapılacaklar / Kıyıköy Gezi Rehberi | Doğa ile Denizin Buluştuğu Yer, Kıyıköy

Kıyıköy Yapılacaklar

kıyıköy yapılacaklar

Kırklareli

Kıyıköy, İstanbul&#;a 3 saat uzaklıkta Kırklareli&#;nin Vize ilçesine bağlı şirin mi şirin bir balıkçı kasabası. Kazandere ve Pabuçdere’nin denize döküldüğü yerde, kayalıkların üzerine kurulu bu kasaba Yemyeşil ormanları ve turkuaz renkli denizi ile insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip.

Trakya son dönemde İstanbul’dan uzaklaşmak isteyenlerin popüler rotalarından. Hem Marmara’ya hem de Karadeniz’e kıyısı olan bölgede birbirinden güzel köy ve kasaba bulunuyor. Bunlardan birisi de bu yazımızda sizlere bahsedeceğimiz Kıyıköy.

Kıyıköy, İstanbul&#;a 3 saat uzaklıkta Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı şirin mi şirin bir balıkçı kasabası. Yemyeşil ormanları ve turkuaz renkli denizi ile insanı büyüleyen bir güzelliğe sahip olan Kıyıköy, Kazandere ve Pabuçdere’nin denize döküldüğü yerde, kayalıkların üzerine kurulu bir kasaba. Küçük balıkçı barınakları ve tekneleriyle yukarıdan bakıldığında Şile’ye benziyor.

Kıyıköy Gezilecek Yerler

Deniz, orman ve beldeyi çevreleyen akarsuların oluşturduğu doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi varlıkları ile gezilmesi gereken pek çok yeri bulunan Kıyıköy, balıkçılık, kamp, doğa sporları, fotoğrafçılık gibi pek çok aktivite için de oldukça uygundur. Şimdi sıra Kıyıköy’de bulunan gezilecek yerleri görmeye.

Aya Nikola Manastırı

Bölgenin en önemli tarihi zenginliği olan Aya Nikola Manastırı Kıyıköy merkeze metre uzaklıkta olup Papuç Dere kıyısında bulunmaktadır. Manastırın İmparator 6. Jüstinyen dönemine () tarihlerinde yapıldığı düşünülmektedir. Kayalara oyularak yapılan manastırın zemin katı ayazma ve şapelden oluşurken, üst bölümünde keşiş odaları bulunmaktadır.

Kıyıköy Kalesi

Kazan Dere ve Papuç Dere arasında bulunan Kıyıköy merkezini çevreleyen bu surlar da İpmarator 6. Jüstinyen döneminde yapılmıştır. Kesme taş, tuğla ve moloz malzemenin ortak kullanıldığı kale surlarının yüksekliği yer yer 5 metreyi bulurken, kalınlığının ise 2,5 metre olarak ölçülebilir. Günümüzde Kıyıköy merkezine girişi sağlayan iki ana giriş kapısı ve batı duvarları ayakta dururken doğu duvarları ise yıkılmıştır.

Kıyıköy Mağarası

Kıyıköy merkeze 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve Büyük Kurudere olarak bilinen akarsu yatağının yamacında tabanının 25 metre yükseğinde yer almaktadır. Kırmızı ve kahverengi mağara kelebekleri ile yarasalar mağaranın sakinleri arasında yer almaktadır.

Liman Hamamı

Güney surları altında yer alan Hamamın yapım tarihi bilinmemekle birlikte geç Osmanlı dönemi eseri olduğu düşünülmektedir. Günümüzde kaderine terk edilmiş vaziyettedir.

Kazan ve Papuç Dereleri

Bölgeyi her iki yönden çevreleyen Kazan ve Papuç Dereleri hayvanlar için doğal yaşam ortamı sunuyorlar. Aynı zamanda bölge turizmi için de önemli olan bu dereler 1. Derece doğal sit alanıdırlar. Kazan Deresi Kıyıköy limanının kıyısından, Papuç Deresi ise Belediye Plajı’nın ucundan denize dökülmektedir. Bu iki akarsuyun gerisinde, Kıyıköy’e kilometre uzaklıkta İstanbul’un su ihtiyacı için önemli olan 2 tane baraj yer alıyor.

Kasatura Tabiat Koruma Bölgesi

yılında Tabiat Koruma Alanı ilan edilen bölge hektar büyüklüğe sahip. Bölge Kıyıköy orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde yer almaktadır. metre bir rakıma sahip bölge doğal hayatın devamlılığı açısından önem arz etmektedir.

Aşıklar Tepesi

En meşhur yeri Aşıklar Tepesi. Tepeye çıkıp çayınızı alın ve güneş batana kadar manzaranın tadını çıkarın.

Selvez Koyu

Selvez Koyu, Kıyıköy&#;e en yakın olanı. Poliçe Koyu ve Panayır İskelesi Koyu ile birlikte kamp tutkunlarının en çok tercih ettiği koylar arasında yer alıyor.

Kıyıköy Plaj ve Kumsalları

Suyu berrak ve temiz olan Kıyıköy’de deniz sezonu Temmuz-Ağustos aylarında toplasanız gün kadar. Havaların soğumasıyla birlikte Karadeniz kendini hemen göstermeye başlıyor.

Kıyıköy’ün kıyı şeridi boyunca pek çok koy kumsal bulunuyor. Kazan Dere’sinin denize döküldüğü kesimden itibaren başlayan kumsal şeridi ve belediye tarafından işletilen Papuç Dere’nin denize döküldüğü noktada yer alan kumsallar en çok ilgi gören kumsallar olarak ön plana çıkıyorlar.

İğneada yönünde irili ufaklı çok sayıda koy bulunuyor. Bu koylar arasında Selvez Koyu Kıyıköy’e en yakın olanı. Selvez Koyundan sonra en çok tercih edilen koylar ise daha çok kamp yapılabilen Poliçe Koyu ve Panayır İskelesi Koylarıdır. Bu koylar da denize girmek için oldukça elverişli ve nispeten el değmemiş bakir koylar.

Kıyıköy Konaklama Yerleri

Konaklama imkanları daha çok pansiyon şeklinde. Otel sayısı bir elin parmağını geçmeyecek sayıda. Yaz aylarının yoğun geçmesi ile birlikte bölge halkı da evlerini kiralamaya başlamışlar.

Koç Pansiyon

Adres:  Belediyesi/Vize/Kırklareli

Telefon: 72 52

Atakale Butik Otel

Adres: Cumhuriyet Cd., Kale Mah No:1,  Vize/Kırklareli

Telefon: () 68 21

Kıyıköy Resort Otel

Adres:Devlet, No , Vize Kıyıköy Yolu, /Vize/Kırklareli

Telefon:() 63 64

Kıyıköy Marina Konaklama

Adres: Vize Kıyıköy Yolu, i/Vize/Kırklareli

Telefon: 39 39

Kıyıköy’de Ne Yenir?

Balıkçı kasabasına gelmişken balık yemeden dönmeyi unutun. Yiyebileceğiniz en lezzetli kalkan balığının tadına bakın. Yanında ne içeceğinizi de ben söylemeyeyin yani.

Bölgede manda yetiştiriciliği yoğun olarak yapıldığı için Manda Yoğurdu da oldukça lezzetli. Bu yoğurdu tadınca bir daha başka yoğurt yemek istemeyebilirsiniz.

Kıyıköy&#;e Nasıl Gidilir?

Ulaşım: Özel araç ile gelecekseniz; İstanbul yönünden gelecek olanlar, önce Tekirdağ’ın Çerkezköy ardından Saray ilçelerine varmanız gerekir. Saray’dan Kıyıköy istikametinde devam edeceğiniz yol ortalama 30 kilometre civarındadır.

Edirne veya Kırklareli yönünden gelecek olanlar; öncelikle Kırklareli’nin Vize ilçesine gelip, buradan yaklaşık 40 kilometre süren orman yolu yürüyüşünün keyfini çıkarabilirsiniz.

Otobüs ile ulaşmak isteyenler; Esenler Otogarından Kıyıköy’e doğrudan ulaşım sağlayan firmaları tercih etmelidirler.

Hazır buralara gelmeyi düşünüyorken Kırklareli&#;nde gezilecek yerlere de bir göz atmak isterseniz sizi şöyle alalım. :)

Kıyıköy Gezi Rehberi: Sahil, Kamp &#; Orman

Kıyıköy Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler:

Kıyıköy civarında görülmesi gereken 11 yer.

En Çok Tavsiye Ettiklerimiz

Kıyıköy Kalesi

Tarihi Yerler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal Değerlendirme5/5 Mükemmel

(5 yorum)

Kırklareli

Pabuçdere

Turistik Yerler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal Değerlendirme/5 Mükemmel

( yorum)

Kırklareli

Poliçe Koyu

Plaj

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Kırklareli

Selvez Koyu

Turistik Yerler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Kırklareli

Kıyıköy Mağarası

Tarihi Yerler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Kırklareli

Kıyıköy Camii

Turistik Yerler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Kırklareli

Kazandere

Doğal Güzellikler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Kırklareli

İğneada Longozu

Turistik Yerler

Çalışma saatleri bilinmiyor

Neredekal DeğerlendirmeHenüz Puanlanmamış

Kırklareli

Kıyıköy Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler İçin Yapılan Yorumlar

5/5 Mükemmel

Neredekal Değerlendirme

Misafir

Panayır İskelesi Koyu için yapılan yorum

Yer olarak on numara

Yer olarak on numara ama yicek icecek olarak yakında bulunan cevre köyden alıp geliceksiniz deniz super ama sahil kumsal seritleri tavsiye ederim

2/5 Ortalama

Neredekal Değerlendirme

Misafir

Kıyıköy Kastro Sahili için yapılan yorum

Yürümek zorunda kalırsınız

Otostop ile gidecek arkadaşlar hiç çıkmasın yola. İnsanları çok soğukkanlı. Orman yolunda kilometrelerce yürümek zorunda kalırsınız. Doğa olarak güzel bir yer ama insanlık sıfır. Bunu bilerek yola çıkın.

1/5 Kötü

Neredekal Değerlendirme

Misafir

Aya Nikola Manastırı Kıyıköy için yapılan yorum

İnsanları çok soğukkanlı

Otostop ile gidecek arkadaşlar hiç çıkmasın yola. İnsanları çok soğukkanlı. Orman yolunda kilometrelerce yürümek zorunda kalırsınız. Doğa olarak güzel bir yer ama insanlık sıfır. Bunu bilerek yola çıkın.

Kıyıköy Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler

Denize kıyısı olan bu şirin sahil kasabası, Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı olan turistik bir yer. Bir taraftan ormanları ve diğer taraftan masmavi denizi ile ziyaretçilerini ağırlıyor ve konumu sebebiyle çok tercih edilen tatil yöresi oluyor. Kıyıköy doğal güzellikleri ve kendine hayran bırakacak birbirinden enfes yöresel yemekleri ile popüler hafta sonu kaçamakları arasında bulunuyor. Bu tarihi yer hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra Kıyıköy’ün tarihi mekanlarına ve doğal güzelliklerine göz gezdirebilirsiniz.

Kıyıköy Kalesi

Kıyıköy kalesi, güneyde Kazandere, kuzeyde ise Pabuçdere arasında bulunur. Kıyıköy tarihi mekanlar listesinde ilk sırayı alan bu mekan adeta bu yöreyi kuşatmış vaziyette. Kalenin varlığının Bizans dönemine kadar uzandığı bilinmekle birlikte, kale 6. yüzyıl dönemi itibari ile Jüstinyen döneminde yapılmış. Kalenin 9 ve yüzyıllarda restore edildiği düşünülür ve 6 metreye kadar yükselen surları bulunulur. Bu surların Güneyinde kalan kısımlarında gizli bir de kapının mevcut olduğu bilinir. Kaleden bu yapıya iniş ise basamaktan oluşur. Buna ilaveten bugüne değin kalenin en iyi korunan kısımlarını ise ‘Saray Kapısı’ oluşturmakta. Kıyıköy’ün derinliklerinde yer alan bu kaleyi yolunuz düştüğünde mutlaka ziyaret etmeyi unutmayın.

  • Aya Nikola Manastırı: Manastır, konumu itibari ile Türkiye’nin Kırklareli ilinde yer alan bir kıyıköy. Dünyanın en eski oyma taş manastırları arasında olan bu tarihi yer, Vize kasabında bulunmakta. Kaya manastırlarının en iyi örneklerini barındıran Aya Nikola Manastırı, 6. yüzyıla ait bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. yüzyıla gelindiğinde ise bu yapıya ahşap olan bir de mekan eklenmiş. Oyularak oluşturulan mağaranın zemin katı zamanında kilise olarak kullanılmakta olup en aşağı kısımlarda yer alan bodrum katı ayazma olarak inşa edilmiş. Ayrıca bu bölmelerde keşişlerin dinlenme ihtiyaçlarını giderebildikleri hücreler de mevcut.
  • Selvez Koyu: Kıyıköy gezilecek yerler listesinde sizleri, Kıyıköy’ün en güzel koyları arasında yer alan ve sakinliği ile insana huzur veren Selvez Koyu karşılıyor. Bu koy aynı zamanda aileler tarafından en çok rağbet gören bir koy olma özelliği de taşıyor. İstanbul’un kalabalığı ve gürültüsünden bir nebze olsun uzaklaşmak isteyenlerin akın ettiği Selvez koyu, kamp yapmak ve yüzmek için de ideal. Bu arada deniz suyunun oldukça taze ve güzel. Ulaşım açısından ise yürümeniz daha çok tavsiye edilmekte. Bunun nedeni ise koyda araç park edecek noktaların bulunmaması. Günümüze kadar hiçbir zarar görmemiş olan bu doğa harikası olan koyu gezilecek yerler listenize eklemenin vakti.
  • Kıyıköy Liman Hamamı: Kasabanın güney surlarının altında yer alan bu hamamın, Genç Osmanlı döneminde inşa edildiği bilinmekte. Her yıl birçok ziyaretçiyi ağırlayan hamamı siz de gezi rotanıza rahatlıkla ekleyebilirsiniz.
  • Kıyıköy Mağarası: Şirin bir balıkçı köyü olan Kıyıköy mağaraları, ‘Büyük Kurudere’ olarak adlandırılan bölgede yer alıyor. Kıyıköy merkezden yaklaşık olarak 2 kilometre mesafede yer alan vadinin 25 metre ilerisinde doğal oluşumlu mağaralar bulunuyor. Mağaranın tavanlarından sızan sular sonucunda ortaya çıkan küçük sığ gölcükleri meydana geliyor. Mağarada yer alan canlı türlerini ise kelebek, yarasa ve mağaranın karakteristik şekil oluşumuna yön veren canlı türleri oluyor. Mağarayı Kıyıköy gezi rehberi eşliğinde keşfetmeniz daha faydalı olabilir. Karakteristik şekil özellikleri ile dikkat çeken bu mağarayı gezilecek yerlere ekleyebilirsiniz. 
  • Kastro Koyu: Kıyıköy koyları listesinde yer alan bu koy, Tekirdağ ili ile Kıyıköy kasabasının arasında konumlanır. Kuzey ve güney yönlerinin yemyeşil orman ve masmavi denizi ile kaplı oluşu göz doldururken sahil kısmında bizleri incecik kumları karşılıyor. Koyun genişliği ise yaklaşık metre olup uzunluğu metre civarında. Kıyıköy kasabasında denize girmek için en doğru adres, Kastro Koyu. Plaj alanı üzerinde yer alan restoran ve çay bahçesi vakit geçirebileceğiniz alanları oluşturuyor. Bununla birlikte doğa severlerin büyük bir memnuniyetle tercih edebileceği bir de kamp alanı ve temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği (Duş, tuvalet, giyinme kabini vs.) alanlar da mevcut. 
  • Cehennem Şelaleleri: Kırklareli’ne bağlı olan Vize ilçesinde yer alan bir başka güzel alanı Cehennem şelaleleri oluşturmakta. Bu şelale, Kıyıköy’e yaklaşık 37 kilometre mesafe uzaklığında yer alıyor. Kırklareli’nin en fazla ziyaret edilen doğal güzelliklerinin arasında yer alıyor oluşu kamp yapmak isteyenleri cezbeden bir başka etken.
  • Dupnisa Mağarası: Kırklareli’ne gelmiş olan ziyaretçiler tarafından en dikkat çeken mağara olma özelliği taşıyan ‘Dupnisa Mağarası’nın araştırmalara göre yıllık bir geçmişi bulunuyor. Bu mağarayı dikkat çekici yapan şey ise mağaraya giriş yaptığınızda sizi yönlendiren işaretler. 

Kıyıköy Konaklama Seçenekleri

Merkeze yakın, ulaşım açısından ziyaretçilerine kolaylık sunan Kırklareli otelleri arasından Kıyıköy çevresinde yer alan seçeneklere göz atabilirsiniz.

  • Atakale Butik Otel: Kıyıköy bölgesinde sizler için adeta ikinci bir yuva olan bu küçük otel, konaklamalarınızı çok daha keyifli hale getirmek üzere birden fazla tesis olanağı sunar. Odalarında konuklarına sunmuş oldukları mini bar hizmeti konforlu bir konaklama imkanını tanır. Bu otelde oda servisi bulunmakta olup ücretsiz kahvaltı olanakları ile yoğun geçen günlerinizin ardından dinlenmenize imkan verir. Ayrıca buraya gelen konuklarına için ücretsiz bir de otopark sistemi mevcut. Seyahatiniz esnasında Kıyıköy’ün Kıyı restoran gibi nadide mekanında ünlü deniz mahsüllerini tatmadan ayrılmayın. Ataköy butik otel, ihtiyacınız olan tüm olanakları ayağınıza getirirken tatilinizde eşsiz vakitlerinize imza atacaksınız.
  • İğneada Resort Otel: Kıyıköy’e yaklaşık 28 km uzaklığında yer alan bu otel, bölgenin en iyi yerlerini ayağınıza getiren bir otel. Mini bar ve klima olanakları ile sizi evinizde hissettirecek özellikleri ile dolu. İnternete bağlanmak ücretsiz. Konuklar aynı zamanda İğneada’nın oda servisi ve ücretsiz otopark hizmetlerine kolaylıkla erişebilme avantajına sahip. Bölgede yapılacak en iyi şey ise Longoz kafe, Liman restoran, Palivor çiftliğini gezip orada yer alan ünlü tatları tatmak.
  • Meltem Otel: Kıyıköy’e gelmişken nerede rezervasyon yaptırabilirim diye düşünmeyin çünkü Meltem otel tam da sizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir otel olma avantajını sunuyor. Kıyıköy noktasına yaklaşık 27 km uzaklıkta yer alan bu otel, odalarında ücretsiz kahvaltı seçeneği ile yer alırken ücretsiz Wi-Fi hizmetinden de yararlanma imkanı tanıyor. Eğer deniz mahsülü restoranlarını seviyorsanız yörenin çevresinde yer alan ‘Longoz kafe-restoran’ veya ‘Liman restoran’ gibi birbirinden zengin menüleri bulunan tesisleri seçebilirsiniz.

Kıyıköy Gezilecek Yerler ve Turistlik Yerler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Kıyıköy için gezilecek en popüler tarihi yerler nelerdir?

Kıyıköy için gezilecek en popüler tarihi yerler : Kıyıköy Kalesi, Kıyıköy Mağarası, Kıyıköy konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Kıyıköy için gezilecek ailelere uygun turistik yerler nelerdir?

Kıyıköy için gezilecek ailelere uygun turistik yerler : Pabuçdere, Aya Nikola Manastırı Kıyıköy, İğneada Longozu, Kıyıköy konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Kıyıköy için gezilecek ücretsiz yerler nelerdir?

Kıyıköy için gezilecek ücretsiz yerler : Kıyıköy Kalesi, Pabuçdere, Panayır İskelesi Koyu, Kıyıköy konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Kıyıköy için gezilecek kalabalık gruplara yerler nelerdir?

Kıyıköy için gezilecek kalabalık gruplara yerler : Kıyıköy Kalesi, Pabuçdere, Panayır İskelesi Koyu, Kıyıköy konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Kıyıköy için gezilecek yerler nelerdir?

Kıyıköy için gezilecek yerler : Kıyıköy Kalesi, Pabuçdere, Panayır İskelesi Koyu, Kıyıköy konumundaki tüm seçenekleri incelemek için web sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası