yurt dışından 2 el telefon getirmek / Yurt dışından telefon getirme şartları neler? | DonanımHaber

Yurt Dışından 2 El Telefon Getirmek

yurt dışından 2 el telefon getirmek

Yurtdışından Telefon Getirenlere Çok Önemli Uyarı

Yurtdışından telefon getirenlere çok önemli uyarı: Sakın bunu yapmayın!

  1. Türkiye'de telefonların fazlasıyla pahalı olduğu hepimizin malumu; tüketiciler ise fazla para vermemek adına yurtdışından daha ucuza telefon getirmeye çalışıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Her pasaport kullanılabilir mi? IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Okumadan asla telefon almayın!

    Türkiye'de telefonların fazlasıyla pahalı olduğu hepimizin malumu; tüketiciler ise fazla para vermemek adına yurtdışından daha ucuza telefon getirmeye çalışıyor. Peki telefon alırken nelere dikkat etmeli? Her pasaport kullanılabilir mi? IMEI kaydı yapılmayan telefonlara ne oluyor? Pasaportunuzu telefona kaydettirirken sizi bekleyen tehlike ne? Okumadan asla telefon almayın!

  2. Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim?

    Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim?

  3. Yurtdışından getirilen telefonlar gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

    Yurtdışından getirilen telefonlar gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.

  4. Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

    Kayıt yaptırılma zorunluluğu bulunan cihazlar nelerdir?

  5. IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekiyor. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

    IMEI bilgisine sahip cihazların tamamının kayıt altına alınması gerekiyor. (cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar)

  6. Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

    Cihazımın IMEI numarasını bilmiyorum. Nasıl öğrenebilirim?

  7. IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

    IMEI numarası cihazın *#06# tuşlarına basılmak sureti ile öğrenilebiliyor.

  8. Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunuyor mu?

    Yurt dışından gelen cihazımı kayıt altına aldırmam için herhangi bir süre sınırı bulunuyor mu?

  9. Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri gün içerisinde yapılması gerekiyor.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemleri gün içerisinde yapılması gerekiyor.

  10. Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

    Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

  11. Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

    Kayıt işlemini nerelerde yaptırabilirim?

  12. Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın sahibi cihazının kayıt altına alınması için gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapar. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) aşağıda belirtilen işletmeci abone kayıt merkezlerine başvurur.

  13. e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

    e-Devlet kapısı üzerinden kayıt işlemini nasıl yapılır ve gerekli belgeler nelerdir?

  14. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile funduszeue.info İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

    e-Devlet kapısı üzerinden yapılan kayıt işleminde pasaport sahibi, şahsına ait bilgileri e-Devlet şifresi ile funduszeue.info İnternet adresinden sisteme girerek cihaz kaydını yaptırabilmektedir. e-Devlet kapısı üzerinden yapılan başvurularda kişiden herhangi bir belge talep edilmemekte olup kontroller elektronik ortamda yapılmaktadır.

  15. Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

    Kayıt işlemi öncesinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

  16. IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye&#;ye giriş yaptığı tarihten itibaren günü geçmemiş olması gerekiyor.

    IMEI kaydı için kişiye ait pasaportun son iki yıl içerisinde herhangi bir cihaz kayıt işleminde bulunulmamış ve kişinin Türkiye&#;ye giriş yaptığı tarihten itibaren günü geçmemiş olması gerekiyor.

  17. Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekiyor?

    Kayıt işlemi için öncelikle ne yapılması gerekiyor?

  18. e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması ( TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

    e-devlet sisteminden kayıt hakkını sorgulaması; harç ücretini yatırması ( TL) ve kayıt işlemlerini tamamlaması gerekmektedir.

  19. Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

    Dekontta dikkat edilmesi gereken husus nedir?

  20. Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmeli.

    Dekont üzerinde kayıt yapılmak istenen cihaza ait 15 rakamlı IMEI numarası, ad ve soyadın, TC Kimlik numarasının yer alması gerekmektedir. IMEI numarasının doğru olmasına dikkat edilmeli.

  21. Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu?

    Harç parası yatırıldıktan sonra kayıt işlemi tamamlanmış oluyor mu?

  22. E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. ( gün)

    E-Devlet kapısından kendisi üzerine kayıt yapılmasına izin verilmeyen kişiler (Yabancı bireyler) ise abone kayıt merkezlerinden kayıt işlemini yaptırması gerekmektedir. ( gün)

  23. Kredi Kartı ile ödeme yapabilir miyim?

    Kredi Kartı ile ödeme yapabilir miyim?

  24. Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor.

    Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı Maliye Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden kredi kartı ile ödenebiliyor.

  25. Harç bedelini bankaya EFT yapabilir miyim?

    Harç bedelini bankaya EFT yapabilir miyim?

  26. Harç bedeli EFT ile ödenebilmesi, kullanmakta olduğunuz bankanıza ait işlemlerde bulunması durumunda mümkün.

    Harç bedeli EFT ile ödenebilmesi, kullanmakta olduğunuz bankanıza ait işlemlerde bulunması durumunda mümkün.

  27. Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?

    Kayıt başvurusundan sonra cihazın kayıt edilip edilmediği nasıl öğrenilir?

  28. e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

    e-Devlet kapısı üzerinden sorgulama yapılarak öğrenilebilir.

  29. Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

    Gerekli belgeler ile birlikte Abone Kayıt Merkezine başvuruda bulundum. İşlemlerimin tamamlandığını nasıl anlarım?

  30. İlgili GSM işletmecilerinin abone kayıt merkezlerinden veya Kurumumuzun Bilgi İhbar ( 94 94) merkezinden öğrenilebilir.

    İlgili GSM işletmecilerinin abone kayıt merkezlerinden veya Kurumumuzun Bilgi İhbar ( 94 94) merkezinden öğrenilebilir.

  31. Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

    Yolcu beraberinde getirilen cihazın kayıt altına alındıktan sonra ana kart değişimi yapılır ise kayıt işlemini nasıl yapabilirim?

  32. ilk kayıt başvuru sahibinin; değişimi yapan firmadan almış olduğu değişim belgesi ile E-devlet kapısı (funduszeue.info) üzerinden kayıt yapılması gerekiyor.

    ilk kayıt başvuru sahibinin; değişimi yapan firmadan almış olduğu değişim belgesi ile E-devlet kapısı (funduszeue.info) üzerinden kayıt yapılması gerekiyor.

  33. Değişim belgesinde neler bulunması gerekiyor?

    Değişim belgesinde neler bulunması gerekiyor?

  34. Antetli kağıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin,cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının ve her iki cihazın aynı marka olması gerekiyor.

    Antetli kağıt veya firma kaşesinin olması, firmanın adı/ünvanı ile adres veya telefon bilgilerinin,cihazın eski ve yeni IMEI numaralarının ve her iki cihazın aynı marka olması gerekiyor.

  35. Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

    Yurt dışından yeni geldim ancak beraberimde cihaz getirmedim. Pasaport kayıt hakkımı ücretsiz veya ücretli olarak bir başkasına verebilir miyim?

  36. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı&#;nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait.

    Gümrük ve Ticaret Bakanlığı&#;nın düzenlemesine göre bir kişi yurt dışından 2 yılda 1 cihaz getirebiliyor. Bu düzenleme çerçevesinde ülkemize ne şekilde getirildiği belli olmayan cihazların kayıt işleminin yapılması yasal olarak uygun olmadığından pasaportunuzun başkaları tarafından kullanılması durumunda doğacak olan yasal sorumluluk tarafınıza ait.

  37. Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait. O nedenle pasaport kaydı yaptırırken buna aman dikkat!

    Ayrıca kayıt altına alınan cihazın suç teşkil eden bir olaya karışması durumunda yasal sorumluluk pasaport sahibine ait. O nedenle pasaport kaydı yaptırırken buna aman dikkat!

  38. Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazımı kayıt altına aldırabilir miyim?

  39. Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmıyor.

    Posta ile gelen ya da internet üzerinden satın alınan cihazlar kayıt altına alınmıyor.

  40. Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

    Yurt dışından gelirken iki adet cihaz aldım. Kayıt işlemi yaptırabilir miyim?

  41. Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün tarih ve sayılı yazısı ile tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlendi.

    Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün tarih ve sayılı yazısı ile tarihinden itibaren 2 takvim yılı içerisinde 1 adet cep telefonunun yurda getirilebileceği belirlendi.

  42. 18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi?

    18 yaşından küçükler için cihaz kaydı yapılabilir mi?

  43. 18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

    18 Yaşından küçüklerde yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırabilir. 18 yaşından küçükler için kayıt başvuruları anne, baba ya da yasal temsilcileri tarafından kendi e-devlet kapısı üzerinden çocuğun kimlik bilgileri kullanılarak kayıt yapılabilir.

  44. Cihazımın IMEI bilgisinin değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

    Cihazımın IMEI bilgisinin değiştirilmiş olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

  45. e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilir veya BTK'nın Bilgi İhbar Merkezi ( 94 94) aranarak öğrenilebilir.

    e-Devlet kapısı üzerinden öğrenilebilir veya BTK'nın Bilgi İhbar Merkezi ( 94 94) aranarak öğrenilebilir.

  46. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

  47. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazımın IMEI numarasını sorguladım. &#;Kayıt dışı olduğu tespit edilen cihaz&#; uyarısını aldım. Ne yapmalıyım?

  48. Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekiyor. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu&#;na bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilip haberleşmeye kapatılıyor.

    Cihazın satın alındığı yere başvurulması gerekiyor. Yasal yollardan ithal edilen cihaz bilgilerinin Mobil Cihaz Kayıt Sisteminde yer almasını teminen ithalat işlemlerini gerçekleştiren firma tarafından Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu&#;na bildirilmesi gerekiyor. Bildirim yapılmaksızın satılan cihazlar düzenli olarak denetim ve kontroller yapılmak suretiyle tespit edilip haberleşmeye kapatılıyor.

  49. Yurtiçinden satın almış olduğum cihazın kayıt dışı olduğunu öğrendim, buna ilişkin sahip olduğum haklar neler?

    Yurtiçinden satın almış olduğum cihazın kayıt dışı olduğunu öğrendim, buna ilişkin sahip olduğum haklar neler?

  50. Bu tür cihazlar ilgili mevzuat çerçevesinde &#;AYIPLI MAL&#; olarak değerlendirildiğinden, tüketiciler sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun da belirtilen haklardan faydalanabilir.

    Bu tür cihazlar ilgili mevzuat çerçevesinde &#;AYIPLI MAL&#; olarak değerlendirildiğinden, tüketiciler sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun da belirtilen haklardan faydalanabilir.


HaberSon DakikaÇok OkunanlarGündemÖne ÇıkanlarFoto GaleriVideo Galeri

MemurlarKamu PersoneliKPSSHaberlerMevzuatÖğretmenÖzel KonularSeçim

İlanGünün İlanlarıÇok OkunanlarDaimi İşçi Alım İlanlarıAkademik İlanlarKPSS-A İlanları4/B İlanları

ForumEn Yeni KonularEn Yeni CevaplarKamu PersoneliKamu Personeli Ortak KonularKPSS ve Diğer SınavlarGündem

HesaplamaMemur Maaş HesaplamaSözleşmeli Maaş HesaplamaMemur Emekli MaaşEmeklilik Yaşı HesaplamaAsgari Geçim İndirimi

DiğerAnketBecayiş İlanlarıKararSınavSoru/CevapSözlükBi'Mola


AndroidiOSHuawei

funduszeue.info internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, video ve fotoğrafların her türlü hakkı funduszeue.info'e aittir.
İzin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez.
Copyright © Tüm hakları saklıdır funduszeue.info

Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

Makedonya Tatil

Yurtdışı telefon kayıt yaptırmadan aldığınız yurtdışı telefonu Türkiye&#;de kullanamıyorsunuz. Pasaporta telefon işletme şartları eskiden yılda bir değişirken, şimdilerde nerdeyse her ay yeni şartlar ve zorluklar çıkıyor karşımıza. Konuyu nerdeyse 10 yıldır takip ediyorum, hiç bu kadar karmaşık olmamıştı. Kafanızın karışmasını normal buluyorum. Ancak buradaki tüm bilgilerin güncel olduğunu bilin.

Telefon kaydı hakkında tüm bilgiler bu rehberde. Lütfen okuyun! Yurtdışından telefon alıp Türkiye&#;de kaydedebiliyoruz. iPhone, Samsung gibi pahalı markaların Türkiye fiyatları yurt dışı fiyatlarına göre abartılı yüksek. Ben de birkaç kez yurtdışından telefon alıp kaydettim. iPhone 6 ve iPhone 7 Plus telefonlarımı Katar&#;dan, iPhone 5 telefonumu ise Batum&#;dan uygun fiyatlı almıştım.

ⓘ Yurt dışından yolcu beraberinde telefon getirip Türkiye&#;de kayıt yapıp kullanabiliyoruz. Ancak posta veya kargo ile yurt dışından telefon almak veya internet siteleriyle yurt dışından telefon getirmek yasak! Bu durumda gümrükte telefona el konabilir ve iki katı ceza ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Yurtdışından getirilen telefonu kaydı ise oldukça basit. Aşağıda rehberde yurtdışı telefon nasıl kaydedilir bilgilerini adım adım anlattım. Yurtdışı telefon kaydı ile ilgili aklınıza gelebilecek her türlü sorunuzun cevabı için aşağıdaki yazdıklarımı dikkatlice okuyun. Sorularınızın cevabı mutlaka vardır, gerekirse en alttaki yorumlara da göz atın. Bu sorular dışında gereksiz endişeleri aklınıza takmayın.

Eğer yorumlara yazdığınız soruyu yayınlamamışsam, cevabı zaten aşağıda olduğundan silmişimdir. Maalesef zahmete girip tüm içeriği baştan sona okumanız gerekiyor. Anlıyorum herkes telefon kayıt şartlarından muzdarip ama zaten çözümünü yazdığım soruyu tekrar tekrar yorumlardan görmek faydalı olmuyor.

Yurtdışı Telefon Kayıt Şartları []

Yurt dışına gidip kendiniz veya bir başkası için beraberinizde telefon getirebilirsiniz. Bir başkası da size yurtdışından telefon getirebilir. Kısaca kaydedilecek telefonun hangi ülkeden, ne zaman, nasıl veya kimin tarafından getirildiğinin hiç bir önemi yok. Çünkü şartları sağlamanız kaydıyla bir başkasının size getirdiği telefonu adınıza kayıt yaptırabilirsiniz.

Yurtdışından getirilen kayıtsız telefon gün yani 4 ay sonra kapanır. Türkiye’ye ait bir GSM sim kartı takıldığı andan itibaren bu süre başlıyor. Bu süre aşıldıktan sonra telefon Türkiye&#;de iletişime kapatılıyor. Başka ülkede kullanabilirsiniz. Kapanan telefonu ne zaman kaydederseniz o zaman tekrar Türkiye&#;de kullanıma açılıyor.

BTK’nın tanımlamış olduğu gün kullanım hakkı, 1 takvim yılı için geçerli olduğundan dolayı yeni yılla birlikte yeniden gün kullanım hakkı tanınıyor. Çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında gün daha kullanılabiliyor.

flyistaSerbia

Yurtdışı telefon kaydı bir defa yapıldıktan sonra telefon ömür boyu kullanılabilir hale geliyor. İlk 3 yıl sadece telefonu kaydeden kişinin TC Kimliğine kayıtlı hatlarla çalışıyor. Kaydı daha önce yapılmış telefon 3 takvim yıl sonra her hatla çalışır hale geliyor. Elinizde kapalı bir telefon varsa ne zaman kapandığının bir önemi yok. Telefonu ne zaman kaydettirirseniz o zaman tekrar iletişime açılıyor.

Yurtdışı telefonun kaydetme süresi ne kadar? Yurtdışına gidip geldikten sonraki 1 yıl içerisinde, sadece kendi adınıza telefonu kayıt yapabiliyorsunuz. Yurtdışından dönüşünüzün üzerinden 1 yıldan fazla geçmişse, telefonu kaydettirebilmek için yeniden yurt dışında gidip dönüş yapmanız gerekiyor.

Yurtdışı telefon kaydı için pasaport şart değil! Yurtdışı telefonu kimliğe de kaydedebilirsiniz. Pasaportsuz kimlikle gidilebilen ülkeler dönüşü sonrası da kendi adınıza kaydettirebilirsiniz. İster Kıbrıs&#;a git ister Batum&#;a. Kimlikle veya pasaportla gittiğiniz ülkede kaç gün kaldığınızın da önemi yok.

Pasaportum yok, yurtdışına hiç çıkmadım. Amcam bana telefon getirirse kullanabilir miyim? Telefonu kullanamazsınız. Telefonu getiren kişi ya da son 1 yılda yurtdışında bulunmuş kişiler ancak telefonu kaydedebilir. Elimde yurtdışı kayıtsız telefon var, ne mi yapmalıyım? Yurtdışına gitmiş birine hattınızı devredip, ona kaydettirip, sonra hattı tekrar üzerinize 3 yıl sonra geri alabilirsiniz.

Elime bir kayıtsız yurtdışı telefon geçti, yurtdışı nedir bilmem. Telefonu nasıl kullanacağım? Siz yurtdışına gidip gelmeden telefonu kendi adınıza kaydedemezsiniz! Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde yurtdışına gidip dönmüş birini bulup onun üzerine kaydedip kendi hattınızı ona devredip telefonu ve hattı alıp kullanacaksınız. 3 yıl sonra da hattı üzerinize tekrar geri alırsınız.

Daha öne telefon kaydı yapmıştınız, tekrar ne zaman telefon kaydetme hakkınız olacak? Pasaportunuza 3 takvim yılında sadece 1 kez yeni telefon kaydı yaptırılabilirsiniz. Getirdiğiniz gün değil getirdiğiniz yıl baz alınıyor.

MaltaFlyista

Telefon getirme hakkım olmamasına rağmen ben yine de telefon getirirsem ya da yanımda 2 adet kayıtsız telefon getirsem ne olur? Hattınızın takılı olduğu telefon haricinde yurtdışından sadece 1 adet kayıtsız telefon getirebilirsiniz. Bir şey olmaz dediniz ve attınız valizinize getirdiniz. Gümrükte gözden kaçarsa ve kontrole takılmazsa hiç sorun yok. Bu telefonu üzerinize kaydedemezsiniz ama hakkı olan kime verirseniz o kaydedip kullanabilir. Ancak Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından kontrol edildiğinde, geçtiğimiz üç yılda zaten telefon getirdiğiniz bilgisi sistemde görülürse, getirdiğiniz yeni telefona el konuyor.

Yurtdışından getirdiğim telefona gümrükte el konuldu, ne yapmalıyım? Yurtdışından getirdiğiniz kayıtsız telefona sınırda el konulunca size bir fiş veriliyor. Bundan sonraki 3 ay içerisinde, tekrar yurt dışına çıkarsanız ancak o zaman ambara alınan telefonu verilen fiş karşılığında geri alıp yurtdışına götürebiliyorsunuz. 3 ay içerisinde çıkmazsanız geçmiş olsun telefonu bir daha geri alma şansınız yok!

Almayı düşündüğünüz ikinci el telefonun kayıtlı olup olmadığını ve sizin hattınızla çalışıp çalışmayacağını nasıl öğrenebilirsiniz? İkinci el bir telefon aldıysanız telefonun kayıtlı olup olmadığını, yasal yollarla ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını e-devlet üzerinden sorgulatarak öğrenebilirsiniz. Aklınıza takılan tüm sorular için gerekirse BTK İletişim Hattı &#;yi arayın.

Telefon henüz Türkiye&#;ye gelmeden, IMEI kaydını e-devletten yapabilir miyim? Şartları sağlıyorsanız evet. İşlem online yapıldığından ve koşullar da sağlanmışsa yani geçtiğimiz 1 yıl içerisinde yurtdışına gidilip gelmişseniz, geçtiğimiz 3 yılda başka telefon kaydettirmemişseniz ve harç ücretini yatırmışsanız telefon yurt içine gelmeden kayıt yapabiliyorsunuz. Ancak şu anda yurt dışında olmanıza rağmen, geçtiğimiz 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkmamışsanız ve şimdi yurtdışında olmanıza rağmen henüz Türkiye&#;ye dönüş kaydınız olmadığından kayıt yapamazsınız.

Kayıt kaparken her şey doğru olmasına rağmen bir sonraki aşamaya geçemiyorum? Kayıt yaparken yurda giriş tarihinde sorun çıkıyorsa dönüş tarihinizin bir sonraki gününü yurda dönüş tarihi olarak girin.

Telefon IMEI Kaydı

Yurtdışı Telefon Kayıt Nasıl Yapılır []

Yurtdışına çıktınız, orada kendinize bir telefon aldınız veya elinize bir yurtdışı telefon geçti ve siz de son 1 yıl içerisinde yurtdışına gidip gelmişsiniz. O zaman telefon kaydını nasıl yapabilirim diye soruyorsanız aşağıdaki basit birkaç adımı tamamlayıp telefon kaydınızı kolaylıkla yapabilirsiniz.

Telefon kaydı yapabilmeniz için e-devlet hesabınızın ve kredi kartınızın olması gerekiyor. Dilerseniz iletişim merkezlerinden de direkt başvurarak telefon kaydı yapabilirsiniz. E-devlet hesabınız yoksa büyük postane şubelerinden birine gidip hemen çıkarabilirsiniz.

E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda pasaport ve başka bir evrak gerekmiyor. Öncelikle bir defaya mahsus olmak üzere telefon vergisini bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla ödeyin. Telefon harcı yatırırken kaydedilecek telefonun IMEI numarası, pasaporttaki adınız ve soyadınız, TC Kimlik numaranız lazım.

  • Yurt dışı telefon kayıt harcı olan TL&#;yi öde
  • E-devlet üzerinden belge gerekmeden pasaportuna kaydettir
  • E-Devlet yoksa Abone kayıt merkezinden kaydını yaptır

1. Yurtdışı telefon kayıt ne kadar

Yurt dışı telefon kayıt harcı için TL. Yurt dışı telefon kaydı ücretleri her yıl katlanarak artıyor. Bu artırımlar da her yılbaşı takviminde yapılıyor. Eskiden rakamlar çok büyük değildi ama artık vergi o kadar arttı ki artık yurtdışından telefon almak hala ucuza geliyor mu emin değilim. Malum döviz kuru da çok yükseldi.

İlk olarak yurtdışı telefon kaydı yılında TL idi. &#;da TL oldu. &#;de TL, &#;de ise TL yapılmıştı. Kasım ayında inanılmaz bir zam yapılarak TL&#;ye çıkarıldı, yetmedi &#;da TL&#;ye yükseltildi. Yine Temmuz ayında TL&#;ye, yılında ise ,70 TL&#;ye çıkarıldı. Son olarak &#;de TL oldu. Şimdiyse TL!

Telefon kayıt şartları yılında güncellenecek, telefon kayıt harcı 6 bin 90 liraya çıkacak görünüyor.

2. IMEI numaramı nasıl öğrenebilirim

Kaydını yapacağınız telefonda, IMEI sorgulama için telefon numarası arama kısmına geçip *#06# yazın ve arama tuşuna basın. Gelen IMEI numarası cihazınızın seri numarasıdır. Bu numarayı çok ama çok dikkatli bir şekilde kopyalayın, not edin. Vergiyi bu numara ve kendi adınız üzerinden ödeyeceksiniz.

Telefonunuz eğer birden fazla IMEI içeriyorsa Ayarlar/Menü/Hakkında vb. bölümlerinden veya cihazın ambalajı ya da faturası üzerinden kontrol ederek, işlem sırasında cihaza ait tüm IMEI numaralarının kaydedilmesini sağlayın. Yanlış IMEI yazarsanız telefon kaydı başarısız olur! Yanlış IMEI numarası/numaraları ile yapılan kayıtların düzeltilmesi mevzuat gereği mümkün değil

3. Yurtdışı telefon vergisini nereye yatırabilirim

Telefon Kaydı vergi ödeme
Telefon vergisi ödeme

Yurtdışı telefon IMEI kayıt ücreti TL internet vergi dairesi veya Denizbank, Garanti Bankası, İş Bankası aracılığıyla ödenebiliyor. Bankalar dışında vergi dairelerine giderek de telefon vergisi yatırabilirsiniz. Kayıt yapılmak istenen cihaza ait IMEI numarası, TC Kimlik Numaranızı, adınızı ve soyadınızı vergi dairesine veya bankaya verin.

MaltaSerbia

İnternetten yurt dışı telefon harcını ödemek için tıklayın. Açılan sayfada &#;Harç ve Değerli Kağıt Bedeli&#; butonunu tıklayın. Sonra açılan diğer sayfada &#;Cep Telefonu Harcını Öde&#; seçeneğini tıklayın. Pasaport sahibinin TC kimlik no, ad soyadı ve getirilen telefonun IMEI numarasını sisteme girin.

4. Yurtdışı telefon E-Devlet kaydı nasıl yapılır

Yurtdışı telefon kayıt

İnternet vergi dairesinden, bankalardan veya vergi dairelerinden telefon harcını ödedikten sonra e-devlet sayfasına girerek telefon kaydını yapmanız gerekecek yapıyoruz. e-Devlet şifresi büyük postane merkezlerinden kolayca alınabiliyor. Telefon kaydettirme sırasında e-Devlet üzerinden yapılan başvurularda herhangi bir belge talep edilmiyor.

Yurda giriş tarihinizden itibaren gün içerisinde e-devletten kayıt gerçekleştirebilirsiniz. E-devlet sistemine funduszeue.info adresinden girin. E-devlete girdiğinizde arama kısmına &#;IMEI Kaydet&#; yazın veya doğrudan şu sayfaya gidin. funduszeue.info sayfasına girin. Kayıt işlemi 4 basamaktan oluşuyor ve tüm aşamaların tamamlanması şart.

Kendi adınıza olan e-devletten, kendi adınıza kayıtlı hattın takılacağı telefonu kaydettirecekseniz &#;Kendi bilgilerim ile başvuracağım&#; seçeneğini seçin. Eğer çocuklarınız ile yurtdışına gidip beraberinde telefon kaydı yapacaksanız aşağıdaki süreci izleyin.

Çocuğunuz adına kayıt yapacaksanız ise &#;Çocuğumun bilgileri ile başvuru yapacağım&#; seçeneğini seçin. Çocuğunuza ait TC bilgisi üzerine önce telefon harcını yatırıp, sonra da e-devlete çocuğunuzun TC bilgilerini giriyorsunuz. Bu kayıt sonrası sadece SİZİN TC numaranıza ait hatlarla telefon çalışır hale geliyor.

Cihazın iki adet IMEI numarası olması durumunda her iki IMEI numarasını da girin, yoksa boş bırakın. IMEI numaranızı doğru girip girmediğinizi birkaç kez kontrol edin. Kimileri ikinci IMEI numarasına aynı marka telefonun aynı serisinden bir başka telefon IMEI girerek tek ödemeyle iki kayıt yapıyor ama bu yasal değil!

Eğer yurtdışına pasaport istemeyen ve sadece kimlikle gidilen bir ülkeye gidip döndüyseniz Nüfus Cüzdanı veya ID Kart belge türünü seçin. Eğer öncesinde telefon vergisini ödediyseniz işlem başarıyla sonuçlanıyor. Bu işlemden sonra hafta içerisinde telefonunuzun kaydı yapılmış oluyor.

5. Telefon kaydı nasıl sorgulanır

IMEI Sorgulama
Telefon kaydı nereden yapılır

Cihaz kayıt sonrasında, funduszeue.info adresinden herhangi bir cihazın kayıt durumu sorgulanabilir. Kayıt işlemleri düzgün yapıldıysa &#;IMEI numarası abone kayıt merkezince geçici olarak kayıt altına alınmış olup kurum tarafından evrakları kontrol aşamasındadır&#; şeklinde bir ifade ile karşılaşıyorsunuz.

Evraklar tam ve sorunsuz tamamlanmışsa hafta içerisinde &#;IMEI numarası kayıtlı&#; ifadesi karşınızda beliriyor. Eğer telefonunuzu doğru şekilde kayıt yaptığınız halde telefonunuzun kapanacağı mesajı alırsanız Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK&#;yı arayın (☎️ ).

Yurtdışı Telefon Kaydı Hakkında Tüm Sorular

1. Pasaporta telefon işletme süresi

Pasaporta telefon işletme süresi olarak gün bildiriliyor. Bu gün telefonu aktif bir şekilde kullanırsınız. Bu süre sonunda kaydetmezseniz hattınız iletişime kapanır. Siz telefon kapandıktan sonra istediğiniz zaman şartları sağladığınızda kaydettirebilirsiniz. geçti kaydetmediniz, telefon kapandı üzerinden 6 ay sonra geçti diyelim, sorun olmadan yine kaydedebilirsiniz.

IMEI kaydı yapabilmeniz için son 3 takvim yılı içerisinde üzerinize telefon kaydı yapmamış olmanız ve son 1 yıl içerisinde yurtdışına çıkış ve giriş yapmış olmanız gerekiyor. Ülkeye dönüşünüzün üzerinden 1 yılı geçmiş ise tekrar yurt dışına gidip gelince yeniden kayıt hakkı kazanıyorsunuz.

2. Yurt dışından telefon getirme

Yurt dışından kaç tane telefon getirilebilir? Yurt dışından posta veya kargo ile telefon siparişi vermek yasak. Ancak yolcu beraberinde getirilebiliyor. Yurt dışından ambalajı içerisinde olmak kaydıyla 3 takvim yılında sadece 1 telefon getirebiliyorsunuz. Devlet babamız, yolcuların 3 yıllık sürede getirdikleri cep telefonu sayısı takip edip daha fazla getirmenizin önleyecek yollar uygulamaya başladı.

Üç yılda yurtdışından sadece 1 telefon getirme hakkı uygulaması 1 Kasım itibarıyla hayata geçti. Yolcu beraberinden birden fazla telefon getirecekseniz diğeri gümrük vergisine tabi olacak. Bunun takibi için tabi valizinizi kontrol edip ambalajında telefon görmeleri ve sizin TC kimliğinizi sorgulamaları gerekecek.

ŞİMDİ BU SATIRI DİKKATLE OKUYUN
Yerli ve yabancı farketmeksizin yurtdışından 3 yılda sadece 1 adet telefon getirme hakkınız var. Yurtdışından 1 adet telefon getirirken gümrükte kontrole takılırsanız, kayıt altına alınıp yurtdışından telefon getirme hakkınız düşmüş oluyor. 3 yıl daha yurtdışından telefon getiremezsiniz. Getirdiğiniz telefonu ister siz ister başkası kaydedip kullanabilir.

Diyelim ki siz 1 değil de yanınızda 2 telefon getirdiniz ve ikisi de kayıtsız. Kontrole takılmadan yurda telefonu sokarsanız sorun yok. Gümrük Muhafazada kontrolde tespit edilirse ikinci telefona el konuluyor. Eğer geçtiğimiz 3 yılda başka telefon getirmişseniz bu defa ikisine el konuyor. Size bir fiş veriliyor ve telefonlar depoya kaldırılıyor. 3 ay içerisinde tekrar yurtdışına çıkarsanız ancak o zaman size telefon iade ediliyor.

Diyelimki çantanızda 5 telefon var ve gümrüğe takılamdan ülkeye soktunuz (yasal olarak beyan etmeniz gerekiyor). Telefonları Türkiye&#;de kendi adınıza 1 adet veya başkaları şartları sağlıyorsa kendi adlarına kaydedip kullanabilirler.

3. E-Devlet dışında nereye telefon IMEI kayıt yapılır

Herhangi bir Turkcell, Türk Telekom veya Vodafone şubesine bu evraklarla başvurabilirsiniz. Pasaport sahibinin pasaportun aslı ve telefon vergi ödendi dekontu ile birlikte bizzat başvurması gerekli. Pasaporttaki imza ile kayıt belgesindeki imzanın aynı olup olmadığı karşılaştırılıyor. Pasaportun fotokopisi ile son yurda giriş damgası sayfası fotokopisi dekonta ekleniyor.

4. Başkasının getirdiği telefonun kaydı nasıl yapılır?

Yurt dışından size hediye getirilmiş veya yurt dışından gelirken birisine telefon getirttiyseniz, kendi adınıza kayıtlı hatla kullanabilmek için sizin kayıt yaptırma hakkınızın olması gerekiyor. Bunun için son 1 yıl içerisinde sizin de yurt dışına çıkıp dönmüş olmanız şart. Yurtdışına aynı gün gidip dönseniz de olur.

Başkası size yurtdışında telefon getirmeye çalışırken havalimanı çıkışında kontrol edildiğinde tespit edilirse ve telefon o kişi üzerine kayıt altına alınsa dahi sorun yok. Telefonu getiren kişi 3 yıl yurda telefon getiremez sadece. Size getirdiği telefonu, sizin kayıt hakkınız varsa kendi adınıza kaydedip kullanabilirsiniz.

5. Pasaportum yok nasıl telefon kaydettirebilirim?

Pasaport olmadan, kimlikle gidilebilen ülkeler arasında yer alan Kıbrıs, Gürcistan, Azerbaycan ve Ukrayna&#;ya gidiş ve dönüşünüz varsa ve üzerinden de 1 yıl geçmediyse yurt dışından gelen telefonu üzerinize kayıt yaptırabilirsiniz. e-devletten kayıt yaparken pasaport yerine nüfus cüzdanı veya ID Kart seçeneğini seçin.

6. Yurtdışında telefon aldım ama hala yurtdışındayken nasıl kayıt yaparım

Hayatınızda ilk defa yurtdışına çıktınız ve orada telefon aldınız ve hala yurtdışındasınız ve telefonu kaydetmek istiyorsunuz. YAPAMAZSINIZ! Yurtdışındasınız, telefon aldınız ve geçtiğimiz 1 yılı içerisinde yurtdışına çıkmıştınız ve Türkiye&#;ye dönmüştünüz. Üstelik son 3 yıldır üzerinize hiç telefon kaydettirmediniz. Güzel, kayıt yapabilirsiniz.

7. Telefonu Türkiye&#;de getirmeden kayıt yapabilir miyim?

Telefon yurtdışında olsa dahi siz şartları sağlıyorsanız yani yurtdışına gidip geldiyseniz telefonun IMEI kaydını telefonu Türkiye&#;de hiç getirmeden de kaydedebilirsiniz. Kayıt için telefonun IMEI numarasını bilmek yeterli. IMEI bilmeden vergi yatıramaz, kayıt yaptıramazsınız zaten. Telefon yurda sokulunca, kayıtlı olduğundan sistemden kontrol edilir ve açılır.

Telefona yerli veya yabancı SIM takılmış olması, açılmış veya hiç açılmamış olmasının önemi yok. Kayıtsız telefonlar Türkiye&#;de kullanılmış veya kullanılmamış, açılmış veya açılmamış olmasının telefonu yurtdışında başka ülkelerin hatlarıyla kullanmanıza engel değil. Kayıtsız telefonu yurda sokup bir defa şebeke aldıktan sonra gün içerisinde kaydetmezseniz bir dahaki yurda girişte Türk hatlarıyla çalışmadığını görürsünüz. Yabancı hatlarınızla çalışmaya devam eder.

8. Yanlış IMEI kaydı yapılırsa ne olur

Yurt dışından gelen telefon kayıt işlemleri sırasında IMEI dışındaki bilgilerde bir yanlış yaparsanız yanlış yatırılan harç iade ediliyor. Ancak yanlış IMEI ile yapılan kayıtların iptali maalesef mümkün değil.

Yatırılmış paranın asıl dekontuyla sonra aynı IMEI hesabına yatırılmış doğru dekontu yapılan hatayı anlatılarak dekontların aslı ile beraber nüfus kâğıdı fotokopisi ekleyerek dilekçeyle beraber veraset ve harçlar vergi dairesine baş vuruyorsunuz. Para verdiğiniz banka hesabına iade ediliyor.

9. 18 yaşından küçükler telefon kaydı

18 yaşından küçükler de yurt dışından yolcu beraberinde cihaz getirebilir ve kendi adlarına kayıt yaptırılabilir. Yurt dışı telefon kayıt işlemi ebeveynlerin e-devleti üzerinden yapılıyor. Vergiler çocuk adına yatırılıyor. E-devletten çocuk adına seçim yapıp onun bilgilerini girip kaydediyorsunuz. Kaydı yapan ebeveynin adına kayıtlı hatlarla çalışır.

Kurumsal hat IMEI kaydı

Aldığınız telefonu kendi pasaportunuza kayıt ettirdikten sonra kullandığınız GSM Operatörünün Kurumsal Müşteri Hizmetleri ile görüşüp, kurumsal hattı sizin kullandığını belirterek kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu şekilde işleme girmez ise kurumsal hat kullananların bağlı oldukları şirketin yetkilisinin kurumsal hattın kullanıcısı olduğunuza dair ilgili GSM iletişim merkezine bilgi vermesi gerekmektedir..

Telefon IMEI değiştiğinde kaydı nasıl yapılır

Telefonun arızalanması ile değiştirilmesi veya tamir sonrası ana kartının değiştirilmesi durumunda IMEI değişim işlemi yapılabiliyor. e-Devlet Kapısı üzerinden değişim belgesinin yüklenmesi gerekiyor. Değişim başvurusunun cihazı kayıt altına aldıran kişi tarafından yapılması, değişim yapılması talep edilen IMEI’lerin her ikisinin de aynı marka cihaza ait olması şart.

Değişim belgesinin antetli kâğıt olması veya firma kaşesini içermesi; değişimi yapan firmanın adı/unvanı ile adresi veya telefonunu içermesi; değişim işleminin arıza nedeniyle yapıldığına dair bilginin bulunması; değişimi yapılan eski ve yeni IMEI numaralarını içermesi gerekiyor. Eski IMEI numarası iletişime kapatılıp yeni IMEI numarası iletişime açılıyor.

Geçici IMEI kaydı nasıl yapılır

Türk vatandaşlarının geçici IMEI kaydı yaptırmaları mümkün değil. Sadece ülkedeki yabancı turistlerin mağduriyet yaşamamaları için gün kullanım hakkı olan yurt dışı telefonlarda sorun yaşamamaları için geçici IMEI süreleri 2 ay daha uzatılabiliyor. Çift SIM kart girişli telefonlarda diğer hat kısmına takıldığında gün daha kullanılabiliyor.

Yabancıların veya yurt dışında yaşayanların telefon kaydı

Geçici süreyle Türkiye’de bulunan kişilerin (turist, gurbetçi vatandaşlar ve benzeri) cihazlarına ait IMEI numarası ve sözleşme yapılan cep telefonu numarası Mobil Cihaz Kayıt Sistemine girilmek suretiyle eşleştirilmekte ve ilgili IMEI numarası sadece ilgili telefon numarası ile kullanıma açılıyor.

Eşleştirme işlemi için pasaport ve abonelik sözleşmesi (Kayıt işlemi gerçekleştirilecek GSM hat numarasının kişi adına kayıtlı olduğu gösterir ilgili GSM işletmeci tarafından düzenlenmiş abonelik sözleşmesi) ile Abone Kayıt Merkezlerine başvurulması gerekiyor YKN (Yabancı Kimlik Numarası) bulunan 18 yaş üstü bireyler PTT’den alacakları e-Devlet şifresi ile e-Devlet sistemi üzerinden kayıt yapabiliyor.

KN sahibi olan 18 yaş altı kişiler ile YKN sahibi olmayan yabancı uyruklulardan diplomat, askeri personel, öğrenci ve ikamet edenlerden; Diplomat ve askeri personelin pasaport veya kimlik belgesini, Öğrencilerin; öğrenim gördükleri okuldan alacakları öğrenci olduklarına dair belgeyi, ikamet eden diğerlerinin ise ikamet belgesini ya da ikamet tezkeresini, pasaportlarının aslını ibraz etmek suretiyle Abone Kayıt Merkezlerine sunmaları gerekiyor.

Benim başka bir durumum var Kemal bey diye başlayan sorularınız?

Sizin başka bir durumunuz yok maalesef. Ya da başka sorunum veya durumum var dediğiniz olay sizin hayal gücünüzün ürünü, ya da yukarıdaki sorulardan biri. Sadece işinize gelsin veya gelmesin her satırı dikkatle arayıp cevabınızı bulmanız ve okumanız gerekiyor.

Bana zaten yukarıda detaylıca cevabını verdiğim şeyleri tekrar sorup teyit ettirmeye çalışmanız da anlamsız. Ben teyit kurumu değilim, bildiklerimi kendime saklayıp yukarıda farklı bilgi paylaşmıyorum. Teyit için sorduğunuz sorular için yukarıdaki linki size göndereceğim yine.

Kemal Bey sorularıma neden yanıt vermediniz, sorumu neden yayınlamadınız?

Sorularınızı yanıtı zaten yazdığım içerikte var olduğu için yorulmarınız yayınlanmıyor, siliniyor. Sorularınızı instagram @yoldaolmak hesabımda yanıtlamıyorsam zaten sorunuzun cevabı yukarıda olduğu içindir.

Yurt dışından gelen telefon nasıl kaydedilir, telefon kaydı, IMEI Kaydı, vergiler, yurt dışından telefon getirme ile ilgili sorularınız varsa yukarıdaki yazıyı tekrar okuyun ve yorumlara göz atın. Cevabınız mutlaka vardır.

MaltaFlyista
Seyahat Yazarı, Blogger. “Yolda olmak” duygusuna âşığım Aslında veteriner hekimim, ayrıca bilgi yönetimi okudum, marka yönetimi üzerine MBA yaptım. 14 yıl çalıştığım şirketimle yolum 'da ayrılınca, tekrar bir işe girmek yerine hayallerinin peşine düşüp, uzak masal ülkesi Yeni Zelanda’ya gittim. 22 ay boyunca ülkeye dönmeden Okyanusya ve egzotik Asya ülkelerinde seyahat ettim. O zamandan bu yana tam zamanlı seyahat edip gezi rehberleri hazırlıyorum.

Teknoloji ürünleri üzerinde uygulanan ÖTV katkıları, birçok kişiyi “vergiden kaçınma” düşüncesine itti. Yurtdışından telefon getirme süreci, tıpkı diğer teknolojik cihazlarda olduğu gibi ciddi oranda bir karmaşıklık yaratıyor. 

Hukuk kuralları çerçevesinde vergiden muaf olmanın sektörel tabiri, vergiden kaçınmadır. Peki son yıllarda ciddi bir artış gösteren telefon maliyetlerine vergiden kaçınma anlayışı doğrultusunda bir çözüm getirilebilir mi? Yurt dışından telefon getirme düşüncesine sahip olanları ne bekliyor? Yazımız aynı zamanda yurtdışında yaşayan ve Türkiye&#;ye temelli taşınmayı düşünenleri de hedefliyor.

Yurt Dışından Telefon Getirmek Serbest mi?

Yurt dışından getirilen herhangi bir ürünün hukukî olarak nasıl sonuçlar doğurabileceğini öğrenmek için konuyla ilgili olarak yayımlanan “Gümrük Kanunu”nu incelemek gerekir.

Bu işlem kanunda yer alan maddelere göre kaçakçılıkla ilgili bir sonuç doğurmasa da sunulan şartlara uyulmadığı takdirde cezaya tabii olabilir ya da doğrudan telefonunuzun hattı kapanır.

3 Şubat tarihinde yürürlüğe girmiş olan Gümrük Kanunu’nun /3. Maddesi, vatandaşların yalnızca bir tane telefonu yurt dışından ülkemize sokabileceğini ifade etmektedir. İkinci bir telefonun yurt dışından Türkiye’ye getirilmesi yasal olarak mümkün değil.

Bu nedenle birden fazla telefon getiren kimseler hakkında cezai işlem uygulanıyor. Söz konusu işlem, iki veya daha fazla telefonu ülke sınırlarına sokan kişinin, fazladan getirdiği telefonlar için normal verginin iki katı vergi ödemesi gerekliliğini doğurmaktadır.

Ayrıca ülke sınırlarının içerisine getirilen fazladan telefonların IMEI numaraları gümrük memurları tarafından alınacak ve maddeye göre BTK’ya bildirilerek cezai işlemin uygulanması sağlanacaktır. Ancak konuyla ilgili birbiriyle çelişen birçok maddenin bulunuyor olması, gümrükte uygulanan vergi cezalarının zaman zaman aksamasına neden olmaktadır.

Sonuç olarak yurt dışından telefon getirmek serbest, ancak yurt dışından birden fazla telefonu getirmek serbest değildir.

Yurtdışından Gelen Telefon Ne Kadar Süreyle Kullanılabilir?

Yolcu ile birlikte Türkiye’ye getirilen ve mobil hizmet şebekesinin hizmetini kullanan telefonların kayıt edilmesi için kullanıcılara verilen süre gündü. Söz konusu cihazların kayıt edilmesine dair değişiklikler Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararlarına bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

BTK, elektronik kimlik bilgisine tabii olan cihazlar ile ilgili yönetmelikte Koronavirüs salgınının getirdiği şartları göz önünde bulundurarak birtakım değişiklikler yapmıştır. Bu değişiklikler, Şubat itibari ile yurt dışından getirilen telefonların artık değil gün içerisinde kayda tabii olması kararını ortaya koymuştur.

BTK’nın kararı; siyah, gri veya beyaz listeye alınmış olan telefonları kapsamıyor. Daha önce siyah listeye alınmış olan cihazlar, verilen gün süre içerisinde kayıt edilmediği takdirde kaçak cihaz olarak görülmeye devam edilecek ve kullanıma kapatılacaktır. Ancak bu telefonlardan Acil Çağrı hattına ulaşım yine de serbesttir.

Bu telefonlar konusunda hat kapalı olsa da örneğin Wi-Fi bulunan noktalarda bu telefonlar aracılığıyla internete bağlanabildiğinizi de hatırlatmak isteriz.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle düzenlenen yeni yönetmelik, ülke sınırlarından yolcu ile birlikte geçen cihazlar için gün içerisinde kayıt yapılması gerektiğini ifade ediyor. Kamu kurumları dahil olmak üzere hayatın birçok noktada sekteye uğradığı düşünülürse bu kararın oldukça isabetli olduğu söylenebilir.

Yurt Dışından Gelen Telefonun Kaydı İçin Ne Yapmak Gerekir?

Yurt dışından telefon getirmeyi düşünenlerin en çok dikkat etmesi gereken noktalardan birisi, bir pasaportun ancak 3 yılda bir telefon getirme hakkına sahip olduğu gerçeğidir.

Mayıs ’dan önce 2 yıl olan bu süre, günümüzde 3 yıla çıkarılmıştır. Bu nedenle yurt dışı telefon kaydı yaptırmış olanların söz konusu ayrıntıyı göz önünde bulundurması gerekmektedir.

Yani bu yazının Aralık &#;de yazıldığını düşünerek siz Aralık &#;de yurtdışından telefon getirmek istiyorsanız Aralık &#;den sonra pasaportunuz üzerine yurtdışından telefon getirerek kaydetmemiş olmanız gerekir.

Yurt dışından telefon getirme işlemi için ilk yapılması gereken, telefonun IMEI numarasını öğrenmektir.

IMEI numarası, telefonda “*#06#” numarasının aranması vasıtası ile öğrenilebilmektedir. Geri kalan süreç ise E-Devlet üzerinden kolaylıkla çözülebiliyor.

yurtdisi-telefon-imei-sorgulama

Yurtdışı Telefon Kaydı Ücreti Ne Kadar? ( Güncel)

Yurt dışı telefon kaydı belirli bir ücret karşılığında yapılıyor. Bu nedenle, getirdiğiniz cihaz için gereken harç bedelini yatırmanız gerekiyor.

Vergi Daireleri, TC Ziraat Bankası, VakıfBank, İş Bankası, Denizbank, ING Bank, Garanti Bankası, HSBC Bank, Halk Bankası ve Şekerbank gibi kurumlardan yatırabileceğiniz harç bedeli, yılı itibari ile harç TL&#;ydi. &#;ye yılına girerken gelen zammın ardından yeni harç bedeli TL&#;ye yükseldi.

Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır?

yurtdisi-telefon-harci-odeme
  • Öncelikle TL olan telefon harç bedelini yatırın. Bu bedeli yatırmanın en kolay yolu İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden ödemeyi yapmak.
  • Telefonunuzun IMEI numarasını *#06# numarasını arayarak öğrenin. Kaydı yalnızca kendi adınıza yapabilirsiniz.
  • Bu ayrıntıların temin edilmesi ile E-devlet üzerinden linke tıklayarak telefon kayıt işlemini tamamlayabilirsiniz.
edevlet-yurtdisi-telefon-kayit-basvurusu

Yurtdışından telefon getirme sürecini bu 3 adımda online olarak tamamlamak zorunda değilsiniz. Harç ödemesini bankalar, telefon kaydını da Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi abone merkezleri aracılığıyla da gerçekleştirebilirsiniz.(Bu durumda sizden pasaportunuz da talep edilecektir, mutlaka yanınızda bulundurun.) Biz burada en hızlı yolu açıkladık.

Bu ücretleri dikkate aldığınızda özellikle Türkiye satış fiyatı TL altında olan telefonlar için yurtdışından getirmek daha ucuza gelmediği gibi daha pahalıya bile gelebiliyor.

iPhone 13 gibi TL üstü fiyatı olan telefonlarda yurtdışı telefon kayıt ücretine rağmen telefonu yurtdışından almak daha ucuza geliyor.

Hızlıca bir hesap yapacak olursak iPhone 13&#;ün ABD Apple sitesinde hatsız olarak satışı $. Bu da Doları arasında kabul edersek aralığında bir fiyata karşılık geliyor.

Ürünün Türkiye satış fiyatı ise 16 Bin Lira&#;nın üstünde. Yani yurtdışı telefon harcını ödediğimizde bile hala yurtdışından alınan telefon daha ucuz oluyor.

Burada da getirilen ülke ve tax-free kavramını bilmek ne kadar kâr edeceğinizi etkileyecektir.

Yurt Dışından Gelen Telefonda Hat Kapandıktan Sonra Kayıt Yaptırmak Mümkün Mü?

Yurt dışından telefon getirenlerin en çok merak ettiği konulardan birisi de hattın kayıt yapılmaması nedeniyle kapatılmasının ardından karşılaşılacak olan süreçtir. Pandemi nedeniyle güne çıkarılan kayıt süresi aşıldıktan sonra pasaportunuza telefon kaydı yapılamamaktadır.

Bu durum, telefonun sonsuza dek kayıt edilemeyeceği anlamını taşımıyor. Üzerinden bir yıl geçse ve kaçak olarak nitelendirilse dahi telefonların kayıt edilebilmesi mümkün. Ancak bu işlemin sonuçlandırılması için pasaport sahibinin tekrar yurt dışına gidip geri dönüş yapması gerekiyor. Böylelikle telefonun kayıt edilmesi için tanınan süre sıfırlanmış oluyor.

Burada dikkat edilmesi gereken bir başka nokta, bir pasaporta yeni bir telefon kayıt ettirmek adına 3 yıl beklenmesinin gerekliliğidir.

Eğer cihazınızı verilen bir yıllık süreç içerisinde kayıt ettirmez ve sonucunda hattınızın kapanmasına müsaade etmiş olursanız, bu sürecin daha da uzayacak olduğunu bilmelisiniz.

Yasadışı Yollarla IMEI Kaydı Hangi Sorunlara Yol Açabilir?

IMEI kopyalama, kamuyu ciddi bir vergi zararına uğrattığı için kesinlikle yasal olmayan bir işlemdir. Önceden ilgili kanunda sorumlu kişiye belirli bir para cezası uygulanırken yılı itibariyle söz konusu ceza gün üzerinden belirlenen bir adli para cezası ile hesaplanmaktadır.

IMEI numarasının kopyalanması, 7 yıl boyunca SIM kart takılmayan cihazlardaki IMEI numaralarının şebeke hizmetlerine kapatılması gibi bir sonuca yol açarken aynı zamanda IMEI numarasının kopyalandığı tespit edildiği surette de adli para cezası uygulanıyor.

On beş numaradan oluşan IMEI numarasının kopyalanması, bin günden on beş bin güne kadar adli para cezası ile cezaya tabii tutuluyor. Mahkeme tarafından değerlendirilecek olan süreç, kopyalama işlemini gerçekleştiren kişinin tespit edilmesi sonucunda izlenen duruşmalarla şekilleniyor.

Sonuç

IMEI numarasının kopyalanması yalnızca para cezasını değil, adli bir işlem olduğu için sicil adına da olumsuz sonuçları beraberinde getiriyor. Yurt dışından getirilen cihazlara eski cihazlardan IMEI numaralarının aktarılması birçok kişi için basit bir çözüm olarak görülse de kesinlikle çok risklidir.

Yurt dışından yasal yollarla telefon getirmek isteyenler bu işlemi üç yılda bir, gereken telefon harç bedelini ödeyerek gerçekleştirebilirler. Gidişata bakılınca da döviz kuru artışına paralel olarak her yıl telefon harç ücretlerinin de yükseleceği ortada. Bu yolun dışında tercih edilebilecek bütün yöntemlerin çok riskli olduğu ve hukukçular tarafından tavsiye edilmediği unutulmamalıdır.

Yurt dışından getirilen farklı ürünlere dair daha önce hazırladığımız 2 yazıya da aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz:

yurtdisindan-telefon-getirme
Kategoriler Yurtdışında Yaşamak

Yeni yasaya g&#;re yurtdışından telefon getirme şartları neler?

Tam Boyutta Gör

Yurtdışından telefon getirme sınırı kontrol edilecek 📱

"Yurtdışından kaç telefon getirme hakkı var? Yurtdışından kaç telefon getirilebilir?" soruları yeni yasayla birlikte en merak edilen konuların başında geliyor. Yolcu muafiyetlerine göre Türkiye'ye üç takvim yılı içerisinde bir telefongetirilebiliyor.

Ticaret Bakanlığı, yolcuların üç yılda birden fazla telefon getirmesini engellemek için yeni sisteme geçiyor. Gümrük Muhafaza Memurları, sorgulama ekranlarından BTK verilerini kontrol ederek bir kişinin en son ne zaman gümrük vergisiz telefon getirdiğini görebilecek.

Üç yılda birden fazla telefon getirilirse ne olacak ❓

Tam Boyutta Gör

Sadece ikinci telefon kontrol edilecek 2️⃣

Yolcunun hali hazırda kullandığı bir telefonu için kontrol yapılmayacak. Kapalı kutu içerisinde getirilen veya birden fazla telefon ile giriş yapmaya çalışan yolcuların telefonları kontrol edilecek. İki telefonu olanların kapalı kutudaki telefonu için muafiyet kontrolü yapılacak. 

Söz konusu uygulama 1 Kasım tarihi itibarıyla hayata geçirilecek. Bu tarihten itibaren yolcuların telefon getirme hakkının olup olmadığı kontrol edilecek. Üç yılda birden fazla telefon getirdiği tespit edilen kişilerin telefonları gümrük ambarına sevk edilecek.

Telefonlar nasıl tespit edilecek 🤔

Tam Boyutta Gör

Yurt dışından gelen yolcuların valizleri x-ray taramasına alınırken valizinde cep telefonu bulunan yolcu, muafiyet kontrolü için ofis bölümüne davet edildi. Burada sistem üzerinden, söz konusu cep telefonunun muafiyet hakkı bulunup bulunmadığı sorgulandı. Burada incelenen yolcunun en son 19 Eylül 'de bir telefon getirdiği belirlenirken yolcuya üç takvim yılında bir telefon getirme hakkı bulunduğu ve 1 Ocak 'te yurt dışından telefon getirme hakkını elde edeceği anımsatıldı. Yolcunun telefonu, örnek uygulama kapsamında gümrük işlemi yapılmak üzere ambara alındı.

Yeni uygulama 1 Kasım itibarıyla uygulanmaya başlanacak. Bir yolcunun üç takvim yılı içerisinde birden fazla telefon getirdiği tespit edilirse telefon gümrük ambarında muhafaza altına alınacak.

Ticaret Bakanlığı'nın açıklaması 🔽

"Yurt dışından yolcu beraberi getirilen eşya muafiyetlerine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca, kişisel eşya muafiyeti kapsamında, yurt dışından ülkemize gelen yolcular, üç takvim yılında bir adet cep telefonunu gümrük vergilerinden muaf olarak getirebilmektedir.

30 Mayıs tarihinde getirilen düzenleme kapsamında süre 2 (iki) takvim yılından 3 (üç) takvim yılına çıkarılmış, ayrıca yurt dışından getirilen telefonlar için "yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarla kullanılma şartı" da eklenmiştir.

Söz konusu uygulama dâhilinde, yolcu beraberi cep telefonu muafiyet limitinin (üç takvim yılında 1 adet) teknik takibini mümkün kılmak için, Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinesinde önemli bir düzenleme hayata geçiriliyor. Ticaret Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bünyesinde yürütülen teknik çalışma kapsamında, yolcuların üç yıllık süre zarfında getirdikleri cep telefonu sayısı takip edilecek ve yolcuların muafiyet haklarının ötesinde 3 yılda birden fazla telefon getirmesi önlenecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca aktarılan veri ağı ile oluşturulan sorgulama ekranı sayesinde ülkeye girişte, gümrük sahalarımızda görevli Gümrük Muhafaza Memurları tarafından gerekli kontrol ve denetim işlemleri gerçekleştirilecek.

Söz konusu uygulama 1 Kasım tarihi itibarıyla hayata geçirilecektir. Böylelikle yolcu beraberi getirilen cep telefonlarının takibi sağlanarak kişisel muafiyetlerin suistimal edilmesinin önüne geçilecektir."

funduszeue.info Eposta ile Paylaşın başlıklı bu arkadaşınıza postalayıfunduszeue.info haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:DH Android Uygulamasını İndirDH iOS Uygulamasını İndir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası