yaygın eğitim sertifikası / Yaygın Eğitim nedir ve özellikleri nelerdir? Yaygın eğitimin örgün eğitimden farkları nelerdir

Yaygın Eğitim Sertifikası

yaygın eğitim sertifikası

Yaygın Eğitim nedir ve &#;zellikleri nelerdir? Yaygın eğitimin &#;rg&#;n eğitimden farkları nelerdir

Haberin Devamı

 Yaygın eğitim bünyesinde eğitim almak isteyen kişiler, topluma ve kendilerine faydalı birer kişi olmayı kendilerine amaç edinmişlerdir. Bu sebeple kişilerin iş odaklı, hedef odaklı, yaratıcı düşünce ve yeteneklerine göre eğitim alacaklarından dolayı eğitime başlamadan önce kendilerine soru sormaları son derece önemlidir. Yaygın eğitim esnek bir yapıya sahiptir. Bu nedenle kişilerin hedeflerine ulaşması ve öğrencilerden dönüt alınması daha kolay bir hale gelmiştir. 

Yaygın Eğitimin Özellikleri Nelerdir?

Toplum ihtiyaçlarına yönelik belirlenen kurslar ve dersler düzenlenir. 

Herhangi bir yaş kısıtlaması yoktur ve bu sayede ömür boyu devam eder. 

Kısa süreli olması nedeni ile ekonomiktir. 

Kişilerin talepleri söz konusudur. 

Bireylere meslek edindirmek en önemli amacıdır. 

Meslek edindirmenin yanı sıra kişilerin toplumda yer edinmelerini yani sosyalleşmelerini sağlamaktadır. 

18 yaşının altında olan kimseler, aileleri ile birlikte giderek kayıt yaptırabilmektedir. 

Ders saatleri son derece esnektir. Kişilerin kursu yarın bırakmaları herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. 

Haberin Devamı

Yaygın Eğitimin Örgün Eğitimden Farkları Nelerdir?

Örgün eğitim belirli bir müfredat çerçevesinde gerçekleştirilirken, yaygın eğitimde böyle bir durum yoktur. 

Örgün eğitim için önceden planlanmış müfredatın dışında sınıf sistemi de mevcuttur. Fakat yaygın eğitimde böyle bir durum söz konusu değildir. 

Örgün eğitimin ön koşulu bir önceki dönemi başarı ile tamamlamak ve diploma almaktır. Yaygın eğitimde diploma ön koşulu bulunmazken başarılı sayılan kişilere sertifika, kurs bitirme belgesi verilmektedir. 

Örgün eğitim devlet tarafından resmi olarak tanınmaktadır. Yaygın eğitim ise devlet tarafından tanınmamaktadır, fakat devlet açmış olduğu kurslar ile kişileri topluma kazandırmak adına yaygın eğitime destek vermektedir. 

Haberin Devamı

Örgün eğitimin içeriği, MEB'in belirlemiş olduğu amaçlara göre belirlenmektedir. Yaygın eğitimin içeriği ise, bireylerin amaçlarına göre belirlenmektedir. 

Örgün eğitimde belirli bir yaş sınırlaması mevcuttur. Örneğin, ilkokul örgün eğitimin 1. basamağıdır ve ilkokula başlama yaşı 7'dir. Yani 30 yaşında bir kimse ilkokula başlayamaz. Yaygın eğitimde ise belirli bir yaş sınırlaması yoktur. Her yaş grubunda olan kişiler, istedikleri eğitimi almakta özgürdür. 

Örgün eğitim vermekte olan kurum ve kuruluşlar şunlardır: İlkokul, Ortaokul, Lise ve Üniversiteler. Yaygın eğitim vermekte olan kurum ve kuruluşlar ise şunlardır: Mesleki Eğitim Merkezleri, Kurslar, Halk Eğitim Merkezleri vb. kuruluşlardır. 

Haberin Devamı

Örgün eğitim, ardışık eğitim modeli iken yaygın eğitim ardışık değildir.

Yaygın Eğitim Sertifika Belgesini almak için;



Tamamladığınız kursun belgesini ilgili Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden bir defaya mahsus basılı belge (sertifika) olarak alabilirsiniz. 

Tamamladığınız kursun 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi'ne artık E-Devlet Kapısından da kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda yeni bir hizmet devreye girdi. Derslerini tamamlamış kursiyerler, kurs merkezine gitmeden sertifikalarına E-Devlet Kapısı uygulamasından ulaşabilecekler.

Sertifikalar, kare kod ve barkod sistemi ile üretildiği için herhangi bir imza yada resmi onaya ihtiyaç duyulmadan kullanılabilecek.

·         funduszeue.info (E-Devlet) sayfasına girin.

·         T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresinizle sisteme giriş yapın.

·         Açılan sayfada arama kutusuna 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' yazın.

·         Çıkan sonuçlarda 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama (Milli Eğitim Bakanlığı)' bağlantısına tıklayın.

·         Açılan listede tamamladığınız kursun 'Barkodlu Belge' butonuna basarak belgeyi görüntüleyebilir ve yazıcıdan çıktısını alabilirsiniz.

·         E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT'ye giderek şifre talebinde bulunabilirsiniz.


Farklı Eğitim Belgeleri İçin e-Devlet Üzerinden Sertifika Sorgulama Nasıl Yapılır?

Normal eğitim sürecimiz sonunda bunu kanıtlamak için nasıl ki diploma alıyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı diğer kurumlarda aldığımız eğitimleri de bir sertifika belgesi ile kanıtlayabiliriz. Söz konusu sertifika belgeleri kişinin yaygın eğitim ya da benzeri bir alanda aldığı eğitimi gösterir. Çoğu zaman bu belge eğitim sonunda kişiye elden teslim edilir ama bazen dijital olarak da teslim edilmektedir.

Peki diyelim elimizdeki sertifika belgesini kaybettik ya da dijital bir kopyasına ihtiyacımız var; hiç endişeniz olmasın çünkü e-Devlet üzerinden ücretsiz bir şekilde sertifika sorgulaması yaparak ihtiyacınız olan belgeye saniyeler içerisinde ulaşabilirsiniz. Tabii aradığınız belge türüne göre yapacağınız işlemler değişebilir. Gelin e- Devlet üzerinden sertifika sorgulama nasıl yapılır, adım adım tüm detaylarıyla görelim.

e-Devlet üzerinden sertifika sorgulama nasıl yapılır?

sertifika sorgulama

Yaygın eğitim sertifika belgesi sorgulama:

e-Devlet üzerinden yaygın eğitim sertifika belgesi sorgulama işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer işlem sonucunda kayıtlarda herhangi bir sertifika belgesine rastlanmadıysa sertifikayı aldığınız eğitim kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. 

Özel öğretim kurumlarından alınan kurs bitirme belgesi sorgulama:

e-Devlet üzerinden özel öğretim kurumlarından alınan kurs bitirme belgesi sorgulama işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer işlem sonucunda kayıtlarda herhangi bir kurs bitirme belgesine rastlanmadıysa sertifikayı aldığınız eğitim kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. 

sertifika sorgulama

Motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama:

e-Devlet üzerinden motorlu taşıt sürücü sertifikası sorgulama işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer işlem sonucunda kayıtlarda herhangi bir sertifika belgesine rastlanmadıysa sertifikayı aldığınız eğitim kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. 

sertifika sorgulama

Nitelikli elektronik sertifika sorgulama:

e-Devlet üzerinden nitelikli elektronik sertifika sorgulama işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer işlem sonucunda kayıtlarda herhangi bir sertifika belgesine rastlanmadıysa sertifikayı aldığınız eğitim kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. 

sertifika sorgulama

Üniversiteye özel sorgulama:

e-Devlet üzerinden sertifika sorgulama işlemi için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Eğer işlem sonucunda kayıtlarda herhangi bir sertifika belgesine rastlanmadıysa sertifikayı aldığınız eğitim kurumu ile iletişime geçebilirsiniz. 

e-Devlet üzerinden sertifika sorgulama işlemi hakkında bilmeniz gerekenler:

Yukarıdaki adım başlıklarının benzerliğinden de anlaşılacağı üzere e-Devlet üzerinden sertifika sorgulama işlemi için uygulamanız gereken adımlar neredeyse aynıdır. Çünkü e-Devlet, kullanıcı dostu bir arayüz ile herkesin aradığını en kolay şekilde bulmasını amaçlayan bir sistem sunmaktadır.

Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, hangi sertifika belgesini sorguladığınızdır. Çünkü sertifika olarak hepsini genelliyor olsak bile aslında resmi tanımları değişiklik göstermektedir. Bu nedenle arama konusunda herhangi bir sıkıntı yaşadığınız zaman ilk olarak eğitim aldığınız kurum ile iletişime geçmeli ve aradığınız belgenin tam olarak adını öğrenmelisiniz. 

Alınan bazı sertifikaları belgeleri hemen e-Devlet kayıtlarında görülmeyebilir. Çünkü eğitim kurumlarının farklı uygulama prosedürleri vardır. Bazıları birkaç gün içinde bile sistem kaydı oluşturabilirken bazıları farklı işlemler yapmak zorunda oldukları için bu süreç uzayabilir. Konu hakkında da en doğru bilgiyi yine eğitim kurumunuzdan alacaksınız. 

e-Devlet üzerinden sertifika sorgulama işlemi sonrası aldığınız belgeleri resmi işlemlerde kullanabilirsiniz ancak dikkatli olmanızda yarar var çünkü bazı işlemler için istenilen belgelerde, söz konusu sertifikayı veren eğitim kurumu yetkilisinin ıslak imzası istenebilir. Bu nedenle belgeyi hangi işlem için kullanacağınıza dair bir ön araştırma yapmanız işinizi kolaylaştıracaktır. 

Farklı eğitim kurumlarından aldığınız belgeler için e-Devlet üzerinden sertifika sorgulama nasıl yapılır sorusunu yanıtlayarak uygulamanız gerekenleri adım adım tüm detaylarıyla anlattık. 

Emoji İle Tepki Ver

2

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası