kimyasal peeling evde uygulama / Evde Uygulanabilen En İyi Kimyasal Peeling'ler

Kimyasal Peeling Evde Uygulama

kimyasal peeling evde uygulama

evde kimyasal peeling

6. Ne yapsam asit de kullansam alnımdaki geçmeyen komedonlarım için kolları sıvadım ve TCA gibi güçlü bir asite geçmeye karar verdim ve serüvenimi burada sizlerle paylaşacağım, adım adım. Zamanla güncel fotoğraflar koyar editlerim ki benimle birlikte gelişmeleri görebilin diye.

Eveet bugün Noya Kimya&#;dan beklediğim TCA %20 sorunda geldi, daha önce aynı firmadan Glikolik Asit %10 almış ve memnun kalmıştım. Anlatmaya başlamadan önce yüzümün tamamen asitlere alışık olduğunu belirtmeliyim, Nib+fab glikolik pedlerle başlamış daha sonra extreme olanlara geçmiştim, en başta asit yüzdeliği minimum ürünlerle başlamalı cildinizi alıştırmalısınız ve cildiniz alıştıkça oranını arttırmanız gerekiyor ama yüzünüz kaldırım taşı değilse ya da çelikten üretilmediyse asla yukarıdaki süslü arkadaşım gibi %60 oranında bir asiti oranıza buranıza sürmeyin. Her şeyin dozu ve bilinçli kullanımı yararlıdır. Ben %10 gibi oranları günlük kullanan biri olarak %20lik bir asidi haftada bir anca uygulayabilirim. Zaten oranı TCA %20 gibi bir uygulamadan sonra üç gün içinde deri değiştireceğimi öngörüyorum, yeni derime asla asit süremem, siz de böyle uygulayın, düzelteyim derken cildiniz elinizde kalır mazallah süslüler.

Hazırsanız başlıyorum anlatmaya; Az önce TCAyı bir miktar pamuğun içine döküp yüzümü hafifçe sildim, anında karıncalanmaya başladı (bu sizi korkutmasın, canınız aşırı derecede yanmıyorsa bu çok normal bir etki) 3 dk kadar bekletip asitle birlikte gönderdikleri sonlandırıcı solisyonu bu sefer pamuğa döküp tekrar sildim tüm yüzümü. Vazgeçilmez kombinim yüz yıkama jelim ve Xaomi İnface&#;imle cildimi iyice arındırdım. Aynaya bir baktım ki cildim disko topu gibi ışıldıyor, Fotoğrafını ekleyeceğim aşağıya. (iki güne soyulmaya ve yenilenmeye başlayacak muhtemelen ve bebeksi cildime merhaba diyeceğim) Hemen ardından çok kuru ciltliler için özel olan Bepanthol onarıcı bakım merhemini sürdüm ve yüzümdeki gerginliği aldım. Şuan bile arınmış pürüzsüz görünüyor canım yüzüm. Siyah noktası hiç olmayan biriyim asitlerle kimyasal peeling uygulamalarımdan dolayı ama olsaydı bile onları da söküp atardı bence.

Bundan sonraki süreci editliyor olacağım, öpüldünüz canım süslülerim

Önemli uyarı! Sakın asitli peeling işlemlerinizden sonra +50 spf sürmeden kafınızı dahi dışarı çıkarmayınız. 

2. Gün editi; çok çok ince bir zar şeklinde çene ve ağız çevremden soyulmalarım başladı, rahatsız etmiyor hiç, hatta sabah aynaya baktığımda gördüm ve şaşırdım. herhangi bir gerilme yok cildimde hissedilir bir şekilde, merhem kullanmaya ve bol su içmeye devam ediyorum. Şuan her şey istediğim gibi. Yüzüm tamamen soyulduktan sonra da editlerim. 

2. hafta editi; Soyulmalarım bitmek üzere, haşır haşır soyulmadığı için bazen yüzümün soyuluyor olduğunu bile unutuyorum. bu süreçte komedonlarımdan bazıları yüzeye çıkıp kendi kendilerine yok oldular. devamkee

21 şubat mart

Evde Uygulanabilen En İyi Kimyasal Peeling'ler

Kimyasal Peeling'ler Ne İşe Yarar?

Öncelikle, leke tedavisinde kullanılan kimyasal peelingler mutlaka klinik ortamda ve bir dermatolog tarafından uygulanmalı. Fakat günümüzde ev ortamında topikal olarak güvenle kullanılabilen etkili ürünler de bulunuyor. Bu peeling'lerin formülünde, alfa hidroksi asitler (glikolik, laktik ve mandelik asitler), beta hidroksi asitler (akne ile savaşan salisilik asit gibi) ve meyve enzimleri gibi yumuşak arındırıcı aktif bileşenlerin bir karışımını bulunur. Cildin en üst tabakasını nazikçe soyarak, yenilenmiş bebeksi bir cilt ortaya çıkmasına yardımcı olurlar.

Kimyasal Peeling'ler Nasıl Uygulamalı?

Bu tarz ürünleri ilk kez kullanıyorsanız cildinizi alıştırmanız gerekli. Kimyasal peeling'lerin cildinizde hafif bir karıncalanma hissi yaratması normaldir. Önce 10 dakika bekleterek başlayın. İlerleyen günlerde 20 dakikaya kadar bekletebilirsiniz. Cildinizin tamamına sürmeden önce, düşük konsantrasyonlu bir peeling (yüzde 5 ila 10 arasında glikolik asit gibi) ile cildinizin küçük bir bölgesinde deneme yapın. Uzmanlar mutlaka gece uygulanması gerektiğinin de altını çiziyor. Akne probleminiz veya aşırı hassas bir cildiniz varsa bu ürünleri kullanmadan önce mutlaka dermatoloğunuza danışın. Peeling uygulamasından sonra hassas cildinizi yatıştırmak için, gliserin ve seramidler gibi sakinleştirici bileşenler içeren bir nemlendirici uygulayın.

Kimyasal peeling nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Estetisyen ve güzellik uzmanı Dr. Mustafa Karataş kimyasal peeling'de kullanılan malzmeleri şu şekilde açıklıyor,"Kimyasal peeling için en çok glikolik, laktik ve meyve asitlerini içeren "Alfa Hidroksi Asitleri (AHA)" tercih edilmektedir. AHA, meyvelerden ve diğer besinlerden elde edilen doğal asitlerdir ve yüzeysel peeling maddesi olarak kullanılır. TCA (trikloroasetik asit) ile orta derinlikte, Fenol (karbolik asit) ile daha derin peeling yapılır, bu tedavi metodları daha farklıdır.."

KİMYASAL PEELİNG'İN YARARLARI

Kimyasal peeling gözaltı ve ağız çevrenizdeki ince kırışıklıkların, güneş ışınlarının neden olduğu belirtilerinin,sivilce izleri ve güneş lekelerinin azalmasına yardımcı olur.

KİMYASAL PEELİNG SONRASI

Kimyasal peeling nasıl yapılır

Güzellik uzmanı Pervin Dinçer kimyasal peeling sonrası uygulama yapılan bölgeyi 8 saat boyunca yıkamamayı ve saat süreyle makyaj yapılmamasını öneriyor. Cildi kurudukça nemlendirilmesi gerektiği belirten Dinçer kimyasal peeling sonrası hafif nemlendiriciler, derin kimyasal peeling uygulamalarından sonra yoğun nemlendirici kullanılması gerektiğini söylüyor.

Haberin Devamı

KİMLER KİMYASAL PEELİNG YAPTIRABİLİR?

Yüz bölgesinde rasyasyon tedavisi uygulanlar, hamileler, kalp hastaları, son 2 ay içerisinde laser soyma işlemi veya plastik cerrahi operasyonu geçirenler hariç isteyen herkes kimyasal peeeling yaptırabilir.

KİMYASAL PEELİNG

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling Nedir?

Yaşımız ilerledikçe cildimiz kendini eskisi gibi hızlı bir şekilde yenileyemez, bu durum ise cildin mat bir görüntüye sahip olmasına yol açar. Ayrıca elastikiyet ve dış etmenlere karşı dayanıklılığı azalır. Ameliyatsız bir kozmetik işlem olan kimyasal peeling işlemi bu senaryoda adeta ‘’can simidi’’ olur.

Kimyaal peeling, yüz, boyun ya da el bölgesine asidik formülasyonlu kimyasal bir solüsyonun uygulanmasıyla cildin üst tabakasının soyulmasını sağlayan kozmetik bir işlemdir. Soyulan cildin altından gelen deri daha pürüzsüz ve taze olur ve bu da cildin görüntü kalitesinin yüksek olmasını sağlar.

Uygulama sonrası, önceki haline göre cilt lekelerinde azalma, ince kırışıklıklarda azalma veya yok olma, ciltte canlı, sağlıklı ve gergin görünüm, gözeneklerde küçülme, yumuşaklık ve parlaklıkta artma sağlanır.

Asidik kimyasal solüsyon bir anlamda cilde kontrollü hasar verir, kabaran cilt ise kendiliğinden soyulmaya başlar. Kimyasal peelingin etki mekanizması şu şekildedir: Asidik özellikli ürünlerin cilde sürülmesiyle deri üzerinde hafif ve kontolünün bizde olduğu bir yanık oluşur, derinin üst tabakasındaki hücreler arası bağlar zayıflar ve hücrelerin dökülür. Üst tabakada ki hücrelerin dökülmesiyle (gözle görebileceğiniz pul pul dökülme) yeni deri hücrelerinin yapımı hızlanır ve cilt taze hücreler ile kaplanmış olur. Bu işlem cilt yapısında herhangi bir kalıcı incelme yapmaz.

Bazen birbirine alternatif olarak sunulsa da, kimyasal peeling dermabrazyon, mikrodermabrazyon ile kombine şekilde kullanılabildiği gibi farklı çözümlerde sunabilmektedir. Bunun yanında, “kimyasal peeling mi dermaroller mi”, sorusu ile de bu yöntemler birbirine rakip oldukları algısıyla da karşılaşmaktayız, ancak olamadıklarını söyleyebiliriz.

Kimlerin Kimyasal Peeling Yaptırması Önerilir?

Dolayısıyla yukarıdaki maddelerden bir veya birden fazlasına sahip kişiler için kimyasal peeling işlemi oldukça yararlı olacaktır. Toplumda kimyasal peelingin cilt lekeleri tedavisinde kullanılması en yaygın bilinen kullanım alanıdır. Ayrıca kimyasal peeling gözenekleri sıkılaştırmada kullanılan en etkili yöntemlerden birisidir.

Kimyasal Peeling 2

Kimyasal Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Öncelikle belirtmemiz gerekir ki ne çeşit bir ürün kullanılacağı size ne kadar derin bir soyma tedavisi uygulanacağı ve sizin estetik beklentilerinize göre değişmektir. Diğer yandan tedavinizin iyileşme süresi ile ilgili beklentiniz de ne çeşit bir ‘’peel - asit’’ kullanılacağını etkileyen diğer bir faktördür.

AHA (Alfa hidroksi asitler): Laktik, glikolik ve meyve asitleri bu gruba girer. Glikolik asit günümüzde kullanılan en yaygın yüzeyel peeling ajanıdır. AHA’lar kolajen ve elsatin üretmini uyararak cilt dokusunu iyileştirir. Belirli gıdaların yapısında bulunan organik asitlerden oluşur. Bunlardan en sık kullanılan şeker kamışından elde edilen glikolik asittir. Laktik asit ise sütün ekşimesiyle ortaya çıkan ekşimiş sütten elde edilir. Malik asit ve Pirüvik asit ise farklı meyvelerin içeriğinde bulunan doğal asitlerden meydana gelir.

Glikolik asit kullanımı ile derinin epidermis tabakası kısmi olarak kaldırılarak hücrelerin kendilerini yenilemeleri ve cildin canlanması sağlanmaktadır. Bu yöntem derin peeling yöntemlerine oranla daha kontrollü olarak cildi yeniler.
Kullanılan glikolik asidin gücüne bağlı olarak haftalık ya da aylık olarak uygulanabilir. Doktorunuz cilt tipi özelliklerinize ya da diğer faktörlere bağlı olarak bu konuda bir süreç belirler.

Jessner solüsyonu: Yüzeyel soyma işlemimi için kullanılmaktadır. Jessner solüsyonu %14 salisilik asit, %14 laktik asit, %14 ise resorsinol içermektedir. Akne eğilimli ciltlerde, gözeneklerin sıkıştırılmasında oldukça olumlu sonuçlar vermektedir. Ayrıca ince çizgiler için oldukça etkiliyken, derin kırışıklıklar ve akne izleri için kullanımında etkisi sınırlıdır.

TCA (Triklorasetik Asit):. Orta-derin peeling işlemleri için en sık kullanılan TCA (triklorasetik funduszeue.info solüsyonlarında kimyasal yoğunlukları değiştirilerek cildin ne kadar derinliğine nüfuz edileceği ayarlanabilmektedir.

TCA’nın deriyi soyma derinliği AHA’ya göre daha fazladır ve ancak çok ciddi kontrol altında ve bu konuda tecrübeli bir dermatolog gözetiminde yapılmalıdır.

TCA, “postenflamatuvar hiperpigmentasyon” denilen duruma neden olabileceği için koyu ciltli kişilere uygulanması önerilmez fakat doğru kişiye uygulandığında oldukça etkili bir cilt yenileme tekniğidir.

İyileşme süresi birkaç günden birkaç haftaya kadar sürebilir.

Uygulama nasıl yapılmaktadır? Aşamaları Nelerdir? Kimyasal peeling Hangi Sıklıkla Yapılır?

DK Klinik'te kimyasal peeling nasıl yapılıyor?


Kimyasal Peeling’in Yan Etkileri Nelerdir? İşlemin Riskleri Var mıdır?

Bize kimyasal peeling ile ilgili bize sorulan soruların bazıların da “kimyasal peeling iz bıraktı”, “kimyasal peeling leke yaptı”, “kimyasal peeling leke bıraktı”, “kimyasal peeling sonrası kahverengi lekeler”, “kimyasal peeling sonrası yüzde şişme” gibi kaygılar sıklıkla belirtilmektedir. Bu bölümde bu kaygıları yanıtlamaya çalıştık.

Kimyasal peelingin tehlikeli bir işlem olduğunun halk arasında sıkça dillendirilmesinin en büyük nedeni bu işlemin güzellik salonu statüsünde olan ve güvenilirliği sorgulanabilecek yerlerde yapılmasından kaynaklıdır. Kimyasal peeling ciddi bir işlemdir, dolayısıyla sadece doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Aksi takdirde cilidinize önemli zararlar verebilir.

İşlem, dermatolog tarafından yapıldığı müddetçe işlemin ciddi riskleri yoktur.

Riskleri ve yan etkilerin görülme sıklığını değiştiren diğer faktörler: Cilt tipiniz, işlemden sonra güneşten korunmaya özen gösterilip gösterilmemesi ve işlemin uygulama derinliğidir.

Tabii her ne kadar kozmetik işlemlerin bazı durumlarda yan etkileri olsa da doktor gözetimi olduğu takdirde etkileri sınırlı olur ve hemen önlem alınabilir.

Birkaç gün ile haftaya kadar süren ciltte kızarıklık olması ve bunun ayrıca ciltte kuruluk, hassasiyet ve cildin pul pul olması beklenen bir süreçtir. Yan etki olarak algılanmamalıdır.

İşlemden sonra aşağıdaki yan etkiler görülebilir. Bunların en sık olanı kimyasal peelingin leke bırakabilmesidir.

Kimyasal Peeling Öncesinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İşlemden 3 gün önceye kadar kaçınılması gerekenler:

İşlemden bir hafta öncesine kadar cildin nemlendirilmesi, iyileşmeyi hızlandırmak için sigaraya ara verilmesi ve aspirin gibi kan sulandırıcı ilaçların alınmasına ara verilmesi önerilir. İşlem günü oluşabilecek komplikasyonları minimize etmek için erkeklerin traştan uzak durması, kadınların ise makyajdan kaçınması önerilir. İşlem günü terlemeye yol açacağı için spor ve egzersizden kaçınılması önerilir.

Kimyasal Peeling 4


Kimyasal Peeling Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kimyasal Peeling Kimlere Uygulanamaz? Hangi Durumlarda Yapılmaz?

Kimyasal Peeling İşleminden Sonra İyileşme Süresi Nedir?

İşlemin iyileşme süresini belirleyen en önemli faktör yapılan işlemin türüdür. Yüzeysel soyma işlemlerinden derin soyma işlemine doğru gidildikçe iyileşme süresi artacaktır. Ayrıca kimyasalın yoğunluğunun artması da iyileşme süresini arttırır. Yine de bu soruya net bir yanıt vermek zordur çünkü kişilerin ciltlerinin vereceği reaksiyonlar ve iyileşme hızları değişmektedir.

Yüzeyel tipte gün süren kızarıklık, hafif soyulmalar olur. Derin peeling uygulamasında ödem ve deride gerginlik yanı sıra kahverengi bir tabaka oluşumu olağandır; bu tabaka günde soyulur.

İşlemin etkisini ne zaman göstermeye başlayacağına verilecek yanıt ise: Genel olarak işlemden sonra saat içinde cildiniz soyulmaya başlar ve 7 ila 10 gün içerisinde iyileşme beklenir.

İşlem Sırasında Acı Hisseder Miyim?

İşlem esnasında dk sürebilen hafif yanma ve batma hissi olabilir. İşlem sonrası günlük yaşama dönülebilir.

Kimyasal Peeling Evde Uygulanabilir Mi?

DK Klinik olarak evde peeling uygulanmasını önermiyoruz. Bunun birkaç sebebi var. Bunlardan ilki olası yan etkiler sonrasında dermatoloğa görünme ihtimalinizin yüksek olması. Diğeri ise evde peeling yapılması için üretilen ürünlerin etkisinin sınırlı olmasıdır.

Evde kullanmanız için üretilen ürünlerin neredeyse tamamı yan etki görülme riskini düşürmek için oldukça düşük düzeyde konsantrasyon içeriyor. Bu da eğer güneşin etkilerinden kurtulmak isteyen ya da cildinde ciddi bir düzeyde iyileşme bekleyen kişiler için hayal kırıklığına yol açmaktadır.

Profesyonel olduğu ibaresi olan ürünleri ise evde kullanmak ciddi tehlikelere yol açabilir çünkü bu ürünlerde yüksek derecede konsantrasyon içeriyor. Doğru ellerde uygulanmadığı takdirde enfeksiyon ya da ciltte iz gibi can sıkıcı sonuçlarla karşılaşılabilir. Dolayısıyla konuyla ilgili bilgi almak için mutlaka dermatolgunuzla görüşmelisiniz.

Kimyasal Peeling Cilt Rengini Açar Mı?

Yüz bölgesi dışında sıklıkla karşıklaşılan sorulardan birisi de “kimyasal peeling nerelere uygulanır” olmaktadır. Öncelikle söylenebilir ki cilt renginin açılması istenen tüm bölgelerde kullanılabilir. Koyu ten rengi bulunan bölgelerde, örneğin koltukaltı bölgesi, bikini bölgesi gibi alanlara uygulandığı takdirde cilt rengini açmaktadır.

Kimyasal Peeling Kaç Yaşından İtibaren Yapılabilir?

İşlem için FDA tarafından belirlenen bir yaş limiti yoktur. Sivilce sorunundan kurtulmak isteyen ergenlik dönemindeki kişilerden 70’li yaşlarda daha pürüzsüz bir cilt isteyen kişilere kadar doktorun uygun göreceği herkes kimyasal peeling yaptırabilir.

Kimyasal Peeling Yazın Yapılabilir Mi? Kimyasal Peeling Hangi Aylarda Yapılır?

Güneşten korunmak yazın zorlaşacağı için işlemin genellikle yazın yapılması önerilmez. Eğer işlemden sonraki bir hafta boyunca evinizden çıkmamayı düşünüyorsanız ya da ekseriyetle dışarı çıktığınız zamanlarda güneşten korunabilecekseniz (yüksek faktörlü güneş kremi kullanmak siyah şemsiye kullanmak, şapka kullanmak) yüzeyel kimyasal peeling işlemi uygulanabilir. Ancak biz Kliniğimizde ilkbaharın sonlarından başlayıp, sonbahar ortalarına kadar kimyasal peeling uygulaması yapmıyoruz.

Kimyasal Peeling 3

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası