reklamcılık bölümü nasıl / A.Ü. Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Reklamcılık Bölümü Nasıl

reklamcılık bölümü nasıl

Reklamcılık Bölümü

Reklamcılık Bölümü Nedir?

Reklamcılık bölümü, öğrencilere pazarlama ve reklam becerileri kazandırmak amacıyla oluşturulmuş bir bölümdür. Reklamcılar bir ürün ya da hizmetin hedef kullanıcı kitlesine tanıtılmasını ve ulaştırılmasını sağlamakla görevlidir. Reklamcılık tanıtım ve iletişimi odağına alan bir bölümdür. Bir reklam kampanyasının oluşturulması, satışların yönetilmesi ve satış sonuçlarının izlenmesi gibi eylemler bir reklamcının temel görevleri arasındadır. Bu bölümde yaratıcı ve insanları etkileyen fikirler her zaman ön plandadır. Bu nedenle yaratıcı düşünen, etkili iletişim becerilerine sahip kişiler bu bölümü tercih edebilirler. Kişiler başta reklam ajansları olmak üzere birçok firmada iş imkanına sahiptirler. Kişinin sektör bilgisi ve tecrübesi iş olanaklarını artırabilir. Reklamcılık bölümü puanları bu bölümü seçmek isteyen adayların tercih edecekleri üniversiteye ve tercih yılına göre değişmektedir.

Reklamcılık Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Doğrudan reklamcılık ismine sahip olan 2 bölüm bulunur. Bunlardan biri iki yıllık bir ön lisans programı, diğeri ise 4 yıllık bir lisans programıdır. Reklamcılık ön lisans bölümü üniversitelerin açık öğretim programları ile tamamlanabilmektedir. Reklamcılık lisans ve ön lisans programlarına ek olarak Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklam Tasarımı ve İletişim gibi benzer 4 yıllık lisans bölümleri de mevcuttur. Eğitimlerinizi Dijital Pazarlama, Kurumsal Reklamcılık, Kurumsal İletişim ve Marka Yönetimi gibi çeşitli sertifika programları ile destekleyebilirsiniz. Ayrıca uluslararası bir yabancı dil sınavı ile dil yeterliliğinizi ispatlayabilir, farklı ülkelerdeki iş olanaklarını değerlendirebilirsiniz.

Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

Reklamcılık bölümü taban puanları tercih yapılan yıla ve okuldan okula değişmektedir. Reklamcılık bölümü hangi üniversitelerde var sorusu bu bölümü tercih etmeyi düşünen adaylar tarafından sıklıkla sorulmaktadır. 4 yıllık eğitim veren reklamcılık bölümü olan üniversiteler arasında Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Ege Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi yer alır. 4 yıllık Reklamcılık bölümü içerisinde öğrencilere organizasyon ve yönetime yönelik dersler verilir. İletişim kuramlarına giriş yapılır, reklamcılık tarihi öğretilir ve reklam araştırmaları alanında kapsamlı eğitimler sunulur. Reklamcılık bölümünün temellerini Reklam Metin Yazarlığı, Nöropazarlama ve Marka Yönetimi oluşturur. Bu dersler alınması zorunlu temel derslerdir. Buna ek olarak reklamcılık bölümü dersleri şu şekilde listelenir:

  • İletişim ve Medya Kuramları
  • Yönetim ve Organizasyon
  • Kitle İletişimi
  • Bütünleşik Pazarlama
  • Marka Yönetimi
  • Tüketici Davranışı
  • Reklam Yazarlığı ve Stratejisi
  • Halkla İlişkiler
  • Televizyon Reklamcılığı
  • Reklam Araştırmaları
  • Fotoğrafçılık
  • Reklam Kuramları
  • Medya Planlama
  • Duyusal Pazarlama
  • Beden Dili
  • Nöropazarlama
  • Medya ve Kültür
  • Tüketim Kültürü
  • Pazarlamada Yeni Yaklaşımlar

Reklamcılık Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Reklamcılık bölümü mezunları ne iş yapar sorusu bu bölümü tercih etmeyi düşünen adaylar tarafından sıklıkla sorulur. Reklamcılık bölümü ne iş yapar denildiğinde akla ilk olarak televizyon kanalları gelebilir. Reklamcılar televizyon kanalları için gıdadan giyime pek çok reklam filminin çekilmesinde rol alabilirler. Reklamcılık sadece televizyon reklamcılığı ile sınırlanacak bir alan değildir. Reklamcılık bölümü mezunları reklamın çeşitli kollarında görev alabilirler. Eğer yaratıcı ve etkili yazma yetenekleri var ise bu alanda uzmanlaşarak “reklam yazarı” unvanı alabilirler. Belirli bir firmada marka direktörü olarak rol alabilirler. Bu pozisyon için belli bir süre iş deneyimi kazanılması gerekir. Eğer oldukça yaratıcı ve göz zevki olan biri ise kreatif direktör olarak bir firmada çalışma imkanı bulabilirler. Kişilerarası iletişim becerileri yüksek ise pazarlama uzmanı olarak tüketicilere yönelik strateji geliştirme sürecinde görev alabilirler. Reklamcılık bölümü mezunları olaylara farklı çerçeveden bakmayı öğrenmeli, yazma becerilerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yürütmeli, pazarlama alanındaki yenilikleri yakından takip etmeli ve iletişim becerilerini geliştirmeye yönelik faaliyetlerde bulunmalıdır. Reklamcılık bölümünden mezun olmak işe alım sürecinde pek çok avantaj sağlayabilir. Çeşitli sektörlerde iş bulabilir ve zaman içinde tecrübe kazanabilirsiniz.

Reklamcılık Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Reklamcılık bölümü iş olanakları teknolojik gelişmelere bağlı olarak zaman içerisinde değişmiştir. Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber reklamcılık sektörü televizyon, radyo ve gazete ile sınırlı kalmamıştır. Reklamcılık bölümü mezunları görsel üretici, dijital reklam yöneticisi, içerik editörü, metin yazarı, pazar araştırmacısı gibi ilgi alanları ve tecrübelerine bağlı olarak farklı unvanlar alabilirler. Hem kamu hem de özel sektörde reklamcılık, halkla ilişkiler ve tanıtım gibi departmanlarda veya reklam ajanslarında çalışma imkanı bulabilirler. İş yerlerinde teknolojik iletişim araçları, grafik tasarımı için bilgisayar programları gibi teknik bilgi ve beceri geliştiren ekipmanlar kullanılır. Bu nedenle sektörde ihtiyacınız olan teknik bilgiyi eğitim süresince edinmiş olmanız size işe alım sürecinde kolaylık sağlayabilir. Bu bölümden mezun olan adayların maaşları da zaman içerisinde deneyiminize, firmanızın ihtiyacına ve çalıştığınız konuma göre değişebilir. Mezunlar, funduszeue.info'te iş fırsatlarına ulaşabilir, reklamcılık iş ilanları seçeneklerini gözden geçirebilirler.

Reklamcılık bölümü tanıtımı sayfasına hoş geldiniz. Önlisans ve lisans bölümlerini güncel olarak tüm ayrıntıları ile tanıttığımız yazı dizimizde bugün 2 yıllık Reklamcılık bölümü var. Aşağıda sırasıyla Reklamcılık bölümü nedir, puan türü nedir, Reklamcılık bölümü iş imkanları ve çalışma olanakları nelerdir, bölüm mezunları ne kadar maaş alır, Reklamcılık dikey geçiş bölümleri ve atamaları hakkında ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

2 Yıllık Reklamcılık Bölümü Nedir?

Reklamcılık bölümü; bir ürün veya hizmetin kullanıcılara ulaştırılmasını sağlayan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır.

Reklamcılık Bölümü Sınav, Puan Türü ve Eğitim Süresi Bilgileri

Eğitim süresi 2 yıl olan Reklamcılık bölümü için girilmesi gereken sınav TYT sınavıdır. Reklamcılık, TYT puan türü ile tercih edilmektedir. Tüm önlisans programlarında olduğu gibi Reklamcılık bölümü için de baraj puanı puandır.

Reklamcılık 2 yıllık
Reklamcılık

Reklamcılık Bölümü İş İmkanları, Çalışma Olanakları

Reklamcılık mezunları hem kamu kurumlarında hem de özel sektöre bağlı kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Reklamcılık mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır:

Reklam endüstrisi, reklam veren şirketlerden, reklamları oluşturan ajanslardan, reklamları taşıyan medyaya kadar geniş bir alana sahiptir. Reklamcılık mezunları şu unvanlarla iş bulma olanağına sahiptir:

1- İçerik Editörü

2- Görsel Üretici

3- Marka Yönetici

4- Pazar Araştırmacısı

5- Metin Yazarı

6- Dijital Reklam Yöneticisi

Reklamcılık kariyerleri bir zamanlar matbaa, televizyon ve radyo ile sınırlıyken, teknolojideki hızlı gelişmeler çevrimiçi medya için de fırsatları genişletti. Rekabetçi reklamcılık alanına nasıl başlayacağınızı öğrenmek için, çeşitli derecelerden mevcut çeşitli reklamcılık kariyerlerine kadar bakmanız gerekir.

Reklamcılık Mezunları Ne İş Yapar, Görevleri Nelerdir?

İş imkanları başlığından da anlayacağınız üzere Reklamcılık mezunları farklı kurum ve kuruluşlarda görev alabilmektedir. Bu kurum ve kuruluşlarda aldıkları görevler farklı olabilir. Ama genel anlamda düşünürsek Reklamcılık mezunlarının görevleri şunlardır:

1- Doğru hedef kitleyi belirlemek.

2- Piyasa içerisinde reklam ve pazar araştırması yapmak.

3- Reklam ve pazar araştırması doğrultusunda hedef kitleye göre hizmet ya da ürünün tanıtımını-reklamı yapmak.

4- Araştırma için odak grubu ve müşteri anketleri kullanarak doğru sonuca ulaşmayı hedeflemek.

5- Hedef kitleler ile iletişim kurmak.

6- Müşteri ilişkilerini doğru yönetmek.

7- Reklamcılık fırsatlarını değerlendirmek.

8- Reklamları ilgili basın ve iletişim kanallarına konumlandırmak.

9- Reklam, broşür, web sitesi gibi pazarlama materyalleri tasarlamak.

Baskılı kampanyalar ve web sitesi için içerik üretmek.

Broşür, kartvizit gibi baskılı reklamların dağıtılmasını sağlamak.

Kitle erişimini artırmak için sosyal medya üzerinden reklam yapmak.

Dijital ajanslardan destek alarak çözüm üretmek.

Personeli reklam alanında yönlendirmek ve kontrol etmek.

Reklamcılık Bölümü Maaşları Ne Kadar?

Özel sektörde alınan maaşlar ile kamu kurumlarda çalışanların aldığı maaşlar farklıdır. Devlet kurumunda çalışan mezunlar için Reklamcılık maaşlar lira arasında değişmektedir. Özel sektörde ise Reklamcılık maaşları lira arasındadır.

Reklamcılık Bölümü Dikey Geçiş Bölümleri, DGS ile Hangi Bölümlere Geçiş Yapabilir?

2 yıllık bölümlerden mezun olanlar, çeşitli lisans programlarına dikey geçiş yapabilir. Dikey geçiş, DGS sınavı ile gerçekleşmektedir. Reklamcılık bölümü mezunları da DGS ile bazı 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedir. Reklamcılık dikey geçiş bölümleri şunlardır:

-Halkla İlişkiler ve Tanıtım

-Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

-İletişim

-İletişim Bilimleri

-Reklam Tasarımı ve İletişimi

-Reklamcılık

2 Yıllık Reklamcılık Bölümü Dersleri Nelerdir?

1. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Reklamcılığa Giriş, Türk Dili &#; I, Yabancı Dil (İngilizce-I), Bilgi İşlem Ve Enformasyon Teknolojileri, Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi I, Genel İşletme, İstatistik, İletişim Ve İkna, İş Sağlığı Ve Güvenliği.

1. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Yabancı Dil (İngilizce-Ii), Atatürk İlkeleri Ve İnkılap Tarihi-2, Türk Dili &#; 2, Kitle İletişim Çözümleme Yöntemleri, Kitle İletişim Çözümleme Yöntemleri, Yaratıcı Düşünce Yöntemleri Ve Teknikleri, Görsel Tasarıma Giriş, Kurum Ve Marka Kimliği, İletişim Hukuku Ve Etik, Pazarlama İlkeleri.

2. Sınıf 1. Dönem Dersleri

Halkla İlişkiler, Girişimcilik, Görsel Reklam Tasarımı &#; I, Reklamda Yaratıcılık Ve Yaratıcı Stratejiler, Reklam Yazarlığı, Fotoğraf Okuma Ve Reklam Fotoğrafçılığı, Reklamda Tüketici Davranışları, Etkili Ve Güzel Konuşma, Medya Planlama Ve Satın Alma.

2. Sınıf 2. Dönem Dersleri

Yeni Medya, Reklam Araştırma Ve Etkinlik Ölçümü, Sektörel Tanıma, Reklamcılık Proje Analiz Ve Uygulamaları, Görsel Reklam Tasarımı &#; 2, Reklamcılıkta Müşteri İlişkileri Yönetimi, TV Reklamcılığı, Mesleki İngilizce.

Reklamcılık Bölümü Atamaları ve KPSS Taban Puanları

Bildiğiniz gibi kamu kurumlarına personel alımı KPSS puanı ile yapılmaktadır. Reklamcılık KPSS taban puanları için , , , , ve atamalarına baktık. Reklamcılık bölümüne son beş yılda hiç kontenjan verilmemiş.

Reklamcılık Bölümünü Kimler Tercih Etmeli?

Bazı bölümleri okumak için bazı yeterlik ve özelliklere sahip olmanız gerekir. Aksi takdirde hayatınız boyunca mutsuz veya başarısız olma durumunun olabilir. Reklamcılık tercih edecek kişilerde bulunması gereken özellikler şunlardır:

1- Ayrıntıları görebilmeli.

2- Bilgisayar teknolojisini iyi kullanmalı.

3- Dikkatli ve sabırlı olmalı.

4- Ekip çalışmasını sevmeli.

5- Gündemi takip etmeli.

6- Hayal gücü geniş olmalı.

7- Kendisini sürekli geliştirmeli ve belli bir genel kültür bilgisine sahip olmalı.

8- Planlı çalışmayı bilmeli.

9- Sosyoloji ve psikoloji alanlarına hakim olmalı.

Reklamcılık Okuyanlar ve Reklamcılık Bölümü Yorumları

Bölüm hakkında yapılan ziyaretçi yorumları yazının altında yer almaktadır. Reklamcılık yorumları henüz yapılmamış olabilir. Bölüm ile ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorarak cevap bulabilirsiniz.

Kıymetli üniversite adayları, öğrencileri ve bölüm mezunları; sizler de bu içeriğimizi zenginleştirmek ve daha işlevsel hale getirmek için Reklamcılık iş imkanları, maaşları, dersleri hakkında bilgi vererek katkıda bulunabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası