eski ehliyeti yenisi ile değiştirme / Ehliyet Yenileme Ücreti Ne Kadar, Gerekli Belgeleri Neler?

Eski Ehliyeti Yenisi Ile Değiştirme

eski ehliyeti yenisi ile değiştirme

Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek i&#;in gerekli belgeler neler?

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak tarihinden önce alınan ve 31 Aralık tarihine kadar değiştirilmesi beklenen eski sürücü belgeleri ile ilgili süre açıklaması yaptı. Sürücü belgesi yenileme(değiştirme) tarihi uzatıldı. Yıl sonuna yaklaşılırken zamanaşımına uğramak istemeyen pek çok kişi de değiştirme için tanınan süreyi merak ediyor.

EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı. Buna göre, ehliyet değiştirme işlemleri 31 Aralık yılına kadar yapılabilecek.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Eski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için​​​​​​ 15 TL, yeni tip sürücü belgesini yenileyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret ise TL.

EHLİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

- Kimlik Belgesi

- Sürücü Sağlık Raporu

- Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

- 1 adet biyometrik fotoğraf

- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

- Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)

Ehliyet Yenileme Nasıl Yapılır, Son Tarih Ne Zaman, Ücreti Ne Kadar?

Yeni ehliyet olarak bahsediyor olsak da konu hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kararın tarihi 1 Ocak Yani bu tarihten sonra ilk kez ehliyet aldıysanız zaten şu anda yeni ehliyete sahipsiniz demektir. Ancak yılından önce ehliyet aldıysanız bir an önce ehliyet yenileme işlemi yaptırmalısınız. Çünkü ehliyet yenilemek için belirlenen son tarihe hızla yaklaşıyoruz.

Yeni ehliyetler, günümüz teknolojisine uygun çipli kartlardan oluşuyor. Özellikle güvenlik açısından çok daha gelişmiş oldukları için tüm sürücülerin bir an önce yeni ehliyet almaları gerekiyor. Ehliyet yenileme işlemi için öncelikle randevu almalı ve işlem için gerekli belgeleri toplamalısınız. Gelin ehliyet yenileme nasıl yapılır, son tarih ne zaman ve ücreti ne kadar gibi merak edilen sorulara yakından bakalım.

yeni ehliyet, ehliyet yenileme

Ehliyet yenileme nasıl yapılır, ehliyet nasıl yenilenir?

Ehliyet yenileme işleminin ilk adımı olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesindeki randevu sayfası üzerinden sürücü belgesi değişim randevusu almalısınız. İnternet sitesi yerine Alo numaralı çağrı merkezini arayarak da randevu alabilirsiniz. Randevunuzu, ikametgah adresiniz dışındaki bir nüfus müdürlüğünden de alabilirsiniz.

Ehliyet yenileme süresi ne kadar, son tarih ne zaman? 

Eski ehliyetlerin yenileriyle değiştirilmesi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen karar, 1 Ocak tarihli. Son tarih, pek çok kez ertelendi. Ehliyet yenileme işlemi için son tarih 31 Aralık 'ydi ancak bu süre 2 yıl daha uzatıldı. olarak belirlenmiştir. Şu an için son tarih bu olarak görülüyor ve tekrar uzatılması beklenmiyor. Bu nedenle ehliyet yenileme işlemini bir an önce yapmalısınız.

yeni ehliyet, ehliyet yenileme

yılı ehliyet yenileme ücreti ne kadar, ücret nereye yatırılır? 

Eski ehliyetinizi yeni ehliyetle değiştirecekseniz ödemeniz gereken tutar yani Sürücü Belgesi Harç, Değerli Kağıt ve Vakıf Ücreti 15 TL olarak belirlenmiştir. Çalıntı, kayıp ya da başka bir nedenle yeni ehliyetinizi yenileyecekseniz ödemeniz gereken tutar TL olarak belirlenmiştir. İlk kez ehliyet alacaksanız belge tipine göre ödemeniz gereken ücreti buradan öğrenebilirsiniz. Tüm bu ücretleri şu bankalara yatırabilirsiniz;

  • Akbank
  • Aktif Yatırım Bankası
  • Albaraka Türk
  • Alternatifbank
  • Denizbank
  • QNB Finansbank
  • Denizbank
  • HSBC
  • ING Bank
  • Kuveyt Türk
  • Odea Bank
  • Şekerbank
  • Ziraat Bankası
  • Türk Ekonomi Bankası
  • Türkiye Finans Katılım
  • Garanti Bankası
  • Halk Bankası
  • İş Bankası
  • Vakıflar Bankası
  • Vakıf Katılım
  • Yapı Kredi Bankası
  • Ziraat Katılım
  • PTT şubeleri
  • Türk Emlak Katılım

Ehliyet yenilemek için gereken belgeler ve evraklar:

  • Kimlik belgesi
  • Sağlık raporu
  • Ücret makbuzu
  • Son altı ay içinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubu beyanı
  • Adli sicil belgesi

Ehliyet yenileme işlemi için gerekli belge ve evraklar bu şekilde. İhtiyacınız olan belge ve evrakların büyük bir bölümünü e-Devlet üzerinden alabilirsiniz. Fotoğrafınızın size benzemesi son derece önemli. Ücret makbuzu çoğu zaman unutuluyor ancak ehliyet yenileme işlemi sırasında son derece önemli olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Ehliyet yenileme randevusu nasıl alınır? 

  • Adım #1: Buradaki bağlantı üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü randevu sayfasını açın.
  • Adım #2: Sürücü Belgesi seçeneğine tıklayın.
  • Adım #3: Kabul Ediyorum butonuna tıklayın.
  • Adım #4: Adınızı, soyadınızı, TC kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, telefon numaranızı ve güvenlik kodunu girin.
  • Adım #5: Devam Et butonuna tıklayın.
  • Adım #6: İl ve ilçe seçimi yapın.
  • Adım #7: İleri butonuna tıklayın.
  • Adım #8: Randevuyu kimin için alacağınızı seçin.
  • Adım #9: Randevu tarihini ve saatini belirleyin.
  • Adım # Bilgilerinizi gözden geçirin ve onaylayın.

yeni ehliyet, ehliyet yenileme

Ehliyet yenileme randevusu almak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Randevuya giderken gerekli olan evrak ve belgeleri aldığınızdan emin olun. Eğer gitmeyecekseniz randevuyu iptal edin çünkü gitmediğiniz zaman 24 saat içinde yeni bir randevu alamazsınız. 

Yeni ehliyet kaç gün içinde teslim edilir?

Yeni ehliyet başvurusu yaptıktan sonra hemen alamıyorsunuz. Başvuruyu nereden yaparsanız yapın ehliyetler Ankara’daki merkezde basılıyor ve PTT kargo aracılığıyla adresinize gönderiliyor. Değişiklik gösterse bile yeni ehliyetler yaklaşık 1 hafta ile 15 gün arasında elinize ulaşacaktır. Bu süre zarfında kullanmak için isterseniz başvuru sırasında geçici sürücü belgesi alabilirsiniz. Geçici sürücü belgesinin kullanım süresi 15 gündür. 

Yeni teknolojiye göre düzenlenmiş çipli yeni ehliyet nasıl alınır sorusunu yanıtladık ve ehliyet yenileme son tarihi ile ücreti gibi konu hakkında merak edilen detayları paylaştık. Son tarihin giderek yaklaştığını düşünürsek aktif araç kullanan sürücülerin bir an önce ehliyetlerini yenilemeleri öneriliyor. 

Emoji İle Tepki Ver

15

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? ehliyet yenilemede gerekli belgeler neler?

Editör: Enise Altınok AVŞAR

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün eski sürücü belgelerine ilişkin açıklamalarının ardından ehliyet sahipleri yılında ehliyet yenileme işlemlerinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Peki, ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılır? Ehliyet yenilemede gerekli belgeler neler?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü''nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi 2 yıl daha uzatıldı. Yeni kararla birlikte eski ehliyetler iki yıl daha kullanılabilecek. Peki, ehliyet yenileme işlemleri nasıl yapılır? Ehliyet yenilemede gerekli belgeler neler?

EHLİYET YENİLEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Yeni tip sürücü belgesi için ALO , "ALO Mobil Uygulama" veya "funduszeue.info" adresinden randevu alınabilecek.

Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir.

Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT''ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor.

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

Belirtilmiş olan ve ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler, ayrıca eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek isteyenler, kimlik bilgilerinde değişim nedeniyle değiştirmek isteyenler, yıpranma nedeniyle değiştirmek isteyenler ve kayıp çalıntı nedeniyle değiştirmek isteyenler için de geçerlidir.

İLK KAYIT SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURU EVRAKLARI NELER?

-Nüfus cüzdanı veya kimlik Kartı

-Sürücü sağlık raporu

-Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubu kartı (Sağlık Raporunda yer almıyorsa)

-Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması

-Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “funduszeue.info” adresinden öğrenilebilmektedir.

YENİLEME/ SINIF EKLEME İÇİN SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURU EVRAKLARI NELER?

-Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı

-Eski sürücü belgesi

-Sürücü sağlık raporu

-Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)

- 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması

KAYIP SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURU EVRAKLARI NELER?

-Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı

-Sürücü sağlık raporu

-Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)

-Eski tip sürücü belgesi kaybında 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması, yeni tip sürücü belgesi kaybında ise TL değerli kağıt bedeli ve 65 TL vakıf payının yatırılması

-Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “funduszeue.info” adresinden öğrenilebilmektedir.

Kayıp sürücü belgesi başvurusunda başvuru yapılan ilçe nüfus müdürlüğü, sürücü belgesinin ilk alındığı yer ilçe nüfus müdürlüğüne görüş sorar. Gelen cevaba istinaden başvuru alınır. Cevaplama süreci ise ilçe nüfus müdürlüğünün yoğunluk durumuna göre değişmektedir.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli ,00 TL''dir.

Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir.

yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir;

A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti: TL, Değerli Kağıt Bedeli: TL, Vakıf Payı: TL, Toplam: TL

B Sınıfı İçin Harç Ücreti: ,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli: TL, Vakıf Payı: TL, Toplam: ,9 TL

B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin Harç Ücreti: ,70 TL, Değerli Kağıt Bedeli: TL, Vakıf Payı: TL, Toplam: ,70 TL

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.

-Akbank

-Aktif Bank

-ING Bank

-Şekerbank

-Türkiye Vakıflar Bankası

-Kuveyt Türk Katılım Bankası

-Albaraka Türk Katılım Bankası

-T.C. Ziraat Bankası

-Türk Ekonomi Bankası

-Garanti Bankası

-Denizbank

-PTT Bank

İlgili Haberler

Dikkat. Ehliyet ve kimliklerde yeni dönem başlıyor

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır, gerekli evraklar neler? Ehliyet yenileme &#;creti ne kadar?

Ehliyet sahiplerinin yıllarında ehliyet yenileme işlemleri, nasıl yapılır sorusu araç sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya devam ediyor. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, eski sürücü belgelerinin kullanım süresi 2 yıl daha uzatıldı. Yeni kararla birlikte eski ehliyetler iki yıl daha kullanılabilecek. Ehliyet yenileme işlemleri, bu zamana dek emniyetin genel müdürlüklerinde yapılırken ehliyet yenileme işlemleri, 2 Nisan 'den itibaren 'nüfus müdürlüklerinde yapılıyor. 

SÜRÜCÜ BELGESİ DEĞİŞİM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni tip sürücü belgesi için ALO , "ALO Mobil Uygulama" veya "funduszeue.info" adresinden randevu alınabilecek. Ehliyet değişimi için nüfus müdürlüklerinden alınacak olan randevuyla beraber gerekli belgeler ile başvurular alınacak. Ehliyet değiştirme işlemleri için yetkili kurumlar nüfus müdürlükleridir. Başvuruları arzu ettiğiniz herhangi bir nüfus müdürlüğünde yapabilirsiniz. Müracaat sonrası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce basılan sürücü belgeleri, PTT'ye teslim edilerek yurt içinde başvuruda bulunan kişilerin adreslerine ulaştırılıyor.

EHLİYET YENİLEME RANDEVU SAYFASI

Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır, gerekli evraklar neler Ehliyet yenileme ücreti ne kadar

EHLİYET YENİLEME İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

Aşağıda belirtilmiş olan ve ehliyet yenileme için gerekli olan belgeler, ayrıca eski tip sürücü belgesini yenisi ile değiştirmek isteyenler, kimlik bilgilerinde değişim nedeniyle değiştirmek isteyenler, yıpranma nedeniyle değiştirmek isteyenler ve kayıp çalıntı nedeniyle değiştirmek isteyenler için de geçerlidir.

İLK KAYIT NEDENİYLE SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUSU
 Nüfus cüzdanı veya kimlik Kartı
 Sürücü sağlık raporu
 Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
 Kan grubu kartı (Sağlık Raporunda yer almıyorsa)
 Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli ile vakıf payının yatırılması
 Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “funduszeue.info” adresinden
öğrenilebilmektedir.

YENİLEME/ SINIF EKLEME NEDENİYLE SÜRÜCÜ BELGESİ
BAŞVURUSU
 Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
 Eski sürücü belgesi
 Sürücü sağlık raporu
 Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
 Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)
 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf payının yatırılması
 Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “funduszeue.info” adresinden
öğrenilebilmektedir.

KAYIP NEDENİYLE SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUSU
 Nüfus cüzdanı veya kimlik kartı
 Sürücü sağlık raporu
 Son altı ay içerisinde çekilmiş 1 adet biyometrik fotoğraf
 Kan grubu kartı (sağlık raporunda yer almıyorsa)
 Eski tip sürücü belgesi kaybında 13 TL değerli kağıt bedeli ve 2 TL vakıf
payının yatırılması, yeni tip sürücü belgesi kaybında ise TL değerli
kağıt bedeli ve 65 TL vakıf payının yatırılması
 Ücretler ile ilgili ayrıntılı bilgi “funduszeue.info” adresinden
öğrenilebilmektedir.
 Kayıp sürücü belgesi başvurusunda başvuru yapılan ilçe nüfus müdürlüğü,
sürücü belgesinin ilk alındığı yer ilçe nüfus müdürlüğüne görüş sorar.
Gelen cevaba istinaden başvuru alınır. Cevaplama süreci ise ilçe nüfus
müdürlüğünün yoğunluk durumuna göre değişmektedir.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenen yılında uygulanacak kimlik kartı satış bedelleri; kanuni bildirim süresi dışında doğum nedeniyle ve değiştirme nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli 83,00 TL, kayıp nedeniyle düzenlenen kimlik kartı bedeli ,00 TL'dir.

Ehliyet alma sürecinde kurs ücretleri, harç ücreti ve sınav ücreti gibi pek çok ödeme gerçekleştirilir. yılında ehliyet fiyatları şu şekildedir;

A, A1, A2 ve F Sınıfı İçin Harç Ücreti:  TL, Değerli Kağıt Bedeli:  TL, Vakıf Payı:  TL, Toplam:  TL
B Sınıfı İçin Harç Ücreti: ,90 TL, Değerli Kağıt Bedeli:  TL, Vakıf Payı:  TL, Toplam: ,9 TL
B1, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, G ve M Sınıfı İçin Harç Ücreti: ,70 TL, Değerli Kağıt Bedeli:  TL, Vakıf Payı:  TL, Toplam: ,70 TL

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ HANGİ BANKALARA YATIRILIR?

Ehliyet Yenileme ücreti Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Trafik vakfınca protokol yapılmış ödeme yapılabilen banklara yatırılabilir. Ayrıca ehliyet yenileme ücreti internet üzerinden de yapılabilir.

Akbank
Aktif Bank
ING Bank
Şekerbank
Türkiye Vakıflar Bankası
Kuveyt Türk Katılım Bankası
Albaraka Türk Katılım Bankası
T.C. Ziraat Bankası
Türk Ekonomi Bankası
Garanti Bankası
Denizbank
PTT Bank

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası