reglden 2 gün önce hamile kalınır mı / İzmir Tüp Bebek

Reglden 2 Gün Önce Hamile Kalınır Mı

reglden 2 gün önce hamile kalınır mı

Adet döneminde hamile kalınır mı? Regliyken hamile kalma olasılığı

det döngüsü, kadınların hamile kalma süreçlerini olumlu bir şekilde etkiler. Bu yüzden çiftler bu döngüyü yakından takip ederek hamile kalma sürecini hızlandırır. Kimi kişiler adet dönemlerinin son bir ya da ikinci gününde cinsel ilişkiye girmeyi tercih ederler. Bu ilişki sonrasında adet kanamasının meydana gelmesi ise adetliyken hamile kalınır mı? sorusunun sorulmasına sebebiyet verir. İşte, konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Adet Döneminde Hamile Kalınır Mı?

Regliyken hamile kalma olasılığı kadınlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaktadır. Ancak burada vajinal kanama ile adet kanaması karıştırılabilir. Buna ek olarak doğurganlığın en yüksek olduğu yumurtlama döneminde de kanamalar meydana gelebilir. Bu yüzden eğer adet döngüsü içerisindeyken cinsel bir ilişki yaşarsanız kısa sürede yumurtlama döneminin başlayacağını bilmeniz gerekmektedir. Bu yüzden yumurtalama dönemi adet döngüsü içinde başladıysa adet döneminde de hamile kalma olasılığınız yüksektir.

Adet Döneminde Hamilelik Nasıl Anlaşılır?

Adetliyken hamile kalınıp kalınmadığı kadınlar tarafından merak edilen konular arasında yer almaya devam etmektedir. Adetliyken hamile kalınmaz ancak bazı durumlar da hamilelik meydana gelmesi imkansız da görülmez. Bu durum adet döngüsü ile bağlantılıdır. Eğer kişide yumurtalama adet öncesindeki döngüde başlamışsa adetli iken kişiler hamile kalabilir. Bu noktada hamileliğin nasıl anlaşılacağı da merak edilir. Bu süreçte gebelik yaklaşık 4. Haftasında olacağı için mide bulantısı, kasık ağrısı ve iştah artışı belirtiler arasında yer almaktadır.

Regliyken Hamile Kalınırsa Regl Kesilir Mi?

Regl iken cinsel ilişkiye girmek sağlık açısından enfeksiyon riski oluşturabilir. Regl döneminde rahimde laktik asit üretimi meydana gelir ve bu asit cinsel ilişki aracılığı ile enfeksiyon bulaşmasına sebebiyet verebilir. Çünkü adetli iken genital bölgeler enfeksiyon oluşumuna daha açıktır. Bunun yanı sıra kadınlar regliyken hamile kalırsa reglinin kesilip kesilmediğini de araştırmaktadır. Eğer hamilelik dönemi regl sürecinde başlarsa regl kesilmez.

Ancak hamileliğin 3. Haftasından itibaren regl akıntısında kanamalar meydana gelir. Bu süreçte kadınlarda vajinal kanama denilen durum meydana gelir. Kadınlar bu kanamayı genel olarak adet kanaması olarak adlandırsa da bu aslında adet kanaması değildir.

Adetin 3. Gününde Kamile Kalınır Mı?

Kadınlar tarafından en çok sorulan sorulardan biri de adetin 3. Gününde hamile kalınıp kalınmayacağıdır. Burada eğer kişi regl olmadan 2 ya da 3 gün öncesinde başlayıp yaklaşık 10 güne kadar korunmasız bir şekilde partneri ile cinsel ilişkiye girerse hamile kalma ihtimali yüksek olacaktır.

Adetin 4. Günü İlişkinde Hamile Kalınır Mı?

Adet döneminde merak edilen noktalardan biri de adet döneminin 4. Gününde hamile kalma olasılığıdır. Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre adetin 4. Gününde cinsel ilişkiye girildiğinde hamile kalma olasılığı düşük olacaktır. Bunun nedeni ise spermlerin rahimde uygun koşulu bulduğunda sadece 72 saat boyunca canlı kalmasıdır. Eğer çiftler adet dönemi başlamadan önce korunmasız bir şekilde cinsel birliktelik yaşar ise henüz döllenmeye yumurta rahimde tutunamayabilir.

Regl dönemi geciktiğinde ya da cinsel ilişkinin hemen sonrasında regl döneminin başlaması, kadınlarda çoğu zaman şüphe uyandırır ve kafa karışıklığına neden olur. Gebeliğin oluşabilmesi için çiftler yumurtlama sürecinde cinsel ilişkiye girmelidir. Ancak bu ilişki adet döneminin son günlerinde yaşandığında ve sonrasında regl kanamasıyla karşılaşan kadınların aklına şu soru gelir. Adet döneminde hamile kalabilir miyim? Yaygın bir söylentiye göre, kadınlar adet dönemindeyken hamile kalamaz. Evet, bu süreçte gebelik ihtimali düşük olsa da hiçbir zaman sıfır olasılıkta değildir. Gelin bu konuya daha ayrıntılı bakalım.

Hamilelik Nasıl Oluşur?

Gebelikle süreci ve bir bebeğin dünyaya gelişi mucizevi bir olaydır. Bu mucizenin gerçekleşmesi için erkeğin sperminin, kadının yumurtasıyla buluşması gerekir. Kadının yumurtası 12-24 saat arasında yaşarken spermler ise 3 gün canlı kalabilir. 

Kadınlarda normal bir adet döngüsü, 28 gündür. Buradaki birinci gün, reglin başladığı zamandır ve anne adayları 14. gün dolaylarında yumurtlar. Yumurtlama denilen olay, kadının döllenmek için yumurtalığının bir yumurtayı serbest bırakmasıdır. Eğer o sırada rahimde de sperm varsa gebelik oluşmaktadır. Tabi herkeste aynı yumurtlama döngüsü görülmeyebilir. Bazı kadınlarda daha uzun ya da daha kısa bir adet döngüsü yaşanıyor olabilir. 

Regl Dönemiyle Gebelik İlişkisi

Regl dönemi kadınlarda her ay görülen bir süreçtir. Döllenmeyen yumurtanın vücuttan atıldığı ve rahmin her ay yeniden kendini hamilelik için hazırladığı bir dönemdir. Anne adayları, gebe kaldıkları zaman regl kanamaları da doğum gerçekleşene kadar olmaz. Hamilelik oluşmaması durumunda ise döllenemeyen ve rahme yerleşemeyen yumurta, regl kanamasıyla vücuttan atılır.

Kadınlar Regl Döneminde Nasıl Gebe Kalabilir?

Kadınlar için yumurtlama döngüsü ortalama 28-30 gün arasında görülmektedir. Bu regl döneminde partnerinizle cinsel ilişkiye girdiğinizde birkaç gün sonrasına kadar yumurtlamayacağınız olası bir durumdur. Ancak daha kısa bir döngünüz varsa regl olmanız ve yumurtlamanız arasındaki süre aynı değildir. Bir diğer bilinmesi gereken durum da boşalmadan sonra spermlerin, rahimde 72 saate kadar yaşayabilmesidir. Bu yüzden regl döneminizin son günlerine doğru gebe kalma ihtimaliniz artacaktır.

Yumurtlama düzeninizin nasıl olduğu üzerine kaygılarınız varsa regl zamanlarınız arasındaki gün sayısını takip edebilir ve bunu için kullanılabilen birçok uygulamadan yararlanabilirsiniz. Böylelikle yumurtlama döngünüzün ne zaman gerçekleşeceğine dair kafanızda bir taslak oluşturabilirsiniz.

kadinlar-regl-doneminde-nasil-gebe-kalabilirKadınların Regl Döneminde Hamile Kalma Olasılığı Nedir?

Anne adaylarının gebe kalma ihtimali yumurtlama döngüsü içerisinde azalır ya da artabilir. Yaklaşık ortalama bir kadının aylık döngüsü 28-29 günken bazılarında, 20-40 gün arasında değişkenlik gösterebilir ya da bu döngü daha uzun da yaşanabilir. Adet başladıktan 1 veya 2 gün sonra kadınların gebe kalma ihtimali yoktur. Ancak kanama devam ederken bu ihtimal her gün artma eğilimindedir. Reglin başladığı zamandan yaklaşık ortalama 13. günde gebelik şansı olasılığı %9 dur. Bu ihtimaller düşük olsa bile anne adayının adet döneminde gebe kalmayacağı durumu net değildir.

Reglden Hemen Önce ya da Sonra Hamile Kalınabilir mi?

Uzmanlara göre, kadınların regl dönemlerine kadar olan zamanda gebe kalma olasılığı yoktur. Özellikle de adet döngüleri düzenli olan, yani 28 günlük bir regl döngüsü geçiren kadınlar için geçerli bir durumdur. Ancak bilindiği gibi, gebelik doğanın mucizevi bir olayı olduğundan hamilelik istemeyen kadınlar bu dönemde hekimlerine başvurarak çeşitli doğum kontrol yöntemlerini kullanabilirler.

Kadınlar regl sürecinin hemen sonrasında hamile kalabilirler. Bunun sebebi yaşanılan cinsel ilişkiden sonra spermlerin rahimde 3 ila 5 gün aralığında, yumurtaları dölleyebilmesi durumundan kaynaklanır.

Adet Dönemine Yakın Hamile Kalınır mı?

Regl dönemine yakın bir zamanda gebelik oluşması şansı, regl döneminde gebe kalma şansından daha yüksektir. Kadınlarda, yumurtanın, döllenme için ideal olgunluğa erişme süresi farklıdır. Yumurta, regl döneminin 14. gün ila 15. günde çatlamaya hazır duruma gelir. Ancak bu durum bazı anne adaylarında daha uzun sürede olabiliyor. Serbest kalan yumurtanın çatlayarak döllenmesi ve döllenen yumurtanın rahme yerleşerek hamileliğin oluşması bir sonraki regl dönemine yakın bir sürece tekabül edebiliyor.

Yumurtlama Dönemi nasıl hesaplanır?

Gebelik durumunun oluşabilmesi için, regl döngüsünün sürecinin bilinmesi ve yumurtlama döneminin takip edilmesi gereklidir. Eğer, adet döngüsü düzenli işliyor ise, ovülasyon dönemi, adet döneminden 14 gün öncesine denk gelmektedir. Reglin başladığı ilk günden itibaren 14. güne kadar sayılarak bugüne gelindiğinde yumurtlama dönemi hesaplanabilir. Bu süreçten 2 veya 3 gün öncesinde cinsel ilişkiye girildiğinde gebe kalınabilir.

Regl Döneminde Hangi Durumlar Gebeliğe Neden Olabilir?

Adet döneminde hamile kalabilir miyim yönündeki endişeli düşünceler, çoğu kadının yaşadığı bir durumdur. Bu süreçte, vücutta, gebelik için uygun şartlar oluşmuş olabilir. Hormonal değişiklikler, yumurtanın oluşma zamanı ve gelişme hızı gibi şeylerin de değerlendirmeye alınması gerekir. Bu dönemde hamile kalınması için olması gereken şartlar şunlardır:

  1. Yumurtanın oluşması ve çatlamaya hazır bir büyüklüğe ulaşmış olması
  2. Cinsel ilişki sonrası rahme giden spermlerin, rahim içinde olması ve ideal canlılıkta bulunmaları
  3. Vücuttaki hormonların, belirli bir düzeyde salgılanıyor olması

Tabi bu koşullar olsa bile, kesin olarak gebeliğin oluşabileceği kanısına varılamaz. Ancak, böyle bir durumunda yaşanabilmesi için, saydığımız bu şartların olması gerektiğini de söyleyebiliriz.

Doktora Ne Zaman Gidilmeli?

Her kadının yumurtlama döngüsü aynı zaman diliminde yaşanmaz. Bu durum her zaman değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden, regl döneminizde gebe kalmanız muhtemeldir. Bu olasılık adet sürecinin ilk günlerinde düşük bir yüzde olarak görülürken sonraki günler için ise daha yüksek bir ihtimaldir. 

Eğer gebe kalmak istiyorsanız ve son 1 yıl içerisinde partnerinizle korunmadan cinsel ilişki yaşamanıza rağmen hamile kalamadıysanız kendi doktorunuzla iletişime geçerek muayene olabilir ve çeşitli adet döngüsü ve yumurtlama dönemi takibi önerilerini öğrenebilirsiniz.

Adet dönemindeyken hamile kalabilir miyim sorusuna toplum içerisinde söylenenler her zaman doğru bilgiyi yansıtmayabilir. Regl süreci yaşanırken, gebelik ihtimalinin olamayacağı düşünülse de tıbbi açıdan bunun gerçekliğinin kesinlik taşımadığının altını çizmek gerekir. Bu yüzden henüz çocuk sahibi olmayı düşünmeyen çiftlerin regl sürecinde gebe kalınır mı konusuna hassasiyetle yaklaşmalarında fayda vardır.

“Doğum Sonrası Adet (Regl) Düzeni Hakkında Her Şey!” Konulu yazımızı incelemek için aşağıdaki bağlantıya tıklayın.

Doğum Sonrası Adet (Regl) Düzeni Hakkında Her Şey! : https://www.bebek.com/dogum-sonrasi-adet-regl-duzeni-hakkinda-her-sey/

Üreme dönemindeki sağlıklı bir kadının hamile kalabilmesi için yumurtlama dönemi içinde korumasız cinsel ilişkiye girilmesi gerekmektedir. Kadınların yumurtlama dönemleri de; bir adet kanamasının başladığı ilk günden itibaren sayıldığında ortalama 14-16. günde başlamaktadır. Cinsel ilişki ile kadın rahmine giren sperm ortalama 3 gün canlılığını koruyabildiğinden bu süreçten 2-3 gün öncesinden başlayarak bir hafta, 10 gün boyunca 2 günde bir ilişkiye girildiğinde gebelik meydana gelme ihtimali çok yüksektir. Bir sonraki adet kanamasının başlaması da bu süreçte gebe kalınmadığını göstermektedir. Zira adet kanaması hormonların etkisiyle rahim duvarının kalınlaşıp kendini gebeliğe hazırlaması ve gebelik oluşmayınca kanayarak dökülmesi durumudur. Başka bir deyişle gebelik olmadığı için rahim duvarı dökülür, kanar ve vücuttan dışarı çıkar. Adet kanamasının başlaması yumurtlama döneminin bittiği, bir sonraki yumurtlama dönemi için de bir süre beklenmesi gerektiğinin göstergesidir. Ancak tüm bu teorik bilgilerin yanında, adet döneminde girilen korumasız cinsel ilişkinin kişileri gebelikten tamamen koruduğu gibi de bir tıbbi bilgi bulunmamaktadır. Çok nadir karşılaşılan bir durum da olsa, bu dönemde girilen cinsel ilişki ile gebe kalınabilmektedir.

Adet döneminde hangi koşullarda hamile kalmak mümkündür?

Adet döneminde hamile kalınır mı sorusu çoğumuzun merak ettiği konuların başında gelir.Bu soruya net olarak cevap vermek mümkün değildir. Tüm kadınlar aynı fonksiyonlara sahip organlara sahiptirler. Ancak her kadının hormonsal dengesi ve dolayısıyla metabolizmasının çalışma düzeni farklılıklar göstermektedir. Bu bağlamda yumurtlama dönemleri değişebilir, vücutta salgılanan hormonlardaki bazı farklılıklar genelin, rutinin dışında durumlar gelişmesine sebep olabilmektedir. Genel olarak 72 saate kadar canlı kalabilen spermler bazı kadınların vajinalarında daha uzun süre yaşayabilmekte ve işlevlerini koruyabilmektedir. Ayrıca bazı kadınlarda bazı aylar adet kanamaları daha kısa sürer, kanama biter ancak lekelenmeler devam eder. İşte bu lekelerin olduğu dönemde korumasız cinsel ilişkiye girilirse hamile kalmak mümkün olabilir. Bunlara ek olarak bazı çiftler adet döneminden hemen sonrasında daha yumurtlama dönemine çok var diye düşünüp korumasız cinsel ilişkiye girmekteler ve istenmeyen gebelik vakaları ile karşılaşılmaktadır. Bu paralel de düşünüldüğünde gebelik istemeyen çiftlerin her hangi bir dönemde ya da koşulda korumasız cinsel ilişkiye girmemeleri gerekliliği esastır.

Adet döneminde gebelikten korunmak şartıyla cinsel ilişkiye girilebilir

Adet döneminde cinsel ilişkiye girilip girilemeyeceği tamamen kişilerin dini inançları, toplumsal inanış ve yaşamları, cinsel isteklilik durumları ile ilgilidir. Ancak korunmak şartıyla adet döneminde cinsel ilişkiye girmekte tıbbi her hangi bir sakınca görülmemektedir. Kadının genital organı kanlı olduğundan ve adet dönemindeki kadınlar karın, kasık ağrıları çektiklerinden bu dönemde cinsel ilişki pek istenmemektedir. Çift istiyorsa prezervatifle korunarak ilişkiye girilmesinde bir sorun yoktur.

Adet döneminde korumasız ilişkinin riskleri nelerdir?

Üreme çağı içindeki bütün kadınlarda olduğu gibi adet dönemindeki kadınlarda da bebek isteği yoksa korumasız cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır. Teorik olarak sadece yumurtlama dönemi içinde gebe kalındığı bilinmekle birlikte, kadınların her birinin tam olarak ne zaman yumurtlama yaşadığı bilinememekte, kimi zaman hesaplanamamaktadır. Bu sebeple korumasız girilen her cinsel ilişki olduğu gibi adet dönemi ilişkisi de gebelik riski taşımaktadır. Bununla birlikte normal dönemlerde kadının vajinasında doğal olarak bulunan koruyucu laktik asitin üretimi adet döneminde durur. İşte bu sebeple vajina ve rahim zararlı pek çok mikroorganizmaya, bakteriye karşı çok hassas ve savunmasızdır. Ayrıca adet kanını vücuttan atabilmek için rahim ağzı da daha fazla açılmıştır. Bu sebeple erkeğin cinsel organıyla birlikte kadına geçebilecek bulaşabilecek mikroplar için uygun ortam hazırdır. Adet dönemindeki bir kadının enfeksiyon kapması ve bunun çok geniş bir alana yayılması normal dönemden çok daha kolay olur. Bununla birlikte mikropların üremesi için uygun şartlara sahip olan kan dokusu erkeğin cinsel organının da mikrop, enfeksiyon kapmasına sebep olabilmektedir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda adet döneminde cinsel ilişkiye girilmesi çiftlerin özel tercihleridir. Ancak ilişki esnasında en güvenli korunma yönteminin kullanılması sağlık için şarttır. Burada kast edilen korunma yöntemi kesinlikle prezervatiftir. Erkeğin ya da kadının kullanacağı diğer korunma yöntemleri belki gebelikten korur, ancak enfeksiyon ve mikroplardan yeterince koruyamaz. Unutulmamalıdır ki; erkek, kadın tüm insanların enfeksiyonlara karşı belki de en hassas ve korumasız organları cinsel organlardır.

What's Your Reaction?

Adet Olmadan Önce İlişkiye Girince Hamile Kalınır mı?

Adet Dönemine Yakın Adet Olmaya Yakın Hamile Kalınırmı?

Kadınların en çok merak ettiği sorulardan biri de; Adet gününe yakın, adet görmeden 1,2,3, 4… gün önce cinsel ilişkiye girsem gebe kalır mıyım? Sorusudur. Doktorlar bu durumun çok düşük ihtimal olduğunu bildirmektedir.

Sual: Sn. hocam adetten 4 gün önce girilen cinsel ilişkide hamile kalınır mı? İlişkiye girdikten 4 gün sonra hamile kalma olasılığı nedir?

CEVAP

Dr. Sertaç Şen’in cevabı:( Adetten 4 gün önce ilişki ile gebe kalma ihtimali azdır ama bu küçük bir olasılıktır. İlişkiden 3-4 gün sonra zaten bebek rahme düşer. rahime düşüp tutunursa gebelik olur, tutunmazsa adet olur)

Sual: İyi günler adetten 5 gün önce ilişkiye girilince hamile kalınır mı? mide bulantılarım başladı, bununla ilgisi olabilir mi?

CEVAP

Dr. Ümran Özer’in cevabı:( Tabii ki kalınabilir nadiren de olsa ama adet günün geçmeden kaygılanma...)

Sual: Adetimden iki gün önce eşimle ilişkiye girdim korunmadan hamile kalır mıyım?

CEVAP

Dr. Yeşim Yerçok’un cevabı:( Hamile kalmazsınız, endişelenmeyin.)

Sual: Merhaba;  eşimle adetten 1 hafta önce birlikte olduk mide bulantılarım başladı hamile kalmış olabilir miyim? Adetten 1 hafta ya da 5 gün önce gebe kalınır mı? Teşekkürler.

CEVAP

Dr. Selda Örnek’in cevabı:( Klasik yumurtlamalara göre hayır, ama her kadınında aynı zamanlarda yumurtlamadığını belirtmek isterim. Gününüz geçtiyse test yaptırın )

Sual: Hocam merhaba ben adet günümden 1 gün önce korunmasız ilişkiye girdim eşimle ve ertesi gün âdetim geldi normal şekilde. İlişkiden iki hafta sonra da betahcg testi yaptırdım negatif çıktı sizce tekrar kan testi yaptırmalı mıyım?

CEVAP

Dr. Esra Ayşin Tonguç’un cevabı:( Gerek yok gebelik yok)

Sual: Ben adet gümümden 3 gün önce ilişkiye girdim ama içime boşalmadı. Normalde bugün adet olmam lazımdı olmadım hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Dr. İrem Güler’in cevabı:( Gebelik ihtimaliniz çok yüksek. Adetinizi takip edin. Bir sonraki âdetiniz gecikirse mutlaka gebelik testi yaptırın. Kendinizi hastalıklardan ve gebelikten korumak için lütfen prezervatif kullanın.)

Sual: Adetten 1 gün öncesinde ilişkiye girdim ve  eşim içime boşaldı. Bu gün adet görmem gerekiyor ama henüz olmadım ertesi gün hapı almalı mıyım? Hamile kalır mıyım? Lütfen yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Dr. Yeşim Yerçok’un cevabı:( Ertesi gün hapı almanıza gerek yok. Düzenli adet görüyorsanız beklenen âdetinize 10 gün kalmasından itibaren gireceğiniz cinsel ilişkiden zaten hamile kalamazsınız.)

Sual: Merhabalar, Adet gününden 2 gün önce girilen ilişkide hamile kalma olasılığı nedir?

CEVAP

Dr. Seval Taşdemir’in cevabı:( Bu olasılık çok düşüktür)

Not: Makalede geçen doktorlara sorulan soru ve cevaplar doktorsitesi web sitesinden alınmıştır.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır