signal hangi ülkenin / Signal Nerenin Malı? - Kimin Malı

Signal Hangi Ülkenin

signal hangi ülkenin

Elon Musk’ın önerdiği Signal’in öne çıkan gizlilik özellikleri neler?

Geçtiğimiz günlerde WhatsApp,kullanıcı gizliliği için uçtan uca şifreleme teknolojisine geçtiğini açıkladı. Kullanıcı sözleşmesinde değişikliğe giderek daha fazla veri elde etme imkanı sağlayan şirketin bu kararı ciddi tepkiler aldı. Yeni sözleşmede yazışmaların uçtan uca şifrelendiği vurgusunun yapılması verilerin depolandığı gerçeğini değiştirmiyor. Dahası WhatsApp bu değişiklik ile verilerinizi Facebook ile paylaşılacağının onayını istiyor sizden. Diğer yandan bu değişim özellikle AB üyesi olmayan Türkiye gibi ülkeler için kritik bazı anlamlar taşıyor. Buna göre yeni kullanıcı sözleşmesine göre AB üye ülkelerinden yaşayan kullanıcıların verilerinin diğer şirketlerle paylaşılmayacakken, üye olmayan ülkelerdeki sözleşmeyi onaylamayanlar 8 Şubat tarihi itibariyle uygulamayı kullanamayacaklar.

WhatsApp’ın gizlilik politikasında yaptığı bu önemli değişikliği açıklamasının ardından tüm dünyada bazı kullanıcılar alternatif uygulama arayışına girdiler. Bu uygulamalar arasında önce çıkan Signal son günlerde ilgi görüyor. Kısa süre içinde artan trafiği ile yaşadığı teknik sıkıntıların ardından durumu toparlayan platform, Tesla CEO&#;su Elon Musk’ın milyonlarca Twitter takipçisine &#;Signal’i kullan&#; çağrısı yapması sonrası Twitter’da trendler arasına girdi.

Use Signal

— Elon Musk (@elonmusk) January 7,

WhatsApp’ta olan ne varsa Signal’de de var

Signal aslında yılından beri kullanımda olan ve odağı gizlilik olan bir mesajlaşma uygulaması. &#;Gizliliğe Merhaba Deyin&#; iddiası ile yola çıkan ve uçtan uca şifreleme teknolojisini kullanan açık kaynak kodlu bu uygulamayı iPhone, iPad, Android ile kullanabiliyorsunuz. Sginal’in aynı zamanda Windows, Mac ve Linux için masaüstü sürümleri de mevcut. Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilen uygulama, Amerikalı kriptograf ve Signal Messenger&#;ın hali hazırda CEO&#;su olan Moxie Marlinspike tarafından hayata geçirildi. Uygulamanın destekçileri arasında Edward Snowden ve WhatsApp&#;ın eski kurucu ortağı Brian Acton gibi dünyaca ünlü isimler de var. &#;de WhatsApp&#;tan ayrılan Brian Acton, Signal&#;e finansman sağlamaya yardımcı olmak için yaklaşık 50 milyon dolar harcadı. Signal Vakfı’nın, WhatsApp&#;ın kurucu ortağı Brian Acton ve Marlinspike tarafından hayata geçirildiğini belirtelim.

Ücretsiz olan Signal ile kullanıcılar diğer mesajlaşma uygulamalarındaki gibi mesaj gönderebiliyor, arkadaşlarıyla sesli ve görüntülü görüşme yapabiliyor, fotoğraf, video ve bağlantı paylaşabiliyor. Bu arada Android sürümünde SMS’leri de doğrudan bu uygulama üzerinden cevaplayabiliyorsunuz.

Signal Aralık &#;de grup görüntülü arama seçeneğini de tanıttı. Signal&#;de üyeyle sınırlı gruplar da oluşturulabilir. Signal’de bir grup oluşturduğunuzda, herkesi gruba otomatik olarak ekleyemiyorsunuz. Eklediğiniz kişilere bir davetiye göndermeniz ve bu kişilerin gruba katılma davetini kabul etmeleri gerekir. WhatsApp&#;ta ise ilgili ayarı değiştirmediğiniz sürece, herkes doğrudan size bir grup ekleyebiliyor bildiğiniz gibi.

Signal, mesajları bireysel olarak yanıtlamanıza, belirli bir mesaja emoji tabanlı tepkiler göndermenize ve &#;Herkes için Sil&#; seçeneğini belirleyerek sohbetten belirli bir mesajı silmenize olanak tanıyor. Signal ayrıca kaybolan mesajlar özelliğine sahip. Her bir sohbet için kaybolan mesajları ayarlayabilir ve 5 saniye ile bir hafta arasında değişen süreyi seçebilirsiniz.

Signal&#;in öne çıkan gizlilik özellikler neler?

Signal’de olan özelliklerin neredeyse tamamının WhatsApp’ta da olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak girişte de belirttiğimiz gibi Signal&#;in odak noktası tamamen gizlilik üzerine. Gizlilik konusundaki iddiası sadece uçtan uca şifreleme teknolojisi sunmak ile ilgili değil. Uygulama aynı zamanda sunduğu özelliklerden ödün vermeden minimum kullanıcı verisi toplama ile de bu iddiasını pekiştiriyor.

Signal, gizlilik odaklı birçok özelliğe sahip. Örneğin Signal&#;in gizlilik ayarlarında, IP adresinizin ifşa edilmesini önlemek için aramaların bir Signal sunucusundan geçtiği &#;Aramaları Aktar&#; seçeneği var. Ancak bunu etkinleştirmek, çağrı kalitesini düşürüyor. Aynı zamanda bu özelliğin herkes için gerekli olmadığının altını çizelim.

Signal ayrıca, birinin mesajlarını okuduğunuzda görebileceği okundu bilgilerini açma veya kapatma seçeneği de sunuyor. Ayrıca, bir mesajın ne zaman yazıldığını göstermek için yazma göstergelerini açma veya kapatma seçeneği de var. Bununla birlikte WhatsApp&#;ta göründüğü gibi, çevrimiçi olduğunuzu gösterebilen Durum gibi bir özellik yok.

Signal kullanıcıların web sitelerinden bağlantı ön izlemelerini kapatmalarına da izin veriyor. Ayrıca, hesabınızı güvende tutmak için ayarlayabileceğiniz bir güvenlik PIN’i var. Signal&#;in size aynı şeyi sormaya devam etmesini sağlamak için PIN hatırlatıcıları ayarlayabiliyorsunuz. Unutursanız, bu PIN’in kurtarılamayacağını unutmayın, ancak Signal bunu ayardan değiştirmenize izin veriyor. Yine de PIN kodunu unutursanız, hesabınıza erişiminizi kaybedebilirsiniz.

Signal ayrıca, uygulamaya erişmek için Touch ID, FaceID veya iOS cihazınızın şifresine güvenebileceğiniz bir Ekran Kilidi özelliğine de sahip. Ancak gelen aramalar ve mesaj bildirimleri, Ekran Kilidi etkin olsa bile yanıtlanabiliyor.

Signal hangi verileri topluyor?

Signal uygulamasının Apple App Store&#;daki gizlilik beslenme etiketine bakarsanız, toplanan tek verinin telefon numarası olan &#;İletişim Bilgileri&#; olduğunu görebilirsiniz. Signal&#;in gizlilik politikası, &#;hassas bilgileri asla toplamayacak veya saklamayacak&#; şekilde tasarlanmış. Uygulamadaki tüm mesajlar ve çağrılar uçtan uca şifreleniyor, yani hiçbir üçüncü taraf veya Signal bunlara erişemiyor. Diğer yandan Signal, hesaba eklenen profil adı ve resmi gibi diğer bilgilerin uçtan uca şifrelendiğini söylüyor.

Uygulama aynı zamanda sunucularında &#;rastgele oluşturulmuş kimlik doğrulama jetonları, anahtarlar ve aramalar oluşturmak ve mesaj iletmek için gerekli diğer materyaller&#; gibi bazı ek teknik bilgileri depoluyor. Şirket, ‘bu ek teknik bilgileri, Hizmetleri çalıştırmak için gereken minimum düzeyde sınırladığını’ söylüyor.

Signal mesajlarınızı veya aramalarınızla ilgili herhangi bir bilgiyi sunucularında saklamaz. Ancak, &#;geçici olarak çevrimdışı olan cihazlara teslim edilmek üzere sunucularında uçtan uca şifrelenmiş mesajları&#; kuyruğa alıyor. Bir telefonun pilinin bittiği veya internet bağlantısının kesildiği yer örneği. Signal, bir kullanıcının mesaj geçmişinin kendi cihazında saklandığını söylüyor.

Siber güvenlik uzmanlarının tercihi: Signal güvenli mi, sahibi kim?

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp’ın gizliliği tehlikeye atan kullanıcı sözleşmesi güncellemesi sonrası, bu uygulamadan kaçan kullanıcılar yeni uygulamalar arasında tercih yapmakla uğraşıyor. Bu uygulamalar arasında ismi en çok geçen programlardan biri de Signal. Peki, Signal uygulaması güvenli mi, hangi ülkenin uygulaması, sahibi kim?

SİGNAL GÜVENLİ Mİ?

Signal, mesajlaşma uygulamaları arasında en yüksek güvenlikli protokole sahip olmasıyla öne çıkıyor. Temel odağı şifrelenmiş haberleşme olan Signal’in asıl avantajı kaynak kodunun açık olması. Signal’in sunduğu mesajlaşma ve telefon görüşmesi hizmetlerinin tamamı uçtan uca şifrelenmiş durumda. Kullanıcı görüşmelerine ilişkin veriler ise Signal’in sunucularında saklanmadan imha ediliyor.

Platform uçtan uca şifrelemeyi uygulamak için açık kaynaklı Signal Protokolünü kullanıyor. Platform bu yönüyle veri saklamayan, depolamayan, işlemeyen özelliğiyle en güvenli ücretsiz uygulamaların başında geliyor.

’DE ‘NİHAİ GİZLİLİK’ ÖZELLİĞİNİ ALDI

Signal, kullanıcılarını korumak için kimlerin kimlerle ne zaman temasa geçtiği bilgisini de şifreliyor. Signal yılında sunduğu “Sealed Sender” isimli teknoloji ile mesaj gönderenlerin kimliklerinin güvenliğini artıran yeni bir özellik sundu. Bu özellik ile kimin kime mesaj gönderdiğini platformun kendisi dahi bilmiyor ve bu da nihai bir gizlilik sağlıyor.

GİZLİLİK İSTEĞE BAĞLI DEĞİL, ANA POLİTİKA

Signal’de uçtan uca şifreleme konuşmalar güvende tutuluyor. İletiler ne Signal ne de başkası okuyamaz veya aramaları dinleyemez. Gizlilik isteğe bağlı bir seçenek değil, Signal&#;in ana politikasını oluşturuyor.

Teknoloji ve siber güvenlik uzmanı Ahmet Alphan Sabancı’ya göre güvenlik yönünden Signal’in Telegram’la karşılaştırılması dahi yanlış. Sabancı, “Signal, her anlamda maksimum güvenlik ve gizlilik odaklı tasarlanıyor ve buna rağmen her özelliğe sahip. Bilgisayardan video görüşme bile yapabiliyorsunuz. Üstelik size dair hiçbir şey bilmiyor ve veri toplamıyor” diyor. “En iyisi Signal” diyen Ahmet Alphan Sabancı, Signal protokolünün, şifreleme sistemi, her açıdan düzenli olarak test edilen ve endüstri standardı hâline gelen bir protokol. Sabancı, “Güvenliği ve gizliliğe verdiği önemi tartışmaya açmaya bile gerek yok” diyor.


Bu haberler de ilginizi çekebilir:

 

SİGNAL KİMİN UYGULAMASI?

Signal uygulaması ne bir şahsa ne de bir ülkeye ait değil. Signal uygulaması ABD&#;de kurulan Signal Vakfı ve Signal Messenger LLC tarafından geliştirilen kar amacı gütmeyen uluslararası bir uygulama. Sosyal sorumluluk misyonu ile hazırlandığı açıklanmıştır. Güvenli haberleşme ve ifade özgürlüğünü koruma amacı güdüyor. Signal Vakfı, resmi olarak Signal Teknoloji Vakfı , Moxie Marlinspike ve Brian Acton tarafından yılında kurulan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Misyonu, &#;ifade özgürlüğünü koruyan ve güvenli küresel iletişim sağlayan açık kaynaklı gizlilik teknolojisi geliştirmektir.&#;

Daha Fazla Göster:Signal

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası