proteus ares library / Proteus | Berkan Zohra

Proteus Ares Library

proteus ares library

Merhaba arkadaşlar. Bu videomuzda Proteus programında baskı devre çizmek için kullanılan ARES programını kısaca tanıtacağım. Bu videomuzu 3 başlık altında toplamak istiyorum.

İlk olarak ares programının genel özelliklerinden bahsedeceğim. İkinci olarak Ares programının ekranından yani çizim alanı ve araç çubuklarından bahsedeceğim. Üçüncü ve son olarak ta çizim yaparken kullanacağımız araç çubukları ve çizimde kullanacağımız malzemelerin olduğu ares kütüphanesinden bahsedeceğim.

ARES PROGRAMI’NIN GENEL ÖZELLİKLERİnden başlayalım. Bunu 14 ayrı maddede sizin için topladım arkadaşlar.

  1. İSİS programında çizilen devrenin otomatik ya da doğrudan elle baskı devre çizmek için kullanılır.
  2. Devrenin sade ve boyutunun küçük olmasını sağlar.
  3. Devrelerin tamir, bakım ve montajını kolaylaştırır.
  4. Çift taraflı en fazla 16 katlı baskı devre çıkartabilir.
  5. Çizim alanının boyutu max. m2’dir.
  6. 2 boyutlu ( 2D ) semboller vardır.
  7. Kütüphanesine sembol eklemesi yapılabilir.
  8. Limitsiz pad, track ve via kullanabilme özelliğine sahiptir.
  9. File (dosya), Output (çıktı), View (görünüm), Edit (düzenleme), Library (kütüphane), Tools (araçlar), System ( sistem) ve Help (yardım) olmak üzere 8 menü vardır.
  10. TRACK : Çizim alanında bulunan elemanlar ( kompenentler ) arasında yapılan bağlantılara ( yollara ) denir.
  11. VİA : Katlar arasında bağlantı yapmaya yarayan deliklerdir.
  12. PAD : Baskı devremizde bulunan devre elemanlarının ( kompenentlerin ) ayaklarının ( pinlerinin ) devreye bağlandığı ( lehimlendiği ) deliklerdir.
  13. Netlist : Pad’ler arasında oluşturulan geçici baskı devre yolu demektir.
  14. PCB ( Printed Circuit Board ): Baskı devre demektir.

Şimdi ikinci ana konu başlığımıza geçelim. Bu başlık altında ekranda Ares programının ekranını kısaca tanıtayım. Önce proteus programını açalım. Üst tarafta bulunan menü araç çubuklarından PCB Layout a tıklayıp Ares programını açalım.

Ekranın en üstünde 9 tane menüden oluşan menü çubuğu bulunuyor.

Hemen altında menü araç çubukları yani menülerin içinde en fazla kullanılan seçeneklerin kısa yolları bulunuyor.

Sol tarafta tasarım araç çubukları ve yön çubukları bulunuyor.

Daha önceden ares programının 16 katmandan oluştuğunu söylemiştim. Sol alt köşede baskı devreyi çizdiğimiz katman görünüyor.

Fareyi gezdirdiğim alanda çizdiğimiz projenin ekranda görünmesini istediğimiz kısmını ayarlıyoruz.

Alt tarafındaki alana ise seçilen tasarım araç çubuklarının içindeki malzemeler bulunuyor.

Sağ taraftaki büyük siyah alan ise bizim baskı devreyi çizdiğimiz tasarım yani çizim alanımızdır.

Son olarak arkadaşlar tasarım araç çubuklarını inceleyelim.

İlk olarak PACKAGE MODE inceleyim. Entegre şeklinde olan Package mode ile baskı devrede kullanacağımız malzemeleri Ares kütüphanesinden çağırıyoruz. Package Mode tıkladığımızda isiste olduğu gibi sağ tarafta P harfi görünüyor. Bu P harfine tıklayıp Ares kütüphanesine ulaşıyoruz.

Karşımıza Pick Packages penceresi geliyor. Şimdi bu pencereyi inceleyelim. Eğer biz kütüphaneden çağıracağımız elemanın adını biliyorsak KEYWORDS kısmına bu malzemenin adını yazarak malzeme kutumuza alıyoruz. Biz videolarımızda her uygulamada kullanılacak malzemenin adını sizlere vereceğiz ve bütün uygulamalarımızda KEYWORS kısmını kullanacağız.

Alt tarafta CATEGORY, TYPE ve SUB CATEGORY kısımları bulunuyor.

Önce TYPE kısmını inceleyelim. TYPE bölümü SURFACE MOUNT yani alt yüzey görünümü ve THROUGH HOLE yani plaketin üst tarafından bakarak direkt baskı devre çizme kısımlarından oluşuyor. Bu söylediğim önemli arkadaşlar. Biz çizimlerimizi direk yapacağımız için eleman çağırırken Type kısmında her zaman Through Hole seçili olacaktır.

CATEGORY ve SUB CATEGORY bölümlerini beraber inceleyelim. CATEGORY bölümü 4 başlıktan oluşuyor. Bunlardan CONNECTORS konektör başlığı altında çok bacaklı elemanların terminalleri bulunuyor. CONNECTORS bölümü seçiliyken SUB CATEGORY bölümüne gelelim. Burada konektörlerin çeşitlerine göre ayrıldıklarını görüyoruz. Örneğin en üstte Arduino ile ilgili terminalleri, hemen altında ses terminallerini görüyorsunuz.

DISCRETE COMPONENTS başlığı altında diyot, kondansatör, transistör, direnç ve varistör gibi elemanların bağlantı terminalleri bulunuyor. SUB CATEGORY kısmında da dirençler, diyotlar kendileri ayrı ayrı sınıflandırılmıştır.

INTEGRATED CIRCUITS kısmında da entegre soketleri görünüyor. Bu başlık seçiliyken yine SUB CATEGORY kısmından entegre soketlerinde sınıflandığını görüyoruz.

Son olarak MISCELLANEOUS başlığında ise displayler, dot matrixler, ledler, roleler, anahtarlar gibi diğer elemanların terminalleri bulunuyor. Bu şekilde ares kütüpanesini kabaca incelemiş olduk.

Sizinde gördüğünüz gibi Ares kütüphanesi isis e göre daha basittir. Nedeni ise ares te biz devre elemanı yerine compenent yani terminal kullanıyor olmamızdır. Bunu şu şekilde daha da anlaşılır şekilde açıklayayım. Örneğin İsis kütüphanesinde dirençleri inceleyelim. Gördüğümüz gibi lerce çeşit direnç var. Şimdi ares kütüphanesine dönelim. 6 çeşit direnç terminali var. Biz areste sadece ve sadece elemanın soketini seçiyoruz. Areste devreyi çalıştırmayacağımız için plakette elemanın kapladığı alan ve elemanın şekli bizim için önemli. Bu durum aynı büyüklükteki ve şekildeki tüm diyotlar, transistörler, kondansatörler içinde geçerlidir.

Şimdi tasarım araç çubuklarında TRACK MODE inceleyelim. Tasarım alanına yol ( track ) çizmek için kullanılır. Track baskı devre yolu demektir arkadaşlar. Track Mode seçildiği zaman sol tarafta yol kalınlıklarının bulunduğu pencere karşımıza çıkar. Yol kalınlıkları T4 ile T arasında değişir.

Ares 16 katlı baskı devre çizilebilir. Her kat ayrı bir renkte, yol (track) ile çizilir. Tek katlı baskı devre çizimi yapmak için Bottom Copper (Mavi) seçilmelidir.

Tasarım araç çubuklarından Via Mode inceleyelim. Eğer çizdiğimiz baskı devre çok katmanlı ve katmanlar arasında bağlantı yapılacaksa bu bağlantı noktalarını belirtmek için via mode kullanılır.

Diğer bir tasarım araç çubuğumuz Zone Mode dur. Bir bölgeyi taramak için yani ada yapmak için kullanılır. Tarayacağımız bölgeyi belirledikten sonra karşımıza çıkan pencereden Layer/Colour kısmından katmanı, Type kısmından ise Compatible şıkkını seçeriz.

Son inceleyeceğimiz tasarım araç çubuğu ise Connectivity Highlight Mode dur. Bu araç çubuğu Bağlantı yollarını ( track ) ışıklandırarak, bağlantıda hata olup olmadığını kontrol eder.

Arkadaşlar Ares programını kısaca bu şekilde incelemiş olalım ve dersimizi burada sonlandıralım.

 proteus ares baskı devre çizimi

Benzer belgeler

EAGLE KÜTÜPHANE OLUŞTURMA

EAGLE KÜTÜPHANE OLUŞTURMA 1 EAGLE mühendislik EAGLE KÜTÜPHANE OLUŞTURMA Merhaba Arkadaşlar, sizlerle bu yazımda bir PCB-Dizayn programı olan EAGLE da sıfırdan kütüphane oluşturmayı anlatmaya çalışacağım. Eagle bilindiği üzere iki

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II

BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM II 0 BÖLÜM 1 ORCAD PROGRAMINA GİRİŞ: OR-CAD programını başlatmak için Başlat menüsünden programlara gelinir. Programların içerisinde ORCAD Release 9 ve bunun içerisinden de ORCAD Capture seçilir. Karşımıza

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

DEĞERLENDİRME Saati: Süre

DEĞERLENDİRME Saati: Süre ATELYE: BİLGİSAYAR DESTEKLİ UYGULAMALAR İŞ YAPRAĞI NO: 1 UYGULAMA1 : ÇİZİM (TASARIM-ÇALIŞMA) ALANINA TRACK (YOL) ÇİZİLMESİ İŞLEM BASAMAKLARI : 1. Çizim alanında bulunan komponentler arasında yapılan bağlantılara

Detaylı

LAYOUT ORTAMINDA ÇALIŞMA:

LAYOUT ORTAMINDA ÇALIŞMA: BÖLÜM 13 LAYOUT ORTAMINDA ÇALIŞMA: Daha önce projesini capture ortamında hazırlamış olduğumuz diyot devresini layout ortamında açalım. Karşımıza aşağıdaki şekil gelir(şekil ). Şekil Diyot Devresi

Detaylı

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI

DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI DENEME SINAVI CEVAP ANAHTARI ECDL BAŞLANGIÇ Bilgisayarı Kullanmak ve Dosyaları Yönetmek 1) Bilgisayar ı doğru şekilde kapatıp, açmak için uygun metodu uygulayınız.(bilgisayarı kapatın ve tekrar açın.)

Detaylı

seafoodplus.info

seafoodplus.info FIREWORKS (MENU OLUŞ TURMA) 1 Önce Başlat menüsü Programlar Adobe Web Premium CS3 Adobe Fireworks CS3 kısayol simgesi ile Fireworks programı açılır. 2 Fireworks programı açıldığında Karşımıza gelen Yeni

Detaylı

WORD KULLANIMI

 WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE OFFICE DÜĞMESİ HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU MENÜLER ŞEKİL, RESİM EKLEME TABLO EKLEME ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı sağlar. Yeni

Detaylı

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu

DENEME SINAVI. ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu DENEME SINAVI ECDL BAŞLANGIÇ Hesap Tablosu 1. Hesap Çizelgesi (Microsoft Office - Excel) uygulamasını açınız. Başlat > Programlar > Microsoft Office > Microsoft Office Excel yolu izlenerek Excel programı

Detaylı

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon

Ecat 8. Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon Ecat 8 Hakbim Bilgi İşlem A.Ş. Versiyon 1 Ecat8 Nedir? Firmaların elektronik yedek parça kataloğu ihtiyacını karşılamak için Hakbim Bilgi İşlem tarafından geliştirilmiş ve geliştirilmeye devam

Detaylı

BU DERSİN SONUNDA BUNLARI ÖĞRENECEKSİNİZ;

BU DERSİN SONUNDA BUNLARI ÖĞRENECEKSİNİZ; BU DERSİN SONUNDA BUNLARI ÖĞRENECEKSİNİZ; 0 Yeni klasör oluşturmak 0 Klasör/dosya isimlerini değiştirmek 0 Klasör/dosya silmek 0 Geri dönüşüm kutusunu kullanmak 0 Silinen dosyayı / klasörü geri almak 0

Detaylı

BÖLÜM Çalışma Unsurları

BÖLÜM Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVEWEB YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi:Giriş ekranınd dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılaraksisteme giriş yapılır. Sistem Ekranı: 4 2 Klasörler Dosyalar

Detaylı

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu

IPACK LADDER. Arayüz Dökümantasyonu IPACK LADDER Arayüz Dökümantasyonu I. Giriş Bu dökümantasyon IPack Ladder yazılımının arayüz kullanımını, kullanılan model ile ilişkilerini ve işlevsel açıklamaları kapsamak üzere hazırlanmıştır. II. Dökümantasyon

Detaylı

PSPICE Đ NASIL KULLANIRIM

PSPICE Đ NASIL KULLANIRIM PSPICE Đ NASIL KULLANIRIM 1. File New Project e tıklayalım. 2. Create a blank project e tıklayıp OK diyelim. 1 Yeni bir şematik otomatik olarak açılır. Ekranın sağ tarafında Tool Panel vardır. Devre elemanlarını,

Detaylı

Zoru Kolay Yapmak İçin

Zoru Kolay Yapmak İçin Zoru Kolay Yapmak İçin Mesleki Eğitim Okullarında Öğrenci Takip Programı KURULUM Programı seafoodplus.info adresinden bilgisayarınıza indirip kurun. Daha sonra programın

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm Microsoft PowePoint Genel Bilgiler Microsoft PowerPoint , güçlü bir sunu programıdır. PowerPoint ile herhangi bir konu hakkında etkili

Detaylı

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI

YAYINLANAN RAPORLAR FORMU EĞİTİM DOKÜMANI YAYINLANAN RAPORLAR FORMU İÇİNDEKİLER 1. DOKÜMAN SÜRÜMLERİ 4 2. YAYINLANAN RAPORLAR 5 Yayınlanan Raporlar Formu Ana Ekranı 5 Yayınlanan Raporları Listeleme 5 Yayınlanan

Detaylı

Pencereler Pencere Özellikleri

Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Pencere Özellikleri Pencereler Windows işletim sistemleri pencere yapıları üzerine inşa edilmiştir. WINDOWS 7 de tüm işlemler pencereler yardımı ile gerçekleştirilebilmektedir. Programlar ve

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 AYARLAR 3 YENİLE 7 BİLDİRİM VE GÖREVLER 9 ENVİSİON ANA

Detaylı

BÖLÜM Çelik Profil Aracı

BÖLÜM Çelik Profil Aracı BÖLÜM 13 Çelik Profil Aracı Autodesk Inventor 11 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çelik Profiller ile Çalışmak Çelik profil aracı, çelik profillerden oluşan modellerin tasarımını ve düzenlenmesini

Detaylı

de Programlarla Çalışmalar

 de Programlarla Çalışmalar Windows de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK

BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK BÖLÜM 5 5. TABLO OLUŞTURMAK Belli bir düzen içerisinde yan yana ve alt alta sıralanmış veya hizalı şekilde oluşturulması gereken bilgiler word de tablo kullanılarak hazırlanırlar. Örneğin bir sınıfa ait

Detaylı

Temel Bilgisayar Dersi

Temel Bilgisayar Dersi ENFORMATİK BÖLÜM BAŞKANLIĞI Temel Bilgisayar Dersi Bölüm Microsoft PowePoint PowerPoint Sekmelerinin Tanıtımı Dosya Sekmesi Giriş Sekmesi Ekle Sekmesi Tasarım Sekmesi Geçişler Sekmesi Animasyonlar

Detaylı

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU

AYAKTAN HASTA İLAÇ MUAFİYET RAPORU S İS O F T S AĞ L I K BİL G İ S İS T E ML E R İ - ANK AR A 1. SUNUM Genel Hususlar İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

seafoodplus.info Kullanım Kılavuzu

seafoodplus.info Kullanım Kılavuzu seafoodplus.info Kullanım Kılavuzu İnternet tarayıcınıza(internet Explorer vb.) seafoodplus.info adresini yazıp enter tuşuna bastığınızda yukarıdaki ekranla karşılaşacaksınız. Önceden oluşturmuş olduğunuz

Detaylı

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme

MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme Versiyon : Yayınlama Tarihi : Sayfa Aralığı : MEDULA Sistemi E-Fatura Gönderme MEDULA Sistemi ile E-Fatura gönderme işleminde ilk adım gönderilecek faturaların GSS** icmallerinin

Detaylı

LibreOffice Veritabanı-1

LibreOffice Veritabanı-1 LibreOffice Veritabanı-1 Bu uygulamada LibreOffice Base ile basit bir telefon rehberi yapacağız. 1 Veritabanı oluşturma LibreOffice Base programını çalıştırın. Sizden veritabanı adını sorduğunda seafoodplus.info

Detaylı

LAB 0 : Xilinx ISE Kullanımı

LAB 0 : Xilinx ISE Kullanımı LAB 0 : Xilinx ISE Kullanımı 1. Proje Yaratma a. Xilinx ISE programını açınız. b. File à New Project menüsünü seçiniz. New Project Wizard diyalog penceresi açılacaktır. c. New Project Wizard diyalog penceresinde

Detaylı

WORD KULLANIMI

WORD KULLANIMI KELİME İŞLEMCİ-MİCROSOFT OFFİCE q OFFICE DÜĞMESİ q HIZLI ERİŞİM ARAÇ ÇUBUĞU q MENÜLER q ŞEKİL, RESİM EKLEME q TABLO EKLEME q ETKİNLİKLER 1 OFFICE DÜĞMESİ: Çalışmamız ile ilgili dosya işlemleri yapmamızı

Detaylı

Microsoft PowerPoint

Microsoft PowerPoint Microsoft PowerPoint GİRİŞ Microsoft Powerpoint bir sunum hazırlama programıdır. Microsoft Powerpoint sayesinde sunumlarınıza içerisinde ses,video,animasyon,grafik,resim,köprüler,web içerikleri ve çeşitli

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

Şekil 1. Sitiller ve biçimlendirme

Şekil 1. Sitiller ve biçimlendirme ŞABLONUN KULLANILMASI Şablon yazım kuralları belirli olan metinlerin yazımında kolaylık sağlayan araçlardır. Bu şablonlarda yazım kuralları ile ilgili detaylar tanımlanarak kullanıcının detaylarla uğraşmadan

Detaylı

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ZİRVEDRİVE IOS YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Girişi: Giriş ekranınd sisteme giriş yapılır. dan kullanıcı adı ve şifre bilgileri girilip giriş butonuna basılarak Sistem Ekranı: 4 2 1 2 3 Klasörler

Detaylı

Microsoft Word Uygulama 1

Microsoft Word Uygulama 1 Microsoft Word Uygulama 1 1. Bulunduğunuz bilgisayarın Belgelerim klasörü altında adına kendi numaranızı verdiğiniz bir klasör oluşturun. Uygulamaya başlamadan önce Elektronik Destek Sisteminde bulunan

Detaylı

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu

Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Rezistivite Cihazı Kullanım Klavuzu Açılış ekranı açıklamaları: 1 - Son çalışma aç : Cizhazda en son çalışma yaptığınız dosyayı açar. 2 - Dosya aç : İstediğiniz dosyayı açmanızı sağlar. 3 Yeni çalışma

Detaylı

Resim Yeni bir ileti oluşturma

Resim Yeni bir ileti oluşturma F İLETİLER Konuya Hazırlık 1. E-posta adresinden yeni bir ileti nasıl oluşturulur? 1. İLETI GÖNDERME a. Yeni bir ileti oluşturma: Yeni bir ileti oluşturmak için Dosya/Yeni/E-posta iletisi seçilebileceği

Detaylı

CIM - Computer Integrated Manufacturing

CIM - Computer Integrated Manufacturing CIM - Computer Integrated Manufacturing Ders 2 spectracad Engraver CAD? CAD (Computer Aided Design) Bilgisayar Destekli Tasarımkarmaşık çizimlerin bilgisayar kullanılarak kolay ve doğru olarak çizilmesidir.

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart

Flow Kullanım Klavuzu Mart Flow Kullanım Klavuzu Mart İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası

AKINSOFT OtoPark. Yardım Dosyası Yardım Dosyası Doküman Versiyon : Tarih : 1 1. ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ programı bütün kapalı ve açık otoparklar için geliştirdiği, araçların giriş-çıkış işlemleri, plaka tanıma

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2

ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 ÖĞRENME FAALİYETİ 2 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımında veri girme, veri seçme, satır ve sütun işlemlerini yapabileceksiniz.

Detaylı

AutoCAD Inventor Kurulumu

AutoCAD Inventor Kurulumu AutoCAD Inventor Kurulumu Elinizdeki DVD lerden seafoodplus.info, DVD-ROM sürücüsüne yerleştirdiğinizde kurulum otomatik olarak başlar. Eğer kurulum otomatik başlamazsa, DVD nin kök dizininde bulunan seafoodplus.info

Detaylı

Web Hizmeti Bağlantıları

Web Hizmeti Bağlantıları Web Hizmeti Bağlantıları Web hizmeti için bağlantılar, Sistem Yönetmeni program bölümünde Yönetim menüsü altında yer alan Web Hizmeti Bağlantıları seçeneği ile kaydedilir. WEB Sayfası Tasarımları WEB sayfasında

Detaylı

1. Akıllı Ulaşım Menüsü

1. Akıllı Ulaşım Menüsü 1. Akıllı Ulaşım Menüsü Operasyon Takip Araç sefer durumlarıyla ilgili bilgilere ulaşmak ve haritada görüntülemek için kullanılan bölümdür. İstenilen aracın sefer bilgilerine ulaşmak ve incelemek

Detaylı

HESAP MAKİNASI YAPIMI

HESAP MAKİNASI YAPIMI HESAP MAKİNASI YAPIMI Aşağıdakine benzer görünüm ve butonları hazırlayın. 2. Butonun içerisine aşağıdaki kodları yazın. 3. Yeni bir layer ekleyip Frame1 F9 na aşağıdaki kodları ekleyelim. 4. Butonlardan

Detaylı

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir