güllacın malzemeleri nelerdir / İftar için nefis Güllaç tarifi! Güllaç nasıl yapılır? İşte Güllaç malzemeleri ve yapılışı

Güllacın Malzemeleri Nelerdir

güllacın malzemeleri nelerdir

Güllaç tarifi, Güllaç nasıl yapılır? En kolay güllaç tarifi, malzemeleri nelerdir?

Ramazan ayının en güzel tatlarından biri olan Güllaç tarifini arayanlar için bu habere dikkat! Ramazan ayı için evlerinde Güllaç yapmak isteyenler haberimizden rahatlıkla faydalanabilir.

Ramazan ayı için insanlar ibadetlerini yerlerini getirirler. Bugünlerin en önemli unsurlarından biri de güllaçtır.. Peki güllaç yapmak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte detaylar...

GÜLLAÇ NASIL YAPILIR? GÜLLAÇ TARİFİ
2-10 adet güllaç yaprağı, 2 kilo süt, 1 kilo güllaç, 5000 gram toz şeker, 2-3 yemek kaşığı gülsuyu, 250 gram ince çekilmiş fındık, 100 gram hindistancevizi, 100 gram pudra şekeri, 100 gram çekilmiş fıstık içi.
Hazırlanışı

İki kilo sütü derin bir tencerede kaynatın. Kaynayan sütü 10-15 dakika dinlenmeye bırakın, içine gülsuyunu ve şekeri ilave edin. Güllaç yapraklarını bir kabın içine koyun, sütle ıslatın ve birkaç dakika bekletin. Islanan güllaç yapraklarını bir başka tepsiye dizin ve üzerine biraz daha süt dökün. Dört beş yaprak yufka dizdikten sonra yaprakların üzerine karıştırdığınız fındık, hindistancevizi ve pudra şekerini serpin. Üstünü güllaç yapraklarıyla kapatın. Kalan sütü, yaprakların üstüne dökün ve iyice çekene kadar bekletin. Süt çekilince, hindistancevizi, antepfıstığı, çekilmiş fındık ve kiraz şekeri ile süsleyebilirsiniz. Meyve dilimleri ya da nar taneleri de kullanabilirsiniz.

Güllaca gülsuyu eklemek Osmanlı'dan gelen bir gelenek. Ancak gülsuyu konulmadan da güllaç yapabilirsiniz. Gülsuyu yerine nar suyu ilave edebilir veya süte vanilya katarak değişik bir aroma hazırlayabilirsiniz.

Güllaç yapmanın püf noktası: Güllacı bol sütle yapmak gerekmektedir. Güllaç yapraklan ıslandıktan sonra eğer havayla temas ederse jöleleşir ve lezzetini kaybeder. Bu nedenle bol süt dökülen Güllaç'ın havayla temas etmesinin önün geçilmelidir. Çeşitli kuruyemişlerle süslenebilen Güllaç için en uygunu cevizdir. Fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirdiği için, badem de Güllaç'a acılık verdiği genellikle ceviz tercih edilir.

Güllaç'ın tarihi

600 yıllık tarihi olan Güllaç, Osmanlı zamanında insanların mısır nişastasını saklama çabasıyla ortaya çıkmıştır. Çuvallarda saklanan nişastanın zarar görmemesi için biraz un ve suyla karıştırıp yufka şekli verilir. Bu sayede nişastanın uçuşup dağılmayacağı ve daha geç bozulacağı düşünülür.

İlk güllaç yaprakları böylece hazırlanır ve evlerde muhafaza edilmeye başlanır. Nişasta kullanılması gerektiğinde de bu sert yapraklardan arzuya göre koparılır, elde ufalanarak toz nişasta gibi kullanılırmış. Ancak bir süre sonra nişasta yapraklarını ıslatmak gelmiş akıllara. Burada devreye süt girmiş. Sütü Osmanlı döneminin en çok kullanılan bir diğer içeceği gül suyu izlemiş: Artık yapraklar sadece nişastayı korumak amaçlı yapılan bir tasarruf malzemesi olmaktan çıkıp sofralara baş tacı olmaya başlamış. Ceviz ve nar gibi malzemelerle zenginleşmesi saray mutfağına girdikten sonra gerçekleşmiş.


İçindeki gül suyundan dolayı " güllü aş" konmuş adı, o da tıpkı "sütlü aş"ın sütlaç olması gibi güllaç olarak anılır olmuş zamanla.

PORTAKALLI GÜLLAÇ

Eskişehirli Kadir usta, Ramazan aylarında iftar sofralarına renk katan, geçmişten günümüze süregelen bir gelenek olan güllacın nasıl yapılması gerektiğini ve püf noktalarını anlattı, 'portakallı' güllacın tarifini verdi. 
Ramazan aylarında iftardan sonra sütlü bir tatlı olarak tercih edilen ve bir gelenek haline gelen güllaç hazırlıkları başladı. Kimi pastane ve tatlıcılarda ise tezgahlardaki yerini aldı. 35 yıldır unlu mamuller yapan Kadir Topaloğlu, "Ramazan'a özel olarak portakallı güllaç yaptık. İlk defa olduğunu sanıyorum. İnşallah yiyenler memnun olacaktır. Ramazan'a özel bir tatlı olduğu için genellikle her yıl Ramazan'da çıkar. Güllaç, Ramazan Ayı'nın vazgeçilmez sütlü tatlılarından biridir" dedi.

Portakal dolgusu ve süslemesi ile güllaca yeni bir boyut kazandırdığını ifade eden Topaloğlu, portakallı güllaç için gerekli olan malzemeleri ve nasıl yapılabileceğini anlatarak, "İlk önce güllacımızı alıyoruz. Ortadan kesiyoruz. Sütümüzü, biraz şeker kattıktan sonra, kaynattıktan sonra dinlendiriyoruz. Ilık bir şekilde az bir şey tepsiye döküyoruz. Güllaçlarımızı koyuyoruz. Tane tane ıslatıyoruz. Arasına portakal dolgu koyuyoruz. Kırık fındık koyuyoruz. Tekrardan 2'nci kat koyduktan sonra bolca sütümüzü verdikten sonra dinlendirdikten sonra süsleme aşamasına geçiyoruz. Süsledikten sonra yemek için sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kadir Usta'dan evde güllaç yapacaklara tavsiyeler

Evde güllaç yapmak isteyen vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Topaloğlu, "Evde güllaç yapmak için hazır olan paketlerden alıp, 2 kilogram civarı sütü kaynattıktan sonra biraz dinlendirsinler. Bir tepside istedikleri gibi hazırlayabilirler. İster cevizli yapabilirler. İster fındıklı yapabilirler. Fındıklı yaparlarsa daha iyi olur. Süt kararmaz. Cevizli biraz karartır. İftarda ağır yemekler yendikten sonra hafif bir tatlı yemek daha iyi olur. Güllacın sütü şekeri az olduğu için çok hafif bir tatlıdır. Bir tepsi güllaç en kötü 30 Türk Lirasına mal olur" diye belirtti.

"Benim için Ramazan aylarının vazgeçilmezidir. Güllacı çok severim. Ustamın da ellerine sağlık. Güllacı beğendim" diyen Turgut Tayar, "Bugün portakal dolgulu yapılmış. İlk defa denedim. Çok beğendim. Geçmişten günümüze gelen bir gelenektir. Bugüne gelmiş bir lezzet. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

Cennet Simit Pastanesinin Şair Fuzuli Caddesi yakınlarında bulunan şubesinin işletmecisi olan Ali Yalçın ise, "Genellikle güllaç hafif bir tatlı olduğu için tercih edilen bir tatlı. Freş, serin iyi bir tatlı. Sütlü olarak hafif bir tatlı. O yüzden yoğun bir şekilde talep alıyoruz. Bugün Kadir Usta'mızın sunum olarak gerçekleştirdiği portakal dolgulu bir güllaç servis ettik. Müşterilerimiz gayet beğeniyle karşıladı. Güllacında Ramazan Ayı'na özel farklı bir yeri olduğu için biz de onu daha üst seviyelere nasıl taşırız? Sunum olarak lezzet olarak kullanılan iş malzemesi olarak nasıl bir şekilde ileriye taşıyabiliriz bu çıtayı? Onun emeğini sarf ediyoruz" diye konuştu.



MUKABELE NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Hz. Muhammed'e 610 yılında ilk vahyin gelişiyle başlayan Kur'an'ın indiriliş süreci, 632 yılına kadar, yaklaşık yirmi üç yıl devam etti. Peygamberimizle Cebrail, her yıl ramazan ayında bir araya gelerek, o güne kadar indirilen Kur'an ayetlerini, karşılıklı olarak okurlar. Önce Cebrail okur Peygamberimiz dilerdi. Daha sonra da Peygamberimiz okur, Cebrail dinlerler. Bu durum Peygamberimizin vefat ettiği yıl 632 de iki kez tekrarlandı. Böylece Kur'an ayetlerinin unutulmasına meydan verilmemişti. Peygamberimizin bu davranışını kendilerine örnek alan Müslümanlar, bunu dini bir gelenek olarak günümüze kadar sürdürmüşlerdi.

MUKABELE NASIL OKUNUR?

Mukabele karşılık verme, karşılıklı okuma anlamına gelir. Bir kimsenin Kur'an'ı ezberden veya kitaptan yüksek sesle okuması ve onu dinleyen topluluğun da sessizce Kur'an'dan takip etmesi anlamına gelen mukabele okumanın adabı sırasıyla şu şekilde olmalı: Okumaya başlamadan önce ağzı misvakla temizlemek. Kur'an'ı mescit veya bir başka temiz yerde okumak. Kıbleye yönelmek. Allah Teala'nın: "Kur'an okuyacak olduğun zaman,kovulmuş şeytandan Allah'a sığın" ayeti (Nahl, 98) mucebince Kur'an okumaya başlarken euzü çekmek. Tevbe Suresi hariç her surenin başında besmele çekmek. Okunan Kur'an ayetlerini huşu ile dinleyip anlamları hakkında düşünmek. Sesi güzelleştirmek ve Kur'an'ı tane tane okumak. Aceleci davranmamak. Med kaidelerine uymak.





RAMAZAN'DA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?

* Oruç tutmak

* Geceleri Peygamber Efendimiz'in sav sünneti olan teravih namazını kılmak

* Kur'an okumak

* Namazları cemaatle kılmak

* Sahur yapmak

* İftar ettirmek

* Kadir Gecesini aramak

* Sabretmek

* İhsan ve ikramda bulunmak

* Tövbe etmek

* Cenneti istemek

* Çokça Kelime-i Tevhid söylemek

* Ramazan umresi yapmak

* Açları doyurmak

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Güllaç Tarifi

(62 oy, ortalama: 4.87 / 5)
Güllaç Nasıl Yapılır?
Güllaç Tarifi
Tarifin Hikayesi
  • 8-10 Kişilik
  • 20dk Hazırlık, Pişirme yok
Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar geleni, gelirken de tadının güzelliğini hiç kaybetmeyen güllaç tarifimi denemelisiniz. Oldukça hafif bir tatlı olan güllaç kalorisinin düşük olması sebebiyle Ramazan aylarında sofralarınızdan eksik olmayacak. İçerisindeki cevizler ve üzerine serpeceğiniz antep fıstıkları ile daha da lezzetlenecek bir tatlı tarifi. Yapımı da bir o kadar kolay olan güllaç tatlısını denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Osmanlı Saray mutfağından günümüze kadar geleni, gelirken de tadının güzelliğini hiç kaybetmeyen güllaç tarifimi denemelisiniz. Oldukça hafif bir tatlı olan güllaç kalorisinin düşük olması sebebiyle Ramazan aylarında sofralarınızdan eksik olmayacak. İçerisindeki cevizler ve üzerine serpeceğiniz antep fıstıkları ile daha da lezzetlenecek bir tatlı tarifi. Yapımı da bir o kadar kolay olan güllaç tatlısını denemeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

https://www.nefisyemektarifleri.com/gullac-tarifi/

Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 yaprak güllaç
  • 1,5 litre süt
  • 2 su bardağı şeker
  • Çekilmiş ceviz
  • 2 yemek kaşığı gül suyu (isteğe göre)

Üzeri için:

  • Toz Antep fıstığı
  • Kiraz şekerlemesi

Ben de Yaptım

Deneyen Fotoğrafları

136 Deneyen FotoğrafıTümünü Gör

  1. Güllaç tatlısını yapmak için; öncelikle süt ve şekeri tencereye alarak ısıtıyoruz, şekerler tamamen erisin. Bu aşamada sütü çok fazla ısıtmanıza gerek yok, şekerin erimesi yeterli olacaktır.
  2. Daha sonra sütü oda sıcaklığında ılınmaya bırakıyoruz. Eğer el yakmayacak şekilde ısıttıysanız tekrar ılıması için beklemenize gerek olmayacaktır. Süt kaynar olursa tatlınız hamur olur o nedenle el yakmayacak şekilde olmalı.
  3. Güllaç yaprağının parlak kısmı üste gelecek şekilde ilkini derince bir tepsiye koyuyoruz.
  4. Üzerine her yanı ıslanacak şekilde bir iki kepçe süt döküyoruz.
  5. Altı güllaç yaprağı için aynı işlemi tekrarlayalım ve 6. katı da ıslattıktan sonra bu kata ceviz serpelim ve üzerine diğer güllaç yapraklarını aynı şekilde ıslatarak serelim.
  6. Kalan şekerli sütün içerisine 2 yemek kaşığı gül suyu ekleyip tatlının üzerine gezdirelim. Burada kullandığınız gül suyunun kozmetik ürünü olmamasına dikkat etmelisiniz.
  7. Hazırladığımız tatlımızı 2 saat kadar buzdolabında muhafaza edelim.
  8. En az 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerini isteğe göre süsleyerek servis edebilirsiniz. Ben toz antep fıstığı ve kiraz şekerlemeleri ile süsledim. Afiyet olsun!

Güllaç Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

Güllaç Tarifi-621-100454
Güllaç Tarifi-621-100403
Güllaç Tarifi-621-100410
Güllaç Tarifi-621-100425
Güllaç Tarifi-621-100441
Güllaç Tarifi-621-100449

Güllaç tarifi püf noktaları

  • Güllaç yapraklarını ıslatacağınız sütün sıcaklığı çok iyi olmalıdır. Eğer sütünüz çok sıcak olursa güllaç yapraklarını hamur edebilir, çok fazla ılık olması durumunda ise güllaç yapraklarını ıslatmayabilir.
  • Güllaç tatlınızın tam tadında olması için gül suyu eklemelisiniz.
  • Güllaç tatlınızın tadını kaybetmemesi ve içerisindeki cevizin güllacınızı karartmaması için yaptığınız gün tüketmeniz daha iyi olacaktır.

Sizler için, yapımı oldukça kolay ve pratik güllacın çikolatalı, hurmalı gibi Nefis Yemek Tariflerinde paylaşılmış farklı çeşitlerini bir araya getirdik, sizler de nasıl yapılır? merak ediyorsanız listemize bir göz atmalısınız.

 Güllacın faydaları

  • İçerisinde katkı maddesi olmadığı için sağlık açısından herhangi bir tehlikesi yoktur.
  • Diğer tatlılarda yüksek oranda karbonhidrat olmasına karşılık güllaçta içerdiği sütten dolayı yüksek oranda protein vardır.
  • Ramazanda yapılan güllaç tatlısı gün boyu aç kalan midelerinize, yemekten yaklaşık 1 saat sonra yemeniz halinde bariz bir rahatsızlık vermemektedir.
  • Ramazanda açlığın etkisiyle düşen kan şekerini içerisinde bulunan sütün etkisiyle dengelemektedir.
  • Güllaç, şeker miktarı düşürülüp yarım yağlı sütle yapıldığında diyette olanlar için kalorisi düşük bir tatlıdır.

Güllaç kaç kalori?

  • Orta büyüklükteki 1 dilim güllaç yaklaşık olarak 250 kaloriye denk gelmektedir. Güllaç hakkında daha fazla bilgi almak için besin değeri gibi çeşitli bilgilerden de bahsettiğimiz yazımızı okumak istemez misiniz?

 

--

5 milyon'dan fazla kişinin takip ettiği Youtube kanalımızda videolu tariflerimizi bulabilirsiniz.

15 milyondan fazla kişinin indirdiği Nefis Yemek Tarifleri uygulaması ile 850.000'den fazla denenmiş tarif her zaman yanınızda. Hemen siz de indirin.

Ben de Yaptım
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yenibaharlı Mis Kokan 20 Tarif Tarifi
Yenibaharlı Mis Kokan 20 Tarif

Yenibahar, içinde farklı baharatlar bulunduran ve eklendiği tarifin lezzetini kat kat artıran bir baharat karışımı.…

Güllaç Nasıl Yapılır? İpuçlarıyla Enfes Güllaç Tatlısı Yapımı

Ramazan ayının en özel lezzetlerinden güllaç, hem hafif olduğu hem de birkaç malzemeyle hazırlanabildiği için iftar sonrasında en çok tercih edilen tatlı türlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Liva Pastacılık olarak bu içerikte lezzetli güllaç tarifinin pratik detaylarını paylaşıyor olacağız. Peki güllaç nasıl yapılır?

İşte bu soruya ayrıntılı bir şekilde yanıt vereceğimiz yazımızda güllaç yapım tekniklerini de bulabileceksiniz. Böylece Türk mutfağının en köklü tariflerinden güllacı evinizin mutfağında kolaylıkla yapabileceksiniz. O halde dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan güllaç yapımı hakkında bilmeniz gereken her şeyi sıralamaya başlayalım.

Evde Güllaç Nasıl Yapılır?

güllaç hazırlama aşamaları

En Çok Satanlar

  • Limonlu Yaş PastaLimonlu Yaş Pasta % 42 indirim % indirim

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL - Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Mevcut fiyat 320.00TL

    320.00TL - 320.00TL

    Mevcut fiyat 320.00TL

    Limonlu Yaş Pasta

    livapastacilik

    Krema: Limonlu krema Pandispanya: Beyaz pandispanya Dış kaplama: Sade jöle Hindistan cevizi Enfes Tadı ile Limonlu Yaş Pasta Liva Pastacılık’ta! Li...

    Tüm Detayları Göster

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL - Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Mevcut fiyat 320.00TL

    320.00TL - 320.00TL

    Mevcut fiyat 320.00TL

    % 42 indirim % indirim

  • % 36 indirim % indirim

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL - Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    350.00TL - 350.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    Liva Çileğim

    Liva Pastacılık

    İçerik: Çilek, file badem Krema: Beyaz krema Pandispanya: Beyaz pandispanya Liva’nın Yeni Çilekli Yaş Pastası: Liva Çileğim  Beyaz krema, çilek ve ...

    Tüm Detayları Göster

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL - Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    350.00TL - 350.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    % 36 indirim % indirim

  • % 36 indirim % indirim

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL - Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    350.00TL - 350.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    Porto Riko Pasta

    Liva Pastacılık

    Enfes özel kreması ,frambuazlı beyaz çikolata, çilekler ve bademler

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL - Orijinal fiyat 550.00TL

    Orijinal fiyat 550.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    350.00TL - 350.00TL

    Mevcut fiyat 350.00TL

    % 36 indirim % indirim

  • Evde güllaç nasıl yapılır sorusunun yanıtını vermeye geldi sıra. Gül suyu, süt, ceviz ve taze güllaç yaprakları… İşte lezzetine doyum olmayacak güllaç tarifinin ana malzemeleri!

    Gerekli Malzemeler

    • 2 kg süt
    • 1 paket güllaç yaprağı
    • 1,5 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı gül suyu
    • 200 g ceviz
    • Süsleme için taze meyve

    İlk aşamada süt ile şekeri bir tencere içinde karıştırıp ocakta kaynatın. Gül suyunu da ekledikten sonra bir kepçe yardımıyla sütlü karışımı güllaç yapraklarının üzerine dökün ve yaprakların sütü çekmesini sağlayın. Bu sırada yaprakların arasına çekilmiş ceviz içi serpiştirin. Oda sıcaklığında soğuyan güllaç tatlınızı dilimleyin ve taze meyvelerle süsleyerek servise hazır hale getirin. Güllaç süsleme konusunda dilediğiniz malzemeyi kullanabileceğinizi de unutmayın. Kuru yemişlerle de süsleme yapabilirsiniz. O halde bu konuda da biraz ipucu verelim!

    Güllaç Süsleme Nasıl Yapılır?

    Güllaç süslemek hem keyifli hem de oldukça kolay bir işlemdir. Fındıklar, fıstıklar, cevizler, bademler her zaman kullanılabilir. Fakat farklı malzemelerden de yardım alınabilir. Muz, çilek, kivi gibi meyvelere de güllaç süsleme konusunda yer verilebilir. Hatta dilerseniz sütlü ya da bitter çikolata ile bile süsleme yapabilirsiniz. Tamamen özgürsünüz, seçim sadece sizin. Özenle süslemiş olduğunuz leziz mi leziz güllacı sevdiklerinize hızlıca servis edebilirsiniz, afiyetle!

    Güllaç Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?

    Bir tepsi çilekli güllaç tatlısı

    Güllaç nasıl yapılır sorusunun yanıtını artık biliyorsunuz. Ancak ilk bakışta son derece basit bir tarife sahip olmasına karşın özel teknikler gerektiren bu geleneksel ramazan tatlısının hakkını verebilmek için birkaç noktaya önem vermek gerekiyor. Bu noktada yardımınıza elbette Liva’nın deneyimli ustaları yetişiyor.

    • Bu doğrultuda, her şeyden önce güllaç yapımında kullanacağınız güllaç yapraklarının taze olmasına dikkat etmenizde fayda var. Aksi halde yaprakların kolay kırılması ve ufalanması söz konusu olacağından tatlınız arzuladığınız kadar mükemmel olmayacaktır.
    • Güllaç yaparken sütün tam yağlı olduğundan emin olmalısınız. Tam yağlı süt, tatlının lezzetini artırır.
    • Güllaç yapraklarına dökeceğiniz süt, kaynar halde olmamalıdır. Kaynar haldeki süt yaprakların hamurlaşmasına yol açacaktır. Güllaç için ideal süt sıcaklığı, ılık ile sıcak aralığında olmalıdır.
    • Geleneksel güllaç tarifine adını veren gül suyu, günümüzde güllaç tatlısı yaparken olmazsa olmaz malzemelerden değildir. Bu konuda damak zevkiniz ve beğeninize göre hareket edebilirsiniz. Kimisi sever kimisi sevmez.
    • Güllaç yapraklarının arasına serpmek için illaki ceviz tercih etmek zorunda değilsiniz ama cevizli güllaç her zaman en çok tercih edilen seçenektir, bunu da eklemiş olalım.
    • Güllaç tarifinin göz zevkine de hitap etmesi açısından önem taşıyan süsleme için taze meyveler kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu konuda en çok nar taneleri, kiraz ve çilekten yararlanıldığını söyleyebiliriz.
    • Güllaç, yapıldıktan sonra aynı gün içerisinde tüketilmesi gereken bir tatlı çeşididir. Uzun süre bekleyen güllaç, içerisindeki kuruyemişler ve meyvelerden dolayı kararmaya başlayacaktır. Bunun önüne geçmek için tatlınızı buzdolabında muhafaza etmenizi öneririz.

    Güllaç tarifi için gereken malzemeler nelerdir, güllaç nasıl yapılır, güllaç yaparken nelere dikkat etmek gerekir sorularına yanıt bulduğumuza göre şimdi geriye sadece elinizin lezzetiyle hazırlayacağınız tatlınızı sevdiklerinizin beğenisine sunmak kalıyor!

    Fakat canınız her güllaç istediğinde, evinizde güllaç tarifi için ihtiyacınız olan malzemeler olmayabilir. Diğer yandan bazen de Liva ustalarının deneyimli ellerinden çıkan güllaç tatlısını tatmak isteyebilirsiniz. Böyle durumlarda güllaç ve daha pek çok ramazan tatlısı için Liva mutfağına güvenebilirsiniz. Özellikle çilekli güllaç gibi farklı lezzetleri deneyimlemek adına hemen siparişinizi oluşturabilir, istediğiniz tatlıyı en kısa sürede adresinize teslim alabilirsiniz!

    İftarın yanı sıra sahurda yemek için tercih edebileceğiniz tarifleri ise Sahurda Ne Yenir? Pratik Sahur Tarifleri başlıklı içeriğimizde bulabilirsiniz.

    En Çok Tercih Edilenler

  • bir tepsi su böreği % 32 indirim % indirim

    Orijinal fiyat 280.00TL

    Orijinal fiyat 280.00TL - Orijinal fiyat 280.00TL

    Orijinal fiyat 280.00TL

    Mevcut fiyat 190.00TL

    190.00TL - 190.00TL

    Mevcut fiyat 190.00TL

    Peynirli Su Böreği

    Liva Pastacılık

    Kahvaltı ve ikramların vazgeçilmez lezzeti; Liva peynirli su böreği.Liva ustaları tarafından en kaliteli ve taze peynirlerle hazırlanan su böreği, ...

    Tüm Detayları Göster

    Orijinal fiyat 280.00TL

    Orijinal fiyat 280.00TL - Orijinal fiyat 280.00TL

    Orijinal fiyat 280.00TL

    Mevcut fiyat 190.00TL

    190.00TL - 190.00TL

    Mevcut fiyat 190.00TL

    % 32 indirim % indirim

  • bir tepsi Liva kıymalı karaköy böreği % 28 indirim % indirim

    Orijinal fiyat 300.00TL

    Orijinal fiyat 300.00TL - Orijinal fiyat 300.00TL

    Orijinal fiyat 300.00TL

    Mevcut fiyat 215.00TL

    215.00TL - 215.00TL

    Mevcut fiyat 215.00TL

    Kıymalı Karaköy Böreği

    Liva Pastacılık

    Orijinal fiyat 300.00TL

    Orijinal fiyat 300.00TL - Orijinal fiyat 300.00TL

    Orijinal fiyat 300.00TL

    Mevcut fiyat 215.00TL

    215.00TL - 215.00TL

    Mevcut fiyat 215.00TL

    % 28 indirim % indirim

  • Peynirli Parmak Börek Tükendi

    Orijinal fiyat 275.00TL

    Orijinal fiyat 275.00TL - Orijinal fiyat 275.00TL

    Orijinal fiyat 275.00TL

    Mevcut fiyat 225.00TL

    225.00TL - 225.00TL

    Mevcut fiyat 225.00TL

    Peynirli Parmak Börek

    Liva Pastacılık

    Çıtır çıtır bir lezzet; Peynirli Parmak Börek

    Orijinal fiyat 275.00TL

    Orijinal fiyat 275.00TL - Orijinal fiyat 275.00TL

    Orijinal fiyat 275.00TL

    Mevcut fiyat 225.00TL

    225.00TL - 225.00TL

    Mevcut fiyat 225.00TL

    Tükendi

  • Cevizli Güllaç

    09 Haziran 2023

    Güllaç tarifi ramazan deyince akla ilk gelen tatlılardan biri... Böyle olması da aslında normal. Çünkü, sütlü ve hafif bir tatlı. Oruç açıldıktan sonra mideyi rahatsız etmemesi ve kolay sindirilir olması güllacı öner çıkartan sebepler arasında.

    Güllacın tarihi de aslında oldukça eski ve Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Bazı kaynaklara göre Güllaç o dönemde yaşayan insanların mısır nişastasını saklama çabasıyla bulunmuş. Güllaç sözcüğü, Osmanlı dönemi sözlüklerinin birçoğunda yer almış ve kökeni Farsça gösterilmiş; anlamları hemen hemen aynı olmakla birlikte  ya gülâc, gülâç, güllâc gibi biçimlerde kullanılmış.

    Bazı kaynaklara göre güllaç Osmanlı sarayına ilk kez 1489’da girdi. Kastamonulu Ali Usta’nın, elinde kalan kuru yufkaları, saray görevlilerinin Kastamonu gezisi sırasında şekerli sütle ıslatıp ikram etmesiyle Osmanlı sarayına girdiğe belirtiliyor. Peki, güllaç tarifi nasıl yapılır? Güllaç, süt ve toz şeker ile kolayca hazırlanır. İsteğe göre ceviz, fındık ve meyve dilimleri ile süslenir. Malzemeleri hazırladıysanız, evde cevizli güllaç nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz: İşte evde yapmak için enfes güllaç tarifi:

    Hazırlanma Süresi : 20 dakika

    Pişirme Süresi : 20 dakika

    Kaç Kişilik: 8 Kişilik

    Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

    Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti

    Cevizli Güllaç için

    • 1 paket güllaç
    • 2 litre süt
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 250 g ceviz içi
    • 5 gr şekerli vanilin

    Üzeri için:

    Servis Önerisi

    • Ceviz, nar ya da antep fıstığı ile birlikte servis edebilirsiniz. 

    Püf Noktası

    • Güllacı bol sütle yapmak gerekir. Eğer güllaç yaprakları ıslandıktan sonra havayla temas ederse jöleleşir ve güllaç lezzetini kaybeder. Bunun için üzerine bol süt dökülmeli ve havayla teması kesilmelidir.
    • Süt mutlaka ılık olmalıdır. Şeker eridikten hemen sonra, en geç 10 dakika içinde ocaktan alınmalıdır. Sütün sıcak olması kesinlikle güllacın hamur olmasına neden olacaktır.
    • İçine fındık, fıstık, ceviz ve badem koyulabilir. Ancak fındık ve fıstık güllacın rengini değiştirdiği, badem de güllaca acılık verdiği için cevizle yapılması tavsiye edilir.
    • Doğal bir tatlı olan güllacın süslemesi de doğasına uygun şekilde olabildiğince sade olmalıdır. En fazla ceviz, fındık, fıstık veya kiraz şekeriyle süslenmesi önerilir. Ama isterseniz damak tadınıza ve mevsime göre servis ederken üzerini çilek, şeftali ve kayısı gibi meyvelerle süsleyerek hazırlayabilirsiniz.
    • Güllacın arasına kullandığınız harçla birlikte meyve koyacaksanız hemen tüketmeniz gerekir. Çünkü asitli meyveler tatlının tadını bozabilir.
    • Güllacı meyve ile tatlandırmak istiyorsanız; ara katlarına şeftali püresi veya nektarin ekleyebilirsiniz.
    • Mutlaka buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketin.
    • Güllacın sütlü şerbetine gül suyu damalatarak gül sulu gullaç yapabilirsiniz. 
    • Hemen servis etmeyeceksenize çilek ve cevizi servis etmeden hemen önce ekleyebilirsiniz. Bu sayede güllaç kararmayacaktır. 

    nest...

    çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası