pirana balığı ne yer / Pirana balığı ne yer?

Pirana Balığı Ne Yer

pirana balığı ne yer

Piranalar nasıl beslenir?

Zaman zamana oldukça huysuz olan Piranalar bildiğiniz gibi esas olarak doğada yaşayan balıklardır ve hayatlarını avlanarak sürdürürler.

Akvaryumda ise yine bu avlanma güdüsü ile yaşamlarına devam ederler. Yemini zamanında vermediğinizde huysuzlaşan bu yüzden akvaryumdaki arkadaşları yemeğe çaloışan, saldırganlaşan hatta sinirlenip akvaryum içindeki elektrik aksamını kemirerek bütün balıkların ölmesine neden olan bir çok hikaye akvaryum forumlarında yer almaktadır.

Yem attığınızda korkmuş gibi yaparak kaçan fakat bu davranışı ile aslında avını kandrımaya çalışan bir zekaya sahiptir. Sürü gidisi ile hareket eden, sürü azaldıkça bu güdüyü kaybeden bir özelliği vardır.

Piranalar Nasıl Beslenir

Piranhaların saldıramayacağı avın boyutu sürüdeki balık sayısına bağlıdır. Onlar saldırırken tek vücut olurlar ve hepsinin oluşturduğu kütleden daha büyük bir canlıya saldıramazlar. O yüzden ben onlara voltran diyorum. Saldırırken voltranı oluşturuyorlar ve tek vücut halinde saldırıyorlar… Genelde leş . şeylerle beslenirler. Fakat sürekli olarak bu tip yiyecekler bulamayıp açık sularda gördükleri hareketli canlılara da saldırırlar…

Serrasalmuslar; Asalak balıklardır. Nerde leş var orada onlar olur. Ancak genelde pygocentruslardan fırsat bulamazlar. O yüzden genel beslenme şekilleri başka balıklar üzerindendir. Kendi boylarında yada daha büyük balıkların yanlarında dolaşıp acıktıkça balıktan parçalar kopartırlar. Balık bir hafta veya daha kısa sürede iyileşecektir. Fakat bu arada yeni bir yarası daha olacaktır. Balık kaçana kadar peşinde dolaşıp durur yada artık balığın kaçacak hali kalmaz yaralarından dolayı hastalanmıştır ve ölecektir ki o ölmeden bizimki onu parçalayıp yer. Aslında işlerini garantiye alıp hiç aç kalmayan balıklardır. Pygocentruslar uzun süre aç kalıp daha sonra haddinden fazla beslenirler. Serrasalmuslarda bu yoktur. Bir pygocentus’a nazaran daha büyük cüssesi vardır fakat buna rağmen daha da küçük mideleri vardır. Az yiyerek karınlarını doyurabilirler ve kuraklık zamanında daha fazla hayatta kalma şansları vardır…

PİRANHAYA AKVARYUMDA NE VERİLİR? :
Piranalar akvaryumlarda doğadaki gibi beslenemezler. Bu yüzden verilebilecek yemler kısıtlıdır.

Canlı / Ölü balık (Deniz balıkları ile beslemeyin!!!Sadece tatlı su balığı)

Küçük kurbağalar (bir balığın bir kurbağadan fazla yememesini sağlayın)

Kırmızı et (Tek parça halinde verilmelidir. Kemiksiz olmalıdır)

Beyaz et (Büyük balıklara tek parça halinde verilmelidir)

İri solucanlar (Özellikle yavrulara, avlanma güdüsünü geliştirmek için…)

Karides (Büyük balıklara) Haşlanmış yada çiğ olarak verilebilir.

Tubifex (Yavru balıklara verilmelidir. Ancak dikkatli ve temizce)

PİRANHAYA NELER VERİLMEMELİDİR?

Piranhalar bazı besinleri sindiremezler. Sindiremedikleri taktirde kabızlık . rahatsızlıklar oluşur. Bu durumda piranhaya haşlanmış ıspanak yedirmek imkansızdır. Bu yüzden belli başlı yemler haricinde yem verirken dikkat etmek gerekir.

ÖNCELİKLE; DOĞASINDA YEMEDİĞİ ŞEYLERİ KESİNLİKLE VERMEYİNİZ!!!

Kıyma vermek yanlıştır. Piranha parça halinde yutan ve midede sindirimi başlayan bir balıktır. Eğer kıyılmış bir et verirseniz piranha için bu başka balığın dışkını yemek gibidir sindirilmiş bir et parçası onu doyurmaz. Ve zaten kıyma sindirilmeden dışkı olarak geri çıkacaktır. Kıyma ile beslediğiniz taktirde akvaryum tabanında kıyma parçaları olacaktır. Balık ya kusar yada sindiremeden dışkı olarak atar.

Kemikli etler vermek yanlıştır. Piranhalar doğada olduğu gibi tam anlamıyla sağlıklı değildirler ve akvaryumdaki piranhanın dişleri çok hassas olur. Kemikli etler dişlerini kıracaktır. Hatta tavuk kemiği gırtlağını delip onun ölümüne dahi neden olabilir!!! Eğer ki çok büyük ve ağzına sığmayacak kadar iri bir kemik var ise rahatlıkla verebilirsiniz. Üzerinden eti sıyıracaklardır. Daha sonra kemikleri toplamayı unutmayın!!

Deniz balıkları ile beslemek yanlıştır. Deniz balıkları(sardalya, hamsi, istavrit . ) çok yağlı balıklardır. Hem akvaryumu kirletir hem balığı yağlandırıp(şişmanlatıp) kısırlaştırır. Dediğim gibi doğasında yemediği yemleri vermeyiniz!!!

Kedi yavrusu, civciv, ördek, kuş, yılan . yemler vermek yanlıştır. Piranhalara böyle abuk sabuk yemler atıp psikopatlık yapmayın. Zaten bu gibi yemleri verecek adamın bu sitede ne işi olur.

kaynağı değiştir]

Piranaların en belirgin özelliği iri ve sivri dişleridir. Güçlü kaslara bağlı alt ve üst çenesinde sıralanmış olan ustura gibi dişler ağız kapandığında birbirlerine sıkıca kenetlenir. Böylece pirana kendinden çok daha iri olan avından büyük parçalar koparabilir.

En büyük pirana türü Brezilya'nın doğusunda yaşayan ve uzunluğu 60 santimetreyi bulabilen kara piranadır (Pygocentrus piraya).

Piranaların son derece yırtıcı olduğu eskiden beri söylenip yazılmıştır[kaynak belirtilmeli]. Gerçekten binlerce balıktan oluşmuş büyük sürüler halinde yaşayan piranaların suya giren ya da düşen sığır ve kapibara gibi iri hayvanlara saldırdığı bilinmektedir. Ancak çoğu pirana türü diğer balıklar ve suya düşen meyve, tohum gibi bitkisel maddelerle beslenir. Piranalar ailelerine çok bağlıdır ama kan kokusuna dayanamaz. Örneğin pirananın annesi yaralanmışsa ve pirana kan kokusunu duyarsa hemen annesini yer. Yani huy ve fiziki yapıdan (diş ve kaslar) binevî köpek balıklarına benzerler. Kimi bölgelerde insanlar piranaların bol bulunduğu suların yakınlarına bile girmek istemezken, kimi bölgelerde piranalarla ilgili hiçbir saldırı olayına rastlanmamıştır. Bu balıkların özellikleri çok açken, üreme zamanında ya da büyük sürüler halinde dolaşırken büyük hayvanlara saldırdıkları sanılmaktadır[kaynak belirtilmeli]. Dişi piranalar yumurtalarını su bitkilerine yapıştırır, erkekleri de bunları yavrular gelişip çıkıncaya kadar korurlar.

Pirana anatomisi[değiştir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası