yavşan otu hangi iklimde yetişir / Jeolojik Yapı, İklim

Yavşan Otu Hangi Iklimde Yetişir

yavşan otu hangi iklimde yetişir

Yavşan otu nedir? Yavşan otunun faydaları nelerdir? Yavşan otu ne i&#;in kullanılır, nasıl t&#;ketilir?

Yavşan otu, flavonitler denen maddeyi içeriyor. Buda bağırsak ve midenin sağlıklı kalmasını sağlayabiliyor. Sıracagiller familyasından gelen Yavşan Otu, çok yıllık bitkiler arasındadır. Yaprakları koyu yeşil renkli ve kertikli yapıdadır. Çiçekleri genellikle mavi veya beyaz renklerde olur. Taze iken kokusuzdur ancak kurutulduğunda hoş bir koku sağlar.

Yavşan otu nedir?

Sıracagiller familyasının üyesi olan Yavşan Otu, hemen her yerde yetişebiliyor. Daha çok Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yetişir. Orman kenarlarında, güneşin bol olduğu yerlerde yetişir. Toplama işlemleri Mayıs ayından başlayarak Eylül ayına kadar devam ediyor.

Yerde kalan kökleri geniş alanlara yayılabilir. Bu açıdan yavşan otunun yer altında önemli yer kapladığını söyleyebiliriz. Yavşan Otu, insan sağlığı için önemli faydalara sağlar. Özellikle kaşıntı gibi sorunların yanı sıra, yaraları iyileştirici özelliği bulunur.

Yavşan otunun faydaları nelerdir?

Yavşan otu, onlarca faydasıyla birlikte içerdiği maddelerle kullanım alanı arasında yer alıyor. Yavşan Otu kullanımında sağlanan faydalar.

- Yavşan otu ağız içi sağlığı için önemlidir. Ağız içerisinde bulunan mikro ve bakterilerin yok edilmesini sağlayan Yavşan Otu, ağız içi yaralara büyük faydalar sağlayabiliyor. Ağız içerisinde oluşan yaralarda veya ağrılarda hekime başvurarak, Yavşan Otu tavsiyesi alabilirsiniz.

- Cinsel hastalıkların meydana gelmesini engelleyici görev görür. Yavşan Otu kadınlarda cinsel sorunların ortadan kaldırılmasını sağlar. Erkeklerde sperm kalitesini artırarak, daha kolay bir gebelik dönemi sunabilir.

- Bağırsak bölgesinde meydana gelen parazitlere karşı etkili bitki olduğu söylenebilir. Bağırsak bölgesindeki bakterileri yok edebilen Yavşan Otu, sindirimin daha kolay hale gelebilmesini sağlayabilecek niteliktedir.

- Yavşan Otunun belirtilen faydalarından birisi uyuşturucu bağımlığına karşı görev görme etkisinin olmasıdır. Bağımlı olan kişilerin Yavşan Otu kullanmaları halinde, bağımlılıktan uzaklaşmaları mümkün olabilir.

- Yavşan Otunun en büyük özelliklerinden birisi bağışıklığı güçlendirici mineral ve vitaminlere sahip olmasıdır. Bağışıklık güçlendirici olan Yavşan Otu, dinç kalmak ve sürekli enerjik olmak isteyenlerin ilk kullanımları arasında bulunur.

- Mevsimsel rahatsızlıklardan kaynaklı yüksek ateş sorunlarında Yavşan Otu kullanılabilir. Yavşan Otu ateş düşürücü etkilere sahiptir ancak uzmanlardan bilgi alınarak tüketilmelidir.

- Böbreğin işlevini iyileştirici potansiyeli bulunan Yavşan Otu, bölgede hastalık oluşumunun önüne set oluşturabiliyor. Böbrek hastalıklarının oluşması istenmiyorsa, Yavşan Otu tüketilebilir.

- Kadınlarda adet döneminin düzenli olmasını sağlar. Adet dönemi düzensizlikleri problemlerini ortadan kaldırabilen Yavşan Otu, kullanımında dikkatli olunmalıdır.

Yavşan otu ne işe yarar?

Yavşan otu insan sağlığında önemli yerde olan bitkiler gurubunda bulunur. Faydalarına rağmen mutlaka doğru ve düzenli şekilde kullanılmalıdır. Yavşan Otu ne işe yarar sorusunun cevabı.

Ağrı kesicidir

Yavşan Otu, vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen ağrıların dinmesi için tüketilebilir. Doğal ağrı kesici görevi gören Yavşan Otu uzmanları tarafından öneriliyor.

Deri hastalıklarının bitmesine yararlıdır

Deri hastalıkları insanların önemli ölçüde sıkıntı çektikleri rahatsızlıklardan birisidir. Deri hastalıklarından kurtulmak isteyenler, Yavşan Otu kullanarak bu sorundan kurtulabilirler.

Yavşan otu ne için kullanılır?

Çok kullanım amaçlı olan Yavşan Otunun faydalarını yukarı bölümde belirttik. Yavşan otu ne için kullanılır sorusunu yanıtı şöyle:

Doğum sancılarını kesmek için kullanılabilir

Yavşan Otu en çok doğum sancılarını minimum düzeye indirebilmek adına kullanılabilir. Doğum esnasında ve sonrasında oluşan sancıları yok etmek için Yavşan Otu kullanımı unutulmamalıdır.

Romatizmaya karşı kullanılıyor

Yavşan otu geçmişten şimdiye en çok romatizma rahatsızlıklarına karşı kullanılmıştır. Ağrı kesici görev gören Yavşan Otu, romatizma kaynaklı ağrıların da bitmesini sağlayabilecek özelliklere sahiptir.

Yavşan otu nasıl tüketilir?

Yavşan otu bitkisi, yaygın olarak çay formunda tüketilir. Çay formu tüketimi için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. İlk olarak 1 litre kadar suyunuzu kaynatın. Daha sonra içerisine 1 tatlı kaşığı Yavşan otu ekleyin ve en az 5 dakika kadar demlemesini bekleyiniz. Formu, uzman doktorunuzun verdiği tavsiyeye göre tüketmeye başlayabilirsiniz. Aşırı tüketimden uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

CONVOLVULUS CNEORUM (Gündüz güzeli,Gümüş çalısı)BİTKİSİ

Türkçe Adı:Gündüz güzeli,Gümüş çalısı

Latince Adı:Convolvulus cneorum

Anavatanı:İtalya,İspanya,Hırvatistan,ArnavutlukFamilya:Convolvulaceae

İklim özellikleri:Akdenize özgü bir funduszeue.info güneş funduszeue.infoa dayanıklıdır.Form özellikleri:Ortalama cm yükseklik, cm genişlige sahip odunsu,çok yıllık yer örtücü bir çalıdır.

Yaprak özellikleri:Gümüşi mızrak şeklinde yaprakları vardıfunduszeue.infoları yaz kış yeşfunduszeue.info herdemyeşil  bir bitkidir.Çiçek özellikleri:Trompet şeklinde ortalama 4 cm çapında beyaz çiçekleri ve pembe tomurcukları vardıfunduszeue.infoar sonundan yaza kadar çiçek açar.Meyve özellikleri:Meyvesi,tohumları kahverengidir.Toprak istekleri:İyi drenajlı geçirgen,killi,kumlu toprakları funduszeue.info,alkali,nötr topraklarda yetişir.

Üretimi:Çelik  ve tohum ile üretilebilir.

Genel özellikler:                                          
Özellikle kayalık alanlarda çok rahat kullanıfunduszeue.infoıcı olarak balon ve teraslarda kullanılabilir.

Astragalus, ülkemizde oldukça sık bulunan bir bitki cinsidir ve bu cinsin en güzel türlerinden birisi de Astragalus Nitens’dir. Bu bitki türünün tabanı çalıdır ve bu bitki uzun bir çiçek topluluğuna sahiptir. Meyveleri yaklaşık 1 cm uzunluğundadır, sert ve kabukludur. Bu bitki türünün halk arasında oldukça fazla ismi vardır. En bilinenlerden birisi çoban yastığı olmakla birlikte keven, geven, pişik geveni, kar geveni, at geveni, kirpi otu, domuz dikeni gibi oldukça farklı isimlere de sahiptir. Bitki yuvarlaktır ve bir kümeyi andıran yapıya sahiptir. Ayrıca bu bitki türü yazın da kışın da yaprak dökmemektedir. Bazı türlerde diken vardır. Bazı türlerde yapraklar tüysüzken bazılarında ise sivri bir yapı hüküm sürmektedir. Bitki üzerinde genelde öbek halinde mor, beyaz, sarı renklerde çiçekler ve adına badıç denilen meyveler vardır.

Çoban Yastığı Bitkisi Özellikleri

Bu bitkinin oldukça fazla sayıda türü vardır. İki binden fazla türü olduğu bilinmektedir. Bitki kuraklığa ve soğuğa dayanıklıdır, az su tüketir ve aynı zamanda çok yıllık bir bitkidir. Diğer güzel bir özelliği de her türlü toprakta yetişebilmesidir. Ancak bu bitki kumlu geçirgen, drenajı iyi olan, kuru ve fakir toprakları daha çok sevmektedir. Bu bitkinin kökleri 3- 5 metre arasında derinliklere inebilmektedir. Aynı zamanda geniş dallara sahiptir ve yayıldığı araziyi kaymalara karşı da oldukça iyi korumaktadır.

Çoban Yastığı köklerinde bir yağ gizlemektedir. Eski zamanlarda köklerindeki bu yağ pek çok evi aydınlatmaya yaramış. Ayrıca gevenin yani çoban yastığının kökleri öylesinde derinlere inebiliyor ki eski zamanlarda insanlar vücutlarına bağladıkları halat yardımıyla bitkiyi topraktan sökebilirlermiş. Hatta bu derin kökler ‘’sökemedim şu gevenin kökünü’ ’diye bir türküye bile ilham olmuş.

Çoban Yastığı Nerede Yetişir?

Bu bitkinin oldukça fazla türü vardır. Astragalus membranaceus, A. mongolicus (Huang-Qi, Astragali, root) isimli olanların anavatanı Çin’dir. Ancak bu bitkinin türlerinden birisinin anavatanı da Türkiye’dir. Astragus nitens türleri anavatanı Türkiye olanlardır. Bu türler yani anavatanı Türkiye olan çoban yastığı bitkileri; Çanakkale, Giresun, Elâzığ, Konya, Ankara, Sarız ve Elbistan civarlarında bulunmaktadır. Bu civarların yüksek yerlerinde, taşlık ve kayalık yamaçlarındadırlar. Zaten karasal iklimin hüküm sürdüğü yerlerde genelde bozkırlar vardır. Çoban yastığı bitkisi de bozkırı oluşturan bitkiler arasındadır.

Çoban Yastığı Faydaları

Çoban yastığı bitkisinin aslında oldukça fazla kullanım alanı vardır. Her şeyden önemlisi bu bitki erozyon ile mücadelede oldukça faydalıdır. Çünkü çoban yastığı sahip olduğu kuvvetli kökler ve dayanıklı yapısı ile erozyon kontrol çalışmalarında oldukça fazla fayda sağlar. Gevenlikler denilen alanlar kurulur ve böylelikle doğal afetler, sel felaketleri en aza indirgenmeye çalışılır.

Çoban Yatığı aynı zamanda tıpta ve eczacılıkta da kullanılmaktadır. Geven yani Çoban Yastığı virüslerin ve bakterilerin vücuda girmesini engeller. Bu da grip, soğuk algınlığı, bronşit ve sinüse karşı koruma demektir. Aynı zamanda hastalık başlamış olsa bile hastalığın kısa sürede atlatılmasına yardımcı olmaktadır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirmede de faydası vardır. Kemoterapi ve radyoterapi gören kişilerin bağışıklık sistemlerini güçlendirir. Bitkinin aynı zamanda tansiyon düzenlenmesine, ağrıları gidermeye ve şişliklere de etkili olduğu bilinmektedir.

Çoban Yastığı üzerindeki çiçekler arıların sevdikleri çiçeklerdir. Bu nedenle bu bitki, arıcıların da oldukça ilgili olduğu bir bitkidir. Çoban Yastığı bitkisi kış mevsiminde hayvan yemi ve yakacak olarak da kullanılmaktadır. Bu kadar faydalı olan bir bitki korumaya alınmalı ve bitkinin bilinçsiz sökülmesinin önüne geçilmelidir.

Antropojen Bozkır Nedir? Antropojen Bozkır Nasıl Oluşur Ve Nerede G&#;r&#;l&#;r?

Haberin Devamı

Antropojen Bozkır Nedir?

Dünya genelinde yapılarına ve çevresel koşullara göre birbirinden farklı bitki örtüleri bulunmaktadır. Özellikle antropojen bozkır çeşitleri de çok fazla merak ediliyor. Antropojen bozkırlar insanlar tarafınsan tahrip edilen ve bozulan orman örtüsü ile öne çıkar. Ormanlar tahrip edildikten sonra antropojen bozkırlar ortaya çıkar.

 Türkiye genelinde de antropojen bozkırların çok sık göründüğü yerler bulunabilir. Yapılan araştırmalara göre İç Anadolu Bölgesi ve Ergene Havzası çevresinde yıllar öncesinden ormanlar olduğu görülmekteydi. Yüzyıllar sonra ise ormanlar farklı nedenler ile tahrip edilir. Tahrip edilen bölgede antropojen bozkırlar da ortaya çıkabilir. 

Antropojen Bozkır Nasıl Oluşur ve Nerede Görülür?

Haberin Devamı

 Türkiye genelinde antropojen bozkır çok sık görülmektedir. Ormanların insan eliyle tahrip edilmesi sonucunda antropojen bozkırlar ortaya çıkar. Genellikle İç Anadolu Bölgesi'nde görülen bu bitki örtüsünde ilkbahar yağışları sayesinde otlar yeşerir.

 Yaz mevsiminde ise otlar hızlı bir şekilde sararır. Antropojen bozkırlarda karasal iklim etkili olur. Antropojen bozkırlarda çobanyastığı, yavşan otu, gelincik, koyun yumağı ve üzerlik otu gibi bitki türleri çok yaygındır. Ormanların zamanla tahrip edilmesi sonucunda antropojen bozkırlar gelişir. Antropojen bozkırların özelliği ve bitki çeşitliliği de çok farklıdır. 

Antropojen Bozkır Nerelerde Görülür?

 Antropojen bozkırlar Türkiye genelinde çok sık görülmektedir. Antropojen bozkırlar İç Anadolu Bölgesi'nde Ankara, Yozgat ve Ergene çevresinde görülmektedir. Bu alanlarda çeşitli bitkiler de yetişir. 

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası