meyhane taksim / Mor Meyhane Beyoğlu, İstanbul - Restoran Yorumları - Tripadvisor

Meyhane Taksim

meyhane taksim

Taksim Meyhaneleri

Mesafe

Müşterek Meyhane, Taksim

Mis Sokak, 5 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;46 reyting

55 m.

Feraye, Taksim

Balo Sokak, 11 Katip Çelebi, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;39 reyting

m.

Park Mekan, Beyoğlu

Pembe Çıkmazı, 9 Katip Mustafa Çelebi, Beyoğlu, İstanbul

5 puan &#;27 reyting

86 m.

Rakın Raks Meyhane, Taksim

Hacı Ahmet Sokak, 2 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;28 reyting

m.

Kalinka Meyhane, Taksim

Mis Sokak, 5 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

5 puan &#;31 reyting

63 m.

Zindan Meyhane, Taksim

Olivya Geçidi, 5 Asmalımescit, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;22 reyting

m.

Kallavi Meyhane & Fasıl, Taksim

Kurabiye Sokak, 16 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;26 reyting

m.

Bahçeli Meyhane, Taksim

Kurabiye Sokak, 26 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;19 reyting

76 m.

Perazin Cafe, Beyoğlu

Hasnun Galip Sokak, 23 Katip Mustafa Çelebi, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;18 reyting

m.

Sabahat Bi Meyhane, Beyoğlu

Büyükparmakkapı Sokak, Katip Mustafa Çelebi, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;17 reyting

46 m.

Roumelie Fasıl Restaurant, Taksim

İstiklal Caddesi, 48 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;21 reyting

96 m.

Meis Meyhanesi, Katip Çelebi

Büyükparmakkapı Sokak, 7 Katip Mustafa Çelebi, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;15 reyting

92 m.

Hayyam Meyhane, Taksim

Bekar Sokak, 18 Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;18 reyting

60 m.

Meşru Meyhane, Taksim

Bekar Sokak, 10A Şehit Muhtar, Beyoğlu, İstanbul

puan &#;20 reyting

54 m.

Beyoğlu&#;ndaki En İyi Meyhaneler &#;

İstanbul&#;da meyhane denince ilk akla Beyoğlu gelir. Hatta Pera gelir. Dışarda yeme-içme kültürümüzün başladığı yerdir Beyoğlu. Zamanında şapkasız, kravatsız, makyajsız yürümeye çıkmayanların ortak buluşma yeridir. Sanatın, kültürün, sosyal hayatın İstanbul&#;daki kalbidir Beyoğlu. Son yıllarda geçirdiği kültürel değişime ve belki yozlaşmaya rağmen dimdik ayakta kalmış, her şeye rağmen azınlıkların bıraktığı o zengin mirası hala yaşatmaya çalışan bir iklimi vardır Beyoğlu&#;nun.

Beyoğlu denince yeme-içme kültürü akla gelir dediysek bunun çıkış noktası da şüphesiz meyhane kültürüdür. Zengin Rum ve Ermeni kültüründen bizlere miras kalan sayısız meze ve içki adabı Beyoğlu-Pera meyhanelerinde hayat bulmuştur. Zaman içinde bazı tarihi adresler maalesef yitip gitse de hala bu kültürü yaşatmaya direnen adresler var. İyi ki de varlar. İşte seçmekte zorlandığımız, hazırlarken nostaljiye daldığımız, zaman zaman yeniyi görüp heyecanlandığımı bir liste hazırladık. Hala ve her şeye rağmen &#;Beyoğlu&#;nun En İyi 7 Meyhanesi&#; listesi aşağıda, keyifli okumalar&#;

1- Asmalı Cavit, Asmalımescit

Beyoğlu meyhanesinin bir ruhu olacaksa bu Asmalı Cavit&#;te canlı kanlı yaşıyordur. Fonda İncesaz çalarken, tekmil fava, acılı ezme, mevsimiyse patlıcan ezme vazgeçilmezlerdir. Mutlaka kıymalı muska böreği yenmelidir. Hatta sırf bunu yemek için bile gidilir. Sıcaklardan, ciğer ve köfte hep çok iyidir ama dost meclisinin toplandığı, kadehlerin tokuşturulduğu akşamda mutlaka sofrada lakerda olmalıdır. Yıllarca ayakta kalman dileğiyle Asmalı Cavit.

Adres: Asmalmescit Mah. No/D Beyoğlu/İstanbul
Tel:

2- Eleos, İstiklal Caddesi

Binası Hıdivyal Palas zaten ayrı tarihi güzellikte bir mekan. En üst katında, şahane bir manzara kucaklıyor sizi. Manzaraya eşlik eden Ege mezeleri hiç bir zaman şaşırtmaz ve damakları üzmez. Servisi her zaman tatmin eder. Menüden ise Girit ezme, Ayvalık usülü kabak, ahtapot&#; Hepsini deneyebilirsiniz. Meyve ve tatlı sunumları da bir çok mekana ilham olmuştur. Rezervasyonsuz gitmeyin.

Adres: İstiklal Caddesi No: Kat:2 Hıdivyal Palas Beyoğlu (Tünel) / İstanbul
Tel: +

3- Sadrazam Mahmut Et Lokantası, Halıcıoğlu

Farklı ve kendine has gerçek bir meyhane Sadrazam Mahmut. Kendilerini tanıtırken: &#;Sadrazam Mahmut, Sütlüce&#;nin kirine, Haliç&#;in burun kemiği kıran kokularına aldırmadan, kapısının önünde kuyruk olan müşterilerine şöyle seslendi; &#;Buyrun efendim, buyrun&#; Ahırda yerimiz var!&#; Bu, nazı geçenlere söylenen bir cümle idi elbette. Ve Sadrazam Mahmut&#;ta şöyle &#;dört başı mamur&#; bir yemek için gelenler burada &#;neşenin&#; ve &#;gırgırın&#;ın&#; bol olduğu ve dahi olacağını biliyorlardı. O sebeple Sadrazam Mahmut&#;un bilmeyen herkesi şaşırtacak olan &#;Ahırda yer var&#; lafı kimseye dokunmadı. Bekleyenler sıra ile içeri girip, mangallarda pişen etlerin çıkardığı dumanlar arasında, sandalyelerini zorlukla bulup, bir köşeye oturdular. Burada, mevsiminde uykuluk, sadrazam pilavı, kuzu böbrek ve özel yoğurtlarını rakıya mezeye yapın. Neden özel olduklarını daha iyi anlayacaksınız.

Adres: Kumbarahane Cad. No Halıcıoğlu-İstanbul
Tel: + &#; +

4- Duble Meze Bar, Pera

Diğer rakiplerinden farklı olduğu aşikar ancak listede yer verilmese olmazdı. Zira &#;yeni nesil meyhane kültürü&#; hayatlarımıza Duble Meze Bar ile girdi denebilir. Klasik mezelere çağdaş yorumları, DJ eşliğinde 90&#;lar Türkçe Pop ile genç nesil arasında eğlence anlayışını da yapılandırdı burası. Pera&#;daki Palazzo Donizetti Hotel&#;in çatı katına çıktığınızda sizi Tarihi Yarımada manzarası karşılıyor. Tahinli patlıcan, ızgara dil veya İzmir Kokoreçiyle Bruschetta&#; Hepsi damakta keyifli tatlar bırakıyor. Özel gün kutlamaları için de ideal bir ortam sunuyor.

Adres: Taksim Palazzo Donizetti Hotel. Asmalımescit Mah. Meşrutiyet Cad. No Beyoğlu- İstanbul
Tel:

5- Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, Balık Pazarı

Beyoğlu, &#;Beyoğlu&#; olduğu zamanlar belki çok daha iyiydi burası da&#; Ancak değişen şartlara rağmen hala o klasik mezeleri ve atmosferiyle ayakta kalmaya çalışan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi tarihe meydan okumaya devam ediyor. Bu duruşuyla da takdiri hak ediyor. Atatürk&#;ü de ağırlama şerefine sahip bir mekan burası. Servisteki garsonların üçünün adı Ali. Bu yüzden onlara Üç Ali’ler deniyormuş ve dile kolay 40 yıldır hizmet ediyorlar. Hatta Şair Ece Ayhan’ın Üç Ali’ler şiirine konu olmuşlar. Mekan yurtdışında da çok tanınıyor. Mezeler ve ana yemekler klasik ve hiç değişmez.

Adres: Balıkhane Sahne Sok. No Beyoğlu-İstanbul
Tel:

6- Demeti Meyhanesi, Cihangir

Dört başı mamur bir mekan Demeti Meyhanesi. Ne eksik, ne fazla. Beklentiyi tam kararında karşılıyor. Sıcak ve sakin bir ortamı var. Bu özellikleriyle de yıllar içinde sağlam bir müdavim kitlesi yapmış. Peynirli közlenmiş yeşil biber, paçanga böreği, fava, muhammara, levrek marini pek hoş. Manzarası ayrı bir güzellik sunuyor.

Adres: Şimşirci Sok. No:6/1 Cihangir-İstanbul
Tel:

7- Peymane, Pera

‘İçinden jazz geçen meyhane” demişler, doğru demişler. Ocakbaşı kültürünü hakkıyla yaşatıyorlar. Arka fonda smooth bir jazz müziği eşliğinde meyhanedesiniz. Alışılmışın dışında bir atmosferi var ve büyük bir kesim tarafından çok beğeniliyor. Biz dahil. Mutfakta Antakya rüzgarı hakim desek yanlış olmaz. Bir çok ana malzeme oradan tedarik ediliyor. Izgaralardan madalyon ve ara sıcaklardan soğan sarımsak favorilerden. Elazığ usülü çiğ köfte, pastırmalı humus, içli köfte de ayrı güzel. Mutlaka denenmeli.

Adres: Grand Pera Hoteli 7. Kat, Asmalımescit Mah. Meşrutiyet Cd. No Beyoğlu-İstanbul
Tel: +

*En yeni mekan ve lezzet keşifleri için Harbiyiyorum Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın!

Beyoğlu Meyhaneleri

Beyoğlu Meyhaneleri

Her sokağı buram buram tarih kokan Beyoğlu, eski adıyla Pera, İstanbul’un en iyi meyhaneleri arasında gösterilen birçok işletmeye de ev sahipliği yapıyor. Beyoğlu aslında İstanbul’un 39 ilçesinden biri ve geniş bir yüzölçümüne sahip. Ancak tarihi açıdan da konuşursak, esas Beyoğlu’nun daha küçük bir alanı kapladığını söylemek mümkün. Kimilerine göre Karaköy ve Taksim’in arası, bazıları için de Tünel ve Taksim çevresi “gerçek Beyoğlu” olarak ifade ediliyor. Beyoğlu meyhaneleri de ağırlıklı olarak bu bölgeye yayılmış durumda. Beyoğlu Çiçek Pasajı meyhaneleri, Nevizade meyhaneleri, Beyoğlu meyhaneler sokağı… Her birinde en iyi Beyoğlu meyhaneleri ile karşılaşmak mümkün. Elbette bazı Beyoğlu meyhaneleri yeni nesil konseptine de geçiş yaptı. Kısacası, bu tarihi semtte her eğlence anlayışına ve bütçe aralığına uygun meyhane seçenekleriyle karşılaşabiliyoruz. Siz de Beyoğlu meyhaneleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz, birlikte bir keşfe çıkmaya ne dersiniz? 

Beyoğlu Salaş Meyhaneler

Beyoğlu meyhaneleri dendiğinde akla ilk gelen işletmeler arasında elbette geniş bir müdavim kitlesine sahip, yıllardır rüştünü ispatlamış, salaş ve meyhane kültürü konusunda oldukça tecrübeli işletmeler geliyor. Beyoğlu Rum meyhaneleri de tarihi meyhane seçenekleri de bu kategorinin içine dahil. Söz konusu Beyoğlu gibi tarihi atmosferiyle ve dokusuyla ünlü bir yer olunca, buradan birbirinden ünlü meyhaneler de eksik olmuyor elbette. Eğer salaş atmosferiyle ön plana çıkan en iyi Beyoğlu meyhaneleri önerilerimize göz atmak isterseniz, aşağıdaki maddeleri incelemeniz yeterli. İstanbul’un en iyi salaş meyhaneleri rehberimizi de kaçırmamanızı öneririz. 

  • Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi: En iyi Beyoğlu meyhaneleri arasında mutlaka ismi anılan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, Beyoğlu meyhane önerileri içinde sıklıkla karşınıza çıkacak. Beyoğlu Cumhuriyet Meyhanesi olarak da adlandırılan bu işletmenin tam olarak hangi yılda kurulduğu bilinmediği için, kuruluş tarihi olarak kabul ediliyor. Geçmişte Koço Efanduli tarafından yönetildiği dönemde en parlak günlerini yaşayan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, haftanın her günü öğlen saatlerinden gece ’ye kadar açık. Açıldığı ilk günden beri de aynı yerde bulunuyor ve Beyoğlu’nun en iyi meyhaneleri arasında yer aldığı için yerli ve yabancı turistlerden de yoğun ilgi görüyor. Balık Pazarı’nın içinde bulunan mekan, üç katlı. En üst katta bazı akşamlarda fasıl etkinlikleri de düzenleniyor. Eğer Beyoğlu eski meyhaneleri arasından seçim yapmak istiyorsanız, Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. 
  • Aret’in Yeri: Beyoğlu Nevizade meyhaneleri arasında yer alan Aret’in Yeri, haftanın her günü hizmet veriyor. Vedat Milor’un da yılında ziyaret ettiği ve çok beğendiği bu işletme, geleneksel meyhane kültürünü son derece başarılı bir şekilde yansıtıyor. 
  • Asmalı Cavit: Vedat Milor’dan da tam not almayı başarmış Beyoğlu meyhaneleri arasında yer alan Asmalı Cavit, isminden de anlaşılabileceği üzere Asmalımescit’in en ünlü meyhanelerinden biri. Nefis lezzetleriyle ve geniş rakı kültürüyle ön plana çıkan bu Beyoğlu meyhanesi, film ve tiyatro afişleriyle süslenen bir dekorasyon tarzına sahip. Sultanahmet’i gezmeye gelen yabancı turistler de Asmalı Cavit’e yoğun ilgi gösterdiği için, bu mekanda rezervasyonsuz yer bulmak epey güç. Eğer nefis lezzetleriyle ün salmış bir Beyoğlu meyhane tavsiye ve önerisi arıyorsanız, Asmalı Cavit’e gönül rahatlığıyla bir şans verebilirsiniz. 
  • Yakup 2 Restoran: Beyoğlu Yakup Meyhane ismiyle de bilinen Yakup 2 Restoran da Asmalımescit’in en ünlü meyhaneleri arasında. yılında Yakup Arslan tarafından kurulan ve ismini de kurucusundan alan işletme, aslında Beyoğlu Rum meyhanesi arayanlar için de ideal bir seçenek oluşturuyor. Çünkü bu meyhanede Rum ve Ermeni ustalardan devralınan meyhane sanatının incelikleri hâlen kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Ana salon, ön bahçe ve büyük bir teras olmak üzere toplamda üç bölümü bulunan Yakup 2 Restoran, nefis lezzetleriyle de bir hayli ünlü. Ayrıca, mekanın terası Asmalımescit’in en büyük terası olma unvanına da sahip. 
  • Latife Hanım Meyhanesi: En iyi Beyoğlu meyhaneleri arasında Latife Hanım Meyhanesi’ni de anmadan geçmek olmaz. Plaklardan yükselen Türk Sanat Müziği ezgileriyle sarmalanan bu işletme, Beyoğlu salaş meyhane seçenekleri arasında en ön plana çıkan mekanlardan biri. Yılların meyhanecilik tecrübesiyle ziyaretçilerinden tam not almayı başaran işletme, oldukça yalın bir dekorasyon tarzına sahip. Buram buram nostalji kokan mekan da sizi geçmişte keyifli bir yolculuğa çıkarmayı başarıyor. İstiklal Caddesi’nin üzerinde yer almasından dolayı, Latife Hanım Meyhanesi’nde de rezervasyonsuz yer bulmak biraz zor olabiliyor. 
  • Çukur Meyhane: Taksim Beyoğlu meyhaneleri seçeneklerinden biri olan Çukur Meyhane, Taksim’in ara sokaklarından birine gizlenmiş olan küçücük bir mekan. Mekanın ismi, iç kısmının zeminin bir kat altında bulunmasından geliyor. Fakat açık havada vakit geçirmek isteyenler için, sokağa atılmış masalar da mevcut. Müdavim meyhanesi kavramına çok uygun bir işletme olan Çukur Meyhane’de rakınızı bitiremediğiniz takdirde şişenin üzerine isminiz yazılarak dolaba kaldırılmasını talep edebiliyorsunuz. Böylece meyhaneye yeniden geldiğinizde, onu içmeye devam edebiliyorsunuz. 
  • Ney’le Mey’le İstanbul: Beyoğlu Nevizade meyhane seçenekleri arasında yer alan Ney’le Mey’le İstanbul’da Balık Pazarı’nda bulunan işletmelerden biri. Adını Can Yücel’in Neyzen Tevfik’e ithafen kaleme aldığı bir şiirden alan bu meyhane, yirmi yılı aşkın süredir varlığını koruduğu için oldukça geniş bir müdavim kitlesine sahip. Hem açık hem de kapalı oturma alanları bulunan mekanda, müziğin sesi asla sohbeti bastıracak kadar yüksek düzeyde açılmıyor. Zengin ve yaratıcı menüsü de ziyaretçilerden bol bol övgü alan Ney’le Mey’le İstanbul, rüştünü ispatlamış bir Beyoğlu meyhanesi arayanların kaçırmaması gereken bir mekan. 

Beyoğlu Yeni Nesil Meyhaneleri

Tıpkı salaş işletmelerde olduğu gibi, yeni nesil meyhanelerin de İstanbul’da özellikle Beyoğlu’nda yoğunlaştığını söyleyebiliriz. İstanbul Beyoğlu meyhaneleri içinde gerçekten de her bütçe aralığına ve eğlence anlayışına uygun işletmelere rastlamak mümkün. Peki, yeni nesil meyhanelerin salaş ve tarihi meyhanelerden ayrıldığı noktalar neler? Öncelikle, yeni nesil meyhanelerin bir meyhane masasında nefis lezzetlerin tadına bakarken kafa dinlemek ya da dost sohbetlerine dalıp gitmek isteyenler için pek de uygun alternatifler olmadığını belirtmek gerek. Çünkü bu tip işletmelerde genellikle müziğin sesi yüksek düzeylerde açılıyor ve “vur patlasın çal oynasın” tadında geçen bir gece yaşanıyor. Eski Beyoğlu meyhaneleri genellikle Türk sanat müziği ezgilerini fonda sohbetin sesini bastırmayacak düzeyde açarken, yeni nesil Beyoğlu meyhaneleri içinde ağırlıklı olarak 90’lar Türkçe pop ya da benzeri müzikler çalıyor. Peki, en iyi Beyoğlu yeni nesil meyhaneleri hangileri? Gelin, sizin için hazırladığımız önerilere birlikte göz atalım. Bu arada, İstanbul’un en iyi yeni nesil meyhaneleri önerilerimizi de mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz. 

  • Hadi Karaköy: Beyoğlu modern meyhane seçenekleri arasında yer alan Hadi Karaköy, yılından beri Karaköy Rıhtım’da ziyaretçilerini ağırlıyor. Haftanın her günü hizmet veren işletmenin çalışma saatleri, ile aralığında. Ziyaretçilerine fix menü opsiyonu da sunan meyhanede, fix menünün ücreti ve içeriği dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor. Ayrıca, hafta sonu ve hafta içi için farklı ücretlendirmeler uygulanıyor. Elbette fix menü seçeneğini tercih etmeniz şart değil. Dilerseniz alakart menüden de sipariş verebiliyorsunuz. 
  • Avlu Ocakbaşı: Beyoğlu Avlu Meyhane ismiyle de bilinen Avlu Ocakbaşı, Galatasaray’dan yokuş aşağı inmeye başladığınızda karşınıza çıkacak. Geçmişte yine Galatasaray’da bulunan tarihi bir yapının içinde bulunan işletme, yakın geçmişte mekan değişikliği kararına gitti. İstanbul yeni nesil meyhaneleri arasında ilk açılan işletme olduğunu da önemle vurgulayan Avlu Ocakbaşı, haftanın her günü ile saatleri arasında hizmet veriyor. Eğer Beyoğlu müzikli meyhaneler arasından seçim yapmak istiyorsanız burası sizin için oldukça uygun bir seçenek. Çünkü Avlu Ocakbaşı’ndan 90’lar Türkçe pop esintileri hiç eksik olmuyor. 
  • Sil Baştan Cihangir: Beyoğlu Cihangir meyhane seçenekleri arasında yer alan Sil Baştan Cihangir, aynı zamanda Beyoğlu manzaralı meyhaneler içinde de ismi anılan bir işletme. Ziyaretçilerine dört dörtlük bir Boğaz manzarası sunan meyhanede servis, haftanın her günü ’da başlıyor. Çünkü burada hem kahvaltı ve brunch hem de öğle yemeği servisi de mevcut. Akşam programı ise saat ’da başlayarak ’da iyice hareketleniyor. Mekan cuma ve cumartesi günleri ’de, diğer günlerde ise ’da kapanıyor. Fix menü opsiyonu da bulunan Sil Baştan Cihangir, Beyoğlu müzikli meyhane arayanlar için ideal bir seçenek. 
  • Buselik Meyhane: Beyoğlu Tünel meyhane seçeneklerine göz atmak isteyenler için de Buselik Meyhane’yi öneriyoruz. İlk şubesi Beykoz’da açılan işletmenin günümüzde Beyoğlu Tünel’in yanı sıra ; Moda, Fenerbahçe, Tuzla ve hatta Bodrum’da da çeşitli şubeleri mevcut. İstanbul’un tarihi dokusuyla iç içe olan Tünel şubesi zengin menüsüyle de ün salmış durumda. Hisar ve Tuzla şubeleri ise manzaralı meyhane seçenekleri arasında yer alıyor. 
  • Pera Adalı: Gelelim, Beyoğlu Pera meyhane seçenekleri arasında yer alan Pera Adalı’ya: Grand Haliç Hotel’in teras katında bulunan Pera Adalı, meyhane konseptinin yanı sıra kahvaltı, brunch ve öğle yemeği servisi de sunuyor. Burası da Beyoğlu manzaralı meyhane seçeneklerinden biri, çünkü hem Galata’nın hem de tarihi yarımadanın etkileyici manzarasına hakim bir konuma sahip. Menüsü Türk ve Rum mutfakları ağırlıklı lezzetlerle dolu olan Pera Adalı, haftanın pazartesi haricindeki bütün günlerinde ile saatleri arasında açık. Her cuma ve cumartesi günü mekanda canlı müzik ya da fasıl performansları da gerçekleştiriliyor. 
  • Akbabalı Meyhane: Tünel Pasajı’nın içinde bulunan tek meyhane olma unvanına sahip olan Akbabalı Meyhane’nin ismi, dönemin popüler dergileri arasında yer alan Akbaba’dan geliyor. Eğer fasıl ve canlı müzik performansları dinlemeyi seviyorsanız Akbabalı Meyhane de oldukça cazip bir seçenek. Çünkü burada da birçok akşam, Udi Rahim ve ekibinin canlı müzik performansları sergileniyor. Fakat bu performanslar ziyaretçilerden yoğun ilgi gördüğü için, rezervasyonsuz yer bulmak da biraz güç. 
  • Sade Meyhane: Beyoğlu meyhaneleri fasıl yapan seçenekler de sunuyor ve bunlardan biri de Sade Meyhane. Fasılın yanı sıra dansöz ve DJ performanslarına da sahne olan işletme, haftanın pazartesi dışındaki tüm günlerinde ile saatleri arasında kesintisiz şekilde hizmet veriyor. Kadınlar Matinesi, nikah sonrası parti ve doğum günü partisi gibi özel gün organizasyonlarına da ev sahipliği yapabilen Sade Meyhane’nin menüsü de oldukça zengin. 

Beyoğlu Tarihi Meyhaneler

Beyoğlu meyhaneleri arasında onlarca yıldan beri hizmet veren birçok farklı meyhane seçeneği mevcut ve bunların içinde Ney’le Mey’le İstanbul, Latife Hanım Meyhanesi, Asmalı Cavit ve Yakup 2 Restoran gibi seçenekleri saymak mümkün. Fakat Beyoğlu tarihi meyhaneler dendiğinde akla ilk olarak Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi geliyor elbette. Kuruluş tarihi Cumhuriyet’in ilan edildiği yıl olan olarak kabul edilse de muhtemelen bu tarihten de önce kurulan Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, geçmişte Atatürk başta olmak üzere nice önemli ismi ağırlamış bir işletme. Hatta mekanın en üst katında, Atatürk’e ayrılmış olan ve her 10 Kasım’da süslenen bir masa da mevcut. 10 Kasım’larda Atatürk’ü anmak amacıyla, mekanın ziyaretçilerine Atatürk’ün kulüp rakısıyla yemeyi çok sevdiği beyaz leblebi de ikram ediliyor. Kısacası, Beyoğlu tarihi meyhaneler arasında birçok seçenek var. Ancak eski Beyoğlu meyhaneleri arasından seçim yapmak isteyenlerin, özellikle Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi’ni gözden kaçırmamasını öneririz. 

Beyoğlu Müzikli Meyhaneler

Beyoğlu müzikli meyhane seçenekleri oldukça zengin aslında. Çünkü ister salaş olsun, ister yeni nesil konseptli; genellikle tüm Beyoğlu meyhaneleri fonda ziyaretçilerine müzik ezgileriyle eşlik etmeyi tercih ediyor. Ancak tarihi ya da salaş Beyoğlu meyhaneleri müzik tercihini genellikle Türk Sanat Müziği eserlerinden yana yapıyor ve müziğin sesini hep belirli bir düzeyin altında tutuyor. Bu şekilde ziyaretçilerin dilediğince sohbet edebilmesi, mekanda kaotik bir atmosfer oluşmaması hedefleniyor. Hatta çoğu eski Beyoğlu meyhaneleri seçeneklerinde müzikler, taş plaklardan yükseliyor. Beyoğlu meyhaneleri yeni nesil olduğunda ise durumun biraz değiştiğini söyleyebiliriz. Fasıl, DJ performansları ve canlı müzik etkinliklerine daha sık sahne olan Beyoğlu yeni nesil meyhaneleri genellikle müziğin sesini çok daha yüksek düzeyde açarak ziyaretçilerine gönüllerince şarkı söyleyebilecekleri ve dans edebilecekleri bir ortam sağlıyor. Burada ağırlıklı olarak 90’lar Türkçe pop şarkıları tercih ediliyor. Örneğin, Sil Baştan Cihangir ve Avlu Ocakbaşı, Beyoğlu eğlenceli meyhane seçenekleri arayanlar için cazip alternatifler oluşturuyor. 

Beyoğlu Meyhane Fix Menü Fırsatları

Eğer Beyoğlu uygun meyhaneler arasından seçim yapmak ve daha bütçe dostu bir gece geçirmek istiyorsanız, ziyaretçilerine fix menü opsiyonu sunan işletmeleri tercih etmek sizin için daha ideal olabilir. Çünkü fix menü konsepti çerçevesinde, ziyaretçilere genellikle önceden belirlenmiş ve içerisinde başlangıç, ara sıcak, ana yemek ve meyve/tatlı olan sabit fiyatlı bir menü sunuluyor. Bu menünün içinde yine işletmenin insiyatifine bağlı olarak limitli içki de yer alabiliyor. Fakat meyhanelerin bu seçeneği çoğunlukla belirli bir kişi sayısının üstündeki gruplara da sunduğunu vurgulamak gerek. Genellikle tek kişi ya da çiftlere fix menü tarifesi uygulanmıyor. Ziyaret etmeyi düşündüğünüz meyhanenin fix menü seçeneği bulunup bulunmadığına ve menü fiyatı ile içeriğine ilişkin en güncel bilgileri öğrenmek için, meyhane çalışanlarıyla iletişime geçebilirsiniz. Beyoğlu meyhaneleri arasında fix menü seçeneği sunduğu bilinen işletmelere Hadi Karaköy’ü ve Sil Baştan Cihangir’i örnek verebiliriz.

  • Beyoğlu meyhaneleri içinde ziyaretçilerine fasıl etkinlikleri eşliğinde dört dörtlük bir eğlence ortamı sunan birçok işletme mevcut. Özellikle Beyoğlu yeni nesil meyhaneleri bu tip etkinliklere daha sık sahne oluyor. Eğer siz de fasıl yapan Beyoğlu meyhanelerinden birini ziyaret etmek istiyorsanız; rotanızı Pera Adalı, Akbabalı Meyhane ve Sade Meyhane gibi popüler işletmelere çevirebilirsiniz.

  • Beyoğlu meyhanelerinin birçoğunda fix menü seçeneği mevcut. Ancak bu seçenek genellikle belirli bir kişi sayısından fazla olan gruplar için uygulanıyor. Meyhaneyi tek başına ya da çift olarak ziyaret eden misafirlere ise çoğunlukla alakart menü sunuluyor. Hadi Karaköy ve Sade Meyhane gibi Beyoğlu meyhanelerinde fix menü opsiyonu bulunuyor. Ancak menünün hem ücreti ve içeriği hem de bu seçenekten yararlanma koşulları hakkında en güncel bilgileri öğrenmek için, meyhane yetkilileriyle iletişime geçmenizi tavsiye ederiz.

  • Beyoğlu’nun yeme içme işletmeleri ve özellikle de meyhaneler açısından en ön plana çıkan bölgelerinden biri olan Nevizade, kendine has bir ruhu ve atmosferi olduğu için de hem İstanbul sakinleri hem de yerli ve yabancı turistler arasında oldukça popüler. Nevizade’nin en köklü ve popüler meyhaneleri arasında ise Tarihi Cumhuriyet Meyhanesi, Aret’in Yeri ve Ney’le Mey’le İstanbul gibi mekanlar yer alıyor.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası