online check in yaptırdıktan sonra / Check-in - Corendon Airlines

Online Check In Yaptırdıktan Sonra

online check in yaptırdıktan sonra


Online satın alma sonrasında “ işleminiz başarıyla gerçekleşti” yazan ve biletinizin detaylarının yer aldığı bir pencere açılır. Dilerseniz bu görüntünün ekran resmini alıp saklayabilir ve çıktısını alıp yanınızda bulundurabilirsiniz.

Online check-in yaptım bilet almaya gerek var mı?

Online check-in yapmadan önce biletinizi almış olmanız gerekiyor. Online check-in hizmeti uçuşunuza 24 veya 72 saat kala başlıyor ve son 45 veya 60 dakikaya kadar yapılabiliyor.

Elektronik bilet aldıktan sonra ne yapılır?

Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.

Uçak biletini yazdırmaya gerek var mı?

Hayır, e-biletinizin çıktısını yanınızda taşımak zorunda değilsiniz. Bilet numarası, rezervasyon kodu (PNR) ve kimliğinizle kontuarda işlem yapabilirsiniz.

Elektronik bilet nasıl kullanılır?

Yolcular araca bindikleri esnada akıllı telefonlarına indirdikleri ya da ekran görüntüsünü aldıkları QR kodlu e-biletlerini geçiş için kullanabilirler. E-biletler kaybolmalarının imkansız olduğu özel veri tabanlarında muhafaza edilirler.

Elektronik bilet aldıktan sonra ne yapılır?

Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.

Online check-in sonrasında havalimanında yapmanız gerekenler nelerdir?

Uçak Landing Bagajı olan yolcuların dış hat uçuşlarında 45 dakika, iç hat uçuşlarında ise 30 dakika kala bagaj teslim işlemlerini tamamlanmış olması gerekir. Bagajsız yolcular, biniş kartının çıktısını internetten alarak güvenlik kontrolünden geçtikten sonra doğrudan uçağa binebilirler.

Check-in koltuk seçimi ücretli mi?

Koltuk Seçimi olanağı, yolcuya otomatik atanan koltuğu tercih etmemesi durumunda ücretli şekilde yapılabilir. Yolcu, koltuk seçimini uçuşa 6 saat kalana kadar yapabilir.

İnternetten alınan biletle uçağa nasıl binilir?

İnternet üzerinden alacağınız bilet için cep telefonunuza gelen mesaj ve nüfus cüzdanınız ile havalimanına gitmeniz ve ardından ilgili havayolunun ofisine uğrayarak check-in yaptırmanız yeterli olacaktır. Bu esnada elinizde herhangi bir bilet olmasına gerek yoktur.

PDF bilet Nasıl Kullanılır?

PDF biletinizi kullanacaksanız, link üzerinden PDF biletinizi indirip her bir biletin çıktısını alabileceğiniz gibi, biletinizi çıktı almadan akıllı telefon üzerinden göstererek de etkinliğe giriş yapabilirsiniz.

İnternetten bilet almak güvenli mi?

Marka olmuş otobüs firmalarına ait web sitelerinden alınan tüm biletler, Visa ve MasterCard&#;ın geliştirdiği güvenli internet alışverişi sistemi ile olası sahtekarlıklara karşı önlem altına almıştır.

Online check-in olmazsa ne olur?

Online check-in yaptım biniş kartı nasıl alınır?

Online check-in yaptıktan sonra biniş kartı bilgileriniz e-mail adresinize yollanır. Bu biniş kartının çıktısını alabileceğiniz gibi mobil biniş barkodu kullanarak da uçağa girişinizi yapabilirsiniz.

Uçak biniş kartı ne zaman alınır?

İç hatlarda uçuşunuzun kalkış saatinden en az 45 dakika ve dış hatlarda 60 dakika önce biniş kartlarınızı almış ve bagaj işlemlerinizi tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Internetten açık bilet nasıl kullanılır?

Açığa alınan biletiniz iptal edilmediği için tekrar biletinizi kullanmak istediğiniz herhangi bir para ödemesi yapmanıza da gerek kalmayacaktıfunduszeue.infot etmek istediğiniz tarih ve saati belirlediğinizde bilet aldığınız acentayı veya otobüs firmasını arayıp,seyahat bilgilerini firmayla paylaşmanız yeterli olacaktır.

Elektronik bilet e fatura yerine geçer mi?

funduszeue.info&#;dan uçak bileti aldıktan sonra size gönderdiğimiz e-postada yer alan elektronik uçak bileti fatura yerine geçer.

E-bilet numarası nerede yazar?

Bilet numarası bilet üzerinde nerede bulunuyor? Bilet numarası, bilet üzerinde en alt satırın ortasında, havayolu seri numarasının yanında yer alır. Bilet numarası 13 rakamdan oluşur ve Türk Hava Yolları&#;na ait bilet numaraları ile başlar.

Check-in yapilan bilet aciga alinir mi?

Check-in yaptıktan sonra biletinizi açığa aldırmak isterseniz biletinizdeki check-in işleminin kaldırılmasını talep ederek hava yolunun belirlediği bilet kurallarına uygun olması durumunda açığa alabilirsiniz.

Online check-in kaç saat önce başlar?

Online check-in işlemleri, uçağınızın kalkış saatinden 24 saat önce başlar ve kalkış saatine 90 dakika kala sona erer.

Online bilet nasil olur?

Biletinizi funduszeue.info üzerinden satın aldıktan sonra, bilet bilgileriniz tarafınıza e-mail ve SMS ile gönderilmiş olacaktır. Biletinizi bastırmanıza gerek olmadan yalnızca kimliğinizi göstererek seyahatinizi rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yazdırılan biletlerde iptal işlemi gerçekleştirilmemektedir.

Online check-in kaç saat önce yapılmalı?

Online check-in işlemleri; kullanmış olduğunuz havayolu firmasına göre değişiklik göstermektedir. Genel olarak online check-in işlem süreleri, ortalama uçuşa 24 saat kala başlayıp iç hatlar uçuşu için son 1 saat kala, dış hatlar uçuşu için uçuşa 3 saat kala sona ermektedir.

Elektronik bilet aldıktan sonra ne yapılır?

Online uçak biletinizi satın aldıktan sonra bilgisayarınıza indirebileceğiniz belgeyi yazıcıya göndererek çıktısını alabilirsiniz. E-bilet belgenizi, e-posta hesabınıza yollanan postada da bulabilirsiniz.

Online check-in yaptıktan sonra bagaj nasıl verilir?

Online check-in yaptıysam ve teslim edeceğim bagajım varsa ne yapmalıyım? Online check-in işlemleri sırasında yolcularımıza bagaj bilgisi sorulmadığından, bagajınızı teslim etmek için havalimanlarındaki “Bagaj Teslim” ya da “Online Check-in” bankolarına başvurabilirsiniz.

Uçağa nasıl binilir adım adım?

Uçuş saati yaklaştıkça uçağa biniş kapıları önünde sıra olabilir. Biniş kapılarının önünde kimlik ve biniş kartı kontrolü yapılır. Uçağa biniş kartınızı ve kimliğinizi hazırlamak size zaman kazandırır. Görevli personeller kimlik ve biniş kartı kontrollerini sağladıktan sonra uçağa binebilirsiniz.

Biniş kartı ne zaman oluşturulur?

Uçak biniş kartları mobil olarak alınabiliyor. Check-in işleminizi online olarak yaptıktan sonra mobil biniş kartınızı kolayca oluşturabilirsiniz. Mail adresinize gönderebileceğiniz mobil biniş kartınızı telefonunuza indirerek görevlilere gösterebilirsiniz.

Uçağa binerken ne yapılır?

En az 30 dakika öncesinde biniş kapısında bulunmak gerekmektedir. &#; Havalimanı personeli taşıma talimatlarına uygun olunduğuna emin olmak için bagaj kontrolü yapmaktadır. &#; Uçağa binerken biniş kartı ve kimlik hazır bulundurulmalıdır. &#; Personel kimlik ve biniş kartı kontrol ettikten sonra uçağa binilebilir.

Kategoriler Yap

&#;&#;

&#;

Check-In


Android cihazımda SMS linki ile gelen barkod a&#;ılmıyor, ne yapmalıyım?

Android işletim sistemini kullanan telefonunuza gönderilen SMS’teki linke tıkladığınızda açılan yönlendirmede “Bağlantıyı Aç”ı seçin. Ardından size sunulan “Birlikte Aç” seçenekleri arasından varsayılan olarak işaretlediğiniz tarayıcıyı seçin.

Barkodu Pegasus mobil uygulamasında açmak istediğiniz takdirde, uygulama ana sayfasına yönlendirilirsiniz. Daha kolay ve hızlı birşekilde barkodunuza ulaşmak için lütfen yukarıda önerilen yolu izleyiniz.

Online check-in nedir? Ne işe yarar?

Check-in işlemi havaalanında bagaj verme ve bilet kontrol işleminden geçme olayıdır. Misafirlerimiz havaalanına gitmeden önce funduszeue.info'dan Check-in sekmesinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad- soyadınızı girerek işleminizi yapabilirsiniz. Havaalanlarında size ayrılmış online check-in kontuarlarında işleminizi daha hızlı yapabilirsiniz. Bagajı olmayan misafirlerimiz ise online check-in işleminden sonra biniş kartını e-posta yolu ile veya cep telefonunuza mesaj olarak gönderebilir ve biniş kartınız ile güvenlik şeridini geçerek uçağınızın kalkış yapacağı kapı numarasına geçiş yapabilirsiniz.

Nasıl online check-in yapabilirim?

Online check-in işlemlerinizi funduszeue.info'da yer alan Check-in sekmesinden Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad- soyadınızı girerek yapabilirsiniz. Ayrıca check-in işleminizi mobil cihazlar üzerinden mobil uygulamalarımız ve mobil web sitemiz üzerinden de yapabilirsiniz.

Online check-in işlemini ne zaman yapabilirim?

Web sitemiz, Çağrı Merkezimiz, acentelerimiz ve havalimanı satış ofislerimizden satın aldığınız biletlerinize en erken 2 gün öncesinden, en geç uçuşunuza iç hatlarda 45 dakika, dış hatlarda ise 60 dakika kalana kadar funduszeue.info veya mobil uygulamalar üzerinden check-in yapabilirsiniz.

Mobil Uygulamalar &#;zerinden check-in işlemini yapabilir miyim?

Misafirlerimiz Pegasus’un iPhone, Android ve iPad uygulamaları üzerinden check-in işlemi yapabilir.

Ana menüdeki check-in butonuna tıklayıp Rezervasyon (PNR) Numarası ve ad ve soyadları ile check-in işlemlerini tamamlayabilirler. Ayrıca cep telefonundan funduszeue.info mobil sitesine girerek mobil check-in yapabilirler.

Mobil cihazlar üzerinden check-in yapan misafirlerimize e-mail ya da SMS yoluyla (iPhone kullanıcıları wallet uygulamasını kullanarak) iletilen mobil biniş kartını (barkodu) S. Gökçen çıkışlı dış hat uçuşları ve yurt içindeki belirli havaalanlarında biniş kapılarına konulan akıllı mobil biniş kartı (barkod) okuyuculara mobil biniş kartlarınıı (barkodlarını) okutarak uçağa geçiş yapabilirler.

Mobil Biniş Kartı (Barkod) nedir? Ne işe yarar?

Mobil biniş kartı (barkod) Pegasus misafirlerine check-in yaptıkları durumda gönderilen biniş kartı yerine kullanılabilen QR (kare) kodudur. Mobil biniş kartı (barkodu) bulunan misafirlerimiz S.Gökçen çıkışlı dıs hat uçuşları ve yurt içindeki havaalanlarında biniş kapılarındaki akıllı cihazlara/mobil biniş kartı (barkod) okuyuculara barkodlarını okutarak uçaklarına binebilirler.

Mobil biniş kartı (barkod) hem web sitesi hem de mobil platformlardan yapılan check-in işlemlerinde temin edilebilir.

·         Web üzerinden funduszeue.info veya cep telefonlarından funduszeue.info mobil sitesi veya Pegasus’un i-Phone, Android ve i-Pad uygulamaları üzerinden check-in işlemine başlanır.

·         Check-in menüsüne tıklanır.

·         Rezervasyon Kodu (PNR), Ad ve Soyad bilgileri girilerek check-in'e uygun uçuşlar sorgulanır.

·         İlgili uçuş seçilerek, check-in işlemi, sayfadaki adımlar takip edilerek tamamlanır.

·         Check-in işlemi tamamlandıktan sonra Cep Telefonu ve E-posta bilgilerinin gireleceği sayfa gelir. Buraya bilgiler girilir ve onaylanır.

·         Verilen cep telefonu ve e-posta adresine uçuş bilgilerini ve mobil biniş kartı (barkod) linkini içeren mesaj (SMS ve/veya e-posta) gönderilir.

·         Gelen linke tıklandığında biniş kartı yerine kullanılabilecek olan mobil biniş kartı (barkod) açılır.

·         Bagajı olmayan misafirler bu mobil biniş kartını (barkodu) güvenlik geçişlerindeki görevlilere ve uçağa girmeden önce boarding işlemi yapan görevlilere göstererek hızlı ve kolayca geçiş sağlarlar.

Misafirlerimize, mobil biniş kartı (barkodu) ekranının görüntüsünü almalarını önermekteyiz. Internet bağlantısının olmaması halinde, alınan ekran görüntüsü üzerinden de mobil biniş kartı (barkodu çalışmaktadır.

Mobil Biniş Kartıma (Barkod) Tekrardan Nasıl Ulaşabilirim?

Mobil biniş kartınıza (barkodu) hem web sitesi hem de mobil uygulama üzerinden tekrardan ulaşabilirsiniz.

Web sitesi üzerinden mobil barkodunuza ulaşmak için,

- funduszeue.info adresine giriş yapın.

- “Online Check-In” butonuna tıklayın.

- Bilgilerinizi doldurarak giriş yapın.

- SMS ya da E-posta olarak mobil barkodunuzu gönderin.

Pegasus mobil uygulama üzerinden mobil barkoda ulaşmak için;

- Pegasus uygulamasını cep telefonunuza indirin.

- Ana ekranda yer alan “Mobil Biniş Kartlarım” menüsüne tıklayın.

- Bilgilerinizi doldurarak giriş yapın.

- SMS ya da E-posta olarak mobil barkodunuzu gönderin.

Check-in bedeli kuralları nelerdir?

Satın alınacak tüm biletlerden, biletleme esnasında Rezervasyon (PNR) Numarasındaki her bir yolcu ve her bir uçuş segmenti için yapılacak seyahatlerde iç hatlarda 15 TRY, KKTC uçuşlarında KKTC varışlı uçuşlar için 2 ABD Doları ve KKTC kalkışlı uçuşlar için 2 Avro, dış hatlarda 10 USD (veya karşılığı mahalli para birimi) dan başlayan check-in bedeli tahsil edilir. Bu bedel, ülkeler ve uçuş yapılacak hatlar bazında değişiklik gösterir.

Aynı uçuş numarası ile gerçekleşen transit uçuşlar için tek check-in bedeli, farklı uçuş numaraları ile gerçekleşen bağlantılı uçuşlarda, her bir uçuş numarası için ayrı ayrı check–in bedeli uygulanır.

Bağlantılı u&#;uşlarıma check-in yapabilir miyim?

Rezervasyon (PNR) Numarasındaki her bir uçuşa check-in yapılabilir. Her bir uçuşun biniş kartları ayrı ayrı basılabilmektedir. Bağlantılı uçuşu olan misafirlerimizin havaalanına gelmeden önce bağlantı noktasında zaman kaybetmemek için check-in yaptıkları bağlantılı uçuşların biniş kartlarını basmaları önerilir.

Pegasus Internet Sitesi kullanim deneyiminizi kisisellestirmek ve iyilestirmek için çerezler funduszeue.infotinizi varsayilan ayarlarla gerçeklestirerek 'Pegasus Gizlilik Politikasi' nda belirtilen sekilde çerezlerin kullanimini kabul etmis oluyorsunuz.

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışması ve performansının artırılması için gerekli çerezleri kullanıyoruz. Bunlara ek olarak tercihinize bağlı foksiyonel çerezler ile reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler kullanmaktayız. Fonksiyonel çerezler Pegasus İnternet Sitesindeki tercihlerinizin hatırlanmasını sağlar. Reklam ve üçüncü kişilere ait çerezler ise tarayıcınız üzerinden internet kullanımınıza bağlı reklam ve tanıtım içeriği sunmaktadıfunduszeue.infoe bağlı çerezlerin kullanımına aşağıdaki tercihler üzerinden izin verebilir veya bu yönde kullanımı engelleyebilirsiniz. Gerekli çerezleri internet tarayıcınızın ayarlar bölümünden etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Bu çerezleri devre dışı bıraktığınızda Pegasus İnternet Sitesinin bazı özelliklerinden faydalanamayacağınızı lütfen dikkate alınız. Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

Pegasus İnternet Sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi için gereklidir. Pegasus İnternet Sitesinin ziyaret edilebilmesini ve özelliklerinden faydalanılmasını bu çerezler sağlar. Oturum çerezleri, internet sitesinde sayfalar arasında bilgileri taşıyabilmek ve bilgileri tekrardan girmek zorunluluğunu ortadan kaldırmak için kullanılmaktadır.

Bu çerezler aracılığıyla, sayfaların ziyaret sıklığı, varsa ilgili hata iletileri, sayfalarda geçirilen zaman ve kullanıcının internet sitesini kullanma şekliyle ilgili bilgileri toplanır. Bu bilgiler aracılığıyla, Pegasus İnternet Sitesinin performansının arttırılması sağlanır.

Bu çerezler ile kullanıcının site içinde yapmış olduğu seçeneklerin (örneğin, seçilen şehir, uçuş tarihi) hatırlanması sağlanır ve böylelikle kullanıcıya kolaylık sağlanmış olur. Bu çerezler ile kullanıcılara gelişmiş internet özellikleri sağlanır.

Pegasus internet sitesinde bazı fonksiyonların kullanımı amacıyla üçüncü taraf tedarikçilerine ait çerezleri kullanılır (örneğin, uçuş noktaları ve promosyon sayfalarında yer alan sosyal medya paylaşım araçlarının oluşturduğu çerezler). Pegasus İnternet sitesinde reklam takibi yapan firmaların çerezleri de mevcuttur.

Detaylı bilgi için Pegasus Gizlilik Politikası – Çerezler (Cookies) ve Dijital Pazarlama Uygulamaları sayfasındaki bilgileri inceleyebilirsiniz.

ONAYLA VE KAPAT

Pegasus BolBol hesabınızı kullanmadan aldığınız u&#;uşları hesabınıza ekleyerek, bu u&#;uşlardan da puan kazanın.

Merhaba,

U&#;uş arama servisin şu an meşgul gibi g&#;z&#;k&#;yor. Dilersen sayfayı tekrar yenile veya aşağıdaki linkten alternatif u&#;uş arama sayfamızdan devam et.

Uçağımızda birçok elektronik cihazı kullanabilirsiniz ancak kesinlikle kullanmamanız gereken bazı cihazlar da bulunmaktadır. Burada elektronik cihazlar ve bunları ne zaman kullanabileceğinizi gösteren bir liste bulunmaktadır.

Neleri istediğiniz zaman kullanabilirsiniz:

  • Uçak içi eğlence sistemi dahil olmak üzere uçağın içinde yer alan tüm cihazlar
  • CD çalarlar ve dijital ses ya da MP3 çalarlar
  • Elektrikli saatiniz
  • Elektrikli tıraş makineleri – yalnızca banyolarda
  • İşitme yardımcı cihazları, kalp pilleri, hayat destek sistemleri ve elektronik sinir simülatörleri dahil olmak üzere, kişisel tıbbi cihazlar

Yalnızca uçak moduna alındığında istediğiniz zaman kullanabilecekleriniz:

(Cihazın uçak moduna alınması, Wi-Fi, GSM, GPRS/EDGE ve Bluetooth gibi tüm verici hizmetlerinin kapalı duruma getirilmiş olması anlamına gelmektedir.)

  • Cep telefonları
  • Örneğin iPad'ler ve Kindle'lar gibi tabletler
  • E-okuyucular
  • Nintendo DS gibi elektronik oyunlar
  • Bluetooth cihazlar

Kişisel cihazlar taksi, kalkış, yaklaşma ve iniş sırasında uçuş modunda olmalıdır.

Uçuş sırasında, genellikle kalkıştan birkaç dakika sonra, kabin personeli ne zaman uçak modunu kapatabileceğinizi ve cihazınızdaki verici hizmetleri kullanmaya başlayabileceğinizi söyleyecektir. 

Uçuşunuzun sonuna doğru iniş için ne zaman uçak modunu açacağınız bildireceklerdir. 

Yalnızca uçuş sırasında kullanabilecekleriniz:

  • Laptop bilgisayarlar
  • Dizüstü bilgisayarlar
  • Taşınabilir DVD oynatıcılar

Pistte ilerleme, kalkış, iniş ve alçalma sırasında bu elektronik cihazlarınızı başınızın üstündeki dolaplara ya da önünüzdeki koltuğun altına koymanız gerekmektedir. Kabin personeli bunları ne zaman kullanabileceğinizi belirtecektir. 

Uçuşlarımızda, neleri hiçbir zaman kullanamazsınız:

  • AM/FM radyolar
  • VHF tarayıcı alıcıları
  • Taşınabilir TV setleri
  • Uzaktan kumandalı oyuncaklar
  • El telsizleri, amatör telsizler, halk bandı (CB) radyolar, 49 Mhz vericiler gibi, iki yönlü aktarıcılar
  • GPS sistemleri

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası