inek kendini emiyor / Birbirlerinin sütlerini emen inekler - Dailymotion Video

Inek Kendini Emiyor

inek kendini emiyor

Emstop İnek (Emme Önleyici)

Emstop Medium Emmeyi Önleyici Dişler

İstenmeyen dönemlerde danaların. düvelerin. ineklerin ve buzağıların annesini emmesini, birbirini emmesini ve idrar emmesini önler.

Hayvana rahatsızlık vermeyen kaliteli plastikten yapılmıştır

Yumuşak materyali ile sabitleme vidası sayesinde kolayca ayarlanabilir

burunda iken yem yiyebilir su içebilirler

sadece burun basmalı model sulukları kullanamazlar fakat kova gibi geniş ağızlı suluklardan su içebilir yem yiyebilirler. 

Emstop İnek (Emme Önleyici), süt sağımı sırasında ineklerin diğer ineklerin meme emmesini engellemek için kullanılan bir üründür. Bu özel aparat, süt sağım işlemi sırasında ineklerin memelerini korumak ve süt verimini maksimize etmek amacıyla geliştirilmiştir.

Emstop İnek, genellikle ineklerin burun uçlarına takılan bir alettir. Bu alet, burun ucuna yerleştirildiğinde ineklerin diğer ineklerin meme emmesini engeller. Böylece, süt sağımı sırasında her inek sadece kendi memelerinden süt verir ve süt hijyenini ve kalitesini korumak için daha iyi bir ortam sağlanır.

Emstop İnek, süt sağımı sırasında inekler arasındaki sürünün hiyerarşik yapısını gözeterek, daha düşük sıralamadaki ineklerin üst sıradakilerin memelerini emmesini engeller. Bu, süt sağımının daha verimli ve düzenli bir şekilde yapılmasını sağlar.

Emstop İnek, ineklerin memelerini korurken aynı zamanda süt sağım işlemi sırasında ineklerin rahat ve konforlu olmasını da sağlar.

Emstop İnek, süt sığırcılığı işletmelerinde süt verimini artırmak, süt hijyenini korumak ve sağım işlemini daha etkin hale getirmek için yaygın olarak kullanılan bir araçtır. Ayrıca, meme sağlığını korumak ve enfeksiyon riskini azaltmak için de önemli bir rol oynar. Emstop İnekler, ineklerin sağlığı ve süt üretimi için önemli bir ekipmandır.

Süt Hırsızı inekler! Sığırların bazı anormal davranışları vardır. Bunlardan bir tanesi de kendisini veya arkadaşlarını emen ineklerdir. İneklerin bu davranışı ile yetiştiricilik yapanlar mutlaka karşılaşmışlardır. Bu durum insanlarda tırnak yeme davranışı gibi bir davranış bozukluğudur. Simental ırkı ineklerde daha sık görüldüğü belirtilmektedir.

Kar amacı güden işletmelerde bu davranış ciddi süt kayıplarına neden olarak maddi kayıplara neden olmaktadır. Kendisini veya arkadaşını emen inekler nedeni ile memede yaralanmalar, meme tahribatı , mastitis (meme ağrısı) gelişirken bazen de bu nedenden dolayı bazı inekler damızlıktan çıkartılmaktadır.

Güncel araştırmalar kötü barınma şartlarının inekleri bu davranışa sevk ettiğini belirtmesine karşın bu davranış bozukluğunun oluşmasında birçok faktörün rol alabileceği düşünülmektedir.

Bazı araştırmalar ineklerde bu davranışın ortaya çıkmasında buzağıların emme refleksinin doyurulmaması ve buzağı döneminde kova ile süt içirilmesini sebep göstermiştir. Kendini veya arkadaşlarını emen ineklerin bu davranışı engellemesi için birçok yöntem geliştirilmiştir. Bunlar arasında hayvana takılan burunsallıklar ve başına arkaya çevirmesine engel olan tasmalar en temel çözüm seçenekleridir. Ancak bu iki yöntem bile bazı hayvanların süt emmesini engelleyememiştir. Süt emmenin engellenmesi için en kesin çözüm cerrahi müdahale görülmektedir. Bu nedenle kendisini veya arkadaşlarını emerek süt hırsızlığı yapan ineklerinizin tedavisi için mutlaka veteriner hekiminiz ile görüşünüz.

Komşum şunu yapmış geçmiş, arkadaşım bunu uygulamış geçmiş gibi çözüm önerileri sadece geçici çözümdür çünkü inekler öğrenmiş oldukları davranış bozuklukluklarını bırakması çok zordur.

Ampirik (Kuramsal bir temele dayanmayan) uygulamalardan vazgeçtiğiniz zaman profesyonel bir yetiştirici olabilirsiniz ancak.

Veteriner Hekim Muzaffer ÇİVLİK

Tags:emen inekineklerde davranış bozukluğukendini emen inekler

Emme Anormallikleri

Süt sığırcılığı ile uğraşan çiftliklerin sorunlarından biri de buzağıların birbirlerini, ineklerin ise hem kendilerini hem de diğer inekleri emmesidir.

Her ırk için geçerli olan bu davranış bozukluğu (anormal davranışlar) Simmental (Fleckvieh) ırkında daha fazla göze çarpmaktadır. Buzağılar birbirlerinin kulaklarını, göbeklerini emerler, hatta göbek yangılarına, göbekte apse oluşumuna yol açabilirler. Buzağılık çağında böyle bir kötü alışkanlık elde edenler ileride inek olduklarında da bu alışkanlığı sürdürebilirler.

İneklerde birbirini emme veya kendini emme sorunu ‘’süt çalma’’ veya ‘’süt hırsızlığı’’ olarak da adlandırılan, süt kaybına ve meme yangısına (mastitise) yol açan bir davranış bozukluğudur. Böyle durumlar ineğin sürüden çıkarılması sonucunu bile doğurabilir.

İki ana sebebin bu anormalliğe yol açabileceği konusunda bilim insanları birleşmişlerdir. Birincisi ırk yatkınlığı, ikincisi ise stres. Özellikle buzağıların kalabalık, sıkışık bir halde tutulmaları önemli bir stres kaynağıdır. Simmental ırkı (Fleckvieh) buzağıların barındırılma koşulları kötüyse birbirini emme sorunu daha da ciddi bir hal alır.

İneklerin kendilerini veya diğer inekleri emmesi çoğunlukla Trueperella pyogenes mastitisine yol açar.

Çözüm Önerileri:

Kalabalık, sıkışık barınaklardan, özellikle Simmental yetiştiriciliği yapılıyorsa, kesinlikle uzak durulmalıdır. Her türlü stres faktörü bu davranış bozukluğuna zemin hazırlar. Stres kaçınılmaz olarak söz konusuysa, stres giderici uygulamalar yapılmalıdır. Buzağılarda; davranış bozukluğu ilk görülen buzağının derhal gruptan ayrılması, diğerlerinin görmesinin ve taklit etmelerinin önüne geçmek bakımından yararlı olur.

Buzağıların mümkünse, buzağı besleme ünitesi (otomatik besleme, buzağı emzirme robotu) ile beslenmesi etkin bir çözümdür. Buzağılar için, içinden süt gelmeyen emzik (kör emzik, kuru emzik) kullanılması önerilen metotlardan biridir. Buzağı emziği çeker, bir süre sonra bir şey gelmediğini anlar ve bu işten vazgeçer.

İneklerde ise, burunsalık takılması akla gelen ilk yöntemdir. Buruna takılan çivi tarzındaki burunsalıklar diğer ineğe batar ve inek emmeye izin vermez. Ancak, bazen bu bile sonuç vermeyebilir.

İneklerde kesin ve etkin çözüm cerrahi uygulamadır. Operasyon ile dil daraltılır. İnek yeterince dilini uzatıp, diğerinin veya kendisinin memesini yakalayamaz.

Simmental yetiştiriciliği ile uğraşan işletmeler kesinlikle düveler ile inekleri aynı yerde bulundurmamalıdır. Sıkışık, kalabalık barınakların strese sebep olmak suretiyle bu anormalliği teşvik edeceği unutulmamalıdır.

/tarafından teknikEtiketler:e

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir