açık lise zorunlu dersler kaç tane / BAP | Anadolu Üniversitesi

Açık Lise Zorunlu Dersler Kaç Tane

açık lise zorunlu dersler kaç tane

AÖL&#;de Zorunlu Dersler Hangileridir? Mezun Olmak için Bunları Geçmek mi Gerekiyor?

AÖL'de Zorunlu Dersler Hangileridir?Mezun Olmak için Bunları Geçmek mi Gerekiyor?

Zorunlu dersler, "AÖL öğrenci girişi"nde sol köşede bulunan "zorunlu dersler" butonunda görünen derslerdir. Bu dersler adı üzerinde, öğrencinin mezun olmak için sınavına girip, başarması veya muaf olup zorunluluğundan kurtulması gereken dersleridir. Bir öğrenci, bu kısımda bulunan tüm dersleri dönem dönem seçip, geçebildiğini geçmeli, geçemediklerini de 3 kez sınavına girip muaf olmalıdır. Bu dersler seçilmeden veya bu kısımda 1 ders bile kalınca toplam krediler bile olsa öğrenci mezun olamıyor.

Bu yüzden, öğrenciler ilk önce öğrenci girişinde bulunan "zorunlu dersler" kısmına odaklanıp, ders seçimlerini bu dersler arasından seçmelidirler. Alanlı öğrenciler için zorunlu dersler kısmında "alan" dersleri de görünür. Bu öğrenciler bu dersleri de alan kredisi biriktirmek için seçmelidirler. Alan dersleri, ortak derslerin aksine 1 sınavda da kalınsa "muaf" derslere eklenir. Ve artık başarılma zorunluluğu ortadan kalkar.

AÖL Ana Sayfasına Ulaşmak için Tıklayınız

AÖL Öğrenci Girişi Yapmak için Tıklayınız

  • Facebook
  • Google

Açık Öğretim Lisesi - BAP

Sıkça Sorulan Sorular 

 1) Soyadı değişikliğim oldu?  Dilekçe yazmam gerekiyor mu?

Soyadı değişikliğinizi belirten imzalı dilekçenizi, yeni düzenlenmiş kimlik belgenizin fotokopisi ile birlikte Batı Avrupa İrtibat Bürosuna göndermeniz gerekmektedir. 

NOT: Sınav organizasyonu tamamlandıktan sonra gelen soyisim değişikliği talepleri, bir sonraki sınav dönemi için değerlendirilmeye alınacağından, ilgili döneme ait sınav giriş belgesinin yanında, soyisim değişikliğinize dair geçerli bir belge bulundurunuz.

2) Vatandaşlığım değişecek/değişti. Dilekçe yazmam gerekiyor mu?

Vatandaşlığınızın değiştiğini belirten imzalı dilekçenizi, kimlik belgenizin fotokopisi ile birlikte Batı Avrupa Bürosuna göndermeniz gerekmektedir.

3) Öğrenci belgesine ihtiyacım var. Nasıl temin edebilirim?

İmzalı bir dilekçe ile öğrenci belgesi talebinde bulunabilirsiniz. Öğrenci belgesi isteklerinizi [email protected] e-posta adresine (PDF formatında ekleyerek) veya 52 11 49 numaralı faksa gönderebilirsiniz. Dilekçe örneklerine  aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.  Belge isteklerinin mutlaka imzalı dilekçe ile yapılması gerekmektedir 

seafoodplus.info 

4) Mezuniyet koşulları nelerdir?

·                Toplam kredi miktarının en az olması,

·                Zorunlu derslerin tamamından başarılı veya muaf olunması,

·                Türk Dilive Edebiyatı ile Dil ve Anlatım derslerinden başarılı olunması,

·                Toplam döneminin en az 5 olması, 

Yukarıdaki dört maddeyi yerine getiren öğrenci mezuniyet hakkı kazanır.

5) Seçmiş olduğum yabancı dil dersini değiştirmek istiyorum. Ne yapmalıyım? 

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında ara dönemden yabancı dil değişikliği yapılamaz. Yabancı dil değişikliğini kayıt yenileme belgesi ile birlikte öğretim yılı başında göndermeniz seafoodplus.infoıt yenileme yılda bir defa ve belirtilen tarihler arasında yapılmaktadır.

6) Sınav merkezini değiştirmek istiyorum/Adresim değişti. Ne yapmalıyım?

Sınav merkezi değişikliğinizi/adres değişikliğinizi belirten dilekçeyi hazırlayarak sınavlara en az 45 gün kala Köln İrtibat Bürosuna gönderiniz. Adres değişikliği dilekçesi dışında ayrıca, postane merkezinden adres yönlendirmesi yaptırmanız, gönderilen belgeleriniz adresinize sağlıklı bir şekilde ulaşması için kolaylık sağlayacaktır.

7) Seçmeli dersler ne anlama geliyor?

Seçmeli dersler; Ortak derslerin yanında mezuniyet kredisini tamamlamak için alınabilen derslerdir.

Ortak dersler: Açık Öğretim Lisesinden mezun olabilmek için alınması gereken zorunlu derslerdir.

8) AÖL Batı Avrupa Programı sınavlarına Türkiye’ de girebilir miyim?

AÖL Batı Avrupa Programına kayıtlı öğrencilerin Türkiye' de sınava girmeleri mümkün değildir.

9) Sınav sonuçlarımı ne zaman öğrenebilirim?

Sınav tarihinden yaklaşık 2 hafta sonra, Öğrenci sayfanızdan öğrenci numaranız ile sınav sonuçlarına ulaşabilirsiniz. seafoodplus.info adresinden ise şifreniz ile sisteme girerek sonuçları görmeniz mümkün olacaktır.

10) Ders seçimimi ne zaman yapabilirim?

Birinci Dönem İçin:

Kayıt Yenileten Öğrenciler:

Süresi içerisinde kayıt yenileme başvurusunda bulunan öğrencilerin, öncelikle AÖL Müdürlüğü tarafından durumları aktif hale getirilir. Bu işlem sonunda öğrenciler şifreleri ile sisteme girerek belirlenen tarihler arasında ders seçimini kendileri yapabilirler. Ders seçimini süresi içerisinde yapmayan öğrencilerin ders ataması, kaçıncı dönemde olduklarına ve almaları gereken zorunlu dersler de dikkate alınarak,  sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır.

Yeni kayıt Yaptıran Öğrenciler:

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin birinci dönem ders atamaları, Açık Öğretim Lisesi tarafından yapılmakta olup, ikinci ve üçüncü dönemlerde  öğrenciler ders seçimlerini kendileri yapabilmektedirler.

İkinci Dönem: Birinci dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, AÖL Müdürlüğü tarafından sınav sonuçlarınız sisteme aktarılacaktır. Bu işlem sonunda seafoodplus.info sayfaları ve sosyal medya hesabımızda hangi tarihler arasında ders seçimi yapabileceğiniz duyurulacaktır. Verilen tarihler aralığında, ikinci dönemde sınava girmek istediğiniz dersleri döneminize uygun olarak seçebilirsiniz. Ders seçimini süresi içerisinde yapmayan öğrencilerin ders ataması, kaçıncı dönemde olduklarına ve almaları gereken zorunlu dersler de dikkate alınarak,  sistem tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Sistem tüm öğrencilere, bitirme kredisine bakılmaksızın 12 ders atamaktadır.

Üçüncü Dönem: Uygulama ikinci dönem ile aynıdır.

ÖNEMLİ: Ders seçim işlemi başladıktan sonra, işlemi yarım bırakıp sistemden çıktığınız takdirde, seçtiğiniz ders sayısı sabit kalır.  Bu nedenle ders seçimi yaptığınızı, sistemden çıkmadan önce kontrol ediniz.

11) Bir dersten başarılı sayılmam için kaç puan almam gereklidir?

Sınavlarda her ders için çoktan seçmeli tam 20 soru bulunmaktadır. AÖL’de not sistemi ’lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vermeniz ve 45 puan almanız gerekmektedir.

12) Sınav ve öğrenci bilgilerine ulaşmak için şifre alabilir miyim?

Şifre isteğiniz için hafta içi Batı Avrupa Büromuz ile irtibata geçiniz.

Ayrıca şifre isteğinizi belirten imzalı dilekçenizi, [email protected] e-posta adresine (PDF formatında ekleyerek) de gönderebilirsiniz. 

13) Sınav giriş belgesi nedir?

Sınavların yapılacağı bina ve salonlar ile hangi gün, hangi derslerden sınava girileceğini gösteren belgedir. Bu belge olmadan öğrenciler sınava giremezler. Sınava Giriş Belgeleri öğrencilerin adreslerine gönderilmeyecek, sınav tarihinden yaklaşık 1 hafta önce seafoodplus.info sayfası üzerinde yayınlanacaktır. Öğrenciler bu sayfa üzerinden sınava giriş belgelerinin çıktısını alarak sınav yerine gideceklerdir.

14) Sınava giremediğim zaman bu sınavın tekrarı var mı?

Açıköğretim sisteminde sınav tekrarı mümkün değildir.

15) Ek sınav uygulaması hakkında nereden bilgi alabilirim?

Uygulanması durumunda Ek sınavla ilgili duyuru seafoodplus.info web sayfasında yayımlanmaktadır. Üçüncü dönem sınavının ardından ek sınav kararı alınması durumunda bu sınava girebilecek öğrencilerle ilgili detaylar web sayfasından takip edilebilir.

16) Açıköğretim Fakültesi’ ne kayıt olmak için ne yapmalıyım?

Bu öğretim yılı içinde mezun olabilecek öğrencilerimize Anadolu Üniversitesi' nin "Yurt Dışı Programları Öğrenci Seçme Sınavı" ile ilgili bilgiler gönderilecektir. Seçme sınavına girip başarılı olan öğrencilerimiz kayıt olmaları halinde Açıköğretim Fakültesi öğrencisi olabilirler.

17) Kayıt yenileme nedir? Ne zaman ve nasıl kayıt yeniletmem gerekiyor?

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programında kayıtlı tüm öğrencilerin üçüncü dönem sınavı sonunda (mezun olmamış ise) çalışma takviminde belirlenen süre içerisinde kayıt yenilemesini yaparak Köln Bürosuna göndermesi işlemidir. Kayıt yenileme işlemi her yıl 3. dönem sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından başlatılır. Kayıt yenileme işlemi yılda bir kez ve belirlenen tarihler arasında online yapılmaktadır. Birinci ve ikinci dönem arasında kayıt yenileme işlemi yapılmamaktadır.

18) Diplomamı mezuniyetimden hemen sonra alabilir miyim?

Diplomalar Ankara AÖL Müdürlüğü tarafından hazırlanmaktadır. Diplomaların hazırlanması 6 ile 8 hafta sürmesi sebebi ile hemen diplomanızı alamazsınız. Ancak  mezun listeleri açıklandıktan kısa bir süre sonra “Çıkma Belgesi” ni Ankara’da bulunan AÖL Müdürlüğünden alabilirsiniz. “Çıkma Belge” si diploma yerine geçmektedir.

19) Transkript Belgemi (Not Döküm Belgesi) nerden alabilirim?

Transkript belgeleri Ankara Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. Bu belgeye ihtiyaç duyanlar [email protected] adresine mail göndererek de talepte bulunabilirler. Belgeniz taranarak mail ortamında size gönderilecektir. 

20) Çıkma Belgesi nedir ve nasıl alınır?

Üniversiteye kayıt yaptıracak mezun öğrencilerden diploması hazır olmayanlar için düzenlenir. Diploma hazırlanıncaya kadar 6 ay diploma yerine geçer. (Ayrıntılar için seafoodplus.info)

21) AÖL -BAP diplomasının Avrupa ülkelerinde denkliği nedir?

Açık Öğretim Lisesi Batı Avrupa Programı mezunları,     T.C. MEB Açık Öğretim Lisesi diploması alırlar. Mezunların yurtdışında ne tür öğrencilik haklarından yararlanabilecekleri, yaşadıkları ülkelerin yasaları uyarınca, o ülkenin merkezi veya yerel yönetimi tarafından belirlenmektedir.

22) Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa İrtibat Bürosu ile nasıl irtibat kurabilirim?

Telefon                        :  49 50 (Danışma saatleri hafta içi her gün ve 

- arası) 

Faks                             :  52 11 49 

E-posta                        : [email protected]

Yazışma Adresi :        Anadolu Üniversitesi

                                      Batı Avrupa Bürosu (AÖL)

                                      Friesenplatz13

                                      DKöln

Batı Avrupa Bürosu web: seafoodplus.info

23) Ankara AÖL Müdürlüğü ile nasıl irtibat kurabilirim?

Telefon                                  : 21 84 - 00 90 21 86

Faks                                       : 00 90 01 75

E-Posta                                  : [email protected]

Yazışma Adres                    : Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü

                                         Emniyet Mahallesi Milas Sokak No: 21

                                         Teknikokullar Yenimahalle/Ankara

Açık Öğretim Lisesi Web: seafoodplus.info

24) Duyurulara ve dilekçe örneklerine hangi sayfalardan ulaşabilirim?

Facebook:

 seafoodplus.info%C3%A7%C4%B1k-%C3%96%C4%9Fretim-Lisesi-Bat%C4%B1-Avrupa-Program%C4%B/

Açık Öğretim Lisesi Web Sayfası: seafoodplus.info

Dilekçe örnekleri için: seafoodplus.info

ZORUNLU DERSLER

ZORUNLU DERSLERDERS KODUDERS ADIDÖNEMKREDİKATEGORİDİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -221OrtakDİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -331OrtakDİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 441OrtakDİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 551OrtakDİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 661OrtakDİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 771OrtakDİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 881OrtakFELSEFE &#; 152OrtakFELSEFE &#; 262OrtakTARİH 664Alanseafoodplus.info VE ATA. &#; 262OrtakCOĞRAFYA 664AlanCOĞRAFYA 774AlanCOĞRAFYA 884AlanMATEMATİK &#; 224OrtakGEOMETRİ &#; 112OrtakGEOMETRİ &#; 222OrtakSOSYOLOJİ &#; 152AlanSOSYOLOJİ &#; 262AlanYABANCI DİL &#; 443OrtakDİL VE ANLATIM 665AlanDİL VE ANLATIM 775AlanDİL VE ANLATIM 885AlanTÜRK EDEBİYATI 664AlanTÜRK EDEBİYATI 774AlanTÜRK EDEBİYATI 884AlanÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 174AlanÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ 284AlanMANTIK &#; 172AlanMANTIK &#; 282AlanTRAFİK VE İLK YARDIM BİLGİSİ 151OrtakTRAFİK VE İLK YARDIM BİLGİSİ 261Ortak

AÖL ders geçme notu kaç?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 22 Ağustos Ekim tarihleri arasında ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini yaptıran öğrencilerin eğitim ve öğretim yılı birinci dönem sınav tarihlerini açıkladı. AÖL 1. dönem sınavları 9 Aralık tarihi saat ile 20 Aralık tarihi saat arasında tamamlandı.

AÖL sınavları online mı olacak?

MEB'in sınav uygulama takvimine göre AÖL 1. dönem sınavı online olarak gerçekleştirildi.

açık lise geçme notu kaç?

  • Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekir. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri de YKS sınavlarında diploma notuna bağlı olarak ek puan almaktadırlar. Açık Öğretim Lisesi öğrencileri eğitimlerine devam ederken KPSS sınavlarına girebilmektedir.

AÖL mezuniyet şartları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde AÖL mezuniyet şartlarında değişikliğe gitti. 18 yaşını doldurmayan adaylar en az 8, 18 yaşını dolduran kişiler için ise en az 5 dönem ders alma şartı gerekiyor. İşte diğer mezuniyet şartları;

Kazanılan toplam kredinin olması,

Müfredat tarafından belirlenen ortak derslerin başarıyla tamamlanması,

Dil ve Anlatım dersinden başarılı olunması,

En az 1 dönem açık öğretim sınavına girilmesi.

Açık Öğretim Lisesi sistemi nedir?

Açık Öğretim Lisesi sistemi uzaktan eğitim sistemine göre kurulmuştur. Açık Öğretim Lisesinde sınıf geçme yerine ders geçme ve kredi sistemi uygulanır.

Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur. Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Öğrenci kayıt yenilediği takdirde mezuniyet şartlarını tamamlanıncaya kadar okuyabilir. Açık Öğretim Lisesi Öğrencileri Örgün eğitimde okuyan öğrencilerin sahip olduğu tüm haklara sahiptirler.

Açık Öğretim Lisesini 2,5 yılda bitirme imkânınız vardır.

Açık Öğretim Lisesinde Örgün eğitimde bulunan sınıfların karşılığı şu şekildedir;

  1. Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir.

  2. Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir.

  3. Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5 ve 6. dönemdir.

  4. Lise 4. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 7. ve 8. dönemdir.

Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrenci verdiği dersin kredisini kazanır. Veremediği dersin kredisini alamaz. Sadece başarısız olduğu dersi tekrar eder veya muaf olduğu takdirde onun yerine isterse seçmeli derslerden başka bir ders alır.

Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken zorunlu ve ortak dersler vardır. Öğrenciler her dönem ortak ve seçmeli derslerden en fazla toplam 35 kredilik ders alabilirler. Bir dönemde sınavına girilip başarısız olunan zorunlu ders, izleyen dönemde yeniden verilir.

Ortak zorunlu derslerden üç kez sınava girip de başarısız olan öğrenciler bu derslerden muaf olur ( Türk Dili Edebiyatı, Dil ve Anlatım dersleri hariç). Yani bu dersi alma zorunluluğu kalkar. Ancak bu öğrenciler gerekli kredi miktarını toplayamadığı takdirde isterlerse, muaf oldukları dersi yeniden seçebilirler.

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir.

Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

Açık öğretim Lisesinde üç dönem sınav yapılır. (3. Dönem sınavına 18 yaş ve üzeri öğrenciler girebilir) Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün ve üç oturumda yapılır. Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Yani Öğrencilerin deyimi ile yanlış, doğruyu götürmemektedir.

Açık Öğretim Lisesinde Öğretim dönemliktir ve öğrenci her sene 3 dönem ayrı ayrı kayıt yenilemek zorundadır. Bir öğrenci 1 dönem kayıt yenilemezse "donuk", 2 dönem üst üste kayıt yenilemezse "silik" öğrenci durumuna düşer.

Bu öğrenciler kayıt yenilemedikleri için ders seçemez ve sınavlara giremez. Bu yüzden ilk defa kayıt olan bir öğrenci, AÖL web sitesinde "iş takviminde" duyurulan "kayıt yenileme" tarihlerinde kaydını yenileyip, ders seçimi yapmak zorundadır.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir