elif ba 2 ders yazılı / Elif ba harfler test - Öğretim kaynakları

Elif Ba 2 Ders Yazılı

elif ba 2 ders yazılı

Elif ba Ögren

 

Harfleri tanıyoruz

dikkat etmemiz gereken 3 tane H harfi var.. üzerinde nokta olmayan H boğazdan, üzerinde nokta olan, genizden hırıltılı, en aşağıdaki H yorgun, göğüsten sesi çıkarıyoruz..

Z harfi Üç tane.. Zel: peltek ve incedir , Ze keskin , Türkçedeki gibi.  Zı ise kalındır ve peltek çıkar.. z harflerinin üzerinde hep nokta vardır..

dipnot olsun: Kuranda kef harfi ince harftir: ke diye okunur . Gaf harfi kalın harftir: ga diye okunur.

veriş ettiğinizde de şahid tutun. Yazana da, şahide de zarar verilmesin. (Aksini) Yaparsanız, o, kendiniz için fısk (zulüm ve günah)tır. Allah'tan sakının. Allah size öğretiyor. Allah herşeyi bilendir.

ayet: Eğer yolculukta iseniz ve katip bulamazsanız, bu durumda alınan rehin (yeter). Şu durumda eğer birbirinize güveniyorsanız, kendisine güven duyulan, Rabbi olan Allah'tan sakınsın da emanetini ödesin. Şahidliği gizlemeyin. Kim onu gizlerse, artık şüphesiz, onun kalbi günahkardır. Allah, yaptıklarınızı bilendir.

ayet: Göklerde ve yerde ne varsa Allah'ındır. İçinizdekini açığa vursanız da, gizleseniz de, Allah sizi onunla sorguya çeker. Sonra dilediğini bağışlar, dilediğini azaplandırır. Allah, herşeye güç yetirendir.

ayet: Elçi, kendisine Rabbinden indirilene iman etti, mü'minler de. Tümü, Allah'a, meleklerine, kitaplarına ve elçilerine inandı. "O'nun elçileri arasında hiçbirini (diğerinden) ayırt etmeyiz. İşittik ve itaat ettik. Rabbimiz bağışlamanı (dileriz). Varış ancak Sanadır" dediler.

ayet: Allah, hiç kimseye güç yetireceğinden başkasını yüklemez. (Kişinin nefsinin) Kazandığı lehine, kazandırdıkları aleyhinedir. "Rabbimiz, unuttuklarımızdan veya yanıldıklarımızdan dolayı bizi sorumlu tutma. Rabbimiz, bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Rabbimiz, kendisine güç yetiremeyeceğimiz şeyi bize taşıtma. Bizi affet. Bizi bağışla. Bizi esirge, Sen bizim Mevlamızsın. Kafirler topluluğuna karşı bize yardım et."

Elifba Öğreniyorum

Elifba’da kaç harf vardır? Elifba nasıl okunur? Elifba harflerinin Arapça yazılışları, tecvidli okunuşları ve anlamları Fatih Çollak Hoca ile tecvidli Elifba dersleri.

Kur’an Elifba’sının harfleri Arapçadır. Elifba’da 28 harf vardır. Bu harfler sağdan sola doğru yazılır ve okunur.

ELİFBA HARFLERİNİN ARAPÇA YAZILIŞI VE TÜRKÇE OKUNUŞU

ELİFBA HARFLERİNİN ANLAMLARI

Elif (ا): Arap alfabesinin birinci harfidir. Elif sözlükte “Zayıf, hor ve hakir görülen adam; cömert; birçok haslet ve faziletleri kendinde toplamış, eşi az bulunan kimse” gibi anlamlara gelir.

Bâ/e (ب): Arap alfabesinin ikinci harfidir. Bâ harfi Arapçada edattır ve bu durumda “bi”- okunarak “-e, -de, ile” vb. anlamlarını taşır, yemin ifade eder (billâh بالله) ve önüne geldiği isimlere aynı zamanda zarf manası verir.

Tâ/e (ت): Arap alfabesinin üçüncü harfidir. Arapçada tâ’ kelimesi “sağmal deve, deve sütü kabı; üzerinde yürünmesi kolay toprak” anlamlarına gelir.

Sâ/e (ث): Arap alfabesinin dördüncü harfidir. “Sâ’” kelimesi “her şeyin iyisi” anlamına gelir.

Cîm (ج): Arap alfabesinin beşinci harfidir. Arapçada cîm “argın deve; ipek kumaş”; mecazen de “beden, ruh” ve “zülüf teli” demektir.

(ح): Arap alfabesinin altıncı harfidir.

Hâ/ı (خ): Arap alfabesinin yedinci harfidir. Halk dilinde “hı” olarak adlandırılır.

Dâl (د): Arap alfabesinin sekizinci harfidir.

Zâl/el (ذ): Arap alfabesinin dokuzuncu harfidir. Arapçada ẕâl kelimesi “horoz ibiği” anlamına gelir.

(ر): Arap alfabesinin onuncu harfidir. Alimler bu harf için “küçük kene, meme ucu, deniz köpüğü, mugaylân türünden bir ağaç” anlamına geldiğini belirtmiştir.

Zâ/e (ظ): Arap alfabesinin on yedinci harfidir. Zâ kelimesi “pörsümüş kadın memesi” anlamına gelir. Yalnız Arap diline has bir harftir.

Sîn (س): Arap alfabesinin on ikinci harfidir. Sîn kelimesi, Arapçada “şişman adam” mânasına gelir.

Şîn (ش): Arap alfabesinin on üçüncü harfidir. Arap alfabesinde söylendiği şekliyle şîn kelimesinin anlamı “cinsel ilişkiye düşkün adam, cesur adam”dır veya bir bitki adıdır.

Sâd (ص): Arap alfabesinin on dördüncü harfidir. Arap dilinde sâd lafzı “toprakta eşelenerek dişisini isteyen horoz, kuş yavrusu, susuz kimse, bakır kap” gibi mânalara gelir.

Dâd (ض): Arap alfabesinin on beşinci harfidir.

Ṭâ/ı (ط): Arap alfabesinin on altıncı harfidir. Arapçada ṭâ kelimesi “cinsel ilişkiye düşkün ihtiyar; vadinin aşağı kesimi, düz yer” gibi mânalara gelir.

Zâ/ı (ظ): Arap alfabesinin on yedinci harfidir. Arapçada ẓâ’ kelimesi “pörsümüş kadın memesi” anlamına gelir.

Ayn (ع): Arap alfabesinin on sekizinci harfidir. Ayn “göz; göze, kaynak” gibi anlamlara gelir.

Gayn (غ): Arap alfabesinin on dokuzuncu harfidir. Gayn sözlükte “bulutlanmak, bulut; gönlü sıkıntı kaplamak; susamak” gibi anlamlara gelir.

Fâ/e (ف): Arap alfabesinin yirminci harfidir.

Kâf (ق): Arap alfabesinin yirmi birinci harfidir.

Kâf/ef (ك): Arap alfabesinin yirmi ikinci harfidir.

Lâm (ل): Arap alfabesinin yirmi üçüncü harfidir.

Mîm (م): Arap alfabesinin yirmi dördüncü harfidir. Arap dilcileri bu kelimenin “şarap, zâtülcenp (satlıcan) ve toplanma” anlamlarına geldiğini kaydeder.

Nûn (ن): Arap alfabesinin yirmi beşinci harfidir. Nûn Arapçada “balık” anlamına gelir.

Hâ/e (ه): Arap alfabesinin yirmi altıncı harfidir. Arapçada “ceylan yanağındaki beyazlık” demektir.

Vâv (و): Arap alfabesinin yirmi yedinci harfidir. Arapçada vav “büyük hörgüçlü deve” (ve “zayıf adam”) anlamındadır.

Lâmelif (لا): Lâm ve elif harflerinin birleşimi ile oluşur.

Yâ/e (ي): Arap alfabesinin yirmi sekizinci harfidir. Arapçada yâ kelimesi “yan, taraf, cihet”, bir başka rivayete göre ise “memede kalan süt fazlası” demektir.

İslam ve İhsan

Elifba'yı Bitirmeden Kur'an'a Geçiyorlar

Peygamber Efendimiz Kur’an’ı Nasıl Öğretti?

Kur’an Öğrenmek İstiyorum

PAYLAŞ:                

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir