dikilitaş tabiat parkı / Gençaystar Turizm Seyahat Acentası

Dikilitaş Tabiat Parkı

dikilitaş tabiat parkı

Gezilecek Yerler

Neden Bozyazı?

Bozyazı’nın doğal güzellikleri ile diğer herhangi bir Akdeniz ilçesine benzese de, kendine özgü mikroklima sayılabilecek ılıman bir iklime sahiptir. Bu sayede ekonomisi şekillenmiştir ve halen piyasa koşullarına cevap verecek nitelikte bilinçli tarım yapılmaktadır.
Bozyazı’yı özel kılan özgün ikliminin yanı sıra, küçük bir ova görünümündeki düzlük alanı da diğer Akdeniz ilçelerine kıyasla nispeten dar ve sınırlıdır. Verimli toprakları Toros Dağlarına kadar uzanır. Dağ yollarından ulaşılan irili ufaklı yaylaları, modern hayatın etkileriyle eski önemini yitirmiş ancak halen yöre halkının güncel bir tercihidir. Yaylalarda halkın geçimi yine tarımla ve farklı olarak hayvancılıkla da sürdürülmektedir. Yayla yerleşimleri birbirine daha yakın evler ve mahalleler olarak göze çarpar. Elma, ceviz, kiraz ve üzüm bağları da görülebilen Bozyazı yaylaları, ilçe merkezine km arası değişen uzaklıklardadır. Yaylalarda sosyal hayat yaz mevsimiyle sınırlıdır.
Bozyazı, coğrafi konumu nedeniyle, komşusu olan ilçeler Anamur ve Aydıncık gibi bakir kalmıştır. Yol sorunu son yıllarda sona yaklaşan yol çalışmalarıyla büyük ölçüde çözülmüştür. Gazipaşa Havaalanı da artan yurtiçi ve yurtdışı sefer olanaklarıyla, dünyanın belli başlı merkezlerine ilçemizi yaklaştırmıştır. Şehirlerarası otobüs seferleri üç büyük şehir başta olmak üzere, belli başlı hemen tüm şehirlere mevcuttur.
Siz de Bozyazı ve Anamur tatillerinizi sevdiklerinize anlatın, çünkü bu bölge turizm alanında yeni konuklar ve konaklamalarla hem tesis hem hizmet kalitesi ve değeri olarak çok daha iyi bir duruma gelecektir.

 

Anatolia Suit Otel

Otelimiz yılının Ağustos ayından beri değerli müşterilerimize hizmet vermektedir. Butik hizmet ve müşteri dostu bir anlayışı benimseyerek çıktığımız yolda, ilk 5 yıllık süreçte müşteri portföyümüzü genişletebilmeyi başardık. Gerek iş amaçlı, gerek yol üzeri konaklamalar ve gerek de tatil amaçlı seyahatlerinde konuklarımıza yüksek bir konfor ve sakin bir konaklama ortamı sunmayı amaçladık.
Kuşkusuz hep daha iyisi olması heyecanı ile sunduğumuz hizmet kalitesini siz değerli konuklarımıza iletebilmeyi başardık.
Giderek çeşitlenen otel olanakları ve etkinlikleriyle müşterilerimizin beğenilerine ve değerlendirmelerine şimdi daha da hazırız.

Bozyazı

Bozyazı’nın tarihi hakkında sınırlı bilgiler vardır. Tarihi adı Nagidos olan bölge Mısır, Bizans ve Selçuklu dönemlerine ait eserleri barındırır. Her dönemde ticaret merkezi olmuş eski bir liman kentidir. Eski merkezi hemen batısındaki Paşabeleni Tepesi’dir. Tepenin üst kısımlarında günümüze ulaşan en önemli kalıntıların sur kalıntılarıdır, ayrıca Sini Çayı üzerinde Roma zamanında yapıldığı bilinen yıkık bir köprü de vardır.
Eski adı Nagidos olan Bozyazı, şimdilerde tamamen bir tarım yerleşimidir. Tarım, uygun iklimi sebebiyle her ürünü yetiştirmeye uygun olsa da, Bozyazı halkı 90’lı yıllardan itibaren giderek artan şekilde ağırlıklı olarak muz başta olmak üzere, tropikal meyvelerin yetiştiriciliğine yönelmiştir. Özellikle son yıllarda muzun yanı sıra, avokado, ejder meyvesi, papaya ve diğer meyveler de denenmeye başlamıştır.
Sahil genel olarak el değmemiş yapısıyla tamamen doğal, kısmen taşlı ve kısmen kumlu bir yapıdadır.
Sahilde plaj, kafe ve restaurant hizmeti veren işletmeler sayıca az olmakla birlikte, bu işletmelerde balık çeşitleri, pratik et menüleri, yerli-yabancı içecekler ve aperatif yiyecekler bulunabilir.

 
Bozyazı yılında ilçe olmuştur ve Mersin’e km uzaklıkta, doğusunda Aydıncık ve Gülnar, batısında Anamur, kuzeyinde Ermenek ilçeleriyle çevrili olup, güney komşusu ise Akdeniz’dir.

 

Softa Kalesi

Fidik denilen tepenin üzerinde bulunur. Kale, ilçe merkezine yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Bizans döneminde onarım gören kale, çok sayıda sarnıca sahiptir. Bizans ve Roma dönemlerine tanıklık etmiş olan kalenin Geç Roma Dönemi’ne kadar uzanan küçük bir de hamam bulunmaktadır. Son olarak Karamanoğulları döneminde iskân edilmiştir. Yine bir diğer antik kent olan Arsinoe’ ye kadar uzanır.

 

Mamure Kalesi

Akdeniz kıyı şeridinde günümüze oldukça sağlam ulaşabilmiş Türk kalelerinden birisidir. Yüksek kayalıklar ve düzlükler üzerine kurulmuş olan Mamure Kalesi birçok Anadolu kalesi gibi antik temeller üzerine inşa edilmiştir.
Büyük kesme taşlardan yapılmış olan antik temellerin hangi tarihte ve kimler tarafından yapıldığı tam tespit edilememiştir. Kale, yüksek duvarlarla ayrılmış doğudaki iç avlu, batıdaki dış kale ve bunların güneyindeki kayalıklar üzerine inşa edilmiş iç kale olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır.
39 kulesi, su sarnıçları, camisi ve dışında hamamı bulunan kalenin etrafı 10 metre genişliğinde savunma amaçlı hendekle çevrilidir. Kale duvarlarının alt kısımları geniştir. Üst kısımları yukarı doğru daralmaktadır. Duvarlar ve burçlar yapılırken, çeşitli taşlar ve Horasan harcı kullanılmıştır. Giriş kapıları ve bazı pencerelerin kemerleri ile duvar köşelerinde kesme taş kullanılmıştır. Daha geç devirlerde yapılan onarım ve eklentilerde tuğla kullanılmıştır. Çift katlı olan kale duvarları içerisinde birbirleri ile bağlantılı olan galeriler bulunmaktadır.
Üst kattaki burçlara ve seyirdim yerlerine merdivenlerle ulaşılmaktadır. Kalenin güneyinde sahil kenarında baş kale olarak adlandırılan kalın ve yüksek gözetleme kulesinden başlayarak, dairesel ve dört köşe formlarında baş kale ve köşe burcunun yanında üstü tamamen yıkılmış olan Fener Kulesi bulunmaktadır. Dış kalede merkezi planlı, tek kubbeli bir cami ve çeşmesi, depolar, sarnıçlar ve askerlerin iskan yerleri olması muhtemel yapılar bulunmaktadır. Bazı yayınlarda kale içinde Hüseyin Gazi’ye ait türbeden söz edilmektedir&#;ncı yüzyıl Osmanlı mimarisinin klasik ögelerini taşıyan caminin ilk yapılışı Karamanoğulları Dönemi’ne aittir.
Bugün kullanılan giriş yeri kalenin esas giriş yeri değildir. Asıl giriş kapısı iç avlunun kuzeyinde, dört köşe planlı, iki kule arasında kalan yerdir. Üzerinde altı satır kitabesi bulunmaktadır. Kitabede özetle “Karamanoğlu Alaaddinoğlu Mehmet oğlu Sultan İbrahim inşa etti. Mamure Beldesi ve kalesi savaş için yardım edilen köşedir. Korunan yerleşim yeri Allah yolunda hediye olarak cihat için onun yardımı ile tamam oldu. Allah’ın nimetlerinden verdiği uyanıklık ve doğru yolu gösterdiğinden şükürler olsun. Bu tarih Mükerrem Şevval ayında yılında yazıldı.” denilmektedir. Giriş kapısını dışarıya bağlayan ve hendekten kaleye girişi sağlayan köprü bugün bulunmamaktadır.
Kalenin su ihtiyacı ana giriş kapısının kuzey doğusundaki burcun olduğu yerde bulunan ve hendek üzerinde iki sivri kemerle geçişi sağlayan su yolu ile sağlanmaktadır. Kalenin kuşatılması halinde su ihtiyacı kalenin değişik kesimlerinde yer alan sarnıçlardan da temin edilmiştir. Kale ve çevresinde İ.S. 3 ve 4&#;üncü yüzyıllarda fazla önemi olmayan Roma yerleşimi olduğu tahmin edilmektedir. Kalenin kuzeyinde ise bir hamam kalıntısı vardır. yılında Anamur Müze Müdürlüğü’nce yapılan kurtarma kazıları sonucunda; moloz taştan, araları Horasan harçlı olarak inşa edilmiş, tabanları mozaik döşeli, hamam ve konut olduğu sanılan mekanlar ortaya çıkarılmıştır. Bu kalıntıların Rigmonai Antik Kenti&#;ne ait olduğu sanılmaktadır. Kurtarma kazısı sırasında Geç Roma Dönemi&#;ne ait bol miktarda seramik parçalarına rastlanmıştır.
Anamur ve Taşeli’nin Hıristiyanlar tarafından işgal edilip, tahrip edilmesi üzerine Karamanoğlu Mahmut Bey () ordusuyla düşmanı bozguna uğratıp, kaleyi ele geçirmiş, kiliseleri yıkıp yerine cami yapmış ve kaleyi mamur edip, adını Mamuriye koymuştur. Kalenin daha sonra 16&#;ıncı yüzyıl ortalarında ve 18&#;inci yüzyıl sonlarında yeniden onarım gördüğü ve kaleye yeni eklentiler yapıldığına dair belgeler bulunmaktadır. Son olarak ’lı yıllarda Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce onarım yapılmıştır. Kalenin işçiliği ve yapım tekniği Alanya Kalesi’ni hatırlatmaktadır.

Nagidos Adası

Ada Sini Çayı’nın denize döküldüğü yerin hemen doğusunda ve Paşabeleni Tepesi’nin güneyinde yer almaktadır. Nagidos kentinin kalıntıları yer almaktadır. Korsan adası Nagiduda kıyıya oldukça yakındır.
Arsinoe Antik Kenti (Maraş Harabeleri)
Eski Çağ coğrafyacısı Strabon, burayla ilgili bilgileri aktarırken; “Anemurium’dan sonra ilk kent olan Nagidos’a sonra bir demir atma yeri bulunan Arsinoe’ye gelinir” demektedir. Şehrin kuruluşu hakkında ve komşu Nagidos Kenti ile ilişkileri hakkındaki bigiyi yine Mersin Müzesi’nde sergilenen yazıttan öğrenmekteyiz. Bu yazıttan, şehrin ilk kez İ.Ö. yıllarında AspendosluAetos’un zamanında kurulduğu anlaşılmaktadır. Aetos’un, Mısır kralı II. Ptolemais’in karısı aynı zamanda kızkardeşi adına kurduğu bu kent, kral, karısı ve kız kardeşinin “Kutsal Kenti” olarak anılmıştır. Akdeniz kıyılarında kurulan birçok şehre Arsinoe adı verilmiştir. Bilinen dört Arsinoe antik kenti içinden Bozyazı’da bulunan Arsinoe kenti, II. Arsinoe adına inşa edilmiştir. Yazıtta komşu kent Nagidos’la aralarında çıkan sınır anlaşmazlığının giderildiği ve iki nüsha hazırlanan yazıtın Nagidos’ta Afrodit Tapınağı’na, Arsinoe’de ise kapalı kutsal bir alana yerleştirildiğinden bahsedilmektedir.
Doğu -batı limanları bulunan Arsinoe’nin çevresinde arazinin eğimine uyan kale surları yer almaktadır. Bunlardan kulelerle takviyelendirilmiş olan batı duvarları oldukça sağlam durumdadır. Antik kent içinde birçok yapı kalıntısı tamamen tahrip olmuştur. Anemurium’da gördüğümüz mezar yapılarını andıran iki katlı, tonozlu, bazılarının üst örtülerinin mozaiklerle süslü olduğu mezar yapıları burada da dikkat çekmektedir. Erken Bizans Dönemi’ne ait sadece temel izleri kalmış üç kilise tespit edilmiştir. Ören yerinin kuzeydoğusunda bulunan kilise ile doğusunda bulunan kesme ve moloz taştan inşa edilmiş bazilika, plan özelliklerini koruyarak zamanımıza kadar gelmiştir. Yan yana sıralanmış Roma-Erken Bizans Dönemleri’ne ait evler vardır. Ancak bunların arasında net bir şekilde Roma Evi diyebileceğimiz yapılar yoktur. Arsinoe 6&#;ncı yüzyıl başlarında piskoposluk olmuştur. Erken Orta Çağ’da terk edilmiş ve tekrar yerleşim görmemiştir.
Arsinoe antik bir liman kentidir. Bozyazı merkeze uzaklığı 2km‘dir. Maraş Tepesi de denilen bu
bölgede iki katlı mozaik döşenmiş mezarlar ve yapı kalıntıları bulunur. Mısır kralı Ptolemaios’un eşi
Kraliçe Arsinoe’nin adını taşımaktadır. M.Ö. 3.yüzyılda kurulduğu düşünülmekte olan kentte
tarihi kalıntılar ve mozaikler mevcuttur.

Çaltı Mağarası

İlçe merkezine 40 km uzaklıkta, Lenger Köyü’nde bulunmaktadır. Rakım metre olan Çaltı
Mağarası oldukça büyük bir mağaradır. Bulunduğu alan ormanlık bir alan olup, mağara sarkıtları ve
dikitleriyle görülmeye değer bir Bozyazı değeridir.

Kaynak: Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Anemurium Antik Kenti

19&#;uncu yüzyılda İngiliz donanmasından Albay Francis Beaufor’un bu kıyılarda yaptığı keşif gezisiyle tanınmıştır. Anemurium’da ilk yerleşimin ne zaman başladığı bilinmemektedir. Kentin adı bir liman listesinde geçtiği için onun İÖ 4&#;üncü yüzyılda var olduğu söylenebilmektedir. İS 1&#;inci yüzyılda gelişmeye başlayan Commagene Krallığı’nın bir bölümü olan Anemurium ‘da Kral IV. Antiokhos&#;un sikkelerinin basıldığı bilinmektedir. Kenti çevreleyen surlar bu dönemde yapılmıştır. Antik kent zikzaklı sur duvarlarıyla çevrili olup, kale içindeki yerleşim tepeden denize inen bir duvarla ikiye ayrılmıştır.

Avrupa’nın En Büyük Dikilitaşının Bulunduğu Phoenix Parkı

Phoenix Park, İrlanda’nın Dublin şehrinde bulunan popüler bir doğal yaşam alanıdır. 

İçerisinde Avrupa’nın en büyük dikilitaşını da bulunduran doğal yaşam alanı, ülkenin en büyük ve en güzel parkları arasındadır.

yılında açılmış olan park içerisinde, farklı işlevlere sahip olan birçok birim bulunmaktadır. Tarihin ve doğanın iç içe olduğu Phoenix Park’ta, insanlar ve hayvanlar doğanın tadını birlikte çıkarmaktadır.

Phoenix Park’ın İlgi Çekici Tarihi ve Birbirinden Eğlenceli Aktiviteleri

Phoenix Park, senesinde Lord Ormond tarafından av alanı olarak tasarlanmıştır. Kraliyet tarafından uzunca bir süre kullanılan Phoenix Park, yılında halka açılmıştır. Bunun üzerine gelişmeye ve yenilenmeye başlayan devasa parka, yılında Kraliyet Sarayı inşa edilmiştir.

Phoenix Park’ta yapılabilecek birbirinden eğlenceli, birçok aktivite yer almaktadır. Doğal yaşam alanı da olan bu parkta kriket, polo ve fırlatma sahaları gibi birçok spor alanı bulunmaktadır. Bunun yanı sıra yeşil alanda bisiklet yolları ve piknik alanları da yer almaktadır.

Açıldığı günden bu yana geyiklerin ikamet ettiği Phoenix Park, herkes için paha biçilmez bir tecrübe sunmaktadır. Hafta sonları yerli halkın ve turistlerin sıkça ziyaret ettiği parkta, farklı türlerdeki bitkilere ev sahipliği yapan bir Victoria çiçek bahçesi de yer almaktadır. ABD Büyükelçiliği Binasına da ev sahipliği yapan park, iç açıcı ve adeta cennetten bir köşe temsili oluşturan gölü ile de beğeni toplamaktadır.

Phoenix Park’ın Adını Aldığı Dikilitaş

Phoenix Park, yılın her günü ve saatinde ücretsiz hizmet vermektedir. Devasa parkı keşfetmek için önerilen süre ise yaklaşık olarak 3 saattir. Park, özel gereksinimli bireylerin ziyareti için uygun koşulları sağlamaktadır. Bunun yanı sıra parkı ziyaret etmek için en uygun dönem, hava koşulları dolayısıyla bahar ve yaz mevsimleridir.

Phoenix Park’ta bulunan ve Papalık Haçı olarak da bilinen dikilitaş, yılında kraliyet tarafından yaptırılmıştır. Phoenix Anıtı olarak da bilinen dikilitaş, oldukça büyük bir öneme sahiptir. Avrupa’nın en büyük dikilitaşı olan yapı, günümüze dek gelmeyi başarmış bir eserdir.

Bozyazı, el değmemiş yerleri ile asırlardır pek çok güzelliğe ev sahipliği yapan bir ilçedir. Bozyazı, ülkemizin Akdeniz sahil şeridinde bulunan en önemli turizm ilçelerinden bir tanesidir. Yaklaşık 27 bin kişinin ikamet ettiği ilçede, 12 ay boyunca Akdeniz sahil şeridinin keşfetmek isteyenlerin akınına uğramaktadır.

Ülkemizde muz yetiştirilen tek yer olan Anamur’un batısında, küçük ama sakin bir ilçedir. Doğu tarafından Aydıncık, güneyinde ise Akdeniz vardır. Çevre il ve ilçelere yakın olması ve Mersin il sınırlarının tam ortasında yer almasından dolayı pek çok tatil beldesine de oldukça yakındır.

Ayrıca sınırları içerisinde yer alan tarihi, kültürel ve doğal güzellikler hem yaz hem de kış aylarında pek çok turist tarafından ziyaret edilmektedir. Siz de ailenizle ya da tek başınıza bu tarihi ve doğal güzellikleri keşfedebilirsiniz.

 Nagidos Antik Kenti

Bozyazı ilçe sınırlarında yer alan Nagidos Antik Kenti, Mersin-Antalya Yolu, Paşa Caddesi, üzerinde bulunmaktadır. Şehrin yüksek kentleşme oranına rağmen, birkaç yüzyıl öncesinden bugüne kadar kısmen korunmuştur.

Bozyazı ilçesinin batı kısmında bulunan Anamur’daki Anemurium Antik Kenti’ne 10 km uzaklıktadır. Antik Kent’in bugün bulunduğu tepe yöre halkı tarafından Paşabeleni Tepesi olarak isimlendirilmektedir. Kentin yerleşim birimleri uç noktaya kadar geldiği zaman nekropol adı verilen eski mezarlıklar Paşabeleni Tepesi’nin eteklerinde yer almaktadır. Ayrıca araştırmacılar, bir zamanlar bölgeyi yöneten Pers devlet adamı Pharnabazus I onuruna basılan gümüş sikkeler bulunmuştur.

Pers devlet adamı Pharnabazus I’in egemenliği milattan önce ’lü senelerde meydana gelmiş olsa da gerçek kentleşme milattan önce ve ’lü yıllara arasında gerçekleşmiştir. Denizinin sığ olması ve Toros Dağları’nın arasında yer almasında dolayı liman kenti görevi görmüş ve bu iki tarih arasında en iyi dönemini geçirmiştir.

Nekropol adı verilen mezarlar, yamaçta ve Bozyazı'nın modern yerleşim bölgesinin bulunduğu bölgede yer almaktadır. Ayrıca Nagidos Antik Kenti’nin geçmişini en iyi şekilde yansıtan önemli keşifler sonucunda bulunan eserler de Mersin Müzesi'nde ziyaretçilere sergilenmektedir.

Nagidos Antik Kenti’ni gezmek için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Toroslar’ın eteğine Akdeniz’in maviliklerine gizlenmiş cennet Bozyazı için planladığınız tatilinizde görülecek yerler listenizi hazırladıktan sonra otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Bozyazı Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Maraş Tepesi (Arsinoe)

Bozyazı'nın harikası olarak bilinen Maraş Tepesi, Çubukkoyağı Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Ortalama m yüksekliği ile bulunduğu alanı kuşbakışı izleme imkânı sağlar.

Antik çağın en önemli yerleşim yerlerinden biri olarak kabul edilen Maraş Tepesi’ni, o dönemde bölgeyi yöneten Mısırlılar inşa etmiştir. Maraş Tepesi’nin ilk yerleşimi milattan önce ’li senelere kadar dayanmaktadır.

Bir zamanlar “Kutsal Şehir” olarak da anılıyordu. Bu tarihi yapı, adını kralın karısı ve kız kardeşi Arsinoe'den almıştır. O dönemde kraldan sonra en önemli kişiler kraliçe ve kız kardeş olduğu için şehrin adı çok önemliydi.

Yıllar geçtikçe yapıda yaşam sona ermiş ve ziyaretçiler tarafından da bugün hala görülebilen duvar ve surlar kalmıştır. Şehir, feodal bir ülke gibi surların içine yapılmıştır. Maraş Tepesi’nde en çok ilgi gören şey ise Mozaik şekillere sahip olan giriş kapısıdır.

Maraş Tepesi’ni gezmek ücretsizdir.

Softa Kalesi

Mersin'in Bozyazı ilçesine yaklaşık 4 km mesafede bulunan Softa Kalesi’nin gizemli bir hikâye vardır. Kalenin baktığı yön yeraltı ve deniz yolları ile birbirine bağlı olduğu söylenen Mamure Kalesi'ni göstermektedir.

Softa Kalesi'nin en çarpıcı detayı çift sıra duvarlarıdır. Fidik Dağı'ndaki bu kaleye ulaşmak biraz zordur. Yöre halkı arasında gizemli bir kale olarak da lanse edilmektedir. Yöre halkının söylediklerine göre kale yılanlar tarafından korunmaktadır. Bir gün bu kaleye iki arkadaş gider ve define aramaya başlarlar.

Kaleye inmek için bir plan yaparlar. Biri yukarıda ipi tutarken, diğeri de ipe kendini bağlayarak kalenin içine girer. İple kalenin içine giren kişi, kalenin sonunda kavga eden iki yılan görür ve gitmelerini bekler. Bir süre bekler fakat yılanlar oradan gitmez.

Bu yüzden kaleden çıkar ve ertesi gün kaleye tekrar gelirler. Ancak yılanlar hala birbiri ile kavga ederler. İki arkadaş defineden vazgeçer ve bir daha kaleye gelmezler. Softa Kalesi’nin en dar yeri yaklaşık 80 m’dir. Oval bir mimari ile inşa edilen kalenin güney kısmında mezarlar vardır.

Softa Kalesi’ni gezmek tamamen ücretsizdir. Fakat Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Softa Kalesi’nin turizme kazandırılacağı belirtilmiştir. Bu yüzden çalışmalar tamamlandığı zaman giriş ücreti koyulabilir.

 Çaltı Mağarası

Bozyazı ilçesinin Lenger Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Çaltı Mağarası, ilçeye yaklaşık 40 km uzaklıktadır. Mağara kısa bir zaman önce Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme kazandırılmıştır. Ormanın içinde yer alan Çaltı Mağarası’na araç ile ulaşım zor olduğu için kısa bir yolu yürüyerek kat etmeniz gerekmektedir.

metre rakımda bulunan mağara, Mersin il sınırları içerisinde yer alan en yüksek rakımlı doğal güzelliktir. Çaltı Mağarası’nın derinliği ve genişliği çok fazladır. Tam derinliğin ne kadar olduğu bilinmemektedir. Çaltı Mağarası içerisinde birçok dikit ve sarkıt yer almaktadır.

Çaltı Mağarası’nı gezmek tamamen ücretsizdir.

Dikilitaş Tabiat Parkı

Kaledibi Mahallesi’nde bulunan Dikilitaş Tabiat Parkı, Bozyazı ilçe merkezine 15 km, Anamur’a ise 9 km mesafededir. 33,5 hektar alan üzerinde yer alan Tabiat Parkı, D Mersin-Antalya karayolunun kenarında bulunmaktadır.
Defne, yaban mersine ve kızılçam gibi pek çok çalı ve ağaç türünü içinde barındıran Dikilitaş Tabiat Parkı, yemyeşil ağaçlar altında rahatlamak isteyenlerin uğrak noktasıdır.

Deniz ve doğa turizmi, yüzme sporları, piknik ve fotoğrafçılık gibi imkanların bulunduğu Tabiat Parkı’nda çadır tatili de yapabilirsiniz. Çadırınızı isterseniz yanınızda getirebilir isterseniz de Dikilitaş Tabiat Parkı içerisinde yer alan işletmelerden kiralayabilirsiniz.

Upuzun sahili, mavi bayraklı plajları ile kalabalıktan uzak tatil düşleyenler için muhteşem bir tatil merkezi olan Bozyazı için tatil planı yapıyorsanız Bozyazı Denize Sıfır Oteller arasından seçiminizi yapabilirsiniz.

Bozyazı’da Günübirlik Gezilecek Yerler

Akdeniz sahil şeridinde yer alan ve oldukça sessiz ve sakin bir ilçe olan Bozyazı ilçe sınırları ilçesinde gezebileceğiniz pek çok yer olduğu gibi, ilçeye en fazla 50 km mesafede bulunan, fakat diğer ilçe sınırları içerisinde yer alan günübirlik olarak gezilecek yerlerde vardır. Siz de Bozyazı’ya geldiğinizde aşağıda bulunan yerleri günübirlik olarak ziyaret edebilirsiniz.

Köşekbükü Astım Mağarası

Bozyazı’ya yaklaşık 27 km mesafede yer alan Köşekbükü Astım Mağarası’nın içerisinde bulunana havanın, astım hastalarına iyi geldiğine inanılmaktadır. Her sene binlerce astım hastası mağarayı ziyaret etmektedir. Müze kartı olan kişiler ücretsiz olarak girebilirler.

Çukurpınar Mağarası

Çukurpınar Mağarası, Bozyazı’ya yaklaşık 25,5 km uzaklıktadır. Mağara ilk olarak senesinde bir çoban tarafından bulunmuştur. metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun üçüncü mağarası olan Çukurpınar Mağarası’nı gezmek tamamen ücretsizdir.

Pullu Tabiat ve Milli Parkı

Anamur ilçe sınırları içerisinde yer alan Pullu Tabiat ve Milli Parkı, Bozyazı’ya 6 km uzaklıktadır.

Mamure Kalesi ve Hamamı

Anamur’da yer alan Mamure Kalesi ve Hamamı, Bozyazı ilçe merkezine 8,5 kilometre seafoodplus.infoçağ zamanlarına ait olan kalede, Bizans, Roma,Karamanlı, Selçuklu ve Osmanlı’ya ait izler bulunmaktadır.

Anemurium Antik Kenti

Anemurium Antik Kenti, Bozyazı’ya 21 km, Anamur’a ise 6 km mesafede yer almaktadır. Tam olarak hangi tarihte inşa edildiği bilinmeyen fakat yapılan araştırmalar sonucu bölgenin en eski yapılarından bir tanesi olduğu keşfedilen Anemurium Antik Kenti’ni ücretsiz bir şekilde gezebilirsiniz.

Kelenderis Antik Kenti

Aydıncık ilçe sınırlarında bulunan Kelenderis Antik Kenti, Bozyazı’ya 39 km uzaklıktadır. Kent, antik kaynaklara göre Sadon tarafından inşa edilmiştir. Harika deniz manzarasına sahip olan ve milattan önce ’lü yıllarda en parlak dönemini yaşayan Kelenderis Antik Kenti’ni ücretsiz olarak gezebilirsiniz.

Anamur Kamp Alanları - En İyi, Denize Sıfır, Ücretsiz Anamur Çadır Kamp Yerleri ve Çadır Kurulacak Yerler

Anamur Kamp alanları kampçıların en çok tercih ettiği alanlardandır. Bunun başlıca sebebi Anamur'un doğal güzelliği, temiz denizi ve yemyeşil alanları. Peki ya en iyi denize sıfır Anamur çadır kamp yerleri nerede? Anamur gibi tatil bölgesinde bulunan beldelerde genellikle çok fazla kamp ve tatil yeri alternatifi vardır ve bu da ziyaretçilerin kafasını karıştırabilir. Bu nedenle içeriğimizde Anamur'da çadır kurulacak yerler hakkında bilgi verirken işletmelerin hizmetleri üzerinde durmayı da ihmal etmedik.

Anamur Kamp Alanları

Anamur Kamp alanları pek çok alternatife sahiptir. Burada hiç kamp yapmamış kişiler de kampçılığı tecrübe etmek için kendilerine uygun mekanlar bulabilecekken, kamp sevdalısı tecrübeli kişiler de kendilerine uygun kamp yerleri bulabilirler. En iyi denize sıfır Anamur çadır kamp yerlerini daha detaylı bir şekilde ziyaretçilerin araştırabilmesi için içerikte Anamur'da çadır kurulacak yerleri detaylı bir şekilde aktarmayı ihmal etmedik.

Mersin Anamur'da Kamp Yerleri

Anamur çadır kamp alanlarını liste şeklinde sizlerle paylaştık.

Dikilitaş Tabiat Parkı

Dikilitaş tabiat parkı Anamur ilçe merkezine 9 km uzaklıkta bulunmakta olup D karayolu üzerindedir. 33,5 hektarlık büyük bir alana yayılmış olan park, denize girmek ve doğa içerisinde yürüyüş yapmak için son derece ideal bir tercih. Ziyaretçiler burada temel ihtiyaçlarını karşılayıp belirli bir ücret karşılığında burada konaklayabilir. Özellikle kamp tecrübesi olmayan yeni kampçılar için ihtiyaçlarını karşılayabilecek tesisleri bulunan Dikilitaş Tabiat parkı hem denize yakın olması hem de kızılçam ağaçlarıyla doğa ile iç içe bir görüntü sunması dolayısıyla tercih edilebilir.

Abanoz Yaylası

Dere yatağına oldukça yakın bir konumda bulunan Abanoz yaylası, ziyaretçilerin harika b

İki tepe arasında dere yatağına yakın kurulmuş Abanoz yaylası, ziyaretçilerin buranın doğa ve havasının tadını çıkartırken aynı zamanda temel ihtiyaçlarını da karşılayabilecekleri bir yer. Kışın nüfusa sahip olan ıssız bir yerken yazın bu nüfus 'e kadar çıkabiliyor.

Camping Paradise

Son derece yoğun miktarda ağaçlıklarla dolu, doğa ile iç içe bir alanda yerleşmiş olan Camping Paradise, tarihi Mamure Kalesi'nin hemen yanında yer alır. metrelik bir plajı da bulunan kamp alanının bulunduğu tesiste 16 kadar bungalow ev mevcuttur ve 80 tane de karavan ile çadır alanı bulunur. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesiste, ziyaretçilerin devamlı olarak hizmet alabilecekleri bir de restoran bulunmaktadır.

Pullu Tabiat Parkı

Pullu tabiat parkı hem çadır hem de karavan ile konaklamak mümkün olduğundan dolayı burası ekipmanı bulunan kampçılar tarafından sık sık tercih edilir. Anamur'a 8 km uzaklıkta bulunan pullu tabiat parkının civarı hem yürüyüş yapmak için hem de denize girmek için müsaittir. Bulunduğu bölgede Akdeniz foku da görüntülenebildiğinden dolayı bu parkı ziyaret edenler eğer şanslıysa bu tür sıra dışı bir görüntüye de tanıklık edebilirler. Pullu tabiat parkında ziyaretçilerin alışveriş yapabileceği bir de büfe bulunmaktadır.

Akpınar Yaylası

Akpınar yaylası, tesisleşme olarak pek bir şey sunmuyor. Üç mahalleden oluşan ve kırsal bir yapıya sahip olan Akpınar yaylası yaz mevsimlerinde ortalama olarak bin kişi kadar ziyaretçi ağırlıyor. Burada yaşayan yerli halk geçimini tarımdan ve hayvancılıktan sağlamaktadır.

Dragon Camping

Kaliptos ağaçları ile çevrili bir alanda bulunan Dragon Camping, kumsal ile tamamen iç içe bir konumdadır. Burası hem Mamura Kalesi'ne yakın olması nedeniyle hem de karavan ve çadır konaklamaları için imkân sunması nedeniyle sık sık tercih edilir. Burada bulunan tesisleşme ziyaretçilerin mutfak ile temizlik ihtiyaçlarını karşılamasını mümkün kılar.

Kaş Yaylası

Kaş Yaylası, rakıma sahiptir ve Anamur ilçesinin kuzeyinde bulunmaktadır. Ardıç ve ladin ormanlarının tamamen hâkim olduğu Kaş yaylasında ziyaretçiler bütün ihtiyaçlarını karşılayabilmektedirler. Burada aynı zamanda bir hotel de müşterilerini ağırlamaktadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir