estetisyenlik belgesi nasıl alınır / Güzellik Uzmanı Seviye 4 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi

Estetisyenlik Belgesi Nasıl Alınır

estetisyenlik belgesi nasıl alınır

funduszeue.info

Yeterlilik Kodu

TR

Yeterlilik Adı

Cilt Bakımı ve Güzellik Ustalık Belgesi

Sorumlu KurumMesleki ve Teknik Eğitim Genel MüdürlüğüSorumlu Kurum İletişim BilgisiMilli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Kızılay ANKARASorumlu Kurum URLfunduszeue.infoYönelim-AYÇ Seviyesi4

Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

TYÇ Seviyesi4Sınıflandırma (Tematik Alan)Saç ve güzellikSınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO 08 :

Kategori-Kredi Değeri-Programın Normal Süresi -Program Profili (Amaç)-Öğrenme Ortamları-Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Yüz, vücut bakımı ve temel masaj teknikleri ile ilgili temel işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Yaratıcı güçlerini geliştirir ve temel çizimler yapar.
  • Sağlıklı beslenir.
  • Temel bakım tekniklerini bilir.
  • Bakım kozmetiklerini tanır ve uygular.
  • Cilt bakımı yapar.
  • Kaş ve kirpik şekillendirir ve makyaj yapar.
  • Depilasyon ve epilasyon yapar.
  • Temel vücut masajı ve lenf drenaj masajı yapar.
  • Vücut bakımı yapar.
  • El ayak bakımı yapar.
  • Renk seçimi ve kişiye özel makyaj yapar.
  • Cilt türleri ve cilt hastalıklarını tanır.
  • Beslenme ve vücut şekil bozukluklarını giderir.
  • Alternatif vücut bakımı yapar.
Anahtar Yetkinlikler -Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Yönelim: Mesleki

Kategori: Özel Amaçlı

Kalite Güvencesi-Giriş Şartı

Ustalık eğitimi kursuna kayıt yaptırmak için Kalfalık Belgesine sahip olmak.

Başarma ŞartlarıKalfalık Belgesini almaya hak kazandıktan sonra Ustalık eğitim kursuna kayıt yaptırarak 2 yıllık pratik eğitim süresi içinde saatlik teorik eğitim kursunu bitirenler girecekleri sınavdan başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar. Kalfalık belgesini almaya hak kazandığı tarihten itibaren en az 5 yıl mesleğinde çalıştığını belgelendirenler girecekleri sınavından başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar. Meslek Liselerinin 3 yıllık programlarından mezun olanlar, alanları ile ilgili bir daldan ustalık sınavına girip başarılı olmaları halinde Ustalık Belgesi alırlar. İlerleme Yolları (İlişki Türü)

Cilt Bakımı ve Güzellik alanında kendi iş yerini açabilir. İşe girmede tercih sebebidir.

Yasal Dayanağı-Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik sürekli geçerlidir.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur? Maaşları ve Şartlar

Estetisyen ve güzellik uzmanı olarak başarılı olmak için özel eğitim gereksinimleri arasında; cilt ve saç türleri hakkında bilgi sahibi olmak, son moda güzellik modellerini takip etmek, cilt bakımı teknikleri veya tedavi seçeneklerini anlamak, sterilizasyon ve hijyen için standartları korumak ve insanların ilgisini çekmek için müşteri hizmetleri becerilerinin gelişmiş olmasıdır.

Aynı zamanda, müşteri hizmetleri becerisi, takip ettikleri son moda trendleri, hijyen ve temizlik kurallarını ve kullandıkları malzemeleri kapsayan uygun eğitim gerektirir. Bu yetenekler, bir estetisyen ve güzellik uzmanı olarak başarılı olmak için gereklidir.

Kadın ve erkekler ciltlerini temizlemek, belirli yaş aralığından sonra oluşan veya oluşabilecek olan leke ve kırışıklıkları önlemek amacı ile genellikle güzellik uzmanı ve estetisyenler tarafından yapılan bakımları tercih etmektedirler. Güzellik söz konusu olduğunda hataya yer yoktur. Peki güzellik uzmanı ve estetisyen nasıl olunur, güzellik merkezi için hangi üniversite ve bölüm okunmalı, güzellik uzmanı eğitimi kaç ay sürüyor, güzellik uzmanı maaşları yılında ne kadar, güzellik uzman kursu, estetisyen ve güzellik uzmanı arasındaki fark nedir? işte detaylar!

Güzellik Uzmanı Nedir?

Güzellik uzmanı: güzellik merkezlerinde çalışarak cilt analiz ve bakımı, epilasyon, çeşitli vücut işlemleri, epilasyon ve bu süreçlerde profesyonel ve gerektiği zaman ve kişiler için kozmetik biliminden yaralanarak danışanların ihtiyaç duyduğu ve rahatsız olduğu bölgelere gereken işlemleri uygulayarak hizmet veren kişilerdir.

Uzman Estetisyen Ne Demek?

Estetisyenler: cilt bakımı, vücut bakımı, lazer ve buz epilasyon işlemleri, depilasyon ve makyaj gibi kişisel bakım işlemlerini yapabilme becerisine sahip, bu alanda uzmanlaşmış kişilerdir. Estetisyen olmak için kişilerin herhangi bir resmi eğitim zorunluluğu bulunmamaktadır. Estetisyen olmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı MEB ve Güzellik Okulu unvanına sahip kurumların sertifika programlarından sertifika almaları gereklidir. Profesyonel Estetisyen olmak için M.E.B onaylı Estetisyenlik Kursu ile lisans sahibi olmaları gerekir.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Arasındaki Fark Nedir?

Estetisyenler güzellik uzmanlarıyla benzer fonksiyonları sunarlar, ancak genellikle daha küçük ölçekli bir hizmet olarak karşımıza çıkarlar. Estetisyenler, bakım ve güzellik hizmetleri sunmayı hedefleyen kişilerdir ve vücut bakımı, masaj, manikür, pedikür, saç ekleme veya stilize edilmesi gibi temel hizmetleri arasındadırlar.

Estetisyenler, müşterilerine tek tek hizmet verirken, güzellik uzmanı klinikleri ve spa merkezleri çok daha geniş bir yelpaze içeren güzellik ve bakım hizmetleri sunar. Güzellik uzmanları, genellikle kozmetik cerrahidere sahip olmak, cilt bakımı, cilt ve tırnak ürünleri tedavisi, sterilizasyon ve hijyen kurallarına uymak ve hastalarla iletişim kurmak gibi bir dizi beceri ve bilgi gerektirir. Güzellik uzmanları ayrıca estetisyenlerin sağladığı servislerin yanı sıra daha ileri seviyede bazı hizmetler, örneğin lazer epilasyon veya mikrodermabrazyon gibi hizmetler sunabilirler.

Peki güzellik uzmanı eğitmeni nasıl olunur? daha detaylı olarak inceleyelim.

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Nasıl Olunur?

Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin &#;Kuaförlük ve Cilt Bakımı&#; bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların &#;Güzellik Uzmanlığı&#; sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır. Estetisyen ve güzellik uzmanı olmak için MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) ve Meslek okullarını tercih edebilirsiniz. MEB onaylı kurslara katılacak olanların bilmesi gerekenlerden en önemlisi günümüzde güzellik uzmanlığı kursları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenmektedir. Kurs bitiminde alacakları sertifika ile tercih ettikleri bakım merkezlerinde ve kozmetik mağazalarda sertifikaları ile çalışabilirler. Kurslarda almış olduğunuz eğitimler uygulamaları olarak yapılacağından ve staj niteliği taşıyacağı için iş hayatına atıldığınızda uygulamada pratiğiniz olacaktır.

Güzellik uzmanı olabilmek için meslek okulları da tercih edilebilir. Güzellik merkezlerinde uzmanlık yapmak isteyenler için Anadolu meslek liseleri ve kolejler bulunmaktadır. Bu esnada adaylar hem uzman olabilir hem de bu alan üzerinde hizmet verebilirler.

İŞKUR biriminden verilen kurslar, meslek liseleri gibi güzellik ve bakım merkezleri eğitimi almak isteyenlere ücretsiz yada düşük maliyetli hizmet veren kurumlar arasında yer almaktadır. Bu tür hizmet veren kurumalar ihtiyaç duyan yada kendini geliştirmek isteyen adayların kendi becerileri ile değil profesyonel destekler ile eğitimlerini tamamlamaları çalışma alanlarındaki başarılarını etkilemek için önemli bir rol almaktadır.

Güzellik Uzmanı Ne Mezunudur?

Güzellik uzmanı ve estetisyen olmak için meslek liselerinden mezun olunması gerekmektedir. Milli Eğitime Bağlı olan meslek okullarından güzellik uzmanı sertifikaları alarak mesleğe başlayabilirler. Bunlar ile birlikte özel kuruluşların açmış olduğu eğitim kurslarına katılarak sertifika alabilirler. Estetisyen ne mezunu? diye düşünüyorsanız ilgili lise ve üniversite bölümlerinde eğitim almaları gerekmektedir. Lise kademesinde öğrenim görecek olan estetisyen adayları, meslek liselerini tercih ederken, üniversiteye gitmek isteyen kişiler ise Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği bölümlerini okuyarak diplomalarını alabilir ve meslek hayatlarına başlayabilirler.

Güzellik Uzmanı Olmak İçin Hangi Üniversite Okunmalı?

Güzellik uzmanı olabilmek için hangi üniversite ve bölümler okunmalıdır? bakalım.

  • MEB onaylı kursların güzellik uzmanlığı sertifikası programına katılmak
  • Kız meslek liseleri
  • Anadolu meslek liseleri
  • Kuaförlük ve cilt bakımı bölümleri

Estetisyen olmak için hangi bölüm okunmalı? diye düşünen estetisyen ve güzellik uzmanı adayları, vermiş olduğumuz okul ve ilgili kurslara katılarak, hayallerinde mesleğe kavuşabilirler.

Güzellik Uzmanı Sertifikası Nasıl Alınır?

Güzellik uzmanı sertifikası alabilmek için öncelikli olarak ilkokul mezunu ve 17 yaşını doldurmuş olmalıdır. MEB bağlı okul katılmanız gerekmektedir. Eğitimler bittikten sonra gidilen okullarda test sınavına ya da uygulamalı sınavlar yapılmaktadır. Bunun sonrasında Milli Eğitim&#;den ıslak mühürlü sertifika almanız gerekmektedir. Uluslararası geçerliliğe sahip olan bir sertifika almış oluyorsunuz. Güzellik uzmanlığı 2 şekilde ayırılmaktadır. İlk olarak ikinci seviye sertifika ile diğeri ise dördüncü seviye sertifika ile hem çalışabilir hem de ustalık sınavına girmeye hak kazanabilirsiniz.

Yabancı uyruklu vatandaşlar ise geçici T.C. kimlik belgeleri ile kurslara katılabilirler. Usta öğretici olduğunuzda resmi okullarda çalışma imkanlarınız bulunmaktadır. Ustalık sınavına girmek için 22 yaşını doldurarak en az ilk okul mezunu almanız gerekmektedir. Güzellik uzmanı eğitimi veren pek çok özek kurs merkezleri bulunmaktadır. Yaşadığınız bölgedeki kurs merkezlerini araştırarak, eğitim ücretlerini, şartlarını ve kurs süresini hemen öğrenerek kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Güzellik Uzmanı Kursları Ne Kadar Sürüyor?

Güzellik uzmanlığı eğitimde dersler 2 şekilde organize edilmektedir. Birinci hızlandırılmış eğitim programında 10 günlük bir süreç içerisinde teorik ve uygulamalı dersler verilmektedir. Diğeri ise 3 aylık bir süreç içerisinde yapılmaktadır. İlk olarak teorik dersler yapılarak sonrasında uygulamalı derslere geçilmektedir. Uygulamalı dersler cihazlar ve profesyonel malzemeler ile yapılmaktadır. Birebir canlı mankenler üzerinde yapılan uygulamalarda kullanılan mankenler sürekli değiştirilerek adayların her cilt tipine adapte olması sağlanmaktadır.

Estetisyenlik Belgesi Fiyatları Ne Kadar?

Estetisyenlik belgesi sahibi olmak için ödenmesi gereken fiyatlar, eğitim programı, bölge ve lokasyondan bağımsız olarak her eğitim kurumunda farklılık gösterebilir. Genel olarak, uygulamalı ve teorik derslerin olduğu bir estetisyenlik belgesi programının uygulanması genellikle yaklaşık TL ile TL arasında değişebilir. Bazı eğitim programları daha kapsamlı olabilir ve mevcut belgelerin yanı sıra özel ek eğitim modülleri de içerebilir. Dolayısıyla, bu programların maliyeti daha da artabilir.

Kurs Bittikten Sonra Nerelerde Çalışabilirim?

Güzellik uzmanlığı resmi belgesi olan kişiler kliniklerde, hastanelerde estetiysen doktorların yanında çalışabilirler. Bunlar ile birlikte güzellik uzmanlarının çalışma alanları şu şekildedir:

  • Estetiysen ve güzellik uzmanları kendi işyerlerini açabilirler.
  • Manken ajanslarında.
  • Sinema ve televizyon stüdyolarında.
  • Kozmetik mağazalarında.
  • Güzellik malzemesi pazarlayan işyerlerinde.
  • Hastane ve kliniklerd
  • Güzellik salonlarında.
  • Bay ve bayan kuaförlerinde.
  • Meslek eğitim merkezlerinde.
  • SPA merkezlerinde.
  • Otel ve termal otellerde.

Kurs bittikten sonra nerelerde çalışabilirim diyen adayların çalışabilecekleri yerler arasında yer almaktadır.

Güzellik Uzmanının Görevleri Nelerdir?

Kendi yaptığı bakımların yetersiz olduğunu düşünen ve daha profesyonel bir bakım ile kendilerini mutlu etmek isteyen kişiler güzellik uzmanının kendilerine olan sorumluluklarını merak etmektedirler. Güzel uzmanının danışanlarına vermesi gereken hizmet ve görevleri ise şu şekilde sıralanmaktadır.

  • Cilt analizi yaparak cilt tipine karar vermek.
  • Danışanlar hakkında işlem yapmadan önce cildin yada işlem yapılacak olan bölgelerin ihtiyaçlarını belirlemek.
  • Solanlarında manikür ve pedikür hizmeti veriliyorsa eğer hijyen kurallarına uymalıdır.
  • Çeşitli zayıflama ekipmanları kişiye gerekli olan bölgelerine uygulanmalıdır.
  • Güzellik uzmanlığında deneyim kazandıysanız yüze ve vücuda masaj yapabilirsiniz.
  • Yüz tipine ve kişini isteğine bağlı olarak profesyonel makyaj yapmak.
  • Epilasyon işlemleri ile istenmeyen tüyleri gidermeye yardımcı olur.

Çalışılan salonlarda yapılan işlemler farklılık gösterebilir. İş ilanı için başvuran adayların bilgilerine kadar görünümleri ve müşteriye yaklaşımları da önem taşımaktadır.

Estetisyen Kurslarında Neler Öğrenilir?

Estetisyen kurslarında tercih ettiğiniz alanların yanında meslek hayatınızda gerekli olacak eğitimlerde verilmektedir. Verilecek olan kurslar eğitimlerinizi başarı ile tamamladığınızda meslek hayatınızda başarılı bir güzellik uzmanı ve estetisyen olabilirsiniz. Güzellik Uzmanı olmak için hangi bölüm okunmalı, kurs bittikten sonra nerelerde çalışabilirim diye soruyorsanız eğer hem kendiniz için hem de bu alanda hizmet vermek için tercih edebilirsiniz.

Kurslarda verilen eğitimler aşağıdaki gibidir:

  • Müşteri ilişkileri
  • Kozmetiğin tarihçesi
  • Satış teknikleri
  • Akneli ve lekeli cilt bakımları
  • Deri bilimi
  • AHA (Alfa Hidroksi Asitler) ve çeşitleri
  • Bitkisel kök hücre bakımları
  • Epilasyon ve depilasyon
  • El ve ayak bakımı
  • Tıbbi ve kozmetik terimleri
  • Kimyasal peeling (Yüz, boyun, göğüs, eller ve kollarda oluşan yanıklar, kırışıklıklar, lekeler ve çiller)
  • Parafin bakımı (Yıpranan deriye yapılan bakım)
  • Aromaterapi ve selülit
  • Lenf Drenaj masajı (Ödem azaltmak için yapılır)
  • Selülit masajı
  • Klasik masaj
  • Vücut bakımları
  • Bölgesel incelme
  • Kirpik perması ve kaş kirpik boyama

Güzellik Uzmanı ve Estetisyen Maaşları Güncel

Güzellik Uzmanı ve estetisyen maaşları yılında TL ile TL arasında değişiklik göstermektedir. Güzellik uzmanı maaşlarını etkileyen pek çok faktör vardır. Bunların arasında, güzellik merkezinin hangi bölgede yer aldığı, kullanılan ekipmanların kalitesi, uzmanların deneyimleri, güzellik uzmanı ve estetisyen maaşlarını etkileyecektir. Güzellik uzmanları birçok alan da faaliyet göstermektedir. Kendi salonlarını açabilecekleri gibi, özel firmalarda da hizmet verebilirler. Memnuniyet ve prim sistemi ile maaşlarda artış olmaktadır.

Bu mesleği tercih eden kişiler para kazanmanın yanında sevgi ile yapmalıdır. İlgili meslek üzerinde başarılı olmanın en önemli şartlarından biri de mesleği severek yapmaktır. İyi bir estetisyen olmak istiyorsanız insan ilişkileri hakkında kendinizi geliştirmelisiniz. Bu meslekte ilerlemek ve tanınmak için insan ilişkilerini sürdürmek müşteri ilişkileriniz ve tercih edilmenizi etkileyecektir.

Güzellik Uzmanı Neler Yapar?

Güzellik uzmanının ihtiyaçlar doğrultusunda belirli görevleri de bulunmaktadır. Güzellik merkezlerinde yapılan cilt bakımı, epilasyon, makyaj, vücut işlemleri, çeşitli zayıflama aletlerinin kullanımı ve daha birçok işlemini güzellik uzmanları gerçekleştir.

Güzellik Uzmanı Kaç Yıl Okunur?

Güzellik uzmanı adayının, meslek liselerinde 4 yıl eğitim alması gerekmektedir. Cilt bakımı bölümü alanında cilt bakımı, hijyen, kuaförlük, mesleki anatomi, mesleki kimya, vücut bakımı, makyaj, protez tırnak, kalıcı makyaj, ilk yardım ve masaj gibi alanlarda ders almaktadır. 4 yıllık eğitim hayatı tamamlandığında aday artık güzellik uzmanı olarak meslek hayatına devam edebilir. Dilerse lise eğitimine üniversite eğitimini de ekleyerek, alanında daha başarılı işler yapabilir.

Güzellik Uzmanı Olmak İçin Ne Okumak Gerekir?

Güzellik uzamanı olmak için kız meslek liselerinin kuaförlük ve cilt bakımı bölümlerinden mezun olmak veya MEB onaylı kursların Güzellik Uzmanlığı sertifika programlarını tamamlamak gerekmektedir.

Nasıl Estetisyen Olunur?

Estetisyen olmak için MEB bağlı kurumlardan sertifika almak gerekmektedir.

Seda Editör

Seda Editör

yılında İstanbul&#;da doğdum. İstanbul Üniversitesi&#;nde Uluslararası İlişkiler bölümünden mezunum ve 5 yıldır editörlük yapıyorum. Ekonomi bölümü editörüyüm.

FacebookPinterestLinkedInInstagram

funduszeue.info?dl=Yeterlilik%2F%2FSON_TASLAK_PDF__pdf&fileName=16UY+Rev+02+G%C3%BCzellik+Uzman%C4%B1&option=com_yeterlilik

Yeterlilik Kodu

TR

Yeterlilik Adı

Güzellik Uzmanı Seviye 4 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi

Sorumlu KurumMesleki Yeterlilik Kurumu
Sorumlu Kurum İletişim BilgisiBalgat Mahallesi, Sk. No, Çankaya/Ankara
Sorumlu Kurum URLfunduszeue.info
YönelimMesleki
AYÇ Seviyesi4

Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.

TYÇ Seviyesi4
Sınıflandırma (Tematik Alan)Saç ve güzellik
Sınıflandırma (Meslek Kodu)

ISCO

KategoriÖzel Amaçlı
Kredi Değeri-
Programın Normal Süresi -
Program Profili (Amaç)

Bu yeterlilik Güzellik Uzmanı (Seviye 4) mesleğinin eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için;

· Adayların sahip olması gereken nitelikleri, bilgi, beceri ve yetkinlikleri tanımlamak,

· Adayların, geçerli ve güvenilir bir belge ile mesleki yeterliliğini kanıtlamasına olanak vermek,

· Eğitim sistemine, sınav ve belgelendirme kuruluşlarına referans ve kaynak oluşturmak amacıyla hazırlanmıştır.

Öğrenme Ortamları

Bu yeterliliğe ait öğrenme kazanımları, eğitim kurumları gibi örgün ve yaygın öğrenme ortamlarında edinilebildiği gibi işbaşında ve serbest öğrenme ortamlarında bağımsız olarak da edinilebilmektedir.

Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Çalışma süreçlerinde ve alanlarındaki iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve hijyen ile ilgili önlemleri açıklar.
    • Çalışma süreçlerinde; ortam, malzeme ve iş ekipmanlarına ilişkin olası tehlike ve riskler ile alınması gereken önlemleri açıklar.
    • Çalışma alanlarında çevre ile ilgili tehlike ve riskler ile alınması gereken önlemleri açıklar.
    • Mesleki uygulamalarla ilgili hijyen ve sağlık bilgilerini, sağlık sorunlarını ve alınması gereken önlemleri açıklar.
    • Çalışma alanlarında ve süreçlerindeki acil durumları ve alınması gereken önlemleri açıklar.
  • İş süreçlerinin organizasyonu ve iş ekipmanlarının işlevselliği, kalite koşulları ve müşteri ilişkilerine dair konuları açıklar.
    • Kullanılan iş ekipmanları ile malzemelerin işlevselliğine yönelik uygulamaları açıklar.
    • Müşteri ilişkilerini ve dayandığı ilkeleri açıklar.
    • Mesleki uygulamaların kalite koşullarını açıklar.
    • İş süreçlerinde astlarını koordine eder.
  • Mesleğin gelişimi ile mesleki gelişimin işlev ve önemini açıklar.
    • Güzellik ve bakım uygulamaları ile ilgili tarihsel gelişimini, moda akımlarını ve güncel gelişimleri açıklar.
    • Mesleki gelişim ve meslek içinde yetişme yaklaşım ve aşamalarını açıklar.
  • Çalışma ortamını kendisi ve müşteri için uygun hale getirir.
    • Çalışma ortamını işe, sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak düzenler.
    • Uygulama sürecinde İSG önlemlerini alır.
    • Uygulama süreçlerinde müşteri için hazırlama ve tamamlama işlemlerini gerçekleştirir.
  • Ciltte temizleme ve arındırma işlemlerini uygular.
    • Cilde uygun kozmetiklerle temizleme ve arındırma işlemlerini uygular.
    • Cilde peeling uygular.
    • Cilde buhar vererek gözenek temizliği yapar.
    • Cildin kozmetikten arındırma ve dezenfekte işlemlerini yapar.
  • Vücut bakım ihtiyaçlarını ve kapsamını tespit eder.
    • Vücuda uygulanan bakım işlemlerinin vücut bölgelerine ve deriye etkisini açıklar.
    • Vücutla ilgili kontrol ve ölçümleri yapar.
    • Uygun bakım yöntemini, tekniğini, iş ekipmanı ile ürünlerini belirler.
  •  Cilt/vücut bakım işlemlerini uygular.
    • Yüz ve dekolte bölgesine uygulanan cilt bakımı işlemlerinin cilde etkisini belirler.
    • Cilde serum ve maske uygular.
    • Cilde nemlendirici uygular.
    • Cilde kür bakımı uygular.
    • Cilt bakım uygulamalarının ciltteki etkisine göre, gerekli ürün, cihaz ve teknik değişikliklerini yapar.
    • Vücut ve el/ayak bakımı yapar.
    • Bakım masajı yapar.
  • Epilasyon ve depilasyon sürecini sağlığa, güvenliğe ve müşteriye uygun hale getirir.
    • Çalışma ortamını işe, sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak düzenler.
    • Uygulama süreçlerinde müşteri için hazırlama ve tamamlama işlemlerini gerçekleştirir.
    • Epilasyon ihtiyacını ve kapsamını tespit eder.
    • Bölgeyi ve cihazı epilasyona ve depilasyona hazır hale getirir.
  • Epilasyon/depilasyon işlemlerini uygular.
    • İğneli epilasyon yapar.
    • Foto epilasyon yapar.
    •  Ağda ile depilasyon yapar.
    • Kaş şekillendirir.
  • Makyaj sürecini sağlığa, güvenliğe ve müşteriye uygun hale getirir.
    • Çalışma ortamını işe, sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak düzenler.
    • Uygulama süreçlerinde müşteri için hazırlama ve tamamlama işlemlerini gerçekleştirir.
  • Uygulanacak makyaj tekniği ve işlemlerini müşterinin talep ve kişisel özelliklerine göre tespit eder.
    • Müşterinin (modelin) yüz ve cilt özelliklerini değerlendirir.
    • Uygulanacak makyaj işlemini ve tekniğini belirler.
  •  Yüz/dekolte/göz/dudak makyaj uygulaması yapar.
    • Kamuflaj makyajı yapar.
    • Baz makyajı uygular.
    • Yanaklara allık uygular.
    • Tamamlanan makyajın korunmasına yönelik önlemleri alır.
    • Gözlere makyaj tekniklerini uygular.
    • Dudaklara makyaj tekniklerini uygular.
  • Kirpikleri şekillendirir.
    • Protez kirpik ve/veya kirpik perması işlemleri için hazırlık yapar.
    • Protez kirpik (ipek kirpik) ve ilave kirpik takar.
Anahtar Yetkinlikler

Bu yeterlilik, mesleki öğrenme kazanımlarının belgelendirilmesini amaçlamakta olup anahtar yetkinlik içermemektedir.

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu yeterliliği elde etmek isteyen adaylar birimlerde tanımlanan teorik ve performansa dayalı sınavlara tabi tutulur.

Yeterlilik birimlerindeki teorik ve performansa dayalı sınavlar, her bir birim için ayrı ayrı yapılabileceği gibi birlikte de yapılabilir. Ancak her birimin değerlendirmesi bağımsız yapılır.

Teorik sınavda adaylara, A1 birimi için en az otuz (30); A2 ve A4 birimleri için en az yedi (7) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanır. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki dakika zaman verilir.

Beceri ve yetkinliklerin tamamı performansa dayalı sınav ile ölçülür. Performansa dayalı sınavın süresi gerçek uygulama şartlarındaki süreye karşılık gelmelidir. Performansa dayalı sınav gerçek veya gerçeğine uygun olarak düzenlenmiş çalışma ortamında gerçekleştirilir.

Kalite Güvencesi

Kalite güvence süreçleri, Mesleki Yeterlilik Kurumu sorumluluğunda, ilgili mevzuat doğrultusunda yetkilendirilmiş belgelendirme kuruluşları aracılığıyla sağlanmaktadır.

Ulusal Yeterliliklerin Oluşturulması ve Onaylanması:

Sektörünü ve meslek alanını temsil gücüne sahip kurum ve kuruluşlar tarafından geliştirilen ulusal yeterlilikler, Sektör Komiteleri tarafından doğrulanır ve MYK Yönetim Kurulu tarafından onaylanır.

Ölçme-Değerlendirme:

TÜRKAK tarafından ISO/EN standardına göre akredite edilen ve Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından yetkilendirilen belgelendirme kuruluşlarınca MYK mevzuatına ve ulusal yeterliliklerde tanımlanan koşul ve yöntemlere uygun gerçekleştirilir. Tüm ölçme-değerlendirme işlemleri kamera kaydına alınır ve saklanır.

Belgelendirme:

Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları tarafından başarılı olduğuna karar verilen bireylere MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi düzenlenir.

Öz Değerlendirme:

Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları MYK tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olarak her yıl öz değerlendirme faaliyeti gerçekleştirir. Faaliyet sonuçları öz değerlendirme raporuyla MYK’ya sunulur.

Dış Değerlendirme:

Öz değerlendirme raporlarına dayalı olarak MYK Denetim Dairesi Başkanlığı tarafından yılda en az bir kez programlı veya programsız gözetim denetimleri gerçekleştirilir. Dış değerlendirme raporları Yetkilendirilmiş Belgelendirme Kuruluşları ve MYK Yönetim Kuruluna sunulur. Ayrıca ISO/EN kapsamında TÜRKAK tarafından en az iki yılda bir gözetim denetimleri gerçekleştirilir.

Düzenli Gözden Geçirme:

MYK Denetim Dairesi Başkanlığının dış değerlendirme faaliyetleri ve sonuçları MYK Yönetim Kurulunca düzenli olarak gözden geçirilir. Ayrıca TÜRKAK’ın dış değerlendirme faaliyet ve sonuçları ise Avrupa Akreditasyon Birliğinin düzenli gözden geçirmesine tabidir.

Bilgi Yönetim Sistemleri:

Yetkilendirme, ölçme-değerlendirme, öz değerlendirme ve dış değerlendirme süreçleri MYK Portal üzerinden gerçekleştirilir.

Geri Bildirim Mekanizmaları:

Yeterliliğe ilişkin tüm süreçlerde paydaş katılımı en üst düzeyde temin edilir ve görüş, öneri, itiraz ve şikâyetler mevzuata uygun olarak değerlendirilir.

Giriş Şartı

Giriş şartı bulunmamaktadır.

Başarma ŞartlarıAdayların mesleki yeterlilik belgesini alabilmeleri için zorunlu birimlerde (A1, A2, A3, A4)  tanımlanan sınavlardan başarılı olmaları şartı vardır. Adayın teorik sınavda başarılı sayılması için sınavda, soruların en az % 70’ine doğru yanıt vermelidir. Adayın, performans sınavında başarılı sayılması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari % 70 başarı göstermesi gerekir.
İlerleme Yolları (İlişki Türü)

“Güzellik Uzmanı (Seviye 4)” mesleki yeterlilik belgesine sahip kişiler, meslekte dikey ilerleme yolları kapsamında, birimlerde tanımlanan sınavlardan başarılı oldukları takdirde “Makyaj Uzmanı (Seviye 5)” mesleki yeterlilik belgesine sahip olabilirler.

Yasal Dayanağı

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu

Ulusal Meslek Standartlarının ve Ulusal Yeterliliklerin Hazırlanması Hakkında Yönetmelik

Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav, Ölçme, Değerlendirme ve Belgelendirme Yönetmeliği

Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgelendirme Kuruluşlarına Yönelik Denetim Usul ve Esasları

Geçerlilik Süresi (Varsa)

Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi, belgenin düzenlendiği tarihten itibaren 5 yıldır.

Yeterliliğe Erişim için İnternet Adresi Adresi Aç

Yeterlilik Kodu

TR


Yeterlilik Adı

Güzellik Uzmanı Seviye 4 MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi


Öncelikli Olmayan Adlar


Öğrenme Kazanımları (Tanım)

Bu yeterliliğe sahip kişi;

  • Çalışma süreçlerinde ve alanlarındaki iş sağlığı ve güvenliği, çevre ve hijyen ile ilgili önlemleri açıklar.
    • Çalışma süreçlerinde; ortam, malzeme ve iş ekipmanlarına ilişkin olası tehlike ve riskler ile alınması gereken önlemleri açıklar.
    • Çalışma alanlarında çevre ile ilgili tehlike ve riskler ile alınması gereken önlemleri açıklar.
    • Mesleki uygulamalarla ilgili hijyen ve sağlık bilgilerini, sağlık sorunlarını ve alınması gereken önlemleri açıklar.
    • Çalışma alanlarında ve süreçlerindeki acil durumları ve alınması gereken önlemleri açıklar.
  • İş süreçlerinin organizasyonu ve iş ekipmanlarının işlevselliği, kalite koşulları ve müşteri ilişkilerine dair konuları açıklar.
    • Kullanılan iş ekipmanları ile malzemelerin işlevselliğine yönelik uygulamaları açıklar.
    • Müşteri ilişkilerini ve dayandığı ilkeleri açıklar.
    • Mesleki uygulamaların kalite koşullarını açıklar.
    • İş süreçlerinde astlarını koordine eder.
  • Mesleğin gelişimi ile mesleki gelişimin işlev ve önemini açıklar.
    • Güzellik ve bakım uygulamaları ile ilgili tarihsel gelişimini, moda akımlarını ve güncel gelişimleri açıklar.
    • Mesleki gelişim ve meslek içinde yetişme yaklaşım ve aşamalarını açıklar.
  • Çalışma ortamını kendisi ve müşteri için uygun hale getirir.
    • Çalışma ortamını işe, sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak düzenler.
    • Uygulama sürecinde İSG önlemlerini alır.
    • Uygulama süreçlerinde müşteri için hazırlama ve tamamlama işlemlerini gerçekleştirir.
  • Ciltte temizleme ve arındırma işlemlerini uygular.
    • Cilde uygun kozmetiklerle temizleme ve arındırma işlemlerini uygular.
    • Cilde peeling uygular.
    • Cilde buhar vererek gözenek temizliği yapar.
    • Cildin kozmetikten arındırma ve dezenfekte işlemlerini yapar.
  • Vücut bakım ihtiyaçlarını ve kapsamını tespit eder.
    • Vücuda uygulanan bakım işlemlerinin vücut bölgelerine ve deriye etkisini açıklar.
    • Vücutla ilgili kontrol ve ölçümleri yapar.
    • Uygun bakım yöntemini, tekniğini, iş ekipmanı ile ürünlerini belirler.
  •  Cilt/vücut bakım işlemlerini uygular.
    • Yüz ve dekolte bölgesine uygulanan cilt bakımı işlemlerinin cilde etkisini belirler.
    • Cilde serum ve maske uygular.
    • Cilde nemlendirici uygular.
    • Cilde kür bakımı uygular.
    • Cilt bakım uygulamalarının ciltteki etkisine göre, gerekli ürün, cihaz ve teknik değişikliklerini yapar.
    • Vücut ve el/ayak bakımı yapar.
    • Bakım masajı yapar.
  • Epilasyon ve depilasyon sürecini sağlığa, güvenliğe ve müşteriye uygun hale getirir.
    • Çalışma ortamını işe, sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak düzenler.
    • Uygulama süreçlerinde müşteri için hazırlama ve tamamlama işlemlerini gerçekleştirir.
    • Epilasyon ihtiyacını ve kapsamını tespit eder.
    • Bölgeyi ve cihazı epilasyona ve depilasyona hazır hale getirir.
  • Epilasyon/depilasyon işlemlerini uygular.
    • İğneli epilasyon yapar.
    • Foto epilasyon yapar.
    •  Ağda ile depilasyon yapar.
    • Kaş şekillendirir.
  • Makyaj sürecini sağlığa, güvenliğe ve müşteriye uygun hale getirir.
    • Çalışma ortamını işe, sağlık ve güvenlik koşullarına uygun olarak düzenler.
    • Uygulama süreçlerinde müşteri için hazırlama ve tamamlama işlemlerini gerçekleştirir.
  • Uygulanacak makyaj tekniği ve işlemlerini müşterinin talep ve kişisel özelliklerine göre tespit eder.
    • Müşterinin (modelin) yüz ve cilt özelliklerini değerlendirir.
    • Uygulanacak makyaj işlemini ve tekniğini belirler.
  •  Yüz/dekolte/göz/dudak makyaj uygulaması yapar.
    • Kamuflaj makyajı yapar.
    • Baz makyajı uygular.
    • Yanaklara allık uygular.
    • Tamamlanan makyajın korunmasına yönelik önlemleri alır.
    • Gözlere makyaj tekniklerini uygular.
    • Dudaklara makyaj tekniklerini uygular.
  • Kirpikleri şekillendirir.
    • Protez kirpik ve/veya kirpik perması işlemleri için hazırlık yapar.
    • Protez kirpik (ipek kirpik) ve ilave kirpik takar.

Ölçme ve Değerlendirme Yöntemleri

Bu yeterliliği elde etmek isteyen adaylar birimlerde tanımlanan teorik ve performansa dayalı sınavlara tabi tutulur.

Yeterlilik birimlerindeki teorik ve performansa dayalı sınavlar, her bir birim için ayrı ayrı yapılabileceği gibi birlikte de yapılabilir. Ancak her birimin değerlendirmesi bağımsız yapılır.

Teorik sınavda adaylara, A1 birimi için en az otuz (30); A2 ve A4 birimleri için en az yedi (7) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav uygulanır. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki dakika zaman verilir.

Beceri ve yetkinliklerin tamamı performansa dayalı sınav ile ölçülür. Performansa dayalı sınavın süresi gerçek uygulama şartlarındaki süreye karşılık gelmelidir. Performansa dayalı sınav gerçek veya gerçeğine uygun olarak düzenlenmiş çalışma ortamında gerçekleştirilir.


Detaylı Bilginin Kaynağı

ULUSAL YETERLİLİK 16UY



GÜZELLİK UZMANI SEVİYE 4



REVİZYON NO: 02





TYÇ Seviyesi

4

Yeterlilik TYÇ’ye yerleştirilmemiştir.


Sınıflandırma (Tematik Alan)

Saç ve güzellik



Sorumlu Kurum

Mesleki Yeterlilik Kurumu


Sorumlu Kurum İletişim Bilgisi

Balgat Mahallesi, Sk. No, Çankaya/Ankara



Bilgi Kaynağı

Mesleki Yeterlilik Kurumu




Sınıflandırma (Meslek Kodu)


İlişki Türü

“Güzellik Uzmanı (Seviye 4)” mesleki yeterlilik belgesine sahip kişiler, meslekte dikey ilerleme yolları kapsamında, birimlerde tanımlanan sınavlardan başarılı oldukları takdirde “Makyaj Uzmanı (Seviye 5)” mesleki yeterlilik belgesine sahip olabilirler.


Geçerlilik Tarihi

Yeterlilik belgesinin geçerlilik süresi, belgenin düzenlendiği tarihten itibaren 5 yıldır.


Giriş Şartı

Giriş şartı bulunmamaktadır.


Edinme Yolları

Adayların mesleki yeterlilik belgesini alabilmeleri için zorunlu birimlerde (A1, A2, A3, A4)  tanımlanan sınavlardan başarılı olmaları şartı vardır.

Adayın teorik sınavda başarılı sayılması için sınavda, soruların en az % 70’ine doğru yanıt vermelidir.

Adayın, performans sınavında başarılı sayılması için kritik adımların tamamından başarılı performans göstermek koşuluyla sınavın genelinden asgari % 70 başarı göstermesi gerekir.



funduszeue.info?option=com_yeterlilik_taslak_yeni&view=taslak_revizyon&task=indir&id=4&yeterlilik_id=

Qualification Code

TR

Qualification Title

Beautician Level 4 VQA Vocational Qualification Certificate

Awarding BodyVocational Qualifications Authority
Awarding Body ContactBalgat Street No Çankaya/Ankara
Awarding Body Urlfunduszeue.info
OrientationMesleki
EQF Level4

The Qualification hasn't been included in TQF.

TQF Level4
Thematic AreasHair and beauty
National Occupation Classification

ISCO

CategoryÖzel Amaçlı
Credit Value-
Program Duration-
Program Profile-
Learning Environments-
Description

The person with this qualification;

  • Explains the measures related to occupational health and safety, environment and hygiene at business processes and areas.
  • Explains the subjects related to organsation of business processes, functionality of work tools, quality conditions and customer relations.
  • Explains the function and importance of the development of the occupation and professional development.
  • Makes work environment suitable for himself/herself and the customer.
  • Applies cleaning and cleansing operations on skin.
  • Applies care operations on skin.
  • Determines the body care needs and extent.
  • Applies body care operations.
  • Makes the epilation and depilation processes suitable for health, safety rules and the customer.
  • Applies epilation operations.
  • Applies depilation.
  • Makes the make-up process suitable for health, safety and the customer.
  • Determines the make-up technique and operations to be applied according to the customer's demands and personal characteristics.
  • Applies makeup on face and decollete area.
  • Applies make-up on eyes and lips.
  • Forms the lashes.
Key Competencies-
Further Info

Orientation: Occupational

Category: Special Purpose

Quality Assurance-
Access Requirements

Access requirement is not required.

Conditions for SuccessObtained through measurement-evaluation based on national qualification.
Progression Paths (Relationship Type)-
Legal Basis-
Validity Period (If Any)

Qualification certificate is valid for 5 years from the date of issue.

Url Adresi Aç

Qualification Code

TR


Qualification Title

Beautician Level 4 VQA Vocational Qualification Certificate



Description

The person with this qualification;

  • Explains the measures related to occupational health and safety, environment and hygiene at business processes and areas.
  • Explains the subjects related to organsation of business processes, functionality of work tools, quality conditions and customer relations.
  • Explains the function and importance of the development of the occupation and professional development.
  • Makes work environment suitable for himself/herself and the customer.
  • Applies cleaning and cleansing operations on skin.
  • Applies care operations on skin.
  • Determines the body care needs and extent.
  • Applies body care operations.
  • Makes the epilation and depilation processes suitable for health, safety rules and the customer.
  • Applies epilation operations.
  • Applies depilation.
  • Makes the make-up process suitable for health, safety and the customer.
  • Determines the make-up technique and operations to be applied according to the customer's demands and personal characteristics.
  • Applies makeup on face and decollete area.
  • Applies make-up on eyes and lips.
  • Forms the lashes.

Further Info

Orientation: Occupational

Category: Special Purpose


Source Of Further Info

NATIONAL QUALIFICATION 16UY



BEAUTICIAN LEVEL 4



REVISION NO: 02





TQF Level

4

The Qualification hasn't been included in TQF.


Thematic Areas

Hair and beauty



Awarding Body

Vocational Qualifications Authority


Awarding Body Contact

Balgat Street No Çankaya/Ankara



Source Of Information

Mesleki Yeterlilik Kurumu




National Occupation Classification



Expiry Date

Qualification certificate is valid for 5 years from the date of issue.


Access Requirements

Access requirement is not required.


Ways To Acquire

Obtained through measurement-evaluation based on national qualification.



KURSLARIMIZ

Estetik kelime olarak göze hoş görünen ve neredeyse kusursuz kabul edilen anlamında kullanılmaktadır. Estetisyen kelimesi Güzellik uzmanlığı konusunda deneyim kazanmış sektör çalışanlarının kariyer adı olarak bilinmektedir.

Modern ismi Estetisyenlik olsada aslında eğitimin geçerli adı Güzellik Uzmanlığıdır.

Estetik ve Güzellik kadınların geçmişten günümüze vazgeçemediği unsurlardan biri olmuştur. Modern çağda Estetik ve Güzellik sadece bayanların değil erkeklerinde talep gösterdikleri bir sektör haline gelmiştir. .Bu sebeple Estetik ve Güzellik merkezlerinde nitelikli eleman arayışı giderek çoğalmaktadır.

Es Akademinin ilk hedefi Güzellik Uzmanlığı alanında iç ve dış piyasanın ihtiyaç duyduğu sertifikalı ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak toplumdaki insanların bu alanda daha sağlıklı ve güvenilir hizmete kavuşmasını sağlamak prensipli duyarlı öğrenmeye ve yeniliklere açık araştırıcı iletişim becerileri gelişmiş ve rakiplerinin örnek aldığı Güzellik uzmanları yetiştirmektir.

GÜZELLİK UZMANI MESLEĞİNE ADIM ATMAK İSTEYENLERE BİLGİLENDİRME

‘Güzellik Uzmanı’ Eğitimi ve Yeterliliği için için gerekli eğitimi ve belgeleri en doğru nereden alabilirsiniz.

  • Eğitimler Mutlaka Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurumlardan alınmalıdır.

BELGELER

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Öğretim Kurumlarından alınacak Sayılı kanuna dayanarak verilen  funduszeue.info Milli Eğitim Bakanlığı Kurs Bitirme Belgesi  veya funduszeue.info olarak belirlenmiş Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Sayılı Mesleki Yeterlilik Kanunu gereği Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta yer alan ‘Güzellik Uzmanlığı’ funduszeue.info  Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olunması gerekmektedir.

SIKÇA SORULAN SORULAR

ES AKADEMİYİ NEDEN TERCİH ETMELİYİM?

 

  • Eğitimlerimiz uzman eğitmenler tarafından verilmektedir. Yılların bilgi birikimi ve tecrübesi ile  verilen eğitimler sonunda "İŞ ARAYAN DEĞİL ARANAN TERCİH EDİLEN UZMANLAR" olacaksınız.
  • Es Akademiye özel hazırlanmış geniş kapsamlı kurs kitaplarımızdaki bilgilerle ders içeriklerinizi tekrar ederek, not almakla zaman kaybetmeyip daha etkin bir şekilde derslere katılıp ihtiyacınız olan bilgilere hem yazılı hem görsel olarak istediğiniz zaman ulaşabileceksiniz.
  • Eğitimlerimizde yeni ve teknolojik cihazları  kullanma imkanı ve özel cilt bakımı ürünleri ile uygulamalar yapma olanağı bulacaksınız.

GÜZELLİK UZMANLIĞI KURSU SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

  • Kurs alacağınız yerin mutlaka Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir kurum olmasına
  • Eğitim alacağınız eğitmenlerin bilgi beceri ve tecrübesine dikkat etmelisiniz.

NEDEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ONAYLI veya MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ ALMALIYIM?

  • Alacağınız belgeleriniz E-Devlet üzerinden sorgulanabilen resmi belgelerdir.
  • Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan kurslardan alınan belgeler veya Mesleki Yeterlilik Kurumu onaylı belgeler kursiyerlere Devlet garantisi sunmuş olur.Çalışma hayatınız boyunca kendinizi yasal güvence altına almış olursunuz.
  • Farklı kuruluşlardan alınan sertifikalar ile yasal olarak uygulama yapma hakkınız yoktur.

YURT DIŞINDAYIM SİZDEN NASIL EĞİTİM ALABİLİRİM?

  • Eğitimlerimiz sadece Türkiye ile sınırlı değil yurt dışından farklı branşlarda olan eğitimlerimize katılan kursiyerlerimize yoğun hızlandırılmış eğitim programlarımız vardır.

 

GÜZELLİK UZMANLIĞI funduszeue.info BELGEMİ ALDIKTAN SONRA NERELERDE ÇALIŞABİLİRİM?

  • Güzellik Merkezlerinde
  • Medikal Estetik Hekimleri Kliniklerinde
  • Hastanelerin özel güzellik uygulamaları yapan birimlerinde
  • Otellerin güzellik ve Spa birimlerinde
  • Cihaz Firmalarında
  • Ürün Firmalarında 
  • Sinema /TV Sütüdyolarında
  • Kozmetik malzemesi satan ve pazarlayan iş yerlerinde hem satış departmanlarında hemde eğitmen olarak çalışma imkanları vardır.
  • Ayrıca eğitim aldığınız bölümde Ustalık ve Usta öğreticilik Belgelerinizi aldıktan sonra Özel Öğretim Kurumlarında,Mesleki Eğitim Okullarında,Halk Eğitim Kurslarında eğitmenlik yapma hakkınız vardır.

funduszeue.info GÜZELLİK UZMANLIĞI BELGESİ İLE KENDİ İŞ YERİMİ AÇABİLİR MİYİM?

  • Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı funduszeue.info Güzellik Uzmanlığı Kurs Bitirme Belgesi veya funduszeue.info Mesleki Yeterlilik Güzellik Uzmanlığı Belgesi ile direk Ustalık Sınavlarına girmeye hak kazanarak Ustalık Belgesi ile kendi iş yerinizi açabilirsiniz.

funduszeue.info GÜZELLİK UZMANLIĞI KURSLARINA KATILMAK İÇİN YAŞ SINIRI NEDİR?

  • Kurslara katılmak için alt sınır 18 yaştır.

funduszeue.info KURSLARA KATILMAK İÇİN EĞİTİM DURUMUMUZ NE OLMALIDIR?

  • funduszeue.info Güzellik Uzmanlığı Kurslarına katılmak için İlköğretim mezunu olmanız yeterlidir.

SINIFLARINIZ KAÇ KİŞİDEN OLUŞMAKTADIR?

  • Sınıf kontenjanlarımız 10 Kişiliktir.

KURS BOYUNCA ALMAMIZ GEREKEN MALZEMELER NELERDİR?

  • Eğitiminiz boyunca kullanacağınız tüm malzemeler kurumumuz tarafından karşılanmaktadır.

EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAYIP BELGEMİZİ ALDIKTAN SONRA İŞ BULMA KONUSUNDA YARDIMCI OLUYOR MUSUNUZ?

  • Kursumuzu başarı ile bitiren kursiyerlerimize iş bulma konusunda destek olup referans oluyoruz.

KURUMUNUZDA EĞİTİMİMİZİ TAMAMLAYIP BELGEMİZİ ALDIKTAN SONRA DA YARDIMCI OLUYOR MUSUNUZ?

  • Elbette ES AKADEMİ Kursiyerine tüm ayrıcakları sağlamaktadıfunduszeue.info olduktan sonra dahi kurumumuzda gerçekleşen ücretsiz workshoplar, seminerler, sektör bilgilendirme destekleri sağlayarak meslek hayatınızda  daima üst sıralarda olmanıza destek verilir.

KENDİ İŞ YERİMİZİ AÇARKEN DESTEK OLUYOR MUSUNUZ?

  • Kendi iş yerini kurmak isteyen kursiyerlerimize danışmanlık hizmeti verilmektedir.
  • Ayrıca Kosgeb girişimcilik destekleri hakkında danışmanlık desteği verilmektedir.

4. SEVİYE GÜZELLİK UZMANLIĞI KURSU KAYIT EVRAKLARI NELERDİR?

  • Kimlik Fotopisi
  • İkametgah
  • İki adet fotograf
  • Mezuniyet belgesi fotokopisi

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası