insanların hayatındaki sorunlar / Engelli İnsanlar Günlük Hayatta Ne Gibi Sorunlar Yaşıyorlar? – Forum Sınıf

Insanların Hayatındaki Sorunlar

insanların hayatındaki sorunlar

kilolu insanların sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlar

8. kendimi bildim bileli balık etliyim ve insülin direncim de olduğundan zor kilo veriyorum fakat bu olayı insanlara anlatmak için artık kendimi yormuyorum. Fakat beni her yıl yoran bir muhabbet var ki şöyle yılda bir görüştüğüm akrabalarla konuşacak başka muhabbetimiz olmadığından;

-kilo mu aldın sen?

-güzel olmuş yüzün böyle dolmuş vsvsvs(sonrasını duymazsın)

arkadaş yıllardır aynı kilodayım balık etliyim bacaklarım popom tombik ama anlatamazsın, anlamazlar. he bir de insülin direncinden dolayı beslenmeme dikkat ettiğimde diyet yapıyorum sanılıp paso diyetten, gördükleri zayıf insanlardan, nasıl o insanların zapzayıf olduğundan, bahsedip verirsin ya sen de istersen inşallah filan diye lomlom konuşan akrabalarım var ki. evlere şenlik :)

benim karşılaştığım sorunların çoğu psikolojik yani anlayacağınız :)

17 ağustos ağustos

Oynanmış genler, yaşça büyüyen nüfus, yükselen deniz seviyeleri ve daha birçok olumsuz gelişme yüzünden dünya hiç olmadığı kadar hızlı değişiyor. Peki bu gezegeni mesken edinmiş insanlık önümüzdeki 30 yılda başka nelerle karşılaşacak? Böyle uzun bir zaman diliminde yaşanacakları öngörmek elbette kolay değil. Tamamen tahmin edebilmekse neredeyse olanaksız. Fakat elimizdeki ipuçlarına dayanarak geleceğin olası 10 büyük sorunu listeledik.

1 Genetiğiyle Oynanmış İnsanlar

İnsanların DNA’sını düzenlemeye yönelik ortaya çıkan son teknolojik gelişmeler beraberinde birçok tartışmayı da getirdi. Bu teknolojiler temelde insan DNA’sını değiştirerek kanser gibi hastalıkları bitirmeyi amaçlıyor. Aslında kulağa çok hoş gelen bu gelişme niçin bu kadar büyük tartışmalar yaratıyor? Çünkü bu DNA değişimi sağlıkla ilgili konularla sınırlı kalmıyor ve etik tartışmalarına neden olan meselelere de değiniyor. Örneğin “tasarlanmış bebekler” projesiyle embriyonun zihinsel ve fiziksel özellikleri üzerinde oynanabileceği de söyleniyor.

2 Hiç Olmadığı Kadar Yaşlı Toplumlar

İnsan nüfusunun patlama noktasında olduğu gerçeği artık herkes tarafından kanıtlandı. Fakat bu nüfus meselesinin farklı bir boyutu daha var: İnsanlar artık daha uzun yaşıyor. Sağlık sektörünün gelişimi açısından harika bir sonuç gibi gözüken bu gerçek beraberinde, “Tüm bu yaşlı insanlarla kim ilgilenecek” sorusunu da getiriyor. Günümüzde yaşını aşmış insanların sayısı bin. yılı itibariyle bu sayı daha da artacak ve 26 milyona ulaşacak. İngiltere, Japonya gibi gelişmiş ülkelerde 65 yaş üstü insanlar toplumun çoğunluğunu oluşturacak. Önümüzdeki yıllarda yaşlı bakımı en önemli meselelerden biri olacak.

3 Kayıp Şehirler

İçinde bulunduğumuz yüzyılda şehirlerin ne kadar değiştiğini anlamak için sadece Miami’ye bakmak yeterli. İklim değişikliğinin de tetiklemesiyle yükselen deniz seviyeleri, selleri artık günlük hayatın bir parçası haline getirdi. Tüm bunlar inşaat sektörünü de etkiledi ve yeni binalar buna göre tasarlanmaya başladı. Yaşanan sel ve taşkınlar sonucu yeni binaların giriş katları normalden daha yüksek bir seviyeye inşa edilmeye başlandı. Sellerin sürekli hale gelmesi sonucu, deniz seviyesindeki bazı yerleşkelerde toprak kayıpları görülüyor. Ayrıca iklim değişikliği sonucu yaşanan göçler de bölgelerin ekonomisini etkiliyor. Yoğun göç alan bölgeler nüfus patlaması yaşıyor ve altyapı, hizmet ve ekonomik yetersizlikle uğraşıyor.

4 Sosyal Medyanın Evrimi

Sosyal medyanın iletişim olanaklarımızı artırdığı reddedilemez bir gerçek. Aradığımız bilgiye istediğimiz her yerde her zaman zahmetsiz bir şekilde ulaşabiliyoruz. Tabii sosyal medyanın gelişimi sonucu yaşanan her şey olumlu deneyimler değil. Aslında artık hepimiz sanal şiddetin mağduruyuz. Peki 30 yıl sonra durum nasıl olacak? Örneğin günümüzde gizlilik kavramı artık bir şey ifade etmiyor. Özel hayatın ihlali her gün karşılaştığımız bir sorun. Bu, 30 yıl sonra hayal bile edilemeyecek meselelere sebep olabilir. Bununla birlikte bilgi kirliliği de hepimizin şikayetçi olduğu bir konu. Aslında çıkarılan tüm yalan haberler dünyaya bakışımızı etkiliyor. İnternetin hızı sonucu olaylardan anında haberdar olmak başta hepimizi memnun etse de aslında ne kadar yalan habere maruz kaldığımızı anlamak da uzun sürmedi. Facebook’un hayatımızda 20 yıldan az bir süredir var olduğunu düşünün. Daha şimdiden böyle sorunlar yaşıyorsak 30 yıl sonra neler olabileceğini kim tahmin edebilir?

5 Yeni Jeopolitik Gerilimler

Jeopolitik dengelerin ne kadar kırılgan olduğunu bugüne dek yaşadığımız krizlerle anladık. Dünya bir şekilde dengeyi korumayı başarsa da yarın ne olacağını tahmin etmek zor. Örneğin bugünü düşünün: Kuzey Kore artık kontrol edilemez bir güce dönüşmek üzere, göçmen krizi günlük hayatımızın bir parçası haline geldi, seçim sonuçları internet korsanlarının eline geçti, milliyetçilik kavramı dünyayı tehdit ediyor. Geçtiğimiz yılda ve ’de günümüze kadar atılan manşetler siyasi gerilimlerin hiç bitmeyeceğinin habercisi. “Jeopolitik mayın tarlası”, “Örneği görülmemiş bir jeopolitik değişim” gibi manşetlerin altında Kuzey Kore, Suriyeli mülteciler, Brexit gibi meselelerin nasıl bir noktaya varacağının tahmin bile edilemeyeceğini okuyoruz. Peki ’de bu meseleler hakkında ne konuşuyor olacağız?

6 Güvenli Araç Kullanımı

Yüksek hızlı trenler, ucuzlayan uçak biletleri, deniz altı-üstü ulaşım… Tüm bu gelişmelere rağmen karayollarındaki otomobillerde bir azalma fark ettiniz mi? Yanıt elbette hayır. Tersine her gün daha çok araba görüyoruz. Bir yandan sürücüsüz araçlar artarken öbür yandan toplumsal sınıfı ne olursa olsun neredeyse herkese bir araç düşüyor. Çevresel ve altyapısal ihtiyaçlar insanlı ya da insansız taşıtlara yetmiyor. Yollardaki araba sayısı her gün biraz daha artıyor ve elbette bu da hava kirliliği, trafik şiddeti ve kazaları da beraberinde getiriyor. Bugün böyleyse 30 yıl sonra trafik güvenliği ne halde olur?

7 Azalan Kaynaklar

yüzyılda üretilen ortalama bir akıllı telefon 60’tan fazla malzeme içeriyor. Bu malzemelerin çoğu da elbette nadir metaller. Örneğin dünyadaki nadir metallerin yüzde 90’ı Çin’de bulunuyor. İstatistiklere göre önümüzdeki 20 yıl içinde bu ülkenin tüm madenleri tükenecek. Bu örnek sadece Çin özelinde değil elbette. Dünyadaki kaynakların tükenmesi yılını bulmayacak.

8 Öteki “Dünyalara” Yerleşme

Hayatımızda yeni bir kavram var: Uzay turizmi. Peki bu şirketler yaptıkları aktivitelerin güvenliğinden ne kadar emin? İnsanları yaşamaları için Mars’a ya da başka bir gezegene göndermek mümkün mü? Uzay turizmi şirket sahiplerine büyük paralar kazandırıyor ama bu turizm yaygınlaştığında he dünyadaki hem de gittiğimiz gezegenlerdeki durum nasıl olacak?

9 Yükselen Beyin Gücü

Hepimiz beynimizin kapasitesinden biraz daha fazla yararlanmak için bazı maddelere başvuruyoruz. Kimimiz kahveyle yetinirken kimimiz daha güçlü şeylere ihtiyaç duyuyor. Ya da akıllı telefonlar gibi başka aletlerin beyninden yardım alıyoruz. Onların harici hafızalarını kullanıyoruz. Peki bu gibi aletleri karşılayacak maddi güce sahip olmayanlar ne yapıyor? Akıllı telefonu olanla olmayan arasında bir eşitsizlik yaşanıyor mu? Zengin daha da zenginleşiyor mu? Tüm bu sorular bir yana, olayın bir de etik ve yasal boyutu var. Sınava girmeden önce kahve içmek normal ve yasal. Peki bunun yerine bir alet kullansak ya da akıllı bir hap yutsak? İnsanların ve aletlerin beyin gücü kapasitesi arttıkça bu gibi sorular kafamızı daha çok meşgul etmeye başlayacak.

10 Yapay Zekânın Hayatımızdaki Egemenliği

Gelecek bilimciler bazıları ilham verici bazıları ise endişelendirici olan birçok tahminde bulunuyor. Bunlardan biri, yapay zekânın bir gün insan zekâsından daha güçlü olacağını ve bireyselliğini iddia edeceği üzerine. Bu tahmin birçoğumuzun hayal gücünün çok üzerinde ama hepimiz yapay zekânın akıbeti konusunda az da olsa endişe duyuyoruz. Genlerle oynanması meselesinde olduğu gibi yapay zekâ teknolojisinin de etik ve toplumsal boyutları da var. Yapay zekânın insanlığın sonunu getireceği düşüncesi pek olası değil ama hayatımızı büyük oranda etkileyeceği bir gerçek. Son zamanlarda ürkütücü gelimeler de var. Bu etkinin ne kadar olumlu ne kadar olumsuz olacağını ise zaman gösterecek.

Çeviren: Deniz Saldıran

(BBC Future)

etiket Günlük Hayattaki Sorunlara Karşı Buldukları Yaratıcı Çözümlerle Kendilerine Hayran Bırakan 22 Kişi

Haberler

Yaşam

Günlük Hayattaki Sorunlara Karşı Buldukları Yaratıcı Çözümlerle Kendilerine Hayran Bırakan 22 Kişi

Çatal-kaşıksız yemek yemek zorunda kaldığımız veya küçük legolarla dolu halının üstünde, mayın tarlasındaymış gibi her adımda 30 saniye düşündüğümüz zamanlar olmuştur. İşte bu tarz basit ama can sıkan durumlar karşısında buldukları çözümlerle, ihtiyacımız olan şeyin sadece yaratıcı bir zeka olduğunu kanıtlayan görselleri sizin için derledik.

1. "Okulda kuzenimin kulaklarıyla dalga geçen çocuklara malzeme vermemek için onları yapıştırdım."

1. "Okulda kuzenimin kulaklarıyla dalga geçen çocuklara malzeme vermemek için onları yapıştırdım."

2. "Evin içinde gezen kaplumbağamı daha kolay bulmak için böyle bir çözüm buldum."

2. "Evin içinde gezen kaplumbağamı daha kolay bulmak için böyle bir çözüm buldum."

3. "Derslere nasıl mı motive oluyorum?"

3. "Derslere nasıl mı motive oluyorum?"

4. Çocuklarının başarılı bir ressam olmasını umut eden çift

4. Çocuklarının başarılı bir ressam olmasını umut eden çift

5. "Odamdaki Playstation ile FaceTime yaparak banyoda da oyun oynayabiliyorum."

5. "Odamdaki Playstation ile FaceTime yaparak banyoda da oyun oynayabiliyorum."

6. Ah bu kararsızlıklar

6. Ah bu kararsızlıklar

7. Siz kekinizi nasıl isterdiniz?

7. Siz kekinizi nasıl isterdiniz?

8. Yaratıcılık!

8. Yaratıcılık!

9. Havalimanında sabahlamak

9. Havalimanında sabahlamak

Ütüsü olmayan bir mağdurun çözümü:

 Ütüsü olmayan bir mağdurun çözümü:

"Boyunu sordum ve bana bu kartı verdi."

 "Boyunu sordum ve bana bu kartı verdi."

"Arkadaşım, çocuklarının sürekli evdeki kumandaları kaybetmesinden bıkmış."

 "Arkadaşım, çocuklarının sürekli evdeki kumandaları kaybetmesinden bıkmış."

Selfie çubukları böyle mi icat edildi?

 Selfie çubukları böyle mi icat edildi?

Bulaşık yıkamayı sevmeyenlere güzel bir öneri

 Bulaşık yıkamayı sevmeyenlere güzel bir öneri

Bu çocuklar nasıl keyif yapacaklarını iyi biliyor.

 Bu çocuklar nasıl keyif yapacaklarını iyi biliyor.

Yeni Iphone için parası olmayan öğrencinin, kırık telefon ekranı için çözümü.

 Yeni Iphone için parası olmayan öğrencinin, kırık telefon ekranı için çözümü.

Parti zamanı!

 Parti zamanı!

Erkek kardeşim, odasının kokusu hakkında annemin söylenmelerine karşı bu çözümü buldu."

 Erkek kardeşim, odasının kokusu hakkında annemin söylenmelerine karşı bu çözümü buldu."

Dokunma! Yanarsın!

 Dokunma! Yanarsın!

İşine kendini adayan bir baba

 İşine kendini adayan bir baba

Şimdi küçük legolar düşünsün!

 Şimdi küçük legolar düşünsün!

Demokraside çareler tükenmez!

 Demokraside çareler tükenmez!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası