mersin tisan adası nerede / Tisan Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Tisan Koyu'nda Neler Yapılır? - Seyahat Haberleri

Mersin Tisan Adası Nerede

mersin tisan adası nerede

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan Adası

Tisan Adası Nerede?

Tisan AdasıSilifke'ye yaklaşık 32 km mesafede, Yeşilovacık Mahallesi'nde yer alıyor. Dağların ardında bulunan ve çam ağaçlarıyla kaplı ormanların içinden geçilerek ulaşılan Tisan Adası, daha ilk görüşte herkesi büyülemeyi başarıyor.

Tisan Adası Nasıl Bir Yer?

Bodrum'u andıran beyaz renkli evlerin bulunduğu adada deniz çok berrak ve bembeyaz kumlar yeşil ormanlarla birleşince ortaya inanılmaz bir manzara çıkıseafoodplus.info Yarımadası iki koydan oluşuyor. Tisan Adası denizi sığ ve taşlık olsa da, Mersin'in en temiz ve berrak denizlerinden biri olarak anılıyor. Buraya Taşucu'ndan kalkan tekne turları da uğradığı için yaz mevsiminde ada oldukça kalabalık oluyor. Henüz bakirliğini ve sakinliğini koruyan Tisan Adası’na özellikle huzur ve sakin bir tatil ihtiyacı olanlar tercih edebilir. İster günübirlik ister birkaç gün konaklamalı olarak Tisan Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

Tisan Adası'nın Tarihi

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan AdasıTisan bölgesinin tarihi milattan önceki dönemlere kadar uzanıyor. Burası Aphrodisias Antik Kenti'nin olduğu, tanrıça Afrodit'e adanmış bir bölge. Günümüzde antik kente ait çok az kalıntı olmasına rağmen, bazı kaynaklara göre eskiden burada iki liman bulunuyormuş. Ayrıca, burada bulunan antik kentteki kilisede hala seçilebilen taban mozaikleri yer alıyor. Bu mozaiklerde ise karabatak, keklik gibi Silifke'ye özgü kuş motifleri yer alıyor. Tisan Adası Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle buradan geçen bir albay tarafından keşfedilmiş. Zamanla burada yerleşim için evler inşa edilmeye başlanmış. Zaten adaya ve plaja girmek için bir site kapısından geçiyorsunuz.

Tisan Adası Halka Açık mı?

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan Adasıİki adet plajı bulunan Tisan Adası halka açık. Yukarıda bahsettiğimiz gibi buraya bir siteden giriş yapılıyor. Ancak duyduğumuza göre buranın sakinleri eğer adada konaklama yapmıyorsanız şezlong ve şemsiye kullanmanıza izin vermiyormuş. Ama burada yer alan pansiyon, ev ve apartlardan birinde konaklıyorsanız o zaman sorun çıkmıyor. Size sadece turkuaz renkli sularda Akdeniz'in keyfini çıkarmak kalıseafoodplus.info Adası ne zaman tercih ediliyor diye merak ediyorsanız cevabımız elbette deniz-kum-güneş üçlüsünü tercih edenlerin mevsimi olan yaz ayları olacaktır. Mersin yıllık ortalamaya baktığınızda oldukça ılıman bir iklime sahip olması nedeniyle Tisan Adası’na yılın her zamanı gelebilirsiniz. Özellikle deniz tatili için geliyorsanız yaz başlangıcı itibariyle Eylül ayına kadar bölgeye gidebilirsiniz.

Tisan Adası Gezilecek Yerler

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan AdasıTürkiye’de keşfedilmeye değer olan, Akdeniz mavisinin en güzel tonlarını görebileceğiniz Tisan Adası’nda, huzurlu ve sakin bir deniz tatilinin yanı sıra Tisan Adası’nda ne yapılır diye merak edenleri yeterince tatmin edecek ziyaret noktalarını şöyle sıralayabiliriz;

Tisan Adası Plajları

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan AdasıTisan Adası mavi ve yeşili bir arada görebileceğiniz, Akdeniz’in cennet köşeleri başında yer alıyor. Tisan Adası henüz turizm açısından çok gelişmeyen bir bölge olduğu için adada yer alan plajlar imkanlar bakımdan oldukça kısıtlı. Mersin plajlarıyanında sakin, dalgasız, berrak bir denize sahip Tisan Adası’nda sınırlı sayıda plaj mevcut. Tisan Adası Plajlarını sıralayacak olursak;

1- Tisan Plajı: Küçük ve sakin bir koy olan Tisan plajı girişi ücretsiz. Kendi havlunuz veya sandalyenizle gelebilirsiniz. Koyda herhangi bir işletme yok fakat bu bölgede yaşayan insanlara ait şezlonglar mevcut. Bu şezlonglar kişilere ait olduğu için kullanmak yasak. O nedenle buraya geldiğinizde sadece denize girip, kendi imkanlarınızla güneşleneceğinizi bilin. Tisan Adası denizi genel olarak derin değil, bu nedenle bu plajda rahatlıkla çocuğunuzla birlikte denize seafoodplus.info Adası denizi sakin, dalgalı değil ve taşlık bir deniz olduğunu belirtebiliriz.

2- Flamingo Koyu: Adada bulunan Aphrodisias Antik Kenti’nin hemen aşağısında yer alan, adanın bakir koylarından biri olan Flamingo koyu’na gitmek için oldukça meşakkatli kayalık bir yolu inip, sonra da tırmanmanız gerekiyor. Burası tatilciler tarafından imkansızlıklar nedeniyle tercih edilmediği için oldukça bakir kalmış. Eşsiz Akdeniz mavisini kuccaklamak için macera severler bu koyu tercih edebilir.

3- Tisan Kadınlar Plajı: Yaz döneminde sadece Kadınlara ait olan Tisan Kadınlar Plajı, mahremiyetine önem veren kadınlar ve kadın grupları için ideal bir plaj. WC, duş gibi imkanlar olan plaj adadaki diğer koylar gibi son derece bakir bir plaj. Denizaltı canlıları bakımından oldukça zengin olan Tisan Kadınlar plajında balıklarla birlikte yüzmeye şimdiden hazırlanın.

4-Tisan Akvaryum Koyu: Diğer koyların aksine bu koya araba yolu maalesef yok. Silifke üzerinden veya adaya geldiğinizde ayarlayabileceğiniz özel tekneler dışında Tisan Akvaryum Adası’na ulaşım yok. Kondisyonuna güvenen ise Tisan Adası merkezinden oldukça zorlu bir kayalık patikadan yürüyerek 1 saat gibi bir sürede ulaşabilir. El değmemiş bakir doğa karşısında etkileneceğiniz Tisan Akvaryum Koyu’na gelmeden önce şnorkellerinizi mutlaka getirmenizi ve birbirinden farklı çeşit yüzlerce balıkla birlikte yüzmenizi tavsiye ediyoruz.

Tisan Adası’nda Neler Yapılır?

Tisan Adası özellikle sakin ve huzurlu bir tatil geçirmek, ailecek daha düşük bütçeli tatil yapmak isteyenler için harika bir alternatif. Tisan Adası’nda yapılacak şeyleri sıralayacak olursak Akdeniz’in masmavi sularına kendinizi bırakarak denize girebilir, doyasıya güneşlenebilir, adanın tamamındaki koyları dolaşan tekne turlarına katılabilir, yukarıda sıraladığımız Tisan Adası görülecek yerler içerisindeki tarihi kalıntıları görebilir, deniz ve tarih ile iç içe huzurlu fakat aynı zamanda keyifli bir tatili sevdiklerinizle beraber geçirebilirsiniz.

Tisan Adası’na Nasıl Gidilir?

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan AdasıTisan Adası'na Mersin-Antalya kara yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Yolları oldukça virajlı olsa da sonunda göreceğiniz manzara size bu zorlu yolları unutturuyor. Uçakla gelmek isterseniz, Alanya Gazipaşa veya Adana Havalimanı'na inebilirsiniz. Her iki havalimanından Tisan Adası yaklaşık 3 saat sürüyor. Otobüs ile gelmek isterseniz önce Silifke'ye gidip, oradan dolmuşla buraya gitmeniz mümkün.

Tisan Adası’nda Ne Yenir?

Tisan Adası, Mersin gezilecek yerler düşünüldüğünde henüz pek keşfedilmeyen bakir koyları, masmavi berrak denizi nedeniyle bölge halkı tarafından tercih edilen yerler arasında. Fakat adada sadece birkaç günlük konaklama ihtiyacına cevap verebilecek Tisan Adası apart otelleri ve pansiyonları mevcut. Tisan Adasıyeme&içme anlamında ihtiyaçlara henüz cevap verebilecek türde işletmelere sahip değil. Adada konaklama yaptığınızda otellerin restoranlarından faydalanabilirsiniz.

Tisan Adası’nda Nerede Kalınır?

Mersin’deki Gizli Cennet: Tisan AdasıTisan Adası henüz bakir yerler arasında olduğu için konaklama bakımından henüz çok gelişmiş bir tatil beldesi değil. Tisan Adası Otelleri(seafoodplus.info) arayışında olanlar daha çok apart oteller ve pansiyonlarla karşılaşacaktır. Tisan Adası turizm ve konaklama bakımından henüz gelişmiş olmadığı için herkesin ihtiyaçlarına cevap vermeyebilir. Bu nedenle Tisan Adası’nı günübirlik tercih ederek seafoodplus.info üzerinde bulunan Silifke Otelleri’ni inceleyerek, Tisan Adası tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Tisan Adası’nda kamp yapmak isteyenler de adanın birçok noktasında bağımsız olarak kamp yapabilir. Daha önceden de belirttiğimiz gibi ada turizm açısından çok gelişmiş değil bu nedenle herhangi bir ücretli kamp alanı, hizmet veren bir kamp alanı bulunmamakta. Kişisel olarak kamp malzemelerinizi getirerek, uygun bir yere kamp kurabilirsiniz.

Mersin'in pek çok ünlü plajını geride bırakarak adından sıkça söz ettiren Tisan Adası, doğa ve denizin bir araya geldiği nadir beldelerden biri ve buraya yolu düşen herkesi kendine hayran bırakıyor. Sessiz, huzur dolu bir tatil arayışı içinde olanlara da Akdeniz'in eşsiz manzaralarıyla bütünleşmiş bir deneyim sunuyor.

Lütfen Giriş-Çıkış tarihlerini seçiniz.

Mersin, doğal ve tarihi güzellikleri ile Türkiye&#;nin en güzel şehirlerinden biri. Hal böyle olunca, Mersin, hem yerli hem de yabancı turistlerin en çok tatil yaptığı yerler arasında bulunuyor. Birbirinden güzel plajlara ve koylara sahip olan Mersin&#;de denizlerin ve büyüleyici doğanın keyfini çıkarabilirsiniz. Gören kişilerin cennet olarak adlandırdığı Tisan Adası ise büyüleyici doğası, manzaraları ve güzel koyları sayesinde çok ilgi görüyor. Sizler için Tisan Adası hakkında bilmeniz gerekenleri anlattık.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: &#;Türkiye Denizlerinin 13 Huzurlu Adası&#;

Tisan Adası nerede?

Deniz

Silifke&#;ye yaklaşık 32 kilometre mesafede yer alan ada, Yeşilovacık Mahallesi&#;nde bulunuyor. Dağların ardında bulunan adaya ulaşabilmek için çam ağaçlarından oluşan ormanların içinden geçmek gerekiyor. Bu adayı gören herkes, her türlü zahmete değdiğini ve tam bir cennete benzediğini söylüyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: &#;Cunda Adası’nda Nereye Gidilir? Tarihi Adada Mutlaka Görmeniz Gereken 10 Yer&#;

Tisan Adası nasıl bir yer?

Tisan Adası

Beyaz renkli evlerin bulunduğu ada ilk bakışta Bodrum&#;u andırıyor. Adanın berrak denizi, beyaz kumları ve yemyeşil ormanları görenleri adeta büyülüyor. İki koydan oluşan adanın denizi sığ ve taşlı olsa da hem Mersin&#;in hem de Türkiye&#;nin en temiz ve berrak denizlerinden biri olduğu söyleniyor. Ada yaz aylarında gelen tekne turları yüzünden kalabalık olsa da halen sakinliğini ve bakirliğini koruyor. Eğer huzurlu ve güzel bir tatil arıyorsanız, kesinlikle burayı ziyaret etmelisiniz.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: &#;Karantina Uygulaması Sırasında ’den Fazla İnsanın Yaşamını Kaybettiği Ölüm Adası: Poveglia&#;

Tisan Adası halka açık mı?

Tisan Adası

Berrak denizi ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan adada iki tane plaj bulunuyor ve ikisi de halka açık. Söylenenlere göre, adanın yerlileri burada konaklamayanlara şemsiye ve şezlong vermiyor. Ancak adadaki ev, apart ve pansiyonlarda kalıyorsanız herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Hal böyle olunca, sizlere sadece bu cennet adanın doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak kalıyor. Özellikle sıcak ve berrak denizin tadını çıkarmak istiyorsanız, Haziran-Eylül ayları arasında adayı ziyaret edebilirsiniz.

Adada gezilecek yerler

Tisan Adası

Bu cennet adada denize girmenin ve yemyeşil doğanın tadını çıkarmanın yanı sıra gidilebilecek pek çok yer bulunuyor. İşte adada ziyaret edebileceğiniz noktalar:

  • Tarihi Bizans Kulesi
  • Aphrodisias Antik Kenti
  • Tisan Koyu
  • Kösrelik Adası
  • Göktepe

Tisan Adası&#;na nasıl gidilir?

Tatil yeri

Adaya ulaşmak için Mersin-Antalya kara yolunu kullanabilirsiniz. Yollar biraz virajlı ve zorlu olsa da, bu ada her türlü zahmete değiyor. Uçakla gelmek isteyenlerin öncelikle Alanya Gazipaşa veya Adana Havalimanı&#;na ulaşması gerekiyor. Bu iki havalimanından da adaya ulaşmak yaklaşık 3 saat sürüyor. Otobüste gelmek istiyorsanız da önce Silifke&#;ye ulaşmanız gerekiyor, daha sonra oradan dolmuşa binip adaya gidebilirsiniz.

Adada nerede kalınır?

Tatil yeri

Ada çok bakir bir yer olduğu için konaklama açısından çok gelişmemiş durumda. Bu nedenle adada oteller yerine apartlar ve pansiyonlar bulunuyor. Adanın konaklama ve turizm açısından gelişmemiş olması herkese hitap etmiyor. Bu durumda adayı günübirlik olarak ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca adanın pek çok noktasında kamp yapabilirsiniz.

Tisan Koyu Nerede, Nasıl Gidilir? Tisan Koyu'nda Neler Yapılır?

 Tisan Koyu Nerede? 

Tisan koyu, Akdeniz'in saklı cennetleri arasında yer alan bir doğa harikasıdır. Tisan Koyu, Mersin'in Silifke İlçesi'nde yer alıyor. Tisan Koyu, Mersin’in Silifke ilçesinin 45 km batı tarafında ve Akdeniz kıyısında yer alan bir yarımadadır. Maviyle yeşilin buluştuğu muhteşem güzellikte olan bu koyun, Kıbrıs Barış Harekatı sırasında helikopterle bölgenin üzerinde uçan bir albay tarafından keşfedildiği biliniyor.

 Daha sonra bu bölgeyi daha detaylı bir şekilde gezen albay, arkadaşları ile Tisan Yapı Kooperatifi kurarak yılında bir site kurarak ve tatil bölgesi olan yarımada da ismini bu kooperatiften alıyor. Zamanla bu bölgede yazlıkların çoğaldığı Tisan, sakinliği ve berrak suyu ile Ankara başta olmak üzere değişik kentlerden ve yurt dışından da gelen tatilcilerin vazgeçilmez adresi olmaya devam ediyor.

 Tisan Koyuna Nasıl Gidilir?

 Tisan'a ulaşabilmek için Yeşilovacık Mahallesinden geçen dağların arkasından ulaşım sağlanır. Tisan'a ulaşım sağlayabilmek için çok virazlı ve yüksek bir tepeyi aşarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Tisan Koyu, Silifke’nin 45 km kadar güneybatısında yer alan Yeşilovacık Mahallesine bağlıdır. Mersin ve Antalya kara yolundan özel aracınızla bölgeye kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

 Virajlı ve yokuşlu yollarından korkmanıza hiç gerek yok. Yolculuğun sonunda bu zorlu yolu geçtiğinize değdiğini göreceksiniz. Bu kadar yolu kendi aracınız ile gelmek istemiyorsanız, Taşucu’ndan kalkan günübirlik tekne turları ile Tisan Koyu’na ve Tisan Adası’na kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

 Tisan Koyu'nun bakir güzelliğinin ve masmavi denizin keyfini çıkararak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Tisan Koyu’na en yakın havalimanı Alanya Gazipaşa Havalimanı'dır. Bölgeye km uzaklıkta yer alan havalimanından araç kiralayarak Tisan Koyu’na 3 saat içinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Adana Şakirpaşa Havalimanı ise, Tisan’a km mesafede yer alıyor. Adana Havalimanı’ndan da özel bir araçla Tisan’a ulaşım yaklaşık olarak 3 saat kadar sürüyor.

 Şehirlerarası otobüslerle Tisan Koyu’na ulaşım sağlamak için öncelikle Silifke'ye ya da Aydıncık’a ulaşmak gerekiyor. Yaz sezonunda Tisan Koyu’na Silifke’den düzenli olarak dolmuş seferleri düzenleniyor. Tisan Koyu, Mersin’e ise, km, Ankara’ya km, İzmir’e km, Antalya’ya ise km, İstanbul’a km mesafede yer alıyor.

 Silifke’ye bağlı olan bir sahil beldesi olan Narlıkuyu, yaklaşık olarak yılın gününü güneşli bir şekilde geçiren, tertemiz denizi ve plajları ile Akdeniz’in en gözde ve en dikkat çeken tatil beldesi Taşucu, karavan ve çadır sakinlerinin uğrak yeri olan Boğsak Koyu, Cennet ve Cehennem Çöküğü, Astım Mağarası gibi çekici ve ilginç yerlere de yakın bir bölgede görülebilecek yerlerdir.

 Tisan Koyu'nda Neler Yapılır?

 Tisan Koyu yarımadası doğu ve batı olmak üzere beyaz turkuaz, kumlu renkli iki koy ve doğuya bakan koyun karşısında, tatilcilerin yüzerek kolaylıkla gidip gelebilecekleri bir kısa mesafede iki de ada yer alıyor. Bu yarımada doğal güzelliği kadar tarihi kalıntıları ile de dikkat çekiyor. Tisan Plajı, masmavi denizi ve tertemiz plajı ile tatilcilerin gözdesi oluyor. Mersin bölgesinin en temiz ve cam gibi dalgasız ve berrak bir plajlarından biridir. Denizi taşlık ve sığ olsa da rahatsız edici olmayan bir özelliğe sahip bulunuyor. Bölgede dilerseniz apart tarzı bir yerde kalabilirsiniz. Günlüğü TL civarında olan kiralık dairede oturan misafirler daire başına 2 şezlong 1 şemsiye kullanma hakkına sahip olabiliyor.

 Tisan Koyu’nun geçmişi MÖ 7. yüzyılda kadar dayanıyor. Bu bölgenin geçmişi, bu dönemde kurulan bir Yunan kolonisi olarak da bilinen Aphrodisias’a kadar uzanıyor. ‘Kilikya Afrodisiası‘ ismi ile de bilinen antik kent, tanrıça Afrodit’e adanan manasına gelen ‘Afrodisias’ yerleşiminin yer aldığı tarihi bir bölgedir. Aydın’da da benzer bir isme sahip olan bir yerleşim olduğu için bu bölgelerin birbiri ile karıştırılmaması için Kilikya Afrodisiası olarak adlandırılmıştır. Aphrodisias Doğu Koyu’nun güneydoğusunda, kıyıya 3 metre mesafede, denizden 7 metre yükseklikte yer alan MÖ 7. yüzyılda yapılarak MS 4. yüzyılda kiliseye çevrilen bir mabet bulunuyor.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir