trafikten çekme belgeli araç muayene / Çekme Belgeli Araç Nedir? Nasıl Alınır? | Oto Ekspertiz

Trafikten Çekme Belgeli Araç Muayene

trafikten çekme belgeli araç muayene

Çekme belgeli araç, belirli bir süre boyunca trafiğe çıkamayacak araçların trafikten çekilmesi sonucunda haiz olacakları duruma verilen isimdir. Araçların uzun süre kullanımına ek olarak eskimesi, yıpranması veya herhangi bir sebep sonucunda bundan sonraki dönemlerde kullanılmayacağı için çekme belgesi alınarak aracın kenara ayrılması sonucunda çekme belgesine ihtiyaç duyulur. Çekme belgeli bir araç trafikte aktif olarak kullanılamamasına rağmen noterler aracılığı ile standart araçlar gibi alınıp satılabilir.

Aracın hiçbir kusuru olmasa dahi araç sahibinin isteğine bağlı olarak çekme belgesi alınabilir. Çekme belgesi aracın yalnızca belirli dönemler boyunca kullanılmayacağını ifade eden bir kelimedir. Araç için bu dönemler boyunca Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ödenmez. Ayrıca muayene ettirilmesine de gerek bulunmaz. Bu durumun sebebi, çekme belgeli aracın hiçbir şekilde trafiğe çıkamayacağından ileri gelmektedir. Araç hiçbir şekilde kullanılmayacağından ve trafik koşullarında kaza yapma riski bulunmayacağından dolayı muayene ettirilmesine gerek yoktur. 

Çekme belgesine büyük kazalar sonucunda da başvurulur. Aracın onarımı için gerekli maddi imkânı olmayan bireyler kazalı araçları için çekme belgesi bulundurarak gerekli maddi güce haiz olana kadar aracı beklemeye alabilirler. Ayrıca uzun soluklu bir yurt dışı seyahati veya hastalık gibi durumlar sonucunda araç sahiplerinin araç çekme belgesi alma ihtiyacı duyabilir. Araç çekme belgesi mevcut olan bir araç için zorunlu trafik sigortası poliçesi de yaptırılmasına gerek yoktur. 

Çekme Belgesi Nedir?

Çekme belgesi, belirli sebeplerden dolayı trafiğe bir daha çıkmaması gereken veya trafiğe çıkmaması beklenen araçlar için alınması gereken bir belgedir. Aracın yalnızca kaza veya hurdaya ayrılma gibi durumlarda çekme belgesine ihtiyaç duyulmaz. Burada önemli olan aracın trafiğe çıkıp çıkmamasıdır. 

Örneğin uzun süreli bir seyahat veya hastalık gibi durumlar sonucunda araç sahipleri araçlarını kullanmaya devam etmeyecekler ise çekme belgesi alarak aracı kullanmayacağını beyan ederler ve çekme belgesi iptal edilene dek aracın trafiğe çıkması yasaklanır.

Genel itibari ile çekme belgesine başvurmaktaki amaç, söz konusu olan araç için vergi ödememe durumudur. Trafiğe çıkamayacak olan araç, hiçbir şekilde kullanılmayacak ve aktif olarak görevini sürdüremeyeceği için çekme belgesi alınır ve vergi borçlarından belirli dönemler için feragat edilmiş olunur. Bu durumda araç sahipleri aracın Motorlu Taşıt Vergisini ödemediği için araçlarını bir süreliğine kullanmayacak olan kişiler için avantajlı hale gelmektedir. 

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir Mi?

Çekme belgeli araç hiçbir şekilde trafiğe çıkamaz. Trafiğe çıkması yasaklanan çekme belgeli araç trafik polisleri tarafından fark edildiğinde direkt olarak cezai işlemler uygulanır. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında araç sahibine ceza uygulanmaktadır. 

Çekme belgeli araç sahiplerinin araçlarını trafikte kullanmaya başlamadan önce ilk yapması gereken, çekme belgesini iptal ettirerek Motorlu Taşıtlar Vergisi Kanununa tabi olmaktır.

Aracın çekme belgesinin bulunması durumunda trafikte aktif yolculuk esnasında tespit edilen araç için yılı içerisinde aracın sürücüsüne 10 ceza puanı ve ayrıca TL tutarında ceza kesilmektedir. Aracınız üzerinde çekme belgesi bulunuyor ise kısa süreli mesafelerde dahi aracı kullanmamalısınız. 

Araç Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Eski dönemlerde araç sahipleri Trafik Şube Müdürlüğüne başvuru yaparak aracın vergi borcu veya diğer herhangi bir cezai yaptırımı olmaması şartı ile araç çekme belgesine sahip olabiliyorlardı. Güncellenen yeni sistem sonucunda Trafik Şube Müdürlüğüne hiç gerek kalmadan araç sahipleri noter kanalı ile araç çekme belgesine haiz olabilmektedir.

Araç çekme belgesini almak isteyen araç sahiplerinin notere başvurmadan önce yine aracın bütün borçlarını veya cezalarını ödemiş olmaları gerekir. Araç çekme belgesi almadan önce noterde aracın üzerine herhangi bir haciz, yaptırım vb. durumların olmaması durumuna da dikkat edilmesi gerekir. yılı itibari ile noterden alınacak olan araç çekme belgesinin bedeli TL civarındadır. 

Çekme Belgeli Aracın Tekrar Trafiğe Çıkması İçin Yapılması Gerekenler Neler?

Araç çekme belgesi iptali için yine notere başvurmanız gerekir. Notere başvuru yapmadan önce son muayene sonrası elinizde mevcut olan tescil belgesi, araç sahibinin kimlik fotokopisi ve araç artık trafiğe çıkacağı için trafik sigortası poliçesini araç sahibi yanında bulundurarak noter kanalı ile araç çekme belgesini iptal ettirebilir.

Aracın çekme belgesi mevcut durumda bulunuyor olsa bile muayenelerin tamamlanmış olması gerekir. Araç çekme belgesi mevcut olan bir aracı muayeneye götürebilmek için öncelikle Trafik Tescil Şube müdürlüğüne başvuru yaparak Ek 33/A belgesine sahip olmalısınız. 

Ek 33/A belgesi sayesinde araç çekme belgesi bulunan araçlar belge verildiği tarihten itibaren 7 gün süresince trafiğe çıkma izni kazanmış olur ve muayene işlemlerinin tamamlanması için kolaylık sağlanır. 

Çekme belgeli araçlarınızın tekrar trafiğe çıkabilmesi ve çekme belgesini ortadan kaldırmak için araç sigorta poliçenizi yaptırmanız kesinlikle zorunlu bir durumdur. funduszeue.info ile çekme belgeli araçlarınızın çekme belgesi iptali işlemlerini noterden tamamlamadan önce size en uygun teklifleri görüntüleyerek zorunlu trafik sigortası poliçe işlemlerinizi kısa süre içerisinde tamamlayabilirsiniz. 

Çekme Belgeli Aracın Trafiğe Çıkarma Masrafı

çekme belgeli aracın trafiğe çıkarma masrafı; noter, muayene, trafik sigortası gibi farklı kalemleri kapsar. Çekme belgesi olan araçların trafiğe çıkması belirli prosedürlere bağlıdır. çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı da bu prosedürlerden biridir.

Çekme belgesi, kaza sonucunda ya da araç sahibinin talebi durumunda verilir. Aracını uzun süre kullanmak istemeyenler çekme belgesi alabilir. Bu sayede vergi ve muayene giderlerinden muaf olunabilir. Çekme belgeli araçlar, ikinci el olarak satılabilir.

Çekme belgeli araç satın alırken maliyet hesabının doğru yapılması önemlidir. Aracın trafiğe çıkma masrafının yanı sıra onarım masrafları da hesaplanmalıdır. Bu sayede aracın ederinin üzerinde ödeme yapmadan yeni bir araba alabilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Nedir?

Çekme belgeli araç, trafiğe çıkma şansı olmayan araçlara verilen isimdir. Araç sahipleri her ne kadar aracını kullanmasa da vergisini ödemeli, muayenesini yaptırmalıdır. Bunların her biri araç sahipleri için yüksek maliyet anlamına gelir.

Motorlu taşıtlar vergisi, TÜVTÜRK muayenesi için sizden belirli bir ücret alınır. Bu maliyetlere katlanmak istemeyenler, çekme belgesi alabilir. Çekme belgesi alındığı takdirde bu tür masraflardan muaf tutulursunuz. Ancak trafiğe çıkmamanız da gerekir.

Çekme belgeli taşıt almak isteyenlerin mevcut araç borçlarını kapatması gerekir. Borçlar ödendikten sonra araç plakası trafiğe teslim edilmelidir. İşlemler noterde yapılır ve çekme belgesi ruhsata da işlenir.

Çekme belgesi alınırken muayene yapılmasına gerek yoktur. Bu tür araçları hurda belgeli olanlardan ayırmak gerekir. Hurda belgeli bir aracın her ne kadar gerekli onarımları yapılsa da tekrar trafiğe çıkma şansı yoktur.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Çıkabilir mi?

Çekme belgeli araçların trafiğe çıkması mümkündür. Ancak gerekli koşullar sağlanmadan trafiğe çıkan çekme belgeli araçlara ceza uygulanır. Aracı kullanan her kim ise 10 ceza puanı verilir ve puan sürücü belgesine işlenir. Ayrıca TL ceza yazılır.

Çekme belgesinin ne amaçla alındığına çok dikkat etmek gerekir. Hasara bağlı olarak bu belge alındıysa hasara ilişkin rapor tutulmalıdır. Tutulacak raporda hasarın durumu net olarak belirtilmelidir. Bu sayede araç satılmak istendiğinde alıcıya kapsamlı şekilde bilgi vermek mümkün olur. Çekme belgeli aracın trafiğe çıkması için belgenin iptalinin sağlanması gerekir. Bu işlemler yapılmadan aracın kullanıldığı tespit edilirse araç bağlanır. Çekme belgesini kaldırmak isteyen bir araç sahibi öncelikle trafik sigortasını kaldırmalıdır.

İlk etapta trafik sigortası geçici olarak yapılır. Tescil sürecinde ise zorunlu olan trafik sigortası yaptırılmalıdır. Sonraki aşamada aracın muayeneleri yapılmalıdır. Muayene öncesi aracınızı yetkili servise kontrole götürerek eksikliklerini gidermelisiniz.

Donanımsal olarak araçlarda eksiklikler bulunuyorsa bunlar giderilmelidir. Yapılan değişikliklere ilişkin tüm belgeler de muayene sırasında araçta bulunmalıdır. Aracınızı muayeneye götürürken mecburen trafiğe çıkacağınız için EK 33A belgesi almanız gerekir. Bu belge Emniyet Müdürlüğündeki Trafik Tescil Şubesinden alınır.

Belgeyi aldıktan sonra bir hafta boyunca trafiğe çıkabilirsiniz. Muayene tamamlandıktan sonra notere gitmeniz gerekir. Notere tescil belgesini, kimlik fotokopinizi ve sigorta poliçenizi ibraz etmelisiniz. Noterde düzenlenen belge ile çekme belgesinin iptali sağlanır.

Yukarıda bahsi geçen işlemler tamamlandıktan sonra plakanın bastırılması gerekir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra motorlu taşıtlar vergisi de ödenmelidir.

Çekme Belgesi Nasıl Alınır?

Çekme belgesi almak için belirli adımları takip etmeniz gerekir. çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı ödenmeli ve gerekli işlemler tamamlanmalıdır. Şu işlemleri yaparak belgenizi alabilirsiniz:

  • Aracınızın vergi borçlarını kontrol etmelisiniz.
  • Bağlı olduğunuz vergi dairesinden vergi borcu olmadığına dair belge almanız gerekir.
  • Vergi dairesine ruhsatı ve plakayı ibraz etmelisiniz.
  • Aracın trafik cezası varsa ödenmelidir.
  • Aracın üzerinde ipotek varsa kaldırılmalıdır.
  • Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na başvurulmalı ve trafik tescil formu alınmalıdır. Bu formdan iki adet almalısınız.
  • Form bilgisayarda doldurulmalıdır.
  • Formun yanı sıra belge talebine yönelik bir dilekçe hazırlanmalıdır.
  • Plaka ve evraklar ile Trafik Tescil şubeye başvurmalısınız.
  • Başvuru tamamlandıktan sonra çekme belgesini alabilirsiniz. Çekme işlemi ruhsata da işlenir.

Çekme belgesi başvurusu sırasında müracaat işlem formu, dilekçe gibi belgeler ibraz edilir. Vergi borcunun olmadığına dair belge, ruhsat ve kimlik de bu süreçte ibraz edilmelidir.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar?

çekme belgeli aracın trafiğe çıkması için ilk önce trafik sigortası yatırılmalıdır. Ardından muayene aşaması tamamlanmalıdır. Araç uzun süredir kullanılmıyorsa illaki bazı hasarları ve donanımsal sorunları oluşur. Bunun yanı sıra değişmesi gereken parçalar da olabilir.

Aracın bakım ve onarımları yapıldıktan sonra muayenesi gerçekleştirilmelidir. Muayene ve diğer işlemler sırasında aracın kullanılabilmesi için EK 33A belgesi alınmalıdır.

Çekme Belgeli Aracın Trafiğe Çıkması İçin Gerekli Evraklar

Çekme belgeli aracın trafiğe çıkması için gerekli evraklar arasında yapılan onarım işlemleri ile alakalı olanlar vardır. Detaylı değişiklikler yapıldıktan sonra ekspertiz raporu alınması gerekir. Aynı zamanda aracın TÜVTÜRK muayenesi de yapılmalıdır.

Muayene, ekspertiz belgeleri alınarak notere başvurulmalıdır. Noterde plaka belgeleri teslim edilmelidir. Ardından Şoförler Odası’ndan plakalar çıkarılmalıdır.

Çekme Belgeli Araç Muayene Nasıl Gidebilir?

Çekme belgeli aracı muayeneye götürmek için EK 33A adı verilen bir belgenin alınması gerekir. Bu belge trafik tescil şubeden alınır. Bu belgeyi aldığınız takdirde aracınızı 7 gün boyunca kullanma hakkınız olur.

EK 33 A belgesi bir izin belgesi niteliği taşır. Bu belge trafik polislerinin yol denetimi yapan trafik polislerine gösterilmelidir. Belgede izin verilecek araca ait bilgiler yer alır. Belge; araç sahibi, sürücüsü ya da araç sahibinin vekili adına düzenlenebilir.

Çekme Belgeli Aracın Muayene Ücreti

çekme belgeli aracın muayene ücreti araç türüne göre değişiklik gösterir. Mevcut muayene ücretlerini araç türüne göre şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Traktör, , 84 TL
  • Motosiklet, , 84 TL
  • Motorlu bisiklet , 84 TL
  • Otomobil TL
  • Minibüs TL
  • Kamyonet TL
  • Özel taşıt TL
  • Arazi taşıtı TL
  • Römork TL
  • Yarı römork TL
  • Otobüs ,10
  • Kamyon ,10
  • Çekici ,10
  • Tanker ,10

Çekme Belgeli Aracın Trafiğe Çıkma Masrafı

çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı; noter, sigorta, muayene gibi farklı safhalar için söz konusudur. Tüm masrafları şu şekilde özetlemek mümkündür:

  • Muayene ücreti, araç türüne göre TL’den başlar TL’ye kadar çıkabilir.
  • Trafik sigortası; sürücü bilgilerine göre değişiklik gösterir.
  • Plaka ve noter masrafları genellikle TL arasında tutar.
  • Motorlu taşıtlar vergisi TL ve TL arasında değişir.
  • Bakım ve onarım masrafları aracın durumuna göre değişir.

Çekme Belgeli Aracın Noter Ücreti

Çekme belgeli aracın noter ücreti genellikle TL arasındadır. Bu tutarlar ödendikten ve işlemler yapıldıktan sonra çekme belgesi kaldırılır. Çekme belgesi kaldırıldıktan sonra araç sorunsuz bir şekilde trafiğe çıkarılabilir. çekme belgeli aracın trafiğe çıkma masrafı ödendikten sonra aracınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Satılır mı?

Çekme belgeli araç satın alınabilir. Ancak bu araçla trafiğe çıkmak için çekme belgesi kaldırılmalıdır.

Çekme Belgeli Aracın Muayene Borcu Çıkar mı?

Çekme belgeli aracın geçmişe dönük muayene borcu olabilir. Bu borç ödenmeden araç trafiğe çıkarılmamalıdır.

Trafikten Çekme Randevu. Çekme belgeli araç muayene randevu nasıl alınır?

TÜVTÜRK web sitesinden araç muayene randevusu almak için tıklayınız. Web sitesinin yanı sıra haftanın 6 günü, saatleri arasında hizmet veren araç muayene randevu telefonu, 0 arayıcılığıyla çağrı merkezinden randevu alabilirsiniz.

Aracı trafikten çekmek için ne yapmalı?

Vergi dairesine giderken araç ruhsatının ve sökülmüş plakaların yanınızda olması gerekiyor. Bir sonraki aşamada araç üzerindeki tüm trafik cezalarını ödemeli ve varsa banka ipoteğini kaldırmalısınız. Şoförler ve Otomobilciler Odası'na müracaat ederek 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu edinmelisiniz.

Araç çekme belgeli nasıl yapılır ?

Araç Çekme Belgesi Nasıl Alınır? Geçmişte Trafik Şube Müdürlüklerine gidilerek borç olmadığına dair belgeleri teslim edip araç çekme belgesi alınabiliyordu. Yapılan düzenlemelerin ardından artık borçları ödeyip plakayla birlikte notere giderek araç çekme belgesi alınabiliyor.

Çekme belgeli araca hangi muayene alınır?

Çekme belgesi almak için araca muayene yapılması gerekmiyor. Çekme belgeli araç nedir sorusunu daha kapsamlı bir tanımla; geçmişe yönelik tüm borçları ödenerek plakası trafiğe teslim edilmiş, belge süresince vergilerden muaf olan ve trafiğe çıkamayan araç, şeklinde yanıtlayabiliriz.

Kullanıcılar bunları da sordu

Çekme belgeli araba nasıl muayeneye sokulur?

Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgeli aracınızı muayeneye götürmek için muayene randevusundan sonra Trafik Tescil Şubeye başvurarak Ek 33/A belgesini almanız gerekiyor. Bu belge ile aracınız 7 gün süre ile trafiğe çıkabilir ve aracınızı bu süre içerisinde muayeneye götürebilirsiniz.

Trafikten çekme tarihi nedir?

Çekme belgesi nedir sorusu, Trafik Müdürlüğüne, aracınızı bir süreliğine kullanım dışı bıraktığınızı bildiren resmi bir belge olarak da yanıtlanabilir. Bu süre boyunca aracınızı kullanmayacağınız için araç verginizi ve sigortanızı yenilemeniz gerekmez.

Trafikten çekme belgesi nereden alınır?

Aracı için çekme belgesi almak isteyen araç sahiplerinin ilçe emniyet müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Çekme belgesi Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliklerinden alınıyor. Araç çekme belgesi almak için gereken belgeler şunlardır: Aracın ruhsatı

Trafikten çekilen araca vergi ödenir mi?

Trafikten çekme belgesine sahip olan araçların yeniden trafiğe çıkarılması durumunda mükellefiyetin sona erdiği tarih ile mükellefiyetin başladığı tarih arasında geçen dönemler için motorlu taşıtlar vergisi tahakkuku yapılmayacaktır.

Çekme Belgesi almak için sigorta yapılır mı?

Çekme belgeli araç kısaca çekme belgesi alınmış araç olarak açıklanabilir. Çekme belgeli bir aracın diğer araçlardan farkı ise çekme belgeli araca zorunlu trafik sigortası, MTV (Motorlu Taşıtlar Vergisi) veya muayene masraflarının ödenmesine gerek olmamasıdır.

Araç çekme belgesi noterden alınır mı?

Yapılan düzenleme doğrultusunda araç sahibi doğrudan aracın herhangi bir borcunun olmadığını gösteren belge ile noter kurumuna başvurarak araç çekme belgesini pratik bir şekilde alabiliyor.

Muayenesi olmayan araç satışı yapılır mı?

Muayene Olmadan Araç Satışı Yapılabilir mi? TÜVTÜRK tarafından yapılan ve fenni muayene olarak adlandırılan işlemin yapılmadığı araçların satışı gerçekleştirilemez. Araç ile ilgili devir işlemini başlatmaya çalışsanız bile tamamlamanız mümkün değildir.

Çekme belgeli araç yola çıkılır mı?

Çekme belgeli araçla trafiğe çıkmak yasaktır. Yakalandığınız takdirde aracınız bağlanır. Çekme belgeli aracı trafiğe sokmak için öncelikle aracın muayenesini yaptırmak gerekir. Muayeneye götürmeden önce aracın eksik bozuk bir yeri var ise onlar halledilir.

Muayenesi olmayan araç nasıl satılır?

Satış işlemi gerçekleşmediği için, muayenesiz olarak aracın satışı gerçekleşmemektedir. Aracın muayenesi bittikten sonra da hemen satışı yapılamıyor. Bunun için araç çekme belgesini almanız gerekiyor. Bunu alarak noterden satış yapabilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar? Çekme Belgeli Ne Demek?

Araç çekme belgesi, kullanılamayacak derecede hasarlı arabalar ya da uzun süre kullanılmayacak aracalar için alınan belgedir. Bu belge ile araç trafikte kullanılıyor olarak görünmez ve araç sahibi vergi yükümlülüğünden kurtulmaktadır. Çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar ve çekme belgesi nasıl kaldırılır ile ilgili detaylı bilgi yazımızın devamında yer almaktadır. Okumaya devam ederek detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çekme Belgeli Ne Demek?

Çekme belgeli ne demek sorusunun cevabı, hasarlı, ağır kazalı araçların ya da belli bir süre kullanılmayacak olan araçların trafikten menedilmesi için verilen belgedir. Remi bir belge olup aracın varsa tüm borçları ödendikten sonra verilmektedir. Bu belge ile araç sahipleri kullanmadıkları araçları için herhangi bir vergi ödemek zorunda kalmamaktadır. Trafik Şube Müdürlüğü ile iletişime geçilerek alınmaktadır. Araç çekme belgesi almak için belli belgelere ihtiyaç vardır. Bu belgeler şunlardır:

  • Araç tescil belgesi
  • İki adet müracaat formu
  • Dilekçe
  • Kimlik
  • Taşıtlar Vergi Dairesinden alınmış aracın borcu olmadığını gösteren belge
  • Plaka

Yukarıda verilen tamamlanıp Trafik Şube Müdürlüğüne gidilerek aracınıza çekme belgesi alabilirsiniz.

Çekme Belgeli Araç Trafiğe Nasıl Çıkar?

En çok merak edilen sorulardan bir tanesi de çekme belgeli araç trafiğe nasıl çıkar sorusudur. Öncelikle araca kayıtlı bir çekme belgesi varsa kanunen aracın trafikte olması yasaktır. Yasak olduğu halde trafiğe çıkan bu araçlar herhangi bir kontrolde tespit edildiği durumda yüksek meblağlı cezalar ödemek durumunda kalınabilmektedir.

Çekme belgeli bir araç trafikte tespit edildiğinde 10 ceza puanı alırken ₺ para cezasına tabii tutulmaktadır. Tüm bunların yanında aracı çekmek için gelen çekicinin ücreti ve aracın çekildiği otoparkın park ücreti de ceza olarak araç sahibine yazılmaktadır. Bu nedenle çekme belgeli bir aracı trafiğe çıkarmadan önce mutlaka çekme belgesinin kaldırılması gerekmektedir.

Araç Çekme Belgesi Nasıl Kaldırılır?

Araç çekme belgesi nasıl kaldırılır sorusu da oldukça merak edilmektedir. İlk olarak araç çekme belgesinin kaldırılması için aracın muayene ettirilmesi gerekmektedir. Muayene sırasında araçta herhangi bir arıza ya da hasar tespit edilirse bu arızalar giderilmeli daha sonra tekrardan muayeneye sokulmalıdır.

Araç muayenesi olumlu sonuçlandığında onay formu verilmektedir. Olumlu olduğuna dair onay formu da alındıktan sonra araca zorunlu aç sigortası yaptırılmalıdır. Sigorta da yaptırıldıktan sonra muayeden alınmış onay belgesi ve sigorta belgesi ile notere gidilmektedir. Noterde araç çekme belgesinin kaldırılmasını beyan ettikten sonra aracın trafiğe çıkması için gereken bedel ödenmektedir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra plaka belgesi ve diğer tüm belgeler ile Şoförler Odasına plaka bedelini de ödedikten sonra aracınıza kayıtlı çekme belgesi kaldırılmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası