malulen emeklilik için vergi indirimi dilekçesi / Engellilik Vergi İndirimi Başvuru İşlemleri

Malulen Emeklilik Için Vergi Indirimi Dilekçesi

malulen emeklilik için vergi indirimi dilekçesi

Vergi indirimi raporu ile engellilikten veya malulen emekli olunur mu?

Merhabalar kolay gelsin öncelikle,

İlk sigorta giriş tarihim ve tarihinden bu yana 4c statüsünde jandarma Astsubayı yım. Sigortalılık sürem 17 yıl 11 ay 25 gün. Prim ödeme gün sayım

%42 oranında engelli bir vatandaşım. Raporuma istinaden vergi indirimine başvurdum. Onaylanmadı ve hastalıklarımdan birisi olan uyku apnesine istinaden ek rapor vs belgeler istenildi. Acaba bu ek belgeleri isteme nedeni ne olabilir vergi dairesinin? İki yıl önce yaptığım başvuruda hiç bir belge istemeden onaylanmıştı başvurum.

Birde vergi indirimine başvurmak için fiilen çalışıyor olmak lazım deniliyor her yerde. Bu süreçte ben istifa edersem ya da ihraç edilirsem mesela, ilerleyen dönemde engelli emeklilik için vergi indirimine nasıl başvuracağım çalışmıyorken, ya da o durumda nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Son olarak yukarıda belirttiğim bilgiler ışığında engelli emeklilik için şartlarım uyuyor mu? Gözümden kaçan bir durum varmı acaba? İyi çalışmalar. Saygılar

Vergi indirimine esas raporlar ile engellilik veya malulen emeklilik raporları görev ve emeklilik uygulamalarında farklı olmaktadır. Ayrıca, bu raporları inceleyecek Sağlık Kurulları da ayrı ayrıdır.

Detaylar:

Memurluğa başlamadan önce malul sayılmayı gerektirir rahatsızlığı olanlar malullük nedeniyle emekli olamazlar. Bu durum hem 'e hem de 'a tabi memurlar için geçerlidir. Malulen emekli olabilmek için, rahatsızlığın memurluğa başladıktan sonra ortaya çıkması gerekmektedir.

Memurluğa başlamadan önce malul sayılmayı gerektirir rahatsızlığı olanlar malullük nedeniyle emekli olamazlar.

Memurluğa başladıktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıklarına istinaden ise 2 şekilde emeklilik olma durumları bulunur.

Birincisi malullük nedeniyle emeklilik, ikincisi de engellilik nedeniyle emekliliktir.

1)Malullük nedeniyle emeklilik

'e tabi memurlar, sağlık kurulu raporu almaları için ister kendileri ister Kurumları tarafından yönlendirilmek suretiyle tam teşekküllü Devlet hastanelerinden sağlık kurulu raporu alabilirler. Bu sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi neticesinde şayet MALUL OLDUĞUNA şeklinde bir karar verildiğinde memur malul sayılır.

Malul sayılan memuru Kurumu malulen emekliye sevk işlemini yapar ve emeklilik belgelerini Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderir. Memurun da en az 10 hizmet yılı varsa (sigortalı süreler, memurluk süreleri, esnaflık süreleri, borçlanılan süreler vb. dahil) Sosyal Güvenlik Kurumu bu memura malullük aylığını bağlar.

Ancak, bu rahatsızlığın kesinlikle göreve girmeden önce olmaması gerekir, var ise malullük aylığı bağlanması işlemi yapılmaz.

2)Göreve başladıktan sonra ortaya çıkan rahatsızlıktan dolayı (engellilik nedeniyle) emeklilik:

sayılı Kanunda bulunmayan ve ilk defa sayılı Kanunla getirilmiş olan bir uygulamada, göreve başladıktan sonra çalışma gücü kaybı ortaya çıkan memurlara yönelik olmaktadır. Bu durum malullük nedeniyle emeklilik değildir.

e tabi memurlardan göreve başladıktan sonra haklarında düzenlenen sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi neticesinde memurun çalışma gücü kayıp oranının;

- % 50 ila % 59 arasında olduğu kararı verildiğinde memurun en az gün (16 yıl)

- % 40 ila % 49 arasında olduğu kararı verildiğinde de memurun en az gün (18 yıl)

Sosyal Güvenlik Kurumu kesintileri bulunan çalışmalarının olması halinde bu memura yaşlılık aylığı bağlanmaktadır. Yani malullük aylığı olmayıp, engelliliklerinden dolayı yaşlılık aylığı bağlanmaktadır. Bu kapsamda olanlar için sigortalılık süresi aranmaz, sadece hizmet yılı aranır.

Her iki durumda da sigortalılık süresinin başlangıcına bakılmaz, yaş koşulu aranmaz, çalışılmış olan hizmet sürelerine bakılır.

Yetkili Sağlık Kurulları:

Malullük veya Engellilikten dolayı emeklilikte esas alınan sağlık kurulu raporlarını inceleme ve karar verme yetkisi tamamıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulundadır.

Vergi indirimine esas raporları inceleme yetkisi ise sayılı Gelir Vergisi Kanununun Maddesi hükmü uyarınca hazırlanmış olan Sakatlık İndiriminden Yararlanacak Hizmet Erbabının Sakatlık Derecelerinin Tesbit Şekli İle Uygulanması Hakkında Yönetmelik hükümleri gereği Gelir İdaresi Başkanlığı Merkez Sağlık Kurulundadır.

Dolayısıyla, emeklilik hakları sosyal güvenlik kanunları ile düzenlenmiş olduğundan malulen ve/veya engellilikten dolayı emeklilikte, sağlık kurulu raporlarını son inceleme yetkisi Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunda olmaktadır.

Esasen, sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Madde 3 hükmünde SGK Sağlık Kurulu, "Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmeti sunucularının sağlık kurullarınca düzenlenecek raporlardaki teşhis ve bu teşhise dayanak teşkil eden belgeleri incelemek suretiyle, çalışma gücü kaybı ve meslekte kazanma gücü kaybı oranlarını, erken yaşlanma halini, vazifelerini yapamayacak şekilde meslekte kazanma gücü kaybını ve malüllük derecelerini belirlemeye yetkili hekimlerden ve/veya diş hekimlerinden oluşan kurulları," şeklinde tanımlanmıştır.

Vergi indirimine esas raporlar neticesinde verilen Gelir İdaresi Merkez Sağlık Kurulu kararları ise sadece görevde iken vergi indirimi kapsamında kalmak ile sınırlı olmaktadır.

Ayrıca,

Vergi indirimine esas rapor alınması işlemi kişinin mutlaka aktif görevde olmasına bağlı olmaktadır. Yani, aktif görevde olmayan için vergi indirimi raporunun alınması bir anlam ifade etmeyecektir.

Memurların ise engellilikten, yani göreve başladıktan sonra ortaya çıkan çalışma gücü kayıplarına istinaden düzenlenecek olan raporların ise mutlaka görevde iken alınma koşulu bulunmamaktadır. Bu durumda olanlar görevlerinden ayrıldıktan sonra da bu durumlarını sağlık kurulu raporları ile belgeleyebilmektedirler. Bu durum Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği Geçici Madde 14 hükmünde yılında yapılan değişiklik ile sağlanmıştır.

Açıklamalarımız bağlamında durumunuzu değerlendirmemiz:

Görevinizde iken alacağınız vergi indirimi raporunuz sadece görevinizi sürdürmekte iken vergi indiriminden bir istisna sağlayacaktır. Ancak bu rapor sizin için engellilik yani çalışma gücü kaybı oranınıza bağlı bir emekliliği sağlamayacağını değerlendirmekteyiz. Emekliliğiniz için hakkınızda düzenlenen sağlık kurulu raporlarının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca incelenmesi gerektiğini ve bu Kurulun vereceği karara göre emekli olup olamayacağınızın belli olması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Ayrıca, belirttiğimiz gibi vergi indirimi raporu sadece görevde olanları kapsar. Ancak, çalışma gücü kaybı oranınızı belirli oranlarda yitirdiğinize dair sağlık kurulu raporu almanız ve bu raporu da mutlaka görevde iken alınması şart değildir. Görevinizden ayrıldıktan sonra da bu raporu alabileceğinizi ve SGK Sağlık Kurulunca da çalışma gücü kaybı oranınızın tespitini yapması gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Yapmanız gereken yol haritası:

Vergi indirimi raporu almak yerine hakkınızda düzenlenen sağlık kurulu raporları ve dayanağı tıbbi belgelerin Kurumunuz kanalı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kuruluna gönderilmesi ve sayılı Kanun Geçici Madde 4 hükmü gereği, çalışma gücü kayıp oranınızı ve emekli olup olamayacağınızı tespit ettirmeniz gerektiğini değerlendirmekteyiz.

İkinci olarak, çalışma gücü kaybı görevde iken ortaya çıkanların istifa ettikten sonra dahi bu durumlarını belgelemeleri halinde yine çalışma gücü kaybı nedeniyle emeklilik haklarının bulunduğunu ve sağlık kurulu raporlarının yine Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulunca Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde yapılan değişiklik neticesinde incelemesi gerektiğini değerlendirmekteyiz.

Bu Habere Tepkiniz

Vergi indirimi ile erken emekliliğe nasıl başvurulur? İşte engelli olarak emeklilik hesaplama tablosu

Sağlık sorunlarınız nedeniyle işe gitmek de zorlanıyorsanız devlet emeklilik işlemlerinizi öne çekiyor. Şeker hastası ya da astım hastası olabilirsiniz sağlık kurulundan alacağınız yeterlilik raporu ile vergi indirimine başvurabilirsiniz. Alacağınız vergi indirimi ile SGK'ya yapacağınız başvuru sonucunda da erken emekli olabilirsiniz. %80 ve üzeri engel raporu olanlar birinci derece, %%79 arasında kaybedenler ikinci derece, %%59 arasında kaybedenler ise üçüncü derece engelli sayılırlar. İşte vergi indirimi ile emelilik hakkında merak ettiğiniz her şey

VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK ŞARTLARI

Vergi indirimi alarak SGK'ya başvurup emeklilik talebinde bulunacaksanız sırası ile aşağıdaki şartları yerine getirmelisiniz;

- Sigortalı olarak bir kurumda çalışıyor olmalısınız
- Sağlık kurulundan en az %40 engelli raporu almalısınız
- Vergi Dairesi'nden vergi muafiyetine hak kazanmalısınız

VERGİ İNDİRİMİ SORGULAMA

EVİSS yani Engelli Vergi İndirimi Sorgulama sayfasına (funduszeue.info) giriş yaptıktan sonra TC kimlik numaranız ve Soyadınızla(Byük harfle yazın) vergi indirimi ile ilgili başvurunuzun durumunu sorgulayabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra açılan sayfada yaptığınız başvuru evrağının onaylanıp reddedildiğini görebilirsiniz. Ayrıca başvuru tarihinizi ve evrağınızın nerede olduğunu da görebilirsiniz.

VERGİ İNDİRİMİ İLE EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Vergi indirimi alırsanız emekli olabilirsiniz. Sigortalı olarak çalışırken yakınınızdaki vergi dairesine veya Defterdarlığa müracaat ederek işlemlerinizi başlatabilirsiniz. sayılı Gelir Vergisi Kanunu Maddesi gereği çalışma gücünün en az yüzde 40’ını kaybettiğini ispat edecek şekilde sağlık raporu alması gerekir. Vergi dairesi sizi tam teşekküllü ve Sağlık Kurulu olan bir Devlet Hastanesi'ne sevk eder. Hastane için MHRS randevu sistemini kullanarak ya da 'yı arayarak randevu almalısınız. Randevu günü hastanede tüm hastalıklarınızla ilgili branşlara muayene olarak hakkınızdaki tüm verilerin toplanmasını sağlamalısınız. Muayene işlemleri bir günden fazla da sürebilmektedir. Tüm muayene işlemleri bittikten sonra hasta Sağlık Kurulu'nun karşısına çıkar ve kuruldaki doktorlar tarafından son bir muayeneye tabi tutulur. Engelli vatandaşların hastanelerden aldıkları ve ilgili müdürlükler vasıtasıyla Gelir İdaresi Başkanlığına gönderilen raporları Merkez Sağlık Kurulunca “Engellilik Ölçütü, Sınıflandırması ve Engellilere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” ve eki cetvellere göre incelenir. Merkez Sağlık Kurulunca tespit edilen çalışma gücü kayıp oranlarına göre belirlenen engellilik dereceleri Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından engellinin başvurduğu Vergi Dairesi Başkanlığına veya Defterdarlığa bildirilir. Bu birimler tarafından da başvuru
sahibine sonuç tebliğ edilir. Hasta muafiyete hak kazandıktan sonra SGK'ya başvurmalıdır. Unutmayın, en az yüzde 40 oranlı rapor ile 15 yıl sigorta ve gün prim şartına tabi olursunuz. Vergi indirim hakkı aldığınız tarih itibarıyla emekli olabilirsiniz.

DERECEYE GÖRE EMEKLİLİK


SİGORTALILIK BAŞLANGICI
1. DERECE(%80)2. DERECE (%)3. DERECE (%)
ve öncesi15 yıl gün15 yıl gün15 yıl gün
arası15 yıl gün15 yıl-8 ay gün16 yıl gün
arası15 yıl gün16 yıl-4 ay gün17 yıl gün
arası15 yıl gün17 yıl gün18 yıl gün
arası15 yıl gün17 yıl-8 ay gün19 yıl gün
arası15 yıl gün18 yıl gün20 yıl gün
EkA Sigortal&#x;l&#x;k Muafiyet BelgesiEkB Muafiyet Halinin Kalkt&#x;ğ&#x;n&#x; Gösterir BelgeEk Resen Tesciillerde Sigortal&#x;l&#x;k Muafiyet BelgesiEk Sigortal&#x; Bildirim BelgesiEk Sigortal&#x; &#x;şe Giriş Bildirgesi (a-b)Ek Sigortal&#x; &#x;şe Giriş Bildirgesi (4/1-c)Ek Sigortal&#x; &#x;şten Ayr&#x;l&#x;ş (4/ a-b)Ek Sigortal&#x; &#x;şten Ayr&#x;l&#x;ş Bildirgesi (4/a-b Aç&#x;klama)Ek Sigortal&#x; &#x;şten Ayr&#x;l&#x;ş Bildirgesi (4/c)Ek Sigortal&#x; &#x;şten Ayr&#x;l&#x;ş Bildirgesi (4/c Aç&#x;klama)Ek Ayl&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi (4/c)Ek Ayl&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi (4/c Aç&#x;klamalar)Ek Ayl&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi (&#x;lk defa SK göre 4/c kapsam&#x;nda sigortal&#x; olacaklar için)Ek/a Ayl&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi Devam&#x; (&#x;lk defa SK göre 4/c kapsam&#x;ndasigortal&#x; olacaklar için)Ek Y&#x;ll&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi (&#x;lk defa SK göre 4/c kapsam&#x;nda sigortal&#x; olacaklar için Aç&#x;klamalar)Ek Ayl&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi ( SK göre 4/c kapsam&#x;nda sigortal&#x; olacaklar için)Ek Ayl&#x;k Fiili Hizmet Süresi Zamm&#x; Prim Belgesi ( SK göre 4/c kapsam&#x;nda sigortal&#x; olacaklar için Aç&#x;klamalar)Ek Y&#x;ll&#x;k &#x;tibari Hizmet Süresi Prim Belgesi ( SK göre 4/c sigortal&#x;lar&#x;Ek Y&#x;ll&#x;k &#x;tibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (&#x;lk defa SK göre 4/c sigortal&#x;lar&#x;Ek Y&#x;ll&#x;k &#x;tibari Hizmet Süresi Prim Belgesi (&#x;lk defa SK göre 4/c sigortal&#x;lar&#x; için aç&#x;klamalar)Ek Genel Sağl&#x;k Sigortas&#x; Giriş BildirgesiEk Genel Sağl&#x;k Sigortas&#x; &#x;şe Giriş Bildirgesi (Aç&#x;klama)Ek &#x;steğe Bağl&#x; Sigortal&#x;l&#x;k Giriş BildirgesiEk &#x;steğe Bağl&#x; Sigortal&#x; Giriş Bildirgesi ( SK göre)Ek Borçlanma Talep Dileçesi ( SK 46 nc&#x; ve geçici 4 üncü maddeye göre)Ek Borçlanma Talep Dilekçesi ( SK 41 inci maddeye göre)Ek 12 Ayl&#x;k Sorgulama Süresine Göre &#x;steğe Bağl&#x; Sigortal&#x;l&#x;k DilekçesiEk Tar&#x;m &#x;şlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çal&#x;şanlara Ait Giriş BildirgesiEk Orman &#x;şlerinde Hizmet Akdiyle Süreksiz Çal&#x;şanlara Ait Giriş BildirgesiEk Şehir &#x;çi Toplu Taş&#x;ma Araçlar&#x;nda K&#x;smi Süreli Çal&#x;şanlara Ait Giriş BildirgesiEk Sanatç&#x; Olarak K&#x;smi Süreli Çal&#x;şanlara Ait Giriş BildirgesiEk Çal&#x;ş&#x;lmad&#x;ğ&#x;na Dair BildirimEk &#x;ş Kazas&#x; ve Meslek Hastal&#x;ğ&#x; Bildirim FormuEk Sağl&#x;k Yard&#x;m&#x; Talep ve Taahhüt FormuEk Yabanc&#x; Uyruklu Hak SahipliğiEk 4/1-(a) Sigortal&#x;lar&#x; &#x;çin Sigorta Kolu Tercih BildirimEk Sigorta Kolu Tercih Bildirimi (Aç&#x;klama)Ek Gelir/Ayl&#x;k/Ödenek Talep BelgesiEk Sağl&#x;k Kuruluşuna Sevk Talep BelgesiEk Faizsiz Konut Kredisi Hak Sahipliği Belgesi ile TOK&#x; Kampanya Hak Sahipliği Belgesi Talep FormuEk Yaşl&#x;l&#x;k, Malullük ve Ölüm Ayl&#x;ğ&#x; Alanlar için Temsil/Makam Beyan&#x;Ek Üç Ayl&#x;ktan Bir Ayl&#x;ğa Geçiş, Adres ve Banka Değişikliği, Öğrenci Belgesine Göre Ayl&#x;k Devam&#x;, Göreve Başlamadan Dolay&#x; Ayl&#x;k Kesilme Talebi ve Varis Ödeme TalebiEk Konutta Gelir-Ayl&#x;k Ödenmesi TalebiEk Say&#x;l&#x; Kanunun Geçici 8 inci Maddesine &#x;stinaden Davalardan Feragat Edildiğine Dair DilekçeEk Kapsam&#x;ndakilerle &#x;lgili Durum BelgesiEk SK Ek ÖdemeEk Aç&#x;kta &#x;ken Emeklilik Talep Formu (15 y&#x;l hizmeti olanlar için)Ek Aç&#x;kta &#x;ken Emeklilik Talep Formu (Kad&#x;n 20,Erkek 25 y&#x;l hizmeti olanlar için)Ek (c) - say&#x;l&#x; Kanunun Ek Maddesi Uyar&#x;nca Doktorlara Yap&#x;lacak Ek Ödeme &#x;çin Beyan &#x;stemeEk Dul-Yetim Maaş BaşvurusuEk Erkek Yetim Taahhütname FormuEk Ek Karş&#x;l&#x;k Prim Tahakkuk CetveliEk FeragatnameEk Görev Tazminat&#x;Ek Kimlik Araşt&#x;rma BelgesiEk Temsil Tazminat&#x;Ek Toptan Ödeme Talep DilekçesiEk Çal&#x;şma Beyan Taahhüt Beyan&#x;Ek say&#x;l&#x; Kanuna Göre Ayl&#x;k Alanlara Mahsus Yoklama BelgesiEk say&#x;l&#x; Kanuna Göre Ayl&#x;k Talebinde Bulunanlara Mahsus Beyan ve Taahhüt BelgesiEk Zorunlu Göç Kapsam&#x;nda Gelenlerin Borçlanma Talep Dilekçesi Ek Yurtd&#x;ş&#x; Bulgaristan Yasam BelgesiEk Yurt D&#x;ş&#x; Süreleri Borçlanma Talep DilekçesiEk /a Aylik Prim ve Hizmet Belgesi (ilk sayfa)Ek /a Ayl&#x;k Prim ve Hizmet Belgesi (devam sayfas&#x;)Ek /a Ayl&#x;k prim ve hizmet belgesi (arka yüzü )Ek /a e-Borcu Yoktur Başvuru FormuEk /a Eksik Gün Bildirim FormuEk /a &#x;nşaat&#x;n &#x;kmal Edilen K&#x;sm&#x;n&#x;n, Bina Maliyetine Oranlar&#x;n&#x; Gösterir CetvelEk /a &#x;şyeri BildirgesiEk /b Prime Esas Günlük Kazanç Beyan Talep FormuEk Mali Durum Bildirim FormuEk Yurtd&#x;ş&#x; Birimlerince Bağlanan Ayl&#x;k Sahiplerinin Sağl&#x;k Aktivasyon Talep FormuEk Tecil ve Taksitlendirme Talep FormuEk Emeklilik BelgesiEk Kadro Derecesi FormuEk PasaportEk Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler veya Yeminli Mali Müşavirler Taraf&#x;ndan Düzenlenen "Çok Zor Durum" Halinin Tespitine &#x;lişkin RaporEk Hizmet Akdiyle Çal&#x;şanlar &#x;çin Çal&#x;şabilir Kağ&#x;d&#x;Ek &#x;ş Kazas&#x; Meslek Hastal&#x;ğ&#x; Bildirim Formu-Sağl&#x;k Hizmet Sunucular&#x;Ek Devlet Memurlar&#x; &#x;stirahat Raporu Görüntüleme Ve &#x;ş Kazas&#x;-Meslek Hastal&#x;ğ&#x; Bildirim Uygulamas&#x; Yetki Talep FormuEk Doktor Yetki Tan&#x;mlama FormuEk Sosyal Güvenlik Sözleşmesi &#x;mzalanm&#x;ş Ülkelerde Sağl&#x;k Yard&#x;mlar&#x; Talep ve Beyan Taahhüt BelgesiEk D&#x;ş Temsilciliklerimizce Düzenlenen Belgelerle Borçlanma Talebinde Bulunanlardan 1/1/ Öncesine Ait Yurda Giriş Ç&#x;k&#x;ş Tarihlerini Belgelendiremeyenlere Mahsus Beyan ve Taahhüt BelgesiEk /38 Genelge Ek Kurum Sağl&#x;k Kurulu Kararlar&#x;na &#x;tiraz Konulu Dilekçe Örneği

Bakanlık Bağlantıları

Soru 1: Engelliliğe bağlı gelir vergisi indiriminden kimler yararlanabilmektedir?

Engelli hizmet erbabı ile bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan hizmet erbabı ve engelli serbest meslek erbabı ile bakmakla yükümlü olduğu engelli kişi bulunan serbest meslek erbabı; engelliliğe bağlı gelir vergisi indiriminden yararlanabilir.

Soru 2: Basit usulde vergilendirilen engellilerden hangi meslek dalları gelir vergisi indiriminden faydalanmaktadır?

Basit usulde vergilendirilenlerden; tüccar ve ücretli durumuna girmeksizin imalat, tamirat ve küçük sanat işleri ile uğraşan, (ilk madde ve yardımcı malzeme müşteriye  ait  olarak faaliyet gösteren) terzi, tamirci, marangoz gibi engelliler yararlanmaktadır.

Soru 3: Kamu sekt&#;r&#;nde ve &#;zel sekt&#;rde &#;alışan engellilerin gelir vergisi indiriminden yararlanabilmeleri i&#;in yapacakları işlemler nelerdir?

Gelir vergisi indiriminden yararlanmak isteyen engelli hizmet erbabı, nüfus kağıdının örneği ve çalıştığı işyerinden alacağı hizmet erbabı olduğunu gösterir belge ile birlikte, illerde Defterdarlık Genel Müdürlüğüne, bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, bağımsız Vergi Dairesi bulunan ilçelerde Vergi Dairesi Müdürlüğüne, diğer ilçelerde Mal Müdürlüğüne bir dilekçe ile başvuracaktır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası