lgs nıtelıklı okullar / İstanbul Liseleri Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri LGS-MEB

Lgs Nıtelıklı Okullar

lgs nıtelıklı okullar

LGS 4 Haziran’da: ‘Sınav odaklı sistem fırsat eşitsizliği yaratıyor’

Pelin Akdemir

BURSA - &#;lk kez e&#;itim ö&#;retim y&#;l&#;nda uygulanmaya ba&#;lanan Liselere Geçi&#; Sistemi (LGS) kapsam&#;ndaki merkezi s&#;nav, 4 Haziran tarihinde gerçekle&#;tirilecek. LGS, merkezi s&#;navla ö&#;renci alacak ‘nitelikli okul’ kapsam&#;ndaki fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlar&#; ve proje uygulayan ortaö&#;retim kurumlar&#;na ö&#;renci seçmek amac&#;yla yap&#;l&#;yor. LGS’ye girmek zorunlu de&#;il. LGS’ye girmeyen veya LGS’de ba&#;ar&#;l&#; olamayan ö&#;renciler de okul puanlar&#;yla adreslerine en yak&#;n okullar aras&#;nda tercih yapabiliyor.

Ancak uzmanlar, s&#;nav sisteminin ö&#;renciler aras&#;nda f&#;rsat e&#;itsizli&#;ine neden oldu&#;unu belirtiyor.

EN AZ 1 M&#;LYON B&#;N Ö&#;RENC&#; SINAVA G&#;RECEK

Bu y&#;l LGS’ye girecek ö&#;renci say&#;s&#;n&#;n en az 1 milyon bin olmas&#; bekleniyor. &#;ki oturumlu s&#;nav&#;n birinci oturumda Türkçe, &#;nk&#;lap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabanc&#; Dil derslerinden 50 soru, ikinci oturumda Matematik ve Fen Bilgisi derslerinden 40 soru olacak. Millî E&#;itim Bakanl&#;&#;&#; taraf&#;ndan yap&#;lan aç&#;klamada, bu y&#;l 6 &#;ubat depremleri nedeniyle s&#;navda sadece ilk dönem konular&#; yer alacak. S&#;nav sonuçlar&#; 26 Haziran’da aç&#;klanacak.

Baran Ayd&#;n ve Ecem Yalç&#;n, bu sene LGS’ye girecek sekizinci s&#;n&#;f ö&#;rencilerinden ikisi Baran Ayd&#;n, s&#;nava özel okulda ald&#;&#;&#; e&#;itimle haz&#;rlan&#;yor, Ecem Yalç&#;n ise devlet okulunda okuyor. Her iki ö&#;renci de s&#;nava haz&#;rl&#;k senelerini ‘yorucu’ olarak de&#;erlendiriyor. Ecem Yalç&#;n, devlet okulunda LGS’ye yönelik herhangi bir çal&#;&#;ma program&#; olmad&#;&#;&#;ndan haz&#;rlanmak için okuldan sonra dershaneye gitti&#;ini söylüyor. Baran Ayd&#;n ise okulda LGS’ye yönelik özel program oldu&#;unu belirterek burada s&#;nava haz&#;rland&#;&#;&#;n&#; anlat&#;yor.

‘DERSHANEYE G&#;TMESEM OKULDAK&#; E&#;&#;T&#;MLE SINAVDA H&#;ÇB&#;R &#;EY YAPAMAM’

Ö&#;len ’te okulu biten Ecem Yalç&#;n, deneme sorular&#;n&#; dershanede çözdü&#;ünü, gibi eve gelince de tekrar çal&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; dile getirdi.

Ecem Yalç&#;n, “Okul yetmiyor. Soru çözebilmek için ekstra kaynak al&#;yorum. Eve gelince ödevlerimi tamamlamaya çal&#;&#;&#;yorum, kendime zaman ay&#;ram&#;yorum. Dershaneye gitmesem okuldaki e&#;itimle LGS’de hiçbir &#;ey yapamam” diye konu&#;uyor.

Baran Ayd&#;n ise okuldaki çal&#;&#;man&#;n kendisine yetti&#;ini &#;u &#;ekilde ifade ediyor: “Okulda s&#;nava yönelik kamp dönemi oldu&#;unda her gün deneme sorular&#; çözüyoruz. Ödevlerimiz, birinci dönemin konular&#;na yönelik oluyor. Haftada 3 gün ve hafta sonlar&#; ek ders oluyor. Okul benim için yeterli oluyor. Okulun kendi kaynaklar&#; var. Zaten okulda bütün gün çal&#;&#;&#;yoruz. Eve gelince de yorgun oluyorum.”

‘ÇOCUKLARA DA YAZIK OLUYOR’

Baran Ayd&#;n’&#;n annesi Neval Yalç&#;n, ayn&#; zamanda özel sektör ö&#;retmeni…  Neval Yalç&#;n, ö&#;rencilerin hedefsiz oldu&#;unu gözlemledi&#;ini ileterek, “&#;lk defa bu sene daha LGS’ye girmeden özel okulda kay&#;tlar doldu. Bütün 8. s&#;n&#;flar özel okulda okumaya devam edecekler. Günümüz Türkiye’sinde çocuklar&#;n hedeflerinin olmamas&#; da normal. Öyle yeti&#;iyorlar. Ailelerin kayg&#;s&#; da devlet okullar&#;ndaki güvenlik sorunlar&#;. Özel okulda çocuklar&#;n güvende oldu&#;u dü&#;ünülüyor. Yo&#;un çal&#;&#;t&#;&#;&#;m için ben de çocu&#;umu özel okula gönderiyorum” diyor.

Ecem Yalç&#;n’&#;n babas&#; Altan Yalç&#;n da “Kitap ücretleri özellikle çok yüksek. Çocuklara da yaz&#;k oluyor. Hiç kendilerine zaman ay&#;ram&#;yorlar. Henüz çocuklar ama bir yerlere gelebilmek için günün 12 saati çal&#;&#;mak zorundalar. Okul yeterli olmad&#;&#;&#; için ekstra kursa gönderiyoruz” diye konu&#;uyor.

‘DEVLET OKULLARINDAK&#; E&#;&#;T&#;M &#;ÇER&#;&#;&#; &#;LE ÖZEL OKULLARDAK&#; AYRI&#;IYOR’

Özel Sektör Ö&#;retmenleri Sendikas&#; Yönetim Kurulu Üyesi Umut Erkurt, özel okullarda yedinci s&#;n&#;f&#;n ikinci yar&#;s&#;ndan itibaren LGS’ye yönelik çal&#;&#;ma program&#;n&#;n oldu&#;unu belirtiyor. Devlet okullar&#;ndaki e&#;itim içeri&#;iyle özel okullardaki e&#;itim içeri&#;inin burada ayr&#;&#;t&#;&#;&#;n&#; kaydeden Erkurt, &#;unlar&#; söylüyor: “Ö&#;rencinin ya&#;amsal ve e&#;itsel olarak kazand&#;&#;&#; hiçbir &#;ey olmuyor. Çocuklar e&#;itim ve ö&#;retimden tamamen uzakla&#;&#;p s&#;nava dönük ezberleme bilgiler al&#;yorlar. Ama ne olursa olsun kaynak, elektronik sistemler, etütler, bire bir dersler, hafta sonu kurslar&#; gibi takviyelerle devlet okullar&#;ndaki ö&#;rencilerden çok daha &#;ansl&#; durumdalar. Do&#;rudan do&#;ruya e&#;itimde f&#;rsat e&#;itsizli&#;i ortaya ç&#;k&#;yor.”

Özel okullardaki sermayeci anlay&#;&#;&#;n art&#;k devlet okullar&#;na da yans&#;maya ba&#;lad&#;&#;&#;na dikkat çeken Erkurt, “Topyekûn e&#;itimde çürüme görüyoruz” diyor. Erkut, “Özel okuldaki ö&#;rencilerin ço&#;u, ailelerinin paras&#;na güvenerek s&#;nava haz&#;rlanmak konusunda bo&#; vermi&#;lik içerisinde oluyorlar. Çünkü yar&#;n özel bir liseye, devam&#;nda özel bir üniversiteye gidece&#;ini biliyor. Tam olarak bizi bu özel okul batakl&#;&#;&#;n&#;n içine ittiler. Bu, çocuklar&#;m&#;z&#;n bütün ya&#;am&#;n&#;n sermayeye kurban edilmesidir. Bu iktidar&#;n varl&#;k sebebi de buradan do&#;uyor” diyor.

‘E&#;&#;T&#;MDEK&#; E&#;&#;TS&#;ZL&#;KLER S&#;YASAL &#;KT&#;DARIN ÇOK AZ &#;LG&#;S&#;N&#; ÇEK&#;YOR’

E&#;itim Sen Genel Ba&#;kan&#; Prof. Dr. Nejla Kurul, devlet ve özel okullar&#;nda ortaya ç&#;kan f&#;rsat e&#;itsizli&#;inin nedenini &#;öyle tarif ediyor: “AKP-MHP döneminde, yani 21 y&#;ll&#;k süre içinde ‘Türkiye’yi &#;irket gibi yönetme’ politikas&#;n&#;n bir yans&#;mas&#; olarak kamusal e&#;itim her geçen gün tasfiye edildi, kamu okullar&#;n&#;n niteli&#;i dü&#;ürüldü ve emekçilerin orta katmanlar&#;n&#;n çocuklar&#;n&#; özel okullara yönlendiren bir süreç ba&#;lad&#;.”

Kurul, s&#;nav odakl&#; e&#;itim sisteminin yaratt&#;&#;&#; e&#;itim e&#;itsizliklerinin, siyasal iktidar&#;n ve kamuoyunun çok az ilgisini çekti&#;ini belirtiyor. Sadece özel okullar ile de&#;il, ‘nitelikli liseler’ uygulamas&#;yla devlet okullar&#; aras&#;nda da e&#;itsizliklerin derinle&#;ti&#;ini vurgulayan Kurul, f&#;rsat e&#;itsizli&#;ini &#;u cümlelerle anlat&#;yor: “Özel okullarda ‘okul ba&#;ar&#; puanlar&#;’ daha yüksek tutularak art&#; bir puanla s&#;nava giri&#;in önü aç&#;l&#;yor. Ayr&#;ca özel okullar&#;n s&#;n&#;flar&#;nda az say&#;da ö&#;rencinin olmas&#;, ba&#;ar&#; düzeylerine göre bu okullarda ba&#;ar&#; s&#;n&#;flar&#;n&#;n olu&#;turulmas&#;, özel okul ö&#;rencilerinin velilerin deste&#;i ile evdeki e&#;itim ortamlar&#;n&#;n daha iyi olmas&#; gibi nedenler s&#;navlarda ba&#;ar&#;n&#;n önünü aç&#;yor. Bu ba&#;lamda, özel okul ö&#;rencileri devlet okullar&#;ndaki ö&#;rencilere göre, ba&#;ar&#; odakl&#; olsa da nitelikli e&#;itime daha çok eri&#;ebiliyorlar. Devlet okullar&#;nda da özel okullardakine benzer mekanizmalar olu&#;turuluyor ancak as&#;l sorun s&#;nav odakl&#; bir sistem olmas&#; ve e&#;itimin özelle&#;tirilmesi.”

‘REKABETÇ&#; ORTAM Ö&#;RENC&#;LER&#;N DEMOKRAS&#; VE HO&#;GÖRÜ ANLAYI&#;INI KAZANMASINI ENGELL&#;YOR’

Kurul, özel okul ö&#;rencilerinin, bireyci, rekabetçi ve yar&#;&#;mac&#; ortamlarla kar&#;&#;la&#;t&#;&#;&#; için demokrasi, ho&#;görü, bar&#;&#;, dayan&#;&#;ma, kolektif çal&#;&#;ma, ötekini anlama, etik, sorgulama gibi insani davran&#;&#;lara yönelmelerinin engellendi&#;ini ve ba&#;ka ba&#;lamda e&#;itim hakk&#;ndan yoksun kald&#;klar&#;n&#; anlat&#;yor. Velilerin özel okulu tercih etmesinin sadece LGS ve YKS’de ba&#;ar&#; elde etmesi olmad&#;&#;&#;n&#; belirten Kurul, “Devlet okullar&#;nda e&#;itimin niteli&#;inin dü&#;mesi, okullarda demokratik bir iklimin olmay&#;&#;&#;, toplumsal cinsiyet e&#;itsizlikleri, etnik ve inanca ili&#;kin ayr&#;mc&#;l&#;klar yap&#;lmas&#;, ö&#;retmenlere ve ö&#;rencilere de&#;er verilmemesi gibi nedenler de etkili oluyor” ifadelerini kullan&#;yor.

İSTANBUL LİSE TABAN PUANLARI ! LGS İstanbul Lise taban puanları, nitelikli okul ve yüzdelik dilimleri sıralaması belli oldu mu?

&#;stanbul lise taban puanlar&#; , LGS sonuçlar&#;n&#;n aç&#;klanmas&#; sonras&#; günün en çok ara&#;t&#;r&#;lan konular&#; aras&#;nda yer al&#;yor. Vatanda&#;lar &#;stanbul lise taban puanlar&#; ile ilgili arama motorlar&#;nda sorgulama yapmay&#; sürdürüyor. Peki LGS &#;stanbul Lise taban puanlar&#;, nitelikli okul ve yüzdelik dilimleri s&#;ralamas&#; belli oldu mu? Konuya ili&#;kin detaylar haberimizde

&#;STANBUL L&#;SE TABAN PUANLARI

&#;stanbul'da yer alan liselerin taban puanlar&#; merak konusu oldu.

&#;stanbul'un ilçelerinde ya&#;ayan çok say&#;da ö&#;renci &#;stanbul lise taban puanlar&#; hakk&#;nda ara&#;t&#;rma yap&#;yor.

5 Haziran'da s&#;nava giren ö&#;renciler, akademik kariyerlerini belirleyecek olan lise hayatlar&#; için do&#;ru ad&#;mlar&#; atmak istiyor.

&#;u an geçen senenin puanlar&#; a&#;a&#;&#;da bulunmaktad&#;r.

&#;stanbul ilçelerindeki liselerin taban puanlar&#; ve detaylar:

GALATASARAY L&#;SES&#; (BEYO&#;LU) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan:

En yüksek yüzdelik dilim: 0,01

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,01

&#;STANBUL ERKEK L&#;SES&#; (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,41

En yüksek yüzdelik dilim: 0,06

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,01

KABATA&#; ERKEK L&#;SES&#; - &#;ngilizce (BE&#;&#;KTA&#;) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,82

En yüksek yüzdelik dilim: 0,11

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,11

KABATA&#; ERKEK L&#;SES&#; - Almanca (BE&#;&#;KTA&#;) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan: 60

Taban Puan: ,57

En yüksek yüzdelik dilim: 0,11

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,01

ATATÜRK FEN L&#;SES&#; (KADIKÖY) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,4

En yüksek yüzdelik dilim: 0,2

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,01

ÇAPA FEN L&#;SES&#; (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,39

En yüksek yüzdelik dilim: 0,25

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,01

CA&#;ALO&#;LU ANADOLU L&#;SES&#; (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,67

En yüksek yüzdelik dilim: 0,34

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,06

HÜSEY&#;N AVN&#; SÖZEN ANADOLU L&#;SES&#; (ÜSKÜDAR) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,97

En yüksek yüzdelik dilim: 0,46

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,11

KADIKÖY ANADOLU L&#;SES&#; (KADIKÖY) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,38

En yüksek yüzdelik dilim: 0,7

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,11

YA&#;AR ACAR FEN L&#;SES&#; (BEYL&#;KDÜZÜ) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,66

En yüksek yüzdelik dilim: 0,84

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,26

PROF. DR. FUAT SEZG&#;N FEN L&#;SES&#; - (S&#;L&#;VR&#;) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,22

En yüksek yüzdelik dilim: 2,29

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,63

VEFA L&#;SES&#; (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,58

En yüksek yüzdelik dilim: 1,26

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,32

ADNAN MENDERES ANADOLU L&#;SES&#; (BAHÇEL&#;EVLER) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,36

En yüksek yüzdelik dilim: 1,29

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,34

&#;EH&#;T MÜN&#;R ALKAN FEN L&#;SES&#; (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,23

En yüksek yüzdelik dilim: 1,3

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,09

BURAK BORA ANADOLU L&#;SES&#; - &#;ngilizce (KARTAL) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,41

En yüksek yüzdelik dilim: 1,37

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,39

BE&#;&#;KTA&#; ANADOLU L&#;SES&#; (BE&#;&#;KTA&#;) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,41

En yüksek yüzdelik dilim: 1,47

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,6

PERTEVN&#;YAL L&#;SES&#; (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan:

En yüksek yüzdelik dilim: 1,5

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,3

YÜKSEL- &#;LHAN ALANYALI FEN L&#;SES&#; (KARTAL) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,86

En yüksek yüzdelik dilim: 1,93

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,25

SAKIP SABANCI ANADOLU L&#;SES&#; (BE&#;&#;KTA&#;) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,84

En yüksek yüzdelik dilim: 1

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,11

HAYDARPA&#;A L&#;SES&#; (ÜSKÜDAR) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,37

En yüksek yüzdelik dilim: 1,04

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,34

VEL&#;DEBA&#; FEN L&#;SES&#; - (ÜSKÜDAR) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,38

En yüksek yüzdelik dilim: 2,6

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 0,46

ÇEMBERL&#;TA&#; ANADOLU L&#;SES&#; - (FAT&#;H) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,65

En yüksek yüzdelik dilim: 3,27

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 1,66

KAD&#;R HAS ANADOLU L&#;SES&#; - (MALTEPE) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,85

En yüksek yüzdelik dilim: 3,49

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 1,41

ÜSKÜDAR AHMET KELE&#;O&#;LU ANADOLU L&#;SES&#; - (ÜSKÜDAR) TABAN PUANLARI YÜZDEL&#;K D&#;L&#;MLER&#;

Kontenjan:

Taban Puan: ,5

En yüksek yüzdelik dilim: 4,19

En dü&#;ük yüzdelik dilim: 1,82

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

TEDMEM ‘Yeni bir eğitim anlayışı şart’ başlıklı rapor hazırladı! LGS: Nitelikli okul kandırmacası

Eğitim sisteminin acil çözüm bekleyen sorunlarına odaklanan raporda, “Ezbere dayalı eğitim sistemi”, “Mesleki eğitim”, “Öğretmenlik”,“Kademeler arası geçiş sistemleri”, “Yükseköğretim” ve “Krizlere dayanıklı eğitim sistemi” başlıkları altında  politika önerileri sunuldu. Bunlardan bazıları şöyle: 

  • EZBERE DAYALI EĞİTİM: 

Bilimsel çalışmalara göre MEB’e bağlı okullarda okutulan müfredatlar, yüksek oranda alt düzey öğrenme basamaklarına karşılık gelen kazanımları içeriyor. Bu durum, çocuklarımızın çağın gerektirdiği yüzyıl becerilerini edinmelerinin önünde engel oluşturuyor. Örneğin sınıf Türkçe dersi müfredatındaki kazanımların yaklaşık yüzde 74’ü anlama ve uygulama basamaklarına; yalnızca yüzde 26’sı ise analiz, değerlendirme ve yaratma basamaklarına karşılık geliyor. 

Öğretmen yetiştirme süreci ile ilgili alınan kararlar “nitelikli öğretmen” hedefi ile uyuşmuyor. Ücretli öğretmenlik uygulamasında öğretmenlik için gerekli asgari yeterlikleri taşımayan kişilerin bile herhangi bir kontrol mekanizması olmadan öğrencilerle temas edebiliyor olması, çocuk ve gençlerin nitelikli eğitime erişim hakkını sekteye uğratıyor. Dezavantajlı bölgelere ve okullara deneyimli öğretmen istihdamı yapılamıyor. KPSS kaldırılmalı. Bunun yerine öğretmen yeterliklerini ve öğretmenlerin pedagojik alan bilgilerini değerlendiren bir yazılı sınav olmalı. 

Yükseköğretim sistemi merkeziyetçi, katı ve tek tip bir yapılanmaya sahip. Sistem, akademik kadro ve eğitim öğretimin niteliği bağlamında dünyanın gerisinde kalıyor. Sisteme açık öğretim modeli egemen oluyor.

  • MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM: 

Genç işsizliği öteleyen değil engelleyen bir mesleki eğitim anlayışına ihtiyaç funduszeue.infoi ve teknik eğitimde öğrenci sayılarını artırarak işsizliğin baskılanmasına aracılık eden politikaların toplumsal bir felakete yol açma olasılığı bulunuyor. 

  • KADEMELER ARASI GEÇİŞ SİSTEMLERİ: 

Okulun kıymetsizleştiği, öğrencilerin okul dışı kaynaklara mahkûm edildiği bir sistem ülkenin felaketidir. Sınav odaklı yaklaşım okullardaki eğitim öğretim süreçlerini kıymetsizleşfunduszeue.infor, öğrencileri bir sonraki kademeye geçiş için hazırlayan dev bir dershane sistemine dönüştü.Öğrencilerin yalnızca yüzde 10’unu seçmek gibi bir amaçla yola çıkılan LGS’de öğrencilerin yüzde 80’inden fazlası sınava giriyor.“ Nitelikli okul kandırmacası”ndan ibaret olan ortaöğretime geçiş sınavı tüm öğrencilerin odağı olmaktan çıkarılmalı.

  • KRİZLERE DAYANIKLI EĞİTİM SİSTEMİ:

Türkiye’de herhangi bir kriz durumunda pek çok toplumsal kurum ve hizmet arasında ilk vazgeçilenin okullar ve çocukların eğitimi olması endişe verici. Kriz durumlarında ilk tepkilerden biri haline gelen okul kapatma uygulaması nedeniyle çocukların ve gençlerin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişim süreçleri bütüncül olarak sekteye uğruyor.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası