melisa çiçeği ekimi / Kolonya çiçeği bakımı nasıl olmalı? Melisa çiçeği özellikleri – Evim

Melisa Çiçeği Ekimi

melisa çiçeği ekimi

Melisa &#;i&#;eği Bakımı Nasıl Yapılır? Melisa &#;i&#;eğinin &#;zellikleri Nelerdir?

Melisa Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır?

 Melisa çiçeği bakımı; çiçeğin sağlıklı bir şekilde yetişmesi adına oldukça önemlidir. Çiçekler; sabah güneşin doğmasıyla beraber kapanarak, koku yaymazlar. Geceleri ise çok güçlü bir kokusu olan ve etrafa yayılan bu çiçek, rüzgara karşı çok hassas bir bitki türüdür. Rüzgara ve gölgeli yerlere karşı korunaklı konumlarda çok daha iyi bir şekilde yetişen bu çiçek, sürgün dalının su içerisine konularak bekletilmesi ile kısa zamanda kök salan bir yapıya sahiptir.

 Melisa çiçeğinin çok güçlü ve ağır kokusu; bazı astım hastası olan kişilerde ve alerjik durumları bulunan bireylerde tıkanma, solunum güçlüğü gibi sonuçlara neden olabilmektedir. Bu yüzden bu durumlara sahip olan kişiler, evde melisa çiçeği bakımı yapmamalıdır. Melisa çiçeğinin bulunduğu vazo suyu içerisine bir miktar oksijenli su damlatıldığı takdirde vazodaki melisa çiçeğinin uzun süre dayandığı görülebilir. Ege ve Akdeniz bölgesinin iklimi melisa çiçeğinin bakımı adına en uygun bölgeler olduğu belirtilebilir. Evde melisa çiçeği bakımı yapacak olan kişilerin özellikle de ev sıcaklığına dikkat etmeleri gerekmektedir.

 Melisa bakımı adına sulama, saksı ve toprak koşulları, sıcaklık unsuru, gübreleme gibi hususlar, melisa bakımı adına çok önemlidir. Saksı ve toprak, melisa çiçeği bakımı adına çok önemli bir konudur. Marketlerden alınacak toprakların, melisa çiçeği bakımı adına yeterli olmayacağı bilinmelidir. Toprak hem humuslu hem de kumlu olmalıdır. Melisa çiçeğinin kökleri saksı içerisine rahat bir şekilde sığmalıdır. Çiçek büyüdükten sonra köklerin rahatlaması adına saksının değiştirilmesi gerekli ve daha büyük bir saksı içerisine alınması gereklidir. Melisa çiçeğinin sulanması konusunda ihmal edilmemesi oldukça önemlidir. Toprağın nemli kalmaması ancak sulanırken de aşırıya kaçılmaması gerekmektedir.

 Melisa çiçeği bakımında sıcaklık çok önemli bir faktördür. Melisa çiçeği sıcağı sever. Bu çiçek, tropikal iklim çiçeklerinden birisidir. Bundan ötürü de gün içerisinde minimum olarak 4 saat güneş görmesi gerekmektedir. Melisa çiçeği; deniz ürünlerinden oluşmuş olan gübreleri sevmektedir. Bu yüzden de gübreleme adına bu tür gübre türleri tercih edilebilir. Bu ise bitkinin gelişimine olumlu yarar sağlamaktadır.

 Melisa Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

 Melisa çiçeği; ballıbabagiller familyasında yer alan beyaz çiçekli ve çok dallı olan otsu bir bitki türüdür. Pek çok çeşidi bulunan melisanın en önemli olan çeşidi ise tıbbi melisa çiçeği çeşididir. İstanbul, Bursa, Ege ve Akdeniz Bölgesi gibi yerlerde yetişen bir tür bitkidir. Melisa bitkisini boyu ise 30 ile 80 santimetre aralığındadır. Limon kokulu bir bitki olan melisa çiçeği, çok senelik bitkilerin içerisinde bulunmaktadır. İnce yapraklı ve yumuşak tüylere sahip bir çiçektir. Beyaz çiçekleri bulunur. Çiçeğin yapraklarında ise tanen, reçine ve uçucu yağlar bulunur.

 Melisa çiçeği kolayca çoğaltılan bir bitki türüdür. Nisanda tohumla çoğaltılacağı gibi köklendirip de çoğaltılması mümkündür. Esnek dallarından birisi koparılmadan eğerek, bir kısmının toprağa gömülmesi halinde birkaç hafta içerisinde çiçeğin köklendiği görülecektir. Köklenen bölüm alınarak yetiştirmek istenen her yere ekebilmek mümkündür. Kış mevsiminde eksi 3 dereceye dek dayanan melisa çiçeği, sıcaklığın daha fazla düşmesiyle yaprakları kuruyarak sararır. Rüzgarı çok sevmeyen melisa çiçeği, rüzgarlı havalarda kuruyarak sarabilmektedir.

Melisa Ağacı Nedir, Nerede Ve Nasıl Yetişir? Melisa Ağacı &#;zellikleri, Bakımı Ve Faydaları Hakkında Bilgi

Melisa Ağacı Latince İsmi

Melisa ağacının Latince ismi, Cestrum Nocturnum olarak bilinmektedir.

Melisa Ağacı Özellikleri

- Bütün yıl boyunca yaprağını dökmeyen bir ağaç olma özelliğine sahiptir.

- Oldukça güzel kokmakta olan çiçeklere sahiptir.

- Kış aylarında da oldukça dayanıklı bir bitki olarak bilinmektedir.

- Güzel bir şekilde bakıldığında yaklaşık olarak 4 metre boyuna ulaşabilmektedir.

- Uygun koşullarda oldukça uzun ömürlü bir bitkidir.

- Aynı zamanda da zehirli bir türü de bulunmaktadır.

Melisa Ağacı Ne Zaman Dikilir?

Melisa ağacı ilkbahar da dikilmesi gereken bir ağaçtır. Zamanında dikilen melisa ağacı, ilkbahar sonlarına doğru çiçek vermeye başlar. Doğru iklim koşullarına sahip yerlerde ve uygun koşullarda oldukça uzun ömürlüdür.

Melisa Ağacı Nerede Yetişir?

Sıcak havayı ve sıcak iklim bölgelerini seven bir ağaçtır. Ülkemizde, Akdeniz ve Ege bölgesinde çoğunluklu olarak yetişmektedir. Dünyada da bir çok bölgede yetişmektedir. Çeşitli Asya bölgelerinde de yetiştiği bilinmektedir. Genel olarak yetiştiği yerin Karayipler olduğu bilinmektedir. Güney Asya'da oldukça fazla yetişmektedir.

Melisa Ağacı Nasıl Yetiştirilir ve Budanır?

Yetiştirirken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan birisi de eğer saksıda yetiştirmeyi düşünüyorsanız köklerini rahatça salabileceği bir alan sağlamanızdır. Aynı zamanda yetişebilmesi için sıcak bir iklime ihtiyaç duyulmaktadır. Kışın hava soğukluğu arttığında dallarında ve yapraklarında kuruma meydana gelebilir. Tropikal bir bitki olarak bilinmektedir. Bu yüzden de sıcak havaları ve güneşli havaları çok sevdiği bilinmektedir.

Melisa Ağacı Yaprak Döker mi?

Melisa ağacı yaprak dökmeyen bir ağaç olma özelliği ile bilinmektedir. Tüm yıl boyunca yaprak dökmemektedir. Yeşil yaprakları bulunan melisa ağacının tüm yıl boyunca yaprak dökmemesi oldukça önemli bir özellik olarak bilinmektedir.

Melisa Ağacı Bakımı Nasıl Yapılır?

Melisa ağacının uzun ömürlü olmasını isterseniz eğer bakımını da özenli bir şekilde yapmanız gerekecektir. Evde de yetiştirmek için uygun bir bitki olarak bilinmektedir. Kış ayının sonlarında tüm güçsüz görünen dalları budanarak temizlenmesi gerekmektedir.

Melisa Ağacı Faydaları Nelerdir?

Melisa ağacı, özellikle geceleri etrafa yaydığı güzel kokuları sebebiyle yetiştirilmesi tercih edilen bir bitki türüdür. Güzel kokusu ve güzel görüntüsü nedeniyle yetiştirilmesi tercih edilmektedir.

Melisa Ağacı Hastalıkları Neler?

- Melisa ağaçlarında yeterli büyümeme ve çiçek açmama gibi problemler ile hastalıklar oluşabilir.

- Tropikal bir bitki olan Melisa yeterli kadar güneş ışığı almadığı takdir de çiçek açmayabilir.

- Gübreleme yaparak hem daha sağlıklı hem de hastalıklardan uzak bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Melisa Ağacı Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır? Melisa Ağacı Kullanım Alanları

Melisa ağacı son zamanlarda oldukça fazla tercih edilmeye başlanan bir ağaç olarak bilinmektedir. Melisa ağacı güzel kokusu ve güzel görünüşü ile oldukça fazla tercih edilmekte olan bir türdür. Melisa ağacı süs bitkisi olarak kullanılması tercih edilen bir ağaçtır. Sadece güzel çiçekli görüntüsü ile ve güzel kokusu ile tercih edilme sebebi olmuştur.

- İdrar sökücü bir özelliği vardır.

- Balgam ve soğuk algınlığına karşı iyi gelir.

- Vücutta bulunan toksinlerden arınmak için kullanılır.

- Nefes darlığı ve benzeri sorunların oluşumunu engelleyici bir etkiye sahiptir.

- Cilt rahatsızlıklarını tedavi edici bir etkiye sahiptir.

False

Melisa Çiçeği Nasıl Çoğaltılır? Dalından ve Kökünden Melisa Çiçeği Çoğaltma Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

Melisa Çiçeği sakinleştirici etkiye sahip bir bitkidir. Ancak bu melisa çiçeğini çayı yapılan melisa bitkisiyle karıştırmamak gerekir. Bu çiçeğin en önemli özelliklerinden birisi akşam güneş battıktan sonra açılıp güneşin doğuşunda tekrar çiçeklerini kapatarak güzel kokusunu yaymayı durdurmasıdır. Melisa çiçeği rüzgâr konusunda oldukça hassastır ve gölge alanları daha çok sever. Bu muhteşem bitkiyi elbette çoğaltmak isteyebilirsiniz. Kısa sürede köklenebilen bir çiçektir. "Melisa Çiçeği nasıl çoğaltılır?" sorusunu da bu yazımızda yanıtlayacağız. İşte Melisa çiçeği bakımı ve özellikleri.

MELİSA ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ

MELİSA ÇİÇEĞİ KOKUSUNUN FAYDALARI

MELİSA ÇİÇEĞİ BAKIMI

Melisa Çiçeği bakımında dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır. Bunları adım adım inceleyelim.

MELİSA ÇİÇEĞİ NEREDE YETİŞİR?

Hafif gölgeli ve rüzgârsız bölgeleri seven melisa çiçeği ülkemizde Ege ve Akdeniz gibi sıcak bölgelerde rahatlıkla yetiştirilebilir.

MELİSA ÇİÇEĞİ NE ZAMAN AÇAR?

İlkbahar sonunda çiçeklenip kış mevsimine kadar çiçekli kalır. Ancak çiçekleri güneş battıktan sonra açılıp hoş kokusunu yayar. Güneş doğduğunda çiçeklerini kapatıp hoş kokusunu yaymaya ara verir.

MELİSA ÇİÇEĞİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Melisa çiçeği kolay çoğaltılabilen bir bitkidir. Nisan ayında tohumla çoğaltabileceğiniz gibi köklendirerek de çoğaltabilirsiniz. Esnek dallarından birini koparmadan eğerek bir bölümünü toprağa gömdüğünüz takdirde birkaç hafta içinde köklendiğini göreceksiniz. Köklenen kısmı alarak yetiştirmek istediğiniz yere ekebilirsiniz.

Kolonya çiçeği dip sürgünü veren bir bitkidir. Bu sürgünler aynı kalitede çiçek veren dallar verir. Dikim yerine göre bu sürgünleri budaya bilir ya da tutabilirsiniz.

MELİSA ÇİÇEĞİNİN YAPRAKLARI NEDEN SARARIR?

Kışları -3 dereceye kadar dayanabilen Melisa Çiçeği sıcaklık daha fazla düştüğünde yaprakları kurur ve sararır. Rüzgârı da pek sevmeyen Melisa Çiçeği rüzgârlı havalarda da kuruyup sararabilir.

Yeşil Deniz Fidancılık Melisa Parfüm Çiçeği Aksam Sefası Fidanı Cm

Yeşil Deniz Fidancılık Melisa Parfüm Çiçeği Aksam Sefası Fidanı Cm

KARGO BEDAVA

Kurumsal Fatura

Satıcı : Yeşil Deniz Fidancılık

Koleksiyona Ekle

Tahmini Kargoya Teslim: 9 gün içinde

  • 15 gün içinde ücretsiz iade. Detaylı bilgi için tıklayın.
  • Bu ürün Yeşil Deniz Fidancılık tarafından gönderilecektir.
  • Akşamsefası çok yıllık bir bitki olmasına rağmen, kışın köklerinin hava şartlarından zarar görmesi nedeniyle tek yıllık düşünülür. Ayrıca bu bitki havanın çok temiz olmadığı yerlerde de yetişebilmesi açısından önemlidir. Kalın ve yumru şeklinde güçlü kökleri olan, taç yaprakları uzun ve huniye benzeyen ve bol dallanma özelliği ile yayılıcı otsu bir bitki olan akşamsefasının üretimi ve bakımı oldukça kolaydır. İlkbaharda ekilen tohum, yumru kök veya çelikleri birkaç hafta içinde filizlenmeye ve yaz ortalarından sonbahar sonlarına kadar çiçeklenmeye başlar. Park, bahçe ve evlerimizin balkonlarında kolayca yetiştirilen akşamsefası, yayılıcı ve hızlı gelişim gösteren bir bitki olduğundan dolayı evlerde çok fazla tercih edilmez. Suyu seven bir bitki olan akşamsefasını toprağı nemli kalacak şekilde sulamak yeterlidir. Toprağın çamurlaşmamasına dikkat etmek gereklidir ki bu durum köklerin çürümesine neden olacaktır. Akşamsefası çiçeği, bahçede ekimi yapılmışsa kökleri kış başlangıcında topraktan çıkarılarak temizlenip ilkbahara kadar evlerimizde serin bir yerde saklanmalıdır. Ancak balkonda yetiştiriyor isek buna gerek yoktur. Sadece köklerinin donmamasını sağlamak yeterlidir. Karabiber tanesine benzeyen tohumları sonbahar başında toplanmaya başlanır ve ilkbaharda yeniden toprağa ekilir. Gecesefası da denen bu bitki güneşi sever, ancak gölge yerlere de uyum gösterebilir. Ancak ışıksızlığa çok fazla dayanamaz. Dolayısıyla muhakkak ışık alan, güneşli ve yarı gölge yerlerde dikilmesine dikkat edilmelidir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

ÜRÜNÜN TÜM ÖZELLİKLERİ

Ürün Değerlendirmeleri

Henüz Yorum Yazılmamış.

Ürün Bilgileri

Yeşil Deniz Fidancılık Melisa Parfüm Çiçeği Aksam Sefası Fidanı Cm

  • Akşamsefası çok yıllık bir bitki olmasına rağmen, kışın köklerinin hava şartlarından zarar görmesi nedeniyle tek yıllık düşünülür. Ayrıca bu bitki havanın çok temiz olmadığı yerlerde de yetişebilmesi açısından önemlidir. Kalın ve yumru şeklinde güçlü kökleri olan, taç yaprakları uzun ve huniye benzeyen ve bol dallanma özelliği ile yayılıcı otsu bir bitki olan akşamsefasının üretimi ve bakımı oldukça kolaydır. İlkbaharda ekilen tohum, yumru kök veya çelikleri birkaç hafta içinde filizlenmeye ve yaz ortalarından sonbahar sonlarına kadar çiçeklenmeye başlar. Park, bahçe ve evlerimizin balkonlarında kolayca yetiştirilen akşamsefası, yayılıcı ve hızlı gelişim gösteren bir bitki olduğundan dolayı evlerde çok fazla tercih edilmez. Suyu seven bir bitki olan akşamsefasını toprağı nemli kalacak şekilde sulamak yeterlidir. Toprağın çamurlaşmamasına dikkat etmek gereklidir ki bu durum köklerin çürümesine neden olacaktır. Akşamsefası çiçeği, bahçede ekimi yapılmışsa kökleri kış başlangıcında topraktan çıkarılarak temizlenip ilkbahara kadar evlerimizde serin bir yerde saklanmalıdır. Ancak balkonda yetiştiriyor isek buna gerek yoktur. Sadece köklerinin donmamasını sağlamak yeterlidir. Karabiber tanesine benzeyen tohumları sonbahar başında toplanmaya başlanır ve ilkbaharda yeniden toprağa ekilir. Gecesefası da denen bu bitki güneşi sever, ancak gölge yerlere de uyum gösterebilir. Ancak ışıksızlığa çok fazla dayanamaz. Dolayısıyla muhakkak ışık alan, güneşli ve yarı gölge yerlerde dikilmesine dikkat edilmelidir.
  • Bu üründen en fazla 10 adet sipariş verilebilir. 10 adetin üzerindeki siparişleri Trendyol iptal etme hakkını saklı tutar.
  • Kampanya fiyatından satılmak üzere adetten fazla stok sunulmuştur.
  • İncelemiş olduğunuz ürünün satış fiyatını satıcı belirlemektedir.
  • Bu ürün indirim kampanyasına dahil değildir.
  • Bir ürün, birden fazla satıcı tarafından satılabilir. Birden fazla satıcı tarafından satışa sunulan ürünlerin satıcıları ürün için belirledikleri fiyata, satıcı puanlarına, teslimat statülerine, ürünlerdeki promosyonlara, kargonun bedava olup olmamasına ve ürünlerin hızlı teslimat ile teslim edilip edilememesine, ürünlerin stok ve kategorileri bilgilerine göre sıralanmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası