dershanelerin kapatılması 2019 / Eğitim Sen: Merdiven altı dershaneler artacak

Dershanelerin Kapatılması 2019

dershanelerin kapatılması 2019

Son Güncellenme:

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, dershanelerle ilgili düzenlemeleri de içeren kanun tasarısını kabul funduszeue.infone ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 'e kadar devam edebilecek, / eğitim öğretim yılı sonuna kadar özel okullara dönüşecek.

Haberin Devamı

TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edilen, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'ya göre, dershaneler ve öğrenci etüt eğitim merkezlerinde çalışan ve emeklilik, yaşlılık, malullük aylığı almayan eğitim personeli, gerekli şartları taşımaları halinde öğretmen unvanlı memur kadrolarına atanabilecek. Atamalarda, KPS şartı aranmayacak, sözlü sınavda başarılı olmak yeterli sayılacak.

Kadro ve ihtiyaçlar dikkate alınmak suretiyle, belirlenen hizmet bölge ve hizmet alanlarında istihdam edilecek eğitim personeli, sağlık özrü hariç 4 yıl süreyle başka bir yere atanamayacak. Bakanlıkta istihdam edilenleri, ayrıldıkları özel eğitim kurumlarından kıdem ve ihbar tazminatı talep edemeyecek.

Haberin Devamı

ÖZEL OKUL ÖĞRENCİLERİNE DESTEK
Özel ilkokul, özel ortaokul ve özel liselerde öğrenim gören öğrenciler için, resmi okullarda öğrenim gören bir öğrencinin okul türüne göre her kademede okulun öğrenim süresini aşmamak üzere, eğitim ve öğretim desteği verilebilecek.
Bu kapsamda eğitim ve öğretim desteğinden özel okul öncesi eğitim kurumlarından eğitim alanlar da ay arasında olmak şartıyla en fazla bir eğitim öğretim yılı süresince yararlandırılabilecek. Eğitim ve öğretim desteği, Bakanlıkça eğitim kademelerine göre her bir derslik için belirlenen asgari öğrenci sayısının üzerinde ve derslik başına belirlenen azami öğrenci sayısını geçmemek üzere verilebilecek. Eğitim ve öğretim desteği; yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütler, ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak verilebilecek.

DÖNÜŞÜM SÜRECİ
Dönüşüm programı kapsamındaki kurumları, aynı amaç ve niteliklerinin korunması şartıyla devir alanlar, bu madde hükümlerinden bakanlığın izniyle yararlandırılabilecek. Dönüşüm sürecinin bitiminde, dönüşme talebinde bulundukları örgün eğitim kurumunun taşıması gereken şartları karşılayamayanların kurum açma izinleri iptal edilerek faaliyetlerine son verilecek.
Bu durumdaki kurumlardan, teşvik uygulamaları kapsamında yararlandıkları eğitim ve öğretim desteği, istisna, muafiyet ve haklar ile diğer teşviklerin parasal tutarının, ilgili teşvikten yararlandırılma tarihinden itibaren hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte bir ay içerisinde ödenmesi yapılacak tebligatla ilgililerden istenecek.

Haberin Devamı

1 EYLÜL SON TARİH
Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte faal olan dershaneler ile bu kanunla yapılan düzenlemelere göre gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezleri, eğitim öğretim faaliyetlerine 1 Eylül 'e kadar devam edebilecek.
Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Eylül tarihine kadar başvuranları, belirlenecek esaslara göre uygun görülmesi halinde öğretim kurumlarına dönüşüm programına alacak. Dönüşüm programına alınan kurumların, eğitim öğretim yılının bitimine kadar mevzuatta öngörülen şartları karşılamaları kaydıyla dönüşebilecekleri okul ve diğer kurum türleri ile dönüşüm esas ve usulleri Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle düzenlenecek.
Özel okullarda görev yapan öğretmenlerin haftalık ders saati sayısının 30 saati geçemeyeceği hükmü ile özel okullarda yöneticilik ve eğitim öğretim hizmeti yapanlara, kıdemlerine göre dengi resmi okullarda ödenen aylık ile sosyal yardım kapsamındaki ek ödeme tutarlarından az ücret verilemeyeceği yönündeki hüküm yürürlükten kaldırılacak.
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne verilen sınav faaliyetlerini yürütme görevi, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bırakılacak.

Haberin Devamı

İNCELEME ORGANI
Tasarı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na yönelik düzenlemeler de yapıyor. Başkanlık, bakanlığın karar organı yerine inceleme organı olacak.
Tasarıyla, Talim Terbiye Kurulu toplantısında, hizmet birimleri amirlerine oy kullanma hakkı da getiriliyor. Kurulda görüşülen konularla ilgili bakan onayıyla görevlendirilen ilgili birim amiri veya amirleri, kurul toplantısına katılacak ve oy kullanabilecek. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve üyesi, müsteşar yardımcısı, genel müdür, strateji geliştirme başkanı, inşaat ve emlak grup başkanı ve grup başkanı ile il müdürlerinin görevi, bu düzenlemenin yayımı tarihinde sona erecek.

Haberin Devamı

YURTDIŞI TEŞKİLATLARI
Yurtdışı teşkilatı kadrolarına sürekli görevle atanabilmek için atanılan tarih itibariyle en az bir yıldır bakanlıkta ya da üniversitelerde çalışmak; görevlendirmenin yapılacağı ülkenin resmi dilini veya Almanca, Fransızca ya da İngilizce'den birini bilme şartı aranacak.
Yurtdışı sürekli görev süresi 3 yıl olacak. Bu süre bir katına kadar uzatılabilecek. Bakanlık tarafından görevlendirilen öğretmenlerin yanında Avrupa ülkelerinde vatandaşlık hakkına ya da süresiz oturma ve çalışma iznine sahip, gerekli şartların taşıyanlar arasından Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu'nca mahallinde sözleşmeli statüde öğretmen istihdam edilecek.
İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Eğitim Denetmeni, Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapanların hizmet süresine veya isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek.
Yurtiçi veya yurtdışında, yerli veya yabancı kurum ve kuruluşlarla veya başka ülkelerle işbirliği anlaşması çerçevesinde kurulan, ulusal veya uluslararası proje yürüten okul ve kurumlar, Bakan onayı ile proje okulu olarak seçilen ve belirli eğitim reformu ve programlar uygulanan okul ve kurumlar ile Bakan onayıyla doğrudan Bakanlık merkez teşkilatına bağlanan kurumlara yapılacak öğretmen atamaları ve yönetici görevlendirmeleri Bakan tarafından yapılacak.

İl Milli Eğitim müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Eğitim Denetmenleri Başkanlığı'nda Maarif Müfettişi ve müfettiş yardımcıları istihdam edilecek.
Yurtdışında ikamet eden vatandaşların talepleri ve Dışişleri Bakanlığı'nın teklifi doğrultusunda açılan, eğitim işbirliği ve ikili anlaşma olmaması nedeniyle kaynak aktarılamayan okulların ihtiyacı olan hizmet binası, eğitim araç ve gereçleri, donatım, bakım ve onarım, kefalet ücreti ve kira giderleri için genel bütçeden kaynak sağlanacak.

GÖREVDEN ALINACAKLAR
Tasarıda, bütçe ve personele ilişkin geçiş hükümleri de belirlendi. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı, Genel Müdür, İnşaat ve Emlak Grup Başkanı ve Grup Başkanı kadrolarında bulunanlar ile Bakanlık taşra teşkilatında İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü kadrolarında bulunanların görevleri, düzenlemenin yayımı tarihinde hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek.
Talim ve Terbiye Kurulu üyesi, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdür kadrolarında bulunanlar Bakanlık Müşaviri kadrolarına atanacak. Grup Başkanı ve il müdürü kadrolarında bulunanlar grup başkanı ve il müdürü kadrolarına; diğerleri ile şahsa bağlı şube müdürü kadrolarında bulunanlar ise eğitim uzmanı kadrolarına getirilecek.
Grup Başkanı ve il müdürü kadrolarına atananlar, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü'ne bağlı hizmet içi eğitim enstitülerinde görevlendirilecek. Eğitim uzmanı kadrolarına atananlar, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında Bakan tarafından belirlenen birimlerde sürekli görevle istihdam edilecek.
Kanun yürürlüğe girdiği tarihte Milli Eğitim Başdenetçisi, Milli Eğitim Denetçisi ve İl Eğitim Denetmeni kadrolarında bulunanlar Maarif Müfettişi, Milli Eğitim Denetçi Yardımcısı ve İl Eğitim Denetmen Yardımcısı kadrolarında bulunanlar ise Maarif Müfettiş Yardımcısı kadrolarına atanacak.

Dershaneler ismen tarih oldu!

 

dershane13

Murat Aydın/SÖZCÜ EĞİTİM

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge ile yaklaşık 50 yıllık etkin bir geçmişi olan dershane sektörü tarih oldu. Ad olarak tarih oldu ama işlevsel olarak isim değişikliği ile sınav yapılan her alanla ilgili kurslar devam edecek. Sınav sistemi ortadan kaldırılmadıktan sonra sadece kendimizi kandırırız.

Aslında dershaneler kapatılmadı… Anayasa Mahkemesi de bunu iptal etti. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı genelge ile Başbakanlığı döneminde dershanelerin kapatılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gönlünü hoş etmeye çalıştı.

Peki süreç nasıl işledi:

Dershanelerin kapatılması ilk olarak yılında gündeme gelmişti… Sonrasında ise ve ’de… Son olarak ise ’de Erdoğan dersanelerin kapatılması Güney Kore ziyareti sonrası açıklama yapmıştı.

Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda 1 Mart ’te kabul edilerek yasalaştı.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ndan ‘dershane’ tanımı çıkarılarak, ortaöğretime ve üniversitelere hazırlık niteliğinde kurs açılması engellendi. Kanunda, dershane ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim-öğretim faaliyetlerine 1 Eylül ’e kadar devam edebileceği, eğitim öğretim yılı sonuna kadar ise özel okullara dönüşebilecekleri hükmü yer aldı.

2 Haziran ’te başlayan süreçte 7 dönem belirlendi. Bu kapsamda, 28 Ağustos itibarıyla, dönüşüm başvuruları için verilen 14 aylık sürede, 2 bin dershane dönüşüm programına başvuru yaptı. Bunlardan 2 bin ’si dönüşüm programına alındı. Dönüşüm okulu olarak açılan bin kurumdan bin ’ü temel lise, 11’i okul öncesi kurum, 11’i ilkokul, ’si ortaokul, 5’i Anadolu lisesi olarak faaliyetlerine devam edecek.

Dönüşüm sürecinde dershanenin kurucusu da kendiliğinden dershanecilik faaliyetine son verdi.

Dershanelere ilişkin yasa tasarısının kabul edildiği yılı itibarıyla 3 bin dershane, buralara giden 1 milyon bin öğrenci ve dershanelerde çalışan yaklaşık 53 bin öğretmen bulunuyordu.

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusu üzerine 13 Temmuz’da, Özel Eğitim Kurumları Kanunundaki ‘dershaneler’ ibaresinin yürürlükten kaldırılması, dershanelerin dönüştürülmesi ve gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin eğitim öğretim faaliyetlerinin 1 Eylül ’e kadar devam edebileceğine ilişkin hükümleri iptal etti.

Bunun üzerine MEB’in hazırladığı yeni yönetmeliğe göre, “Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe bilim gruplarında, özel öğretim kursları açılabilecek. Dönüşüme girmeyen dershaneler eğitim öğretim faaliyeti yürütemeyecek” denildi.

Dershanelerin 1 Eylül itibarı ile son bulması sektörün önde gelen isimlerinin sosyal medya paylaşımlarına da yansıdı.

Uğur Dershanelerinin deneyimi, global vizyonu ve uluslararası başarısından güç alarak Uğur Okullarıyla başarı yolculuğuna devam edecek.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, dershanelerin kapatıldığı 1 Eylül günü duygularını sosyal medyada şöyle yansıttı:

“Bugün Dershanelerin bitiş günü. 40 yılı aşkın bu sektörde emek verdik. Bütün camianın mensuplarına şükranlarımı sunuyorum&#;

Final Eğitim Kurumlarının Türkiye’nin dört bir yanında, KKTC’de ve Azerbaycan’da hizmet veren dershanesi vardı. Final artık Temel Liseler Özel Öğretim Kursları ve Etüt Eğitim Merkezleriyle eğitim verecek.

Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel ise sosyal medyada şu ifadelere yer verdi:

&#;Bugün 1 Eylül. Final‘in 35 yıllık dershane yolculuğu bitiyor. Yepyeni bir yolculuğa başlıyoruz. Artık gençlerimize çocuklarımıza Temel Liseler Özel Öğretim Kursları ve Etüt Eğitim Merkezleriyle eğitim vereceğiz”

Bu mesajlar bile, dershanelerin isim değişikliği ile aynı hizmeti vermeye devam edeceğini ortaya koyuyor…

Son Dakika Haberleri

Dershaneler i&#;in son tarih 1 Eyl&#;l

Haberin Devamı

Dershanelerin varlığı Cumhuriyet öncesine kadar uzanıyor. Cumhuriyetin ilk yıllarında daha çok yetişkinlere yönelik kısa süreli destek niteliğindeki kurslar olarak faaliyet gösteren dershanelerin hedef kitlesi, ilköğretim ve ortaöğretimin yaygınlaşmasıyla, notları düşük, bütünlemeye kalan, dışarıdan okul bitirmek isteyen ve lise bitirme veya devlet olgunluk sınavlarına hazırlanan öğrencilere hitap etmeye başladı.

’lı yılların ortalarına kadar bu şekilde faaliyet gösteren dershaneler, yükseköğretime talebin artması ve karşılanmaz hale gelmesiyle “bir üst öğretim kurumuna giriş sınavlarına hazırlama” faaliyetlerini artırdı.

Bugünkü anlamıyla hukuki statülerine tarihli ve sayılı, tarihli ve sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu ile kavuşan dershaneler, özellikle ’lerle sayılarındaki hızlı artış nedeniyle sık sık tartışma ve eleştiri konusu oldu. Dershaneler, yılı hükümet programında da eleştirilmiş, kısa dönemde kontrol altına alınarak, uzun dönemde ise kapatılması gündeme gelmişti. Daha sonra 16 Haziran tarih ve sayılı yasayla, yeni özel dershane açılması yasaklandı. Mevcut dershanelerin ise 1 Ağustos tarihine kadar kapatılmasına karar verildi. Ancak kapatılma ile yüz yüze gelen özel dershanelerin yöneticilerinin birlikte hareket etmeleri o dönemde yeni kurulan Özal Hükümeti üzerinde etkili oldu ve özel dershanelerin faaliyetini sürdürmesini öngören sayılı yasa 11 Temmuz tarihinde kabul edildi.

Özel dershanelerin kapatılmayla karşı karşıya kaldığı bu süreç sonrasında, dershane talebini azaltmak için lise ve üniversiteye geçiş sınavlarının içeriği ve uygulama şekillerinde farklı dönemlerde değişiklikler gerçekleştirildi. Ancak ortaöğretim ile yükseköğretime geçişte sınavların varlığı dershanelere ihtiyacın daha da artmasına sebep oldu.

Özel dershanelerin özel okula dönüştürülmesi

Ortaöğretim ve yükseköğretime hazırlık dershanelerinin özel okullara dönüştürülmesine ilişkin hedefler, 9. Kalkınma Planı’nda () ve Milli Eğitim Bakanlığı Stratejik Planı’nda da yer aldı. Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) ’deki temel eğitim ulusal raporunda da dershanelerin özel okula dönüştürülmesi önerisi yapıldı. En son ’da yayınlanan MEB Strateji Planı’nda dershanelerin okula dönüşümüyle ilgili arsa tahsisi, vergi muafiyeti gibi teşvikleri içeren yeni mevzuat geliştirileceği ve bu doğrultuda sonuna kadar özel dershanelerin yüzde 70’inin özel okula dönüştürülmesinin sağlanacağı belirtilmişti.

Süreçte görüşmeler yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlığı döneminde, ’te, ’de ve son olarak da ’de eğitim sisteminde sorun haline gelen dershanelerin kapatılmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın ’de Güney Kore ziyareti sonrası ‘kapatılmasına’ ilişkin açıklamaları sonrası tekrar gündeme gelen dershanelerin durumuyla ilgili ’de Milli Eğitim Bakanlığı’nın fizibilite çalışmasında, dershanelerin yüzde 6,6’sının fiziki şartlarının özel okul olmaya uygun olduğu belirlendi.

Bunun üzerine çalışmalarına hız veren Bakanlık, dönüşüme ilişkin çalışmalarını yürütürken bir taraftan da dershane temsilcileriyle çalıştaylarda bir araya gelerek görüş ve önerilerini aldı. Eğitim müfettişleri de 81 ildeki tüm dershane temsilcileriyle yüz yüze görüşerek anket yaptı. Bakanlık aynı zamanda konuya ilişkin STK’lardan da görüş ve önerilerini topladı.

Görüş ve öneriler doğrultusunda hazırlanan, Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’larda değişiklik yapan tasarı TBMM Genel Kurulu’nda 1 Mart ’te kabul edilerek yasalaştı. Kanun, 14 Mart’ta Resmi Gazete’de yayımlandı.

Düzenlemeyle, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’ndan ‘dershane’ tanımı çıkarılarak, ortaöğretime veya yükseköğretime giriş sınavlarına veya bu sınavlar kapsamındaki derslere hazırlık niteliğinde kurs açılması engellendi. Kanunda, dershane ve öğrenci etüt merkezleri, eğitim-öğretim faaliyetlerine 1 Eylül ’e kadar devam edebileceği, eğitim öğretim yılı sonuna kadar ise özel okullara dönüşebilecekleri hükmü yer aldı.

Takvim 2 Haziran’da işlemeye başladı

MEB, kanunun yayımlanmasının ardından dershanelerin özel okula dönüştürülmesi sürecinde, dönüşüm başvuruları için 2 Haziran ’ten itibaren 7 dönem belirlendi. Dönüşüm programına ilk dönemde, dershane/etüt eğitim merkezi başvuru yapmıştı. Başvuruların son dönemi ise 31 Ağustos Pazartesi sona erecek.

Bu kapsamda, 28 Ağustos itibarıyla, dönüşüm başvuruları için verilen 14 aylık sürede, 2 bin dershane dönüşüm programına başvuru yaptı. Bunlardan 2 bin ’si dönüşüm programına alındı. Dönüşüm okulu olarak açılan bin kurumdan bin ’ü temel lise, 11’i okul öncesi kurum, 11’i ilkokul, ’si ortaokul, 5’i Anadolu lisesi olarak faaliyetlerine devam edecek. Dönüşüm sürecinde dershanenin kurucusu da kendiliğinden dershanecilik faaliyetine son verdi.

Dershanelere ilişkin yasa tasarısının kabul edildiği yılı itibarıyla 3 bin dershane, buralara giden 1 milyon bin öğrenci ve dershanelerde çalışan yaklaşık 53 bin öğretmen bulunuyordu. Dershanelerin kapatılmasını öngören yasanın iptal edildiği ’te ise dershane sayısı ’tü. Dershane sayısı eğitim öğretim döneminde ise 4 bin ’yi bulmuştu.

Dershanelerin yerine özel öğretim kursları getirildi

MEB, dönüşüm sürecine ilişkin mevzuat hazırlıklarını sürdürürken, Anayasa Mahkemesi, CHP’nin başvurusu üzerine 13 Temmuz’da, Özel Eğitim Kurumları Kanunundaki ‘dershaneler’ ibaresinin yürürlükten kaldırılması, dershanelerin dönüştürülmesi ve gerekli dönüşümü tamamlamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin eğitim öğretim faaliyetlerinin 1 Eylül ’e kadar devam edebileceğine ilişkin hükümleri iptal etti. Gerekçeli kararın, 24 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Bakanlık, Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik için hazırlıklarına başladı. Sektör temsilcilerinin de görüşleri alınarak hazırlanan yönetmelik, 8 Ağustos’ta Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe göre, Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe bilim gruplarında, özel öğretim kursları açılabilecek.

Dönüşüme girmeyen dershaneler eğitim öğretim faaliyeti yürütemeyecek

Yönetmeliğin ardından Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı imzasıyla valiliklere gönderilen genelgeyle, özel öğretim kurumuna dönüşmeyen dershanelerin, dönüşüm işlemini gerçekleştirinceye kadar eğitim-öğretim faaliyeti yürütemeyeceği kaydedildi.

Genelgede, TBMM tarafından herhangi bir yasal düzenleme yapılmadığı sürece, Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda tanımı bulunmayan dershanelerin, özel öğretim kurumlarından birine dönüşmesi gerektiği belirtildi. Dönüşüm işlemini gerçekleştirmeyen yerlerin, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine uygun olarak gerekli dönüşüm işlemini gerçekleştirinceye kadar eğitim öğretim faaliyeti yürütemeyeceği, ücret ilanı ile öğrenci, kursiyer kaydı yapamayacağı ve valiliklerce kendilerine eğitim personeli ataması da yapılmayacağı kaydedildi. Dönüşüm işlemini gerçekleştirmediği halde Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na aykırı olarak eğitim faaliyeti yürüten yerlerin 25 Mayıs’ta illere gönderilen genelge doğrultusunda, valilikçe kapatılacağı ifade edildi.

Bu kapsamda, Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine aykırı eğitim öğretim faaliyeti yürüten ve 31 Ağustos’a kadar dönüşüm programına başvurmayan ve taahhütte bulunmayan dershaneler, izinsiz çalıştığının tespit edilmesi halinde valiliklerce kapatılacak.

Özel öğretim kursları başvuruları alınmaya devam ediyor

Özel Öğretim Kurumları Standartlar Yönergesinde de değişiklik yapan MEB, özel öğretim kurslarında ve temel liselerin hafta sonu mezun öğrencilere vereceği kurslar için sınıflardaki öğrenci sayısının en fazla 16 olacağını hükme bağladı. Lise ve dengi okul öğrencilerinin öğrenim gördüğü bilim derslikleri ile mezun kursiyerlerin öğrenim gördüğü bilim derslikleri, kursun ayrı katlarında oluşturulacak.

Yönergenin ardından, özel öğretim kurslarının çerçeve programını da açıklayan MEB, özel öğretim kursu için başvuruları 19 Ağustos’tan itibaren almaya başladı. Başvurular için herhangi bir sınırlayıcı takvim bulunmuyor. Süreç içerisinde gerekli prosedürleri tamamlayan özel öğretim kursları faaliyetlerine başlayacak.

İşte dershanelerin kapatılacağı tarih

Son Dakika Haberler

G&#;ndemİşte dershanelerin kapatılacağı tarih

-

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası