hamilelikte salep faydaları / Gebelikte salep çikolatalı sütlü içecek | Kadınlar Kulübü - Kadın Sitesi

Hamilelikte Salep Faydaları

hamilelikte salep faydaları

Hamilelikte Hangi İçecekleri İçebiliriz?

Doğal ve sağlıklı beslenmenin öneminin arttığı bu günlerde bilhassa hamilelik döneminde beslenme özen gösterilmesi gereken bir konudur. Hamilelikte kullanılan bitkisel çaylar; bulantıyı azaltmak veya önlemek, ağrıları azaltmak, vücutta oluşan ödemi atmak ve emzirme dönemi süresince süt salgısını arttırmak için kullanılmaktadır. Bitki çayları masum gibi gözükse de yüksek dozlarda alındığında olumsuz etkiler oluşturabilmektedir.

Hamilelik dönemi süresince en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Ayrıca hamileler sıcak içecek olarak süt, sıcak çikolata, salep gibi süt içeren içecekleri tüketebilirler.

Kola, çay, yeşil çay ve kahve, kafein sebebiyle günlük kullanımı maksimum iki fincan veya bardak ile sınırlanmalıdır. bilhassa beyin hücrelerinin gelişimini engelleyen bir madde olan alkolden hamilelik dönemi boyuunca uzak durmak gerekir.

Hamilelik döneminde rahatlatıcı bitki çayları

Adaçayı Direnci arttırır, sinirleri yatıştırır, bulantıyı azaltır, hazmı düzenler, ödem atımını sağlar. adet adaçayı yaprağını demleme kabı içerisinde kapalı olarak 10 dk. bekletilerek hazırlanabilir ve gün zarfında 1 – 2 kupa içilebilir.

haber kaynağı: seafoodplus.info

Gebelik döneminde anne adaylarının dikkat etmeye çalıştıkları ilk ve en önemli şey, yeme içme alışkanlıklarıdır. Sağlıklı bir gebelik geçirmek isteyen kadınlar, hem kendi sağlıkları hem de vücutlarında büyüttükleri minik yavruları için tükettikleri besinlere çok dikkat etmek zorundalar. Tabi hamileliği getirmiş olduğu aşerme durumu da göz önüne alındığında bunu başarmanın çok da kolay olmadığının farkındayız. 

Peki hamilelikte asitli içecekler içilir mi, gebelik döneminde asitli içecekleri tüketmenin bebeğe bir zararı olur mu veya asitli ve şekerli gıdaları tüketmek hamilelik sürecinde kilo kontrolünü nasıl etkiler? Bu soruların cevapları ve gebelik döneminde tüketebileceğiniz daha sağlıklı içecek alternatiflerini öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin. 

Hamilelikte Asitli İçecek Tüketimi

Gebelik döneminde kadınların vücutlarının su ihtiyacı, hamilelik öncesi dönemlere oranla daha fazladır. Özellikle hamilelik döneminiz yaz aylarına denk geliyorsa, sıcaktan bunalmış anne adayları buz gibi bir gazlı içecekle hararetlerinden kurtulmak isteyebilirler, bu çok doğaldır. Kendinizi bunu istediğiniz için asla suçlamayın. Ancak her ne kadar buz gibi bir kola içmek isteseniz bile bunu yapmamak için direnmelisiniz, çünkü tüketmek istediğiniz gıdaların içerisinde kafein bulunur ve sınırlandırılmamış kafein tüketimi bebeklerin gelişimini ciddi oranda olumsuz etkiler. Gebelikte asitli içecekler tüketmek demek vücudunuza yalnızca kafein değil, aynı zamanda karbondioksit ve sitrik asit de sokmanız anlamına gelir. Sizin tükettiğiniz her besini bebeğinizin de tükettiğinin bilincinde olmalı ve miniğinizin sağlığını riske atmamak için bu ürünlerin tüketimini kısıtlamalısınız. 

Özellikle bebeğinizin sağlığı için hamilelik döneminde tüketmemeye dikkat etmeniz gereken gıdalar vardır. Kafein içeren yiyecek ve içecekler, hamileliğiniz boyunca uzak durmanız gereken gıdaların başında gelir. Peki bu besinler nelerdir?

Kafein İçeren Besinler

  • Çay
  • Sakız
  • Kakao
  • Kahve
  • İce tea
  • Acı sos
  • Çikolata
  • Dondurma
  • Enerji içecekleri
  • Asitli içecekler (kola, gazoz, fanta, vb.)

kafein-iceren-besinler

İçerisinde farklı miktarlarda kafein barındıran bu ürünlerin tüketimini, hamilelik döneminiz boyunca kısıtlamanız gerekir. Tabi ki canınızın çok çekmesi durumunda doktorunuza danışarak aşırıya kaçmayacak miktarda bu ürünleri tüketebilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi kesinlikle doktorunuza danışmadan, sağlıksız besinleri tüketmeyin. 

Gebelikte tükettiğiniz her besini, karnınızda büyüttüğünüz bebeğiniz de tüketir. Henüz bağışıklık sistemi oluşmamış, hayata tutunmaya çalışan minik canların bu sağlıksız ürünleri tüketmesi, ciddi zararlar görmelerine neden olabilir. Bu nedenle özellikle gebeliğiniz ilk 12 haftasında yediğiniz ve içtiğiniz her şeye çok dikkat etmeniz gerekir. 

Gebelikte asitli içecekler tüketmek demek, yalnızca kendinize değil, sağlığı sizin sorumluluğunuzda olan minik yavrunuzun da bu içecekleri tüketmesi demektir. Bebeğinizin karnınıza düştüğü ilk andan itibaren hayatınızdaki en değerli şey olduğunu ve onu korumak için elinizden ne gelirse yapacağınızı biliyoruz. Ona bilinçli bir şekilde zarar vermeyeceğinize de eminiz. Tabi ki elinizde olmayan nedenlerden dolayı sağlıksız gıdaları aşermeniz çok normal. Ancak bu ürünlerin size ve bebeğinize verebileceği zararları öğrenmeli ve ona göre bir karar vermelisiniz. 

Hamilelikte Asitli İçecek İçmenin Zararları

  • Asitli içecekler içerilerinde, kafein ve sitrik asit başta olmak üzere ciddi oranda zararlı maddeler bulundurur. İçerisinde karbondioksit barındıran bu içecekler, kandaki karbondioksiti artmasına ve kanda bulunan oksijen oranının düşmesine neden olur. Anne ve bebeğin aynı kanı paylaştığı gebelik döneminde; annenin bu içecekleri çok fazla miktarda tüketmesi, bebeğin beynine giden oksijen oranının düşmesine neden olabilir. Bu durum da bebekte olumsuz gelişimlerin olması ihtimali arttıracak bir durumdur. 
  • Özellikle gebeliğin ilk 12 haftası çok dikkat edilmesi gerekilen, bebeğin tutunmaya çalıştığı ve düşük ihtimalinin olduğu haftalardır. Bebeğin gelişimini olumsuz etkileme ihtimali olan her besin, düşük ihtimalini arttırır. 
  • Yalnızca ilk 12 hafta değil, hamilelik dönemi boyunca tüketilen kafein miktarına dikkat etmek çok önemlidir. Çünkü aşırı kafein kullanımı bebeğin ölü doğmasına bile neden olabilecek bir durumdur. 
  • Asitli ve şekerli içecekler tüketen anne adaylarının bebeklerinde doğumdan sonra kalp hastalıklarına yatkınlık olduğunu belirten araştırma verilerinden de bahsetmemiz mümkün. 
  • Aynı zamanda bu tür içecekler içerisinde çok fazla şeker barındırdıkları için hamileliğini olması gereken bir vücutla tamamlamak isteyen anne adaylarının da tercihi olmamalıdır. 
  • Bunun yanı sıra bebeğin de aşırı kilolu doğmasına neden olabilir. 
  • Aynı şekilde asitli gıda tüketimi bebeklerin gelişimini olumsuz etkilediği için, normal kabul edilen değerlerden daha düşük değerlerde doğmasına neden olabilir. 

Erkeklerin ve hamile olmayan kadınların bile asitli içecek tüketmesinin sağlıksız olduğunu biliyoruz. Gebe olan anne adayları için maalesef bu tür ürünleri tüketmenin kendisine verdiği zararın yanı sıra, bebeklerine verdikleri zarar da ekleniyor. Hem kendinizi hem de bebeğinizi korumak için lütfen bu tarz besinlerin tüketimini olabildiğince kısıtlayın.

Hamilelik Döneminde Asitli Gıdalar Tüketmemek için Yapılabilecekler

Anne adaylarının gebelik döneminde aşerme durumundan dolayı yememelerini veya içmemeleri gerektiğini bildikleri besinleri canları çekebiliyor. Bu besinlerin doktor izniyle abartı olmayacak bir şekilde tüketilebilir. Günde bir parça çikolata yemek veya küçük bir bardak kola içmek bebeğinize zararı olabilecek bir durum değildir. Yalnızca bu ürünlerin aşırıya kaçılarak tüketilmesi durumunda sizi de bebeğinizi de çok üzecek durumlarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksektir. Bu nedenle yediğiniz ve içtiğiniz her ürünün doktor onayından geçtiğine emin olmanızda fayda var. 

Aynı zamanda bu sağlıksız besinleri hiçbir şekilde tüketmek istemeyen anne adayları için birkaç önerimiz var:

  • Asitli içecekler yerine daha sağlıklı içecekler tüketebilirsiniz. 

Asitli İçecekler Yerine Tüketilebilecek Alternatifler

Aslında yalnızca hamilelik döneminiz boyunca tüketmenizi tavsiye ettiğimiz içeceklerden bahsetmiyoruz. Genel olarak sağlıklı bir hayat sürmek için sağlıksız, şekerli ve yapay asitli içecekleri tüketmemeniz gerekir. Alternatif olarak şu ürünleri tüketebilirsiniz:

  • Su
  • Süt 
  • Kefir
  • Salep
  • Ayran 
  • Sıcak çikolata
  • Doğal meyve suları
  • Bitki çayları (hamilelik döneminde tüketmeniz veya tüketmemeniz gereken bitki çayları ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.)

 

  • Temiz havada yürüyüş yapmak hem aklınızın dağılmasına hem de sağlıklı bir hamilelik geçirmenizi sağlar. 
  • Doktorunuzun izni olduğu durumlarda gazlı içecek isteğinizi bastırmak için maden suyu tüketebilirsiniz. Tüketmeyi seçebileceğiniz en sağlıklı asitli gıda doğal maden sularıdır. 
  • Hamilelik döneminiz boyunca düzenli olarak bir diyetisyenle görüşmenizin, gebeliğinizi sağlıklı sürdürebilmeniz için güzel bir etken olacağını unutmayın. 
  • En önemlisi, bebeğinizin sağlığını riske attığınızın farkına varmanız. Çünkü hiçbir ebeveyn bilinçli bir şekilde bebeğine zarar vermek istemez. Kendinizi frenlemenizin en kolay yolu minik yavrunuzun sağlığını düşünmek olur. 

Sonuç olarak;

Minik yavrunuzun vücudunuzda büyüdüğünü öğrendiğiniz andan itibaren her şeyi o ve onun sağlıklı gelişmesi için yapmaya çalıştığınızı biliyoruz. Ebeveyn olmanın ilk kuralı fedakarlık yapmaktır. Hamilelikte asitli içecekler içilir mi sorusunun cevabını ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalıştık.

Özetleyecek olursak, asitli gıdaları olabildiğince içmemenizi tavsiye ederiz ancak eğer gerçekten çok aşerdiyseniz doktorunuzla bu durumu paylaşmanızı ve doktorunuzun izni dahilinde olabildiğince minimum miktarlarda bu ürünleri tüketebileceğinizi söyleyebiliriz. Kafein, hamilelik dönemi boyunca günde maksimum 2 bardak tüketilebilir. Eğer kafein tüketme hakkınızı kullanmak istiyorsanız bunu asitli içecekler yerine kahve ve çay ile kullanmanızı tavsiye ederiz. 

Gebelikte Kesinlikle Tüketilmemesi Gereken Besinler: seafoodplus.info

Gebelikte salep çikolatalı sütlü içecek

Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.

Canimsinsen

✿❤️ BENİMLE KAL BEBEĞİMMMM ✿❤️

tek ayak cezası

Kayıtlı Üye

Kızlar gebelikte salep zararlı mı birde sıcak çikolata bunları canım çekiyor normal de içmezdim şimdi de korkuyorum

 

ElifMeyra .!.:

Kızlar gebelikte salep zararlı mı birde sıcak çikolata bunları canım çekiyor normal de içmezdim şimdi de korkuyorum

Genişletmek için tıkla

kiz ne olcak ondan bisey olmaz ic tabi:KKsakinan goze cop batar kuzum fazla dusunme ozellikle canin cekiyosa yemelisin zaten

 

Mavi Boncugumm

Mavi Boncugumm

Sen Allah'ın lütfusun, gözlerimin nurusun mavişim

Kayıtlı Üye

Bence zararlı olabilir çünkü içinde bilmediğimiz koruyucu maddeler var
Aslında paketli ürünlerin hiçbirini tüketmemek lazım

 

Ben iki kere salep bi kere de sıcak çikolata içtim sıkıntı yok :anneadayı:marketten aldığımız ekmekte bile koruyucu var artık bumlardan kaçınmak çok zor

 

Canimsinsen

✿❤️ BENİMLE KAL BEBEĞİMMMM ✿❤️

tek ayak cezası

Kayıtlı Üye

Frkzhd .!.:

Ben iki kere salep bi kere de sıcak çikolata içtim sıkıntı yok :anneadayı:marketten aldığımız ekmekte bile koruyucu var artık bumlardan kaçınmak çok zor

Genişletmek için tıkla

Canım seninkinin cinsiyeti ne

 

Sicak cikolata iciyorum.
Salep normalde de icmezdim hamileyken de icmedim.

 

Bende içtim canm. Bir problem olcagni sanmıyorum. Bitki çaylari verilmiyo sadece

 

Bende çok heyecanlıyım bu hafta belli olacak cinsiyetimiz hayırlı sağlıklı gelsinler inşallah

 

HAMİLELİK VE GEBELİKTE BESLENME

Yaşamımız boyunca her daim beslenmenin önemli olduğunu vurguluyoruz. Aynı şekilde gebelik dönemi ve beraberinde getirdiği emzirme döneminde de anne ve bebeğin sağlığı için beslenme çok önemlidir. Annenin sağlıklı bir besin alımı ile kendisini bedenen ve ruhen daha zinde hissedecektir ve dolayısıyla da bebeğinin gelişimine destek olacaktır. Yanlış beslenmenin sonucunda ise; erken doğum, ölü doğum, bebeğin bedensel gelişimi, zihinsel gelişim yetersizliği, annenin halsizlik, yorgunluk, vitamin eksikliği, vücuttaki depoların azalması ile oluşacak sağlık sorunları ve ruhen huzursuzluk yaşama gibi sorunlara neden olabilir.

Gebe annenler ilk dönemlerde yaşayacağı mide bulantısı, kusma gibi sorunlarının önüne geçmesi için azar azar ve sık aralıklarla beslenmesi gerekmektedir. Sabah kahvaltıdan önce 1 dilim yağsız peynir ve adet etimek veya galete yemelerini tavsiye ediyorum. Bu sabah ki veya günün ilerleyen saatlerinde oluşacak mide bulantısının kısmen önüne geçecektir. Mideye direk yüklenmek daha çok mide asitesini arttırabileceğinden kusma ve bulantıyı arttırabilir. Bu ufak atıştırmanın saat sonra ardından kahvaltı ile güne başlanabilir. Aşırı mide bulantısı yaşayanlar bir-iki çeşitle yemeklerinizi sınırlandırın. Çiğ sebzeleri yemekle tüketmeyiniz. Sıvı alımını yemekten yarım saat önce veya yemekten 1 saat sonra tüketin. Yemeklerinizde yağı ve baharatı kısıtlayınız.

Günlük beslenme periyodu ise yeterli ve dengeli beslenmeden oluşmalıdır. Yani düzenli olarak gün içerisinde süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, tahıl gurubu ve sebze-meyve tüketimine özen gösterilmelidir.

Günlük 3 porsiyon süt ve süt ürünlerini, en az 5 porsiyon meyve-sebze tüketimini, porsiyon tahıl gurubu ve en az porsiyonda et ve et ürünlerini tüketmelidirler.

Gebelerin ilk 3 ayında mide bulantısının önüne geçmeye yönelik beslenme programları düzenlemek gerekir. Ayrıca aşırı kilo sorunu yaşayanların ilk 3 ayında aylık kilo vermesini sağlayacak şekilde beslenme programları düzenlenir. Artık ilk 3 ayın sonunda da bebeğin gelişimi ve annenin iştah artışı ile azalan besin depolarını arttırmak amaçlı doğru ve sağlıklı beslenme hedef alınır.

Hamileliğin ilk 3 ayında kadınların BKİ (beden kitle indeksi) göre aylık gr veya 1,5 kg alması ve sonraki aylarda aylık 1,5 kg -2 kg almaları önerilir.

Gebelik sürecinde işlenmiş ürünler ,hazır gıdalar, aşırı şekerli, aşırı yağlı gıdalardan uzak kalınmalıdır. Bebeğin beslenme alışkanlığı anne karnında 4 aylık iken oluşmaktadır. Bu nedenle doğumdan sonraki gelişim sürecinde bebeğinizin sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak adına hamilelik sürecinde beslenmeye dikkat ediniz.

Özellikle son 3 ayda östrojen ve progesteron hormonuna bağlı olarak oluşan ödemler olacaktır. Günde bardak muhakkak su tüketilmeli ve tuz kısıtlanmalıdır. Turşu, salamura, sucuk, salam ,sakatat gibi tuz oranı yüksek besinlerin tüketimine dikkat edilmelidir. İlerleyen dönemlerde tansiyon sorunu ile preeklemsi riski ortaya çıkabilir.

Haftada 2 gün balık ,2 gün kırmızı et , gün tavuk veya gün baklagil yemelidirler.

Kan değerleri düşük anne adayları et tüketiminde bol yeşillik ve kilo sorunu ya da şeker hastalığı yoksa taze sıkılmış meyve suyu tüketebilirler. Çay, kahve tüketimini yemeklerden 1 saat sonra gerçekleştirmelidirler.

Gebelik döneminde düzenli kalsiyum alımı ileriki yaşlarda kemik erimesinden korur. Bu nedenle gün içerisinde 3 bardak süt veya süt gruplarından tüketilmelidir. Özellikle gece yatmadan önce 1 bardak tarçınlı süt tüketmeleri hem rahat bir uyku ve tokluk sağlayacak hem de kalsiyumun vücutta kalmasını sağlayacaktır.

Vücutta oluşan kramplar için muz, patates, kivi, çiğ badem, kakolu tatlılar, çiğ kaju gibi potasyum yüksek gıdalar tüketebilirler.

Kabızlık yaşayan gebeler posa içeriği yüksek gıdalar tercih etmelidirler. Meyve suyu yerine meyvenin kendisini tüketin, kefir veya probiyotik yoğurt içine keten tohumu ve yulaf ezmesi veya kuru meyveler ilave ederek tüketmeniz tavsiye ederim.

Gebeliğin 4. Ayından sonra kullanılan demir takviyeleri sütle birlikte veya yemek arasında tüketilmemelidir. Çünkü kalsiyum demir emilimini azaltır.

Emzirme döneminde ise; gebelik sürecinde olduğu gibi yeterli ve dengeli beslenme programları düzenlenmelidir. Bebeğin gelişimi ve annenin sağlığı için doğru beslenmesi ve aldığı kiloları vermesi gerekir.

Süt oluşumu için günde 2, litre arasında su tüketilmelidir. Şerbetli tatlıların, abur-cuburların yerini bol yeşillik, meyve, süt ve süt ürünleri almalıdır.

Hafta da gün olmak kaydıyla sütlü tatlı, komposto tercih edilebilir.

İlk ay bebeğin gaz sorununu önlemek için gerekirse baklagiller tüketilmemelidir. Karanabahar, brokoli, lahana gibi yine gaz yapıcı sebzeler iyice pişirilmelidir.

Kafein alımı kısıtlanmalıdır. Alkol ve sigara kesinlikle tüketilmemelidir.

Su, yulaf ezmesi, ayva, rezene çayı, susam, kuru incir, leblebi, havuç, tarçınlı ballı süt, yoğurt, kuru üzüm, ıspanak, fındık-fıstık-bade-kaju gibi yağlı tohumlar, tüm yeşillikler, turp, kuru soğan, sarımsak, hurma, havuç kısıtılı tüketilmesi şartıyla boza, tahin-pekmez tüketimi emzirme döneminde tavsiye edilen besinlerdir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir