bla bla car çanakkale / Bla Bla Car kullanan var mı? | DonanımHaber Forum

Bla Bla Car Çanakkale

bla bla car çanakkale

İnternetten otostop çekmek gibi…

Aracında boş koltukları ile yolculuk yapan sürücülerle aynı yöne giden yolcuları buluşturan BlaBlaCar'da üyeler profillerini oluştururken ne kadar konuşkan olduklarını 'Bla' 'BlaBla' ve 'BlaBlaBla' derecelendirmelerinden birini seçerek belirtiyorlar. Türk kullanıcıların %99'ı kendilerini 'BlaBla' ve 'BlaBlaBla' olarak tanımlıyor, bu da Türklerin uzun yolda sohbeti ne kadar sevdiklerini gösteriyor!

14 ülkede toplam 10 milyondan fazla üyesiyle dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı olan ve milyonlarca insanın ulaşım anlayışını değiştiren BlaBlaCar aynı yönde yolculuk yapacak sürücü ve yolcuları bir araya getiriyor, yol masraflarını kişiler arasında paylaştırarak seyahati herkes için daha hesaplı hale getiriyor ve yollardaki araba sayısını azaltıyor. Üstelik yeni insanlarla tanışarak eğlenceli bir yolculuk yapma fırsatı da sunuyor. Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya, Portekiz, Polonya, Hollanda, Almanya, Belçika, Lüksemburg, Rusya ve Ukrayna'dan sonra Eylül ayında Türkiye'de faaliyete başlayan BlaBlaCar kısa sürede Türklerin büyük ilgisiyle karşılaştı. En çok İstanbul, Ankara, İzmir çıkışlı yolculukların paylaşıldığı BlaBlaCar Türkiye'de, Adana, Antalya, Bursa, Kocaeli çıkışlı yolculuklar da oldukça fazla paylaşılıyor.

BlaBlaCar ile örneğin, İstanbul- Kocaeli arası yaklaşık 12 TL, İstanbul – Bursa arası yaklaşık 18 TL, İstanbul- İzmir arası 43 TL, İstanbul – Ankara arası 35 TL, Ankara- Antalya arası 41 TL, Eskişehir- Ankara arası 16 TL, İzmir- Ankara arası 45 TL'ye yolculuk edebilirsiniz.

 KOCAELİLİLER AVANTAJLI

Bu uygulamadan en çok faydalananlar arasında Kocaelililer bulunuyor. Özellikle öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören uygulamada ilimizin konumu gereği, burada yaşayanların kendilerine uygun bir sefer bulması, diğer illerde yaşayanlara nazaran çok daha kolay ve seçenekler de fazla…

#blablacar haberi, Güncel blablacar haberi, yolculuk haberi, Güncel yolculuk haberi

Otostop İle 2 Bin Kilometrelik Yolculuk

İşte sizi okurken seyahat ettirecek röportajımızın ilk bölümü

“LİSEDEN BERİ OTOSTOP ÇEKİYORUM”

Maceraperest birisiniz bunu okuyucularımız röportajın sonunda mutlaka anlayacaktır. Ama genel olarak kendinizi anlatır mısınız? Neler yaparsınız?

Abdullah Gül Üniversitesinde okuyorum. 22 yaşındayım. 2. Sınıf öğrencisiyim. Mühendislik öğrencisiyim. Fen lisesi çıkışlıyım, tıp yönüne çok baskı vardı, o tarz bir insan olmadığım için mühendisliği seçtim. Bir sene boyunca tiyatro ile uğraştım. Yaklaşık bir, bir buçuk sene dans ile uğraştım. Geçen yıldan beri de otostopla seyahat etmeye çalışıyorum. Otostop zaten liseden beri vardı, liseye gidip gelirken otostop çekerdik arkadaşlarla. Geçen sene artık seyahat etmeye başladım. Bazı arkadaşlarımdan da destek alarak, geçen yıl dört ay boyunca her hafta sonu bir yere gittim otostopla. Bu sene derslerim yoğunlaştı eskisi kadar seyahat edemiyorum. Vakit buldukça bir haftalık kaçamaklar yapıyorum sadece.

Bu otostop fikri kolay bir karar değil, lise hayatın boyunca otostop ile seyahat etmişsin, ama bu okula gitmek gibi değil, buna nasıl karar verdin, seni nasıl zorlukların beklediğini bilmiyordun? 

Yani, ben geçen sene Kasım, Aralık gibi otostop çekmeye başladım. Kış boyunca sürekli bir yerlere gittim. Türkiye içerisinde çok güzel insanlarla tanıştım. Bu şekilde çevrem genişledi hatta bazıları ile ahbap oldum. Geçen yıl ‘’Avrupa’ya gideceğim’’ diye hayal ediyordum. Stajdan vakit olmadı. Bunu iki arkadaşım ile beraber Ege, Akdeniz turu yaparak telafi ettik. Oradan belliydi gideceğim. Sonra bir haftalık fırsatım oldu ve gittim. 

“BABAANNEM BİLE OTOSTOP ÇEKTİĞİMİ BİLİYOR”

Eğlenceli bir durum fakat tehlikeleri de çok fazla olan bir durum. Ailen bu duruma nasıl tepki gösteriyor?

ay kadar aileme hiçbir şey söylemedim otostop konusunda. Ama onların yanına bile otostop ile gidiyordum. Geri dönerken otobüs ile geliyordum. Geçen sene üç arkadaş Ege, Akdeniz turu yapınca söyledim. Sıkıntılı bir durum olmadığını belirttim. Bir de biz üç arkadaş saçımızı sıfıra vurdurduk. Katil gibi duruyorduk. Geçen yıl yine otuz kişi, Kapuzbaşı Şelalesi’nin oraya gittik otostopla. Bunları söyleyince aileme; ‘’ Ha, kötü bir şey değilmiş.’’ Moduna girdiler. Sonra da geçmişe dönük olanları anlatmaya başladım. Şu an babaannem bile biliyor otostop çektiğimi. Bu son turumu döndükten sonra söyledim aileme, giderken haberleri yoktu. Sadece babam biliyordu. 

“KAFALARIMIZI KAZITARAK YOLCULUK YAPTIK”

Saçınızı kestirmenizin bir anlamı var mıydı? Özel bir amaç için mi kestiniz? 

Sakallarımız çok uzundu bizim geçen yıl. Kestirmeye gittik üçümüz beraber. Orada başka bir arkadaşa şaka yapalım dedik. ‘’hadi saçlarımızı da kazıyalım’’ filan dedik. Gaza getirmeye çalıştık deyim yerindeyse. Sonra ben kendimi kaybettim, diğer arkadaş kendini kaybetti. Sonunda üçümüzde kafaları kazıtmış bir şekilde bulduk kendimizi. 

“BENİ MÜLTECİ ZANNETTİLER”

Peki, şimdi de en son seyahatinizi konuşalım. Mutlaka zorluklar yaşamışsınızdır, güzel şeyler de yaşamışsınızdır. Kayseri’den başlayıp Budapeşte’ye uzanan yolculuğunuzu anlatır mısınız? Seyahatiniz boyunca neler yaşadınız? 

Bu seyahat için bir haftalık bir sürem vardı. Çekiniyordum özellikle İstanbul’a kadar olan süreden. Çünkü, patlamalardan sonra oldu bu seyahat. Bla Bla Car yani yolcu ile araç sahibi buluşuyorlar, yolcu para veriyor ve beraber gidiyorlar. O tarz insanlara mesaj attım İstanbul’a gidenlere. Durumumu açıkladım. ‘’ Ben Avrupa’ya seyahat edeceğim; ama benim hiç param yok. Bim’den aldığım yiyecekleri yiyeceğim, param yok, beni gideceğiniz yere bırakabilir misiniz’’ dedim. İçlerinden bir tanesi kabul etti. Onunla beraber Bursa’ya kadar gittim. son İstanbul feribotunun saati. Bursa’da ben gibi indim. Çanakkale’ye gidiyordu benim bindiğim araç. Hemen Mudanya’ya geçtim ve vapuru son beş dakika kala yakaladım. On dakika geç gitseydim orada mahsur kalacaktım o yüzden şanslıydım.

“KAPIKULE SINIRINI YÜRÜYEREK GEÇTİM”

 İstanbul’a gittim. Arkadaşlarım vardı liseden, onların yanında kaldım. Pazar günü İstanbul’da kaldım, Bim’den alışverişimi yaptım. Kendime yiyecekler hazırladım, hediyelikler filan aldım. Türk bayrağı aldım tırcılara göstermek için. Pazartesi günü sabah yola çıkacaktım Edirne’ye doğru Bla Bla Car’ı kullanan insanlara mesaj atarak. Vakit kaybetmek istemedim önemli olan Avrupa’ydı benim için. Edirne’ye doğru gitmek için bir ağabeyimizle anlaştım ama ben o gece bir rüya gördüm. Rüyamda yarım saatle uçağımı kaçırıyordum. Bir uyandım saat Normalde sabah ’da çıkmayı planlıyordum. Hemen yola çıktım adam ile buluştum. Edirne’ye gittim, minibüse bindim Kapıkule’ye gittim. Sınırı yürüyerek geçtim. Sırtımda çanta, çadır olduğu için beni mülteci zannediyorlar ama pasaport olduğu için sorun olmadı. Orada otostop çekmeye başladım. Türk tırcılarından biri aldı beni, onunla beraber Bulgaristan, Sofya’ya kadar gittim. Orada tırcıların yemek yediği bir Türk restoran var, beni başka bir tırcı aldı. Onunla beraber Sırbistan, Belgrad’a kadar gittik. Hatta kendisi Kayseriliymiş. Burada evimizin arası beş dakikaymış. O ağabeyimiz ile gümrükte sekiz saat beraber bekledik. Beraber gümrükteki polislere rüşvet verdik. Sonra Belgrad’a kadar geçtim onunla. Sonra bir otostop ile Belgrad’ın merkezine gittim. Hostel de kaldım. Bu gibi yerlerde ranza sistemi var ve bir odada 6 ile 8 kişi kalabiliyor. Burada geceliği 7 Euro’ya kaldım yani 20 TL’ye. Bir gün burada kaldım, şehir turuna filan katıldım. Ertesi gün Sırbistan’da Novi Sad’ a gittim. km’lik bir yol. 

“GECEYİ BENZİNLİKTE GEÇİRDİM”

Novi Sad’ın çıkışında bir benzinliğe gittim, hani beni kimse almazsa, güvenilir bir yerde olayım diye düşündüm. Akşam 4, 5 gibi Novi Sad’a ulaştım. Hava kararana kadar otostop çektim yaklaşık üç saat kadar. Hiç kimse almadı beni. Herhalde görünüşümden dolayı mülteci zannettiler beni. O akşam baktım gidemiyorum, hava da karardı. Benzinlikte kalacağım kesinleşti. Çok güzel ahbap olduk benzinlikte çalışanlarla. Belgrad’dan daha güzel bir gece geçirdim. Balkanlardan gelen iki tır şoförü ile tanıştım. Çocuklarını anlatıyorlar, fotoğraflarını gösteriyorlar. Ben onlara puro hediye ediyorum. Onlar bana çay, kahve ikram ediyor. O gece orada benzinlikte yattım. Çocuk parkı vardı. Yanımda da uyku tulumum vardı. Çocuk parkındaki kaydırağın altına yattım. Ertesi sabah kalktım. Budapeşte’ye km’lik bir yolum var. Ben Kayseri’den km gelmişim. İki saatte gidilebilecek kadar bir yolum kalmış.

“NEREDEYSE BİR GÜN YOLDA KALDIM” 

Ben kalktım sabah, çok dinç uyandım, çok güzel olacak diye düşünmeye başladım. Ardından otostop çekmeye başladım. Bir karton tabela hazırladım, üzerine Budapeşte yazdım. Nereye gittiğimi anlasınlar diye. Beni kimse yine almadı. Artık öğlen oldu, Budapeşte de vakit geçirmekte istiyorum. En sonunda tabelaya 20 Euro yazısını yazdım. Bu para km’nin tamamı. Yani ortak olayım demiyorum, yolun tam parasını ben vereyim diyorum artık. Yanımda 70 Euro ve kredi kartım vardı. Yine almadılar beni. Artık derbeder moddayım. Benzinlikte sabah vardiyasında çalışanlar gelmeye başladı. Onlarla da samimi olduk. En son arkadaşımla konuştum ve otobüs ile gitmeye karar verdim. Nüfus az olduğu için bizdeki gibi çok otobüs yok. İki ya da üç tane otobüs firmaları var Budapeşte’ye giden. Biri sabah ’da diğeri akşam on da kalkıyor gün boyunca. Sabah olanı kaçırdım. Akşam olana binersem çok geç kalacağım. Bende Novi Sad’dan hemen sonra Subotica şehri vardı, oraya otobüs bulabildim. Otobüs giderken beni benzinlikten aldı çünkü özellikle benzinlikte çalışanlar rica etti, yoksa yol üzerinden yolcu almıyorlar. Saat ’da Subotica’ya indim. Saat ’da Subotica’dan Budapeşte’ye otobüs vardı on dakika ile ben onu kaçırdım. Binseydim akşam yedi de Budapeşte’deydim. On dakika bir günüme mal oldu. 

“ÇİNGENELER ETRAFIMI SARDI”

Orada kaldım ne otobüs var ne tren var. Youbear diye bir uygulama var o da şöyle bir şey; benim arabam var, siz diyorsunuz ki ‘’beni şuradan şuraya ne kadara bırakırsın?’’ ben diyorum ki; ‘’5 TL’’,’’ tamam’’ diyorsunuz. Geliyorum, alıyorum, bırakıyorum sizi. Mesafe Macaristan sınırına 30 km, bana 35 Euro gibi bir fiyat söylediler. Ama benim İstanbul’a uçuşum zaten 15 Euro. İndirimli aldım. O 30 km’ye 35 Euro vermek istemiyorum. Bir tane sınır kasabası buldum haritadan. Oraya bir tane otobüs varmış, hemen ona bilet aldım. Baktım bir saat var Subotica’yı gezmeye başladım. Bir saatte her yeri gezebiliyorsunuz. Sonra otobüse bindim, Hogor denilen yere gittim. Bizdeki güneydoğu sınırlarını düşünün, öyle bir kasabaya gittim. Oradan yine yürüyerek gidiyorum, Sırbistan’dan Macaristan’a geçeceğim. Hava karamaya başladı yavaş yavaş. Çingene çocukları etrafımı sardı, nereye gidiyorsun, pasaportun sağlam mı vs. yani bir şekilde geçtim orada sıkıntı olmadı ama arkadaşım, sınırda mültecilerle biraz problem olduğunu söylemişti bana. Çanta, uyku tulumu vs. sırtlanmışım gidiyorum. Sırbistan gümrüğünü geçerken bir sıkıntı olmadı. Polisler pasaportu incelediler. Çanta var ama pasaportta var, zaten Bulgaristan’dan da geçmişim. Uçak biletimde var onu da gösteriyorum. ‘’Tamam.’’ Dediler. Macaristan’a girdim o akşam sonunda ama hava karardı. Hava kararınca otostop sıkıntı çünkü insanlar güvenemiyor. Sınırdan az ileride bayrağımı açtım. Röportajımızın devamı yarın

EVCİL HAYVAN TAŞIMACILIĞI &#; KARA &#; DENİZ &#; HAVA YOLU

BU YAZIYI NASIL OKUMALISINIZ

Hatırlarsanız, Caretta karavanımızla Ege kıyıları kazan, biz kepçe gezmiştik. İstanbul’dan çıktık, kıyıdan kıyıdan ta Antalya’ya kadar uzadık. Kuçumuz Google’ı da, bohçasını toplayıp götürmüştük. (Buradan hatırlayabilirsiniz)

Bizim için köpeğimizle gezmek büyük bir tecrübe oldu. Bazı şeyleri zor yolla öğrendik. Bir musibet bin nasihata bedeldir derler, tamam da, biz internette nasihat de bulamamıştık. Bu konudaki kaynak eksikliği ve sizin de sorularınız karşısında kendi tecrübelerimizden yola çıkarak tavsiyelerimizi derledik.

Öte yandan, (ve çok şükür! :D) başımıza her şey gelmediği için, aslında insanlara aktarılması gereken ama bizim bilmediğimizden ötürü atladığımız durumlar ve bilgiler vardır elbet. Aklınıza gelen böyle konular varsa, lütfen siz de buraya yorum olarak yazın ki hepberaber kocaman bir kaynakça oluşturalım ve herkes faydalanabilsin.

5 YAZIDA İNCELEDİK. DİĞER YAZILARIMIZ:
1. EVCİL HAYVANLA YOLA ÇIKMADAN YAPILMASI GEREKEN HAZIRLIKLAR

2. EVCİL HAYVANLA ULAŞIM &#; KABUL EDEN DENİZ & HAVA & KARA YOLU ŞİRKETLERİ VE UYGULAMALARI
3. EVCİL HAYVANLA KONAKLAMA &#; KAMPLAR VE KABUL EDEN OTELLER
4. KÖPEĞİMİZ TATİLİMİZDEN TECRÜBELERİMİZ VE TAVSİLERİMİZ
5. KÖPEKLE DENİZDE

Gelelim konumuza&#;


Her şeyden once belirtilmesi gereken bir nokta var ki; hangi ulaşım yolunu seçerseniz seçin kesinlikle köpeğinizi uyutmayın! Otobüs firmaları köpeğin uyutulmasını isteyebiliyor ama hangi veteriner hekimle konuştuysak aman yapmayın dedi.

Çünkü köpeğin dili yanlışlıkla nefes borusunu tıkayıp boğulmasına neden olabiliyor. Hatta sakinleştirici ilaçları da mümkün olduğunca kullanmamayı tavsiye ettiler. Çünkü bu tip ilaçlar da solunumu hızlandırıp köpeğin nefes darlığı çekmesine neden olabiliyormuş. Pasiflora gibi bitkisel sakinleştiriciler daha mahsumlar ama onlar da etkili değillermiş.

Uzmanlar ulaşım konusunda en uygun aracın araba olduğunu belirtiyorlar. Uçak yolculuğunu ise sarsıcı kargo yolculukları nedeniyle çok tavsiye etmiyorlar. Çünkü araba yolculuğunda uzun yol dahi olsa köpeğiniz sizi her daim görüyor ve yanında olduğunuzu biliyor. Molalarda hareket ve tuvalet ihtiyaçlarını özgürce giderebiliyor.

Evcil Hayvan İle Uçak Yolculuğu

Google_Ucak_Bubble

Eğer uçakla yola çıkıyorsanız, ilk yapmanız gereken sonradan kötü bir sürprizle karşılaşmamak için havayolu firmasının evcil hayvanlar konusundaki politikalarını kontrol etmeniz. Genellikle 8 kiloya kadar evcil hayvanlar kabin içinde sizinle seyahat edebilir fakat daha büyük evcil hayvanlar kargo bölümüne alınır. Fakat bu kargo bölümü diye geçen bölüm elbette bavulların taşındığı bölüm değil. Sadece evcil hayvanların taşınmasına ayrılmış olan oda sıcaklığındaki bu bölümün olmadığı uçaklarda zaten evcil hayvan taşımacılığı da yapılmıyor.

Uçağa köpeği alan firmalar, sadece kafes içinde kabul ediyor. Kısaca bu konuya değinip, şirketlerin farklı uygulamalarını inceleyerek devam ediyoruz.

&#; Kafesin boyunun da onun boyutlarına uygun olması çok önemli. En uygun boy, köpeğin kafesinin içinde rahatça ayağa kalkabildiği boydur.

&#; Köpeği taşıma çantası yada kafesin içine sokarken onu strese sokacak şekilde zorlamayın. Kafesin kapağını açın ve kafese kendi istediği zaman girmesine izin verin. Pozitif bir enerjiyle ve vücut dilinizle rahatlamasını sağlayın.

&#; Kafesin içinde ona yolculuk sırasında sıkıntı verecek herhangi bir şey olmadığından emin olun.

THY ve Anadolu Jet Evcil Hayvan Alıyor Mu & Şartları Neler?

THY’de ve Anadolu Jet’te evcil hayvanınızın kimliği, geçerli bir aşı ve sağlık sertifikasının bulunması, eğer yurt dışına çıkıyorsanız giriş izinleri ve transit ülkeler tarafından istenen diğer belgelerin de tam olması gerekiyor.

Ayrıca rezervasyonun uçuş saatinden en geç 6 saat öncesine kadar yapılması isteniyor.

Yolcu kabininde taşınabilen evcil hayvan kontenjanı, uçak tipine göre farklılık gösteriyor.

Doberman, Pitbull gibi “tehlikeli” sayılan bazı cinsler ise uçağa alınmıyor.

THY’de ve Anadolu Jet’te evcil hayvan taşımacılığı ücretli. THY’de ekstra bagaj prosedüründe kilo başına uygulanan ekstra bagaj fiyatları geçerli, Anadolu Jet ise kg arası 49TL, kg için 79TL, 16kg üstü için TL alıyor.

Kabin içerisinde taşınacak evcil hayvanınızın kafes/çanta boyutu 23x40x55 cm olmalı ve kabine alınacak evcil hayvanınızın kafesi/çantası ile birlikte toplam ağırlığı 8 kg’ı geçmemeli. Kafes ve evcil hayvanın toplam ağırlığı 8 kg’ı geçiyorsa kargo kompartımanında taşınıyor.

Her bir yolcu için en fazla iki adet kafes kabul ediliyor. Bu kafesleri siz temin ediyorsunuz. Ancak kafeslerden sadece birinin kabin içerisinde taşınmasına izin veriliyor.

Daha fazla bilgi için:

seafoodplus.info

seafoodplus.info

Pegasus Evcil Hayvan Alıyor Mu & Şartları Neler?

Pegasus’ta evcil hayvanla seyahat için çağrı merkezini arayarak rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Köpeğinizin sağlık belgesini, aşı karnesini ve kimliğini her uçuş için, yurtdışı uçuşlar için de istenilen diğer belgeleri ve evcil hayvan pasaportunu yanınızda bulundurmanız isteniyor.

Kabine, sizin temin ettiğiniz 55x40x20 cm ölçülerindeki kafesin ağırlığı dahil 8 kiloyu geçmeyen en fazla üç evcil hayvan alınabiliyor. 8 kg&#;ın üstündeki evcil hayvanlar kargo ambarında seyahat ediyor ve her uçuşta maksimum dört evcil hayvan kargoda seyahat edebiliyor.

Kargo bölümündeki köpeğinizin tüm yiyecek içecek gereksiniminden siz sorumlusunuz fakat gecikme ve aksaklıklarda yiyecek içecek desteği sağlıyorlar.

Yine bazı “tehlikeli” sayılan köpek cinsleri uçağa alınmıyor.

İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar yurt dışından canlı hayvan kabul etmediğinden bu rotalarda evcil hayvan taşınamıyor.

Ücretlendirme için: seafoodplus.info

Daha fazla bilgi için: seafoodplus.info

Atlas Jet Evcil Hayvan Alıyor Mu & Şartları Neler?

Atlas Jet’te, uçak kabininde evcil hayvan taşınması yine uçuştan en geç 6 saat öncesine kadar yapılan rezervasyonla yürütülüyor.

Diğer havayollarında olduğu gibi kabinde seyahat için evcil hayvanınızın kafesinin 23x40x55 cm ölçülerinde olması ve 8 kiloyu geçmemesi gerekiyor.

Yine tüm sağlık, aşı ve kimlik belgelerinin tam olması isteniyor. Bunlara ek olarak Londra&#;ya yapılan uçuşlarda canlı hayvan taşınamıyor.

Londra çıkışlı uçuşlarda ise kabinde evcil hayvan kabulü yapılıyor, fakat tekrar geri dönüşte kabul edilmiyor. Ücretlendirme de, iç hat ve Kıbrıs uçuşlarında 20 TL olarak sabit.

Daha fazla bilgi için: seafoodplus.info

Onur Air Evcil Hayvan Alıyor Mu & Şartları Neler?

Onur Air’de ise uçak içinde evcil hayvan taşınamıyor. 🙁


Evcil Hayvan İle Otobüs Yolculuğu

Google_Otobus_Bubble

Karayolları Taşıma Yönetmeliği’nin 40/6 maddesinde “Taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölümleri dışında eşya taşınamaz. Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. Taşıtın içinde canlı hayvan hiçbir şekilde taşınamaz” ibaresi bulunduğundan ne yazık ki hiçbir otobüs firması evcil hayvanları yolcu kabinine kabul etmiyor. Bu konuda belli başlı otobüs firmalarının  politikaları kendi ağızlarından şöyle:

Nilüfer

“Sadece kedi, köpek ve ötücü kuşlar (muhabbet kuşu, kanarya) evcil hayvan olarak taşınabilmektedir. Evcil hayvanlar, koli, çanta vb. ürünler içerisinde taşınamaz. Özel kafesleri içerisinde sadece araçlarımızın bagaj bölümünde taşınabilirler. Evcil hayvanın sağlıklı, temiz, kokusuz ve sakin görünümlü olmasına dikkat edilmelidir. Sağlık ve dış görünüm açısından kötü durumda olan canlı hayvanlar taşıma için kabul edilmemektedir. Evcil hayvanlar, veteriner tarafından uyutulmuş bir şekilde, imza karşılığında taşınabilir. Evcil hayvana ait sağlık belgesi, aşı kağıdı vb. evraklar kabul işlemleri sırasında yolcunun yanında bulunmalıdır.”

Kamil Koç

“Doğabilecek her türlü olumsuz sonuç için; sorumluluk tarafınıza ait olmak koşulu ile özel kafes içerisinde veteriner kontrolünde uyutulmuş kedi, köpek, vb. canlıların bagaj kısmında taşınması mümkündür.”

Pamukkale

“Kara Yolu Taşıma mevzuatına göre, evcil hayvan taşınması, araçların yalnızca bagaj bölümlerinde, kendi özel kafeslerinde (koli, çanta vb. ürünler içerisinde taşıma yapılamaz), veteriner tarafından uyutulmuş bir şekilde, bölgelerdeki otogar yetkililerinden imza karşılığında (evcil hayvanlarda meydana gelebilecek herhangi bir olumsuz durumdan firmanın sorumlu olmayacağına dair bir yazıyla) gerçekleşebilmektedir.”

Ulusoy

“Evcil hayvanınızın sağlığını korumak ve seyahat bitiminde istenmeyen üzücü bir sonuçla karşılaşmamak için kedi, köpek, kuş gibi her türlü evcil hayvanın firma prensibi gereği bagaj ve kabin içi de dâhil otobüslerimize kabul edilmemektedir.”

Otobüs Yerine BlaBlaCar

  Evcil hayvanla ulaşım konusunda seyahat paylaşım platformu Bla Bla Car&#;ı da aklınızda bulundurmanızı öneririz. Zira evcil hayvanla ulaşımda en sağlıklı yol araba yolculuğu ve bu platformdan sizinle aynı yöne giden, evcil hayvanınıza aracında seve seve yer açacak yol arkadaşları bulabilirsiniz. Hem de evcil hayvanınızı bagaja vermek zorunda kalmadan, yanınızda götürerek.


Evcil Hayvanla Deniz Yoluyla Ulaşım

Google_Vapur_Bubble

Deniz yoluyla yolculuğa çıkılacaksa yukarıdaki uyarı ve önerilerin hepsi yine geçerli. Fakat belirtmek gerekir ki ülkeler arası seyahat gemileri olan Cruise’lara kesinlikle evcil hayvan alınmıyor. 🙁

İstanbul Şehir Hatları vapurlarında kafeslerinde olmak şartı ile evcil hayvanlara izin var. Fakat köpekler kafeslerinde olsalar bile ağızlık takmak zorundalar. İDO’larda ise köpeğinizin aşı karnesinin yanınızda bulunması ve kafesinde olması şartıyla yolcu salonları dışında görevlilerin gösterdiği yerlerde yolculuk yapabiliyor. Kafese sığmayacak büyüklükteki köpeğiniz de yine ağızlık takmak şartı ile gemi görevlilerinin gösterdiği yerlerde seyahat ediyor. Fakat dilediğiniz zaman köpeğinizi görebiliyorsunuz.

Şehir hatlarında da durum pek farklı değil. Hem köpeğin kafeste olması, hem de ağızlık takması gerekiyor.


Köpek İle Araba Yolculuğu

Google_Araba_Bubble

Köpeğinizi darbeye ve çarpmaya dayanıklı bir kafes veya taşıma çantası içinde taşınması, hem sizin, hem de onun güvenliği için öneriliyor. Biz kafes kullanmıyoruz, o ayrı. 😀 Ön ve arka koltuk başlarına takılarak arabanın arka koltuğunu kaplayan (yukarıdaki kapak resimde de gördüğünüz) bir örtü var, onu yaydıktan sonra yatağını koyuyor ve yola çıkıyoruz. Bu örtü su sızdırmıyor. Araba tutarsa döşemeler güvende 😉

Yol tutması ile baş etmek

Araba ne kadar her gün kullandığımız birşey olsa da, bizi bile hala yol tutabiliyor. Kırk yılda bir binen köpeklerin midesinin bulanması çok normal. Ama yine de kusma riskini azaltmak için yapılabilecek çok şey var:

&#; En iyi çözüm, boş mideyle yola çıkarmak ve onu molalarda protein içerikli atıştırmalıklarla beslemek. (Ama eğer yolculuğunuz uzun sürecekse yanınıza mutlaka ekstra mama alın tabi)

&#; Önce bir mide koruyucu (Ulcuran, Famodin gibi), ardından da bulantı giderici (Emedur gibi) ilaçlar verebilirsiniz.

&#; Susurlukta tost molası yaptığınızda mahsum gözlerle ağzınızın içine bakabilir ama sakın vermeyin. İçindeki minnacık sucuk bile onun midesini bozamaya yeter.

saatte bir mola vererek köpeğin hareket ve tuvalet ihtiyacını da karşılamak gerekiyor. Biz yol boyunca benzincilerde durarak hem kendi bacaklarımızı açıyoruz, hem onun gönlünü yapıyoruz. Yalnız, 0toyol kenarındaki benzincilerde bile sokak köpekleri olabiliyor, aklınızda olsun.

Arabada huysuz köpek

Genellikle, köpekler arabada uyku moduna geçiyorlar. Ama arada huysuzlanan da var tabi. Her şekilde, köpeği küçük yaşta arabaya binmeye alıştırmakta fayda var. Araba yolculuğu problemliyse, köpeğinizin araca binmeden önce yormak da güzel bir çözüm. İyice egzersiz yaparsa, fazla enerjisini atmış olacağından araç içinde sakin olma ihtimali daha yüksek.

Bizim bir köpeğimiz arabaya her bindiğinde veteriner hekime gittiğini sanıp, panik oluyordu. Eğer sadece veterinerden veterinere arabaya biniyorsa problem bu da olabilir. Araba yolculuklarını daha tatlı sonlara bağlayarak araba = veteriner bağını değiştirmeye çalışabilirsiniz.

ÖNEMLİ: Köpeğinizi park halindeki aracın içinde asla bırakmayın!!!!

Cam aralık dahi olsa özellikle sıcak havalarda arabanın içi ÇOK çabuk ısınır. Kaldı ki onlar bizden ısıya çok daha duyarlılar. Bizim rahatça durduğumuz ortamda onlar darlanabilirler ve bu durum köpeğinize ısı çarpması ve dehidrasyon yaşatabilir. Bu gibi durumlarda köpeğe aniden soğuk su verilmemeli. Önce ılık su ile başlayıp yavaş yavaş soğuk suya geçmek gerekiyor. Arka camlarda güneşlik de kullanmakta da fayda var tabi.


Diğer Konular

İlgilendiğiniz yazıyı okumak için konunun üzerine tıklayabilirsiniz.
01_Hazırlık_Mavi
02_Konaklama_Yesil
03_Ulasım_Sarı
04_2AylıkGezi_Turuncu
05_Mavi_köpekledeniz

Instagram&#;a Da Bekleriz!

Bla Bla Car kullanan var mı?

  • Konu Sahibi
    &#;zellikle bu kaza durumları kafa karıştırıcı. Net bir a&#;ıklama yok.
    S&#;r&#;c&#;n&#;n sorumluluğu nedir?
    İnsanlar arkadaşlarıyla seyahat ederken de kaza yapabiliyor. Peki bla bla ile ortak seyahat edeceğin yolculardan farkları nedir?
    Arkadaşlarınla da kaza yapsan ağır y&#;k&#;ml&#;l&#;kleri mi var ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Konu Sahibi
    quote:

    Orijinalden alıntı: lezug01

    Trafik sigortan belli oranda tazminati karsilar ekstra bisey yok
    Peki daha ileri bir boyutu var mı? &#;rnek olarak sigortam karşıladı belli oranda. Sonrası ne olur , hukuki boyutunu biliyor musunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
  • Konu Sahibi
    rbcntechnicr kullanıcısına yanıt
    Aslında &#;ğrenciler ama yine de hukuki boyutu nedir bilmek istedim. Zaten gideceğim yol 80km civarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    &#;ğrenciyim , ge&#;en hafta otob&#;s fiyatından biraz d&#;ş&#;k &#;cretle &#;anakkale den İstanbul’a geldim Blabla ile. konuşuyorsun zaman ge&#;iyor eğlenceli bence. Araba sahibi olduğumda kesinlikle kullanırım.

    Ayrıca puanlama sistemi var. D&#;ş&#;k puanlı veya puansız kişileri almazsınız olur biter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla yolcu olarak bir sefer kullanacaktım ekmişlerdi, ge&#;en Cuma bilet fiyatları kazık olunca yolcu olarak gene denedim, otob&#;s&#;n yarı fiyatına araba rahatlığı ile geldim.

    Herhangi bir g&#;venirliği yok benim g&#;rd&#;ğ&#;m, karşılıklı g&#;ven olursa uygulama y&#;r&#;yor, yoksa sıkıntıya a&#;ık. Risk alabilen arkadaşlar deneyebilir, şof&#;r&#;n&#; de tartarak yoksa 5 fazla verin kafanız rahat olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarbay
    Mesaj
    Koskoca kurumsal otob&#;s firmaları ile bile ne sorunlar yaşanıyor, bunda ortada bir firma da yok.

    İki taraf icin de gasp&#;ı, hirsiz vs. riski var.

    &#;st&#;ne şof&#;r icin ekstra risk olarak kaza halinde cok b&#;y&#;k hukuki sıkıntılar var. tazminat talebi, hapis talebi vs. Ayni risk kendi aile- arkadaslariniz icin de var ama akraban sana dava a&#;maz kolay kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni mesaja gitYeni mesaj
    Bilgi ikonYeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme

Benzer içerikler

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir