2 senelik bilgisayar programcılığı iş imkanları / 2 Yıllık Üniversite Bölümleri Hangileri? (İş Bulunabilecekler!)

2 Senelik Bilgisayar Programcılığı Iş Imkanları

2 senelik bilgisayar programcılığı iş imkanları

Bilgisayar programcılığı, yazılım kodlarının bilgisayarın izleyeceği mantıksal bir diziye dönüştüren programları inşa eden bölümdür. Bilgisayar programcılığını bilgisayar mühendisi ve yazılım mühendisinin bir alt kategorisi olarak da düşünebiliriz. Çeşitli yazılım dillerinde birçok farklı programlama mimarisi kullanılarak yazılım programları bilgisayar programcıları tarafından oluşturulabilir. Bilgisayar programcısı olan ve piyasada aktif olarak çalışan on binlerce kişi mevcuttur. Özellikle de yazılım sistemlerinin çözümü, inşası, mimari yapısı gibi olayların oluşturulması açısından bilgisayar programcılarına fazlasıyla ihtiyaç duyulmaktadır.

Günümüzde birçok farklı sektörde yazılım departmanlarından söz etmek mümkündür. Yazılım departmanının ana görevi ise şirket içindeki işleyişin yazılım alanıyla olan kısmını gerçekleştirmek ve sonuç raporları üretmektir. Yazılım ve bilgisayar mühendisleri ile birlikte hareket eden bilgisayar programcılarının böylelikle yazılım sistemlerindeki hakimiyeti de daha fazla olacaktır.

Bilgisayar Programcılığı Ne İş Yapar?

Bilgisayar programcılığı genel iş amacı ilgili yazılım departmanındaki yazılım sistemlerinin geliştirilmesini sağlamaktır. Bununla birlikte genel olarak bilgisayar programcılarının sorumluluk ve görevleri şunlardan oluşmaktadır:

  • Kurum içi yazılım programlarının oluşturulması için kod yazmak,
  • Şirket için yenilikçi yazılımların oluşturulmasında sorumluluk üstlenmek,
  • Program hedeflerini analistler, müşteriler ve süpervizörler ile gözden geçirmek,
  • Program temel prototiplerini ve özelliklerini formüle etmek,
  • Yazılım testleri yaparak program işleyişini onaylamak,
  • İş akşının bilgilerini kullanarak proje gereksinimlerini eksiksiz kodlamak,
  • Kod kütüphanelerini oluşturmak,
  • Kullanım talimatları oluşturarak kullanıcılar için referanslar düzenlemek,
  • Yazılım güvenliklerini sağlamak

Tüm bu belirttiğimiz görev ve sorumluluklar bilgisayar programcıları tarafından gerçekleştirilmelidir. Tüm yazılım departmanlarında çalışan bilgisayar programcılarının bu tür görev ve sorumluluklar ile birlikte daha fazla verim sağlayacağı, yazılım programlarına daha fazla hakim olacağı da bir gerçektir. Bu bağlamda özellikle de şirket kurucularının ve yazılım takım liderlerinin hazırlayacağı iş organizasyonlarının bir parçası olarak bilgisayar programcıları son derece önemli bir konuma da sahiptir. Bireysel yazılım sistem çözümleri ya da kurumsal yazılım sistem çözümleri fark etmeksizin bilgisayar programcılarının çeşitli birçok görevi yerine getirmesiyle birlikte yazılım sistemlerindeki esneklik, güvenilirlik ve şeffaflık da son derece iyi biçimde sağlanacaktır.

Yazılım Mühendisliği

Bilgisayar Programcılığı Dersleri

Bilgisayar programcılığı bölümü 2 yıllık bölümler arasında yer almaktadır. Hemen her üniversitede aktif olarak yer alan bölümden mezun olan kişilere bilgisayar programcısı unvanı verilir. Bu bölümse temel olarak verilen şu derslerden söz etmek mümkündür:

  • Matematik 1
  • Matematik 2
  • İnkılap Tarihi
  • Türk Dili Edebiyatı
  • Web Tasarım Temelleri
  • Programlamaya Giriş Algoritma
  • Veri Tabanı
  • Görsel Programlama
  • Grafik Animasyon
  • İnternet Programcılığı
  • Ağ Temelleri
  • Mesleki İngilizce
  • Nesne Tabanlı Programlama
  • Kalite Güvence ve Standartları

Bu gibi dersler en temel dersler olup bilgisayar programcılığının disiplininin teorik olarak sunulduğu derslerdir. Teoriği pratiğe dönüştürmek üzere laboratuvar ortamlarında yazılım kodlaması yapmak, kod anlamında kişilerin kendini geliştirmesi de son derece önemlidir.

Sektörde ihtiyaç duyulan hemen her alandan ilgili derslerin verildiği bilgisayar programcılığı bölümünde kişiler kendilerini geliştirerek okullarını bitirmeleri gerekmektedir. Nitekim sektördeki tüm ihtiyaçların teorik anlamda bilgi olarak alındığı bölümde pratik anlamda da temel eğitimler sunulmaktadır.

Bilgisayar programcılığı bölümünü hedefleyen, düşünen kişilerin çeşitli üniversite araştırmalarını yapmalarında yarar vardır. Nitekim ülkemizde tüm illerde üniversiteler mevcuttur. Bilgisayar programcılığı bölümü de yine fazlasıyla talep edilen ve her üniversitede olan bir bölümdür. Bu anlamda bu bölümle birlikte iş sahasına çıkacak olan kişilerin teori ve pratik anlamda bilgilerinin yüksek olması da mümkündür.

Hedefi yazılım sektöründe yer almak olan kişilerin bunu gerçekleştirmeleri adına gidecekleri üniversitelerin taban puanları öğrenmek için alttaki linke tıklayabilirsiniz.

Bilgisayar Programcılığı Maaş

Bildiğiniz üzere yazılım sektörü çok büyük bir dünya. Bu yüzden maaşlarda sizin tecrübelerinize, şirketin kalitesine göre değişiklikler gösteriyor. Fakat belirli bir aralık vermek gerekirse En düşük aylık maaş , en yüksek ortalama aylık maaş ise TL civarı olmaktadır.

Nasıl Bilgisayar Programcısı Olunur?

Bilgisayar programcısı olmak için kişilerin 2 yıllık ön lisans bölümü olan bilgisayar programcılığı bölümünden mezun olmaları gerekmektedir. Günümüzde hemen her üniversitede bu bölüm mevcuttur. 2 yıllık olmasına rağmen çok fazla kişi tarafından tercih edilen ve piyasada da çok fazla talep gören bilgisayar programcılığı ile birlikte kişiler yazılım sektörüne adım atabilir.

Bilgisayar programcılığından mezun olan kişiler DGS ile birlikte 4 yıllık bilgisayar mühendisliği ya da yazılım mühendisliği gibi lisans bölümlerine de geçiş yaparak unvanlarını yükseltebilirler. Son derece ihtiyacın fazla olduğu bu sektördeki kişiler için gerekli teorik ve pratik bilgiler bilgisayar programcılığı bölümüyle birlikte verilmektedir.

Bilgisayar Programcısında Olması Gereken Nitelikler Nelerdir?

Bilgisayar programcıları, işlerini yaparken çeşitli kriterlere ve özelliklere de sahip olmaları gerekmektedir. Buna göre bilgisayar programcısında aranan ve olması gereken en temel kriterler, nitelikler şunlardır:

  • Birden fazla programlama diline hakim olmak,
  • Bir problem karşısında yaratıcı çözümler üretmek,
  • Belirlenen işi zamanında ve eksiksiz biçimde teslim etmek,
  • Analitik düşünme özelliğine sahip olmak,
  • Organizasyonun bir parçası gibi düşünerek hareket etmek,
  • Yazılı ve sözlü iletişim becerisi yüksek olmak

Sektörde aktif olarak görev yapacak olan bilgisayar programcılarında aranan temel nitelikler bunlardan oluşmaktadır.

Bilgisayar Programcılığı bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Bilgisayar Programcılığı bölümü var. Aşağıda sırasıyla Bilgisayar Programcılığı bölümü nedir, puan türü nedir, Bilgisayar Programcılığı bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Bilgisayar Programcılığı dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

İstatistikler hakkında bilgi sahibi değilim; ama bana &#;&#;Türkiye&#;de en çok üniversitede bulunan bölüm hangisidir?&#;&#; diye sorsalar hiç düşünmeden Bilgisayar Programcılığı derdim. Evet, Bilgisayar Programcılığı bölümü gerek devlet üniversitelerinin gerekse de özel üniversitelerin neredeyse tamamında bulunuyor. Hatta bir Üniversitenin farklı ilçelerde farklı meslek yüksekokulları varsa ayrı ayrı ilçelerde de bulunuyor.

Kabul ediyorum, devir bilgisayar, internet ve programcılık devri. Ama ülkemizde gerçekten bu kadar Bilgisayar programcısına ihtiyaç duyuluyor mu ki sürü gibi bölüm açıyorlar. Öğrenciler bir şekilde bir şeylere umut bağlıyor, bölümü okuyor ama bölüm bittiğinde çok azının elinde eliz yüzü düzgün bir iş oluyor. Hele de üniversiteler yeterli eğitimi vermeyince veya öğrenciler kendi kendini yetiştirmenin yolunu bulmayınca işler daha da berbat hale geliyor. Herhangi bir bilgisayar bölümü okumamama rağmen birçok bilgisayar programcılığı mezunundan çok daha iyi kullanıyorum bilgisayarı. Yanlış anlamayın, bunu kendimi övmek için değil, bilakis onları yermek için söylüyorum.

 Birçok öğrenci eğitim süresi boyunca teorik derslere odaklanıyor. Sınavlardan puanımı alayım, sınıfı geçeyim derdinde. Sonra ezberledikleri o bilgiler birkaç ay içinde unutuluyor. Oysa Bilgisayar Programcılığı öğrencilerinin bilgisayarı elinden düşürmemesi gerekir. Yeni uygulamaları, programlamaları sürekli takip etmesi gerekir ki aldıkları eğitimin veya harcadıkları onca zamanın hakkını verebilsin.

Dediğim gibi Bilgisayar Programcılığı her şehrimizde bulunduğu için, bölüm araştırması yapan öğrenciler bir şekilde bu bölüm ile de karşılaşıyor ve bölüm hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Size lazım olabilecek tüm bilgileri en güncel haliyle bu yazıda bir araya getirdiğimizi söyleyebilirim. Şimdi Bilgisayar Programcılığı nedir, Bilgisayar programcılığı ne iş yapar sorularına ayrıntılı olarak değinelim:

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir?

Bilgisayar Programcılığı bölümü; bilgisayar ve programlamanın etkin olduğu tüm mecralarda çalışabilecek, teknolojiyi bilen ve sürekli takip eden, elde ettiği bilgi ve verileri üretime dönüştürebilen, sektördeki uygulama ve faaliyetleri eleştirel ve analitik bir şekilde düşünerek gerçekleştirebilen, bilgisayar kullanımının yanı sıra kendisini her yönüyle geliştirebilen deneyimli ve eğitimli meslek elemanları yetiştirmeyi hedefleyen 2 yıllık bir önlisans programıdır. 

Artık Yüzyılda yaşıyoruz ve günlük neredeyse tüm iş ve işlemlerimiz internet ortamında görülüyor. Böyle bir devirde bilgisayar ve interneti en etkili şekilde kullanabilmek hem zamandan hem de paradan kazanmak anlamına funduszeue.info bir yolu da Bilgisayar Programcılığı gibi bölümler okuyarak işin eğitimini almak ve kendini geliştirmektir.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Bildiğiniz gibi ÖSYM&#;nin üniversitelere öğrenci yerleştirmede gerçekleştirdiği temel sınav YKS&#;dir. YKS üç farklı oturumda gerçekleşmektedir. YKS-1, YKS-2 ve YKS-3 olarak da adlandırılan bu oturumların diğer isimleri sırasıyla TYT, AYT ve YDT&#;dir.

Bütün 2 yıllık bölümler için bizi ilgilendiren oturum TYT oturumudur. TYT oturumu, iki yıllık bölümler için gerçekleştirilir. Tüm 2 yıllık bölümlere yerleştirmeler TYT&#;den alınan puan üzerinden yapılır. Bilgisayar Programcılığı için de girmeniz gereken sınav da işte TYT sınavıdır.

Peki, bahsettiğimiz bu AYT ve YDT ne oluyor? AYT lisans bölümlerine yerleştirmede kullanılıyor. YDT ise yabancı dil bölümleri için yapılıyor. AYT&#;ye girebilmeniz için TYT baraj puanını geçebilmeniz gerekiyor.

Bilgisayar Programcılığı eğitim süresi 2 yıldır. Bu iki yıl dört bölüm halinde verilir. Her dönem aldığınız dersler değişir. Eğitim süresince teorik dersler verilirken uygulamalı dersler de görürsünüz ve eğitimin bir bölümünde staja tabi tutulursunuz.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Bilgisayar Programcılığı mezunlarına hemen hemen her kurum, kuruluş, firma ve şirkette ihtiyaç duyulur. Bu nedenle bir Bilgisayar programcılığı mezunu hem kamuda yani devlette hem de özel sektörde çalışma imkanı elde edebilir.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına atamalar KPSS ile gerçekleştirilir. Bazen de açıktan atamalar yapılır ve bu durumda da çoğunlukla KPSS puanının yanında katılacağınız sözlü mülakat puanınız da dikkate alınır. Bilgisayar programcılığı ne iş yapar sorusuna karşılık aşağıda yer alan iş olanaklarını sıralayabiliriz:

1- Bilgisayar Programcılığı mezunu kamu hastanelerinde, üniversite hastanelerinde veya özel hastanelerde çalışabilir.

2- MEB&#;e bağlı okullarda veya özel okullarda memur statüsünde görev alabilir

3- Üniversitelerin bilgi-işlem departmanlarında çalışabilir.

4- İl ve ilçe belediyelerinde faaliyet gösterebilir.

5- Bakanlıklar ve bakanlıklara bağlı taşra teşkilatlarına atanabilir.

6- Giyim, gıda ve benzeri ürün satış mağazalarında çalışabilir.

7- Web Tasarım firmalarında ve bilgisayar ve ürünleri satışı yapan firmalarda çalışabilir.

8- Reklam ajansları veya

9- Teknik Servislerde görev alabilir.

Bilgisayar Programcılığı Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

Yukarıdaki başlıkta da belirttiğimiz gibi Bilgisayar Programcılığı mezunları birçok farklı sektör ve kurumda görev alabiliyor. Bu nedenle net bir görev tanımından bahsetmek pek mümkün değil. Ancak mezunları yaptıkları genel işleri düşünürsek görev ve sorumluluklarını aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

1- Firma veya kurum içi yazılım programları oluşturmak amacıyla kod yazar.

2- Çalıştığı kurum veya işletmenin işleyişi daha kolay hale getirmek için yeni yaılım kodlamaları üzerinde çalışır.

3- Oluşturacağı programın amacını belirler ve bunu yetkili kişi veya müşterilerle paylaşır.

4- ihtiyaçları doğrultusunda yaptığı programları öncelik sırasına koyar.

5- Çalıştığı firma, şirket veya kurumun her türlü bilgi ve dosyasını kayıt altına alır ve bunları güvenli bir şekilde muhafaza eder.

7- Yetkililerin istediği bilgi veya belgeyi onlara iletir.

8- Firma veya kurumunun kullandığı programlama ve yazılımları kontrol ederek daha güvenilir hale getirmeye çalışır.

9- Oluşturduğu programlama ve yazılımların kullanım kılavuzlarını hazırlayarak müşterilen bunları daha iyi kullanabilmesini sağlar.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Bilgisayar Programcılığı mezunları o kadar farklı sektörlerde çalışma olanağı buluyor ki bunlar için net bir maaş belirtmenin çok da anlamlı olmayacağını söyleyebiliriz. Ama dediğimiz gibi KPSS atamaları ile devlet kurumlarına atananlar lira civarında maaş almaktadır. Bu miktar işe yeni başlayan bilgisayar programcısı maşı sayılır. Uzun yıllardır görevde olan, özellikle de eşi çalışmayan bir mezun çok daha fazlasını alabilmektedir.

Özel sektörde ise durum biraz daha kötü. Özel sektöre ait herhangi bir işletmede çalışanların ekserisi asgari ücretle ( lira civarı) çalışmaktadır. Çok iyi bir firmada çalışanları istisna olarak saymamız gerekir tabii ki

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

Ben sıradan bir 2 yıllık bölümde okuyor olsam ve dikey geçiş yapabileceğim bölümler arasında da Bilgisayar Mühendisliği ile Yazılım Mühendisliğini görsem işi gücü bırakır DGS&#;ye yüklenir ve bu bölümlerden birisine dikey geçiş yapma hakkını kazanırım. Bilmeyenler için küçük bir bilgilendirme yapayım:

DGS, diğer adıyla Dikey Geçiş Sınavı; önlisans mezunlarının lisans bölümlerine geçebilmesi için her sene yapılan bir sınavdıfunduszeue.info sınav yapıldıktan sonra lisans bölümleri bulunan üniversiteler, alacakları öğrenci sayısı kontenjanını belirler. Önlisans mezunları da DGS&#;den aldıkları puan ve üniversitelerin verdiği kontenjan neticesinde istedikleri bölümü tercih ederek o bölümün üçüncü sınıfından eğitimlerine devam ederler. Bilgisayar Programcılığı mezunlarının dikey geçiş yapabileceği bölümler aşağıdaki gibidir.

1- Bilgisayar Mühendisliği

2- Fizik

3- Bilgisayar Bilimleri

4- Matematik-Bilgisayar

5- Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

6- Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği

7- Uzay Mühendisliği

8- Bilgisayar-Enformatik

9- Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri

Endüstri Mühendisliği

İstatistik

İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri

Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği

Bilişim Sistemleri Mühendisliği

Matematik ve Bilgisayar Bilimleri

Fizik Mühendisliği

Meteoroloji Mühendisliği

Yazılım Mühendisliği

2 Yıllık Bilgisayar Programcılığı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Bilgisayar Programcılığı dersleri size zor gelmesin. İnanın bölüme yerleştikten sonra Bilgisayar hakkında pek çok şey bilmiyorsanız dahi bu dersleri kolaylıkla geçebilirsiniz. Bilgisayar Programcılığında dönem dönem okutulan dersler aşağıdaki gibidir.

1. Yıl 1. Dönem Dersleri

Algoritma ve Programlamaya Giriş, Entegre Ofis, Sayısal Elektronik, İngilizce I (ENG), Genel Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Türk Dili I.

1. Yıl 2. Dönem Dersleri

Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme, İnternet Programcılığı I, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I, Veri Yapıları ve Programlama, İngilizce II (ENG), İş Sağlığı ve Güvenliği I, Mesleki Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II.

2. Yıl 1. Dönem Dersleri

Nesne Yönelimli Programlama, Bilgisayar Donanımı, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri II, Bilgisayar Ağ Sistemleri, Mesleki İngilizce I.

2. Yıl 2. Dönem Dersleri

Görsel Programlama, İşletim Sistemleri, Sistem Analizi ve Tasarımı, Mikrobilgisayar Sistemleri ve Assembler.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bilgisayar Programcılığı mezunlarının KPSS konusunda şanslı olduğunu söyleyemeyiz; ama tamamen umutsuz vak'a durumu da yok elbette. Aslında ülkemizde bilgisayar programcılarına gerçekten ihtiyaç duyuluyor fakat mezun sayısı o kadar çok ki yaptıkları atamanın veya verdikleri kontenjanın pek bir anlamı olmuyor. Rakip sayısı yüksek, haliyle KPSS atama puanları da yüksek oluyor. Son birkaç yılda yapılan atamalara baktığımızda en düşük puanın 84 olduğunu görüyoruz. Yani KPSS ile bir kamu kurumuna atanmak istiyorsanız en kötü senaryoyla 85 ve üzeri puan almanız gerekiyor.

Bilgisayar Programcılığı Okuyanlar ve Bilgisayar Programcılığı Bölümü Yorumları

Arkadaşlar sizler için Bilgisayar Programcılığı hakkında yapılmış yorumları derledik ve işinize yarayabileceğini düşündüklerimizi buraya aktardık. Ayrıca site ziyaretçilerimizin yaptığı diğer yorumlar da yazının altında yer almaktadır:

Ali Şahabat diyor ki:

&#;&#;Kendinizi geliştirdiğiniz takdirde bilişim sektöründe faaliyet gösteren her alanda çalışabilirsiniz. Herhangi bir kuruma bağlı olmak zorunda da değilsiniz bu arada. Dilerseniz kendi işinizi kurup freelance çalışabilir, kazancınızı kendiniz elde edebilirsiniz. Bunun birçok yolu var. Alanınızla veya iyi olduğunuz bir alanda web sitesi açarak bunu gerçekleştirbilirsiniz örneğin.&#;&#;

Emrullah Saku diyor ki:

&#;&#;Aslında gerek dünya genelinde gerekse de Türkiye&#;de çokça ihtiyaç duyulan bir bölüm. Bilgisayar Programcılığı mezunları yazılım şirketlerinde, firmaların bilgi işlem merkezlerinde kolaylıkla iş bulabilir.&#;&#;

Kerim Esra Biricik diyor ki:

&#;&#;Bize zamanında bu bölümün geleceğin bölümü olduğu söylenip durdu. Ama her yerde bölüm açılıp öğrenciler de bölüme yüklenince artık bir anlamı kalmadı. Artık 5 yaşındaki bir çocuk bile bilgisayarı çok iyi bir şekilde kullanabiliyor neredeyse. Durum böyle olunca ille de bölüm mezunu aramıyorlar. Haa, İstanbul, İzmir, Ankara gibi şehirlerde belki iş bulursun ama o da tanıdığın olursa veya ayrıcalığın varsa.&#;&#;

Pişman diyor ki:

&#;&#;Arkadaşlar, ben de bu bölümde okuyorum. Sözelciyim ve bölümü kazandım. Ama burada lanet olası matematik var ve ben bir halt anlayamıyorum. Bölümü yazmadan önce derslerine mutlaka bakın; yoksa sizi strese sokacak derslerle karşılaşabilirsiniz. Sırf bu yüzden bölümü yarıda bırakanları biliyorum.&#;&#;

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Bilgisayar Programcılığı iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

Bilgisayar Programcısı Nedir?

Bilgisayar Programcısı Ne Demek?

Bilgisayar programcısı, yazılım kodlarını bilgisayarın izleyebileceği mantıksal bir diziye dönüştüren programlar yazar. Bunu, C ++ ve Python dahil olmak üzere çeşitli dillerde yazılım programlarını kullanarak yapar.

Bilgisayar Programcısı Ne İş Yapar? G&#;rev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Bilgisayar programcısının sorumlulukları uzmanlık alanına göre değişiklik gösterir. Meslek profesyonellerinin genel sorumlulukları şu başlıklar altında toplanabilir;

  • Kurum içi yazılım programları oluşturmak üzere kod yazmak,
  • Şirket için iyileştirmeler yapılmasına yardımcı olacak yenilikçi yazılımlar oluşturmak,
  • Program hedefini analist, süpervizör ve müşteri ile gözden geçirmek,
  • Gereksinimleri analiz ederek programlama sırasındaki öncelikleri belirlemek,
  • Program özelliklerini ve temel prototipleri formüle etmek,
  • İş akışı bilgilerini bilgisayar diline dönüştürerek proje gereksinimlerini kodlamak,
  • Testler yaparak program işleyişini onaylamak,
  • Mevcut yazılım ve sistemleri daha güvenli ve verimli hale getirmek için program geliştirmeleri yapmak,
  • Kullanım talimatları yazarak kullanıcılar için referans hazırlamak,
  • Mevcut programlar için hata ayıklama kodu oluşturmak,
  • Kod kütüphaneleri oluşturmak,
  • Müşteri bilgi mahremiyetine sadık kalmak

Nasıl Bilgisayar Programcısı Olunur?

Bilgisayar programcısı olmak için üniversitelerin iki yıllık ön lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Çeşitli akademilerde bilgisayar programcılığına yönelik sertifika programları mevcuttur.

Bilgisayar Programcısında Olması Gereken &#;zellikler

Bilgisayar programcısının yaratıcı bir zihne ve yüksek konsantrasyona sahip olması gerekmektedir. İş verenlerin bu meslek profesyonellerinde aradığı diğer nitelikler şunlardır;

  • Birden çok yazılım diline hakim olmak,
  • Sorumlulukları önceliklendirmek ve zamanı verimli bir şekilde yönetmek
  • Mükemmel analitik düşünme ve organizasyon kabiliyetine sahip olmak,
  • Bir problem ile karşılaştığında yaratıcı çözüm üretebilmek,
  • Belirlenen iş teslim tarihine uymak,
  • Sözlü ve yazılı iletişim becerisi göstermek

Bilgisayar Programcısı İş İlanları

Şu anda aktif iş ilanı yok

Bu pozisyon için şu anda aktif bir iş ilanı yok. Benzer pozisyonlarda şansınızı deneyebilirsiniz.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Bilgisayar Programcılığı bölümü hangi üniversitelerde var, Bilgisayar Programcılığı bölümü iş olanakları,Bilgisayar Programcılığı bölümü taban puanları,Bilgisayar Programcılığı bölümü olan üniversiteler,Bilgisayar Programcılığı bölümü atamaları,Bilgisayar Programcılığı bölümü dersleri,Bilgisayar Programcılığı bölümü taban puanları,Bilgisayar Programcılığı bölümü kaç yıllık,Bilgisayar Programcılığı maaşları

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Nedir?

Bilgisayar Programcılığı bir önlisans programıdır ve bölümün amacı bilgisayar programlayabilecek ve yazılım oluşturabilecek kişileri yetiştirerek sektöre kazandırmaktır.

Bilgisayar Programcılığı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, programlama ve yazılıma karşı ilgili ve meraklı olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilgisayar Programcılığı bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Dersleri Nelerdir?

Algoritma ve Programlamaya Giriş, Entegre Ofis, Sayısal Elektronik, İngilizce I (ENG), Genel Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I, Teknolojinin Bilimsel İlkeleri, Türk Dili I, Bilgisayar Yardımıyla Tasarım ve Modelleme, İnternet Programcılığı I, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I, Veri Yapıları ve Programlama, İngilizce II (ENG), İş Sağlığı ve Güvenliği I, Mesleki Matematik, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II, Türk Dili II, Nesne Yönelimli Programlama, Bilgisayar Donanımı, Veri Tabanı Yönetim Sistemleri II, Bilgisayar Ağ Sistemleri, Mesleki İngilizce I, Görsel Programlama, İşletim Sistemleri, Sistem Analizi ve Tasarımı, Mikrobilgisayar Sistemleri ve Assembler.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilgisayar programcılığı mezunu özel sektörde geniş bir iş imkanı bulabilir. Yazılım şirketlerinde kalifiye yazılım elemanı olarak görev yapabilirler. Buralarda kodlar yazarak yeni programlar oluşturabilirler. Ayrıca yazılım bildiklerinden dolayı bilgisayar programlama kodlarına da hakim olan kişilerdir. Bilgisayar programlarına uygun en iyi yazılımları yazmak temel işleri arasında yer almaktadır.

Bilgisayar Programcılığı Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Bilgisayar Programcılığı bölümü mezunu kişilerin çalışmayı seçtiği başlıca yerler teknik servisler, web tasarım firmaları, yazılım geliştirme şirketleridir.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Bilgisayar Programcılığı Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Bilgisayar Programcılığı Taban Puanları için tıklayınız.

Bilgisayar Programcılığı bölümü atamaları, Bilgisayar Programcılığı bölümü dersleri, Bilgisayar Programcılığı bölümü hangi üniversitelerde var, Bilgisayar Programcılığı bölümü iş olanakları, Bilgisayar Programcılığı bölümü kaç yıllık, Bilgisayar Programcılığı bölümü olan üniversiteler, Bilgisayar Programcılığı bölümü taban puanları, Bilgisayar Programcılığı maaşları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası