afrika menekşesi nasıl çoğalır / Yapraktan Menekşe Çoğaltma Teknikleri ve Püf Noktası ~ Yeşil Parmak

Afrika Menekşesi Nasıl Çoğalır

afrika menekşesi nasıl çoğalır

Afrika menekşesi nasıl çoğalır, sardunya nasıl çoğaltılır, afrika menekşesi ve sardunya hakkında bilgi,

Afrika menekşesi ve sardunya gibi bazı çiçekler evlerde ve iş yerlerinde kolayca çoğaltılabilir. Ailenizde ya da komşularınızda bu çiçeklerden yetiştirenlerle görüşünüz. Bu kişilerden çiçeklerin çoğaltılması hakkında bilgi alınız.

Afrika Menekşesi nasıl çoğaltılır

afrika menekşesi nasıl çoğalır
Menekşenin çoğaltılması ile ilgili olarak en uygun zamanın yaz ayları olduğu söyleniyor, kolayca çoğaltılabilir. Afrika menekşesinin nasıl çoğaltıldığına bakalım şimdi ; Öncelikle, sağlıklı olan yaprakalarından gövdeye yakın olan yerden kesilir, ardından nemli toprağa dikilir, ve üstü şeffaf bir torba ile kapatılır, 2 yada 3 günde bir saat havalandırılır, toprağın nemi geçince hafif sulanır, toprağa nem verilir. Üstü kapalıyken direk güneş ışığı alan bir yere koymayınız.

Sardunya nasıl çoğaltılır

sardunya nasıl çoğalır
Sardunyalar Güneşi sever ne kadar güneş o kadar çiçek demektir, yani bol çiçek açması için güneş görmesi gerekir
fazla suya ihtiyacı yoktur ama her bitki gibi su ister sulama esnasında bitkinin her tarafına suyun ulaştığından emin olun ve sardunyanın toprağı kurumadan sulama yapmayın fazla su sardunya nızın çürümesine neden olabilir. kısın suyu iyice azaltın ve sürekli çiçek açmasını isterseniz dökülen çiçeklerin filizini budama makasıyla bitkiye zarar vermeden kesin ve 15 günde bir katkısız hayvan gübresini sıvı hale getirerek verin fazla vermeyin fazla gübre çiçeğin çürümesine veya çiçek açmamasına neden olabilir 2 yılda bir saksısını değiştirin ve toprak olarak torf toprak kullanın.

Sardunya Çiçeğinin Çoğaltılması bitkinin köklerden ayrılmasıyla olur ayrılan bitki başka bir saksıya dikilir ve can suyu verilir ikinci yöntem Şubat ve Mart Ayında bitkinin fazla uzayan dalları kesilir ve saksıya koyulur fazla sulanmadan bakımı yapılır genel sardunya çeşidi tohumundan da rahatlıkla yetiştirilebilir.

Editör

Menekşe Ne Zaman Çiçek Açar? Menekşe Hangi Ayda/Mevsimde Çiçek Açar?

Menekşe kokusu harika olan bu bitkiler arasında, hercai diye bilinen türü de yaz aylarında çok güzel mor renkli çiçekler açan çok yıllık bitkilerdir. Menekşegiller familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı olarak menekşe adı verilmiştir. Dünyanın birçok yerinde yetişebilen menekşe en çok kuzey yarımkürede yetişmektedir.

MENEKŞE NE ZAMAN ÇİÇEK AÇAR?

Menekşeler yerini sevdiğinde ve sulaması yeterli olduğunda mevsimi geldiğinde kendiliğinden çiçek açan bitkilerdir. Gün kısaldıkça çiçeklenme durumları azalır, günler uzadıkça ise çiçeklenmesi artar. Menekşe bu nedenle bahar aylarında çiçek açmaya başlar. Yaz aylarına kadar devam edebilir. Bazı menekşe türleri kış aylarında da çiçek açabilmektedir.

MENEKŞE HANGİ AYDA ÇİÇEK AÇAR?

Menekşe güneş ışığını seven, bahar aylarında çiçek açarak hoş kokusunu yayan ve çok farklı renklere sahip bitki türüdür. Bitkinin doğru bakımı yapıldığı zaman bahar aylarının başlarında yani Mart, Nisan aylarında çiçek açmaya başlar. Bu süreç Ağustos ayına kadar sürebilmektedir.

MENEKŞENİN ÇİÇEK AÇMASI İÇİN NE YAPILIR?

  • Doğru bir ortamda yetiştirmelisiniz.
  • Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız.
  • Nemli ortamları sevdiği için nem oranına dikkat etmelisiniz.
  • Sulama sıklığını toprağın kurumasına izin vermeyecek şekilde ayarlamalısınız.
  • Drenajlı ve altında ayrı bir kap bulunan saksılar kullanmalısınız.

MENEKŞE KIŞIN ÇİÇEK AÇAR MI?

Menekşe, soğuk hava koşullarına dayanıklıdır. Bazı menekşe türleri kışın da çiçek açabilmektedir. Özellikle Kasım ayında açan menekşeler meşhurdur.

MENEKŞE NASIL CANLANDIRILIR?

Menekşe bakımı çok önemlidir. Yanlış sulama, doğru olmayan bir ortam seçilmesi gibi etkenler menekşenin yetişmemesine sebep olabilmektedir. Menekşe bakımı için ilk kurallardan biri güneş alan ışıklı yerlerde yetiştirilmek. Fakat direk güneş gören yerlerde veya direk ışık alan yerlerde menekşe bitkisi zarar görebilir. İlerleyen zamanlarda yaprakları veya çiçekleri aşırı güneşten dolayı yanabilir. Bunun yerine evde pencerelere yakın yerlere konulabilir. Bu bitkileri sularken soğuk sudan kaçının. Suyu bir kaba doldurduktan sonra oda sıcaklığında bekletin ve suyun oda sıcaklığı ile aynı ayara gelmesini sağlayın. Menekşenin toprağı nemli tutulmalı, kurumasına olanak verilmemelidir

Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır? Çoğaltma, sulama, detaylar

Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır? Çoğaltma, sulama, özellikleri ve merak edilen tüm detayları anlatıyoruz. Minik misafirlerimiz çok ama çok şirinler. Öyle bırakıp da gitmiyorlar bizi hemen, tüm yıl birlikteyiz onlarla ne güzel!

En popüler çiçekler arasında ilk 10’da mutlaka yer alır Afrika menekşesi. Cam önlerinin güzel çiçeklerindendir o. Bazen naz yapar yapmasına ama iyi bakılınca coşar, renk renk açar güzel çiçeklerini…

AFRİKA MENEKŞESİ BAKIMI

Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır? Çoğaltma, sulama, detaylar
  • Afrika menekşesi bakımı kolaydır.
  • Toprağının organik maddece zengin olması gerekir.
  • Aydınlık ve direkt güneş almayan yerlerden hoşlanır. Çok fazla ışık aldığında yapraklarında sarkma görülebilir. Az ışık aldığı durumlarda ise çiçeklenmede büyük ölçüde azalma olacaktır.
  • Sıcaklık isteği yüksektir. Özellikle ilk gelişme dönemlerinde bu çok önemlidir. Bununla birlikte aşırı soğuklara hassasiyet gösterir.
  • Sulama suyu çok sert olmamalı, oda sıcaklığında olmalıdır. En uygun sulama şekli, bitkinin alttan sulanmasıdır. Yapraklara su püskürtülürken gölge ve rüzgarsız bir ortam olmasına dikkat edin; aksi halde lekelenmeler oluşabilir.
  • Çok kuru ortamlarda yaşayabilir ancak çiçek açmaz. Hava rutubetinin çok düşük olduğu yerlerde, yapraklara su püskürtülerek nem ihtiyacını gidermeye çalışın. Suyu mümkün olduğu kadar yaprakların altına püskürtün. Hava neminin düşmesiyle birlikte yapraktan olan su kaybı artacağı için gelişmeyi olumsuz etkileyecektir. Nemin aşırılığı ise yaprakların çürümesine neden olur.
  • Çürüyen yapraklarını kopartmayı unutmayın.
  • Toprak kuruyken gübreleme yapmayın. Önceden toprak ıslatılmış olmalıdır. Ayrıca gübrenin yapraklara değmemesine dikkat edin.
  • Saksı değişimi yapacaksanız, ilkbahar aylarını tercih edin.

AFRİKA MENEKŞESİ ÖZELLİKLERİ

  • Latince ismi Saintpaulia ioanantha’dır.
  • Ana vatanı Güney Afrika’dır.
  • Gesneriaceae familyasındandır.
  • Otsu karakterdedir.
  • Uzun ömürlüdür.
  • Dikey büyür.
  • Yaprakları saplı, yeşil renkli, etli ve tüylü olup oval biçimlidir.
  • Genelde bütün bir yıl içinde çiçek açar. Çiçekleri santimetre çapındadır.
  • Gösterişli çiçeklerinin renkleri mavi, mor, lacivert, pembe, beyaz, alacalı olabilir.
  • Katmerli ve yalınkat türleri vardır.

AFRİKA MENEKŞESİ NASIL ÇOĞALTILIR?

Afrika menekşesi bakımı nasıl yapılır?

Menekşeleri birçok yöntemle çoğaltmak mümkündür: Tohumla, çelik alarak ve doku kültürüyle…

En çok tercih edilen yöntem yaprak çelikleriyle üretim şeklidir. Bu yöntemin uygulaması çok kolaydır.

Üretim için seçilecek yaprak önemlidir, yaşlı ve aşırı büyümüş yapraklar tercih edilmemelidir. Bunun nedeni en altta bulunan bu yaprakların köklenme yeteneğinin zayıf olup çabuk çürümesidir. Bunun yanı sıra genç yapraklar da uygun değildir. Bu yapraklar küçük ve yavaş büyüyen bitkiler oluştururlar. Bundan dolayı gelişmesini tamamlamış orta büyüklükte yapraklar seçilmelidir. Bu yapraklar hızlı büyüyen sağlıklı bitkiler oluşturur.

Çeliklerin sapları milimetre toprağa girecek şekilde yerleştirilmelidir. Dikimden sonra üstten azar azar sulanmalıdır. Ancak çok fazla sulamadan kaçınılmalıdır. Sonrasında ise güneşi doğrudan almayan ancak aydınlık olan ve sıcak bir alana yerleştirilmelidir.

İlk haftalar ( hafta) köklenme olana kadar gübreleme yapılmamalıdır. Köklenme gerçekleştikten sonra yaprak gelişimini teşvik etmek amacıyla azot değeri yüksek gübrelerle gübreleme yapılmalıdır. Ancak bu gübreleme miktarı normalden oldukça az olmalıdır (1/3 oranında).

YAZI: PEYZAJ MİMARI RABİ DİLŞAD ŞENGÜN BOZDEMİR &#; EVBAHÇE

Episkiya çiçeği bakımı nasıl yapılır? (Alev menekşesi)

Episkiya çiçeği bakımı nasıl yapılır? (Alev menekşesi)

Menekşe Nasıl Çoğaltılır

Menekşe Nasıl Çoğaltılır
Menekşe nasıl çoğaltılır: Birbirinden güzel renkleri ile ev, bahçe, teras ve ofis gibi yaşam alanlarını renklendiren muhteşem görünüşlü menekşeler beş taç yaprağından oluşmuş menekşegiller familyasından gelen bir çiçek türüdür. Peki bakımı oldukça kolay olması bakımından birçok kişi tarafından yetiştirilen menekşe nasıl çoğaltılır. Menekşe meraklıları menekşenin çiçeğini çoğaltma yöntemlerini bilirseniz işiniz daha da kolaylaşacağı gibi saksılarınızın sayısını artırabilir ve birbirinden güzel menekşeler yetiştirebilirsiniz.

Menekşe çoğaltma yöntemleri nelerdir,

Menekşe tohum ile çoğaltılabileceği gibi aynı zamanda yaprak çeliği ve doku kültürü gibi tekniklerle de çoğaltılabilen çiçekler arasındadır. Yaprak çeliği ve doku kültürü çoğaltma yöntemi tohumla çoğaltma yöntemine göre daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yaprak çeliğinden menekşe çoğaltma yöntemi nasıl yapılır,

Bu yöntemle menekşe çoğaltmak için menekşenin gelişimi henüz tamamlanmamış ufak iç yapraklarını tercih etmeniz gerekir. Çünkü menekşenin iç yaprakları taze yapıda ve gelişim sürecinde olmaları nedeniyle köklenme zamanları daha kısa olur. Menekşe nasıl çoğaltılır sorusunda bu durum da sizin için bir avantaj sayılabilir. Menekşe çiçeği gövdesinden taze ufak bir iç yaprağı kökünden kırılarak ayrıldıktan sonra köklenmeyi sağlamak için özellikle de menekşenin seveceği perlit ve torf karışımı toprak hazırlanır ve ufak bir köklendirme saksısına ya da küçük plastik bardakların içine doldurulur. Toprak üzerine 2 cm kadar derinlik açık dik bir şekilde yaprak toprağa dikilip yaprağı desteklemek için kenarlarını kapatılır. Daha sonra sprey bir şişenin içerisine su doldurulup toprağın üzerine nemlendirilir. Menekşe çoğaltma işleminde yaprak çeliğinin daha iyi köklenmesi için direkt olarak değil de dolaylı yönden ışık güneş ışığı alan sıcak bir bölüme alın ve belirli aralıklarla toprak kuruduğu zaman aynı şekilde sulayın. Menekşenasıl çoğaltılır konusunda size yardımcı olabilecek bir diğer öneri de yaprak çeliğinin köklenmesi tamamlanana kadar kesinlikle bitkiye besin takviyesi uygulanmaması gerektiğidir. Köklenme tamamlandığı zaman yaprak çeliği toprak ile iyice tutulduğunda menekşeye azotlu sıvı gübresi vererek gelişmesine yardımcı olabilirsiniz. Bununla beraber menekşe nasıl çoğaltılır konusunda size yardımcı olabilecek diğer bir husus ise menekşenin iç yaprağını gövdesinden ayırdıktan sonra bir bardağın içerisinde su doldurup yaprağı suya alıp kökleri çıktıktan sonra da toprağa dikebilirsiniz.

Son Güncelleme :

Menekşe Nasıl Çoğaltılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


1 Yorum Yapılmış "Menekşe Nasıl Çoğaltılır"

Balkonumda değişik renklerde menekşe yetiştiriyorum. Ancak yetiştirdiğim bu menekşeler kabın küçük olması nedeniyle bir türlü yayılmıyor ve çoğalmıyor. Acaba menekşe nasıl çoğalır ve menekşeyi yaymak için hangi yöntemler kullanılmalıdır? Ayrıca menekşe saksısını büyütürsem menekşe başka kapların içinde çoğalır mı? Bilgilendirmeniz için teşekkürler.
Elif.

CEVAP YAZ

Cezayir Menekşesi Çiçeği
Cezayir Menekşesi Çiçeği
Cezayir menekşesi çiçeği, oldukça güzel bir kokuya sahip olan bu tür apocynaceae familyasına aittir. Hem görünüşü hemde çiçekleri rengi ile yetiştiricilerini büyüleyen bu çiçek türünün bakımı da oldukça kolaydır. Menekşe çiçeklerinin birçok türü bulu
Cezayir Menekşesi Bakımı
Cezayir Menekşesi Bakımı
Cezayir Menekşesi bakımı; oldukça güzel bir kokuya sahip olan bu tür apocynaceae familyasına aittir. Hem görünüşü hemde çiçekleri rengi ile yetiştiricilerini büyüleyen bu çiçek türünün bakımı da oldukça kolaydır. Menekşe çiçeklerinin birçok türü
Menekşe Sulama
Menekşe Sulama
Menekşe sulama, Ev ortamında saksıda yetiştirmeye müsait olan çiçekli bir bitkidir. Menekşenin taç halinde üzerini süsleyen çiçekleri mor, pembe, beyaz ve birçok farklı rengte olanı mevcuttur. Evlerinizi süsleyen bu muhteşem bitki düzgün sulama ve ba
Kokulu Menekşe
Kokulu Menekşe
Kokulu Menekşe; mor mor çiçekleri ile görenleri büyüleyen bir çiçektir. Parfüm alanında kullanılan kokulu menekşe sıcak havayı ve güneşi çok sevmeyen çiçekler arasında yer almaktadır. Mor menekşelerin o narin çiçekleri her zaman açmayacak ve yaşadığı
Saksıda Menekşe
Saksıda Menekşe
Saksıda Menekşe yetiştirmek çok kolay bir işlemdir. Menekşe güller familyasına bağlı olan Viola cinsini oluşturan ve çoğunlukla saksılarda yetişen bitkidir. Dünyanın birçok yerinde yetişebilen ve daha çok Kuzey yarım kürede yetişir. Ayrıca ar
Menekşe Ekimi
Menekşe Ekimi
Menekşe ekimi yapılırken dikilecek saksının derin olmasına gerek yoktur. Saksıların daha yayvan ve geniş ağızlı olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Menekşe bitkileri için nem dengesinin olması çok önemlidir. Bu yüzden mutlaka saksı altının delikl
Kırmızı Menekşe
Kırmızı Menekşe
Kırmızı menekşe; menekşe familyasına ait adından da anlaşılabileceği gibi rengi kırmızı olan bir menekşe türüdür. Menekşeler balkonlarımıza, pencerelerimize, evimize süs katan ve mis kokusuyla eve güzellikler saçan bir çiçek türüdür. Menekşe çiçeğini
Evde Menekşe Bakımı
Evde Menekşe Bakımı
Evde Menekşe Bakımı, menekşe özellikle kendisine has olan mor rengi ile muhteşem güzellikte olan bir çiçektir. Menekşe bitkisi kesinlikle hiçbir zahmet vermeyen çiçektir. Sadece menekşe bakımında dikkat edilmesi gereken menekşeyi seveceği bir ortama
Hercai Menekşe Bakımı
Hercai Menekşe Bakımı
Hercai menekşe bakımı, Menekşegiller familyasından olan mor ve beyazın harika uyumlu sergileyen hercai menekşe aynı zamanda viyola çiçeği olarak da adlandırılır. Boyu yaklaşık 20 cm ye kadar uzayabilen ve bakımı iyi yapıldığı takdirde çok yıllık bir
Afrika Menekşesi Bakımı
Afrika Menekşesi Bakımı
Afrika menekşesi bakımı: İyi bakıldığı takdirde yılın her ayında çiçekli kalabilme özelliğine sahip olan Afrika menekşesi ev koşullarında kolaylıkla yetişebilen bir çiçektir. Tropikal iklim ve nemli ortamlardan hoşlanan bir bitki olan Afrika menekşes
Menekşe Gübresi
Menekşe Gübresi
Menekşe Gübresi: Birçok kişi tarafından iç mekanlarında, teraslarda ve bahçelerde oldukça yaygın olarak yetiştirilen menekşe çiçeği birbirinden güzel renkleri sayesinde ortama farklı bir hava katar. En çok da seralarda süs bitkisi olarak bakımı yapıl
Menekşe Yaylası
Menekşe Yaylası
Menekşe Yaylası: her dönem insanlara farklı güzellikler sunan, İstanbul’a ise olduğunca yakın yaylalardan. Farklı doğal manzaralar ve olağan üstü güzellikler sunmuş olan Menekşe yaylasını her döneminde ziyaret etmelisiniz. Bu yayla Mayıs aylarında is

 

Afrika Menekşe Tohumu
Afrika Menekşesi Çeşitleri
Menekşe Fidesi
Afrika Menekşesi Üretimi
Menekşe Toprak
Menekşe Nedir
Menekşe Türleri
Bardak Menekşesi
Mavi Menekşe
Kır Menekşesi
Mor Menekşe Çiçeği
Menekşe Nasıl Yetiştirilir
Hercai Menekşe Çiçeği
Sarı Menekşe
Cezayir Menekşesi
Menekşe Yağı
Menekşe Yetiştirme
Dağ Menekşesi
Cezayir Menekşesi Çiçeği
Cezayir Menekşesi Bakımı
Menekşe Sulama
Kokulu Menekşe
Saksıda Menekşe
Menekşe Ekimi
Kırmızı Menekşe
Evde Menekşe Bakımı
Hercai Menekşe Bakımı
Afrika Menekşesi Bakımı
Menekşe Gübresi
Menekşe Yaylası

Popüler İçerik

Hercai Menekşe Çiçeği

Hercai Menekşe Çiçeği

Hercai Menekşe Çiçeği, Hercai menekşe günümüzde bildiğimiz menekşe türlerinden biri olmaktadır. Oldukça güzel bir görünüme sahip olan bu menekşe diğer

Sarı Menekşe

Sarı Menekşe

Sarı Menekşe, bitkisi bir çok kişi tarafından sevilerek yetiştirilmektedir. Ofis, ev ve iş yerlerinde de rahatlıklar yetiştirebilen bu çiçek en fazla

Cezayir Menekşesi

Cezayir Menekşesi

Cezayir Menekşesi: Cezayir Menekşesinin menşei Avrupa'dır. Bilimsel adı, Vinca Rosea olarak bilinir. Zakkumgillerden, rutübetli yerlerde yetişen, parl

Menekşe Yağı

Menekşe Yağı

Menekşe Yağı, Birçok kullanım alanına sahip olan ancak çoğu kişi tarafından henüz adı duyulmamış olan menekşe yağı, elde edilmesi biraz zor ve zahmetl

Menekşe Yetiştirme

Menekşe Yetiştirme

Menekşe yetiştirme: Menekşegiller familyasına ait, ile arası türü bulunan bir çiçektir. Menekşe çiçeğinin yaprakları kalp şekline benzemekte o

Dağ Menekşesi

Dağ Menekşesi

Dağ Menekşesi, doğal ve yaşam alanlarımızda olup evlerimizin balkonlarında, bahçelerde,kırlarda yetişen birden fazla renkli çiçek türüdür. Bahar ve ya

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası