osmaniye üniversitesi bilgisayar mühendisliği / Türkiye Osmaniye - Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Gereksinimleri

Osmaniye Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

osmaniye üniversitesi bilgisayar mühendisliği

108570504

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafında gerçekleştirilen TYT, AYT ve YDT sınava giren öğrenciler   Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans taban ve tavan puanları ile başarı sıralamalarını araştırıyor.

4 yıllık üniversite eğitimi alarak geleceğini şekillendirmek isteyen binlerce öğrenci, Yükseköğretim Kurumları Sınavı  (YKS) sürecini geride bıraktı. Şimdi iyi bir eğitim için YKS’den alınan puana göre üniversite ve bölüm tercihi yapılacak. Bu doğrultuda Osmaniye  ilinde bulunan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi   Mühendislik Fakültesi   Bilgisayar Mühendisliği Bölümü bünyesinde eğitim görmeye karar veren adaylar, bölümün taban, tavan puanlarının yanı sıra başarılı sıralaması hakkında bilgi sahibi olmak istiyor. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tercih kod numarası 108570504 olarak belirlenmiş bulunmaktadır. Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler eğitim hayatlarına Ücretsiz olarak devam edeceklerdir.

ÖSYM ve YÖK’den derlediğimiz bilgilere göre Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü taban, tavan puanları ve üniversitenin istediği başarı sıralamasının sonuçlarını sizler için yayınlıyoruz.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Taban ve Tavan Puanları Başarı Sıralaması

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi , Devlet , Bilgisayar Mühendisliği Bölümü , Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan bir bölümüdür. Üniversite Osmaniye ilimizde yer almaktadır. Üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümü kontenjanı 60 kişidir. 2021 yılında Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne 62 kişi yerleşmiştir.

Haberin Devamı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Taban Puanı: 255,14884

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tavan Puan: 325,22535

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Başarı Sıralaması: 274397

taban-taban-puanlari.jpg

2021 Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

YOP KODU: 108570504   

ÜNİVERSİTE: Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi

FAKÜLTE: Mühendislik Fakültesi

ŞEHİR: Osmaniye

ÜCRET- BURS: Ücretsiz

VAKIF-DEVLET: Devlet

ÖRGÜN-AÖ-UZAKTAN: Örgün

Taban Puan: 255,14884

Tavan Puan: 325,22535

Başarı Sıralaması: 274397

Kontenjan 2021 – 2022 : 60

Yerleşen 2021 – 2022: 62

basarili-siralamasi.jpg

2020 Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

Taban Puan: Dolmadı

Tavan Puan: 334,94440

Başarı Sıralaması:  Dolmadı

Kontenjan 2020:  60+2

Yerleşen 2020: 56

2019 Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

Taban Puan : ---

Tavan Puan: ---

Başarı Sıralaması :  ---

Kontenjan 2019 :  ---

Yerleşen 2019 : ---

2018 Yılı Taban Puan ve Başarı Sıralaması

Taban Puan: ---

Tavan Puan: ---

Başarı Sıralaması: 

Başarı Sıralaması:  ---

Kontenjan 2018 :  ---

Yerleşen 2018 : ---

taban-puan.jpg

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile ilgili olarak tercih yapmadan ve tercihlerinizi kesinleştirmeden önce lütfen ÖSYM ve YÖKATLAS tercih kılavuzunu kontrol ediniz. Sitemizde yer alan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü taban, tavan puan verileri, başarı sıralamaları bilgilendirme amaçlıdır.

Etiketler :

Bilgisayar Mühendisliği
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi

Kodu:108570504Puan Türü: SAY

Önceki Dönem:

Taban Puan:329,037

Önceki Dönem: 255,149

Tavan Puan:404,385

Önceki Dönem: 325,225

Türkiye Başarı Sırası:217.523

Önceki Dönem: 274.397

Türkiye Başarı Sırası

(Ek Puanlı)

:-
Kontenjan:65 Kişi
Yerleştirilen:67 Kişi
Okul Birincisi Konj.:2 KişiM.E.B.B. Kontenjanı:-
O.B. Taban Puan:-O.B. Tavan Puan:-

Öğretim Türü:Normal ÖğretimSüre:4 Yıl
Burs:-Öğretim Ücreti:Ücretsiz
Profesör Sayısı:-Doçent Sayısı:-
Dr. Öğr. Üyesi Sayısı:8 Kişi

KPSS-1:0.068KPSS-2:-
KPSS-3:-A.B.:-
TUS-1:-TUS-2:-
TUS-3:-DUS:-

Koşullar

144: Mühendislik programlarına (Orman, Ziraat, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri, Su Ürünleri/Su Bilimleri Fakülteleri programları ile Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği programları hariç; Ziraat Fakültelerinin Gıda Mühendisliği programları dâhil.); programın, yerleştirme puan türünde başarı sırası 300 bininci sırada olan adayın yerleştirme puanının altında yerleştirme puanına sahip adaylar yerleştirilmeyecektir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır.). Bu şartı sağlamayan adaylar ilgili programı tercih edemeyeceklerdir. Bu şartı sağlayamayan adayların, tercih yapmış olsalar bile ilgili tercihleri yerleştirme işlemine alınmayacaktır (Okul birincisi kontenjanları dâhil.).

Mühendislik Fakültesinin genel olarak kuruluş amaçları; bünyesinde bulunan bölümler itibariyle bilimsel araştırmaların yapılması, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde modern eğitim-öğretimin gerçekleştirilmesi, sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli mühendislerin yetiştirilmesi, ülke sanayisinin teknolojik alt yapısının geliştirilmesi, üniversite sanayi işbirliklerinin oluşturulması, özel sektörde ar-ge ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesi olarak sıralanmaktadır.

Osmaniye ili diğer illere oranla doğu illerinden en çok göç alan illerimiz arasında olup bu durum Osmaniye’nin gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Buna karşın ilin teşvik yasasından faydalanması, gelişen bir organize sanayi bölgesine sahip olması, doğuyla batıyı birleştiren konumu ile Mühendislik Fakültesinin ilin ekonomisini olumlu yönde etkileyeceği düşünülmektedir.

Osmaniye, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hatları ile birilikte Bakanlar Kurulunun 19/9/2007 tarihli kararı uyarınca Ceyhan’da kurulan 13 milyon 471 bin 964¸34 m2’lik alana sahip “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ve “Yumurtalık Serbest Bölgesi”ne en yakın ildir. Bu nedenle bölgede kurulacak rafinerilere, petrokimya tesislerine, petrol ve doğalgaz depolama tesislerine, tersaneler ve limanlara, enerji santralleri ve arıtma tesislerine, imalat sanayisine vb. işletmelere nitelikli istihdam ve danışmanlık hizmetleri sağlamada ve aynı zamanda üniversite – sanayi işbirliği çerçevesinde sanayi Ar-Ge projeleri oluşturulmasında Mühendislik Fakültesinin önemi açıkça görülmektedir.

Ayrıca, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre Osmaniye ili, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından 47. sırada yer almaktadır. Osmaniye ilinin mevcut sırasından daha yukarılara çıkabilmesi başta sanayi, hizmet ve turizm sektörlerinde ivme kazanmasıyla mümkün olabilecektir. Sanayinin hızlı ve günümüz şartlarına uygun bir şekilde ivme kazanabilmesi için yükseköğretim görmüş teknik elemanların sektöre katılımı ve teknoloji tabanlı yeni işletmelerin kurulması gerekmektedir. Dolayısıyla Osmaniye ilinde hem mevcut potansiyelini etkin değerlendirebilmek hem de ilin gelişmişlik düzeyini arttırabilmek için Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde; Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve İmalat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri kurulmuş olup, Mekatronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin kurulması çalışmaları devam etmektedir.

Kurulan Mühendislik Fakültesi ile sağlanacak faydalar aşağıda özetlenmiştir:

  • Osmaniye ili, Akdeniz Bölgesi ile Güney Doğu Anadolu’nun birleşim noktası olması, Pozantı-Gaziantep Otoyolu’nun topraklarından geçmesi ve İskenderun-Adana yol kavşağında bulunması bakımından önemli bir coğrafi konumdadır. Ayrıca, Osmaniye’nin Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay illerinin merkezinde olması ve bu illerdeki sanayi varlığının cazibe oluşturması sebebiyle Mühendislik Fakültesi’nin ayrı bir önemi olacaktır.
  • Osmaniye’deki sanayi kuruluşları genelde küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) niteliğindedir. Bu işletmelerin finansman, araştırma, ürün ve kalite geliştirme, pazarlama, teknoloji ve verimlilik ile ilgili sorunları bulunmakta olup, vasıflı işgücü temininde sıkıntılar çekilmektedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bu sıkıntıların çözümünde önemli rol oynayacağı düşünülmektedir.
  • Osmaniye’de özel sektörde gözlenen yatırım atağı, Osmaniye’nin geleceği için ümit verici gelişmelere işaret etmektedir. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi ayrı bir canlılık kaynağı olmuştur. Osmaniye Mühendislik Fakültesi ilde yeni yatırımların çekilmesi, var olan yatırımların geliştirilmesi, yeni şirketlerin kurulması vb. işlere olan etkisi düşünüldüğünde sanayiye büyük katkı sağlayacaktır Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi’nin bölge kalkınmasına ve ilin gelişmişlik düzeyine tartışmasız olumlu katkıları olacağı düşünülmektedir.
  • Son yıllarda devlet tarafından sağlanan destek ve teşviklerle Osmaniye’de gözlenen yatırım atağının devam etmesi ve sanayileşme sürecinde sürekliliğinin sağlanması durumunda yaratılacak istihdam alanı ile yurtiçi ve yurtdışına olan göç önlenebilecek ve halkın refah seviyesi yükselecektir. Bu kapsamda sanayileşme sürecinde ihtiyaç duyulan insan kaynağı, danışmanlık, proje oluşturma gibi faaliyetlerde ilde kurulan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Kamu kurumları (TÜBİTAK, DPT, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı vb.) ile geliştirilecek ortak projeler sanayinin problemlerinin çözümlemesinde çok faydalı olacaktır.
  • Mühendislik Fakültesinin ileriki zaman dilimleri içerisinde yapacağı kongre, sempozyum, konferans gibi etkinlikler ilin ekonomisini canlandırmada etkin bir rol oynayacaktır.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Mühendislik Fakültesinin genel olarak kuruluş amaçları; bünyesinde bulunan bölümler itibariyle bilimsel araştırmaların yapılması, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde modern eğitim-öğretimin gerçekleştirilmesi, sanayide ihtiyaç duyulan nitelikli mühendislerin yetiştirilmesi, ülke sanayisinin teknolojik alt yapısının geliştirilmesi, üniversite sanayi işbirliklerinin oluşturulması, özel sektörde ar-ge ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesi olarak sıralanmaktadır.

Osmaniye ili diğer illere oranla doğu illerinden en çok göç alan illerimiz arasında olup bu durum Osmaniye’nin gelişimini olumsuz yönde etkilemektedir. Buna karşın ilin teşvik yasasından faydalanması, gelişen bir organize sanayi bölgesine sahip olması, doğuyla batıyı birleştiren konumu ile Mühendislik Fakültesinin ilin ekonomisini olumlu yönde etkileyeceği düşünülmektedir.

Osmaniye, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Kerkük-Yumurtalık petrol boru hatları ile birilikte Bakanlar Kurulunun 19/9/2007 tarihli kararı uyarınca Ceyhan’da kurulan 13 milyon 471 bin 964¸34 m2’lik alana sahip “Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ve “Yumurtalık Serbest Bölgesi”ne en yakın ildir. Bu nedenle bölgede kurulacak rafinerilere, petrokimya tesislerine, petrol ve doğalgaz depolama tesislerine, tersaneler ve limanlara, enerji santralleri ve arıtma tesislerine, imalat sanayisine vb. işletmelere nitelikli istihdam ve danışmanlık hizmetleri sağlamada ve aynı zamanda üniversite – sanayi işbirliği çerçevesinde sanayi Ar-Ge projeleri oluşturulmasında Mühendislik Fakültesinin önemi açıkça görülmektedir.

Ayrıca, illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasına göre Osmaniye ili, sosyo-ekonomik gelişmişlik açısından 47. sırada yer almaktadır. Osmaniye ilinin mevcut sırasından daha yukarılara çıkabilmesi başta sanayi, hizmet ve turizm sektörlerinde ivme kazanmasıyla mümkün olabilecektir. Sanayinin hızlı ve günümüz şartlarına uygun bir şekilde ivme kazanabilmesi için yükseköğretim görmüş teknik elemanların sektöre katılımı ve teknoloji tabanlı yeni işletmelerin kurulması gerekmektedir. Dolayısıyla Osmaniye ilinde hem mevcut potansiyelini etkin değerlendirebilmek hem de ilin gelişmişlik düzeyini arttırabilmek için Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi bünyesinde; Enerji Sistemleri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve İmalat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleri kurulmuş olup, Mekatronik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Bölümlerinin kurulması çalışmaları devam etmektedir.

Kurulan Mühendislik Fakültesi ile sağlanacak faydalar aşağıda özetlenmiştir:

  • Osmaniye ili, Akdeniz Bölgesi ile Güney Doğu Anadolu’nun birleşim noktası olması, Pozantı-Gaziantep Otoyolu’nun topraklarından geçmesi ve İskenderun-Adana yol kavşağında bulunması bakımından önemli bir coğrafi konumdadır. Ayrıca, Osmaniye’nin Gaziantep, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay illerinin merkezinde olması ve bu illerdeki sanayi varlığının cazibe oluşturması sebebiyle Mühendislik Fakültesi’nin ayrı bir önemi olacaktır.
  • Osmaniye’deki sanayi kuruluşları genelde küçük ve orta boy işletmeler (KOBİ) niteliğindedir. Bu işletmelerin finansman, araştırma, ürün ve kalite geliştirme, pazarlama, teknoloji ve verimlilik ile ilgili sorunları bulunmakta olup, vasıflı işgücü temininde sıkıntılar çekilmektedir. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin bu sıkıntıların çözümünde önemli rol oynayacağı düşünülmektedir.
  • Osmaniye’de özel sektörde gözlenen yatırım atağı, Osmaniye’nin geleceği için ümit verici gelişmelere işaret etmektedir. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesi ayrı bir canlılık kaynağı olmuştur. Osmaniye Mühendislik Fakültesi ilde yeni yatırımların çekilmesi, var olan yatırımların geliştirilmesi, yeni şirketlerin kurulması vb. işlere olan etkisi düşünüldüğünde sanayiye büyük katkı sağlayacaktır Bu kapsamda Mühendislik Fakültesi’nin bölge kalkınmasına ve ilin gelişmişlik düzeyine tartışmasız olumlu katkıları olacağı düşünülmektedir.
  • Son yıllarda devlet tarafından sağlanan destek ve teşviklerle Osmaniye’de gözlenen yatırım atağının devam etmesi ve sanayileşme sürecinde sürekliliğinin sağlanması durumunda yaratılacak istihdam alanı ile yurtiçi ve yurtdışına olan göç önlenebilecek ve halkın refah seviyesi yükselecektir. Bu kapsamda sanayileşme sürecinde ihtiyaç duyulan insan kaynağı, danışmanlık, proje oluşturma gibi faaliyetlerde ilde kurulan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin önemli katkılar sağlayacağı düşünülmektedir. Kamu kurumları (TÜBİTAK, DPT, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı vb.) ile geliştirilecek ortak projeler sanayinin problemlerinin çözümlemesinde çok faydalı olacaktır.
  • Mühendislik Fakültesinin ileriki zaman dilimleri içerisinde yapacağı kongre, sempozyum, konferans gibi etkinlikler ilin ekonomisini canlandırmada etkin bir rol oynayacaktır.

Henüz yorum bulunmamaktadır, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası