kurum dışı / Kurum Dışı Uygulamalı Eğitimler

Kurum Dışı

kurum dışı

Destekleyen 

Yürütücü

Diğer Katılımcılar

Konu

Başlama Tarihi

Bitiş Tarihi

TÜBİTAK

 

Prof. Dr. Recep GÜMRÜK

 

Eriyik Yığma Yöntemini Esas Alan Üç Boyutlu Yazıcı

TÜBİTAK

Arş. Gör. Oğuz Kaan YAĞCI

 

Fotovoltaik Panellerin Hava ve Faz Değiştiren Madde Destekli Sistemlerle Soğutulması

 

KONTRATLI

/m

Prof. Dr. Recep GÜMRÜK

 

Can Sallarında Kullanılan Yüksek Basınçlı Tüplerin Halatsız Aktivasyon Sistemi

 

KONTRATLI

/m

Doç. Dr. Hüccet KAHRAMANZADE

 

Farklı Ara Tabakalar ile Oluşturulan ZrN Kaplamanın İşlemsiz ve NitrürlenmişSıcak iş Takım Çeliğinin Darbeli Aşınma Performansına Etkisi

 

KONTRATLI

/m

Prof. Dr. Tevfik KÜÇÜKÖMEROĞLU

 

AICrN ve AICrTİN Kaplamaların Farklı Kalıp Çeliklerinin Aşınma Davranışlarına Etkisi

 

TÜBİTAK

Arş. Gör. Esra YAĞCI

 

Değişken Manyetik Alan Altında Ferroakışkanın Silindirik Bir Tüp İçerisinde Laminer Akışı ve Isı Geçişi: Faz Açısı Etkisi

 

YÖK

YÖK / Doktora Bursu

Doç. Dr. Ömer Necati CORA

 

Mohammad Hussain DANESH (Bursiyer)

Savunma ve Havacılık Endüstrisi İçin Fonksiyonel Amaçlı Parça Üretim Teknolojileri

 

 

TUSAŞ LIFT-UP+

Prof. Dr. Recep GÜMRÜK

Bahri Barış VATANDAŞ

Parçacık Katkılı Termoplastik Kompozit Parçaların Vakum Altında Katmanlı İmalatı

Üniversitemiz müfredatları kapsamında yer alan zorunlu Mesleki Eğitim/Staj/Kurum Dışı Uygulamalı derslere yönelik eğitimin, her bir bölüm/programa özgü uygun kurum ve kuruluşlarda gerçekleştirilebilmesini sağlamak adına gerekli kontenjan taleplerinin oluşturulup, ilgili kontenjanlar dahilinde planlamanın yapılabilmesi için gerekli işlemlerin bütününü yürütür. 

Kurum Dışı Uygulamalı Eğitimler İş Akış Şeması;
1.AŞAMA : EVRAK HAZIRLIĞI

•  OİS sistemine giriş yapınız.                                  
•  Ders işlemleri sekmesine tıkladığınızda sağ menüde gözüken Uygulamalı Eğitimler işlemi için tıklayınız.
•  Zorunlu alanları doldurarak kaydediniz.
•  Belgenizin onay işlem sürecini, OİS sistemi üzerinden takip edebilirsiniz.
•  Onay işlem süreci tamamlandığında öğrenci e-mail adresinize onay bilgisi gelecektir.

Çıktı almanız gereken evraklar:
✔  Uygulamalı Eğitim Başvuru Formu (2 adet)
✔  Taahhütname (1 adet)
✔  Muvafakatname (1 adet)
✔  İşletmelerde Mesleki Eğitim Sözleşmesi (3 adet)

Not: Tüm evraklarda istenen bilgileri lütfen eksiksiz doldurunuz. Uygulama yapacağınız kurum farklı evraklar talep edebilir (sağlık raporu, iş güvenliği eğitimi, seroloji testleri, aşı kartı vs.) 

2.AŞAMA : SİGORTA SÜRECİ
•  Yapılan sigorta İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Sigortasıdır. (Bu sigorta diğer çalışan sigortasından farklı olarak, uygulama sürecinde geçerli olacak ve sizi koruyacaktır.)
•  Kurum Dışı Uygulamalı Eğitimler sigorta giriş işlemlerini gerçekleştirdikten sonra, e-devlete giriş sağlayarak SGK belgenizi alabilirsiniz. Belgenize ulaşamadığınız durumda Kurum Dışı Uygulamalı Eğitimler ile iletişime geçiniz. 
•  SGK belgenizin çıktısını alarak, uygulamaya başladığınız ilk gün kuruma/işletmeye teslim ediniz.

3.AŞAMA : TESLİM ve ONAY
•  OİS’e giriş yaparak, Uygulamalı Eğitimler sekmesini tıklayınız ve staj/uygulamalı eğitim yapacağınız kurum/işletmeye imza, kaşe, mühür attırmak için evraklarınızın çıktısını alınız.
•  Tüm onay ve imzaları tamamlanan evraklarınızı, uygulamalı eğitime başlamadan en az 10 (on) gün önce, Kurum Dışı Uygulamalı Eğitimlere elden teslim ediniz.

Kurum Dışı Uygulamalı Eğitimlere teslim etmeniz gereken belgeler:
✔  Uygulamalı Eğitimler Başvuru Formu (1 adet)
✔  Uygulamalı Eğitimler Öğrenci Taahhütnamesi (1 adet)
✔  İşletmelerde Staj/Mesleki Eğitim Sözleşmesi (1 adet - Kurum/İşletmenin talep etmesi halinde imzalatılıp tarafımıza teslim edilmesi gerekmektedir.)

Not: Islak imza gerektiğinden e-mail yoluyla gönderilen evraklar kesinlikle kabul edilmemektedir.

4.AŞAMA : UYGULAMAYA BAŞLANGIÇ
•  Uygulama sürecinde bir defter, dosya veya belge doldurmanız gerekebilir.
•  Tüm bu bilgileri sorumlu öğretim üyesi/görevlisi öğrenebilirsiniz.
•  Sorumlu öğretim üyesi/görevlisinin bildirdiği belgeleri (dosya, defter vb.) uygulama eğitimin süresince doldurmalısınız.
•  Uygulama bitiminde doldurduğunuz tüm dokümanları sorumlu öğretim üyesi/görevlisi teslim etmelisiniz.
•  Sorumlu öğretim üyesi/görevlisi, uygulama sonucu kazanımlarınızın ölçme ve değerlendirme işlemlerini yaparak öğrenci bilgi sistemine (OİS) işleyecektir.

DUYURU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği  tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. İşletmede Mesleki Eğitim, Staj, Uygulamalı Ders  “Uygulamalı Eğitimler” başlığı altında geçecektir. 

Üniversite döneminde yapılan, öğrencilere meslek hayatına atılmadan önce iş başında öğrenme imkânı sağlayan uygulamalı eğitimler, öğrencilere kendini tanıma fırsatı verirken iş yaşamına adaptasyon sürecini ise hızlandırmaktadır. Kariyer Gelişim ve Mezunlar Ofisi Uygulamalı Eğitimler Koordinatörlüğü, öğrencilerimizin bu önemli süreçlerinde sürekli iletişimi merkeze koyarak mezuniyet öncesi iş deneyimi için öğrenciler ile kurumları bir araya getirmektedir.

Uygulamalı eğitimler, öğrencilerimizin Üniversitemiz çatısı altında öğrenim görmekte oldukları bölüm/programların ihtiyaçları doğrultusunda aşağıda belirtildiği gibi eğitim-öğretim dönemi boyunca üç farklı şekilde gerçekleştirilebilmektedir.

Uygulamalı Eğitimler: İşletmede Mesleki Eğitim, Staj, Uygulamalı Ders

İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM

•  İşletmede mesleki eğitim, eğitim ve öğretim dönemlerinde yapılması esas olan, öğrencinin mesleki deneyim edinmesine ekstra katkı sağlayacak uygulamalı eğitimlerdir. 
•  İşletmede mesleki eğitim için AKTS kredisi belirlenmekte olup ilgili kredi öğrencilerin mezuniyet kredisi hesabına dahil edilir.
•  Öğrencilerin işletmede mesleki eğitime devam zorunluluğu bulunmakta olup, devam şartını sağlamayan öğrenciler başarısız sayılırlar. 
•  Değerlendirme sonucu başarısız olan öğrenciler işletmede mesleki eğitimlerini aynı veya farklı işletmelerde yeniden yapabilir. Tekrar alınan işletmede mesleki eğitimde devam muafiyeti verilmez.
•  İşletmede mesleki eğitim yapan öğrencilerimizin İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Sigortası Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.

STAJ

Ders müfredatlarında zorunlu staj bulunan bölüm/programlar;

•Stajlar, yarıyıl veya yaz tatiline rastlayan aylarda yapılması esas olan, teorik eğitime ek katkı sağlayacak saha uygulamalarıdır. 
•Staj süresi yükseköğretim kurumları tarafından ilgili bölüm/programın niteliğine göre belirlenir.
•Stajların da tıpkı işletmede mesleki uygulamalar gibi AKTS kredisi bulunmakta olup ilgili kredi öğrencilerin mezuniyet kredisi hesabına dahil edilir. 
•Yükseköğretim kurumunun uygun görüşü ile öğrenci isteğe bağlı olarak veya öğrenim gördüğü program kapsamında belirlenen staj süresinden daha uzun süreli staj yapabilir. 
•Öğrencilerin stajlara devamı zorunludur ve stajlara devam şartını sağlayamayan öğrencilerin stajları başarısız sayılır.
•Stajları başarısız olarak değerlendirilen öğrenciler stajlarının tamamını ve stajda kısmen başarısız olan öğrenciler ise stajlarının başarısız oldukları kısmını tekrar almak zorundadır.
•Staj yapan öğrencilerimizin İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları Sigortası Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.
•Ders müfredatlarında zorunlu stajı bulunmayan öğrencilerimiz, isteğe bağlı staj yapabilirler. Ancak isteğe bağlı staj süreleri mezuniyet kredisi hesabına dahil edilmez.

İŞLETMELERDE STAJ/MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ

UYGULAMALI DERS

•Uygulamalı ders, ilgili olduğu dersin kapsamında ders programında belirlenen gün ve saatlerde yaptırılması esas olan, teorik bilgilere ek pratik beceriler kazandırmayı hedefler. 
•Uygulamalı ders için AKTS kredisi hesabı, ilişkili olduğu dersin AKTS kredisinin hesaplanması kapsamında yapılır, ayrıca AKTS kredisi hesaplanmaz.
•Öğrencilerin uygulamalı derslere devamı zorunludur. 
•Uygulamalı ders üniversitemizde ya da işletmede de (kurum dışında) yapılabilir.
•Uygulamalı ders kapsamında öğrencilerimize sigorta yapılması gerekmemektedir.

FORMLAR

 

UYGULAMALI EĞİTİMLER BAŞVURU FORMU

İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM BAŞVURU FORMU

ÖĞRENCİ MUVAFAKAT YAZISI

ÖĞRENCİ TAAHHÜTNAMESİ

İŞLETMELERDE STAJ/MESLEKİ EĞİTİM SÖZLEŞMESİ

STAJ BAŞVURU FORMU

STAJ ÖĞRENCİ MUVAFAKAT YAZISI

STAJ ÖĞRENCİ TAAHHÜTNAMESİ

UYGULAMALI EĞİTİMLER İŞ AKIŞI

 Yılında Desteklenen Kurum Dışı Uluslararası Projeler

1-Uysal I., Tectonic, geochronological and geochemical constraints on subduction initiation of the Neo-Tethyan ocean from ophiolites and metamorphic soles in south Turkey, National Natural Sciences Foundation of China (NSFC), , TL.

2- Moghadam, H.S., Xiao, W., Karsli, O., Magmatism and mineralization in Anatolia, Iran, Tajikistan and Tianshan. Chinise Academy of Sciences (CAS), , TL.

 

 Yılında Desteklenen Kurum Dışı Uluslararası Projeler

1- Yener Eyüboğlu, Di-Cheng Zhu, Donna L. Whitney, Nilanjan Chatterjeee. Evolution of the Eastern Black Sea Mountain Belt Lithosphere, China University of Geosciences, Beijing, Open Research Project, Proje no: GPMR, Bütçe: Çin Yuanı.

2-Di-Cheng Zhu (Yürütücü), Yener Eyuboglu, et al.. Petrogenesis and Continental Crustal Formation in Collision Zones. Chinese National Natural Science Foundation ve China University of Geosciences, Beijing, Grant Number: B Proje Bütçesi: USD.

 

Yılında Desteklenen Kurum Dışı Uluslararası Projeler

1- Proje Kodu: GPMR Evolution of the Eastern Black Sea Mountain Belt Lithosphere, China University of Geosciences GPMR Project, Proje Yöneticisi: Prof. Dr. Yener EYÜBOĞLU.

2- Proje Kodu: B Petrogenesis and Continental Crustal Formation in Collision Zones; Ministry of Education (China), Proje Araştırmacısı: Prof. Dr. Yener EYÜBOĞLU.

3- Proje Kodu: CA The Soil Science & Archaeo-geophysics Alliance: going beyond prospection, M. Oğuz Sünnetçi.  Katılımcı (Participant).

4- Proje Kodu: UNESCO-IGCP, Western Tethys meets Eastern Tethys, Merve Özyurt, Katılımcı (Participant).

 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası