kuzguncukta ne yapılır / Kuzguncuk'ta Gezilecek Yerler (Detaylı Liste)

Kuzguncukta Ne Yapılır

kuzguncukta ne yapılır

Kuzguncuk Keşfi: Yemek & Mekan Rehberi

Kuzguncuk, Üsküdar’ın şirin mi şirin nostaljik sokakları ve evleriyle adeta şehrin içerisinde saklı bir cennet. Kuzguncuk, huzur veren atmosferinin yanı sıra üç dine ilişkin ibadethaneleri aynı yerde buluşturan bir hoşgörü semti.

Huzurlu sokaklarında yürürken bir yanda cami bir yanda kilise diğer yanda da sinagog görebilirsiniz. Cumbalı rengarenk evleri, Arnavut kaldırımları, doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir bostanı ve biraz tırmanmanız gerekse de şimdilerde bolca sergiye ev sahipliği yapan Abdülmecit Efendi Köşkü ile dopdolu bir gün geçirebileceğiniz bir yer.

İstanbul’da yaşıyorsanız en yakın zamanda Üsküdar’daki bu masalsı yeri ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Tabii bu güzel semti, bilerek gezmenin tadı da bir başka olur derseniz yazımızı okumanızda fayda var. Hazırsanız, başlayalım…

kuzguncuk'ta ne yenir

Kuzguncuk Kahvaltı & Yemek Rehberi – En İyi 12 Mekan

1) Kuzguncuk Bostan Cafe

İstanbul’da az rastlanan türde olan Kuzguncuk Bostanı’nın hemen yanı başında konumlanan bir tarafı Bostan diğer tarafı ise nostaljik izler dolu bir kafe. Ev yapımı özel lezzetleri, mis gibi yeşilliklerle dolu atmosferiyle Kuzguncuk’ta ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında yer alıyor.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. 69/1, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 334 03 33

kuzguncuk bostan cafe

2) Nail Kitabevi

Nail Kitabevi, bir yandan kitap alışverişinizi yaparken bir yandan da bir şeyler yeyip içebileceğiniz nadide mekanların arasında yer alıyor. Kuzguncuk sokaklarında keyifle ilerlerken tam köşede adeta sizi davet edercesine konumlanmış. Camın önünde huzurla kitabınızı okuyup kahvenizi, çayınızı yudumlayabilirsiniz. Aynı zamanda Nail Kitabevi edebiyat söyleşilerine, sergilerine de ev sahipliği yapıyor.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 391 10 70

nail kitabevi kuzguncuk

3) Çikolatacı Aziz Bey

Kuzguncuk’un nostaljik ortamına sakin müzikleriyle ayak uyduran çikolatasevenlerin favori mekanı Çikolatacı Aziz Bey… Yaz mevsiminde ayrı kış mevsiminde ayrı menü seçenekleri, çikolatanızı kişiselleştirmenize olanak sağlayan şirin mi şirin bir yer. Çikolatacı Aziz Bey birçok seçeneğin yanı sıra kendi özel spesiyallerini de bünyesinde bulunduruyor. Çikolatacı Aziz Bey’e gittiğiniz zaman Azize ve Afife’yi tatmadan dönmeyin. Mevsimine uygun çeşit çeşit meyvelerle yapılmış el yapımı çikolatalar, özel yapım çayları ile doğallıktan yana bu güzel mekanı Kuzguncuk’ta gidilecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:56, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0533 160 69 48

çikolatacı aziz bey kuzguncuk

4) İsmet Baba Restaurant

Boğaz’ın muhteşem manzarasını izlerken, keyifle balığınızı ve mezelerinizi yiyebileceğiniz İsmet Baba Restaurant, Anadolu yakasının hatta İstanbul’un en iyi balık restaurantları arasında gösterilir. Nazım Hikmet, Can Yücel gibi birçok şairin, yazarın uğrak noktası olan bu güzel restoranın her metrekaresinde yaşanmışlıklar var. İsmet Baba’ya gittiğinizde leziz balık çeşitlerini, böreklerini, mezelerini özellikle soslu patlıcan ve pilakisini denemenizi öneririz.

Adres: Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd No:1, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 341 33 75

ismet baba restaurant kuzguncuk

5) Kuzguncuk Balıkçısı

Kuzguncuk Balıkçısı, bir döneme damga vuran efsanevi dizi Perihan Abla Sokağı’nda yer alır. Dikkat çekici tasarımıyla Kuzguncuk Balıkçısı diğer Kuzguncuk restoranları arasından hemen fark edilir. Kuzguncuk Balıkçısı sadece mekan tasarımıyla değil balıklarıyla da oldukça ünlü. Kiremitte balık, ekmek arası uskumru, somon, istavrit ve balık çorbası ise tadabileceğiniz en iyi lezzetler. Tamamlayıcı olarak Kuzguncuk Balıkçısı’nın en az balıkları kadar ünlü tahin helvasını da denemenizi öneririz.

Adres: Kuzguncuk, Perihan Abla Sk. No:3, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 341 01 44

kuzguncuk balıkçısı

6) Metet Közde Döner

“Döner her yerde yenmez” diyenlerdenseniz Metet Közde Döner’i mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Balıkesir Gönen’den gelen özel etlerin közde ağır ağır pişmesiyle yiyeceğiniz dönerden bambaşka bir zevk alabilirsiniz. Metet Közde Döner sadece döneriyle değil turşu ve salatalarıyla da oldukça meşhur. Bunun yanında tereyağlı iskenderi ve çeşit çeşit kebaplarını da denemeniz gerekenler listesine eklemeyi unutmayın.

Adres: Kuzguncuk Mh., İnci Çayırlı Sokak (Tufan Sk.) No:2, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 553 33 33

metet közde döner

7) Pita Kuzguncuk

Kuzguncuk kahvaltı ile oldukça meşhur bir semt. Cemal Süreya’nın “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı” sözüne katılanlar, Pita, sizin favoriniz olmaya aday. Günün her saati kahvaltı edebileceğiniz geniş kahvaltı menüsü seçenekleri mevcut. Aynı zamanda da anne eli değmiş gibi lezzetli ev yemeklerini de bulabilirsiniz.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. 41/A, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 532 32 15

kuzguncuk pita

8) Pulat Çiftliği

Pulat Çiftliği’nde organik ürünleri, leziz yemekleri ve yaşattığı doğal hayat atmosferi ile birlikte bir süre bambaşka bir yerdeymiş gibi hissedebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı üzere Pulat Çiftliği’nde yiyeceğiniz, içeceğiniz her ürün kendi çiftliklerinde yetişiyor. Doğal lezzetlerle dolu bir kahvaltı yapmak isteyenlere Pulat Çiftliği’ne gitmelerini öneririz.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:61, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0553 670 07 12

pulat çiftliği

9) Corvino Kuzguncuk

Corvino, pencerelerindeki çiçekleri, dış mekan tasarımıyla sizi İtalya sokaklarında hissettirebilir. Corvino, tasarımının yanı sıra menüsüyle de İtalyan esintilerine sahip bir işletme. Türk ve İtalyan mutfaklarının karma bir şekilde sergilendiği ve lezzeti damağınızda kalacak birçok yemeği denemenizi tavsiye ederiz.

Adres: Kuzguncuk, Bereketli Sk. 2A, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 492 54 00

corvino kuzguncuk

10) Sitare Kuzguncuk

Sitare; sallanan sandalyeleri, şöminesi ve ev rahatlığı sunan dekorasyonuyla keyif yapmayı sevenlerin favori mekanları arasında. Sitare’ye daha önce hiç gitmediyseniz bu rahatlık karşısında şaşkınlığa düşüp mest olabilirsiniz. Zengin serpme kahvaltısı, dürümleri, köfteleri, hamur işleriyle oldukça zengin bir menüye sahip.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:56, 34674 Üsküdar, İstanbul

İletişim: 0216 391 44 00

sitare kuzguncuk

11) Asude Çay Evi

Adı her ne kadar Asude Çay Evi olsa da bu mekan, bir zamanlar televizyon dünyasına damga vuran, Ekmek Teknesi’nin çekildiği yer. Asude Çay Evi, sırtınızı duvara yaslayıp Kuzguncuk’un kendine has ruhunu teneffüs edebileceğiniz nadide mekânlardan biri. Salaş hâli ve tavşan kanıçayı ile çayseverlerin favorisi.

Adres: Kuzguncuk, Perihan Abla Sk. No:9, 34674 Üsküdar, İstanbul

asude ekmek teknesi

12) Kafe Lâ Mekan

Rengarenk sandalyeleri, çiçekleri ve Kuzguncuk manzarasına karşı konumlanan masalarıyla ilk olarak ruhunuzu sonrasında da güzel lezzetleriyle midenizi besleyen bir mekan. Serpme kahvaltısıyla oldukça meşhur. Kahvaltı menüsünde yer alan zahter, turunç reçeli Antakya’dan özel olarak geliyor. Zeytinyağlı çeşitleri de oldukça sık sipariş ediliyor.

Adres: Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:35, 34674 Üsküdar, İstanbul

kafe la mekan kuzguncuk

Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi

1) Kuzguncuk Evleri

  • Kuzguncuk’un nostaljik atmosferinin oluşmasındaki en büyük sebeplerinden birisi de zamana meydan okuyan Kuzguncuk evleridir.
  • Cumbalı, rengarenk en fazla 2 ya da 3 katlı, süslü kapıları ve pencereleri olan bu evler, Kuzguncuk’a adım attığınız andan itibaren sizi bambaşka bir dünyada hissettirebilir.
  • Kuzguncuk’a gittiğiniz zaman bu evlerin en güzel örneklerini görebileceğiniz Simitçi Tahir Sokak’a uğramayı unutmayın.
kuzguncuk gezilecek yerler

2) Üryanizade Cami

  • Boğaz’a nazır, ahşap yapısıyla 1805 yılında günümüze kadar gelen Üryanizade Cami’yi ziyaret etmeyi unutmayın.
  • Gerek minaresiyle gerekse de ahşap yapısıyla oldukça dikkat çekici olan bu cami, sizi Osmanlı dönemine doğru bir yolculuğa çıkarabilir.
üryanizade camii

3) Cemil Molla Köşkü

  • 1885’te Cemil Molla tarafından yapılan köşk birçok ilke imza atarak tarihteki yerini almıştır.
  • Cemil Molla Köşkü, saray dışında ilk kez elektrik ve kalorifer kullanılan yer olma özelliği taşır.
  • Zamanın ötesinde olan bu tarihi yapıyı ziyaret etmenizi öneririz.
cemil molla köşkü

4) Kuzguncuk Bostanı

  • Kuzguncuk Bostanı, belediye tarafından yapılmış ve bakımını halkın ekip biçebileceği şirin mi şirin bostan.
  • İstanbul’un içinde bambaşka bir hava solumak ve köy hayatına yakın bir gün geçirmek isterseniz Kuzguncuk Bostanı’nı gidilecekler listenize eklemeyi unutmayın.
  • Zaman zaman çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan alanda dinlemek için oturma alanları bulunuyor. Geriye size doğa ve bolca yeşillikle günün keyfini çıkarmak kalıyor.
kuzguncuk bostanı

5) Sinagog ve Kiliseler

  • Kuzguncuk gezilecek yerler listemize eklemeniz gereken en önemli yapılar: Kuzguncuk Bet Yaakov Sinagogu, Kuzguncuk Haigos Panteleimon Kilisesi ve Kuzguncuk Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi’dir.
kuzguncuk sinagog

6) Abdülmecit Efendi Köşkü

  • Son yıllarda birçok sergiye ev sahipliği yapan Abdülmecit Efendi Köşkü, tarihi yapısı ile Kuzguncuk’ta gezilmesi gereken yerlerin arasında yerini alıyor.
  • Abdülmecit Efendi Köşkü Kuzguncuk’un en üst tarafında konumlandığı için İstanbul’a kuşbakışı bakabilir ve nefis boğaz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Peki, Kuzguncuk Nerede – Nasıl Gidilir?

  • Kuzguncuk, Üsküdar’a bağlı olan bir mahalledir. İstanbul Boğazı’na kıyısı olan bu güzel mahalleye Üsküdar sahil kıyısından yaklaşık 3 km, 15-20 dakikada yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Gezi Rehberi ve Nerede Ne Yenir? kategorilerini ziyaret edebilirsiniz.

Karaköy Kafeleri – Orijinal ve Nezih! En İyi 10 Mekan Tavsiyesi

Yeldeğirmeni Mekanları – Sizi Mutlu Edecek En Gözde 10 Adres

Samatya Restoranları – Tarihin İzini Takip Edebileceğiniz 10 Mekan

Kadıköy’de Ne Yenir? Kadıköy’e Gitme Planı Yaptıracak 10 Süper Mekan

Üsküdar’da Nerede Ne Yenir? Çok Hoşunuza Gidecek 10 Meşhur Mekan

Kuzguncuk,İstanbul’un koca çınarlı yolların arasından Boğaz’ın mavi sularına uzanan, yalılarıyla, ahşap evleriyle, huzur dolu semti. Uzun zamandır gitmeyi düşünüyorduk havaların da güzelleşmesiyle düştük yollara. Kuzguncuk Gezilecek Yerleryazımızda bulabilirsiniz.

Kuzguncuk’da nerelere gidilir, ne yenir neler yapılır bir de bizim gözümüzden görün. Hadi bakalım yolculuk başlıyor. Kuzguncuk bizi bekliyor.

Kuzguncuk Evleri

 

Yazımızda Neler Var?

Kuzguncuk’un Kısa Tarihçesi

Kuzguncuk’un eski adının “Hrisokeramos” olduğu ve “Altın Kiremit” anlamına gelen bu adın yerleşmeye, II. İustinos(hd 565-578) tarafından yaptırılmış olan,çatısı altın yaldızlı kiremitlerle kaplı bir kiliseden geldiği yazılmakta. Kuzguncuk adının kökeniyle ilgili görüşlerden biri, eskiden “Kosinitza” adıyla anılan semtin, bu adının bozularak “Kuzguncuk” olduğu şeklinde. Evliya Çelebiye göre ise bu ad, II. Mehmed (Fatih) zamanında (1451-1481)buraya yerleşmiş “Kuzgun Baba” adlı bir veliden kaynaklanmıştır.

İstanbul’un Asya kesimindeki ilk Musevi yerleşim bölgesi Kuzguncuk’tur. Musevilerin buraya geliş tarihleri bilinmemekle birlikte, 17. yüzyıl kaynaklarında Kuzguncuk’un bir Musevi köyü olarak anıldığı görülmektedir.

Kuzguncuk’un Avrupa Musevileri tarafından “Kutsal topraklara varmadan önceki son durak” olarak kabul edildiği ve herhangi bir nedenle vaat edilmiş topraklara gidemeyenlerin hiç değilse Kuzguncuk’a yerleşip orada ölmeyi ve gömülmeyi vasiyet ettikleri bilinir. Bu nedenle de, yerleşmede geniş bir Musevi mezarlığı olduğu 17. yüzyıldan itibaren sık sık vurgulanır. Bu tarihlerde Kuzguncuk’ta Museviler dışında Rumların da oturdukları bilinmektedir. Ermeniler ise,buraya 18. yüzyıldan itibaren yerleşmeye başlarlar ve 19. yüzyılda Kuzguncuk’ta oldukça büyük bir grup oluştururlar.

Son dönemlerde Kuzguncuk, İstanbulluların tercih ettikleri bir semt haline gelmiş ve eski evlerin restorasyonu hızlanmıştır. Kuzguncuk, yine de İstanbul’un,geleneksel Boğaziçi köylerinin özelliklerini bir ölçüde taşımayı sürdüren yerleşmelerinden biridir.

Kuzguncuk Gezilecek Yerler

Kuzguncuk’a geldiğiniz zaman yaşı 40’ın üstündekilerin iyi anımsayacağı ve çocukluğunu hatırlatan bir ortamın içinde buluyorsunuz. Hani firınından sıcak ekmek aldığın, bakkalı, manavı, kasabıyla, herkesin birbirine selam verdiği, sokaklarında bağıra çağıra koşup oynadığın ve şuan sadece geçmişinde hoş bir tebessüm olarak kalan mahalle kavramının günümüzde yaşayan hali Kuzguncuk.

Sizi iskelenin hemen karşısında İcadiye Caddesi karşılamakta. Bu cadde üzerinde sağlı sollu büyük çınar ağaçlarının gölgesinde uzanan Kuzguncuk Evleri ve bunların önünde bulunan kafeler yer almakta. Bu haliyle bir Avrupa şehrini andırmakta. Belki eski mahalle görünümünden uzaklaşmış olsa da yine de farklı bir atmosferde olduğunuzun hissiyatına anında kapılıyorsunuz.

Kuzguncuk’da elinizden fotoğraf makinanızı eksik etmemelisiniz. Her bir sokağında cumbalı Osmanlı ve Ermeni mimari örneklerinin sunulduğu evler başınızı döndürecektir. Bu esnada bol bol fotoğraf çekmelisiniz. Boğaz’ın güzelliği eşliğinde uzun sahil yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Kuzguncuk Evleri

Ayrıca kendinizde biraz güç bulabilirseniz Kuzguncuk’un kuzeyinde kalan Nakkaştepe‘den tüm Boğaz’ı kucaklayan enfes manzarayı izlemelisiniz. Nakkaştepe’de ziyaretçiler için kafe ve restaurantlar bulunmakta.

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ve Kuzguncuk Cami

Kuzguncuk’da Ezan Sesinin Çan Sesine karıştığı, tüm etnik kökenlerin birlikte kardeşçe yaşadığı ender yerlerden biridir.

Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi ve Kuzguncuk Cami

İstanbul’un kubbesi dışarıdan görünen tek Ermeni ibadethanesi olan Surp Krikor Lusavoriç Kilisesi, 1835’te saray mimarı Ohannes Amira Serveryan tarafından, Padişah Abdülaziz’in desteğiyle inşa edildi. Kuzguncuk Camii’yse, semtteki Müslümanların artık fiilen azınlık olmadığı 1952’de, papazın izniyle kilisenin bahçesine yapıldı. Rivayete göre papaz, caminin inşaatında da maddi yardımda bulundu. İki dinin ibadethaneleri birbirine öyle yakın ki, tepeden bakıldığında aynı yükseklikteki kubbelerden hangisinin hangisine ait olduğunu ayırt etmek zorlaşıyor.

Bet Yaakov Sinagogu

Bet Yaakov Sinagogu,  Kuzguncuk’daki iki Sinagogdan biridir. Avrupa Musevileri tarafından “Kutsal Topraklara varmadan önceki son durak” olarak kabul edilir. Ve Musevi inancında herhangi bir nedenle vaat edilmiş olan topraklara gidemeyenlerin hiç değilse bir kere dahi olsa burayı görmeyi veya Kuzguncuk’a yerleşip orada gömülmeyi vasiyet ettikleri bilinir. Bu nedenle yerleşimde geniş bir Musevi Mezarlığı bulunuyor.

Bet Yaakov Sinagogu

İstanbul’daki önemli Yahudi yerleşim yeri olan Kuzguncuk’un, bütün din mensuplarının saygı ve sevgi bağlarıyla bir arada yaşadığı, komşuluk ve dostluk ilişkilerinin mükemmel olduğu, bu dünyadan bir parça olmaktan daha çok, cennetten bir parça olarak görüldüğü, burada yaşamış olanların ve ziyaret etmiş kişilerin ortak görüşüdür

Sinagogun resmi sitesinde geçen şu ifadeler ne kadar da manidar: “Asırlar boyunca Yahudi, Müslüman, Rum ve Ermenilerin bir arada yaşadığı, havası, suyu, ağaçların gölgeleri, kapı önleri ve deniz kenarında yapılan muhabbetleri, iklimi güzel bir yerleşim birimi olarak bilinirmiş Kuzguncuk…”

Nail Kitapevi & Cafe

Nail Kitapevi & Cafe

Zamanında Can Yücel, Rıfat Ilgaz, Oktay Rıfat gibi bir çok şair ve yazara evsahipliği yapmış olan Kuzguncuk aynı zamanda bir kültür yuvası.

Bu sakin semtin en güzel noktalarından birinde 19.yy’dan kalma bir binada hem kahvenizi içip hem de kitap okumak istemez misiniz ? O zaman Kuzguncuk’a gidip de Nail Kitapevi & Cafe‘ye uğramadan geri dönmeyin.

Adresi   : Kuzguncuk, İcadiye Cd. No:32, 34674 Üsküdar/İstanbul
Telefon : (0216) 391 10 70
Instagram : @nail_kitapevi adresinden takip edebilirsiniz.

Nail Kitapevi & Cafe haftanın hergünü 09 – 19 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kuzguncuk Bostanı

Kuzguncuk Bostanı

İcadiye Caddesinden ilerleyince sol tarafta bugünkü adıyla Kuzguncuk Bostan‘ı eski bilinen adıyla İlya’nın Bostan‘ı bulunmakta.

16 bin 445 metrekarelik yeşil alana sahip bu bostanda yürüyüş parkurları, yaz geceleri film ve etkinlikler düzenlenen yeşil anfi ve parsel parsel kiralanarak ekim yapılan bostanı bulunmakta.

Bostanda ekim yapabilmek için Kuzguncuk’da ikamet ediyor olmak gerekiyor.

Kuzguncuk Yeme – İçme Mekanları

Kuzguncuk’da günün her saati her zevke uygun şehrin gürültüsünden uzak yemek yiyip içeceğiniz bir çok alternatifli mekanlar bulabilirsiniz. Bunlardan bir kaçını sizin için derledik;

Masum Mutfak

Kuzguncuk’a gidip Vejetaryen ve organik bir kahvaltı yapmak isterseniz kesinlikle Masum Mutfak‘a uğramalısınız. Tüm ürünler kendi üretimleri.

Adres : İcadiye Cad. No:21 Üsküdar, İstanbul

Telefon : 0216 201 14 81

Çınaraltı Kafe

Kahvaltı yapmak isterseniz ikinci adresiniz Çınaraltı Kafe olmalı. Boğazın dibinde deniz manzarası eşliğinde kahvaltı yapmak pahabiçilmez.

Adres : Kuzguncuk, Kuzguncuk Çarşı Cd 3/A, 34672 Üsküdar/İstanbul

Telefon :(0216) 310 40 03

Çikolatacı Aziz Bey

Kendinizi mutlu hissetmek için bazen bir parça çikolata gibisi yoktur. Sizde benim gibi çikolata seviyorsanız Çikolatacı Aziz Bey vazgeçilmezlerinizden olacaktır. Çoğu kendi ürünleri olan bu dükkanda çikolata konusunda geniş seçenekler sizi bekliyor.

Ancak Narlı Çikolatasını muhakkak tatmalısınız. Efsane bir lezzet.

Adres : Kuzguncuk, İcadiye Cad, no:56/A, Üsküdar/ İstanbul

Telefon: 0541 712 10 25

Ekmek Teknesi (Asude)

Kuzguncuk denince Ekmek Teknesi’ni anmadan geçemeyiz. Bu dizinin çekildiği mekanda hem geçmişe gidip o yılları yaşarken hem de leziz yemeklerin tadını çıkarma fırsatı bulabilirsiniz.

Ufak ama şirin bir mekan. Ancak kesinlikle Közlenmiş Patlıcanlı Kavurmalı Pidesini tatmalısınız.

Adres : Kuzguncuk, Perihan Abla Sk. No:4, 34674 Üsküdar/İstanbul

Telefon : (0216) 334 44 14

Ekmek Teknesi mekanı ile ilgili yazımızı mutlaka okumalısınız.

Bizim önerdiğimiz mekanların haricinde sizin de gidip beğendiğiniz mekanlar varsa yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kuzguncuk’a geleceksiniz hafta ortasını tercih edin. Haftasonu aşırı kalabalık olmakta.

Kuzguncuk Gezi Videomuz

Kuzguncuk’a ulaşmanız için öncelikle Üsküdar’a gidebileceğiniz güzergahları tercih etmelisiniz. Üsküdar sahilinden bu tarihi semte olan uzaklık yaklaşık 3 km’dir. Üsküdar sahiline ulaştıktan sonra isterseniz muhteşem boğaz havası eşliğinde buraya 15 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi minibüsle 3 dakikada da ulaşım sağlayabilirsiniz. Öncelikle Üsküdar’a gelecekler için tavsiyemiz biraz vakit harcayarak Kuzguncuk’a yürümeleri olacaktır.

Anadolu yakasında oturanlar Üsküdar’a Kadıköy’den Marmaray ile bir durak yolculukla ulaşabilir ya da yine buradan kalkan otobüs-dolmuşları tercih edebilirler.  Ayrıca Beykoz’dan 15 numaralı otobüs hatlarıyla da direkt ulaşım sağlanabilmektedir.

Avrupa yakasında oturanlar “Yenikapı-Sirkeci” Marmaray hattından kolayca Üsküdar sahile ulaşım sağlayabilirler. Metrobüsü tercih edeceklerin Boğaziçi durağında inip Üsküdar’a giden otobüslere binmeleri gerekiyor. Boğaziçi durağından Üsküdar arasında ise iki durak bulunmaktadır.

 

Post Views:2.603

istanbulistanbuldaykenkuzguncukkuzguncuk gezi rehberi

Kuzguncuk’ta Gezilecek Yerler (Detaylı Liste)

Kuzguncuk, birçok film ve dizinin çekim yeri olan güzide semtlerden birisidir. Tarihi bir dokuya sahip olan ve bu dokuyu her zaman koruyan Kuzguncuk semtinde İstanbul’un farklı bir yanını keşfedebilirsiniz. Şehrin trafiğinden, kalabalığından ve betonarme mimari yapısından sıkılanlar için Kuzguncuk, tarihi yolculuğa çıkılabilecek nadide bir semttir. Buraya geldiğinizde mutlaka gezilmesi gereken yerlerin listesi için ise sizi şöyle alalım.

Kuzguncuk’ta Gezilecek Yerler Listesi

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yer alan Kuzguncuk, tarihi ve kültürel dokusunu koruyan semtlerden biridir. Kuzguncuk Mahallesi, İstanbul’un Asya kesimindeki ilk Musevi yerleşim bölgesi olarak bilinir. Semtte yer alan tarihi yapılar arasında Fethi Ahmet Paşa’nın çatısı altın yaldızlı kiremitlerle kaplı evi, İsmet Baba Türbesi ve Kuzguncuk Sahili yer alır.

Kuzguncuk’un adı, buraya yerleşmiş Kuzgun Baba adlı bir veliden gelir. Semt, Avrupa Musevileri tarafından kutsal topraklara varmadan önceki son durak olarak kabul edilir. Kuzguncuk, İstanbul’un en keyifli ve saklı semtlerinden biridir ve Kuzguncuk gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken bir yerdir.

1- Kuzguncuk Evleri

Bir mahalleye veya sokağa esenlik kazandıran şey, evlerdir. Sokağın ve şehrin ruhu mesabesindeki evlerin mimari yapılarının insan odaklı inşa edilmesi, yaşanılabilecek bir kentin de oluşması anlamına geliyor. Her ne kadar betonarme yapılar buna izin vermese de, Kuzguncuk için bunu söylemek mümkün değildir. Rengarenk ahşap evler ve sokaklar, harika bir sokak kültürü yaşatıyor. Dinlenmek, eskiyi yaşamak ve dar sokaklar arasında kaybolmak için Kuzguncuk harika bir gezi noktasıdır.

2- Perihan Abla Sokağı

Meşhur Perihan Abla dizisinin çekildiği sokağın ismi de Perihan abla olarak değiştirildi. Diziyi hatırlayanların ve severek izleyenlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken bir sokaktır. Rengarenk evler, işyerleri ve sokaklar arasında dolaşırken diziden harta gelen sahneleri de yaşayabilirsiniz.

3- İcadiye Caddesi

Bu cadde de gezilmesi gereken yerler arasındadır. Ekmek Teknesi dizisinin çekildiği yerdir. Meşhur dizinin kahvehanesi ve ekmek fırını burada yer alıyor. Kahve duruyor ancak ekmek fırını, şimdilerde lokanta olarak kullanılıyor. Yine de sokağın her karışında ekmek teknesini hatırlatacak birçok ipucu yer alıyor. Diziyi severlerin nostalji yaşamak adına bu caddeyi mutlaka ziyaret etmeleri gerekiyor.

4- Üryanizade Camii

Kuzguncuk’ta yer alan en ilgi çekici camidir. Caminin ilgi çekmesinin sebebi, alışılagelmiş cami mimarisinin dışında bir yapıya sahip olmasıdır. Köşke benzeyen caminin minaresi de oldukça kısadır. Boğaz manzaralı cami, Osmanlı zamanında Ahmet Esad Paşa tarafından yaptırıldı.

5- Cemil Molla Köşkü

Cemil Molla Efendi tarafından inşa edilen köşkün ehemmiyeti, saray dışında ilk kez elektrik ve kalorifer sisteminin kullanıldığı köşk unvanına sahip olmasıdır. Bununla beraber köşkün mimari yapısı da görülmeye değerdir. Mimari hassasiyetleri olanlar ve tarihi yapıları gezmek isteyenler, köşkü ziyaret edebilir.

6- Ahmet Paşa Yalısı

Tam olarak inşa tarihi bilinmese de, tipik Osmanlı mimarisini andıran yapı oldukça görkemlidir. 16 odaya sahip yalı, selamlık ve haremlik olarak inşa edilmiştir. Çıkan bir yangın sonucunda haremlik bölümü yanmıştır. Ancak selamlık tarafı, bakımlı ve ziyarete açıktır.

7- Kuzguncuk Bostanı

Belediye tarafından yapılan bir parktır. Ancak parkın dokusu ve mimari yapısı, Kuzguncuk kentinin tarihi dokusuna oldukça uygundur. Çocukların eğlenip, oyun oynayabilecekleri alanlara sahip olan bostanda yetişkinler için de çeşitli dinlenme alanları, yürüme ve koşma parkurları yer alıyor.

8- İbadethaneler

Kuzguncuk, Osmanlı’nın ve günümüzün önemli yerleşim alanlarından birisidir. Bu semtte, farklı dinlere mensup kişilerin yaşayışları Osmanlı’dan günümüze değin devam ediyor. Cami, kilise ve sinagog gibi ibadethanelerin sayısının fazla olduğu kentlerden birisidir. İlgi duyanlar için tarihi kilise ve sinagoglar ziyaret edilebilir.

Kuzguncuk’ta Ne Yenir?

Üsküdar’ın önemli semti Kuzguncuk, eşsiz mekanlarıyla misafirlerini ağırlıyor. Bu anlamda, renkli ve egzotik mekanlar arasında yer alan La Kuzguncuk’ta çay ve simitle ufak bir kahvaltı yapılabilir. Mekanın büyüsü ve mükemmelliği içerisinde kaybolabilirsiniz. Ayrıca Botanik Kuzguncuk kafe de, oldukça farklı dekorasyonuyla İstanbul’un en farklı kafelerinden biri olmaya adaydır. Burada da, çeşitli tatlılar ve bir çay molası verilebilir.

Kuzguncuk’a Nasıl Gidilir?

Avrupa yakasından gelenler için Beşiktaş üzerinden vapurla Üsküdar, oradan da 15 veya 15Y ile Kuzguncuk’a gidilebilir. Havanın iyi olması halinde Üsküdar sahilden otobüse binmeden de Kuzguncuk’a kadar yürünebilir. Alternatif olarak; Eminönü’nden Marmaray ile de Üsküdar’a gelinebilir. Üsküdar’dan yine otobüs veya tercihe göre yürüyerek Kuzguncuk’a varılabilir.

Ve son olarak İstanbul Kuzguncuk dışında İstanbul’da gezilecek yerler‘in tam listesine göz atmak isterseniz sizi şöyle alalım. Birbirinden güzel yerleri sizler için sıraladık.

Kuzguncuk Gezilecek Yerler - Kuzguncuk’ta Gezilecek Sokaklar, Fotoğraf Çekilecek Yerler ve Tarihi Turistik Mekanlar

Kuzguncuk gezilecek yerler, muhteşem manzaralardan oluşan alanlar ve yapılardır. Kuzguncuk nerede araştırmasından sonra Kuzguncuk'a nasıl gidilir araştırması ile bu semte kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Kuzguncuk'ta gezilecek yerler listesinin başında Kuzguncuk renkli evler yer alır. Kuzguncuk renkli evler hangi sokakta, yazımızda sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Kuzguncuk'a ne zaman gitmeli sorusunun cevabı yazımızın devamında.

Kuzguncuk Nerede?


Kuzguncuk, İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı olan şirin bir semttir. Farklı yapısı ve mimarisi ile dikkat çeken Kuzguncuk'u her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret eder. İstanbul'un merkezi konumunda olan Kuzguncuk semtine çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Trafik sorunu nedeniyle kendi özel aracınızı kullanmak istemezseniz metro ya da marmaray güzergahını takip ederek Kuzguncuk'a gidebilirsiniz.

Kuzguncuk'ta Gezilecek Yerler


Kuzguncuk'ta çok sayıda gezilecek yer vardır. Bu semte gittiğinizde gezip görmeniz gereken yerleri alt başlıklarımızda bulabilirsiniz.

Kuzguncuk Sahili
Kuzguncuk'taki gezi listenizin başına Kuzguncuk Sahili'ni almanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede hem deniz havası alabilir hem de Kuzguncuk'un gizli güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Kuzguncuk Sokakları
Kuzguncuk sokaklarında dolaşırken renkli evler dikkatinizi çekecektir. Tarihi renkli evleri görmek istiyorsanız İcadiye Caddesi'ni dolaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Cemil Molla Köşkü
Göz alıcı bir görünüme sahip olan bu köşk, görenleri kendine hayran bırakır. 1885 yılında Osmanlı Devlet Adamı Cemil Molla tarafından yapılmış olan bu yapı, dönemin mimarisinin en güzel örneklerinden biridir.

Marko Paşa Köşkü
Padişah Abdülaziz'in doktoru olan Marko Paşa'ya ait bu köşk de görsel zenginliği ile dikkat çeker. Babanakkaş Sokak'ta bulunan bu köşkün önünde güzel fotoğraf pozları yakalayabilirsiniz.

Ahmet Fethi Paşa Yalısı
Boğazın ihtişamlı yalılarından biri olan Ahmet Fethi Paşa yalısı da Kuzguncuk'ta görmeniz gereken bir yerdir. Osmanlı Devlet Adamı Ahmet Fethi Paşa tarafından yaptırılmış olan bu yalı, günümüzün paha biçilemez yapılarından biridir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir