asist gebelik kategorisi / ASİST PLUS MG TOZ İÇEREN 30 SAŞE — Acil Servis

Asist Gebelik Kategorisi

asist gebelik kategorisi

ASİST PLUS MG TOZ İÇEREN 30 SAŞE

Satış Fiyatı: TL [ 8 Şubat ]
Formül
mgAsetil sisteinKapsül

Endikasyonlar

Kontrendikasyonlar
Essitalopram’a veya yardımcı maddelerinden herhangi birine karşı oluşmuş aşırı duyarlılık durumunda ve non-selektif irreversibl monoaminoksidaz inhibitörleriyle (MAOI) birlikte kullanılması kontrendikedir. MAOI ile birlikte selektif serotonin geri alım inhibitörü (SSRI) kullanan hastalarda veya SSRI tedavisine son verdikten hemen sonra MAOI tedavisine başlayan vakalarda ciddi reaksiyonlarla karşılaşıldığı bildirilmiştir. Bazı hastalarda serotonin sendromu gelişmiştir.

Essitalopram non-selektif MAOI’ler ile beraber kullanılmamalıdır. Essitalopram geri dönüşümsüz MAOI tedavisi kesildikten en az 14 gün sonra veya moklobemid gibi geri dönüşümlü bir MAOI tedavisi kesildikten en az 1 gün sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Bir non-selektif MAOI ile tedaviye başlanmadan en az 7 gün önce Essitalopram tedavisine son verilmiş olmalıdır.
Uyarılar
Çalışma olmaması nedeni ile, 18 yaşından küçük çocuklarda ve adolesanlarda kullanımı önerilmez.

Aşağıdaki özel uyarı ve önlemler SSRI terapötik sınıfındaki tüm ilaçları kapsar:

Paradoksikal anksiyete : Panik bozukluğu olan bazı hastalar antidepresan tedavisinin başında, artan anksiyete semptomları sergileyebilir. Bu paradoksikal reaksiyon, tedaviye başlanmasından itibaren 2 hafta içinde çoğunlukla kaybolur. Olası paradoksikal anksiyojenik etkileri azaltmak için düşük başlangıç dozu önerilir.

Nöbetler : Nöbet görülen bütün hastalarda ilaç kesilmelidir. Stabil olmayan epilepsili hastalara SSRI verilmemelidir ve kontrollü epilepsili hastalar ise dikkatle izlenmelidir. Nöbet sıklığında artış görülürse SSRI kesilmelidir.

Mani : Geçmişinde mani/hipomani olan hastalarda SSRI&#;lar dikkatle kullanılmalıdır. Hasta manik faza girerse SSRI kesilmelidir.

Diyabet : Diyabetli hastalarda SSRI tedavisi glisemik kontrolü değiştirebilir. İnsülin ve/veya oral hipoglisemik ilacın dozajının yeniden ayarlanması gerekebilir.

İntihar : SSRI’lar ile ilgili genel klinik deneyim, tedavinin ilk haftalarında intihar riskinde artış olabileceği yönündedir. Bu dönemde hastaların yakından izlenmesi önemlidir.

Hiponatremi : Muhtemelen uygunsuz antidiüretik hormon (ADH) salgısı sebebiyle, SSRI kullanımının hiponatremi oluşturduğu rapor edilmiştir. Yaşlı hastalar, sirozu olanlar veya hiponatremi oluşturduğu bilinen ilaçlar ile birlikte tedavi edilen hastalar gibi risk altında olanlarda dikkatle kullanılmalıdır.
Kanama : SSRI&#;lar ile tedavide ekimoz, purpura gibi yüzeyel kanama bozuklukları rapor edilmiştir. Özellikle oral antikoagülanlar ve platelet fonksiyonunu etkilediği bilinen bazı ilaçlarla (örneğin; atipik antipsikotikler ve fenotiyazin, trisiklik antidepresanların çoğu, asetil salisilik asid ve non-steroid antienflamatuar (NSAI) ilaçlar) birlikte SSRI kullanan veya kanama eğilimi olan hastalar tarafından kullanılması konusunda özenli olunmalıdır.

Elektrokonvülsif terapi (ECT) : SSRI&#;lar ile ECT&#;nin birlikte uygulanmasına ilişkin yayınlanmış klinik deney sınırlı olduğundan, özenli olunması önerilir.

Reversibl, selektif MAO-A inhibitörleri : Serotonin sendromuna yol açma riski nedeniyle, Essitalopram ile MAO-A inhibitörlerinin birlikte kullanımı genellikle önerilmez. Non–selektif, irreversibl MAO-inhibitörleri ile birlikte kullanımı konusunda ‘İlaç etkileşmeleri ve diğer etkileşmeler’e bakınız.

Serotonin sendromu : Sumatriptan veya diğer triptanlar, tramadol ve triptofan gibi serotonerjik etkili ilaçlarla birlikte, Essitalopram kullanımında dikkatli olunmalıdır.

SSRI’larla birlikte serotonerjik ilaç kullanan hastalarda serotonin sendromu ender olarak rapor edilmiştir. Ajitasyon, tremor, miyokloni ve hipertermi gibi semptomların kombinasyonu bu durumun geliştiği işaretini taşıyabilir. Böyle durumlarda, SSRI ve serotonerjik ilaç derhal kesilmeli ve semptomatik tedavi başlatılmalıdır.

Hypericum perforatum : İçerisinde ‘Hypericum perforatum’ bulunan bitkisel preparatlar ile SSRI’ların birlikte kullanılması advers reaksiyonların oluşumunda artışa yol açabilir.

Çekilme reaksiyonları : Olası çekilme reaksiyonlarının görülmesini önlemek amacıyla, Cipralex film tablet tedavisine, 1 ila 2 haftalık süre içinde yavaş yavaş doz azaltımı yapılarak son verilmelidir (‘Kullanım şekli ve dozu’ bölümüne bakınız).

Koroner kalp hastalığı : Sınırlı klinik tecrübe sebebiyle, koroner kalp hastalığı olan hastalarda kullanımında özenli olunması önerilir.

Çocuklarda kullanım :
Bu popülasyonda güvenirlik ve etkinlik saptanmadığından önerilmez.
Hamilelik ve emzirme döneminde kullanım :
Gebelik kategorisi ‘C’dir.

Essitalopram&#;ın insanlardaki gebelik ve emzirme dönemlerindeki kullanımına ilişkin güvenirlik bilgileri yoktur. Bu nedenle, kesinlikle gerekli ise ve ancak risk/yarar durumu dikkatle değerlendirildikten sonra hamilelerde kullanılmalıdır.

Essitalopramın anne sütüne geçmesi beklenir. Emziren kadınlara Essit
Yan Etkiler
Daha sıklıkla tedavinin ilk 1 ila 2 haftalık bölümünde karşılaşılan advers etkiler genellikle tedavinin devam eden dönemlerinde şiddet ve sıklık açısında azalma gösterir.

SSRI grubu antidepresanlar ile uzun süreli tedaviden sonra aniden ilacın kesilmesi halinde, bazı hastalarda çekilme reaksiyonları meydana gelebilir. Tedavinin sonlandırılmasıyla ortaya çıkan çekilme reaksiyonları, SSRI grubu antidepresanların bağımlılık yaptığını göstermez.

Aşağıda verilen advers etkiler, çift-kör plasebo kontrollü çalışmalarda plaseboya oranla Essitalopram ile daha fazla sıklıkta görülenlerdir :
Metabolizma ve beslenme bozuklukları Yaygın (1/, 1/10): İştah azalması;
Psikiyatrik bozukluklar Yaygın (1/, 1/10): Kadında libido azalması Anorgazmi;
Sinir sistemi bozuklukları Yaygın (1/, 1/10):
Uykusuzluk, somnolans, baş dönmesi
Yaygın değil (1/, 1/): Tat alma, uyku bozukluğu;
Respiratuar, torasik ve mediastinal bozukluklar Yaygın (1/, 1/10): Sinüzit, esneme;
Gastrointestinal bozukluklar Çok yaygın (1/10): Bulantı Yaygın (1/, 1/10): Diyare, kabızlık;
Deri ve subkütan doku bozuklukları Yaygın (1/, 1/10): Terleme artışı;
Üreme sistemi ve meme bozuklukları Yaygın (1/, 1/10): Ejakülasyon bozukluğu ve impotans;
Genel bozukluklar ve uygulama yeri koşulları Yaygın (1/, 1/10): Yorgunluk, pireksi

SSRI’ların kalp damar sistemi üzerinde yan etkisi postural hipotansiyon olarak rapor edilmiştir ve bu bir sınıf yan etkisi oluşturabilir.

BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE, DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
Etkileşim
Farmakodinamik etkileşimleri :

Kontrendike kombinasyonlar :

Non-selektif MAO inhibitörleri :
Non-selektif MAOI ile birlikte SSRI kullanan hastalarda ve SSRI tedavisine son verdikten hemen sonra MAOI tedavisine başlayan vakalarda ciddi reaksiyonlarla karşılaşıldığı bildirilmiştir. Bazı hastalarda serotonin sendromu gelişmiştir.

Essitalopram non-selektif MAOI’ler ile beraber kullanılmamalıdır. Essitalopram geri dönüşümsüz MAOI tedavisi kesildikten en az 14 gün sonra veya moklobemid gibi geri dönüşümlü bir MAOI tedavisi kesildikten en az 1 gün sonra kullanılmaya başlanmalıdır. Bir non-selektif MAOI ile tedaviye başlanmadan en az 7 gün önce Essitalopram tedavisine son verilmiş olmalıdır.

Önerilmeyen kombinasyonlar :

Reversibl, selektif MAO-A inhibitörü (moklobemid) :
Serotonin sendromu riskinden ötürü, Essitalopram’ın bir MAO-A inhibitörü ile birlikte kullanımı önerilmez. Eğer bu kombinasyon gerekli ise, önerilen en küçük dozla başlamalı ve klinik izleme güçlendirilmelidir.

Kullanımı önlem gerektiren kombinasyonlar :

Selegilin :
Serotonin sendromu gelişmesi riskinden ötürü, selegilin (irreversibl MAO-B inhibitörü) ile birlikte kullanımında dikkatli olunmalıdır. 10 mg/gün’e kadar olan selegilin dozu ile birlikte rasemik sitalopram güvenle kullanılmıştır.

Serotonerjik ilaçlar :
Serotonerjik ilaçlarla (örneğin tramadol, sumatriptan ve diğer triptanlar) birlikte kullanımı serotonin sendromuna yol açabilir.
Nöbet eşiğini düşüren ilaçlar :
SSRI’lar nöbet eşiğini düşürebilir. Nöbet eşiğini düşürebilen diğer ilaçlarla birlikte kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Lityum, triptofan :
SSRI’ların lityum veya triptofan ile birlikte kullanıldığında, etkilerinin arttığı yönünde raporlar mevcuttur. Bu nedenle birlikte kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Hypericum perforatum :
SSRI’ların ‘Hypericum perforatum’ içeren bitkisel ürünlerle birlikte kullanımı advers reaksiyonların oluşumunda artışa yol açabilir.

Kanama :
Essitalopram ile oral antikoagülanlar birlikte verildiğinde antikoagülan etkide değişiklik görülebilir. Essitalopram başlatılan ve kesilen hastalardan oral antikoagülan kullananlarda, dikkatli olarak koagülasyon izlenmesi gerekir.

Alkol :
Essitalopram ile alkol arasında farmakodinamik veya farmakokinetik etkileşim beklenmemektedir. Ancak diğer psikotropik ilaçlarla olduğu gibi, alkol ile birlikte kullanımı önerilmez.

Farmakokinetik etkileşimleri :

Diğer ilaçların Essitalopram farmakokinetiği üzerindeki etkisi :
Essitalopram metabolizması genellikle CYP2C19 ile gerçekleşir. CYP3A4 ve CYP2D6 da bir dereceye kadar metabolizasyonuna katkıda bulunur. Esas metabolit olan demetillenmiş Essitalopram’ın (S-DCT) metabolizasyonunun ise kısmen CYP2D6 tarafından katalize edildiği düşünülmektedir.

CYP2C19’u inhibe eden ilaçlarla birlikte kullanımı, Essitalopram’ın plazma konsantrasyonunun yükselmesi ile sonuçlanır. Bu tip ilaçlarla (ör. omeprazol) birlikte kullanımda dikkatli olunması tavsiye edilmektedir. Essitalopram’ın dozunda bir azaltmaya gidilmesi gerekli olabilir.

Rasemik sitalopramın simetidin ile (orta şiddette genel enzim inhibitörü) birlikte kullanımı, rasematın plazma konsantrasyonunun artmasına neden olur (% 45’den az artış). Bu nedenle, yüksek dozda simetidin ile birlikte kullanılacağı zaman Essitalopram&#;ın doz aralığının üst sınırlarında dikkatli olunması gerekir. Sitalopram non-stereoselektif olarak ölçüldüğünden, farmakolojik açıdan etkin S-enansiyomerin (Essitalopram) artış büyüklüğü bilinmemektedir. Bu nedenle de bu veri dikkatle yorumlanmalıdır.
Essitalopram’ın diğer ilaçların farmakokinetiği üzerine etkisi :
Essitalopram CYP2D6 enziminin inhibitörüdür. Çoğunlukla bu enzim tarafından metabolize edilen ve dar terapötik indekse sahip diğer ilaçlarla (örneğin, flekainid, propafenon ve kardiyak yetmezlikte kullanıldığında metoprolol) veya çoğunlukla CYP2D6 tarafından metabolize edilen merkezi sinir sistemine etkin ilaçlarla (desipramin, klomipramin
Doz
Cipralex günde tek doz olarak, besinlerle birlikte veya öğün aralarında kullanılabilir.

20 mg’ın üzerindeki günlük dozlara ilişkin dozlara güvenirlik kanıtlanmamıştır.

Majör depresyon tedavisi :
Günde bir kez 10 mg olarak alınır. Bireysel hasta cevabına göre, doz günde maksimum 20 mg&#;a çıkarılabilir.

Antidepresan cevap için genelde hafta gerekir. Alınacak cevabın konsolidasyonu için en az 6 aylık tedavi süresi gerekmektedir.

Agorafobili veya agorafobisiz panik bozukluğu tedavisi :
Günlük 10 mg&#;lık doza geçilmeden önce, ilk hafta günde 5 mg&#;lık başlangıç dozu uygulanmalıdır. Doz daha sonra, alınacak bireysel hasta cevabına göre, günde 20 mg&#;a çıkarılabilir.

Maksimum etki, yaklaşık 3 ay sonra alınır. Tedavi birkaç ay sürer.

Sosyal anksiyete bozukluğu :
Günde bir kez 10 mg olarak alınır. Bireysel hasta cevabına göre, doz günde maksimum 20 mg&#;a çıkarılabilir. Sosyal anksiyete bozukluğu kronik eğilimli bir hastalıktır; etkiyi pekiştirmek ve relapsı önlemek amacıyla uzun dönemli tedavi uygulanmalıdır.
Yaygın anksiyete bozukluğu :
Günde bir kez 10 mg olarak alınır. Bireysel hasta cevabına göre, doz günde maksimum 20 mg&#;a çıkarılabilir. Yaygın anksiyete bozukluğu kronik eğilimli bir hastalıktır; etkiyi pekiştirmek ve relapsı önlemek amacıyla uzun dönemli tedavi uygulanmalıdır.

Yaşlı hastalar (65 yaş üstü) :
Başlangıç tedavisinde, tavsiye edilen dozun yarısı ve devamında da daha düşük maksimum doz uygulanmalıdır.

Çocuklar ve adolesanlar (18 yaş altı) :
Bu popülasyonda güvenirlik ve etkinlik araştırılmadığından önerilmez.

Azalmış böbrek fonksiyonu olan hastalar :
Hafif ve orta dereceli böbrek fonksiyonu bozukluğu olanlarda doz ayarlaması gerekmez. Böbrek fonksiyonu ciddi olarak azalmış (kreatin klerensi 30 m/dakikadan az) hastalarda dikkatli olunmalıdır.

Azalmış karaciğer fonksiyonu olan hastalar :
İlk iki hafta için başlangıç dozu olarak 5 mg uygulanması önerilir. Bireysel hasta cevabına göre doz 10 mg’a yükseltilebilir.

CYP2C19’u zayıf metabolize eden hastalar :
CYP2C19’un zayıf metabolize olduğu hastalarda tedavinin ilk 2 haftalık bölümünde başlangıç dozu olarak 5 mg kullanılması önerilir. Bireysel hasta cevabına göre doz 10 mg’a yükseltilebilir.

Tedaviye son verilmesi :
Olası çekilme reaksiyonlarını önlemek için; Cipralex tedavisine, 1 veya 2 haftalık süre içerisinde doz yavaşça azaltılarak son verilmelidir.

Doz aşımı :

Toksisite :
Essitalopram’ın doz aşımına ilişkin klinik veri kısıtlıdır. Bununla birlikte, mg dozda alınan Essitalopram’ın ciddi belirtilere neden olmadığı bildirilmiştir.

Belirtiler :
Aşırı dozda ( mg’dan fazla) rasemik sitalopram alınmasına bağlı belirtiler: baş dönmesi, tremor, ajitasyon, somnolans, bilinç kaybı, nöbetler, taşikardi,
EKG’de ST-T değişimleriyle seyreden farklılaşmalar, QRS kompleksinin genişlemesi, QT aralığında uzama, aritmiler, solunum depresyonu, kusma, rabdomiyoliz, metabolik asidoz ve hipokalemidir. Essitalopram’ın aşırı dozda alınması sonucunda da benzer belirtilerle karşılaşılması beklenir.

Tedavi :
Spesifik bir antidotu mevcut değildir. Havayolu açık tutulmalı ve hastanın uygun düzeyde oksijenlenerek solunum işlevlerini yerine getirmesi güvence altına alınmalıdır. Oral alımından sonra olası en kısa zaman içerisinde gastrik lavaj yapılmalıdır. Aktif kömür kullanımı düşünülmelidir. Genel semptomatik destek tedavisinin uygulandığı süre boyunca kardiyak ve yaşamsal işaretler izlenmelidir.

ASİST PLUS MG TOZ İÇEREN 30 SAŞE adlı konuya yorum yapmak ister misin? Etiketler

ASIST PLUS mg toz içeren 30 saşe

ASIST PLUS mg toz içeren 30 saşe, Aç veya tok karna kullanması önerilen, etken madde olarak Asetilsistein içeren bir ilaçtır. ASIST PLUS mg toz içeren 30 saşe Hüsnü Arsan İlaçları A.Ş. tarafından üretilmekte olup barkod numarası ile piyasaya sunulmuştur. Beyaz Reçete ile satışı yapılmaktadır. ASIST PLUS mg toz içeren 30 saşe güncel satış fiyatı TL'dir. Gebelik kategorisi B 'dir.

Endikasyonları

ASİST; yoğun kıvamlı balgamın atılması, azaltılması ve ekspektorasyonun kolaylaştırılması gereken durumlarda, bronkopulmoner hastalıklarda endikedir.

Ayrıca yüksek doz parasetamol alımına bağlı olarak ortaya çıkan karaciğer yetmezliğinin önlenmesinde kullanılır.

Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi:

Başka şekilde önerilmediği durumlarda ASİST Plus mg toz içeren saşe için öngörülen dozaj aşağıdaki şekildedir:

Mukolitik olarak kullanımı:

14 yaş üzeri adölesanlarda ve yetişkinlerde: Günde 1 veya 2 defa bir saşe (Günde mg mg asetilsistein).

yaş arası çocuklarda: Günde mg asetilsistein

yaş arası çocuklarda: Günde mg mg asetilsistein

14 yaşından küçüklerde dozu ayarlamak için ASİST’in uygun olan formlarının kullanılması önerilir.

Parasetamol zehirlenmesindeki kullanımı:

Yükleme dozu mg/kg, idame dozu olarak 4 saatte bir 70 mg/kg (toplam 17 doz) önerilir.

Uygulama sıklığı ve süresi:

Tedavi süresi aksi önerilmedikçe günden daha uzun olmamalıdır.

Hasta bulantı nedeniyle ilacı alamıyorsa ASİST, nazogastrik tüple verilebilir.

Uygulama şekli:

ASİST Plus mg toz içeren saşe yemeklerden sonra bir bardak suda eritilerek içilir. ASİST Plus mg toz içeren saşe'nin ekspektoran etkisi sıvı alımıyla artmaktadır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Asetilsisteinin böbrek yetmezliği olan hastalarda güvenilirliği ve etkililiği araştırılmamıştır.

Karaciğer yetmezliği:

İlerlemiş karaciğer yetmezliği olan (Child-Pugh Klas C) hastalarda asetilsisteinin ortalama eliminasyon yarı ömrü uzar ve klerens azalır (Bkz. Bölüm ve ).

Pediyatrik popülasyon:

14 yaşından küçük çocuklar;

Günde mg Asetilsistein önerilir.

Asetilsistein 2 yaşın altındaki çocuklarda doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Asetilsistein bebeklerde ve 1 yaşın altındaki çocuklarda yalnızca hayati endikasyonlarda ve sıkı bir medikal gözlem altında uygulanabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Asetilsisteinin geriyatrik hastalarda güvenliliği ve etkililiği araştırılmamıştır.

Tanım

Asetilsistein doğal bir aminoasit olan L-sistein’in N-asetillenmiş türevine verilen isimdir. Asetilsistein mukolitik bir ajandır. Asetilsistein sahip olduğu sülfidril grubu ile mukus glikoproteini içindeki disülfit bağlarını kopararak mukoid ve mukopürülan sekresyonlar üzerine mukolitik etki gösterir. Bu etki en iyi pH arasında görülmektedir. Dokularda özellikle akciğer dokusunda yüksek konsantrasyonda bulunur. Solunum yollarında toplanan balgamın yoğunluğunu ve yapışkanlığını azaltır, su gibi akıcı hale getirir. Bronşiyal sekresyonların atılımını ve solunumu kolaylaştırarak akciğer fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Asetilsistein proteinleri depolimerize etmez, fibrin ve diğer canlı dokular üzerine etkisi yoktur. DNA üzerine etkisizdir.

Asetilsistein antioksidan bir maddedir. Asetilsistein akciğer ve karaciğerde glutatyon sentezine sistein vericisi olarak katılır ve glutatyon sentezini arttırır. Asetilsistein ve glutatyon özellikle akciğerde enfeksiyonlar esnasında nötrofillerin oluşturduğu, sigara dumanı ve diğer zararlı maddelerin solunmasıyla ortaya çıkan serbest oksijen radikallerini bağlar ve muhtemel hücre hasarını önleyerek koruyucu bir etki gösterir.

Etki Başlangıcı: dk

Etki süresi: 2 saat ( saat arası)

Yarılanma Ömrü (t½): yetişkinlerde 5,6 saat ve yenidoğanda 11 saat

Metabolizma: Karaciğerde.

Atılım: İdrar

Ticari İsim:

ACETYLCYSTEIN TROM

ACT mg tek dozluk funduszeue.infoül

ACT mg/3ml (%10) solüsyon içeren 5 ampül

ALLES mg 10 efervesan tablet   

ASEDIN mg toz içeren saşe

ASIST % 4 ml granül       

ASIST %10 3 ml mg 10 ampül

ASIST mg toz içeren 20 saşe    

ASIST mg 20 kapsül                    

ASIST C mg/ mg toz içeren 20 saşe

ASIST C mg/ mg toz içeren 30 saşe 

ASIST COLD C mg/ mg/ mg toz içeren saşe     

ASIST PLUS mg toz içeren 10 saşe         

ASIST-C / mg toz içeren saşe

ASTEIN mg 20 efervesan tablet 

BRONPAX mg 20 efervesan tablet

CINETIX mg 30 efervesan tablet            

CISTEIL mg 30 efervesan granül içeren saşe

DAYMOL / mg 30 efervesan tablet  

EDASIST mg 20 efervesan tablet

EXPECDIN mg toz içeren saşe (20 saşe)

EXSISTIN mg/5 ml pediatrik kullanım için ml

EXTAL mg 20 efervesan tablet

EXTAL FORT mg efervesan tablet (20 tablet)  

FARMASIST mg/3ml çözelti içeren 10 ampül

MENTONEX mg 30 efervesan granül içeren saşe         

MENTONEX-C mg 20 efervesan tablet

MENTOPIN mg 20 efervesan tablet      

MIRATTA mg granül içeren 30 saşe      

MUCINAC mg/3 ml çözelti içeren ampül

MUCOCURE % 4 şurup hazırlamak için ml granül

MUCOFIX / mg 20 efervesan tablet

MUCOLATOR mg toz içeren 10 saşe   

MUCOLATOR ml şurup hazırlamak için toz       

MUCOLATOR PLUS mg toz içeren 30 saşe

MUCOMAX mg 20 efervesan tablet

MUCONEX mg 10 efervesan tablet       

MUCONEX- C mg/ mg 30 efervesan tablet           

MUCONEX FORT mg 20 efervesan tablet       

MUCONEX granül ml

MUCOPLUS mg 20 efervesan tablet

ENDİKASYON – KONTRAENDİKASYON

Mukolitik: Anormal, viskoz veya inspekte mukoza salgıları olan hastalarda yardımcı tedavi: kronik bronkopulmoner hastalık (kronik amfizem, bronşitli amfizem, kronik astmatik bronşit, tüberküloz, bronşektazi, akciğerin primer amiloidozu); akut bronkopulmoner hastalık (pnömoni, bronşit, trakeobronşit); kistik fibrozun pulmoner komplikasyonları; trakeostomi bakımı; cerrahi ile ilişkili pulmoner komplikasyonlar; anestezi sırasında kullanım; travma sonrası göğüs hastalıkları; mukoza tıkanıklığına bağlı atelektazi; tanısal bronşiyal çalışmalar (bronkogramlar, bronkospirometri, bronşiyal kama kateterizasyonu).

Reklam

Asetaminofen aşırı doz: Potansiyel olarak hepatotoksik miktarda asetaminofen yutulduktan sonra karaciğer hasarını önlemek veya azaltmak için.

Kontraendikasyonlar:  Asetilsistein veya formülasyonun herhangi bir bileşenine karşı aşırı duyarlılık.

Uygulama

Akciğer hastalığı

Mukoliz yoluyla balgam çıkarma işleminin kolaylaştırılması

Çözelti (nin yüzde 10 le yüzde 20 arası) sulandırılmamış kullanılabilir. ml çözeltinin yüzde 20 si veya ml çözeltinin yüzde 10’u; her saatte 1 kere 10ml çözeltinin yüzde 20 sini veya her saatte 2 kere 20ml çözeltinin yüzde 10 unu verin.

Reklam

Tanısal Bronkografi

İşlemden önce nebulize veya intratrakeal damlatma yoluyla kez uygulanan mL% 20 çözelti veya mL % 10 çözelti

Asetaminofen Doz aşımı

Asetaminofen alımından sonraki 12 saat içinde baş-vuran hastalarda 20 saatlik iv tedavi verilebilir.

Bu protokole göre:

mg/kg NAC cc %5 dekstroz içinde 15 dakikada

mg/kg NAC cc %5dekstroz içinde 4 saatte

mg/kg NAC  cc %5dekstroz içinde 16 saatte olacak şekilde

-Toplam mg/kg NAC 20 saat içinde verilir.

Asetaminofen alımından sonra 18 saatten fazla süre geçmişse 72 saatlik oral tedavi uygundur.

Bu protokol ise şöyledir:

mg/kg NAC peroral veya nazogastrikten yükleme dozu sonrası

mg/kg NAC peroral veya nazogastrikten 4  saatte bir 17 kez toplam mg/kg  NAC 72 saat içinde verilir.

Kontrast Maddesiyle İlişkili Nefrotoksisite (endikasyon dışı) önleme

Kontrast maddesi uygulanacağı ve önceki gün, günde 2 kere mg PO

Trakeostomili hastaların rutin hemşirelik bakımı: mL %10 veya %20 çözelti q saat, trakeostomiye doğrudan damlatılmak suretiyle.

GEBELİK – LAKTASYON

Gebelik Kategorisi: B

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili doğrudan ya da dolaylı olarak zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir

Emzirme:

Asetilsisteinin süte geçip geçmediği bilinmemektedir.

YAN ETKİ – TOKSİSİTE

  • Bronkokonstriksiyon
  • bronkospazm
  • Göğüste sıkışma
  • Hoş olmayan koku
  • Uyuşukluk
  • Ateş
  • Hemoptizi
  • Artmış bronşiyal sekresyon hacmi
  • Trakeal veya bronşiyal kanalda tahriş
  • Mide bulantısı
  • Rinore
  • Stomatit
  • Kusma

Dikkat

Uygulamadan sonra bronşiyal sekresyonların hacmi artabilir; öksürük yanıtı yetersizse, hava yolu açıklığını koruma için gerekirse mekanik yollardan sağlamayı düşünün; hava yolu bloğu yabancı cisim veya lokal birikim nedeniyle ortaya çıkarsa, endotrakeal aspirasyon ile temizlenir, bronkoskopili veya bronkoskopisiz

Enjeksiyon için değil

Astımlı veya bronkospazm öyküsü olan hastalarda dikkatle kullanın; bu hastalar aşırı duyarlılık reaksiyonları riski altındadır

Çoğu durumda, bronkospazm, nebulizasyon yoluyla bronkodilatörün hızlı uygulanmasıyla tedavi edilebilir; bronkospazm kötüleşirse, tedaviyi derhal bırakın

Uygulamadan sonra hafif hoş koku (geçici) olabilir.

Nebulizasyondan sonra maske tarafında yüzünde yapışkan film oluşturabilir; suyla çıkar

Belirli koşullar altında, açılan şişe kimyasal reaksiyonun bir sonucu olarak hafif mor renk değişikliğine neden olabilir; bunun ilaç güvenliği veya etkinliği üzerinde bir etkisi yoktur

Keratokonjonktivit: Kontakt lensleri çıkarın; topikal antibiyotiklerle birlikte kullanmayın

İnhalasyondan sonra artmış bronşiyal sekresyonlar meydana gelebileceğinden, postüral drenaj, inhalasyon perküsyonu ve emme takip edilmelidir; bronkospazm meydana gelirse, bir bronkodilatör uygulayın; bronkospazm ilerlerse tedaviyi kes

1. funduszeue.info

2. funduszeue.info

3. funduszeue.info

4. funduszeue.info

5. funduszeue.info

Not: Bu yazı sağlık profesyonellerine yöneliktir. Buradaki bilgilerden sağlık profesyoneli olmayanların faydalanması önerilmez, aksi durumda sonuçlarından sitemiz sorumlu değildir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası