erzurum açık büfe kahvaltı yerleri / Babunec Erzurum Kahvaltı Dünyası | Erzurum

Erzurum Açık Büfe Kahvaltı Yerleri

erzurum açık büfe kahvaltı yerleri

Erzurum&#;da Ne Yenir? (Erzurum&#;daki En İyi Restoran ve Kahvaltı Mekanları)

Erzurum'da ne yeniriçerikli bu makalemizde; Erzurum'un meşhur yemekleri, Erzurum kahvaltı mekanları, Erzurum kahvaltı yerleri ve Erzurum'un yöresel yemekleri hakkında bilgiler veriyoruz.

erzurumda ne yenir
Erzurum’un meşhur yemekleri, özellikle kentin sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, soğuk havası ile yayılan ününden etkilenmiştir. Yüzyılların birikimi ile yemeklerinin lezzeti dillere destan olan Erzurum, etli yemekleri ve yöresel otlar kullanılarak yapılan yemekler ile ünlüdür.
Şimdi Erzurum yöresel yemeklerini birlikte inceleyelim.

Erzurum’da Mutlaka Yenmesi Gereken Yemekler


Erzurum’un yöresel yemeklerigenellikle yerel otlar ve et kullanılarak yapılır. Bölge halkının ağırlıklı olarak hayvancılık ile geçinmesi, yemeklerde et ve süt ürünlerini vazgeçilmez haline getirmiştir. Yemekler yağlı ve yoğurtlu tüketilmeye açık olarak hazırlanır. Çorbalarda fazla baharat kullanılmazken, özellikle yoğurtlu çorbalar halkın çok pişirdiği menülerdendir. Erzurum’da ne yenirsorusuna yanıt bulmak için yemekleri inceleyelim:

Erzurum yemekleri denince akla gelen ilk yemeklerden olan cağ kebabı, bölgenin zahmetli ve bir o kadar lezzetli yemeklerindendir. Uzun pişirme süresi ile sevenlerinin sabrını zorlayan yemek, koyun etinin en lezzetli yerinden yapılır. Kemiklerinden sıyrılmış koyun eti, dönerden az kalın olacak şekilde açılır. Tuzlanıp bir gece bekletilen etler, soğan rendesi ile karabiberin karışımı ile yapılmış bir sosa bulanır. Sosun iyice içine geçmesi için bekletilen etler, tek tek şişe geçirilir. Cağ kebabı için özel yapılan ocakta etleri pişmeye bırakılır. Pişmeye başlayan etler cağ denen küçük şişlere takılır ve bıçak ile kesilir. Kömür ızgarasında tekrar pişirilen etler, domates, sivri biber ve limon ile servis edilir.

Erzurum, aylarca kar altında kalan soğuk bir bölge olmasından dolayı, mutfağı da buna uygun olarak şekillenmiştir. Yöresel tarifler, bol protein ve karbonhidrat ağırlıklı besinler ihtiva etmektedir. Dışarıdaki kar ve soğuğa karşı kalorisi yüksek besinlerin tercih edildiği Erzurum, coğrafyasının getirdiği taze sebze eksikliği açığını et ile kapatacaktır. Bölgede kolay ulaşılabilen tek sebze taze fasulye olduğundan, zeytinyağının bile donacağı mevsimlerde çıtma adı verilen etli taze fasulye yemeği yapılmaktadır. Bu yemekte taze fasulye, et ile birleşir. Kavrulmuş ete atılarak kavurma işlemine devam edilen taze fasulyeler, iyice pişirilerek servis edilir.

Ayran aşına benzeyen çorba, Erzurum dolaylarında yetişen aşotu bitkisi ile yapılmaktadır. Bazı yörelerde içine kıyma da eklenmekle birlikte, ana maddesi yoğurttur. Soğuk Erzurum gecelerinde sıcak olarak tüketilen bu çorba, Erzurum’un en çok bilinen lezzetleri arasında yerini alır.

Bölgenin en çok yetişen bitkilerinden şalgam ile yapılan nefis bir lezzettir. İçerisinde reyhan, kıyma ve soğan bulundurur. Şalgamlar soyulup dilimlendikten sonra suya konur. Bir kaba alınan kıymanın içine soğanlar, rendeden az büyük olacak şekilde dilimlenir. Salça, reyhan, biber ve tuz eklendikten sonra iyice yoğrulur. Suya konan şalgamlar, süzülür. Bir dilim alındıktan sonra üzerine hazırlanan köfte konur, bir başka şalgam dilimi ile kapatılır. Bu şekilde iki şalgam dilimi arasına konan köfteler tencereye dizilir. Üzerine tereyağında kavrulmuş salçalı su yapılır. Ocağa konur. Yine yoğurt ile tüketilen bu yemek, Erzurum’da neredeyse her evde pişmektedir.

Şehrin pancakelerinin, kreplerinin atası olan bu kahvaltı yemeği, Erzurum’da oldukça fazla yapılmaktadır. Yumurta, süt ve un ile hazırlanan harcın hafif hafif dökülerek tavaya yayılması ile yapılan lalanga, üzerinde şeker veya şerbet dökülerek servis edilmektedir. Sabah kahvaltılarına yapıldığında üzerine bal da gezdirilen lezzet, Erzurum’da kahvaltıların vazgeçilmezidir.

İçerisinde bulunan pekmez ve tereyağı ile kan yaptığına inanılan yemek, hem tatlı, hem kahvaltı malzemesi olma özelliği taşır. Su, pekmez, nişasta ve damak tadına göre şeker eklendikten sonra hazırlanan karışım çözülene kadar karıştırılır. Koyulaşana kadar pişirilmek üzere ocağa alınan karışım, topaklanmaması için sürekli karıştırılmalıdır. Koyulaşınca ocaktan alınır ve üzerine kızartılmış tereyağı dökülür. Kahvaltılarda soğuk kış günleri, soğuk algınlığına iyi geldiğine inanılarak çocuklara yedirilen tarif, Erzurum insanlarının dayanıklılığını açıklar niteliktedir.

Vücuda sağladığı yararların saymakla bitmeyeceği çiriş otu, Erzurum'da hem yemek, hem turşu olarak kullanılır. Yemeğini yapmak için, soğanlar ince kıyılır ve tencereye konur. Üzerine domates salçası eklenir. İyice kavrulduktan sonra su eklenip kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya doğranmış çiriş otları eklenir. Pişene kadar ocakta kalan çirişler, piştikten sonra pirinçlerle buluşur. Pirinçler de pişince ocaktan alınan yemek, sıcak servis edilir.

Bölge mutfağının en çok kullandığı malzemeler kuru meyvelerdir. Etten sonra yemeklerinin bel kemiğini oluşturan kuru meyveler, kısıtlı yaz sürelerinde kışa hazırlık niteliği taşımaktadır. Erzurum’un dutlu omleti de denen bu lezzet, dışarıdan bakana ilginç gelse de, bölgede çok tüketilen lezzetlerdendir. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan tarif, kurutulmuş dur ile yapılır. Tereyağında kavrulan kuru dutlar, yumurta ile buluşur. Yumurta piştikten sonra servis yapılan yemeğin sıcak yenmesi önemlidir.

Erzurum’un özel su böreği, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Tek tek açılan yufkanın her katına bir yumurta sürülür ve tel peynir ile pişirilir. Bölgeye yolculuk yapacakların mutlaka işin ehli bir aşçıdan yemesi gereken bir tariftir.

Erzurum’un haşlama böreği hingel, en iyi şekilde patatesle yapılır. Haşlanmış patatesler ezilerek içine tuz ve istenen baharatlar eklenir. Soğumaya bırakılan patatesler, böreğin içini oluşturur. Daha sonra 1 yumurta, sıcak su, un ve tuzdan oluşan hamur iyice yoğrulur. Kulak memesinden biraz daha katı kıvamda yoğrulan hamur, küçük bezelere ayrılır. Bezeler mantı olacakmış gibi açılır, çay bardağı referans alınarak yuvarlak kesilir. Yuvarlak kesilen hamurdan artan parçalar ziyan olmaması için tekrar yoğrulup açılır ve tekrar kesilir. Elde edilen yuvarlakların ortasına patates konur ve yarım ay şeklinde kapatılır. Bol tuzlu kaynar suya atılan hamurlar, haşlandıktan sonra sudan çıkarılır. Çıkar çıkmaz soğuk suya girmeleri tarifin püf noktasını oluşturur. Soğuk sudan çıkarıldıktan sonra üzerlerine tereyağı gezdirilir. Bereketli ve çok doyurucu bu tarif, Erzurum’da misafir evlerinin baş yemeğidir.

Erzurum’un En İyi Restoranları

Erzurum restoran tavsiyeleri verilirken, muhakkak lezzetinin güzelliğine bakmak gerekir. Bölgenin kendine has yemekleri en usta ellerden yenmelidir. Sizlere en güzel Erzurum yemeklerini yapan restoranları sıralayalım:

Koç Restoran: Erzurum'a gittiğinizde mutlaka uğramanız gereken restoran Koç Restoran’dır. Sahibi Kemal Koç, Erzurum’da cağ kebabı restoranı açan ilk kişidir. Dolayısıyla bu kadar yıllık bir tecrübe ile hazırlanan cağ kebabı, bu restoranda yiyenlerin doymak istemeyeceği kadar güzel yapılır. Ayrıca hoş sohbeti ve güler yüzü ile tüm çalışanlar, Erzurum’un sıcakkanlılığını misafirlerine yansıtmaktadır. Erzurum’da cağ kebabı nerede yenirsorusunun yanıtı, şüphesiz bu işletmedir.

Gel Gör Kebapçı: Güler yüzlü hizmeti ile Erzurum Gel Gör Restoran, cağ kebabının bir diğer adresi olma özelliği taşımaktadır. Acılı kebaplarına konan acının kaynağını kestiremeyeceğiniz mekan, usta ellerle hazırlanan kebapları ile ünlüdür. Ayrıca burada cağ kebabınızı yedikten sonra üzerine güzel bir kabak tatlısı ile yemeğinizi mutlu bir şekilde noktalayacaksınız.

Çağın Meşhur Cağ Kebapçısı: Mekan, müdavimleri ile dolup taşarken, rezervasyonsuz yer bulamamanın acısını yaşamayın! Buraya gelmeye karar verdiyseniz mutlaka rezervasyon yaptırmalısınız. Erzurum’un bu temiz ve nezih mekanı, güler yüzlü hizmeti ve lezzetli tarifleri ile bir gideni bir daha başka restorana göndermiyor. Özellikle İstanbul’dan gelen misafirleri en iyi şekilde cağ kebabına doyurmak istiyorsanız, bu mekanı tercih etmelisiniz.

Dönerci Hacı Baba: Sadece Erzurum’un değil, tüm Türkiye'nin en iyi dönercileriarasında yerini alan Dönerci Hacı Baba, hayatınızda yiyebileceğiniz en iyi döneri size sunacaktır. Dönerinin içinde bulunan reyhan, hoş bir koku verirken, dönerin yapıldığı et, %80 koyun, %20 dana karışımıdır. Porsiyon olarak sipariş verilmesi tavsiye edilen dönerin lezzeti ile burası vazgeçilmeziniz olacak.

Emir Şeyh Nedim Restoranı: Erzurum’un açık ara en iyi köftecisi olan mekan sahipleri için köftecilik, dede mesleği. Sahibi Erzurum Devlet Hastanesi’nde kalp cerrahi iken, dede mesleğini devam ettirme kararlılığından hiç caymamış olmasıyla mekanı işletmeye devam etmektedir. Köftelerinin güzelliği ile ön plaka çıkan mekan, pekmezli baklavanın Erzurum'daki tek satış işletmesi olmasıyla da müşterileri için tercih sebebidir.

Muammer Usta Tatlıcısı: Adı tatlıcı olsa da içerde cağ kebabı bile bulabileceğiniz şirin işletme, kadayıflı tatlıları ile ünlenmiştir. Ünü Erzurum’un dışına taşan mekân, mükemmel kadayıf dolması yapar.

Deniz Yıldızı Balık Lokantası: Erzurum’da balık nerede yenir, sorusunun yanıtı olan mekan, bölgenin nadir balık restoranlarındandır. Palandöken manzaralı, suni dere atmosferli, esintili ambiyansı ile müşterilerini mest eden restoran, Erzurum’un en iyi balık restoranıolma özelliği taşımaktadır.

Erzurum'daki En İyi Kahvaltı Mekanları

Erzurum kahvaltı yerleri, içlerinde salaş olanlar, börekçiler, yöresel kahvaltıcıları barındırmaktadır. Erzurum’da kahvaltı için tercih edilebilecek mekanlar şöyle sıralanabilir:

Tostçu Talip: Salaştan daha salaş bir mekan görmeye hazır olun! Teneke bir konteynerin eğlenceli graffitilerle donatılması ile ortaya çıkmış bu karavan benzeri yerde yapılan tostlar, hayatınızda yediğiniz en harika tost olacak. Kapısının önüne konan küçük taburelerde yiyeceğiniz tosta hayran kalacaksınız.

Yakamoz Kahvaltı Salonu:Açık büfesindeki çeşitlerle göz dolduran mekan, kalite ile lezzeti bir araya getirmektedir. Bunun yanında menüsü oldukça hesaplıdır. Kahvaltısında yeşil ve siyah zeytin, peynir çeşitleri, reçel çeşitleri, patates kızartması ve gözlemenin yanında omlet, sucuklu yumurta, sahanda yumurta gibi yiyecekleri de bulabilirsiniz.


Erzurum Evleri:Geçmişi yaşatan otantik bir mekana sahip işletmenin ambiyansı sizi büyüleyecek! Güler yüzlü personeli, hızlı servisi ve çayın yanında verilen kıtlama şekeri ile Erzurum kahvaltı mekanlarılistesinde üst sıralarda olan bu yer, size Erzurum havasını iliklerinize kadar hissettirecek.

Hanımeli Ev Yemekleri ve Kahvaltı Salonu:Mekan, ev yemekleri ile kahvaltıyı bir araya getirirken, en çok gözlemeleri ile ziyaretçilerinden tam not almaktadır. Bölgenin ev yemeklerini en güzel yapan mekanları arasında yerini alan işletme, kahvaltı konusunda da, özellikle menemeni ile oldukça iddialıdır.

Babunec Kahvaltı Salonu:Bol çeşidi ile özellikle açık büfe günlerinde rezervasyon yaparak gitmeniz gereken bir mekandır. İşletme, içerisinde sıcaklıkla moderniteyi bir araya getiren tasarımı ile güler yüzlü hizmeti birleştirir. Bunun yanında mekanın kahvaltı menülerinde yok yok desek yeridir. Erzurum kahvaltıcı tavsiyesiverirken asla atlanmaması gereken mekan, kahvaltılarında peynir ve zeytin çeşitlerinin yanı sıra; su böreği, sigara böreği, sosis ve sucuk kızartması, haşlanmış ya da sahanda yumurta, pide, pancar sarma, salan, yeşil zeytin salatası gibi pek çok çeşidi bir araya getirmiştir. Bunun yanında menülerinde menemen, gözleme, sucuklu yumurta gibi kahvaltılık seçenekler ve ev reçelleri de yer almaktadır. Ayrıca ziyaretçilerinin beğenisine sunduğu sıcak ekmek lavaşlarının yanında verilen tereyağı ile gönülleri fetheden işletme, mükemmel garsoniyer hizmetine sahiptir.

Kış masalı yaşamak isteyenlerin Doğu’daki en popüler destinasyonu Erzurum; özellikle son yıllarda Doğu Ekspresi ile çok popüler bir turizm merkezi haline geldi.

Büyükşehir statüsünde olmasa da, Erzurum, hem tarihi ve kültürel mirası hem doğal güzellikleri hem de lezzetli mutfağı ile ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunmaktadır.

Palandöken Kayak Merkezi ile kış turizminde öne çıkan bir ziyaret noktası olsa da, Perslerden günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklarda, tarih ve kültür meraklılarının ilgisini çekebilecek pek çok tarihi yapı da bulunmaktadır.

Narman Peribacaları, Çoruh Nehri, Gökkuşağı Tepeleri, İspir Yedigöller, Yüzen Adalar, Beş Göller ve daha pek çok doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Erzurum, doğa tutkunları için de ideal bir gezi destinasyonudur.

Macera ve adrenalin tutkunlarına kayaktan dağcılığa, raftingden su kanosuna, dev salıncaktan yamaç paraşütüne birçok farklı seçenek de sunan Erzurum’da, ayrıca oltu taşı tesbih satın almak, cağ kebabı ve kadayıf dolması yemek, Erzurum’un meşhur yöresel peynirlerinden satın almak, şehrin eski bir geleneği olan kıtlama şekeri eşliğinde tavşan kanı bir çay içmek de mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Palandöken Dağı’nda Kayak Yapın

Karlarla kaplı dağ manzaraları ile Türkiye’de kayak turizminin merkezlerinden biri olan Palandöken Dağı, kayak tutkunları için dünya üzerindeki en iyi kayak merkezlerinden biri olarak da gösterilmektedir.

Acemi ve profesyoneller için farklı pist seçenekleri ile her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan Palandöken Kayak Merkezi’nde teleski, telesiyej, gondol lif gibi aktivite seçenekleri de sunulmaktadır.

Lüks otelleri, kış sporu seçenekleri ve eğlenceli aktiviteleri ile Palandöken Kayak Merkezi’ne günlük giriş ücreti kişi başı ortalama TL’dir. Kayak sezonu, Aralık ayı ile Mart ayının sonuna kadardır.

Çoruh Nehri’nde Rafting Yapın

Dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olan Çoruh Nehri; yemyeşil manzaraları ve zengin bitki örtüsü ile etkileyici manzaralar sunan, aynı zamanda rafting ve kano gibi su sporlarına olanak sunan bir doğayla buluşma noktasıdır.

Ülkemizdeki toplam uzunluğu km olan Çoruh Nehri, rafting severlere macera ve adrenalin dolu anlar yaşatmaktadır. Dünya üzerinde rafting için en ideal ikinci nehir olarak gösterilen Çoruh Nehri’nde dört farklı rafting parkuru bulunmaktadır. Şirketler aracılığıyla rafting turlarına katılarak güvenli bir rafting deneyimi yaşanabilir.

Çoruh Nehri çevresinde, ziyaretçiler için konaklama yerleri de bulunmaktadır. Rafting turları, kişi başı ortalama TL’den başlamaktadır.

Atatürk Evi’nde Milli Mücadele Ruhunu Hissedin

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Erzurum Kongresi’nde Atatürk’ün 55 gün boyunca ikamet ettiği ve cumhuriyet kelimesinin ilk kez geçtiği Atatürk Evi, günümüzde bir müze olarak hizmet vermektedir.

Atatürk’ün kişisel eşyaları, milli mücadele yıllarına ait belge ve fotoğraflar ve balmumu heykeller ile zengin ve etkileyici bir tarihi koleksiyona ev sahipliği yapan Atatürk Evi Müzesi, tarih kokan atmosferi ve Türkiye Cumhuriyeti’ndeki özel yeri ile Erzurum’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir.

Erzurum Kongresi zamanlarına tarihi bir yolculuk için gidilebilir.

Atatürk Evi, Pazartesi günleri hariç ’a kadar ziyarete açıktır ve giriş ücretsizdir.

Erzurum Kalesi ve Saat Kulesi’ni Görün

Şehrin güvenliğini sağlamak amacıyla yüzyıllar önce inşa edilen Erzurum Kalesi, bugün Erzurum’un simgesel yapılarından biridir.

Kale mescidinin minaresi olarak eklenen Saat Kulesi ile şehir merkezinde yükselen kale, bir tepenin üzerinden sunduğu manzaraları ile Erzurum’u kuşbakışı izlemek için de ziyaret edilebilir.

Saltuklulardan günümüze kadar ulaşan bu tarihi kale ve Osmanlı döneminde eklenen Saat Kulesi, akşam saatlerinde ışıklandırması ile de etkileyici manzaralar sunmaktadır.

Erzurum Kalesi’ni ziyaret ücreti kişi başı 12 TL’dir ve Müze Kart Geçerlidir.

Taşhan’dan Oltu Taşı Tesbih Satın Alın

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen bir kervansaray olan Taşhan; günümüzde Erzurum’un ünlü oltu taşı tesbih, takıları, el işçiliği gümüşleri ve hediyelik eşya dükkanları ile alışveriş için Erzurum’un en popüler duraklarından biridir.

Altı asırdır varlığını koruyan, tarihi atmosferi ile güzel bir çarşı olan Taşhan’da kendiniz ve sevdikleriniz için satın alabilecek pek çok hediyelik eşya seçeneği bulabilirsiniz. El işçiliğinin en güzel örneklerinden biri olan oltu taşı tesbihler Taşhan’dan satın alınması gereken şeylerin başında gelmektedir.

Paşa Bey Konağı’nda Erzurum’un Tarihini Hissedin

Üç asırlık tarihi ile Erzurum’un tarihi konaklarından biri olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Paşa Bey Konağı, şehrin kültürel tarihini yakından görmek için ziyaret edilebilir.

Akgül Ailesi’nin yaşadığı bu tarih konağa gelen ziyaretçilere, ailenin en büyük varisi rehberlik ederek Erzurum tarihi ve bu konak hakkında önemli bilgiler vermektedir.

Erzurum’un geleneksel ev eşyaları, koltuk ve masa takımları, eski paralar, tarihi saatler ve daha fazlasının sergilendiği bu konak; giriş kapısındaki tokmakları ve taş işçiliği ile de görülmeye değerdir.

Paşa Bey Konağı, ücretsiz olarak ziyaret edilmektedir.

Narman Peribacaları’nın Güzelliğine Hayran Kalın

Doğal olarak oluşmuş jeolojik yapılar olan Narman Peribacaları, kırmızı rengi ve etkileyici görünümü ile muhteşem manzaralar sunan bir doğal güzelliktir.

Gün batımında sunduğu manzaraları ile de dikkat çeken ve Erzurum’un bakir kalmış bu doğal güzelliği, özellikle doğa severlerin ve fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekecek bir yerdir.

Kapadokya’daki peribacaları ile benzerlik gösteren Narman Peribacaları, üç milyon yıl önce oluşmuş olması ile de oldukça ilgi çekicidir.

Tortum Gölü ve Şelalesini Görün

Erzurum’un turistik köylerinden biri olan Balıklı Köy’deki Tortum Gölü ve Şelalesi, yüksekten akan suyu, muhteşem doğası, etkileyici manzaraları ile şehrin en etkileyici yerlerinden biridir.

Dünya Mirası Listesi’ne aday gösterilen şelalesi, bir heyelan sonucu oluşmuştur ve bugün hala gürül gürül akmaktadır.

Türkiye ve dünyadan binlerce ziyaretçinin geldiği Tortum Gölü’nün metre yükseklikteki seyir terası da yoğun bir ilgi görmektedir. Göle uzanan bir yarımada da oldukça etkileyici manzaralar sunmaktadır.

Tortum Gölü ve Şelalesi ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Seyir terasına giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Yedigöller’de Doğayla Buluşun

Farklı büyüklükte volkanik göllerden oluşan İspir Yedigöller, Erzurum’un mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerinden biridir.

Turkuaz renkli görünümleri ile irili ufaklı tepelerin arasında bulunan bu göller, aslında toplamda 11 gölden oluşmaktadır. Yolları engebeli olduğundan, ulaşım için arazi aracı kullanılmalıdır.

Muhteşem göl manzaraları ile yeşil ve maviyi buluşturan İspir Yedigöller, doğa yürüyüşleri ve doğa fotoğrafçılığı için de harika bir ortam sunmaktadır.

Yaz mevsiminde bile kar manzaraları görebileceğiniz dağları ile şehrin gürültüsünden uzaklaşıp huzuru bulmak için ziyaret edilebilir. Yedigöller çevresinde kamp yapmaya uygun alanlar da mevcuttur.

Elmalı Mağarası’nın Gizemini Keşfedin

Erzurum’un sarp kayalıklardaki gizemli mağarası Elmalı Mağarası, içerisindeki sarkıt ve dikitleri ile etkileyici görüntüler sunan kendine has yapıya sahip bir mağaradır. İçerisinde, fil ayağı olarak bilinen jeolojik oluşumlar da görülebilir.

Henüz turizme açık bir mağara olmadığından, ziyaretler rehberler eşliğinde gerçekleştirilmektedir ve giderken yanınızda gerekli güvenlik ekipmanlarını bulundurmanız gerekmektedir.

Elmalı Mağarası, ücretsiz olarak ziyaret edilebilir. Yaz aylarında bile oldukça soğuk olduğundan, ziyaret için en uygun zaman yaz aylarıdır.

Yüzen Adalar’da Yürüyün

Tortum’un doğal güzelliği Yüzen Adalar, bir gölün üzerinde, yeşil ve maviyi buluşturan manzaraların eşlik ettiği etkileyici bir doğal güzelliğe sahiptir.

Adaların üzerinde yürürken, uzay boşluğunda veya bulutların üzerinde yürüyormuş gibi hissetmek mümkündür. Giderek daha fazla ziyaretçinin ilgisini çeken Erzurum’un bu gizli hazinesi; fotoğraf çekmek ve şehrin gürültüsünden uzakta, doğayla başbaşa huzurlu bir vakit geçirmek için idealdir.

Kış aylarında soğuk havası nedeniyle, ziyaret için yaz aylarında gidilmesi önerilmektedir.

Gökkuşağı Tepeleri’nin Muhteşem Renklerini Görün

Kırmızıdan sarıya, yeşilden maviye ve kahverengiye, gökkuşağının ve doğanın birçok rengini buluşturan ve görenleri kendine hayran bırakan Gökkuşağı Tepeleri; Erzurum’un henüz keşfedilmemiş turizm noktalarından biridir.

45 milyon yılda oluşmuş bu renkli tepeler, özellikle doğa ve fotoğraf tutkunları için kesinlikle görülmesi gereken bir yerdir. Sakin ve sessiz doğası ile şehrin gürültüsü ve kalabalığından uzaklaşmak için de idealdir.

Ata Park Botanik Bahçesi’nde Piknik Yapın

Yemyeşil ağaçları, gölün üzerinde yüzen ördekleri, çocuk oyun alanları, parkları, piknik masaları ve kamelyaları ile özellikle ailelerden büyük ilgi gören Ata Park Botanik Bahçesi, sakin bir ortamda keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yerdir.

Piknik masaları ziyaretçilere 30 TL karşılığında kiralanmaktadır ancak mangal yakmak yasaktır. İçerisinde ayrıca tavuk ve horozların bulunduğu bir kümes de bulunmaktadır.

Ata Park Botanik Bahçesi’ne giriş ücreti kişi başı 5 TL’dir.

Palandöken’de Yamaç Paraşütü Yapın

Erzurum’da yapılabilecek aktivitelerden biri de yamaç paraşütüdür. Türkiye’de kış turizminin önemli bir merkezi olan Palandöken, adrenalin ve macera tutkunlarına, kar manzaraları eşliğinde yamaç paraşütü deneyimi sunmaktadır.

Yüksek dağları ile yamaç paraşütü için uygun bir ortama sahip olan Palandöken’de, gerekli tedbirler alınarak ve hava koşullarının uygun olduğu zamanlarda atlayışlar gerçekleştirilmektedir.

Farklı yönlere bakan atlayış alanları ile Palandöken’de eğitmenler eşliğinde atlayış yapmak da mümkündür. İsteyen ziyaretçilere başlangıç kursu da verilmektedir.

Özellikle gün batımında muhteşem manzaralar sunan yamaç paraşütü fiyatları TL’den başlamaktadır.

Erzurum Olimpiyat Parkı’nda Paintball Oynayın

Arkadaşlarınızla birlikte macera dolu bir deneyim yaşayabileceğiniz Paintball, Erzurum’da gerçekleştirebileceğiniz aktiviteler arasındadır.

İçerisinde akülü arabalar, go kart, balon futbolu, halı saha, tenis kortları, basketbol sahası ve bir kafe bahçe de bulunan Erzurum Olimpiyat Parkı, ziyaretçilerine adrenalin dolu dakikalar yaşatacak aktivite seçenekleri ile doludur.

Kalabalık arkadaş grubunuzla birlikte eğlenceli bir deneyim yaşamak isterseniz, en fazla 10 kişilik gruplarla oynama imkanı ile Olimpiyat Parkı’nı tercih edebilirsiniz.

Burada, saatlik paintball ücreti kişi başı 10 TL’dir ve toplamda 50 mermi verilmektedir. Ekstra her 50 mermi için 5 TL daha ücret talep edilmektedir.

Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanız gerekmektedir.

Buz Pateni Pisti’nde Paten Kayın

Kayak, kış sporları ve adrenalin dolu aktivite seçenekleri ile Erzurum’da, ailece keyifli vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri de Palandöken’de bulunan Buz Pateni Salonu’dur.

Buz pateni öğrenmek isteyenlere özel derslerin de verildiği bu salonda, paten kiralayarak bir saat boyunca eğlenceli bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Halk saatleri hakkında bilgi almak için Buz Pateni Salonu’nu arayarak bilgi alabilirsiniz.

Uzundere Vadisi’nde Yürüyüş Yapın

Yemyeşil ormanlar, nehirler ve göllerle dolu Erzurum’da, doğa yürüyüşü için tercih edebileceğiniz pek çok rota bulunmaktadır. Şehirde, doğa tutkunlarının en çok ilgi gösterdiği yürüyüş rotalarından biri Uzundere Vadisi’dir.

Vadi boyunca birçok yayla, vadi, dağ ve tepe görebileceğiniz bu doğa yürüyüşü deneyimi için yürüyüş turlarına katılmayı da tercih edebilirsiniz.

Günübirlik olarak gerçekleştirilen bu uzun yürüyüş rotasında, farklı zorluk derecesine sahip farklı rota bulunmaktadır. Bu yürüyüş rotaları boyunca Yedigöller, Balıklı Köy, Uzunkavak gibi şehrin öne çıkan doğal güzelliklerini de görebilirsiniz. Rota üzerinde ayrıca yaylalar da bulunmaktadır.

Havuzbaşı’nda Dinlenin

Erzurumluların buluşma noktalarından biri olan Havuzbaşı, yüzyılın başlarından bu yana şehrin simgesel bir yeri olmuştur.

Erzurum kartpostallarında da sıklıkla yer alan Havuzbaşı; havuzunun kenarındaki masaları, Atatürk Anıtı, temiz havası ve manzaraları ile özellikle yaz günlerinde dinlenmek ve oturup çayınızı yudumlamak için idealdir.

Havuzbaşı, aynı zamanda Erzurum’da birçok sosyal etkinliğin de düzenlendiği bir yer olduğundan, gündüz saatlerinde trafik yoğun olabilmektedir. Hafta sonları, havuz çevresindeki masalarda yer bulmak oldukça zordur.

Cağ Kebabı Yiyin

Erzurum mutfağının tescilli lezzeti cağ kebabı, Erzurum seyahatinde yemeden geri dönülmemesi gereken bir lezzettir.

Tamamen kuzu etinden hazırlanarak yapılan cağ kebabı, %25 yağ oranına sahip bir kebap çeşididir. Etler, karabiber ve özel baharatlar ile lezzetlendirilir ve şişe dizilerek kömür ateşinde pişirilir.

Yatık döner olarak da bilinen cağ kebabı, görünüm olarak dönere benzese de, lezzet olarak çok farklı bir tada sahiptir.

Erzurum genelinde pek çok restoran ve kebapçıda cağ kebabı bulmak mümkündür. Şehirde kebabın en iyi adresi olarak ise Muammer Usta gösterilmektedir.

Muammer Usta’da, şehre gelen yerli ve yabancı turistler arasında da oldukça popüler bir restoran olduğundan, hafta sonları yer bulmak zor olabilir.

Erzurum Kahvaltı Dünyası’nda Kahvaltı Yapın

Erzurum’da yöresel kahvaltı denildiğinde akla ilk gelen mekanlardan biri Erzurum Kahvaltı Dünyası’dır.

Zengin açık büfe kahvaltısı ile özellikle hafta sonları yoğun ilgi gören Erzurum Kahvaltı Dünyası’nda yöresel peynir çeşitlerinden böreklere oldukça zengin bir kahvaltı seçeneği sunulmaktadır. Çay, masalara çaydanlıkla servis edilmektedir.

Erzurum Kahvaltı Dünyası’nda açık büfe kahvaltı ücreti kişi başı 40 TL’dir ve gitmeden önce rezervasyon yaptırılması gerekmektedir.

Kadayıf Dolması Yiyin

Kadayıf dolması, Erzurum’un tescilli lezzetlerinden biridir. Erzurum’un yöresel ürünleri ile hazırlanır ve kesinlikle denenmesi gereken bir lezzettir. Şerbeti, kadayıfı, cevizi ve şık sunumu ile Erzurum’da pek çok lüks restoranın menüsünde de yer alır.

Kadayıf dolması, Erzurum seyahatinden dönerken sevdikleriniz için satın alabileceğiniz bir hediye seçeneği de sunmaktadır.

Bu tescilli lezzetin Erzurum’daki en iyi adresi Muammer Usta Cağ Kebap ve Kadayıf Dolması’dır.

Kıtlama Şekeri Eşliğinde Çay İçin

Çaya şeker atmayı sevmez Erzurum insanı. Daha çok, eski bir geleneğin devamı olarak, çayın yanında kıtlama şekeri ikram edilir.

Erzurum’da pek çok çay bahçesi, kafe ve restoranda yemeğin ardından servis edilen çay, yanında kıtlama şekeri ile birlikte getirilir.

Bodrum kahvaltı mekanları listemizde harika yerler var. Kimisi deniz kenarında püfür püfür esen havasıyla iştah açıyor. Kimisi ormanın içinde, kimisi köy havasında. Ama hepsinde mutlaka doğallık var. Köy yumurtaları, ev yapımı reçeller, el açması börekler, kabak çiçeği dolmaları masayı donatıyor. Okurken acıkma garantili bir yazı sizi bekliyor baştan söyleyeyim. 😃

Bizzat deneyimlediğim ve gönül rahatlığıyla size de önerebileceğim Bodrum Kahvaltı Mekanları umarım sizi de benim kadar mutlu eder. Özellikle siz de benim gibi hafta sonu kahvaltısını seviyorsanız bu kahvaltı mekanları tam size göre. Buyursunlar güzel kahvaltı avcısı Buju&#;nuzdan tavsiyeler.

Bodrum Kahvaltı Fiyatları

Bodrum kahvaltı fiyatları mekandan mekana ve alacağınız kahvaltı türüne göre değişiyor. Bazı mekanlarda kahvaltı tabağı tercih edebilir ya da serpme kahvaltı yapabilirsiniz. Açık büfe kahvaltı sunan mekanlar da bulunuyor.

Bizim Bodrum kahvaltı mekanları listemizdeki yerler serpme kahvaltı sunuyor. Fiyatlar ise yılı için kişi başı TL arasında değişiyor. Bodrum kahvaltı fiyatlarının son zamanlarda pandemi nedeniyle arttığını da göz önünde bulundurmak gerek.

Bu mekanlar oldukça popüler oldukları için yüksek sezonda ya da hafta sonu için mutlaka rezervasyon yaptırın. Ve gitmeden önce ya da gittiğinizde kişi başı fiyatı ve mutlaka sipariş edeceğiniz ekstraların fiyatlarını sorun. Böylece sürpriz bir hesapla karşılaşmamış olursunuz. 😊

Bodrum En İyi Kahvaltı Mekanları

Bodrum kahvaltı mekanları başlıklı yazımda Bodrum&#;un her yerinden şahane öneriler bulabilirsiniz. Yalıkavak kahvaltı mekanları, Bitez kahvaltı yerleri ve dahası bu listede sizi bekliyor.

Pişilerden böreklere, organik reçellerden kızartmalara iştah açıcı kahvaltılardan bahsetmeme hazır mısınız? Bu yazıdan sonra bana yine Bodrum yolları görünecek gibi. 😃

Bodrum&#;da kahvaltı nerede yapılır?

  1. Asmalı Çardak Kahvaltı Evi (Yalıkavak)
  2. Narçiçeği Kahvaltı Evi (Yalıkavak)
  3. Muhtar Çökertme
  4. Kozalak Bodrum (Dağbelen)
  5. Zıp Zıp Köy Kahvaltısı
  6. Kuytu Bahçe
  7. Miços Restaurant

Asmalı Çardak Kahvaltı Evi

yalıkavak kahvaltı yerleri
yalıkavak kahvaltı yerleri

Bodrum kahvaltı yerleri listemde ilk önerim Yalıkavak&#;tan geliyor. Yalıkavak kahvaltı mekanları arasında olan Asmalı Çardak yemyeşil bir bahçenin içinde horoz sesleriyle en doğalından kahvaltı yapabileceğiniz güzel bir mekan.

Ortam çok güzeldi. Tam bir köy evinin bahçesinde ağaçların gölgesinde kahvaltı yapıyorsunuz. Klasik şehir kahvaltılarında masaya gelen bilmem kaç çeşit ama lezzetsiz kahvaltılardan sonra burası mideye ilaç gibi. Az öz ve lezzetli bir kahvaltı sunuyorlar.

yalıkavak kahvaltı fiyatları
yalıkavak kahvaltı fiyatları

Kabak çiçeği dolması, pişi ve kabaklı börek bi efsaneydi. Üstün pişime karşılık kabak çiçeği dolmasını teklif edince yok diyemedim ama aklım da hala o çıtır çıtır pişi de kaldı. 😂 Ev yapımı reçelleriyle ağzımızı tatlandırıp keyifle ayrıldık mekandan.

Hafta sonları çok kalabalık olduğunu ve her an bir ünlüyle bir futbolcuyla karşılaşma ihtimaliniz olduğunu hatırlatmak isterim. 😃 Rezervasyonlu gitmekte fayda var. Mekanda servis çok hızlıydı hatta gördüğümüz en hızlılardandı.

ASMALI ÇARDAK KAHVALTI EVİ İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Narçiçeği Kahvaltı Evi

bodrum yalikavak gezi rehberi
yalıkavak'ta kahvaltı mekanı tavsiyesi
yalıkavak'ta kahvaltı mekanları

Bodrum kahvaltı yerleri önerilerimde 2. mekan da Yalıkavak&#;tan. Çok keyifli bir bahçede, limon ağaçlarının gölgesinde uzun uzun kahvaltı yapmak mı! Keyifçilikte hangi level bu? 😃 Bu kallavi kahvaltıların kötü yanı ne biliyor musunuz, daha sonra evde kahvaltı yapası gelmiyor insanın. 😂

Narçiçeği Kahvaltı Evi bizim en iyi kahvaltıcılar listemize girdi. Domates soslu acı biber kızartması, anne patatesi, yaprak sarması, kabak çiçeği dolması, börekleri ve sayamadığım lezzetleriyle hiç düşünmeden listeye alın derim.

Ürünler hem çeşit, hem porsiyon hem de lezzet bakımından çok başarılıydı. Hijyen bakımından da oldukça özenliler, masalar arası mesafe makul, tek kullanımlık masa örtüleri kullanılıyor. Güvenle kahvaltı yapabilirsiniz. Bujuyollarda&#;dan yıldızlı tavsiye.

NARÇİÇEĞİ KAHVALTI EVİ İLETİŞİM BİLGİLERİ:

Muhtar Çökertme

çökertme koyu kahvaltı

Çökertme Koyu&#;nda da şahane bir kahvaltı mekanı tavsiyem var size. Bodrum&#;da nerede kahvaltı yapılır sorusunun en iddialı cevaplarından biri burası. Muhtar Çökertme bizim son zamanlarda yaptığımız en iyi kahvaltılardan birini sunuyor diyebilirim. Burayı sıcakkanlılığıyla, ilgisiyle, alakasıyla Faruk Bey işletiyor. Mekan çiçeği burnunda yeni bir mekan olmasına rağmen bir çok yere taş çıkartır.

Hele ki Faruk&#;un annesinin ellerinden çıkan yaprak sarma ve kabak çiçeği dolması efsane. Masaya gelen her ürün doğal. Etrafta göreceğiniz ineklerin sütünden yapılan tereyağı misss misss. Bu tereyağı ile yapılan sahanda yumurtanın tadı enfesti. Sigara böreği ve pişi yeme de yanında yat. Mekana hafta sonu için gelecekseniz önceden rezervasyon yapmayı unutmayın.

Muhtar Çökertme İletişim Bilgileri:

  • Adres: Çökertme, Milas/Muğla
  • Telefon:  11 03
  • Konum:Burada

Kozalak Bodrum

bodrumda ne yenir
bodrum'da ne yenir kozalak kahvaltı

Bodrum&#;da enfes bir kahvaltı mekanı önerisi daha geliyor. Bodrum Yalıkavak yolu üzerinde Dağbelen&#;de kahvaltı yapmak isterseniz adres burası. Kozalak Kahvaltı Evi kahvaltı sanatının hakkını fevkalede veriyor. Kahvaltıda yaprak sarmadan böreklere envai çeşit reçelden güzel mezelere bir çok çeşit bulunuyor.

Kullanılan ürünlerin hepsi doğal ve taptaze. Kahvaltıda pişi ve taze sıkma portakal suyu varsa olay benim için arşa çıkıyor. Kozalak beni tam kalbimden vurdu. Bu yazıyı yazarken bile tekrar kahvaltı anına ışınlanmak istedim. 😍

bodrum kahvaltı mekanları
bodrum kahvaltı mekanları

Kozalak kahvaltı evinde çocuklar için oyun alanı mevcut. Ayrıca yetişkinler için burada yürüyüş parkuru da var. Burası doğa ile iç içe. Gerçekten hem mideniz hem de ruhunuz bayram ediyor. Öğlen gidip akşam üstü çıkmanız işten bile değil. Bodrum&#;da kahvaltı mekanı arıyorsanız ve saatlerce keyif yapmak istiyorsanız Kozalak Kahvaltı Evi&#;ni gönül rahatlığıyla öneririm.

KOZALAK KAHVALTI EVİ İLETİŞİM BİLGİLERİ:

  • Adres: Dağbelen, Dağbelen sokak No.5/A, Bodrum/Muğla
  • Telefon: () 44 40
  • Konum:Kozalak Kahvaltı

Zıp Zıp Köy Kahvaltısı

bodrum köy kahvaltı yerleri zıp zıp cafe
bodrum çamlık köyü zıp zıp cafe
bodrum zıp zıp cafe kahvaltı

Bodrum köy kahvaltısı deyince aklıma direkt bu mekan geliyor. Bodrum&#;un Çamlık köyünde bulunan Zıp Zıp Köy Kahvaltısı yemyeşil bir bahçenin içinde. Burası harika bir hafta sonu kahvaltısı için müthiş bir seçenek.

Masada neler neler yok ki, çeşit çeşit peynirler, zeytinler, reçeller. Ve birçoğu da el yapımı ve aşırı lezzetli. Mis gibi domates soslu anne kızartması, çıtır sigara böreği ve o kocaman pufidik pişinin tadı hala damağımda. 🤤 Bodrum&#;da köy kahvaltısı yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız burayı şiddetle tavsiye ederim.

ZIP ZIP KÖY KAHVALTI EVİ İLETİŞİM BİLGİLERİ:

  • Adres: Çamlık Köyü, Köy Meydanı , Cami ve Okul Karşısı, Bodrum/Muğla
  • Telefon: () 11 05
  • Konum:Zıp Zıp Köy Kahvaltı Evi

Kuytu Bahçe

bodrumda nerede kahvaltı yapılır kuytu bahçe
bodrum köy kahvaltı yerleri kuytu bahçe

Şimdi kapayın gözlerinizi, yemyeşil bir bahçede olduğunuzu hayal edin, burnunuzda mis gibi mandalina ağaçlarının kokusu, masada taze demlenmiş sıcacık çay, otlu peynirli el açması bir börek, pişi, mücver, organik reçeller. Nerede orası ya dediğinizi duyar gibiyim. 😊

Bir minik yer yüzü cennet bahçesinden konum bildiriyorum. Burası Kuytu Bahçe! Bodrum kahvaltı önerisi olarak listemin parlayan yıldızı Kuytu Bahçe Bitez kahvaltı yerleri içinde bulunuyor. Büyük şehirden doğaya kaçan genç bir çiftin sahibi olduğu mekana muhakkak gitmeli hatta burada kahvaltı yapmadan Bodrum&#;dan ayrılmamalısınız.

KUYTU BAHÇE İLETİŞİM BİLGİLERİ:

  • Adres: Bitez, Bitez Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Caddesi, No, Sk. No, Bodrum/Muğla
  • Telefon:  15 68
  • Konum:Kuytu Bahçe

Miços Restaurant

yalıkavak restaurant tavsiyesi

Yalıkavak Tilkicik Koyu&#;nda bulunan Miços Restaurant öyle güzel öyle hoş bir mekan ki. Buraya dilerseniz akşam yemeği için, dilerseniz kahvaltı için gelebilirsiniz. Bodrum en iyi kahvaltı mekanlarını derlediğimiz için özellikle kahvaltısından bahsedeyim.

Restaurant denize sıfır konumda bulunuyor. Yalıkavak&#;ın püfür püfür esen havası yaz sıcağında bile bunalmadan keyifle oturmanıza olanak sağlıyor. Güler yüzlü çalışanları, hızlı servisi ve samimi ortamı ile Miços&#;u çok sevdim.

Miços Restaurant kahvaltıda ev yapımı reçeller, anne elinden börekler, kendi fırınlarından çıkan tazecik pideler sunuyor. Deniz kenarında lezzetli bir kahvaltı yapmak isteyenlere Yalıkavak kahvaltı mekanları içinde Miços&#;u öneririm.

MİÇOS RESTAURANT İLETİŞİM BİLGİLERİ:

  • Adres: Dirmil Mah. Tilkicik Cad. No Yalıkavak-Bodrum
  • Telefon: +90 11 85
  • Konum: Miços Restaurant

Bodrum Kahvaltı Mekanları yazımda birbirinden güzel 7 önerim var. Fırsat buldukça Bodrum&#;da yeni mekanlar deneyimleyip sizinle paylaşmaya ve listemi genişletmeye çalışıyorum. Bodrum&#;da mutlaka burada kahvaltı yapmalısın Buju dediğiniz bir tavsiyeniz varsa lütfen yorumlarda benimle paylaşın. 😊 Çok daha fazla yeme-içme önerisi için şu yazımı da muhakkak okuyun. ➡ monash.pw

İstanbul'da 7 kahvaltı mekânı

ARRAffinity

(monash.pw)

Oturum (Session) Çerezi

Azure tarafından kullanıcı isteklerinin aynı instance a erişebilmesi için tuttuğu çerezdir

Oturum boyunca

_gat_UA

(monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Google Analytics'in analitik veriler tuttuğu çerezdir.

Oturum boyunca

_gid

(monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Google Analytics'in performans ölçümlerini yapmak için veri tuttuğu çerezdir

1 Gün

_ga

(monash.pw)

Zorunlu Çerez

Google Analytics'in performans ölçümlerini yapmak için veri tuttuğu çerezdir

Gün__gads

Takip Çerezi

Google DoubleClick (DFP)'nin kullanıcıları takip etmek ve yeniden pazarlama yapmak gibi çalışmaları için kullanılan çerezdir

GünIDE (monash.pw)

Takip Çerezi

Reklam amaçlı kullanıcı davranışlarını takip etmek için kullanılan 3. parti uygulama çerezidir.

Gün_ym_visorc_ (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex Metrica'nın kullanıcı oturumu ile ilgili tuttuğu çerez

Oturum boyuncasync_cookie_csrf (monash.pw)

Takip Çerezi

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

Oturum boyunca

sync_cookie_csrf (monash.pw)

Takip Çerezi

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

Oturum boyuncacX_S (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıdığımız cXense Tool'unun analitik veriler tuttuğu çerezdir

Oturum boyunca_ym_isad (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex Metrica'nın kullanıcının reklam engelleyicileri kullanıp kullanmadığını belirlemek için kullandığı çerez

Oturum boyuncayabs-sid (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın analitik veriler için kullandığı oturum id si

Oturum boyuncacX_P (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullandığımız cXense Tool'unun analitik veriler tuttuğu çerezdir

Güngckp (monash.pw)

Takip Çerezi

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan cxense çerezidir.

GüncX_G  (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıdığımız cXense Tool'unun analitik veriler tuttuğu çerezdir

Gün__auc (monash.pw)

Takip Çerezi

Alexa Analytics'in kullanıcı hedefleme ve analytics verileri için kullanılmaktadır.

Günsync_cookie_ok (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

1 Gün

yandexuid

(monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Kullanıcı davranışlarını ölçmek ve takip etmek için kullanılan Yandex Metrica çerezidir.

Gün_ym_wasSynced (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın analitik veriler tuttuğu çerezdir

1 GünYandexuid (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın site kullanıcı sayısını belirlemek için kullandığı çerez

Gün_ym_d (monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın kullanıcının ilk oturum açma tarihini tuttuğu çerez

Gün

_ym_uid

(monash.pw)

İşlevsel ve Analitik Çerez

Yandex metrica'nın kullanıcı oturum id si

Gün

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır