muhabbet kuşu kafese yumurtladı / Kafese yumurtladı :(( | Muhabbet Kuşu Forumu - Muhabbetkusu.com.tr

Muhabbet Kuşu Kafese Yumurtladı

muhabbet kuşu kafese yumurtladı

Muhabbet Kuşum Yumurtladı Acil Yardım :(

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

merhaba.. benim 5-6 aydır erkek muhabbet kuşum vardı.. akrabamız bana dişi kuşunu verdi.. bunlar anlaştı vs. öpüşüolar.. çifleştiler geçende.. kuşlarını vereli 2 haftayı geçti..bende geçende gidip yuva aldm.. petsopta yuvanın içie kumda verdiler koydum falan..sonra gazete yırttm içine koydm o yuvarlak yaptı.. ancak bugün ( 08.12.2008 ) günü dişimiz yumurtladı.. ancak yuvaya değil yere yumurtladı.. kafesin yerine.. bende pamukla nazikce yuvaya koydum.. ama kuş yumurtlayla ilgilenmiyor ve üstüne yatmıyor.. yardım edin lütfen :(

arkadasım kuşun yuvada yumurtanın üstüne oturmuyosa eger 1 haftayı geçmişse yumurtayı çöpe at tekrar yumurtlar (BUARADA KUSUNU ZU SATMAK İSTERSENİZ SATIN ALMAK İSTERİM FİYATTA ANLASIRIZ [email protected]))

teşekkürler... bazen giriyor yuvanın içinee ama snra yine çıkıyor.. bayramın birinci günü akşam 6 sularında yumurtladı.. ama yeniden yere yumurtlarsa ne yapmam gerekiyor?

bugün kuşum yine bir tane yumurtladı.. bu seferde yere yumurtladı baktıımda üstüne yatıyordu.. yuvadaki yumurtayıda yanına koydum.. allahran hiç kıskanmıyo ve kırmıyo.. :) şu an ikisininde üstünde yatıyor.. peki yuvada deilde yerdeyken yavru çıkar mı ? yyavru çıktıktan sonra yuvaya koysam bişey olur mu?=

o daha yuvalığa alışmamıştır biraz zaman sonra yuvaya girmeye başlar ama erkeğede bağlı dişi kuşu onun beslemesi lazım

senin kuşun yörüngesi şaşmış bırak istediği gibi yapsın hiç karışma yuvayada karışma belki sen kağıt falan koydunda yuvaya sana inat dışarıda yapıyordur yumurtalarını :-))allah güzel yavrular ihsan eylesin sana

yuvaya kum konulduğunu ilk defa duyuyorum. bir yemek kaşığı kadar talaş konur veya bişey konmaz. kumu al yuvaya oturacaktır. bol şans

arkadaşım sen sen ol yuvana talaş koyma benim 20 çift kusum var hepsinin yuvasında kuş kumu var talaş kuşlarda bit yapar kum ise yapmaz bu arada kuşun halendaha yere yumurtluyorsa yumurtaları yuvaya koy ve kafesin altına su dök dişi, kuşta annelik içgüdüsüdür birdaha yere yumurtlamaz ve yuvaya girer

arkadaşlar çok tşkkrlerrr şimdi yuvada heralde bi daha yumurtladı.. 2 gndür hiç çıkmıyor bizimki besliyor onu tüm yumurtaları içinde.. inşallah en azından 2 tanesi çıkar.. :) allah sizede bağışlasınn 1 haftadır çok heyecanlıyım...

her şey düzeldi allaha şükür xD yuvada şimdi 3. yumurtayıda yumurtladı 2 günde bir yumurtluyor :) bugün de yumurtlar inş.. büyüyünce ne yapcam yaww :D

Arkadaşlar merhaba. Makaleyi detaylı bir şekilde okumanıza gerek yok. Tüm tecrübelerimi aşağıdaki videoda paylaştım. O videoyu izlemeniz yeterlidir.

Muhabbet kuşu yumurtladıktan sonra nelere dikkat edilmesi gerektiği sizlere teker teker yazmak istiyorum. Yaklaşık 2 ay önce yumurtlayan muhabbet kuşum ve şu anda 4 tane yavrusu, yumurtlama sonrası yapmış olduğum bakımdan dolayı şu anda oldukça neşeli ve sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar.

Muhabbet Kuşu Yumurtladıktan Sonra Nelere Dikkat Edilmelidir

✔ Yumurtlamadan sonra dişi muhabbet kuşuna çok güçlü besinler vermek gerekir. Özellikle kuşçularda yavrulara verilen besinler anne muhabbet kuşlarına da verilmesi mümkün. Bu yemleri genel içeriği ise oldukça besleyici ve doğal olan yumurta, irmik, bisküvi gibi besinlerin karışımından meydana gelen gıdalardır. Bu gıdalar vücut dirençlerini ve bağışıklık sistemlerini en üst noktaya ulaştırmaktadırlar. Bunlardan yiyen dişi muhabbet kuşları daha güçlü bir bünyeye sahip olmaktadırlar. Bu sayede yumurtlama yaptıktan sonra kuluçkaya yatan muhabbet kuşunda fazla kilo kayıpları yaşanmayacaktır.

✔ Dişi muhabbet kuşu yumurtladıktan sonra mutlaka kalsiyum takviyesi yapılması gerekir. Bunun yanı sıra kum, gaga taşı verilmesi gerekir. Aynı zamanda çeşitli vitaminler ki bunların başında D vitamini ihtiyacının kesinlikle karşılanması gerekiyor ki yavruların ayaklarında herhangi bir raşitizm hastalığı olmasın. Aynı zamanda kabukların dışında gerekli olan sertliğin olabilmesi için D vitaminine ihtiyaç duyulmaktadır. Mesela D vitamini içeren likitler verilebilir. Bu arada ballı krakerler muhabbet kuşlarının vazgeçilmezidir.

Folluk İçi Yumurtalar ve Muhabbet Kuşları

Çok Sessiz Bir Ortam

Muhabbet kuşlarını yumurtladıktan sonra onlara çok sessiz bir ortamın oluşturulması önemlidir. Bunun en büyük sebebi ise muhabbet kuşlarının stresli hayvanlar olmasından kaynaklanmaktadır. Özellikle yumurtlama yapıldıktan sonra çok sık bakılmaktan rahatsız olmaktadırlar. Yumurtalar çıkıyor mu ne durumda diye bakmamanızı öneririz. Bazı muhabbet kuşları bu durumlarda yumurtlarını kırabiliyor ve hatta kuluçkaya bile yatmayabiliyorlar. O yüzden bu konulara çok dikkat edelim.

Sonuç olarak muhabbet kuşu yumurtladıktan sonra iki önemli noktaya dikkat edilmesi gerekmektedir. Bunlardan ilki kuşlarınızın beslenmesi ikincisi ise sessiz ortam. Biraz da sabır önemli tabi. Merak etmeyin sizinde eviniz 2 ay sonra cıvıl cıvıl bir ortama sahip olacak.

Muhabbet Kuşlarının Yumurtasına Nasıl Bakım Yapılır

Muhabbet kuşlarının yumurtalarına zarar gelmemesi için folluğa mutlaka kum koyulması gerekir. Muhabbet kuşu satan yerlerden bu kumlardan alabilirsiniz. Çünkü kuş yumurtladıktan sonra ve kuluçka sırasında yumurtalar birbirine çarpıp çatlama riskine sahiptir. O açıdan kum bu çatlamaları engellemektedir.

Yukarıda da bahsettiğim gibi yumurtaları sık sık kontrol etmememiz gerekir. Stresli hayvanlar oldukları için yumurtayı folluktan dışarı atabiliyorlar ya da kuluçkaya yatmayabiliyorlar. Kesinlikle sesiz bir ortam şart hatta çok sık aralıklarla altlarının bile temizlenmemesi gerekiyor aşırı ses yapmamak için. Yem ve su verirken de çok dikkatli ve yavaş hareket edilmesi gerekmektedir. Çünkü en stresli oldukları dönemdedirler. Bol miktada çeşitli besleyici gıdalarla besleyiniz.

Hava Akımına Dikkat

Muhabbet kuşları yumurtladıktan sonra vantilatör, klima gibi aşırı hava akımı yapacak olan şeylere karşı karşıya kalmasınlar. Böyle ısıtısı veya soğutucu şeylerin direk altında bekletmeyin onları. Bu arada muhabbet kuşları çok fazla ısıyı seven hayvanlarda değildirler. Bu arada bu noktada önemli bir bilgi verelim. Kalorifer yanında ya da klima altında sürekli ısıya maruz kalan muhabbet kuşları yaz geldi sanıp tüylerini dökebiliyor bu da onlara zarar verebiliyor.

Not: Bütün yumurtalar aynı anda çatlamayabilir. Aralarında bir kaç gün zaman farkı olabilmektedir telaşlanmayın.

Muhabbet kuşlarınız yumurtladıktan sonra aklınıza takılan herhangi bir soru olursa aşağıda bulunan yorum alanından sorabilirsiniz.


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir