adana gezilecek yerler / Adana Merkez’de Gezilecek Yerler – Adana Başka

Adana Gezilecek Yerler

adana gezilecek yerler

"Adana'da Nereye Gidilir?" Sorusunun Cevabı: Adana'ya Gittiğinizde Mutlaka Görmeniz Gereken 20 Yer

Haberler

Seyahat

"Adana'da Nereye Gidilir?" Sorusunun Cevabı: Adana'ya Gittiğinizde Mutlaka Görmeniz Gereken 20 Yer

Adana, gezilecek yerler arasında ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan en önemli illerinden biridir. Tarihi binlerce yıl öncesine kadar uzanan yerleşim alanları, doğal güzellikleri ile yıl boyunca ziyaretçilerine farklı şekillerde tatil yapma fırsatı sunmaktadır. Hem merkezinde yer alan güzellikleri hem de ilçelerinde bulunan turistik yerleri ve antik kentleri ile şehirde unutulmaz bir deneyim sizleri beklemektedir. Adana'da nereye gidilir diye merak ediyor ama hangi noktasından başlayacağınıza karar veremiyorsanız aşağıya bir göz atmayı unutmayın! Peki, Adana'da nereye gidilir? İşte Adana'ya gittiğinizde mutlaka görmeniz gereken 20 yer

1. Yılan Kale

2. Bebekli Kilise

3. Taş Köprü

4. Büyük Saat Kulesi

5. Belemedik Vadisi

6. Yeşil Cami

7. Adana Arkeoloji Müzesi

8. Anavarza Antik Kenti

9. Adana Sinema Müzesi

Kapıkaya Kanyonu

Misis Mozaik Müzesi

Küp Şelaleleri

Akyatan Gölü Milli Parkı

Kazancılar Çarşısı

Ayas Antik Kenti

Sabancı Merkez Cami

Varda Köprüsü

Dinozor Parkı

Magarsus Antik Kenti

Merkez Park

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Adana&#;da Gezilecek 14 Yer

Adana, tarihi, doğası ve mutfağıyla ziyaretçilerine çok güzel anılar vadeden bir şehirdir. Bu yazıda kısa zamanda en güzel seyahat deneyimi alabilmeniz için mutlaka görmeniz gereken ve özgünlüğüyle, tarihi önemiyle size yaşatacağı keyifle biraz daha öne çıkan 14 noktayı listeledik. Bu listeyi oluştururken gezilecek yerin Adana’ya yakınlığı da göz önünde bulundurulmuştur.

Taşköprü:Adana’da gezilecek yerler arasında akla ilk gelen yerlerden birisidir. Tarihi Roma dönemine kadar uzanan köprü iki merkez ilçesini birbirine bağlar Adana’nın. yılı Turizm Bakanlığı’nın belirlediği Türkiye’nin en önemli 13 köprüsünden birisidir. Eskiden 21 gözü varken zamanla yolun genişlemesiyle 14 gözü kalmıştır. Taşköprü’yü ziyaret edenlerin mutlaka köprü önde ve Sabancı Merkez Cami arkada hatıra fotoğrafı çekmesini öneririz.

Taşköprü, Adana’da çok merkezi bir konumda olup, tüm toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilmektedir.

 

 

Büyüksaat:Türkiye’nin en yüksek saat kulesi olan Büyüksaat, yılında özellikle tarım işçilerinin çalışma saatlerini düzenlemek üzere inşa edilmiştir. Çevresindeki dükkânlar yakın zamanda restore edilerek bütünsel bir görünüme kavuşmuştur. Son haliyle özellikle akşam saatlerindeki aydınlatmasıyla etkileyici fotoğraflar sunmaktadır. Çevresindeki tarihi dükkanlarda bakırcılık kazancılık gibi el sanatlarının yaşatıldığı işletmelerin yanı sıra yöreye özgü cezerye  ve hediyelik eşya alabileceğiniz yerler bulunmaktadır.

 

Yeni Arkeoloji Müzesi: Adana Merkez’de gezilecek yerler arasında az –zamanda en çok bilgi edinmek ve Adana’nın tarihini yaşamak için mutlaka gezilmesi gereken yerlerdendir.. Taş devrinden günümüze tüm medeniyetlerin izini burada bulacak Adana ve çevresi hakkında çok malumata çok keyifli bir şekilde ulaşacaksınız. Minimum 2 saat ayırmanızı öneririz.  Yeni eklenen mozaik bölünü ile iyice zenginleşen müzeyi gezdikten sonra bahçeye bakan kafede dinlenebilir, Adana’ya özgü hediyelik eşyaları satan mağazasında mutlaka size hitap eden bir şeyler bulabilirsiniz.

Yeni Arkeoloji Müzesi, Seyhan İlçesi’nde çok merkezi bir konumda olup, toplu taşıma ile kısa sürede ulaşılabilmektedir.

 

Sabancı Merkez Cami: Türkiye’nin en büyük camilerinden birisi olan Sabancı Merkez Cami, Seyhan Nehri’nin kenarında yer almasıyla Taç Mahal’e de benzetilmektedir. Yapılış tarzı itibariyle Selimiye Camisi’nin kardeşi, Sultanahmet’in eşi olarak bilinmektedir. İç süslemeleri, ferah ve geniş mekânı ile Adana Merkez’de görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır.

Sabancı Merkez Cami Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde çok merkezi bir konumda olup, neredeyse tüm toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilmektedir.

 

Merkez Park:Türkiye’nin en büyük şehir parkı olan Merkez Park, Sabancı Merkez Camisi’nden Seyhan nehri boyunca uzanmaktadır. Peyzajı ve bitki çeşitliliğiyle dikkat çeken parkta bulunan iki asma köprü ile Seyhan Nehri’nin karşısına geçebilirsiniz. Gondol ile nehri gezerek kendinizi Venedik’te hissedebilir, deniz bisikleti kiralayarak Seyhan nehri boyunca gezebilir ve çocuklarınıza mini trenle parkı gezdirebilirsiniz.

Merkez Park, Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde çok merkezi bir konumda olup, neredeyse tüm toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilmektedir.

Seyhan Barajı:Seyhan Barajı, şehir merkezine yakınlığı, üzerindeki onlarca koyu, çevresini gezme imkânı sunan köprüleriyle Adana’da gezilecek görülecek yerler arasında önemli bir seçenektir. Adnan Menderes Bulvarı boyunca yürüyüş yolunda yürüyebilir, bisiklet parkurunu kullanarak baraja karşı manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Baraj manzaralı kafe ve restoranlarda kebap ve diğer yöresel yiyecekleri deneyimleyebilir, kafelerde bici yiyerek serinleyebilirsiniz.

Seyhan Barajı’na Adana Merkezden 20 dakikada ulaşılabilmektedir. Çukurova Üniversitesi’ne giden otobüslerle de Seyhan Barajı’na ulaşılabilmektedir.

 

Yılankale:Adana’ya yakın ve etkileyici bir gezilecek yer arayanlar için en doğru seçim Yılankale olacaktır. Özellikle öğleden sonra serinliğinde gün batımına yakın gitmenizi tavsiye ettiğimiz bu kale, şeklinden dolayı Yılankale ismini almış olsa da Çukurova’nın önemli değerlerinden Şahmeran efsanesi ile birlikte anılmaktadır. Oldukça iyi korunmuş durumda ve Çukurova’ya hakim bir tepe üzerinde bulunan kalenin çok yakınına kadar aracınızla çıkabilirsiniz. Eteğinde yeme&içme hizmeti sunan bir işletme de bulunan kaleden izleyeceğiniz Çukurova ve Ceyhan Nehri manzarası sizi büyüleyecektir. 

Adana’dan Yılankale’ye 40 dakikada ulaşılabilmektedir.

Varda (Alman) köprüsü: Turizm Bakanlığı’nın ’da ilan ettiği Türkiye’deki en önemli 13 köprüden birisidir. metre yükseklik metre uzunluğundaki bu mimari şaheser bir asırdır Anadolu’nun güneyini demiryolu ile diğer bölgelere bağlamaya devam ediyor. Bu dev (yöre halkının deyimiyle koca) köprüyü görüp de etkilenmemeniz mümkün değil. Gidenlere tavsiyemiz köprünün yanındaki yolu dolaşarak çeşitli açılardan köprüyü görüp, hatıra fotoğrafı çektirmeleri. Köprünün çevresinde yöresel yiyeceklerin yanı sıra çok lezzetli köy kahvaltısı sunan işletmeler mevcut.

Varda Köprüsü, Adana’nın Karaisalı İlçesi’ndedir. Özel araçla 1 saatte ulaşılabilmektedir. Ayrıca tren ile ulaşım imkanı da bulunmaktadır.

Kapıkaya Kanyonu: Adana’ya yakın konumda  gezilecek yerlerden birisi de Karaisalı İlçesi’nde Adana’ya bir saat uzaklıkta yer alan Kapıkaya Kanyonu’dur. Seyhan’ın önemli kollarından Çakıt Suyu’nun Toroslardaki kalkerli araziyi oyarak oluşturduğu bu doğa harikası kanyonda 7 km’lik bir yürüyüş parkuru bulunmaktadır. Parkurun sonunda bir başka doğal güzellik olan Yerköprü Mesire Alanı’na ulaşılmaktadır. Yeni yapılan asma köprüyle Varda Köprüsü’ne bağlanmaktadır.

Kapıkaya Kanyonu, Adana’ya 1 saat uzaklıktadır. Kapıkaya Kanyonu’na gelmişken çok yakında bulunan Varda Köprüsü’nü de mutlaka görün.

Yumurtalık (Ayas) Kaleleri:Tarih boyunca önemli bir liman kenti olan Yumurtalık (Ayas), biri kalede diğeri bir ada üzerinde yer alan kaleleri ile Adana’ya yakın görülmesi gereken tarihi eserlerdendir. Adadaki kaleye limandan tekne kiralayarak veya plajdan kano, deniz bisikleti kiralayarak gidebilirsiniz. Ayrıca adanın ve Marko Polo iskelesinin doğal bir korunak oluşturduğu dalgasız ve güvenli ve temiz plajında yüzebilirsiniz. Yumurtalık’ta çok sayıda bulunan ve taze balıkları ve yöreye özgü mezeleri ile keyif alacağınız balık restoranlarını deneyimleyebilirsiniz.

Yumurtalık Kaleleri Adana’ya 1 saat uzaklıktadır.

Anavarza Antik Kenti:Anavarza Antik Kenti, büyük kısmı toprak altında bulunan ve Efes’in 5 katı büyüklüğünde olduğu tahmin edilen birçok tarihi eser barındırmaktadır. Hemen kentin yanında,  Çukurova’da çok nadir görülen yükseltilerden birinin üzerinde yer alan kalesi de çıkanlara, sonsuz düzlükler ve Ceyhan Nehriyle büyüleyici manzaralar sunmaktadır. Zafer Takı ve kale mutlaka görülmesi gereken değerlerdendir.

Adana’dan Anavarza Antik Kenti’ne 1 saat 10 dakikada ulaşılabilmektedir.

Anavarza zafer takı

Kozan Kalesi: Adana’nın en eski ilçelerinden Kozan’da yükselen bir tepe üzerinde yer alan kalenin tepesine kadar araçla çıkılabilmektedir. Manzarayı tamamıyla gören kafe ve burada ikram edilen yöresel içecekler ile güzel bir gezi noktasıdır.  Kalenin eteğinde yer alan ve  eski dönem mimarisini yansıtan Arıkan Konağı (Yaverin Konağı) restore edilmiş olup, restoran ve otel olarak hizmet vermektedir. Yine kalenin eteklerinde yer alan eski Kozan evleri ve orijinal mimarisiyle Hoşkadem Camisini de mutlaka listenize ekleyin. Kozan’a gelmişken ünü her yere yayılmış ciğer kebabını da denemenizi tavsiye ederiz.

Adana’dan Kozan Kalesi’ne 1 saat 20 dakikada ulaşılabilmektedir.

 

Belemedik Tabiat Parkı:Çakıt Vadisi’nde  Bağdat Demiryolunu inşa eden Almanlar tarafından kurulan bir kasaba olan Belemedik, bitki örtüsü, yaban hayatı, piknik ve kampçılık için yapılmış düzenlemeleriyle Adana’da görülmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır. Olta balıkçılığı, bisiklet, dağ yürüyüşü, kuş gözlemciliği gibi birçok aktiviteye imkân sunar Belemedik. Belemedik Vadisi boyunca yürüyerek çok az kimsenin gördüğü güzellikleri gören ayrıcalıklı insanlardan hissedebilirsiniz kendinizi. Burada belediye tarafından işletilen bir restoran ve konaklamak için bungalov evler güzel bir alternatif sunmaktadır.

Belemedik Tabiat Parkı Adana’nın Pozantı ilçesinde olup, Adana’dan 1 saat 20 dakikada ulaşılabilmektedir. Ayrıca tren ile ulaşım imkanı da bulunmaktadır.

Küp Şelaleleri: Adana’nın Aladağ ilçesinde mutlaka görülmesi gereken doğa harikalarından birisi Küp Şelaleleridir. Zamantı Irmağı boyunca vadi üzerinde birden fazla su kaynağının oluşturduğu şelaleler, yerköprü oluşumları, mağaralar ve bitki örtüsüyle dünyada eşi zor görülen doğa harikaları bütünüdür. Küp Şelalelerini görmek isteyenlere tüm günlerini buraya ayırmalarını tavsiye ediyoruz. Piknik, yüzme ve kamp için kesinlikle gittiğinizde memnun kalacağınız bir doğa harikasıdır Küp Şelaleleri.

Aladağ ilçesinde yer alan Küp Şelalesi’ne Adana’dan 2,5 saatte ulaşılabilmektedir.

 

Adana ve İlçelerinde Gezilecek Yerler:

 

Adana Şehir Merkezinde Gezilecek Yerler:

Karaisalı'da Gezilecek Yerler:

Pozantı'da Gezilecek Yerler:

Kozan'da Gezilecek Yerler:

Aladağ'da Gezilecek Yerler:

 

Adana'da Gezilecek Yerler

Adana, gezilecek yerler arasında ülkemizin doğal ve tarihi güzellikleri ile öne çıkan en önemli illerinden biridir. Tarihi binlerce yıl öncesine kadar uzanan yerleşim alanları, doğal güzellikleri ile yıl boyunca ziyaretçilerine farklı şekillerde tatil yapma fırsatı sunmaktadır. Hem merkezinde yer alan güzellikleri hem de ilçelerinde bulunan turistik yerleri ve antik kentleri ile şehirde unutulmaz bir deneyim sizleri beklemektedir.

Merkezde bulunan Taş Köprü, Büyük Saat Kulesi, Pozantı’da bulunan yaylaları, Akdeniz’e sınırı olan plajları ile şehir gezilecek çok sayıda seçenek sunmaktadır. İl bu özelliği ile yıl boyunca tarih, doğaseverler ve tatil meraklılarının dikkatini çekmektedir.

Adana'da gezilecek yerlere yakın, açık büfe imkanları ile herkese hitap edecek mükemmel dizaynlı oteller için Adana otelleri sayfamızı kontrol edebilirsiniz.


Kapıkaya Kanyonu ve Varda Köprüsü

Kapıkaya Kanyonu

Adana ilinin kuzeyinde yer alan Karaisalı İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kapıkaya Kanyonu, doğal bir alandır. Şehir merkezine uzaklığı 50 kilometredir.

Seyhan Nehri’nin kollarından Çatık Deresi üzerinde bulunmaktadır. Toplam uzunluğu 20 kilometre olan kanyonun içerisinde yürüyüş yolu yer almaktadır. Şelale alanını ve kayaların arasında uzanan 7 kilometrelik bir yol doğa ile iç içe vakit geçirme fırsatı sunmaktadır.

Adana gezilecek yerler listenizde bulunması gereken şelalenin yer aldığı noktada bir seyir terası bulunmaktadır. Kanyonun 2 kilometre uzağındaysa tarihi bir Varda Köprüsü yer almaktadır. Kanyonu ziyaret edenlerin uğraması gereken noktalardan birisidir. 


Adana Arkeoloji Müzesi

Adana Arkeoloji Müzesi

yılında açılmış olan Adana Arkeoloji Müzesi Cumhuriyet’in ilk müzelerinden biridir. Açılış sürecinde Atatürk tarafından verilen talimatlar doğrultusunda çalışmalar yapılan müze içerisinde binlerce eser bulunmaktadır senesinde bölgedeki Kuruköprü mevkiinde bulunan Adana Etnografya Müzesi olarak kullanılmış Kuruköprü Anıt Müzesi'ne nakledilen müze yılında günümüzdeki yerine taşınmıştır. Bunların bir kısmı içeride sergilenirken bazıları da müze bahçesinde bulunmaktadır. Müzenin bahçesinde Hitit Dönemine ait eşyalar ve Prehistorik döneminden kalan eserler görülmektedir. Bunların arasında en dikkat çekici olanlar heykellerdir.

Her gün açık durumdaki müzeyi 6 TL giriş ücreti ödeyerek ziyaret etmeniz mümkündür. Adana Arkeoloji Müzesi, bölgede gezilecek yerler arasında yer alıp; sadece dini bayramların ilk günü öğlene kadar kapalıdır.

Adana'da muhteşem manzaraları ile sizi uzaklara götürecek gezi rehberi için Adana gezi rehberi sayfamızı kontrol etmeyi unutmayın.  


Adana Ulu Cami

Adana Ulu Camii

Osmanlı Devleti’nden önce bölgeye hakim olan Ramazanoğulları Beyliği döneminde yılında Ramazanoğlu Halil Bey tarafından inşa edilmiş bir ibadethanedir. yılında şehrin en büyük camisi olarak kullanılsa da bu tarihte yapılmış olan Sabancı Merkez Camii bu özelliği ondan almıştır. Büyük bir alana sahip Sabancı Merkez Camii, Adana ilinin Reşatbey semtinde bulunmaktadır.

yılında yapımına başlanan, büyük bir yapı olan Adana Ulu Cami, yaklaşık 32 yıl içerisinde yapılmıştır. yılında hizmet veren caminin mimarisi Selçuklu ve Memluk üsluplarından izler taşımaktadır. Caminin etrafında bir de külliye bulunmaktadır. 

Adana tatilinizde gezilecek yerler arasında bulunan cami, Büyük Adana Depremi’nde yılında zarar görse de 6 yıl süren bir restorasyonun ardından tekrar ibadete açılmıştır. Seyhan sınırlarında bulunan bir tarihi eserdir. 


Yumurtalık Plajı

Yumurtalık Plajı

Adana şehir merkezine 80 kilometre uzaklıkta Akdeniz’e sıfır konumda yer alan Yumurtalık merkezinde bulunan plajdır. Toplam uzunluğu 1 kilometre olup bölgenin en çok ziyaretçi çeken tatil noktalarından birisidir. Adana'da hava şartları, özellikle yaz aylarında çok sıcak olduğu için, serinlemek amacıyla plaja gidenlerin sayısı da bir hayli fazladır.

Belediye tarafından işletilen plaj içerisinde şezlong, duş ve soyunma kabinleri bulunuyor. Bu hizmetler için sadece 1 - 2 TL ödemeniz yeterli olacaktır.

50 metre genişliğe sahip olan plaj yılında temizliği sayesinde Mavi Bayrak almayı başarmıştır. Plaj ayrıca caretta carettalara ev sahipliği yapmaktadır. 

Güneşlenmek ve deniz girmek için gelebileceğiniz plaj etrafında otel, kafe, restoran, gezilecek yerler ve marketler yer almaktadır. 

Adana'da dinlenmek ve uzun zamandır ihtiyaç duyduğunuz o hayalinizdeki tatili yapmak için Adana tatil otelleri sayfasına göz atmayı unutmayın.


Bebekli Kilise

Bebekli Kilise

Adana iline bağlı Seyhan ilçesinde bulunan Tepebağ’da yer alan Bebekli Kilise olarak bilinen bu alan aslında St. Paul Kilisesi’dir. 'li yıllarda bir İtalyan Katolik Kilisesi olarak inşa edilmiştir.

Kilisenin önünde yer alan 2,5 metre boyundaki Meryem Ana Heykeli bir bebeğe benzetildiği için bu adı almıştır. Her gün ziyarete açık olan kiliseye şehir içi dolmuşları ile ulaşmanız mümkündür. 

Adana tatilinizde gezilecek yerler arasında bulunan kilise her mevsim ziyaret açıktır. Bir Katolik Kilisesi olarak inşa edilse de şehirde yaşayan Protestan cemaat tarafından da ibadet için kullanılmaktadır. 


Anavarza Antik Kenti

Anavarza Antik Kenti

Tarihi Kilikya Krallığı’nın merkezi olarak ayakta kalan bir bölgedir. Anavarza Antik Kenti, Adana iline bağlı Ceyhan ve Kozan ilçelerinin içerisinde yer almaktadır. Etrafında misafirlerinin rahatça zaman geçirebilecekleri mesire alanları mevcuttur. Ermeni, Abbası, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapan antik kentte dikkat çeken yapılar arasında anavarza kalesi bulunmaktadır.

Adana il merkezine 70 kilometre uzaklıktadır. Antik kent hakkında bulunan ile ilgili ilk bilgiler Roma Dönemi’ne aittir. Ondan önce şehir ile ilgili bir bilgi bulunmaktadır. Yaşar Kemal’e ait olan İnce Memed romanı içerisinde Avarza’da geçen bir bölüm mevcuttur.

Birçok medeniyetin hakim olduğu kent günümüzde hala ayakta durmaktadır. Ermeniler, Sasaniler, Selçuklular, Osmanlılar şehrin eski sahipleri arasındadır. 


Seyhan Baraj Gölü

Seyhan Baraj Gölü

Adana'da gezilecek yerler arasında bulunan, Seyhan Nehri üzerine inşa edilen bu barajın yapım amacı ilk olarak sürekli yaşanan selleri engellemektir. Bunun yanında elektrik santrali de yer alan baraj bir şehrin elektrik ihtiyacını karşılamaktadır.

Toplam 3 yılda tamamlanan baraj yılında hizmet vermeye başlamıştır. Şehir merkezinin 15 kilometre kuzeyinde bulunmaktadır. Seyhan Nehri etrafında bulunan baraj, bu özelliklerinin yanında turizm faaliyetleri için de kullanılmaktadır.

Türkiye Offshore Yarışları’nın bir ayağı burada yapılmaktadır. Barajın ortasında Sevgi Adası, etrafında piknik alanları mevcuttur. Barajın için tekneler ile gezmek mümkündür. Nehrin çevresinde bulunan Merkez Park, bölgede gezilebilecek yerler arasındadır. Adana şehrini ziyaret edenlerin rahatlamak ve biraz dinlenmek için tercih ettikleri yerler arasındadır.


Yılan Kale

Yılan Kale

Adana şehir merkezinin doğusunda yer alan Ceyhan ilçe merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. İpek Yolu üzerinde bulunan kalenin yapım amacı kervanları kontrol etmek ve dışarıdan gelen saldırılarak karşı onları korumaktır.

Bölge halkı bu kaleye Şahmeran Kalesi de demektedir. Bu isim Evliya Çelebi tarafından verilmiştir. Ünlü efsanedeki yaratığın bu kalede yaşadığı rivayet edilmektedir. 

Adana’da gezilecek yerler arasında bulunan, Bizans Dönemi’nde yapılan kale bölgedeki diğer tüm kaleleri görmektedir. İçinde kilise, 8 yuvarlak burç, nizamiye kapısı ve su sarnıçları bulunmaktadır. 

Adana'da doğa ile iç içe mekanlara yakın kaliteli hizmet sunan konaklama seçeneklerini Adana 4 yıldızlı oteller sayfasında bulabilirsiniz.


Kazancılar Çarşısı 

Kazancılar Çarşısı

Adana şehir merkezinde bulunan Kazancılar Çarşısı, ülkemizin kapalı çarşı örneklerinden birisidir. Kazancılar ya da Bakırcılar Çarşısı olarak bilinmektedir. Çarşı alanında günümüzde el işçiliği ile hizmet veren çok sayıda satıcı yer almaktadır. İçerisinde ağaç oymacılığı yapan noktalar da bulunmaktadır.

Bölgede görülmesi gereken yerler arasında bulunan Çarşı içerisinde Adana şehrine özel lezzetleri sunan kaliteli restoranlar bulunmaktadır. Tarihi yüzyıla kadar dayanan Adana'nın Kazancılar Çarşısı, zanaat ve el işçiliği ustalarının merkezi olup, önemli bir konumdadır. Tarihi Büyük Saat Kulesi’nin hemen yanında başlayan çarşıyı mutlaka görmeniz önerilmektedir. Kazancılar Çarşısı'dan çıktıktan bir süre sonra yakın çevresinde bulunan dükkanlardan Adana'nın meşhur bici bici tatlısının da tadına bakmayı unutmayın.


Magarsus Antik Kenti

Magarsus Antik Kenti

Milattan önce ’lü yıllarda kurulan kent Karataş İlçe sınırları içerisindedir. Adana’nın şehir merkezi ile Akyatan Milli parkı arasında yer almaktadır. yılından itibaren bölgedeki kazılar sıklaştırılmış ve kazı alanı olarak kullanılan tarlalar kamulaştırılarak çalışmalara hız verilmiştir. 

Magarsus Antik Kenti içerisinde Amfi Tiyatro en dikkat çekici bir yer olarak karşınıza çıkacaktır. kişilik bu yapı tamamen ayakta durmaktadır. Helenistik Dönem’den kalan Athena Tapınakları ve diğer kalıntılar da bölgede görülmesi gereken noktalardır.

Adana iline bağlı Karataş ilçe merkezine yürüme mesafesinde olan antik kenti yürüyerek ziyaret etmeniz mümkündür. 


Karataş Plajı

Karataş Plajı

6 kilometre uzunluğu ile Karataş Plajı kumul plajlar arasında ülkemizde en uzun mesafeye sahip olanlardan birisidir. Adana il merkezine uzaklığı 50 kilometre olan Karataş İlçesi’nde bulunan plaj özellikle yaz aylarında günübirlik tatil için şehri ziyaret edenlerin uğrak noktası olmaktadır.

Plajın doğusu ve batısındaki yerleşim alanları çok fazla kullanıma izin vermese de orta kısmında kalan kumul alan zaman geçirmek için uygun olup, 50 ile metre genişliğe sahiptir. 

Plaj etrafında yapılacak pek çok aktivite bulunurken; güneşlenebilir, kano yapabilir, yelken kullanabilir ve yürüyüşe çıkabilirsiniz. Yemek için taze balık sunan restoranları ziyaret edebilir ve ihtiyaçlarınız için alışveriş merkezi bulabilirsiniz. Plaj ilkbahardan başlayarak yaz sonuna kadar denize girmeye uygundur.


Büyük Saat Kulesi

Adana Büyük Saat Kulesi 

Adana kentinin simgeleri arasında yer alan Büyük Saat Kulesi günümüzde tüm ihtişamıyla ayakta durmaktadır. Kule şehrin merkezi olan çarşı içinde yer almaktadır. Toplam uzunluğu 32 metre olan kule bu özelliğe sahip yapılar arasında ülkemizin en uzunu olma özelliğini göstermektedir. 

Hem 32 metre uzunluğundaki alanı hem de yer altında devamı bulunmaktadır. Adana ilinin merkez ilçesi olan Seyhan sınırları içinde yer alan kule Osmanlı Dönemi’nden kalan eserlerden birisidir. Yapımı dönemin valisi Ziya Paşa tarafından yılında başlatılan kule yılında tamamlanarak kullanıma sunulmuştur.

Tamamen örme tuğladan hazırlanan yapının, saati Almanya’dan getirtilmiştir. 


Akyatan Gölü Milli Parkı

Akyatan Gölü Milli Parkı

Adana Akyatan Gölü Milli Parkı, Seyhan Nehri’nin denize döküldüğü noktada bulunan bir göldür. 14 bin hektar alandan oluşan alan Türkiye’nin en büyük lagün gölü olma özelliğine sahiptir. 

yılında alınan karar ile Yaban Hayatı Koruma Sahası olarak ilan edilmiştir. Lagün ile deniz arasında yaklaşık 20 metre yüksekliğe sahip kumul tepeler bulunmaktadır. Küçük bir kanaldan sularını Akdeniz’e boşaltmakta ya da mevsimine göre suları içeri almaktadır.

Aynı zamanda kuş cenneti de olan milli park içerisinde suna, fiyu, turaç, yaz ördeği, saz horozu, yeşil deniz kaplumbağası bulunan canlılardan bazılarıdır. Bitki türü açısından, oldukça zengin ve güzel bir alandır.

Ulaşım bakımından park, Karataş İlçesi’ne 10 kilometre Adana şehir merkezine 40 kilometre uzaklıktadır. Etrafını araç ile ya da yürüyerek dolaşma şansınız bulunmaktadır. Milli Parkın iç kısımları araç trafiğine kapalıdır.


Adana Sinema Müzesi

Adana Sinema Müzesi

Adana iline bağlı Seyhan ilçesinde, Kayalıbağ Mahallesi sınırları içerisinde bulunan Adana Sinema Müzesi, yılında hizmete girmiştir.

Adanalı yönetmenler, sinema oyuncuları, yapımcıları ile ilgili eserlerin sergilendiği müze toplamda 2 kattan oluşmaktadır. Giriş katında film afişlerinin bulunduğu müzenin üst katında ise Yılmaz Güney'e ait fotoğraflar, posterler ve özel eşyalar yer alır.

ile saatleri arasında ziyaret edilen müze, haftanın her günü açıktır.


Adana Günübirlik Gezilecek Yerler

Adana, Akdeniz Bölgesi’nde yer alan bir şehirdir. Merkezine yakın konumlu olan doğal güzellikleri ve tarihi yapıları ile beraber bir gün içerisinde günübirlik keşfedilebilir yerleri detaylı bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. Bu bölgelere günübirlik gezi düzenleyebilir, bölgeyi daha iyi tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz.


Taş Köprü

Taş Köprü

Adana tatilinizde günübirlik gezilecek yerler arasında bulunan Adana Taş Köprü, şehir merkezine yaklaşık 75 km uzaklıktadır. Seyhan Nehri’nin üzerinde bulunan köprü yılları içerisinde Roma İmparator’u Hadrian tarafından inşa ettirilmiştir. Köprünün mimarlığını ise Mimar Aujaentius üstlenmiştir..


Belemedik Vadisi

Belemedik Vadisi

Adana merkez ile yaklaşık km mesafede bulunan vadi, yeşilin her tonunu görmek isteyenlerin uğradığı doğal güzellikler arasındadır. Asırlık ağaçların bulunduğu doğal güzellik, bölgede günübirlik gezilecek yerler arasındadır.


Yumurtalık Lagünü Milli Parkı

Yumurtalık Lagünü Milli Parkı

Adana il merkezine yaklaşık km uzaklıktadır. Çukurova Deltası’nın en önemli parçası olarak görülmektedir. Gerek Adana’da gerekse çevre şehirlerde huzurun adresi olarak da gösterilmektedir.


Ayas Antik Kenti

Ayas Antik Kenti

Ayas Antik Kenti Adana il merkezine yaklaşık km uzaklıktadır. Kilikya Dönemi’nde M.Ö. 1. yüzyılda en parlak zamanda inşa ettirilmiştir. Geçmişten günümüze dek kalmayı başarabilen tarihi Antik Kent’i gezip görebilirsiniz.


Misis Ören Yeri

Misis Ören Yeri

Adana şehir merkezine yaklaşık 95 km uzaklıktadır. M.Ö. yüzyılda kurulmuş olan Antik Kent Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunmaktadır. Roma ve Bizans zamanlarında da kullanılan tarihi bir yapıdır. Tarihi açıdan son derece önemli olan bölgeyi , Adana tatilinizde günübirlik gezilecek yerler listeniz ekleyebilirsiniz.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası