kaburga ağrısı nasıl olur / Kaburga ağrısı neden olur? Kamurga ve göğüs kemiği neden ağrır, kaç günde geçer? - Mahmure

Kaburga Ağrısı Nasıl Olur

kaburga ağrısı nasıl olur

Kaburga Ağrısı Nasıl Ge&#;er, Ne İyi Gelir? G&#;ğ&#;s Kafesi Ağrısı Neden Olur?

Sağ ve sol olmak üzere insanda toplamda 24 tane kaburga bulunur. Bu kaburgaların en önemli görevi organları korumaktır. Özellikle esnek bir yapıya sahip olması sayesinde dayanıklılığı ile kolay kolay kırılmaz. Ancak belli başlı bazı nedenlerden dolayı kaburganın farklı kısımları ağrı ve sızı oluşturabilir. Bu ağrıların büyük bir çoğunluğu kas iskelet sistemleri nedeniyle meydana gelir.

Kaburga Ağrısı Nasıl Geçer?

Pek çok insanın yaşadığı kaburga ağrısı konusunda gögüs kafesi agrısı nasıl geçer internet üzerinden yaygın bir araştırma gerçekleştiriliyor. Böyle bir durum karşısında mutlaka ilk olarak uzman bir doktora başvurmak gerekir. Yapılacak olan teknik ve teşhisler ile beraber tedavi yöntemleri rahatsızlığa bağlı olarak ele alınır. Özellikle kaburga kırılması ya da çatlaması gibi sorunlar söz konusu ise, kompresyon sargıları üzerinden tedavi gerçekleşir. Eğer bölgedeki ağrılar bir kitle nedeniyle meydana gelmişse, o vakit cerrahi müdahale gerçekleştirilir. Kitlenin küçülmesi adına radyoterapi ve kemoterapi gibi zorlu bir süreç söz konusu olabilir.

Kaburga Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kaburga ağrısına karşı evde uygulanabilecek belli başlı bazı yöntemler ağrının giderilmesinde etkili olabilir. Ancak burada unutulmaması gereken kaburga ağrısı ciddi bir sorundur ve öncelikle mutlaka doktora başvurulmalıdır. Bunun dışında göğüs kafesinde meydana gelen ağrıları dindirmek için belli başlı bazı yöntemler yer alır.

- 2 kaşık karabiberi macun haline gelene kadar karıştırdıktan sonra ağrının bulunduğu kısma sürmek iyi gelir. 2 saat tutarak yıkamak suretiyle işlem tamamlanır.

- Yarım kilo bal ile 3 yemek kaşığı ada soğanı karıştırmak suretiyle günde 2 defa uygulamak iyi gelebilir.

- Düzenli olarak dengeli şekilde ceviz tüketmek göğüs ağrısını geçirebilir.

Göğüs Kafesi Ağrısı Neden Olur?

Göğüs kafesi ağrısı daha çok kas iskelet sistemi ile ilgili bir sorun olarak öne çıkar. Bu doğrultuda göğüs kısmına alınan darbe, kırılma ya da çatlak, yaralanma gibi durumlar göğüs kafesinde ağrı yaratır. Böyle durumlarda göğüs kafesine baskı yapmak ya da geriye doğru germek, ağrının daha fazla artmasına sebep olabilir. Bu tür unsurlardan uzak kalmak ve göğüs ağrısı olduğunda en yakın zamanda uzman bir doktora başvurmak en önemli husustur.

Kaburga kırığının belirtileri nelerdir? Kaburga kırığı ne kadar s&#;rede ge&#;er, kendiliğinden ge&#;er mi?

Hayati önem taşıyan birçok organ ve dolaşım sistemi göğüs kafesinin içerisinde yer alır. Bunlar arasında akciğer, karaciğer, kalp ve dalak ile beraber kan taşıyan ana damarlar bulunmaktadır. Her iki tarafında 12'şer tane kaburgadan oluşan göğüs kafesi, darbelere karşı güçlü bir koruma imkanı sağlar.

Kas ve dokuların bir araya gelmesiyle oluşumu gerçekleşmiş olan kaburgalar, sert bir yapıya sahip olmasına rağmen aynı zamanda esnektir. Böylece gelen darbeleri yumuşatma ve koruma imkanı elde edilir. Tabii bu bölgede meydana gelebilecek kırıklar söz konusu olduğu zaman, ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalmak mümkün. O yüzden pek çok kişi kaburga kırığı hakkında bilgi almaya çalışıyor.

Kaburga kırığı hakkında tüm merak edilenler

Özellikle düşme ve çarpma ile beraber birçok farklı darbe nedeniyle göğüs kafesi bölgesinde bazı ağrılar meydana gelebiliyor. Dokununca hassasiyet ya da nefes alıp verme noktasında yaşanan sorunlar nedeniyle, kaburga kırığı olasılığı önemli oranda öne çıkıyor.

Özellikle rakiple birebir temas edilen sporlar, düşme ya da trafik kazaları gibi durumlar kaburga kırığının temel nedenleri içerisinde gelmektedir. Hatta kemiklerin hassas ve zayıf olduğu yaşlarda çok küçük bir darbe bile kemiklerde kırık yaratabiliyor. Böyle zamanlarda hapşırmak ya da zorlayıcı bir öksürük bile kaburga kırığını ortaya çıkarabilmektedir.

Kaburga kırığı ne kadar sürede geçer?

Genel olarak kaburga üzerinde meydana gelen sorunlar çatlak olarak ön plana çıkar. Ağrı yaratmasına rağmen kaburga çatlakları kaburga kırığı kadar ciddi bir durum teşkil etmez. Ancak kemik kırıkları akciğer ile beraber kan damarlarına ciddi anlamda zarar verebilmektedir. Böyle durumlarda ciddi olmayan kaburga kırıkları yaklaşık olarak 1 veya 2 ay içerisinde iyileşir.

Ancak ağır Kaburga kırıkları söz konusu olduğu zaman, ciddi bir durum ortaya çıkar ve mutlaka müdahale gerektirir. Böyle durumlar hayati bir etki ortaya çıkardığı için operasyonel müdahale cerrah bünyesinde ele alınır. Zira başta akciğer ve kalp ile karaciğer gibi organlar olmak üzere, kan taşıyan ana damarlar ciddi anlamda tehlikeye girmektedir.

Kaburga kırığı kendiliğinden geçer mi?

Pek çok kişinin en merak ettiği konular içerisinde kaburga kırığının kendinden geçip geçmediğidir. Çok ciddi olmayan Kaburga kırıkları yaklaşık olarak 6 veya 7 ay içerisinde kendiliğinden geçer. Bu doğrultuda bol bol dinlenmek ve uzman doktor kontrolü altında gerekli ilaçları almak da iyileşme noktasında etkilidir.

Fakat derin nefes alıp verirken çok fazla ağrı meydana geldiğinde, zatürre ile karşı karşıya kalma durumu oluşabilir. Böyle zamanlarda kendiliğinden iyileşmek yerine, mutlaka bir uzman doktora başvurmak gerekmektedir. Bunun dışında bir buçuk iki ay içerisinde kaburga kırıkları kendi kendini iyileştirir.

Kaburga kırığının belirtileri nelerdir?

Söz konusu kaburga kırığı olduğu zaman belli başlı bazı belirtiler ön plana çıkıyor.

- Derin nefes alıp vermede göğüs boşluğunda ağrılar

- Yaralı alana basıldığı zaman meydana gelen ağrılar

- Hareket etme ya da esneme esnasında oluşan ağrılar

Genel olarak bu ağrılar kaburga kırığının en önemli belirtileri içerisinde yer almaktadır. Böyle durumlarda kırığının ağır olup olmadığını anlamak için mutlaka bir doktor kontrolünden geçmek gerekir. Böylece duruma bağlı olarak ele alınacak tedavi yöntemleri üzerinden, kaburga kırığının iyileşme imkanı sağlanmaktadır.

Kaburga kırığına karşı alınabilecek önlemler nelerdir?

Çok ciddi risk faktörleri ortaya çıkarabilecek olan kaburga kırığına karşı, ele alınması gereken belli başlı bazı önlemler bulunmaktadır.

- Mutlaka spor yaralanmalarına karşı bölgeyi korumak gerekir.

- Evde düşme riskini azaltmak için gerekli önlemler alınmalıdır. (Ayağa takılabilecek halı ve paspaslar kaldırılmalı; banyoda kullanılacak destekler değerlendirilmeli ve kauçuk ürünler kullanılmalıdır.)

- Kalsiyum ve D vitamini kaynaklı besinler üzerinden kemik erimesi (Osteoporoz) sorunu ortadan kaldırılmalıdır.

- Yapılacak olan düzenli egzersiz ile kemik güçlenmesi sağlanmalıdır.

Bu gibi önlemler üzerinden kaburga kırığını önlemek mümkün. Özellikle kaburga kırığı riskini azaltacak en önemli faktörler içerisinde yer almaktadır.

Kaburga kırığı söz konusu olduğunda ne yapılmalı?

Kaburga kırığı adına ortaya çıkan belirtiler anlaşıldığı andan itibaren mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır. Yapılacak tetkik ve teşhis eşliğinde sorunun ciddiyeti ortaya çıkarılır. Eğer hafif kaburga kırığı ise ortalama 2 ay içerisinde bu kırıklar kendiliğinden iyileşir. Ciddi durumlar söz konusu ise farklı tedavi yöntemleri ele alınır.

Göğüs kafesi ağrısı nasıl geçer, Kaburga kemiği ağrısı için ne yapılır? Göğüs kafesi ağrısı neden olur, ne iyi gelir?

Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;n&#;n olas&#; nedenleri aras&#;nda kas spazmlar&#;, sindirim sistemi problemleri, akci&#;er rahats&#;zl&#;klar&#;, kalp hastal&#;klar&#; ve stres gibi faktörler bulunabilir. Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; ciddi bir durumun belirtisi olabilece&#;inden, &#;iddetli veya sürekli a&#;r&#; durumunda bir sa&#;l&#;k uzman&#;na ba&#;vurmak önemlidir. Do&#;ru te&#;his ve tedavi için uzman görü&#;üne ba&#;vurmak, sa&#;l&#;&#;&#;n&#;z&#; korumak aç&#;s&#;ndan önemlidir.

Gö&#;üs kafesinde a&#;r&#; neden olur?

Gö&#;üs kafesinde a&#;r&#; birçok farkl&#; nedenle ortaya ç&#;kabilir. Gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya neden olan baz&#; olas&#; faktörlerin bir özetini belirtebiliriz ancak her durum bireysel olarak de&#;erlendirilmelidir. Gö&#;üs kafesinde &#;iddetli veya sürekli a&#;r&#; ya&#;ayan ki&#;ilerin bir sa&#;l&#;k uzman&#;na dan&#;&#;mas&#; önemlidir. Do&#;ru te&#;his ve tedavi için profesyonel görü&#; almak gerekmektedir. &#;&#;te gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya yol açabilen yayg&#;n nedenlerden baz&#;lar&#;:

  • Gö&#;üs kafesindeki kaslarda gerginlik, kas spazmlar&#;, k&#;k&#;rdak iltihab&#; veya kaburga k&#;r&#;klar&#; gibi sorunlar gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya neden olabilir.
  • Reflü, mide ülseri, safra kesesi hastal&#;klar&#; veya sindirim sistemi iltihaplar&#; gibi durumlar, gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya yol açabilir.
  • Akci&#;er enfeksiyonlar&#;, bron&#;it, pnömoni veya akci&#;er zar&#; iltihab&#; (pleurisi) gibi durumlar gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya neden olabilir.
  • Kalp krizi, anjina (gö&#;üs a&#;r&#;s&#;), perikardit (kalp zar&#; iltihab&#;) veya kalp kas&#; iltihab&#; gibi kalp rahats&#;zl&#;klar&#;, gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya sebep olabilir.
  • Ast&#;m, KOAH (kronik obstrüktif akci&#;er hastal&#;&#;&#;) veya pnömotoraks gibi solunum sistemi rahats&#;zl&#;klar&#; da gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya yol açabilir.
  • Yo&#;un stres veya anksiyete, gö&#;üs kafesinde a&#;r&#; veya s&#;k&#;&#;ma hissine neden olabilir.

Hareket edince gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; neden olur?

Hareket edince gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;n&#;n nedeni ciddi bir durum olabilir, bu yüzden &#;iddetli veya sürekli a&#;r&#; durumunda bir sa&#;l&#;k uzman&#;na ba&#;vurmak önemlidir. Uzman do&#;ru te&#;hisi koymak ve uygun tedaviyi yönlendirmek için muayene ve gerekti&#;inde ek testler yapabilir. Hareket edince gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;n&#;n birkaç olas&#; nedeni olabilir:

  • Hareket ederken gö&#;üs kafesine maruz kal&#;nan travma, kaburga k&#;r&#;klar&#;, kas zorlanmalar&#; veya yaralanmalar&#; gibi durumlar gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;na neden olabilir.
  • Yo&#;un fiziksel aktivite veya a&#;&#;r&#; kullan&#;m sonucu gö&#;üs kafesi kaslar&#; gerilebilir veya spazmlar ya&#;anabilir. Bu durumda hareket, a&#;r&#;y&#; art&#;rabilir.
  • Kostokondrit, kaburgalar&#;n k&#;k&#;rdak bölgelerinde iltihaplanma ve tahri&#;e ba&#;l&#; olarak gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;na yol açabilir. Hareket edince bu a&#;r&#; artabilir.
  • Akci&#;erlerde inflamasyon, enfeksiyon veya di&#;er solunum yolu sorunlar&#; gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;na neden olabilir. Hareket etmek, solunum h&#;z&#;n&#; art&#;rabilir ve bu da a&#;r&#;y&#; &#;iddetlendirebilir.
  • Kalp hastal&#;klar&#;, gö&#;üs kafesinde a&#;r&#;ya yol açabilir. Eforlu aktiviteler veya hareket, kalp üzerindeki stresi art&#;rabilir ve buna ba&#;l&#; olarak gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; ortaya ç&#;kabilir.

Kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#; için ne yap&#;l&#;r?

Kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#; &#;iddetli veya sürekli devam ediyorsa keskin bir &#;ekilde art&#;yorsa veya nefes alma zorlu&#;u gibi di&#;er belirtilerle birlikte görülüyorsa bir sa&#;l&#;k uzman&#;na ba&#;vurman&#;z önemlidir. Uzman do&#;ru te&#;hisi koymak ve uygun tedaviyi yönlendirmek için gerekli incelemeleri yapabilir. Kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#; için baz&#; yöntemler ve önlemler a&#;a&#;&#;da s&#;ralanm&#;&#;t&#;r:

  • Kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#; ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;zda etkilenen bölgeyi dinlendirmek önemlidir. Fiziksel aktivitelerden kaç&#;narak kaburga kemi&#;inin iyile&#;mesine ve a&#;r&#;n&#;n azalmas&#;na yard&#;mc&#; olabilirsiniz.
  • Kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#;n&#; hafifletmek için s&#;cak veya so&#;uk kompresler kullanabilirsiniz. S&#;cak kompresler kaslar&#; rahatlatabilirken so&#;uk kompresler iltihab&#; azaltabilir. Hangi yöntemin size daha iyi geldi&#;ini deneyerek belirleyebilirsiniz.
  • Hafif kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#; için reçetesiz sat&#;lan a&#;r&#; kesiciler geçici rahatlama sa&#;layabilir. Ancak a&#;r&#; &#;iddetli veya sürekli ise bir doktora dan&#;&#;man&#;z önemlidir.
  • Do&#;ru duru&#; kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#;n&#; hafifletebilir. Dik oturmak veya yürümek kaburga kemi&#;ine bask&#;y&#; azaltabilir.
  • Rahat ve gev&#;ek giysiler giymek kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#;n&#; hafifletebilir. S&#;k&#; veya dar giysiler a&#;r&#;y&#; art&#;rabilir.
  • Derin nefes almak ve yava&#;ça nefes vermek kaburga kemi&#;i a&#;r&#;s&#;n&#; hafifletebilir. Solunum egzersizleri kaslar&#; rahatlatabilir ve a&#;r&#;y&#; azaltabilir.

Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; nas&#;l geçer?

Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; için tedavi, temelde altta yatan nedenin te&#;hisine ve tedavisine dayan&#;r. Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; ciddi bir sa&#;l&#;k sorunun belirtisiyse veya sürekli devam ediyorsa mutlaka bir sa&#;l&#;k uzman&#;na dan&#;&#;mal&#;s&#;n&#;z. Do&#;ru te&#;his ve tedavi için profesyonel yard&#;m önemlidir. “Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;na ne iyi gelir?” sorusu için genel olarak gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;n&#; hafifletmek için a&#;a&#;&#;daki yöntemler kullan&#;labilir:

  • Dinlenme: Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; ya&#;ad&#;&#;&#;n&#;zda dinlenmek ve aktivitelerinizi s&#;n&#;rlamak önemlidir. Fiziksel aktiviteleri azaltmak, a&#;r&#;y&#; hafifletebilir.
  • S&#;cak veya So&#;uk Uygulama: S&#;cak veya so&#;uk kompresler, gö&#;üs kafesindeki a&#;r&#;y&#; hafifletebilir. S&#;cak kompresler kaslar&#; rahatlatabilirken, so&#;uk kompresler ise inflamasyonu azaltabilir.
  • A&#;r&#; Kesiciler: &#;buprofen veya asetaminofen gibi reçetesiz a&#;r&#; kesiciler, hafif gö&#;üs kafesi a&#;r&#;lar&#;nda geçici rahatlama sa&#;layabilir. Ancak, a&#;r&#; devam ederse veya &#;iddetlenirse bir doktora dan&#;&#;man&#;z önemlidir.
  • Do&#;ru Duru&#;: Do&#;ru duru&#;, gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;n&#; azaltabilir. Dik oturmak veya yürümek, omurgan&#;n ve gö&#;üs kafesinin do&#;ru hizalanmas&#;na yard&#;mc&#; olabilir.
  • Solunum Egzersizleri: Derin nefes almak ve yava&#;ça nefes vermek, gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;n&#; hafifletebilir. Solunum egzersizleri, kaslar&#; rahatlatabilir ve stresi azaltabilir.

Sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#; neden olur?

Sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#; birçok farkl&#; nedenden kaynaklanabilir. Sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#; nedenleri &#;unlar olabilir:

  • Kaburga Yaralanmalar&#;: Kaburga k&#;r&#;&#;&#;, kaburga zorlanmas&#; veya kaburga ç&#;k&#;&#;&#; sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#;ya neden olabilir. Bu tür yaralanmalar genellikle travma veya darbe sonucu olu&#;ur.
  • Miyofasiyal A&#;r&#; Sendromu: Miyofasiyal a&#;r&#; sendromu, kaslarda ve yumu&#;ak dokularda gerginlik, hassasiyet ve a&#;r&#;ya neden olan bir durumdur. Bu durum sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#;ya yol açabilir.
  • Kaburga &#;ltihab&#;: Kaburga k&#;k&#;rda&#;&#;n&#;n iltihaplanmas&#;, kaburga alt&#;nda a&#;r&#;ya neden olabilir. Kostokondrit veya Tietze sendromu olarak adland&#;r&#;lan bu durumda, kaburga k&#;k&#;rda&#;&#; ve çevresindeki dokular iltihaplan&#;r ve hassasiyet, &#;i&#;lik ve a&#;r&#;ya sebep olabilir.
  • Sindirim Sorunlar&#;: Mide yanmas&#;, ülser, gastrit veya safra kesesi problemleri gibi sindirim sorunlar&#; da sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#;ya neden olabilir.
  • Solunum Yolu Sorunlar&#;: Solunum yolu enfeksiyonlar&#;, akci&#;er problemleri veya ast&#;m sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#;ya yol açabilir. Özellikle sol alt akci&#;erde bir enfeksiyon veya iltihaplanma oldu&#;unda bu tür a&#;r&#;lar görülebilir.
  • Kalp Problemleri: Kalp hastal&#;klar&#; veya anjina (gö&#;üs a&#;r&#;s&#;) sol kaburga alt&#;nda a&#;r&#;ya sebep olabilir. Özellikle kalp krizi durumunda, sol kaburga alt&#;nda &#;iddetli bir a&#;r&#; hissedilebilir.

Bu sadece baz&#; olas&#; nedenlerdir ve a&#;r&#;n&#;n do&#;ru te&#;his ve tedavi için bir doktora dan&#;&#;&#;lmas&#; önemlidir. Doktorunuz a&#;r&#;n&#;n nedenini belirlemek için t&#;bbi geçmi&#;inizi de&#;erlendirebilir, fiziksel muayene yapabilir ve gerekti&#;inde ilave testler talep edebilir.

Do&#;umdan sonra gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; neden olur?

Do&#;um sonras&#; gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; genellikle geçicidir ve do&#;al süreçlerin bir parças&#;d&#;r. Ancak &#;iddetli veya sürekli a&#;r&#;, ate&#;, k&#;zar&#;kl&#;k veya gö&#;üslerde belirgin de&#;i&#;iklikler gibi belirtiler varsa bir sa&#;l&#;k uzman&#;na ba&#;vurmak önemlidir. Uzman do&#;ru te&#;hisi koyabilir ve uygun tedavi veya destek sa&#;layabilir. Do&#;umdan sonra gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; birkaç farkl&#; nedenden kaynaklanabilir:

  • Do&#;um süreci s&#;ras&#;nda özellikle do&#;um eforlu ve uzun sürdü&#;ünde, gö&#;üs kaslar&#; ve kaburga bölgeleri zorlanabilir. Bu da do&#;umdan sonra gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;na neden olabilir.
  • Emzirme s&#;ras&#;nda meme bezleri aktif hale gelir ve süt üretimi gerçekle&#;ir. Bunun sonucunda gö&#;üsler &#;i&#;ebilir ve gerilebilir. Bu durumda gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; veya hassasiyeti ortaya ç&#;kabilir.
  • Do&#;um sonras&#; dönemde anneler, bebeklerini emzirirken veya bebe&#;i kuca&#;&#;nda ta&#;&#;rken uygun duru&#;u korumakta zorlanabilir. Yanl&#;&#; duru&#;lar, gö&#;üs kafesine ekstra bask&#; uygulayabilir ve a&#;r&#;ya neden olabilir.
  • Do&#;um sonras&#; hormonal de&#;i&#;iklikler, gö&#;üslerde süt üretimini düzenlemek için gerçekle&#;ir. Bu hormonal de&#;i&#;iklikler, gö&#;üs kafesi bölgesinde hassasiyet veya a&#;r&#;ya yol açabilir.
  • Gö&#;üs enfeksiyonlar&#; do&#;um sonras&#;nda gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;na neden olabilir. Bu enfeksiyonlar genellikle süt kanallar&#;n&#;n t&#;kanmas&#; veya enfeksiyon kapmas&#; sonucu geli&#;ir.

Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; için hangi doktora gidilir?

Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; için ba&#;vurulabilecek birkaç farkl&#; t&#;bbi uzmanl&#;k alan&#; vard&#;r. Hangi uzmana ba&#;vurman&#;z gerekti&#;i, a&#;r&#;n&#;n nedenini belirlemek ve do&#;ru tedaviyi almak için önemlidir. Do&#;ru te&#;his ve tedavi için semptomlar&#;n&#;z&#; bir doktorla payla&#;mak ve uygun uzmana yönlendirme almak önemlidir. Gö&#;üs a&#;r&#;s&#; için Kardiyoloji, Dahiliye ve Gö&#;üs Hastal&#;klar&#; Bölümüne gidilebilir. Doktorunuz sa&#;l&#;k geçmi&#;inizi, semptomlar&#;n&#;z&#; de&#;erlendirecek ve gerekli incelemeleri yaparak do&#;ru te&#;hisi koyabilecektir. Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; durumunda ba&#;vurulabilecek baz&#; uzmanl&#;k alanlar&#;:

  • Aile hekimi: Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; hafif ve geçiciyse, ilk olarak aile hekiminize ba&#;vurabilirsiniz. Aile hekiminiz, semptomlar&#;n&#;z&#; de&#;erlendirebilir, gerekli muayeneleri yapabilir ve ba&#;ka bir uzmana yönlendirme yapabilir.
  • Gö&#;üs Hastal&#;klar&#; Uzman&#;: Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#;, akci&#;erler, solunum sistemi veya gö&#;üs duvar&#; ile ilgili bir sorundan kaynaklan&#;yorsa, bir gö&#;üs hastal&#;klar&#; uzman&#;na ba&#;vurman&#;z gerekebilir. Bu uzman, solunum yolu enfeksiyonlar&#;, akci&#;er hastal&#;klar&#; veya gö&#;üs a&#;r&#;s&#; gibi konulara odaklanm&#;&#;t&#;r.
  • Kardiyolog: Gö&#;üs kafesi a&#;r&#;s&#; kalp ile ilgili bir sorundan kaynaklan&#;yorsa, kardiyologa ba&#;vurman&#;z gerekebilir. Kardiyologlar, kalp rahats&#;zl&#;klar&#;, anjina, kalp krizi veya di&#;er kardiyovasküler sorunlar konusunda uzmanla&#;m&#;&#;t&#;r.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası