kaburgada çatlak olduğu nasıl anlaşılır / Kemik çatlaması nedir, neden olur? Çatlak kemik tedavisi nasıl yapılır? - Beden Sağlığı

Kaburgada Çatlak Olduğu Nasıl Anlaşılır

kaburgada çatlak olduğu nasıl anlaşılır

Kaburga Kırığı Yatış Pozisyonu Kaburga Kırığına Ne İyi Gelir?

Kaburga Çatlağı Kaburga Kırığı Nasıl Geçer, Kaburga Kırığı Olan Hasta Nasıl Yatırılır Nasıl Yatmalı?

Kaburga kırığı ve kaburga çatlağı kaburgadaki bir ya da daha fazla kemikteki çatlak veya kırığa denir. Kaburgalarınız, üst vücudunuzu saran göğsünüzdeki yuvarlak ve yassı kemiklerdir. Bunlar göğüs kemiğinizle omurganızı birbirine bağlar. Kaburganız, göğsünüzden sırtınıza kadar uzanan kemiklerdir. Bütün bu kemikler göğüs kafesinizi oluştururlar. Göğüs kafesiniz, göğüs boşluğundaki hayati organlarınızı (kalp, ciğerler) saran koruyucu bir kalkan gibidir. Bu kalkan, organları ağır darbelerden ve travmalardan kaynaklı zararlardan korur. Kaburgalar aynı zamanda akciğerlere nefes alışverişinde genişlemesi için yeterli alanı sağlar. Kaburga kırığı oldukça ağrılı bir durumdur ve aynı zamanda diğer iç organlar için de risk teşkil etmektedir.

Çatlak veya Kırık Kaburga Belirtileri

Kırık veya çatlak kaburganın belirtileri hasarın şiddetine bağlı olarak değişir. Yaygın bazı belirtiler şunlardır:

  • Kaburganızın kırık veya çatlak olduğu noktalara değdiğinizde, çok ağrı verecektir.
  • Derin bir nefes aldığınızda göğsünüz çok ağrıyacaktır.
  • Vücudunuzu döndürdüğünüzde ağrınız daha da dayanılmaz hale gelecektir.
  • Öksürmek veya gülmek ağrıya sebep olacaktır. Bu durumda sebebe bağlı olarak morarma da görülebilir.

Nefes Problemleri:Kişi, hasar gören kaburgadan dolayı etkilenen akciğerden kaynaklı nefes alamayabilir. Bu, insanlarda baş dönmesine, yorgunluğa, huzursuzluğa, uykusuzluğa ve bağ ağrısına yol açabilir.

Pnömatoraks : Kırık kaburga, göğüs içindeki baskıyı ayarlayabilen göğüs duvarını delebilir ve akciğerler çökebilir. Göğüs ağrısı, öksürükte kan ve nefes almada zorluk bu durumun bazı belirtileridir.

Göğüs ağrısı: Etkilenen bölgede Hafif dereceden şiddetli dereceye kadar ağrı yaşanabilir. Öksürme, hapşırma veya gülme anında ağrı gözlemlenebilir. Aynı zamanda şişkinlik ve göğüste sıkışma hissi de kırık kaburganın belirtileridir.

Zor Nefes Alma: Hastalar nefes alırken kırık kaburga sonucunda bozulan göğüs duvarı nedeniyle ağrı yaşayabilirler.

Ağrı ve Sesli Eklem Hareketleri: Hasarlı yerlerde bazı eklem sesleri gözlemlenebilir. Göğüs bölgesinin çevresinde oluşabilecek bazı hassas noktalar olabilir.

Ana Damarlarda İncinme:Eğer üst kaburgalar ciddi şekilde zarar görmüşse, insan vücudundaki ana atar damarı olan aort damarına baskı yapabilir. Bu direkt olarak kalbin çalışmasını etkiler.

Dalağın Parçalanması:Dalağın asıl görevi eski kanı ve zarar görmüş kan hücrelerini süzmek ve lenfositler veya kan hücresi üretmektir. Ciddi kaburga zedelenmeleri dalağın parçalanmasıyla sonuçlanıp şiddetli iç kanamaya sebep olabilir.

Kaburga Kırığına Neler Yol Açar?

Kaburga kırıkları genellikle göğse alınan darbelerden kaynaklanır. Bu tür darbelerin yaygın sebepleri düşüşler, motorlu araç kazaları ve spor etkinliklerindeki gibi direkt darbeler olabilir. Sürekli veya sert öksürük gibi kemikte sürekli baskı olduğunda kılcal çatlakların büyümesi olasıdır.

Kaburga Kırıkları İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Faktörlerin artışı kaburga kırıklıklarının riskini arttırır. Risk faktörlerine sahip olan her insan kaburga kırıklıkları yaşamayacaktır. Kaburga kırıklıklarının yaygın sebepleri motorlu araç kazaları ve düşüşlerdir. Bu riskler şunları içerir:

Kaburga hasarları genellikle göğse direkt olan darbelerden kaynaklanır. Keskin olmayan bir cisimle göğüs kafesine alınan darbeler şunlar olabilir:

-Motorlu Alet Kazaları– örneğin, göğsün direksiyona çarpması

-Ezilme– örneğin, ağır bir objenin direkt olarak göğüs üstüne düşmesi

-Spordan kaynaklı sakatlanmalar – örneğin rakip oyuncuyla şiddetli mücadele(temasla)

-Orta derecede yükseklikten düşmek – örneğin çatıdan veya merdivenden

-Saldırı – örneğin beysbol raketiyle darbe.

Kaburga Kırıklıkları Ve Çatlakları Tedavisi

Kaburga kırıklarında tedavi kırığın şiddetine bağlıdır. Çoğu kaburga kırıklıkları zaman içinde kendi kendini iyileştirebilir. Bazı ağrı azaltma tedavileri belirtilere ulaşmak için gerekli olabilir. Morarmış kaburga kemikler için iyileşme süresi ortalama olarak 5- 6 hafta iken, kaburga kırıkları için iyileşme süresi çok daha uzun olabilir. İyileşme süresi hastanın genel sağlığına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu süre 6 haftadan 6 aya kadar uzayabilir. Ama, akabindeki bazı öz bakım tedbirleri iyileşme sürecini şüphesiz ki hızlandırmaya yardımcı olacaktır. Yeterli şekilde dinlenmek son derecede önemlidir. Diğer tedavi seçenekleri şunlardır:

Ameliyat:Eğer çok fazla kaburga kemiğiniz çatlamışsa, ameliyata ihtiyacınız olabilir. Ameliyat çoğunlukla yelken göğüs için gereklidir. Kırık kaburgalar plak ve vida ile tutturulabilir. Organa, sinirlere veya kan damarlarına zarar veren sakatlıklar ameliyat ile tedavi edilebilir.

Buz:Buz şişkinlikleri ve ağrınızı azaltır. Aynı zamanda buz doku zedelenmelerinin de önüne geçer. Buz torbası kullanabilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız buzları temiz bir beze sarıp kırığın yahut çatlağın olduğu yerde saatte 15 ila 20 dakikaya kadar bekletin.

İstirahat: Şişkinleri azaltmak ve sakatlıkların hızlıca iyileşmesi için kaburganızı dinlendirin. Bu 6 hafta kadar sürebilir. Kaburganıza zarar verecek hareketlerden kaçının. Ağrılarınız azaldıkça, yavaş yavaş hareket etmeye başlayın.

Derin Nefes Almak:Doktorunuz size nefes ölçer verebilir. Küçük tüplü bu alet size derin nefes almaya yardım edecektir. Bununla birlikte doktorunuz size göğüs fizyoterapisi de uygulayabilir. Bu uygulamada doktorunuz özel yöntem kullanarak elleriyle sırtınıza baskı yaparak akciğerden kaynaklı mukusu yok etmeye çalışır.

Eğer ağrılarınız çok şiddetli değilse, eczanede bulabileceğiniz ibuprofen içeren ilaçları (Advil, Motrin) ve naproksen içeren ilaçları (Aleve,Naprosyn) satın alıp kullanabilirsiniz.

Fizik Tedavi:Fizik tedavi doktorları ağrılarınızı azaltmak için hareketlerinizi geliştirmeyi, dayanıklılığınızı arttırmayı sağlayan egzersizleri size gösterebilir.

Kemik &#;atlaması nedir, neden olur? &#;atlak kemik tedavisi nasıl yapılır?

Kemik çatlaması, düşme, çarpma, sıkışma gibi durumlarla ani bir şekilde meydana gelebildiği gibi kimi zaman yavaş bir şekilde farkında olmadan da oluşabilir. Ancak her iki oluşma şeklinde de büyük bir acı kaynağı haline gelebilir. Peki, kemik çatlaması nedir? Çatlak kemik tedavisi nasıl yapılır? İşte yanıtı…

Kemik çatlaması nedir, neden olur Çatlak kemik tedavisi nasıl yapılır

KEMİK ÇATLAMASI NEDİR?

Kemik çatlaması, beklenmedik bir şekilde meydana gelen kemik kırılma olayının tam olarak gerçekleşmemesidir. Kemik dokusu hasar görüştür ancak kırılma tam olarak gerçekleşmemiştir. Bir başka deyişle kemik kırılması, kemik çatlamasında yarım kalmıştır.

KEMİK ÇATLAMASI NEDEN OLUR?

Kemik çatlaması, genellikle kol ve bacaklarda görülür. Aniden olabileceği gibi fark edilmediği zamanlar da olabilir. Çatlamış kemik oldukça acı vericidir ve müdahale edilmediğinde kişiye zarar verebilir. Düşme, çarpma, sıkışma gibi travmalar sonucunda kemiklerde çatlaklar oluşabilir.

BELİRTİLERİ NELERDİR?

Çatlayan kemiğin en belirgin özelliği bölgede oluşan ağrı hissidir. Çatlak kemik büyük bir acıya neden olurken aynı zamanda bölgede oluşan kızarıklık da kemiğin çatladığına işaret eder.

İlk olarak çatlayan kemiğin etrafında kızarıklık oluşmasına rağmen zaman geçtikçe bu kızarıklıklar morarmaya dönüşür. Derinin renginin değişmesiyle birlikte kişide halsizlik gibi belirtiler de görülmeye başlar.

Müdahalede geç kalındıkça çatlayan kemiğin etrafındaki bölgede morarmalar çoğalırken, aynı zamanda çatlağın kırığa dönüşme ihtimali de artar. Zira kemiğin bütünlüğü zarar görmüştür ve en ufak bir harekette bile bu çatlak kırık haline gelebilir. Bu da hem deri bütünlüğünün bozulması hem de tedavinin zorlaşarak süresinin uzamasına yol açar.

Çocuklarda çatlak kemik belirtileri yetişkinlere göre daha az görülse bile kimi zaman verdiği acı daha şiddetli olabilmektedir.

Kemik çatlaması nedir, neden olur Çatlak kemik tedavisi nasıl yapılır

ÇATLAK KEMİK TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Çatlak kemik tedavisi oldukça kolay olmakla birlikte bir sağlık uzmanının yönlendirmesi olmadan gerçekleşmesi pek mümkün değildir. Kişi eğer kemiğinin çatladığını düşünüyorsa ve yukarıda belirtilen belirtileri yaşamışsa mutlaka bir hekime görünmeli, radyolojik tetkikler yaptırmalıdır.

Çatlak kemiğin bulunduğu yer de tedavi açısından önem taşımaktadır. Kol, bacak gibi hareketli bölgelerde oluşan çatlak kemikler hareket etmemesi için atel ile sabitlenirken, omuz veya kaburga gibi kemiklerde atel uygulamasına gerek görülmeyebilir.

Çatlak kemik tedavisinde hastanın yaşı da önem taşır. Zira çocuk ve gençlerde çatlak kemiğin yeniden sağlam hale gelmesi daha kısa sürerken, özellikle 50 yaş üzeri bireyler için tedavi süreci daha uzun sürmektedir.

Kaburga Çatlağı

Kaburga Çatlağı

Kaburga Çatlağı, Göğüs kafesini oluşturan bu kemikler, sağda ve solda 12’şer tane olmak üzere toplam 24 tanedir. Kaburgaların hayati önem arz eden fonksiyonları bulunur. Kaburgalar akciğerleri, karaciğeri ve kalbi koruyarak, destek sağlar. Ayrıca nefes alıp vermede diyaframa yardımcı olurlar. Kaburgada oluşan kırık, ağrılar ve çatlaklar hayatı olumsuz etkiler. Kaburgalar darp, düşme veya çarpma gibi bir travma sebebiyle çatlayabilir. Göğüs bölgesine denk gelen çarpma, sıkışma, düşme ve darp gibi durumlardan sonra, özellikle hareket etme sonucunda ve nefes almakla artan batma ve ağrı, o bölgede dokunmakla hassasiyet ve çıtırdama duyulduğunda kaburga çatlağından şüphelenilir. Bu durum en fazla kemiklerin daha hassaslaştığı yaşı ilerlemiş insanlarda daha sık yaşanır. Ufak çatlaklar, bazen kuru öksürük ve hapşırık sonucu bile görülebilir.

Bu çatlakların tespit edilmesi için röntgen istenir. Fakat bir kısım çatlaklar röntgen sonucunda da görülmeyebilir. Buna rağmen alttaki hayati organlara verebileceği hasarın belirlenmesi için röntgen çekilmesi gereklidir. Bazı durumlarda travma sonrasında ağrı hissedilmeyebilir. Ağrı birkaç gün sonra şiddetli bir şekilde başlayabilir. Bazen de röntgen sonuçlarında önemli bir şey yokken, hasta hareketleri ile birkaç gün sonra akciğer hasarı ortaya çıkabilir. Bu nedenle travmayı takiben gün sonra hastanın bir kez daha kontrolü istenir. Kaburga çatlakları alçıya alınmaz ve ameliyat edilmez. Kaburga çatlağı olduğu kesinleşirse ve iç organlara zarar vermemişse şu şekilde tedavi edilir:

Hasta yaşlı ve kronik sigara içicisi ya da kalp hastası ise, birden fazla çatlağı varsa hastanın yatırılması istenir. Yaşı genç olanlarda ve tek kaburga çatlağı bulunan ve başka herhangi bir hastalığı olmayan kişilere tedavi verilerek evde dinlenmesi istenir. Tedavide ilk önce ağrının kesilmesi amaçlanır. Kaburgaların hareketlerinin kısıtlanması, öksürmeyi, nefes alıp vermeyi önlediği için istenmez. Vücut çatlak olan kesimde kendi hareketlerini kısıtladığı için bu da kas spazmına bağlı ağrıya neden olur. Bu nedenle hastaya kas gevşetici kremler verilir. Öksürme baskılandığı için balgam rahat çıkarılamaz. Bu da akciğerde zatürreye yol açabilir. Bunu önlemek için de tedaviye, solunum egzersizleri ile balgam çözücü ilaçlar eklenmelidir. Bazı durumlarda karın travması şüphesi ya da mide kanaması şüphesi varsa ağrı kesicilerin kullanılması sakıncalı olduğu için, sinir blokajı yapılması gerekir. Bu çatlaklar kimi durumlarda hayati önem taşıdığı için önemlidir, bundan dolayı uygun bir şekilde tedavi edilmelidir. Deneyimli bir fizik tedavi uzmanına muayene olarak gerekli tedaviyi uygulamak gerekir.

Son Güncelleme :

Kaburga Çatlağı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


10 Yorum Yapılmış "Kaburga Çatlağı"

Sol alt kaburgamda çatlak var Kaplıcaya gitsem sakıncası varmı bilgilendirirseniz sevinirim
İsmail Hırca.

3 YANITI GÖRÜNTÜLE

Gulay candan : Merhaba benim sol kaburgamin gogus altında catlak var iyileşti ama kıtır kıtır ses duyuyorum nedeni

Bergüzin : Kaburga çatlağınızdan dolayı kaplıca havuzunda ani hareketler yapmasan girip çıkmanızın size sakıncası olmayacaktır.

Sönmez : Merhaba İsmail Bey, kaburgada meydana gelen çatlaklar kaplıca sularından olumsuz bir şekilde etkilenmeyecektir. Ancak yapacağınız zorlu hareketler ve ani hareketler ciddi ağrılara neden olabilir. Bu nedenle daha yavaş ve dikkatli hareket etmeye özen göstermelisiniz.

Mrb Bn kaza geçirdim ve agrım cok fazla göğüs kafesimde çatlak var sırtımda da cok agrım var ama çarpmanın etkisiyle dediler Eve gönderdiler agrım cok fazla Ne yapabilirim bilmiyorum
Döndü .

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Suner : Merhabalar Döndü Hanım geçmiş olsun diliyorum öncelikle. Geçirdiğiniz kazanın etkisine ve ciddiyetine bağlı olarak bazı kırıklar, hasarlar oluşması mümkündür. Kaza sonrasında çoğunlukla vücutta oluşan hasarların belirlenebilmesi amacıyla röntgen, MR gibi cihazlar kullanılmaktadır. Ancak bazı semptomlar doktorların gözünden kaçabilmektedir. Ağrınızı dikkate alarak bir beyin ve sinir cerrahisi uzmanına başvurmanızda fayda vardır.

Müdebber : Merhabalar, öncelikle geçmiş olsun Kaza anında kasılmalar ve farkında olunmadan alınan darbelerden dolayı vücutta farklı farklı bölgelerde ağır ağrılar oluşabilir. Muhtemel zedelenmelerden ötürü oluşan ağırlardır. Ama yine de içinizin rahat olmadı için bir beyin omurilik sinir cerrahına gidilerek bir mr ile sırtınızı ve omuriliğinizi kontrol ettirebilirsiniz.

Annemde kaburga catlagi olmuştu düşme sonucu 27 sene oldu fakat şimdi yuruyemiyor kemik yamulup omurga ya baskı yapıyormuş 74 yaşında tedavi mümkünmüdür
Sabriye.

2 YANITI GÖRÜNTÜLE

Lâmi : Merhaba Sabriye Hanım. Uzun bir süre önce annenizin düştükten sonraki zaman diliminde kalçasında oluşan rahatsızlık türü yaşı itibariyle pek belli olmamıştır ama ilerleyen dönemler içerisinde yaşlılığında getirmiş olduğu yorgunluk bitkinlik eski zamanda oluşan kalça sorununu ortaya çıkarmaktadır. Bunu daha net tespit edebilmek için mutlaka doktora göstermeniz gerekir Geçmiş olsun.

Cihangir : Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen kaburga çatlağının omurgaya baskı yapması sık rastlanan bir sorundur. Bunun birçok sebebi bulunmaktadır. Kişinin vücut duruşu, ani hareketler yapılması ya da aşırı ağır işlerle uğraşması yaşadığı sorunu daha da tetikleyebilir. Tam teşekküllü bir hastanede muayene olması ve doktorunuzun önermesi halinde ameliyat olunması gerekebilir. Geçmiş olsun.

1,5 hafta önce 2 mt yükseklikten sırtüstü düştüm. Acile gittim filim çektirdik birşey yok dediler daha sonra acılarım sırt bölgesinde fazlalaştı ve tekrar doktora gittim tamokrafi çektirdim ve çatlak çıktı doktor ağrı kesici verdi gönderdi ağrım henüz geçmedi başka tedavi yöntemi varmı acaba öksüremiyor aksırmıyor acı içinde kıvrandırıyor beni lütfen cevabınızı bekliyorum
Baki.

CEVAP YAZ

yaklaşıkbirhafta önce solalt kaburgamın üzerine düştüm ogün birarım yoktu ertesi gün yataktan zor kalktım hareket esnasında ve kuvvetli nefes alıp verdiğimde acı ve batma oluyor üç gün önce açile gittim röntgende birşey görükmediği söylendi geceleri solyanımın üzerine yatamıyorum catlak olabilirmi veya ezilmemi.
Engin Şengür.

CEVAP YAZ

Merhabalar uc gundur sol kaburgamda ve sirt tarafinda bir agri var derin nefes alirken sol kaburgam cok agri yapiyor ve elimle bile dokunamiyorum bayagi bir agri yapiyor oksururken sanki kemik batiyor gibi oluyor ve gecen hafta çok fazla oksuruyordum kaburgam catlak olabilirmi ? Yarın doktora gidicem
Volkan .

CEVAP YAZ

Selamlar evde düştüm ve sağ alt kaburgamı koltuğa çarptım ve bugün üçüncü gün oldu normal ağrım yok fakat öksürme hapşırma sağa sola dönme gibi haraketlerde acı gibi ağrı hissediyorum elimle kaburga kemiğime dokununca çok acı hissediyorum bu konuda yardım ve yorumunuzu rica ediyorum
Hüseyin.

CEVAP YAZ

Is yerinde &;üşdüm basta bisey hissrtmedm tomogrofide rontgende biseycikmadi ama 1 hafta sonra gogus kafesimde ve sirtimda agrilarbasladi tekrar rontgen cekildi yine bisey yokamaagrilarim gecmiyor
Meral.

CEVAP YAZ

Ben kaleciyim 17 yaşındayım topu kurtarırken yere düştüğüm anda bi an elim göğüs kafesimin üstüne geldi arada kaldı ve düştüm 1 hafta oldu acısı hala geçmedi ne yapmam lazım?
Ramazan.

CEVAP YAZ

yuzustu dusmeden bi gaburgam catladi hastaneye gittim agir kesici verip gonderdiler ama agrim kesilmedi tamtersi artmaya basladi ne yapmam gerekiyor
Yavuz.

CEVAP YAZ

Kaburga Altı Ağrısı
Kaburga Altı Ağrısı
Kaburga Altı Ağrısı, Kaburga, akciğerlerin etrafını çepeçevre saran kemik yapılardır. İnsanlarda on iki adet kadar bulunmaktadır. Kaburgaların görevi akciğerleri dışarıdan gelecek zararlara karşı korumaktır. Kaburgalar sadece akciğeri çevrelemekle ka
Sağ Kaburga Altında Ağrı
Sağ Kaburga Altında Ağrı
Sağ kaburga altında ağrı, kaburga, boyun ve karın boşluğu arasında, vücudun ön tarafında yer alan kemik topluluğudur. İçerisinde akciğer ve kalp gibi önemli organlar bulunur. Kaburga kalp ve akciğeri koruyan bir yapı olsa da gerçek görevi nefes alışv
Kaburga Ağrısı Nasıl Geçer
Kaburga Ağrısı Nasıl Geçer
Kaburga ağrısı nasıl geçer, vücudumuzun üst bölümünde yer alan, göğüs kafesinin yapısını oluşturan, toplamda 24 adet olan yassı kemiklerin her birine verilen ada kaburga kemiği denilmektedir. Bu kemiklerin tamamının oluşturduğu bütüne ise kaburga adı
Kaburga Ezilmesi
Kaburga Ezilmesi
Kaburga ezilmesi, yumuşak doku kısımlarının çarpma ya da ezilme ile basınç alt kısmında kalması narin doku zedelenmesidir. Tedavileri genellikle birbirine alternatif. Özellikle anında buz konulur. Kaburga çatlağının oluşabilmesi amaçlı çarpma ya da d
Sol Kaburga Altında Şişlik
Sol Kaburga Altında Şişlik
Sol kaburga altında şişlik, çoğu kez kanser şüphesini akıllara getirir. Kaburganın alt tarafında şişlik olunca kalp krizi haricinde kanser riski de söz konusu olmaktadır. Bu kanserin göğüs duvarı kanseri olabilme ihtimali vardır. Genellikle akciğer,
Sol Kaburga Ağrısı
Sol Kaburga Ağrısı
Sol kaburga ağrısı, insanların çok sık karşılaştığı durumlardan biridir. Çünkü insanlarda hassas kemiklerden biri olan kaburgalar, çok küçük olaylardan bile etkilenerek ağrıları meydana getirir. Bilindiği gibi kaburgalar, insan vücudunda aslında bir
Kaburga Kası Ağrısı
Kaburga Kası Ağrısı
Kaburga Kası Ağrısı, Kaburgalarımız vücut iskelet kemik sisteminin parçasıdır, yassı ve belirli uzunlukta olurlar, kaburgalarımız boynumuzla karın boşluğu arasında vücudumuzun ön tarafında olan kemik iskelet grubudur, boyun hizasından başlayan sağ ve
Sırt Kaburga Agrısı
Sırt Kaburga Agrısı
Sırt Kaburga AğrısıKaburga, akciğerlerin etrafını çepeçevre saran kemik yapılardır. İnsanlarda on iki adet kadar bulunmaktadır. Kaburgaların görevi akciğerleri dışarıdan gelecek zararlara karşı korumaktır. Kaburgalar sadece akciğeri çevrelemekle kalm
Kaburga Kemiği Çıkıntısı
Kaburga Kemiği Çıkıntısı
Kaburga kemiği çıkıntısı, Sağ ya da sol kaburgada meydana gelen çıkıntı sorunu çoğunlukla kaburgada büyüme şikayetine yol açmaktadır. Kaburgada büyüme-çıkıntı problemine genellikle göğüs kafesi kısmında rastlanmaktadır. Göğüs kemiği, kaburga ve kasla
Kaburga Batması
Kaburga Batması
Kaburga batması, kaburga iskelet sisteminde oldukça önemli bir yapıdadır. Kaburga, karın boşluğu ve boyun arasında, vücudun ön tarafında yer alan iskelet sistemidir. Kaburgalar, vücudun dışarıdan gelebilecek olan darbe ve hasarlara karşı kendini koru
Nefes Alırken Sağ Kaburga Altında Ağrı
Nefes Alırken Sağ Kaburga Altında Ağrı
Nefes alırken sağ kaburga altında ağrı neredeyse her bireyin başına gelebilen bir rahatsızlıktır. Sağ kaburga altındaki ağrılar acı dolu sancılara ve uykusuz geçebilen gecelere sebep olabilmektedir. Sağ kaburga altında hissedilen ağrılar başta küçük
Sağ Arka Kaburga Altında Ağrı
Sağ Arka Kaburga Altında Ağrı
Sağ Arka Kaburga Altında Ağrı; Sağ kaburga altında oluşan ağrılar, hemen hemen herkesin başına gelebilen bir problemdir. Sağ kaburga altındaki ağrılar son derece rahatsız edicidir ve uykusuzlukla geçen gecelere sebep olabilmektedir. Sağ kaburga altın

 

Kaburga Altı Ağrısı
Sağ Kaburga Altında Ağrı
Kaburga Ağrısı Nasıl Geçer
Kaburga Ezilmesi
Sol Kaburga Altında Şişlik
Sol Kaburga Ağrısı
Kaburga Kası Ağrısı
Kaburga Çatlağı
Sırt Kaburga Agrısı
Kaburga Kemiği Çıkıntısı
Kaburga Batması
Nefes Alırken Sağ Kaburga Altında Ağrı
Sağ Arka Kaburga Altında Ağrı
Gebelikte Sağ Kaburga Ağrısı
Kaburga Kırığı İyileşme Süresi
Sol Sırt Kaburga Ağrısı
Kaburga Kemiği Kanseri
Kaburga Zedelenmesi
Sağ Kaburga Ağrısı
İki Kaburga Arasında Ağrı
Kaburga Kırığı
Sağ Sırt Kaburga Ağrısı
Sol Arka Kaburga Altında Ağrı
Kaburga Kemiği İltihabı
Sol Koltuk Altı Kaburga Ağrısı
Mide Kaburga Ağrısı
Sol Kaburga Altında Ağrı
Gebelikte Sol Kaburga Ağrısı
Doğum Sonrası Kaburga Ağrısı
Bel Ve Kaburga Ağrısı

Popüler İçerik

Gebelikte Sağ Kaburga Ağrısı

Gebelikte Sağ Kaburga Ağrısı

Gebelikte sağ kaburga ağrısı karın içerisinde yükselen rahmin kaburgalara baskısı neticesinde oluşur. Ek olarak, bebekte baş veya kuvvetli itme ve tek

Kaburga Kırığı İyileşme Süresi

Kaburga Kırığı İyileşme Süresi

Kaburga kırığı iyileşme süresi, Göğüs bölgesini etkileyecek biçimde gelişen düşme, sıkışma, çarpma, darp gibi durumlar sonucunda, dokununca hassasiyet

Sol Sırt Kaburga Ağrısı

Sol Sırt Kaburga Ağrısı

Sol sırt kaburga ağrısı, insanlarda çok sık karşılaşılan bir ağrıdır, sol sırt kaburga ağrısı insan vücudunda en hassas olan kemikler arasında yer al

Kaburga Kemiği Kanseri

Kaburga Kemiği Kanseri

Kaburga Kemiği Kanseri, Kaburga kemikleri, yassı kemikler grubunda yer almaktadır. Kaburga kemiklerinin görevi bizim için hayati öneme sahip olan orga

Kaburga Zedelenmesi

Kaburga Zedelenmesi

Kaburga Zedelenmesi, Genellikle göğüs bölgesini etkileyen,çarpma,darp,zorlanma vb. hareketler kaburga zedelenmesine neden olur. Zedelenmeden sonra göğ

Sağ Kaburga Ağrısı

Sağ Kaburga Ağrısı

Sağ kaburga ağrısı, bazen fazla önemli olmayan sebeplerden oluşsa da, bazen de önemli bir rahatsızlığın yansıması olarak ortaya çıkan ağrıdır. Hemen h

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir