yurt parası yatırma / Üniversite Ödemeleri | Ödemeler ve Hizmetler | Yapı Kredi

Yurt Parası Yatırma

yurt parası yatırma

Ödeme Koşulları

Akbank şubelerinden yapılması gereken ödemelerinizi daha rahat tamamlayabilmek adına, sadece Sabancı Üniversitesi öğrenim ücreti ödemeleri için hizmet veren Akbank'ın 70 20 no'lu hattını arayarak bilgi almanızı öneririz. İlgili hattan iş günleri – saatleri içinde hizmet alabilirsiniz.

Ödemeler, Akbank aracılığı ile Türk Lirası olarak tahsil edilmektedir. Üniversiteye elden ücret ödemek mümkün değildir.

Öğrenim Ücreti Ödemesi

  • Her bir dönem için ödenecek öğrenim ücreti tutarları, peşin ya da dönem boyunca 3 eşit taksitte (yıllık 6 eşit taksitte) ödenebilir.
  • Profesyonel Tezsiz Yüksek Lisans programlarına kayıtlı olup bireysel olarak ödeme yapacak öğrenciler; taksitli ödeme olanağı üzerinden program ücretini 12 eşit taksitte ödeyebilir.

1.Peşin Ödeme (Bir dönemlik ücretin tamamını bir kerede ödeme)

Akbank Abone Tahsilat Sistemi (ATS) ile yapılmaktadır. Ödeme için, herhangi bir Akbank şubesine gidip firma kodu olarak ve borç türü olarak da "Peşin Öğrenim Ücreti" seçilerek, öğrenci numarası ile Sabancı Üniversitesi hesabına öğrenim ücreti peşin olarak yatırılmalıdır. Peşin ödemede indirim yoktur.

2.Taksitli Ödeme

Üniversite ve Akbank işbirliği ile dönem öğrenim ücretlerinin taksitle ödenmesi mümkündür. Taksit imkanı, sadece öğrenim ücreti için geçerlidir. Yöneticiler için Yönetim (EMBA), Profesyoneller için Yönetim (PMBA), Finans Yüksek Lisans (MiF) , Profesyoneller için İş Analitiği (PBAN) , Bilişim Teknolojileri (BT), Enerji Teknolojileri ve Yönetimi (ETM-NT), Nanoteknoloji (NANOT-NT), Veri Analitiği (DA-NT), Siber Güvenlik (CYSEC-NT) ve Marka Pratiği (BP) programlarına kayıtlı olan ve öğrenim ücretleri şirketleri tarafından ödenen öğrencilerin ücretlerinde taksitlendirme olanağı bulunmamaktadır. Bu programlara kayıtlı olup, bireysel olarak ödeme yapacak öğrenciler; taksitli ödeme olanağı üzerinden program ücretini 12 eşit taksitte ödeyebilmektedir.

Taksitli ödeme olanağı

Yurt Ücreti Ödemesi

Yurt ücreti ödemeleri de Akbank Abone Tahsilat Sistemi (ATS) ile yapılmaktadır. Ödeme için, herhangi bir Akbank şubesine gidip firma kodu olarak ve borç türü olarak da "Yurt Ücreti" seçilerek Sabancı Üniversitesi hesabına yurt ücreti dönemlik peşin olarak yatırılmalıdır.

Ödeme Tarihleri

Her dönem başında ders kayıtlarınızı yapabilmeniz için, o döneme ait öğrenimi ücretini ödemiş olmanız gerekir. Son ödeme tarihleri akademik takvimde belirlenir ve duyurulur. Ödemeniz gereken ücretler, ödeme tarihleri, ders kayıtlarıyla ilgili kurallar ve uygulama adımlarını açıklayan duyuru ayrıca her dönem başında üniversitenin iç ağ sayfasında yayınlanır.

Yurda kayıtlı öğrencilerin yurt ücretleri ve depozitoları, her dönem başında öğrencilere duyurulan tarihlerde ödenir.

Geç Ödeme

Peşin ödemelerde gecikme faizi, TL bazında olmak üzere TC Merkez Bankası (TCMB) faiz oranları esas alınarak, tatil günleri de dahil olmak üzere günlük olarak işler.

Önemli Uyarılar

  • İşlemlerinizi yürüttüğünüz Akbank şubesinden her dönem başında mevcut Akhesabınızı ve Artı Para limitinizi ve mevcut bakiyenizi (geçtiğimiz dönemden kalan borcunuz ve işleyen faiz nedeniyle) kontrol etmeniz gerekmektedir. Geçmiş dönemlere ait borçları nedeniyle eksi bakiyede olan hesaplarını her yeni dönemin son ödeme tarihi öncesinde artı bakiyeye çevirmeyen kişiler, yeni öğretim yılında taksitli ödeme olanağından yararlanamayacak ve peşin ödeme zorunlu olacaktır.
  • Taksitli ödemeden ilk defa yararlanacaksanız, tabloda belirtilen son ödeme gününden önce herhangi bir Akbank şubesindeki Bireysel Müşteri İlişkileri Yetkilileri'ne başvurup "Akbank ile taksitli ödeme anlaşması" yapmanız gerekecektir. Taksit uygulamasından yararlanmak için bankanın vereceği sözleşmeyi ve taahhütnameyi doldurmanız ve başvurunuzun banka tarafından onaylanması gerekmektedir. Akbank'ın herhangi bir şubesinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
  • Adınıza açılan ürün kodlu Okul Ailem Hesabı, sistemde öğrenci adına görüntülenen dönem öğrenim ücretinin ilk taksit tutarı ücretini eksiksiz olarak en geç son ödeme gününe kadar yatırmanız gerekecektir.
  • Son ödeme gününe kadar öğrenim ücretleri, kodlu Okul Ailem Hesabınıza yatırılmadığı takdirde, Okul Ailem artı para limitini devreye alıp hesap sahibini borçlandırarak ödemeleri tamamlayacaktır.
  • Okul Ailem hesabınıza yatıracağınız ödemeler, tabloda belirtilen son ödeme tarihlerinde Akbank tarafından üniversite hesaplarına otomatik olarak aktarılacaktır.
  • Döneme ait yurt ücretlerinin taksitli öğrenim ücreti ödemeleri için açılan Okul Ailem hesabınıza yatırılmaması, ödemelerin firma kodu olarak ve borç türü olarak da YURT ÖDEMESİ seçilerek yapılması gerekmektedir.
  • Peşin ödemelerde Abone Tahsilat Sistemi'ne EFT yapılamamaktadır. Ancak, Akbank'ta bulunan mevduat hesabınıza EFT yaptığınız ödeme tutarının şubeye verilecek talimat ile firma kodu ve borç türü olarak da "Peşin Öğrenim Ücreti" diye belirtilerek okul hesabına aktarılması talep edebilir ya da Akbank mevduat hesabınız ve Akbank İnternet Bankacılığı ile Bireysel İnternet Şubesi şifreniz varsa firma kodlu ve "Peşin Öğrenim Ücreti" borç türündeki peşin ödemelerinizi Akbank şubesine gitmeden İnternet üzerinden yapabilirsiniz. Bunun için; Akbank Bireysel İnternet Şubesi'nde menüde yer alan Ödemeler > Kurum > Eğitim-Sınav sayfasından "Özel Üniversiteler" seçiminden sonra," Sabancı Üniversitesi" ve "Peşin Öğrenim Ücreti" ni listeden seçip öğrenci numaranızı 8 haneli olacak şekilde () yazarak Devam tuşuna basınız. Döneme ait borçlarınızı gördükten sonra ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, Bireysel İnternet Şubesi'ndeki harç tahsilat sistemi ile Akbank şube sistemi entegre durumda olduğundan, ödemeler iş günlerinde - saatleri arasında yapılabilmektedir.
  • Öğrenim ücreti ödemeleriniz için dekont getirmenize gerek yoktur.
  • Ödemelerle ilgili yapmış olduğumuz bu uyarılarımızı, adınıza ödeme yapacak kişilere de iletmenizi rica ederiz.

KYK Yurt Ücreti İnternetten Nasıl Ödenir?

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda barınma hakkı kazanan öğrenciler yurt ücretleri için ne kadar ödüyor ve ne zaman ödeniyor? KYK Yurt Ücreti İnternetten Ödeniyor mu? İşte tüm merak ettiğiniz soruların cevabı seafoodplus.info'da

KYK Yurt Ücreti Ödeme İşlemleri Nereden Yapılıyor?

Kyk Yurt ücreti ödemeleri artık çok daha kolay Ziraat Bankası’ndan, ATM’lerden ve İnternetten ve web sitesi üzerinden sanal pos ile yapabileceklerdir. Ödemeler aşağıda açıklandığı şekilde yapılacaktır:

1. PARA YATIRILAN ATM’LERDEN

· GİRİŞ
· TÜRKÇE
· ÖDEME İŞLEMLERİ
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· KYK YURT TAHSİLÂTLARI
· AYLIK YURT ÖDEMELERİ
· YILLIK YURT ÖDEMELERİ
· YURT ÜCRETİ ÖDEMELERİ

Yurt Ücreti Ödemeleri seçilerek T.C. kimlik numarası girmek kaydıyla yurt ücreti ödenmektedir.

2. BANKA KARTI İLE

· ÖDEME İŞLEMLERİ
· DİĞER ÖDEMELER
· EĞİTİM ÖDEMELERİ
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· KYK YURT TAHSİLÂTLARI
· AYLIK YURT ÖDEMELERİ
· YILLIK YURT ÖDEMELERİ
· YURT ÜCRETİ ÖDEMELERİ

Yurt Ücreti Ödemeleri seçilerek T.C. kimlik numarası girmek kaydıyla yurt ücreti ödenmektedir.

3. İNTERNET BANKACILIĞI İLE

· ÖDEMELER
· YURTKUR ÖDEMELERİ
· ÖDEME TÜRÜ SEÇ
· YURT ÖDEMELERİ
· TC YAZ
· ÖDEME TÜRÜ SEÇ
· ONAY

Şeklinde ödenebilmektedir.Ayrıca,

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) yeni başlatılan uygulamayla öğrenciler yurt ödemeleri ile öğrenim ve katkı kredisi geri ödemelerini web sitesi üzerinden sanal pos ile yapabilecekler.

KYK Yurt ve Kredi Ödeme İşlemlerini Gerçekleştirmek için Tıklayınız

Öğrenciler, KYK’nın kurumsal web sitesi olan “seafoodplus.info” adresinde bulunan Yurt Ücreti ve Kredi Borcu Ödeme sekmesinden kimlik numaralarını girerek tüm kredi kartları ya da banka kartları ile geri ödemeleri bankaya gitmeden, ATM aramadan kolaylıkla yapabileceklerdir.

Barınma koşulları neler? Merak ettiğiniz bu soruların yanıtını sayfamızda bulabilirsiniz.

Fiziki yapısına ve barınma durumuna göre değişiklik gösteren yurt fiyatları için öğrenciler belirli bir ücret ödüyor. Peki, yurt Ücretleri ne kadar?

KYK YURT ÜCRETİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil ediliyor. Kayıt olunan ay ile kayıt sildirilen ayda ise günlük ücret hesabı yapılıyor. Bir ay 30 gün üzerinden hesap ediliyor ve kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınıyor. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade ediliyor.

Yurt ücretleri en geç ayın son günü saat ’a kadar banka aracılığıyla ödeniyor. İlk kayıtta yurt ücreti ve depozito ücreti kayıt sırasında yurt kasasına yatırmanız gerekiyor. Öğrenci, kayıt tarihine göre ödeyeceği yurt ücretini ve depozito miktarını, yayınlanması halinde Kurum internet sitesinden veya kaydolacağı yurt müdürlüğünden öğrenebilirsiniz.

Öğrenciler ileriki aylara ait yurt ücretini peşin olarak ödeyebilirler. Bir yıllık erken ödemelerde ise % 20 indirim yapılıyor. Kayıt sildirme durumunda ücret ve depozito iade işlemleri ile depozito tamamlama işlemleri yurt kasasından yapılıyor. Yaz okulu, staj gibi nedenlerle yaz aylarında nöbetçi yurtlarda kalan öğrenciler, asıl kayıtlı bulunduğu yurdun ücretini ödemeye devam ediyor.

Yurtta barınmakta iken kendi isteği ile kaydını sildiren öğrencilerin tekrar başvurmaları ve yurtta boş yer olması halinde, o öğretim yılı için iki kat yurt ücreti alınarak yeniden yurda kayıtları yapılabilmektedir. Artık yıl öğrencileri % 50 fazla yurt ücreti öderler.

KYK YURTLARDA BARINMA VE HAK SÜRESİ

1.Öğrenciler yurtlarda, öğrenim gördükleri bölümün normal öğrenim süresi kadar kalabilirler.

2.Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalmaya devam ederler.

3.Yurtta barınan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa öğrenim görecekleri il veya ilçede yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrenciler yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta barınırlar.

4.Yurtta barınmayan öğrenciler, yüksek öğretim programına devam ederken aynı veya farklı il/ilçede üniversite veya bölüm değiştirirse, yatay veya dikey geçiş yaparsa, yurtta kalmaya hak kazanması durumunda yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta kalabilirler.

5.Ara sınıfta yurtta kalmaya başlayan öğrenciler, okula kayıt tarihleri esas alınarak normal öğrenim süresi kadar barındırılır.

6.Bir öğretim kurumundan mezun olan öğrenciler, ikinci bir öğretim kurumunda öğrenim görmeye başlayacakları takdirde yurda yerleşmek için yeniden müracaat ederler. Bu öğrencilerin başvuruları ara sınıflar gibi değerlendirilir.

7.Bir lisans programına kayıtlı olan ve yurtta barınan öğrencinin, diğer bir lisans programında çift anadal veya yandal eğitimi alması halinde, anadal normal öğrenim süresinin bitiminden sonra bir öğretim yılı daha normal öğrenci statüsünde barındırılır.

8.Yurtlara kayıt işlemi, öğretim yılı içinde hangi tarihte yapılmış olursa olsun, öğretim yılı sonunda öğrenci bir yıllık yurtta barınma hakkını kullanmış sayılır.

9.Normal öğrenim süresi içerisinde öğrenimlerini bitirememiş yurt öğrencilerinden, ihtiyaç sahibi oldukları ve öğrenimi süresince yurttaki iyi hali tespit edilenlere, bir öğretim yılı daha yurtlarda barınma imkânı sağlanır.

Aftan yararlanarak yeniden öğrenime başlayan öğrenciler başvuruda bulundukları tarihte bulundukları sınıf esas alınarak normal öğrenim süresince barındırılır.

Lisansüstü öğrencilerinin barınma süreleri, 3/3/ tarihli ve sayılı Resmî Gazete ’de yayımlanan Lisans Üstü Eğitim Öğretim Enstitülerinin Teşkilât ve İşleyiş Yönetmeliğine göre belirlenir.

Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt içinde farklı şehirde eğitim görecek yurt öğrencileri, boş yer olması durumunda öncelikli olarak öğrenim göreceği şehirdeki yurtlara yerleştirilir. Dönüşlerinde ise esas öğrenim gördükleri şehirdeki yurtlarda boş yer olması durumunda, yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler. Yurt öğrencisi olmayan değişim programı öğrencileri ise ara sınıf gibi başvururlar.

Öğrenci değişim programları kapsamında geçici olarak yurt dışında öğrenim gören öğrenciler, dönüşlerinde yurtlarda boş yer olması durumunda yine öncelikli olarak yurda yerleştirilirler.

Devletin koruması altındaki öğrencilerden, anne ve babası vefat etmiş olanlardan, şehit ve gazi çocuklarından yurt ücreti ve depozito alınmıyor.

İzin İşlemleri ise Kurum Yurtlarında barınan öğrencilere, yükseköğrenim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller ile hafta sonu (Cumartesi- Pazar ve diğer resmi tatiller hariç), bir öğretim yılında toplam 60 güne kadar izin verilebilmektedir. Hafta boyunca derslere devam zorunluluğu olmayan öğrenciler, devam etmekte olmadığı günlere ait resmi yazı getirmeleri halinde almış oldukları izin 60 günlük izin süresine dahil edilmiyor.

KYK Ana Sayfa Girişi Yapmak için Tıklayınız

  • Facebook
  • Google

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü kurumca belirlenen şartları taşıyan öğrencilere belirlenen ücret karşılığında barınma, yeme, içme ve güvenlik hizmeti sunmaktadır. KYK yurt ücretleri yurt tipine göre farklılık gösterir ve her ay ödenir. KYK yurtlarında kalan öğrencilerin en çok merak ettiği KYK Yurt Ücreti Son Ödeme Tarihi Nedir? KYK Yurt Ödemesi 1 Gün Gecikirse Ne Olur? Gelin hep bu soruların yanıtlarını öğrenelim.

KYK Yurt Ücreti Son Ödeme Tarihi Nedir?

 

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünde kalan öğrenciler her yıl kurum tarafından belirlenen yurt tipine göre her ay ödenir. KYK yurt ücretleri ilk kayıt ücreti ödendikten sonra içinde bulunulan ayın yurt ücreti takip eden ayın onuncu günü saat ’a ödenir.


KYK Yurt Ödemesi 1 Gün Gecikirse Ne Olur?

KYK yurt ücretlerini geciktiren öğrenciler hakkında aşağıdaki işlemler uygulanır:

KYK yurt ücretini ayın son gününe kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti takip eden ayın ilk iş günü depozitosundan mahsup edilir. Depozitosunu tamamlaması için ayın 10’u mesai bitimine kadar (ayın 10’unun resmi tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar) süre verilir. Bu sürenin sonunda depozitosunu tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

Öğrenciler (a) bendinde belirtilen depozito tamamlama hakkından öğretim dönemi ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

Öğrenciler (a) bendinde belirtilen depozito tamamlama hakkından öğretim dönemi ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti depozitosundan mahsup edilerek kaydı silinir. Kalan depozitosu talebi halinde iade edilir. Talep edilmemesi halinde depozitosu 5 yıl bekletilir ve 5 yılın sonunda irat kaydedilir.

a) Yurt ücretini ayın son iş günü belirlenen saate kadar ödemeyen öğrencinin yurt ücreti aynı gün saat ’dan sonra güvence bedelinden mahsup edilir. Güvence bedelini tamamlaması için izleyen ayın 10’u mesai bitimine, ayın 10’unun resmî tatil olması durumunda takip eden işgünü mesai bitimine kadar süre verilir. Verilen bu sürenin sonunda güvence bedelini tamamlamaz ise bu günlerin ücreti de güvence bedelinden mahsup edilerek öğrencinin kaydı silinir. Kaydı silinen bu öğrencilerin başvurularının kabulü halinde aynı öğretim yılı için iki kat güvence bedeli alınarak yurda kayıtları yapılır. Öğrencinin talebiyle dönem sonunda tek kat güvence bedeli iade edilir.

b) Öğrenciler (a) bendinde belirtilen güvence bedeli tamamlama hakkından öğretim yılı ve takip eden tatil ayları içinde en fazla iki kez yararlanabilirler. Üçüncü tekrarında öğrencinin yurt ücreti güvence bedelinden mahsup edilerek kaydı silinir. O öğretim döneminde yurtlara tekrar başvuru yapamaz.

c) Yangın, sel ve deprem gibi tabii afetler, ikinci dereceye kadar akrabalarının vefatı, kaza veya hastalık ve diğer zorunlu haller sebebiyle yurt ücretlerini zamanında yatıramayan veya verilen sürede güvence bedelini tamamlayamayanların, hastalık durumunda rapor bitim tarihinden itibaren 5 gün, diğer durumlarda ayın 15’ine kadar durumlarını belgelendirmeleri kaydıyla, ödenmesi gereken yurt ücreti tahsil edilerek barındırılmalarına devam edilir. Hastalık raporlarının; aile hekimliği, Sağlık Bakanlığına bağlı diğer resmi sağlık kurumları veya Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucuları tarafından düzenlenmesi gerekir.


KYK Yurt Ücreti Nasıl Ödenir?

KYK yurt ücreti ödeme, internetten; Ziraat Bankası mobil uygulamasından, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü internet sitesinden veya Ziraat Bankası ATM’lerinden yapılabilir.

KYK ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden yapmak için şu adımlar izlenir;

  • Ödeme işlemleri
  • Yurtkur Ödemeleri
  • KYK yurt tahsilatları
  • Aylık yurt ödemeleri
  • Yurt ücreti ödemeleri kısmından KYK yurt ödemeleri yapılabilir.

İlginizi Çekebilir 👇

👉 Genciz Biz KYK İzin Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

👉 KYK Burs/Kredi Sigortalı İşe Girince Kesilir mi?

👉 Nöbetçi KYK Yurtlarında Kimler Kalabilir?

👉Öğrenci Gündemi’ ni İnstagram’dan Takip Etmek İçin Tıklayınız

KYK yurt kayıt ücreti nereden yatırılır? KYK yurt kayıt ücreti yatırma işlemi nereden yapılır? Yurt kayıt belgeleri nelerdir?

Gençlik Ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun İnstagram üzerinden gerçekleştirmekte olduğu canlı yayının ardından KYK sonuçları açıklandı. KYK yurtlarına yerleşmekte olan öğrenciler KYK yurt kayıt ücreti nereden yatırılır? ve KYK yurt kayıt ücreti yatırma Sorularını araştırdı. Peki, KYK yurt kayıt ücreti nereden yatırılır? KYK yurt kayıt ücreti yatırma işlemi nereden yapılır? Yurt kayıt belgeleri nelerdir? Sorularını araştırmaya başladı. İşte detaylar..

KYK YURT KAYIT ÜCRETİ NEREDEN YATIRILIR?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının arından yurt kayıt hakkı kazanan öğrenciler, Ziraat Bankası ATM'lerinden, banka şubelerinden ve mobil uygulamasından yurt kayıt ücreti ödemelerini gerçekleştirebilirler.

Ziraat bankası ATM'lerinde yer alan "eğitim sınav ve üniversite ödemeleri " seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra yüklenen ekranda sırasıyla KYK ödemeleri ve Yurt ödemeleri seçenekleri seçilecek. Açılan ekranda TC kimlik numarası bilgilerinizi girerek sorgulama sonucunda çıkan KYK ödememelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

KYK YURT KAYDI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

KYK yurtlarında barınmak isteyen öğrencilerin yerleştiği KYK yurduna aşağıda yer almakta olan belgeler ile birlikte giderek yurt kayıt işlemini tamamlaması gerekmektedir.

  • Öğrenci belgesi
  • 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Kimlik fotokopisi
  • IBAN numarası (Yurttan ayrıldığınızda depozitoyu yatırmak için istenmektedir.)
  • Kan grubu
  • KYK yurt ücretini yatırdığınıza dair dekont
  • Öncelik belgesi (Başvuru belgesinde belirtilmiş ise)

Kredi ve Yurtlar Genel MüdürlüğüGündemEğitimHaberler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir