oseflu ne ilacı / H3N2 virüsü mecliste!

Oseflu Ne Ilacı

oseflu ne ilacı

H3N2 virüsü mecliste!

H3N2 virüsüne bağlı grip hastalığı nedeniyle birçok insan yatağa düştü. Doktora muayene olup ilaç tedavisi görmek zorunda kalan birçok hasta, doktorların yazdığı ilaçları piyasada bulamıyor. Bu durumu Meclis’e taşıyan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Sağlık Bakanı’na soru önergesi verdi.

Önergesinde; “Ülkemizde şu anda çok yaygın olan H3N2 virüsüne bağlı grip hastalığı nedeniyle birçok insan doktora gitmekte, bu hastalara ilaç tedavisi verilmektedir.” diyen Türkkan, bu hastalığa karşı kullanılan Tamiflu 75 mg., Enfluvir 75 mg., Oseflu 75 mg. ilaçlarının piyasada bulunmadığını belirtti.

BU İLAÇLAR NEDEN PİYASADA YOK?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na insanlar gripten kırılırken tedavi olmaları için gerekli olan Tamiflu 75 mg., Enfluvir 75 mg., Oseflu 75 mg. ilaçlar neden piyasada bulunmamaktadır diye soran Türkkan, piyasada bu ilaçları bulamayan hastalar ne yapacaktır dedi.
“Tamiflu 75 mg., Enfluvir 75 mg., Oseflu 75 mg. ilaçlarına hastaların biran önce ulaşması için Bakanlık olarak herhangi bir adım atıldı mı?” MHP’li Türkkan önergesinde bunu da sordu.

BAKANLIK NE GİBİ ÖNLEMLER ALDI?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’ndan H3N2 virüsüne bağlı grip hastalığının daha fazla insanda görülmemesi için Sağlık Bakanlığı’nın ne gibi önlemler aldığı konusunda açıklama da istedi ve grip hastalığının tedavisi için Bakanlık olarak bu ilaçlar dışında ne gibi önerilerde bulunacaklarını sordu.


OSEFLU 75 mg 10 kapsül Nedir ve Ne İçin Kullanılır

seafoodplus.info nedir ve ne için kullanılır?

OSEFLU’nun etkin maddesi oseltamivir'dir.

OSEFLU “nöraminidaz inhibitörleri” denen bir ilaç grubuna dahildir. Bu ilaçlar grip virüsünün vücudun içinde yayılmasını engeller ve bu sayede grip virüsü enfeksiyonu nedeniyle oluşacak belirtileri dindirir veya engeller.

OSEFLU, kapsül (açık gri opak kap, ivory opak kapak) içinde beyaz toz olarak üretilir.

OSEFLU 75 mg kapsüller 10 kapsül içeren ambalajlarda piyasaya sunulmaktadır.

OSEFLU size gribi tedavi etmek veya önlemek amacıyla reçete edilmiştir.

Grip, influenza (grip) virüsünün neden olduğu bir enfeksiyondur. Gribin belirtileri ateşin ani yükselmesi (>°C), öksürük, burun akıntısı veya tıkanıklığı, baş ağrısı, kas ağrıları ve sıklıkla aşırı bitkinliktir. Bu belirtiler aynı zamanda grip dışı hastalıklar nedeniyle de oluşabilir. Gerçek grip enfeksiyonlan yalnızca toplumda grip virüslerinin dolaştığı yıllık salgın dönemlerinde ortaya çıkar. Bu salgın dönemi dışında, bu belirtiler, genellikle başka enfeksiyonlar veya hastalıklar nedeniyle oluşacaktır.

OSEFLU, 1 yaşından küçük çocukların grip tedavisinde veya gribi önlemek amacıyla, sadece, geçici süreyle, salgın esnasında, bir doktor Önerisiyle veya bir doktorun gözetiminde kullanılması şartıyla kullanılır.

Grip, Soğuk Algınlığı ve ÖksürükGrip, Soğuk Algınlığı ve Öksürük  Grip ve soğuk algınlığı (nezle) semptomları arasındaki farkı bilmek önemlidir. Soğuk algınlığı gripten daha hafif belirtiler gösteren bir solunum yolu hastalığıdır.
Diyabet HastalığıDiyabet Hastalığı  Diyabet, insülin hormonu ile ilgili problemlerden kaynaklanan bir hastalıktır.

"Corona virüsü tedavi ediyor" denen ilaçla ilgili uyarı!

Türkiye, koronavirüse karşı topyekün bir mücadele halindeyken, sosyal medya ve fısıltı gazetesi marifetiyle kamuoyunda virüse karşı koruduğu ve tedavi ettiği iddia edilen bir ilacın ismi de hızla yayılıyor.

KARABORSAYA BİLE DÜŞTÜ

Henüz dünyada virüse karşı doğrudan etkili olduğu kanıtlanmış bir ilaç olmamasına rağmen neredeyse 'karaborsa' olarak nitelendirilecek şekilde vatandaşların yönlendirilmeye çalışılması uzmanlara göre hem halk sağlığını tehdit ediyor hem de bu süreçte en az virüs kadar tehlikeli olan bir bilgi kirliliğine yol açıyor.

Hürriyet gazetesinden Musa Kesler, hem Bilim Kurulu üyelerine hem de diğer uzmanlara bu durumu sordu. Uzmanlar, hayati tehlikeye yol açabilecek bu tür hatalardan uzak durulması uyarısını yapıyor. 

"EN İYİSİNİ DOKTORLAR BİLİR"

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz:

"Bu ilacın hastalığı önlemesi diye bir şey kesinlikle söz konusu değil. Doktorlar kime hangi ilacı ne düzeyde uygulayacaklarını en iyi şekilde biliyorlar. Vatandaşların kendi başına ilaç arayışına girmeleri ve dışarıdan tavsiye almaları doğru değil." 

“ETKİLEŞİM RİSKİ VAR"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güneri:

"Her ilacın ayrı bir etkileşimi ayrı bir yan etkisi var. Özellikle yaşlıların kullandıklan ilaçlar bilinçsiz bir şekilde başka bir ilaçla birlikte kullanıldığında ölümcül etkileri olabilir."

"KESİN BULGU YOK"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yeşim Taşova:

"Hastalığa karşı etkili olup olmadığına dair kesin bir bulgu yok. Ağır yan etkileri de olabilir. Kesinlikle önermiyorum."

"KORUYUCU İLAÇ HENÜZ BULUNMADI"

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel:

"Pandemi sonrası yapılan denemelerde bazı ilaçların viral yükü azalttığı ve hastalık bulgularını geçirdiği gözlenmiştir. Bu nedenle bu ilaçlar COVID enfeksiyonu tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır. Ancak bugüne kadar herhangi bir ilacın virüsten koruyucu etkisinin olduğuna dair bir kanıt yoktur. Bu nedenle profilaktik (koruyucu) kullanımı önerilmemektedir."

“ÇOK AĞIR YAN ETKİLERİ VAR"

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan:

"Adı geçen ilacın hiçbir koruyucu etkisi olmadığı gibi tedavi edici özelliği de henüz kanıtlanmış değil. Belli ki birilerinin elinde bu ilaçtan bolca var ve koruyucu' olduğu yönünde haberler yayılıyor. Bu kesinlikle doğru değil. Vatandaşlar bu şekildeki hiçbir habere, duyuma itibar etmesin. Bu oyunu oynayanlar nasılsa bulunur. Bu ilacın çok ağır yan etkileri var. İntihara kadar götürebilecek psikolojik etkiler yapabiliyor. Özellikle 'Flavizm' denen genetik hastalık taşıyanlar için çok tehlikeli. Sağlık Bakanlığı'nın rehberinde bir ilaç var ama o da en ağır duruma gelmiş hastalar için doktorlara tavsiye ediliyor." 

O İLAÇ REÇETEYE BAGLANDI

Koronavirüsü iyileştirdiği iddia edilen ilaca talep fazla olunca Sağlık Bakanlığı harekete gecti. Bakanlık ilacın reçetesiz alınmayacağını duyurdu. Bakanlığın açıklamasında ilacin elden satışa kapatıldığı, İlaç Takip Sistemi (ITS) onayı alınmadan satışının yapılmaması gerektiği vurgulandı. 

"SAKINCALI İLAÇ" TARTIŞMASI

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir