bolu gezilecek yerler / GEZİLECEK YERLER | BOLU

Bolu Gezilecek Yerler

bolu gezilecek yerler

Bolu'da Gezilecek Yerler

Bolu doğal ve tarihi güzellikleri sayesinde birçok turistin uğrak mekânlarından biridir. Şehir merkezi ve çevresindeki ilçelerin yerleşim yeri olması M.Ö 1000’li yıllardan da eskiye dayamaktadır. İlk olarak Bitinya medeniyetini barındıran il, zamanla pek çok el değiştirerek Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar gelmiştir. Doğal ve tarihi ögeleri fazlaca bulunan Bolu’nun, içinde bulunan tüm tabiat varlıkları, devlet tarafından koruma altındadır.

Bizans döneminden kalan kalıntılar, Frigya medeniyetinden kalan kaya evler, Osmanlı’dan cami, türbe ve hamamlar başta olmak üzere çok sayıda tarihi eser Bolu da popüler gezi durakları arasında yer almaktadır. Tarihi eserlerin yanı sıra yıllardır ayakta duran ağaçlar, yapay ve doğal göller, doğal kayak pistini andıran yüksek dağlar Bolu’da tüm ihtişamıyla ziyaretçileri karşılamaktadır. Bolu gezilecek yerler düşünüldüğünde bir hayli zengin olan bir ilçe olmasıyla birlikte, mutlaka gidip görmeniz gereken başlıca yerler; Abant Gölü, Yedi Göller Milli Parkı, Gölcük Tabiat Parkı, Çubuk Gölü, Akşemseddin Türbesi, Sünnet Gölü, Mudurnu Evleri ve Armutçular Konağı şeklinde sıralanmaktadır.

Bolu ve ilçeleri devlet ve belediyeler aracılığıyla “Kentsel Sit Alanı” ilan edilmiştir. İl içindeki korumaya alınan eserlerin yanı sıra müzelere konup sergilenen ve korunan eserler de mevcuttur. 

Bolu'da tarihi yerlere yakın olup birbirinden farklı uygun fiyatları ile göz alıcı oteller için Bolu otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.


Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü ve Tabiat Parkı

Abant Gölü, 125 hektarlık bir arazi üzerinde, heyelanlardan meydana gelmiş bir set gölüdür. Her yıl binlerce turist ziyaret etme ve konaklama amacıyla Abant Gölü’ne gelmektedir.

Göl çevresi pek çok otel ve ormanlık araziyle çevrilidir. İçinde ise çeşitli balıklar ve hayvan türleriyle nilüfer, yosun gibi bitki çeşitleri yer almaktadır. Abant Gölü, Bolu'da gezilecek yerler arasında belki de en popüler olan bölgelerden biridir. Abant'ı ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka fayton ve bisiklet turlarını denemesi önerilmektedir. Göl çevresinin eşsiz manzarasına tanıklık edeceğiniz bu aktivite seçenekleri, kamp ve piknik alanı seçmenize de yardımcı olmaktadır.

Yılın her dönemi ziyarete açık olan bu bölge, çevresindeki eski yapılarla da oldukça dikkat çeken bir göl konumundadır. Tabiat parkı içerisindeki kamp alanlarında ücretlendirmeler 40 – 45 TL arasındadır. Bu alanlarda wc, çeşme, mangal ve oturma alanları gibi pek çok imkân bulunmaktadır. Ayrıca Abant Gölü birbirinden farklı su canlısına da ev sahipliği yapıyor. 

Günübirlik ziyaretlerde ise giriş ücretleri yayalar için 7 TL, araçlı yolcular içinse 14 – 21 TL arasındadır. 


Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Gölü Tabiat Parkı

Milli Park ilan edilen bölge Mesiciler Köyü’nde yer almaktadır. Geniş bir araziyi kaplayan alanda mesire alanı, yürüyüş ve bisikletler için yollar bulunmaktadır. Ayrıca konaklamak isteyenler için, önceden yer ayırtmak kaydıyla, özel bungalov evler hizmet vermektedir.

Günübirlik ziyaretler için özel mangallar ve masalı banklar bulunmaktadır. Kişi başı giriş ücretleri 15- 20 TL arasında değişmektedir. Kamp yapmak isteyenlerin ya da bungalov evlerde güzel bir tatil geçirmek isteyenlerin belki de tek adresi olan Gölcük Gölü, Bolu gezilecek yerler planlamanıza mutlaka eklemek isteyeceğiniz bölgeler arasındadır.

Araçlar için geniş bir park alanı mevcuttur. Ormanlarla çevrili olan Gölcük Tabiat Parkı’nda uzun bir yürüyüşten sonra park alanında dinlenebilir ve doğayla baş başa kalabilirsiniz. 

Bolu'da sizi günümüz dünyasından ayırıp başka bir diyara taşıyacak yerler için Bolu gezi rehberi sayfamıza göz gezdirmeyi unutmayın.


Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı, çeşitli büyüklük ve derinliğe sahip 7 adet set gölünün, kompleks halde bulunduğu bir tabiat parkıdır. Yedigölller'de en büyüğü Büyükgöl, en küçüğü ise Küçükgöl olmak üzere, Seringöl, Deringöl, İncegöl, Nazlıgöl ve Sazlıgöl isimlerindeki göllere ev sahipliği yapmaktadır.

Milli park, 1642 hektarlık bir alana sahip olan oldukça büyük ve özel bir yerdir. Aynı zamanda bu alanla çevresi koruma altına alınmıştır. Çok sayıda bitki ve hayvana ev sahipliği yapan havza, Bolu’ya gidildiğinde kesinlikle görülmesi gereken bir doğal güzelliktir. Haliyle Bolu Gezilecek yerler listenize de mutlaka eklemeniz gereken yerler arasındadır. Yaylaları ile de adından çokça söz ettiren bölge, yerli turizmi için de oldukça önemli bir yere sahiptir.

Asıl kullanım amacı balıkçılık üzerine olsa da turistik açıdan ilçenin en büyük değerleri arasında yer almaktadır. 

Yedigöller Milli Parkı için giriş ücreti araçsız 7 TL olup, aracı ile ziyareti seçen konuklar için giriş ücretleri araç tipine göre 14 – 112 TL arasında değişmektedir. Çadır ve karavanla konaklama olanaklarının bulunduğu milli parkta bu hizmetin ücret ortalaması ise 40 – 45 TL arasındadır. 


Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi

Kartalkaya Kayak Merkezi, Bolu’nun mutlaka gidilmesi gereken, Köroğlu Dağları’nın eteğinde yer alan, her kış milyonlarca turisti ağırlayan, koruma altına alınmış çok özel bir alanıdır.

Bünyesinde bulunan lüks oteller sayesinde kolayca konaklayabilir, snowbord, kayak, kızak gibi pek çok sporu yapabilir ve alet edevatını kiralayabilirsiniz. Güzel bir hafta sonu kaçamağı yapıp keyifli bir tatil yapmak isteyenlerin ve yaz aylarında yapılamayacak olan bu etkinlikleri kışın harika bir bölgede yapmak isteyenler için bu merkez neredeyse kusursuz bir seçenek olarak gösterilmektedir. Kartalkaya Kayak Merkezi her kesimden ve bütçeden ziyaretçi için uygun imkânlar sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında yapılan aktiviteler nedeniyle yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır. Yaz ve bahar aylarında ise doğa sporları ve doğa ile iç içe geçirilecek dinlendirici saatler için tercih edilmektedir. Doğal güzellikleri ve özel faaliyetleriyle gerçek bir eğlence merkezi olan Kartalkaya, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bölgelerden de biridir. 

Yoğunluğun daha az olduğu ama normal sezondaki kadar keyif alacağınız bir dönemde gelmek isterseniz Mart ayı oldukça idealdir. Konaklama olanaklarının yanı sıra günübirlik ziyaretler için de uygun olan kayak merkezinde günlük kayak ücretleri 160 TL – 230 TL arasında değişmektedir.

Yeni evlenen çiftlere özel olarak balayınız için en iyi otelleri sizin yerinize Bolu balayı otelleri adresinde tüm detayları ile listeledik.


Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri

Pamukkale travertenlerinin bir benzeri olan Akkaya Travertenleri, Bolu’nun Çepni Köyü’nde bulunmaktadır. Çevresinde herhangi bir yapılaşma söz konusu değildir ve devlet tarafından koruma altındadır.

2 parça halinde bir oluşuma sahiptir. Bir parçası 250 metre, diğer parçası 50 metre uzunluktadır. Dinlenmek, serinlemek ve piknik yapmak amacıyla ziyaret edilmektedir. Girişi ücretli olan açık havuzlara sahiptir. Doğal soda olan suyu birçok hastalığa şifa niteliğindedir. Akkaya Travertenleri, doğal güzellikler adına büyük bir bölgeye hakim olmakla birlikte 

Akkaya Travertenleri’ne giriş ücreti 2 TL olup, havuzlardan yararlanmak isteyen konuklar için ücretlendirmeler ise 10 – 15 TL arasındadır. 


Zafer Kulesi

Göynük Zafer Kulesi

Bolu’nun Kuruluş Savaşı’nda ne gibi çilerler çektiğini, ne gibi destanlar yazdığını anlatan önemli bir simgesidir. Zafer Kulesi, Bolu’ya tayin edilen ilk kaymakam Hurşit Bey tarafından yaptırılmıştır. 

Cumhuriyet Dönemi’nin önemli eserlerinden biridir. Tarihi ve turistik açıdan gidip görülmesi gereken 3 katlı ve ahşaptan yapılma önemli bir eserdir. Göynük’te yer almaktadır.


Sarot Kaplıcaları

Sarot Kaplıcaları

Ilıca Köyü Mudurnu'da bulunmaktadır. Yer altı suları bakımından çok eşsiz bir yapıya sahiptir. Yer altından çıkan kaplıca suları hem içmek hem de yıkanmak için birebirdir. Sarot Kaplıcaları birçok dert ve hastalığa şifa olmaktadır.

Kaplıcaların olduğu yörede konaklamak isterseniz 2 adet büyük otel bulunmaktadır. Bu otellerin etrafı yüksek dağlar ve ormanlık arazilerle çevrilidir. Özellikle kış aylarında büyük rağbet görmektedir. Bolu’nun diğer ilçelerine çok yakın olan bu havza ve su özel koruma altındadır.


Gazi Süleyman Paşa Cami

Gazi Süleyman Paşa Camii

Orhan Gazi’nin oğlu olan Süleyman Paşa, Bolu’yu en iyi şekilde yöneten ve geride birçok eser bırakan önemli bir Osmanlı büyüğüdür. Birçok hamam, kervansaray, medrese, mescit yaptıran Süleyman Paşa’nın en önemli eseri Gazi Süleyman Paşa Camii olarak gösterilmektedir.

Göynük’teki Cuma Mahallesi’nde yer alan bu cami, 1331 yılında yapımına başlanmış ve 1335 yılında bitirilmiştir. Fatih Sultan Mehmet döneminde ise yer yer restorasyonlar yapılmış olup günümüze kadar sapasağlam bir şekilde gelmeyi başarmıştır. Aynı zamanda Göynük ilçesinde bulunan 

Cami, tek şerefe, ahşap kubbe ve minareden oluşmaktadır. Bolu’ya gittiğiniz zaman, Bolu tarihi ile ilgili detaylı bilgi almak isterseniz mutlaka bu camiye uğramanız önerilmektedir.


Bolu Tarih Müzesi

Bolu Tarih Müzesi

Bolu’nun tamamını gezmeden önce Bolu Tarih Müzesi’ni gezmeniz önerilmektedir. Böylece Bolu’da yaşamış olan uygarlıkların, geride bıraktığı eser ve yapıları inceleyerek Bolu hakkında kısa bir ön bilgi edinmeniz mümkündür. 

Bolu Müzesi, Karamanlı Mahallesi’nde bulunmakta olup, içinde 16000’e yakın eser sergilenmektedir. Yapım aşaması 1975 yılında başlamış, 1981 yılında ise ziyarete açılmıştır. Rehber eşliğinde yapılan turlarda, Bolu gezilecek yerler listesine mutlaka eklenen bölgelerden biridir. 

Giriş ücreti kişi başı ortalama 6 TL’dir. Müzenin yanı sıra yanında Görsel Sanatlar Galerisi yer almaktadır. 


Yukarı ve Aşağı Taşhan

Aşağı Taşhan

Farklı zamanlarda ve birbirine mesafeli konumda yapılmasına karşın, bir olarak anılmaktadır. Aşağı Taşhan zamanla yıpransa da restore edilmiş ve kafe- restoran olarak hizmete açılmıştır.

Yukarı Taşhan ise içinde kitap, sepet ve hediyelik ürünler satan küçük esnafların bulunduğu küçük bir pasaj niteliğindedir. Otel olarak restore edilmesi planlanmaktadır.


Bolu Günübirlik Gezilecek Yerler

Lezzetli yemekleri, doğal güzellikleri ve tarihi değerleri ile Bolu, yılın dört mevsimi hem yerli hem de yabancı turistlerin dikkatini çekmekte olan bir şehirdir. Bolu merkezde olduğu kadar çevresinde de pek çok günübirlik gezilecek yer bulunmaktadır.  


Seben Kaya Evleri

Seben Kaya Evleri

Frigyalılar döneminden günümüze gelen tarihi alanlardan biri olan Seben Kaya Evleri şehrin önemli tarihi değerlerinden biridir. Seben Kaya Evleri, Bolu şehir merkezi arası mesafe yaklaşık olarak 62 km’dir. 

Eski Türk filmlerine de konu olan bu evleri Bolu bölgesinde mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Esentepe Kayak Merkezi

Esentepe Kayak Merkezi

Bolu’nun Gerede'de yer alan Esentepe Kayak Merkezi, şehir merkezine yaklaşık olarak 40 km mesafede yer almaktadır. Kartalkaya’ya alternatif olan bu nokta, 1300 metre yükseklikte olup, konaklamalı tatillerin yanı sıra günübirlik gezilerin de en çok tercih edilenleri arasında yer almaktadır. 


Sülüklü Göl

Sülüklü Göl

6 hektarlık bir alanı kaplayan Sülüklü Göl, 1703 senesinde yaşanan bir doğa olayı sonrası ortaya çıkmıştır. Tavşansuyu Deresi'ne düşen heyelan, aynı zamanda bu gölün de oluşmasına vesile olmuştur.

Yaklaşık 300 yıllık bir geçmişi olan bu göl; tabiri yerindeyse ''kampçıların saklı cenneti'' olarak ifade edilmektedir. Bolu ve Sakarya arasında bulunan bu göl, özellikle kampçılara ev sahipliği yapıyor. Doğa sporları için de oldukça elverişli olan göl, çevresinde pek bir işletme bulunmamasından dolayı tam bir doğa harikasıdır. Sülüklü Göl, normal şartlarda oldukça popüler olması gerekirken, hem yolunun oldukça sorunlu olması hem de çevresinde pek işletme bulunmaması nedeniyle genelde yoğun olmamasıyla bilinmektedir. Bölgede sizi yorabileceği söylenen iki durum mevcut. Bunlardan biri sivrisinekler diğeri ise gece uyurken hep bir ağızdan koro eşliğinde kurbağaların seslerine maruz kalma durumları. Ancak kampçılar için pek sorun edilen durumlar arasında da gösterilmemektedir. 

Sülüklü Gölü, özellikle kamp yapmayı düşünen ve tertemiz bir suya girmek isteyenler için Bolu'da gezilecek yerler arasında tercih edilebilecek oldukça özel bölgelerden biridir. 

Bolu'da ailenizle beraber doğa ile iç içe mekanlara yakın her şey dahil bir tatil yapmak için Bolu dağ otelleri listemize göz gezdirebilirsiniz.


Seben Gölü

Seben Gölü

Seben Gölü, Bolu merkeze yaklaşık 40 dakika, Seben ilçesine ise 25 dakikalık mesafede yer almaktadır. Bu gölün yapımına ise 2006 senesinde başlanmıştır. 

Bölgenin en önemli özelliği, çevresinde bulunan birbirinden güzel mağaralara ve tarihi evlere sahip olmasıdır. Farklı bir mimariye sahip olan bu evler ''kaya evleri'' olarak adlandırılmaktadır. Gölcük ile de yaklaşık yarım saatlik mesafede olan Seben Gölü, turizm açısından da oldukça önemli bir yere sahiptir. Büyük şehirlerde yaşayanların hem gürültüden hem de kirlilikten kaçıp doğayla iç içe güzel bir hafta sonu kaçamağı yapabileceği nadide bölgelerden biridir. 

Seben Gölü'nün tam ortasında bulunan camiyi de ziyaret edebilirsiniz. Konumuyla dikkat çeken cami, mimari açıdan da oldukça farklı bir yapıya sahiptir. Bolu'daki gezilecek yerler listesi için son derece güzel bir bölge sizleri bekliyor.


Atatürk Orman Park

Bolu

ürk Orman Parkça rahat ve kolay bir çekleürk Orman Parközel araçlarçlarça rahat ve kolay bir çekleçiler, kürüyüün ardürk Orman Parkçekle

Atatürk Orman Park

çerisinde çeçiler aynçerisinde yer alan 1 kilometrelik yürüyüürüyüçekleçerisinde yer alan spor aletlerinde çeÖte yandan Atatürk Orman Parküzenlemek de mümkündür.

Atatürk Orman Park

ünü ve günün her saati ziyaret edilebilir.

Ziyaretçiler, Atatürk Orman Park

çin herhangi bir giriücreti ödemek zorunda de

Yedigöller Milli Park

Bolu öller Milli Parkçça rahat bir konumda yer almaktadöller Milli Parkçekleçiler, özel araçlarçlar aracça kolay ve rahat bir biçimde ula

Yedigöller Milli Park

ölden oluöller arasöl, Deringöl, Küçükgöl, Nazlöl, Büyükgöl, Sazlöl ve öl yer almaktadöller Milli Parköller Milli Parkçeçadç içe olmaktan keyif alan herkesin mutlaka uüzellikler arasösterilen Yedigöller Milli Parkümkündür.

Yedigöller Milli Park

ünü ve günün her saati ziyaret edilebilmektedir. Yedigöller Milli Parkçin bazücretler bulunmaktad

Yedigöller Milli Park

öünlük karavan kiralama ücreti 45 TL, bir günlük çadücreti ise 40 TL’dir.

Yedigöller Milli Park

ç giriücrete tabidir. Bisiklet giriüs giriüs giri

Park içerisinde yer alan k

öre 400 TL ile 600 TL arasöstermektedir.

Abant Tabiat Park

Bolu çça rahattözel araçlarüsler aracçekle

Abant Tabiat Park

özellikle Abant Daüzerinde yer alan gölü sayesinde her seni yerli ve yabancçekmektedir. Ziyaretçiler, gölü çevreleyen çam açlarürüyüü düzenleyip çevrede bulunan çeürlerini inceleyebilir. aynçiler, dilerlerse, Abant Tabiat ParkçÖte yandan park ziyaretçileri, göl kenarçekle

Abant Tabiat Park

ün ziyaret edilebilmektedir. Abant Tabiat Parkücretleri sivil 7 TL, ö

Abant Tabiat Park

çadçiler günlük kira bedeli olarak 40 TL, karavan kiralamak isteyen ziyaretçiler ise günlük kiralama bedeli olarak 45 TL ödemelidir.

Abant Tabiat Park

ç giriücretlidir. Park’a bisiklet giriüs giri

Kökez Tabiat Park

Bolu ökez Tabiat Parkçça rahat bir konumda yer almaktadçiler, Kökez Tabiat Parközel araçlarüsleri aracça rahat ve kolay bir çekle

Oldukça ya

öknar açlarökez Tabiat Parkötürü koruma alanökez Tabiat Parkçerisinde çeçekleözlemcili

Kökez Tabiat Park

ünü ve günün her saati tamamen ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Karagöl Tabiat Park

Bolu öl Tabiat Parközel araçlar aracça rahat bir çekle

Karagöl Tabiat Park

çerisinde yer alan ormanlürüyüçirebilir.

Karagöl Tabiat Park

ünü ve günün her saati ziyaret edilebilir. Karagöl Tabiat Parkçin herhangi bir giriücreti ya da giri

Be

Beözel araçlar, taksiler ya da toplu taçlarça rahat ve kolay bir çekle

Be

özellikle hafta sonu tatillerinde ziyaret edilen ve genel olarak yerel halk tarafürüyüÖte yandan ziyaretçilerin park içinde kamp ya da piknik yapma

Be

ünü ve günün her saati ziyarete açücretleri ise sivil 5 TL, öç giriücretli bir üsler 45 TL karüsler ise 135 TL karçerisinde yer alan tesis hizmetlerinden yararlanmak isteyen ziyaretçiler, bir günlük çadünlük karavan kiralama bedeli olarak da 40 TL ödemelidir.

Alada

Bolu ça kolaydçiler özel araçlarüsler aracça rahat ve kolay bir çekle

Her sene hem yaz aylar

çeken Aladaözellikle yaz aylarça ilgi görmektedir. Yaz aylaröz alürünerek ortaya harika manzaralar çürüyüü yapabilir veya doç

Alada

ünü ve günün her saati ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Alada

At Yaylas

Bolu özel araçlar, taksiler ya da toplu taçlarça rahat ve kolay bir çekle

At Yaylas

çekebilecek yerlerden bir tanesidir. Adüzere At Yaylasözgürce gezen pek çok yçiler burada yabani atlarözlemleyebilir. Öte yandan At Yaylasüçük bir gölet, dere ve kiraz açlarçiler At Yaylasçlar

At Yaylas

ünü ve günün her saati tamamen ücretsiz bir

Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri, Bolu çiler, ulaçça rahat bir konumda yer alan Akkaya Travertenleri’ne özel araçlarçlarça rahat ve kolay bir çekle

Dünyan

çimli sodasözelliçe

Akkaya Travertenleri, y

ünü sabah saat 09:00 ile akç

Akkaya Travertenleri’ne giri

ücretli bir çiler 5 TL karÖte yandan havuzlara giriçin de ücret ödemek gerekmektedir. Havuz giriçocuklar ise havuzlara ücretsiz giri

Tarihi Bolu Hükümet Kona

Bolu ükümet Konaçça rahat bir konumda bulunmaktadükümet Konaçekleözel araçlarüsleri ya da taksiler aracça rahat bir çekleçiler kürüyüün ardükümet Konaçekle

Tarihi Bolu Hükümet Kona

ükümet Konaüç katlçok depremden ve yangören konak iki kata indirilmiünümüzde Bolu Valili

Tarihi Bolu Hükümet Kona

çi her gün sabah saat 08:30 ile aküstü 17:30 saatleri arasükümet Konaücretsizdir.

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi; Bolu ükümet Konaçça kolay bir konumda yer alan Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’ne özel araçlar, taksiler ya da toplu taçlarçekleümkündür. Öte yandan Bolu çiler kürüyüücetürk Sanat Merkezi’ne ulaçekle

1915 y

ücetürk Sanat Merkezi, tek katlörtgen bir yapünümüze kadar varlürdüren yapünümüzde de aktif bir çaklaröz alçeken Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’nde aynçeültürel etkinlikler de düzenlenmektedir.

Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi’ni y

ünü 09:00 ile 18:00 saatleri arasücetürk Sanat Merkezi’ne giriçin herhangi bir giriücreti ya da giri

Bolu Müzesi

Bolu Müzesi, Bolu çça rahat bir konumda yer alan Bolu Müzesi’ne ulaözel araçlar, toplu taçlarçekleüzesi’ne yaya olarak da küre içerisinde ulaçekle

Bolu

çekleçalççeüzesi, Neolitik Dönem’den, Bizans Dönemi’nden ve Roma Dönemi’nden de önemli tarihi eserleri bünyesinde bulundurur. Bolu Müzesi’ni ziyaret eden tarih meraklüze içerisinde dolaçirebilir.

Bolu Müzesi, y

ünü saat 08:30 ile saat 17:30 arasçüzesi’ne giriücreti 10 TL’dir ve onun d

Mudurnu Ahiler Müzesi

Bolu çesinde yer alan Mudurnu Ahiler Müzesi, Bolu üzesi’ni ziyaret etmek isteyen gezginler, özel araçlarüsler aracça kolay ve rahat bir çekle

Anadolu’da yakla

üz yçmiözellikle Mudurnu ilçesinde büyük bir önem arz etmektedir. Mudurnu Ahiler Müzesi, eski dönemlerin zanaatkarlarçok ilgi çekici malzemeyi bünyesinde bulundurmaktadüzesi bünyesinde terzilere, bakçmiçok malzemeyi bulundurmaktadüzesi’ni ziyaret eden tarih meraklçmi

Mudurnu Ahiler Müzesi, Pazar günleri hariç her gün sabah saat 10:00 ile ak

üstü 17:30 saatleri arasüzesi’ne giriücretsizdir ve herhangi bir giri

Y

Ulaçça rahat bir konumda yer alan Yözel araçlarüsler aracçekle

Kendi içinde üçe bölünen Y

ün geçirebileceölümlerinde dinlenebilir, çay ve yoözlemenin tad

Y

En İyi 20 Yeri Keşfet!

Türkiye’nin oksijen kaynağı Bolu, eşsiz tabiatı, ormanları, yaylaları ve milli parkları ile gezilecek yerler arasında ilk sırayı alması gereken bir bölge.

Bolu, Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi olup pek çok gezilecek yere sahiptir. Doğa ile iç içe ve romantik dakikalar için Bolu’nun birbirinden güzel yerlerini ziyaret edebilirsiniz.

Yazımıza başlamadan önce belirtmeliyim ki; eminim bir bu kadar daha keşfedilmemiş yer vardır Bolu’da. Sokakları, şehir merkezi, doğal oluşumları ile görülmesi gereken bir çok yaşayan tarihe ev sahipliği yapıyor. Lütfen bu yerleri koruyalım ve çocuklarımıza, geleceğimize miras bırakalım.

Bolu’da Gezilecek Yerler Listesi

Huzur verecek manzaralar ile buluşmanızı sağlayacak Bolu’da gezebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Şimdi gelin, Bolu’da en güzel 20 yeri hep birlikte inceleyelim.

1. Abant Gölü Tabiat Parkı

Köknar ve çam ağaçları ile çevrili heyelan set gölü olan Abant Gölü Tabiat Parkı, Bolu’da görülecek en güzel yerler arasındadır. Son derece turistik bir noktada olan bu göl hafta sonu çok yoğundur. Doğa ile buluşmak isteyenler için mükemmel bir deneyim ve harika manzaralar sunan Abant Gölü’ne girişler ücretlidir.

2. Yedigöller Milli Parkı

Meşe, karaçam, kayın ormanları arasında bulunan bu mükemmel göl, zengin bitki örtüsü ile Türkiye’de ki en güzel doğa manzaralarından bir tanesine sahiptir. Büyüleyici bir atmosfere sahip olan Yedigöller Milli Parkı’nın içerisinde Büyükgöl, Deringöl, Seringöl, Küçükgöl, Nazlıgöl, Sazlıgöl ve İncegöl bulunmaktadır. Göllerin manzarasını ve doğanın harikalığını izlemek için Kapankaya Seyir Terası’na çıkabilirsiniz. Bolu gezilecek yerler denildiğinde ilk aklımıza gelen ve her sene mutlaka gittiğimiz bir yer.

3. Gölcük Tabiat Parkı

Bolu’da gezilecek yerler konusunda araştırma yapan kişilerin karşısına mükemmel bir park olan Gölcük Tabiat Parkı gelmektedir. Kartpostal tadındaki görüntüsü ile göz kamaştıran Gölcük Tabiat Parkı, muhteşem göl manzarası ile şehir yaşantısından uzaklaşarak doğada huzur bulmak isteyenlerin sık sık ziyaret ettiği bir yerdir. Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan kafelerde keyifli dakikalara geçirebilir ve mangal yapabilirsiniz.

4. Sülüklü Göl

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Sülüklü Göl günübirlik turlar ya da kişisel araçlarınız ile gidilebilecek bir konumdadır. Depremden sonra çöken göl muhteşem bir doğa ve orman ile çevrilidir. Gölün içerisinde bulunduğıu köyde yer alan şelaleyi de görebilirsiniz.

5. Akkaya Travertenleri

Bolu’nun Pamukkalesi olarak bilinen Akkaya Travertenleri yemyeşil doğası ve pamuk rengi ile görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Son derece güzel manzara fotoğraflarının çekilebileceği bu muhteşem yerde eşsiz doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

6. Kartalkaya Kayak Merkezi

Kış tatili dendiğinde akla ilk gelen yer olan Kartalkaya Kayak Merkezi, spor severlerin en çok tercih ettiği yerlerden bir tanesidir. Türkiye’de tatil için tercih edilen en güzel kayak merkezi olan Kartalkaya, özellikle kısa bir haftasonu tatili için son derece eşsiz bir atmosfer sunmaktadır.

7. Karacasu Kaplıcaları

Termal turizm açısından da son derece gelişmiş olan Karacasu Kaplıcaları merkeze 5 km uzaklıkta yer almaktadır. Seben Dağları’nın eteklerinde bulunan Karacasu Kaplıcaları eşsiz bir atmosfer sunmaktadır. Su sıcaklığının 42 ile 44 derece arasında yer aldığı Karacasu son derece yoğun bir şekilde talep görmektedir.

8. Babas Kaplıcası

Bolu’nun Mudurnu ilçesinde yer alan Babas Kaplıcası, Gürçam Köyü’nün yakınlarında yer almaktadır. Travertenlerden çıkan su 40 derece sıcaklığa sahiptir.

9. Sarot Kaplıcası

1500 yıldan fazla zamandır tercih edilen Sarot Kaplıcası, termal olanakları ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Acı sular grubunda yer alan bu kaplıcanın suları 66 derecedir. Hem içme hem de banyo kürü olarak tercih edilmektedir.

10. Pavlu Kaplıcası

Kesenözü Köyü’nde bulunan Pavlu Kaplıcası köyü ismi ile de anılmaktadır. Çevredeki tesislerde konaklayarak Pavlu Kaplıcası’nadn faydalanmak mümkündür. Banyo kürü olarak kullanılmakta olan suyun sıcaklığı 78 derecedir.

11. Aladağ Yaylaları ve Göleti

Aladağ Yaylaları; Bolu’dan yaklaşık 30 km uzaklıkta bulunmaktadır. İnsanların piknik yapmak ve doğal bir ortamda zaman geçirmek adına tercih ettiği bu yaylalar dağın hemen yamacında bulunan düzlüklerdir. Buraya gelen hemen herkesin Aladağ Göleti’ni ziyaret etmesi oldukça özeldir. Bu nedenle de kamp imkanlarını da elde edebileceğiniz Aladağ Yaylaları konusunda seçiminizi mutlaka yapmalısınız. Aladağ Yaylaları arasında kamp imkanları sunan yaylalar şu şekildedir; Değirmenözü, Gölcük, Sarıalan, Ardıçtepe ve Üstyaka.

12. Kızık Yaylası

Seben Yolu üzerinde bulunan ve Bolu’da mutlaka görülmesi gereken yerler arasındaki Kızık Yaylası’nın mimari anlamda da oldukça ilgi çekici olduğundan söz etmek gerekmektedir. Ev mimarisinde çivi kullanılmaması ve görselliğin de ön plana çıkması buradaki mimari noktasında ilgi çekiciliği ön plana çıkarmaktadır. Mimarisinin yanı sıra havası ve doğallığı da oldukça özel olan Kızık Yaylası’nda siz de mutlaka zaman geçirmelisiniz.

13. At Yaylası

At Yaylası, bulunduğu bölgenin en özel yaylalarından bir tanesi olarak dikkatleri toplamayı başarmaktadır. Bolu’dan 12 km uzaklıkta bulunması insanların burayı tercih etmesinde oldukça özel bir duruma katkı sağlıyor. Yılkı atlarının bulunduğu bir yayla olması bu yaylanın At Yaylası olarak ifade edilmesini sağlar. Gerek doğası gerekse de atların bu yaylaya kattıkları bölgenin özel olmasına kapı aralar.

14. Sarıalan Yaylaları

Bolu’da gezilmesi gereken yerler konusunda en başarılı alternatiflerden bir tanesi de Sarıalan Yaylaları olur. Bu yaylanın Bolu merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunması önemlidir. Zira Bolu merkezden dahi yaylaya gezmek ve zaman geçirmek için gelen pek çok insandan söz etmek muhtemel olacaktır. Sarıalan Yaylaları toplamda 14 farklı yayladan oluşmaktadır ve bu yaylaların her biri çok özel niteliklere sahiptir.

15. Gerede Yaylaları

Bolu’nun Gerede ilçesinde bulunan yaylalar, bölgeye gelen ziyaretçi sayısının da artış göstermesini sağlar. Özellikle doğallığa hasret kalan ve daha çok doğa ile iç içe yaşamayı arzu eden kimseler için Gerede Yaylaları oldukça dikkat çekicidir. Arkut Dağları havzasında yer alan bu yaylalar arasında en dikkat çekenler Seviller, Hasbeyler, Rumşah ve Hacıveli Yaylasıdır. Bolu’nun Gerede ilçesine bağlı bu birbirinden özel yaylalarda zaman geçirmek istiyorsanız kesinlikle rotanızı oluşturmalı ve yola çıkmalısınız.

16. Bolu Müzesi

Bolu Müzesi, Bolu’yu ziyaret etmek isteyenler için en önemli noktalardan bir tanesi olmayı başarır. 1975 yılından bu yana bölgeden elde edilen eserlerin sergilendiği bu müzede sadece arkeolojik değil aynı zamanda etnografik eserlerin de bulunduğundan söz etmek gerekir. Pek çok medeniyete ait eserlerin bulunduğu Bolu Müzesi’ni ziyaret ederek size özel bir gezi gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda gezi sürecinizi

17. Mudurnu Evleri

Türk kültürünü daha iyi tanımak isteyen kimseler için Mudurnu Evleri oldukça özel alternatiflerden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Mudurnu’da yer alan ve her noktası bir film setine benzeyen evleri görmenizi öneriyoruz. Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini gözlemleyebileceğiniz Mudurnu Evleri; sit alanı içerisinde yer alması dokunun korunması noktasında özeldir.

18. Göynük Evleri

Bolu’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Göynük Evleri olarak kabul edilmektedir. Geçmişi 1900lü yılların başına kadar uzanan Göynük Evleri’nin Bolu’da gezilecek yerler arasında olduğundan bahsetmek gerekmektedir. Tıpkı Mudurnu Evleri’nin bulunduğu bölge gibi Göynük Evleri’nin olduğu alan da sit alanı olarak kabul edilmiştir. Bu noktada dokusunun korunması sağlanmaktadır.

19. Akşemsettin Türbesi

İstanbul’un Fatihi Sultan II. Mehmed’in hocası olan Akşemseddin’in türbesi Bolu sınırları içerisinde yer almaktadır. Bu kapsamda hem dini hem de tarihi anlamda çok özel bir mekan olan Akşemseddin Türbesi’ni ziyaret etmenizi öneriyoruz. Özellikle de Osmanlı tarihine ilgili olan kimselerin Akşemseddin Türbesi’ni görmeleri gerekmektedir.

20. Gerede Keçi Kalesi

Bolu’da görülmesi gereken yerler arasında olan Gerede Keçi Kalesi, Bizans dönemine ait eserlerden bir tanesi olarak bilinmektedir. Hakim bir tepe üzerinde inşa edilmiş olması ve mimari açıdan oldukça özel olması Gerede Keçi Kalesi’nin dikkat çekmesini sağlar.

Bir gezi yazımızın daha sonuna geldik. Biraz uzun oldu ama Bolu’da gezilecek yerler neresi denildiğinde artık örnek göstereceğiniz bir gezi yazısı var elinizin altında. Bu listemize eklemek istediğiniz yerler varsa bize mutlaka yorum olarak yazın.

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır