3 kilo doğan bebek 1 aylıkken kaç kilo olmalı / Yeni anneler için yenidoğan rehberi - Acıbadem Hayat

3 Kilo Doğan Bebek 1 Aylıkken Kaç Kilo Olmalı

3 kilo doğan bebek 1 aylıkken kaç kilo olmalı

Bebekler Ayda Kaç Kilo Almalı? Anne Sütü Alan Bebekler 1 Ayda Kaç Kilo Alır, En Az ve En Fazla Ne Kadar Olmalı?

Bebekler ayda kaç kilo almalı sorusunu araştırarak bebeklerin gelişim seviyesi düzenli şekilde takip edilebilir. Bunun için bebeklerin kilo alım tablosu baz alınmalıdır. Anne sütü alan bebekler ayda kaç kilo alır araştırması yapanların sayısı oldukça fazladır. Yapılan bilimsel çalışmaları inceleyerek bebeğiniz için en doğru beslenme programını uygulayabilirsiniz. Bebekler ayda en fazla kaç kilo almalı gibi merak edilen soruların cevapları yazımızın devamında.

Bebekler Ayda Kaç Kilo Almalı?

Bebeğiniz dünyaya geldikten sonra onunla ilgili ilk merak ettiğiniz soru, bebeğinizin kaç kilo doğduğudur. Bebek doğumhaneden çıktıktan sonra ilk olarak bebeğin boy ve kilosu ölçülür. Bebeğin olması gereken boy-kilo kriterine göre gelişim değerlendirilmeli ve buna göre bir beslenme programı takip edilmelidir.

Her bebeğin gelişim süreci ve gelişme seviyesi farklıdır. Bebeğin kendi kilosuna göre değerlendirilmesi gerekir. Bu kapsamda bebeğin kilosuna göre aşağıdaki kriterleri baz alabilirsiniz.

  • Erkek bebeğiniz 5 aylık olduğunda doğum kilosunun yaklaşık 2 katına, 1 yaşına geldiğinde ise doğum kilosunun 3 katına ulaşmış olmalıdır.
  • Kız bebeklerde kilo alma hızı biraz daha yavaştır. Örneğin bebeğin doğum kilosunun 3 katına ulaşması yaklaşık 15 ayı bulabilir.

Bebekler Ayda En Fazla Kaç Kilo Almalı?

Bebeğin sağlıklı şekilde büyüdüğünü anlamak adına hangi dönemde kaç kilo aldığını takip etmeniz gerekir. Bebeğin gelişim sürecine göre aşağıdaki şekilde kilo alması gerektiğini söyleyebiliriz.

  • Yenidoğan bebeklerin vücudunda ödem olabilir. Bu nedenle ilk etapta bebekler kilo verebilir.
  • Bebeğin doğum kilosuna ulaşması yaklaşık 2 haftayı bulacaktır.
  • aylık bebekler haftada ortalama gr kilo almalıdır.
  • ay arasındaki bebeklerde ortalama kilo alımı ila gr arasındadır.
  • ay arasındaki bebekler haftada gr arasında kilo alırlar.

Ay ay bebeğin hangi kilo seviyesinde olması gerektiğini takip etmek adına bebeğin boy-kilo tablosunu takip etmenizde fayda vardır. Bu tabloya internet üzerinden ulaşabilirsiniz.

Hamileliğin ne zaman sonlandığı, doğal olarak bebeğin kaç kilo doğduğunu da belirler. Beklenen zamanda doğan bebekler erken doğanlara nazaran daha kilolu olurlar. Çünkü anne karnındaki bebeklerde sürekli bir gelişim ve kilo alımı söz konusudur. Bebeklerin boy ve kilo gelişimini belirleyen farklı hususlar da vardır. Bu kapsamda aşağıdaki hususları dikkate alabilirsiniz.

  • İkiz ya da üçüz doğan bebeklerin ağırlığı diğer bebeklere nazaran daha düşük olabilir.
  • İlk bebek daha düşük ağırlığa sahip olabilir.
  • Anne adayının obez olması ya da diyabetinin bulunması bebeğin kilosunun fazla olmasına neden olabilir.
  • Erkek bebekler kız bebeklere nazaran daha kilolu olurlar.
  • Annenin hamilelik sürecindeki beslenme alışkanlıkları bebeğin kilosunu doğrudan etkiler.
  • Hamilelik sürecinde geçirilen hastalıkların da bebeğin gelişimine olumsuz katkısı olabilir.

Bebeklerde Kilo Alımı Nasıl Olmalıdır? Aylık Ka&#; Kilo Aldığında Normal Sayılabilir?


Anneliği ilk defa tadacak olan kadınlar, bebeğinin sağlıklı büyümesi için bebeğin boyunu ve kilosunu yakından inceler.

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalıdır?

Bebeklerin büyüme süreci, anne ve babalar tarafından yakından takip edilmelidir. Bunun için ebeveynlerin bebeklerinin hangi ayda kaç kilo olması gerektiğini bilmesi gerekir. Ülkemizde erkek bebekler, genellikle kız bebeklerden daha uzun ve daha kilolu oluyor.

40 haftasını doldurarak yeni doğmuş bir bebeğin 3 kilo ile 3 kilo gram arasında olması gerekir. Bu bebeklerin boyunun ise, 48 ila 52 cm olması beklenir. Doğumdan sonra bebek, ağırlığının yaklaşık olarak %6-’unu kaybeder. Bu da yaklaşık olarak grama tekabül eder. Fakat bebek, yaşamının yaklaşık gününde yeniden eski kilosuna kavuşur.

Bebeklerde Kilo Alımı

Bebeklerde ilk 6 ay kilo artışı çok önemlidir. Bebeklerin ilk altı ayda alacağı kilo gram ile gram arasında değişir. 6. aydan sonra bebeklerin büyüme hızı yavaşlar. Bu nedenle bebekler, 6. aydan aya kadar yaklaşık olarak gram ile gram arası kilo alması beklenir. Bebeğinizin gelişimini bu oranlara bakarak takip edebilirsiniz.

Bebeğin daha az ya da daha çok kilo alımı ilerde çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için düzenli olarak gerekli oranda kilo alması ve boyunun uzaması gerekir. Bu nedenle anne ve babaların bebeklerinin sağlıklı gelişimi için bebeğin ne kadar kilo alması gerektiğini ve boyunun ne kadar uzaması gerektiğini bilmesi gerekir.

9 Ayı Dolduran Bebeğin Boyu Ne Kadar Olmalıdır?

Zamanında doğan bir kız bebeğin boyu, cm, erkek bebeğin ise, cm olması gerekir. Genelde bebeklerin ikinci üç ayda boyu, cm, üçüncü ayda ise 5 cm kadar uzar. Bebeğinizin bu kriterlere uygun gelişim göstermesi ise bebeğinizin sağlıklı olduğunu gösterir. Fakat erken ya da prematüre doğan bebeklerde boy be kilo gelişimi biraz daha geriden gelebilir.

Bebeğin geçirdiği hastalıklar da bebeğin gelişimini etkiler. Bebeğin boy ve kilosunun değişiminde bebeğin genetik yapısı da önemli bir rol oynar. Her bebeğin gelişimi farklı olsa da bebeğin normal sınırlar içinde gelişimi oldukça önemlidir.

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?

Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı?

Özellikle ilk defa anne olan kadınların, bebekleri konusunda en fazla merak ettikleri konulardan biri de bebeğinin boyunun ve kilosunun normal değerlerde olup olmadığıdır. Uzmanlar, bebeklerin büyüme sürecinin ve ay ay bebek gelişiminin anne-babalar tarafından sürekli takip edilmesinin oldukça önemli olduğunu belirtirler. Ebeveynler, bebeklerinin boy ve kilosunun hangi ayda ne kadar olması gerektiğini bilirse, bebeklerinin gelişim sürecini daha yakından izlemiş olurlar ve herhangi bir gerilik söz konusu olduğunda erken müdahale şansına sahip olabilirler. Peki, bebekler hangi ayda kaç kilo olmalı? 

Bebeklerde Boy ve Kilo Endeksi Cetveli Ne İşe Yarar?

Bebeklerin ay-ay boy ve kilo endeksi cetvelinde yer alan değerlere göre, bebeğinizin içerisinde bulunduğu ayda kaç kilo olması gerektiği ve boyunun ne kadar olması gerektiği ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.  Söz konusu tabloyu inceleyerek bebeğinizin ay ay gelişimini yakından takip etmenin yanında, gelişme dönemindeki bebekte boy ve kilo geriliği gibi oluşabilecek sorunları kısa süre içerisinde fark edebilirsiniz. Bu şekilde doktorunuzu konuyla ilgili bilgilendirerek, gerekli olduğu durumlarda erken müdahale şansına sahip olabilirsiniz.   Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?  

Bebeklerin Boy ve Kilo Oranları Aylara ve Cinsiyete Göre Farklılık Gösterir

Bebeklerin boy ve kilo oranları, bebeğin içerisinde bulunduğu aya ve bebeğin cinsiyetine göre farklılık göstermektedir. Yani aynı ayda olan erkek bebek ile kız bebeğin boyu ve kilosu aynı olmaz. Bebeğiniz büyüdükçe boyunda ve kilosunda belli oranlarda artmaya devam eder. Ülkemizde erkek bebekler, kız bebeklere göre fiziksel olarak daha erken gelişmektedir.

Bebek Doğumdan Sonraki İlk Günlerde Kilo Kaybeder

Doğumdan sonra 40 haftasını doldurmuş bebeğin (9 aylık) 3 - gram ağırlığında, boyunun ise 48 ila 52 cm arasında olması beklenir. Doğumdan sonraki ilk üç – dört gün, bebek doğum ağırlığının %’nu yani gramını kaybeder. Bebeğin 10 günlük olmasıyla tekrar doğumdaki kilosuna ulaşacağı ifade edilir.  

 Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?  

İlk 6 Ay Kilo Artışı Gram ile Gram Arasında Olur

Bebeğin ilk altı ay, ayda ortalama gr. alması bebeğin iyi beslendiğini gösterir. 6 aydan sonra büyüme hızı, ilk altı aya oranla biraz daha yavaşlar. Bebeğin 6. ve ayları arasında, aylık olarak gram ile gram arasında kilo alması öngörülür.

Bebeklerin Boyu ikinci 3 Ayda cm Uzar

Zamanında (normal süresinde) doğmuş bir kız bebeğin boyunun cm, erkek bebeğin ise cm arasında olması normal olarak kabul edilir. Bebeklerin ikinci 3 aylık dönemde boylarının cm, üçüncü 3 aylık dönemde ise 5 cm kadar uzaması normal kabul edilir.  Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalılar?  

Genetik Yapı ve Prematüre Doğmuş Olmak Boy ve Kiloyu Etkiler

Bebeğin boy ve kilosunun yaşıtlarından farklı olması, genellikle genetik yapı veya prematüre (erken doğan düşük kilolu bebek) doğum ile bağlantılıdır. Söz konusu durumlarda, bebeğin akranlarına göre boy ve kilosu geride seyredebilir.

Aylık Bebekler Boy Kilo Endeksi Cetveli

Bebeğin gelişim sürecinde boyu ve kilosunun ne kadar olması gerektiği ile ilgili bilgiyi aşağıdaki tablolardan öğrenebilirsiniz.

Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı - Aylık Bebek Gelişimi En Düşük Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Erkek Bebek
En Düşük Kilo
En Kısa Boy
1 Aylık Bebek
gr
51 cm
2 Aylık Bebek
gr
53 cm
3 Aylık Bebek
gr
55 cm
4 Aylık Bebek
gr
57 cm
5 Aylık Bebek
gr
58 cm
6 Aylık Bebek
gr
60 cm
7 Aylık Bebek
gr
62 cm
8 Aylık Bebek
gr
63 cm
9 Aylık Bebek
gr
65 cm
10 Aylık Bebek
gr
66 cm
11 Aylık Bebek
gr
68 cm
12 Aylık Bebek
gr
69 cm







Erkek Bebek Ay Ay Kilo ve Boy Oranı - Aylık Bebek Gelişimi En Yüksek Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Erkek Bebek
En Yüksek Kilo
En Uzun Boy
1 Aylık Bebek
gr
60 cm
2 Aylık Bebek
gr
63 cm
3 Aylık Bebek
gr
65 cm
4 Aylık Bebek
gr
68 cm
5 Aylık Bebek
gr
70 cm
6 Aylık Bebek
gr
73 cm
7 Aylık Bebek
10 gr
75 cm
8 Aylık Bebek
10 gr
77 cm
9 Aylık Bebek
11 gr
79 cm
10 Aylık Bebek
11 gr
80 cm
11 Aylık Bebek
12 gr
82 cm
12 Aylık Bebek
12 gr
83 cm


Kız Bebek Kilo ve Boy Oranı - Ay Ay Bebek Gelişimi En Düşük Boy Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Kız Bebek
En Düşük Kilo
En Düşük Boy
1 Aylık Bebek
  gr
50 cm
2 Aylık Bebek
gr
52 cm
3 Aylık Bebek
gr
54 cm
4 Aylık Bebek
gr
56 cm
5 Aylık Bebek
gr
57 cm
6 Aylık Bebek
gr
59 cm
7 Aylık Bebek
gr
61 cm
8 Aylık Bebek
gr
62 cm
9 Aylık Bebek
gr
63 cm
10 Aylık Bebek
gr
64 cm
11 Aylık Bebek
gr
65 cm
12 Aylık Bebek
gr
66 cm







Kız Bebek Kilo ve Boy Oranı - Ay Ay Bebek Gelişimi En Yüksek Boy Kilo Tablosu

 

0 - 12 Aylık Kız Bebek
En Yüksek Kilo
En Yüksek Boy
1 Aylık Bebek
gr
59 cm
2 Aylık Bebek
gr
62 cm
3 Aylık Bebek
gr
65 cm
4 Aylık Bebek
gr
68 cm
5 Aylık Bebek
gr
70 cm
6 Aylık Bebek
gr
72 cm
7 Aylık Bebek
gr
73 cm
8 Aylık Bebek
10 gr
75 cm
9 Aylık Bebek
10 gr
77 cm
10 Aylık Bebek
11 gr
79 cm
11 Aylık Bebek
11 gr
80 cm
12 Aylık Bebek
12 gr
81 cm

 

Ay Ay Bebek Gelişimi

Bebeklerin ay ay fiziksel, sosyal, beslenme, uyku düzeni ve aylık doktor kontrolleri ile aşı tablosunu görebileceğiniz detaylı bebek gelişimi içeriği için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

   

Editörün Seçtikleri

Popüler Yazılar

Gebe Sözlüğü

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası