hükümlü kadrosu şartları / Kamuya Geçişte Eski Hükümlüler İçin Yeni Düzenleme: Belediye İşçilerine Yine Ayrımcılık

Hükümlü Kadrosu Şartları

hükümlü kadrosu şartları

Sağlık Bakanlığı İŞKUR &#;zerinden s&#;rekli iş&#;i alımı yapacak! İşte Sağlık Bakanlığı eski h&#;k&#;ml&#; alımı başvuru şartları!

Sağlık Bakanlığı süreli işçi alımı ilanı yayınlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanlığına eski hükümlü (TMY statüsünde) sürekli işci alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI ESKİ HÜKÜMLÜ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) funduszeue.info adresi üzerinden 26/12//12/ tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yapılarak alınacak. Bakanlığın ihtiyaç duyduğu hizmet türlerinde/mesleklerinde alımların il düzeyinde karşılanması yoluna gidilecek. Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyerine başvuru yapacak. Eski hükümlülerden kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin ilan edilen kadrolara müracaat yapamayacak. Ayrıca, terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile kamu haklarından mahrum olanların ilan edilen kadrolara müracaat edemeyecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI ESKİ HÜKÜMLÜ ALIMI KURA LİSTESİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Başvuru listesinin İŞKUR tarafından Sağlık Bakanlığına gönderilmesine müteakip sınava alınacak asıl ve yedek listeler kura ile belirlenecek. Sınava alınacak adayların listesi; İŞKUR’un gönderdiği ve talep şartlarına uyan başvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle münhal kadronun dört katı asıl ve dört katı yedek, öncelik hakkına sahip olarak başvuranların tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle de münhal kadronun dört katı asıl ve dört katı yedek olarak noter huzurunda kura ile belirlenecek. Kura ile belirlenen sınava alınacak asıl ve yedek aday listeleri, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün funduszeue.info internet adresinde yayımlanacak. Kura tarihi ve saati, kura yeri, kura sonuçları, atamaya ilişkin bilgi ve belgeler Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Uygulanacak sınavın yöntemi; “Sözlü Sınav” olup ölçme ve değerlendirme ise adayların başvurdukları hizmet alanına ilişkin meslekî bilgi ve becerilerle yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye uygun olarak yapılacak. Sözlü sınavda tüm adaylar (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup adayların atanmaya esas başarı puanı ve başarı sıralaması bu puan üzerinden tespit edilecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Sürekli işçi kadrolarına atanan adaylar, yasal asgari ücret ile göreve başlatılacak.

Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden sürekli işçi alımı yapacak İşte Sağlık Bakanlığı eski hükümlü alımı başvuru şartları

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

- sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1) ve (6) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlandığı şekilde eski hükümlü veya 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (ğ) bendinde tanımlandığı şekilde terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan olmak.

Eski hükümlü; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan; 21/6/ tarihli ve sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/ tarihli ve sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/ tarihli ve sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (26 Aralık ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

- Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi (30 Aralık ) itibarıyla mezun olmak ve istenilen belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Sözlü sınav sonucunda başarılı olup atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

İLANIN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN 

Kimler, 'Eski Hükümlü' Tanımı Kapsamında İşçi Olarak Çalıştırılabilir?

Eski hükümlünün tanımı 24/03/ sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelik"in Tanımlar başlıklı 3. maddesinde "Eski hükümlü" şu şekilde tanımlanmıştır: "Altı aydan daha uzun süreli hürriyeti bağlayıcı bir suçtan veya ceza süresine bakılmaksızın Devlet Memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giymiş ve cezalarını infaz kurumlarında tamamlamış veya cezası tecil edilmiş yahut şartlı salıverme yoluyla tahliye edilmiş olanlar ile özel kanunlarında belirtilen şartlardan dolayı istihdam edilmeleri olanağı bulunmayanlar veya ömür boyu kamu hizmetinden yasaklı bulunanları"

Bu tanımlamaya göre;

1- Altı aydan daha uzun süreli hürriyeti bağlayıcı bir suçtan

2- Ceza süresine bakılmaksızın Devlet Memuru olmaya engel bir suçtan, (Ayrıntı için tıklayın.)

- hüküm giymiş ve cezalarını infaz kurumlarında tamamlamış
- veya cezası tecil edilmiş
- yahut şartlı salıverme yoluyla tahliye edilmiş olanlar ile

3- Özel kanunlarında belirtilen şartlardan dolayı istihdam edilmeleri olanağı bulunmayanlar

4- Ömür boyu kamu hizmetinden yasaklı bulunanlar

eski hükümlüdür.

Cezası para cezasına çevrilenlerin durumu:

sayılı "Cezaların İnfazı Hakkında Kanun"un 4. maddesinin dördüncü fıkrasında "(Değişik fıkra: 07/12/ - /6 md.)Uygulamada asıl mahkumiyet, bu madde hükümlerine göre çevrilen para cezası veya tedbirdir. Bu hükmün uygulanması, kanun yollarına başvurmada engel teşkil etmez." hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre kişinin cezası para cezasına çevrilirse asıl ceza hapis değil para cezası olur. Bu nedenle de cezası para cezasına çevrilenler eski hükümlü olamaz.


KONUYA İLİŞKİN MEVZUAT

sayılı İş Kanunu

sayılı İş Kanunun maddesinde şu hüküm yer almaktadır:"İşverenler elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde her yılın Ocak ayı başından itibaren yürürlüğe girecek şekilde Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranlarda özürlü ve eski hükümlü ile sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesinin (B) fıkrası uyarınca istihdamı zorunlu olan terör mağduru işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlüdürler. Bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin toplam oranı yüzde altıdır. Ancak özürlüler için belirlenecek oran, toplam oranın yarısından az olamaz. Aynı il sınırları içinde birden fazla işyeri bulunan işverenin bu kapsamda çalıştırmakla yükümlü olduğu işçi sayısı, toplam işçi sayısına göre hesaplanır.(*)
Bu kapsamda çalıştırılacak işçi sayısının tespitinde belirsiz süreli iş sözleşmesine ve belirli süreli iş sözleşmesine göre çalıştırılan işçiler esas alınır. Kısmi süreli iş sözleşmesine göre çalışanlar, çalışma süreleri dikkate alınarak tam süreli çalışmaya dönüştürülür.
Oranların hesaplanmasında yarıma kadar kesirler dikkate alınmaz, yarım ve daha fazla olanlar tama dönüştürülür.
İşyerinin işçisi iken sakatlanan, eski hükümlü ya da terör mağduru olanlara öncelik tanınır.
İşverenler çalıştırmakla yükümlü oldukları işçileri Türkiye İş Kurumu aracılığı ile sağlarlar.
Bu kapsamda çalıştırılacak işçilerin nitelikleri, hangi işlerde çalıştırılabilecekleri, bunların işyerlerinde genel hükümler dışında bağlı olacakları özel çalışma ile mesleğe yöneltilmeleri, mesleki yönden işverence nasıl işe alınacakları, Adalet Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca birlikte çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.
Yer altı ve su altı işlerinde özürlü işçi çalıştırılamaz ve yukarıdaki hükümler uyarınca işyerlerindeki işçi sayısının tespitinde yer altı ve su altı işlerinde çalışanlar hesaba katılmaz.
Bir işyerinden malulen ayrılmak zorunda kalıp da sonradan maluliyeti ortadan kalkan işçiler eski işyerlerinde tekrar işe alınmalarını istedikleri takdirde, işveren bunları eski işleri veya benzeri işlerde boş yer varsa derhal, yoksa boşalacak ilk işe başka isteklilere tercih ederek, o andaki şartlarla işe almak zorundadır. Aranan şartlar bulunduğu halde işveren iş sözleşmesi yapma yükümlülüğünü yerine getirmezse, işe alınma isteğinde bulunan eski işçiye altı aylık ücret tutarında tazminat öder.
Eski hükümlü çalıştırılmasında kanunlardaki kamu güvenliği ile ilgili hizmetlere ilişkin özel hükümler saklıdır.
Bakanlar Kurulunca belirlenecek oranların üstünde özürlü ve eski hükümlü ve terör mağduru çalıştıran işverenlerin kontenjan fazlası işçiler için özürlü ve eski hükümlü çalıştırmakla yükümlü olmadıkları halde özürlü çalıştıran veya çalışma gücünü yüzde seksenden fazla kaybetmiş özürlüyü çalıştıran işverenlerin bu şekilde çalıştırdıkları her bir özürlü için sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa göre ödemeleri gereken işveren sigorta prim hisselerinin yüzde ellisini kendisi, yüzde ellisini Hazine öder.
Bu maddeye aykırılık hallerinde inci madde uyarınca tahsil edilecek para cezaları Türkiye İş Kurumu bütçesinin Maliye Bakanlığınca açılacak özel tertibine gelir kaydedilir. Bu hesapta toplanan paralar özürlü ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve mesleki rehabilitasyonu, kendi işini kurma ve bu gibi projelerde kullanılmak üzere Türkiye İş Kurumuna aktarılır. Toplanan paraların nerelere ve ne kadar verileceği Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünün koordinatörlüğünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve en çok işçi ve işvereni temsil eden üst kuruluşların birer temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından karara bağlanır. Komisyonun çalışma usul ve esasları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir."


maddenin ilk fıkrası uyarınca yürürlüğe konulan yılı Bakanlar Kurulu Kararı aşağıdaki şekildedir:
"İşverenlerin Elli veya Daha Fazla İşçi Çalıştırdıkları İşyerlerinde Çalıştırmaları Gereken Özürlü, Eski Hükümlü ve Sayılı Terörle Mücadele Kanununun Ek 1 inci Maddesinin (B) Fıkrası Kapsamındaki Terör Mağduru Çalıştırma Oranlarının Belirlenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı

Resmi Gazete Tarihi: 19/03/
Resmi Gazete Sayısı:
Karar Sayısı : /

İşverenlerin elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde çalıştırmaları gereken özürlü, eski hükümlü ve sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek 1 inci maddesinin (B) fıkrası kapsamındaki terör mağduru çalıştırma oranlarının belirlenmesine ilişkin ekli Karar'ın yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 18/02/ tarihli ve sayılı yazısı üzerine, 22/05/ tarihli ve sayılı Kanunun 30 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 08/03/ tarihinde kararlaştırılmıştır.

08/03/ Tarihli ve / Sayılı Kararnamenin Eki

KARAR

Madde 1 - 22/05/ tarihli ve sayılı İş Kanununun 30 uncu maddesine göre işverenlerin elli veya daha fazla işçi çalıştırdıkları işyerlerinde çalıştırmaları gereken özürlü, eski hükümlü ve sayılı Terörle Mücadele Kanununun ek l inci maddesinin (B) fıkrası kapsamındaki terör mağdurları için öngörülen toplam çalıştırma oranı % 6'dır.
Madde 2 - sayılı Kanunun 30 uncu maddesi kapsamına giren işyerlerinde oranlar; kamu işyerlerinde özürlüler için % 4, eski hükümlüler için % 2 olarak; özel sektör işyerlerinde özürlüler için % 3, eski hükümlüler için % 1, terör mağdurları için de % 1 olarak belirlenmiştir. Özel sektör işyerlerinde kalan % 1'lik oran, işverenlerin tercihine göre, özürlü veya eski hükümlü çalıştırma yönünde kullanılacaktır.
Bu madde kapsamına giren özel sektör işyerlerinde işverenler, kalan %1'lik oranın kullanımı ile ilgili tercihlerini, bu Kararın yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içinde bulundukları yerdeki Türkiye İş Kurumu il ya da şube müdürlüğüne bildireceklerdir. Kararın yayımlandığı tarihten sonra kapsama giren özel sektör işyerleri de kapsama girdikleri tarihten itibaren 15 gün içinde bulundukları yerdeki Türkiye İş Kurumu il ya da şube müdürlüğüne %1'lik oranı kullanım tercihleri ile ilgili olarak bildirimde bulunacaklardır.
Madde 3 - Bu Karar 01/01/ tarihinden geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
Madde 4 - Bu Karar hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür"


Yine İş Kanununun maddesinin 6. fıkrası gereğince 24/03/ sayılı Resmi Gazetede yayımlanan "Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelik"in Tanımlar başlıklı 3. maddesinde "Eski hükümlü" şu şekilde tanımlanmıştır: "Altı aydan daha uzun süreli hürriyeti bağlayıcı bir suçtan veya ceza süresine bakılmaksızın Devlet Memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giymiş ve cezalarını infaz kurumlarında tamamlamış veya cezası tecil edilmiş yahut şartlı salıverme yoluyla tahliye edilmiş olanlar ile özel kanunlarında belirtilen şartlardan dolayı istihdam edilmeleri olanağı bulunmayanlar veya ömür boyu kamu hizmetinden yasaklı bulunanları,"


Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı Hakkında Yönetmelik

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Olarak İstihdam Edilecek Eski Hükümlülere Uygulanacak Sınav Yönetmeliği


Adalet Bakanlığı Bilgi Edinme Biriminin cevabı

İLGİ: tarih ve / sayılı yazınız.

tarihli ResmiGazetede yayımlanan sayılı "Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör Mağduru İstihdamı hakkında Yönetmelik" uyarınca; "altı aydan daha uzun süreli hürriyeti bağlayıcı bir suçtan veya ceza süresine bakılmaksızın Devlet memuru olmaya engel bir suçtan hüküm giymiş ve cezalarını infaz kurumlarında tamamlamış veya cezası tecil edilmiş yahut şartlı salıverme yoluyla tahliye edilmiş olanlar ile özel kanunlarında belirtilen şartlardan dolayı istihdam edilmeleri olanağı bulunmayanlar veya ömür boyu kamu hizmetinden yasaklı bulunanlar" eski hükümlü sayılmaktadır.

Ayrıca, süresi ne kadar olursa olsun hapis cezası alıp, bu cezası para cezasına çevrilenler, sayılı Kanunun sayılı kanunla değiştirilen 4/4 maddesi hükümlerine göre, uygulamada asıl mahkumiyet para cezası ve tedbir olduğundan; Yönetmeliğin 3. maddesinde yer alan tanıma girmemektedir. Bu nedenle, cezası para cezasına çevrilenler eski hükümlü sayılmazlar ve yönetmeliğin eski hükümlülere sağladığı haklardan yararlanamazlar.

Bilgi edinilmesi rica olunur.

Dr. Mustafa Saldırım
Tetkik Hakimi

ESKİ HÜKÜMLÜLERİN İŞÇİ KADROSUNA AL

ESKİ HÜKÜMLÜLERİN İŞÇİ KADROSUNA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

ESKİ HÜKÜMLÜLERİN İŞÇİ KADROSUNA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

ESKİ HÜKÜMLÜLERİN İŞÇİ KADROSUNA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

Eski hükümlü hizmet alım personellerin sürekli işçi kadrosuna geçişi ile ilgili olarak 31 mart tarihli sayılı resmi gazetede yayınlanan yönetmelikte “27/6/ tarihli ve sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23 üncü maddesi kapsamında aranan diğer tüm şartları taşımakla birlikte yalnızca sayılı kanunun 48 inci maddesinin (a) bendinin (5) numaralı alt bendinde belirtilen şartı taşımaması nedeniyle sürekli işçi kadrosuna/geçici işçi pozisyonuna geçirilemeyen alt işveren işçilerinden; bu yönetmelik kapsamında eski hükümlü olduğunu belgelendirenler, sürekli işçi kadrosuna/geçici işçi pozisyonuna geçiş yapamadığı ilgili kamu kurum ve kuruluşunca kurumdan talepte bulunmaksızın sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23 üncü maddesi hükümlerine tabi olmak kaydıyla eski hükümlü çalıştırma yükümlülüğü kapsamında işe alınabilir.” denilmektedir.

Yönetmelikte belirtilen geçici 23 üncü maddenin genel bütçeli kamu kurumları ile ilgili olması; belediyelerin ilgili KHK’nın 24 üncü maddesi kapsamındaki özel bütçeli kurum olması nedeniyle,   sayılı KHK  kapsamında eski hükümlü olması sebebiyle reddedilen personelin 02/04/ itibariyle işe girişleri gerçekleştirilemeyecektir.

T.C.

ORDU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

 

ESKİ HÜKÜMLÜ/TMY STATÜSÜNDE SÜREKLİ İŞÇİ (TEMİZLİK GÖREVLİSİ) ALIM İLANI

          Üniversitemiz hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere; sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi ve ilgili hükümleri ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile 4 (dört) eski hükümlü veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan (TMY) sürekli işçi alımı yapılacaktır.

        Sürekli işçi kadrolarına ilişkin ilan, İŞKUR’un internet sayfası üzerinden tarihleri arasında yayımlanacak olup; şartları sağlayan adaylar, başvurularını funduszeue.info internet adresinden "İş Arayan" linki üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak başvuru yapabilir. Ayrıca İŞKUR hizmet noktalarından ve Alo hattı üzerinden de başvurular yapılabilir. 

ORDU ÜNİVERSİTESİ

4 ADET ESKİ HÜKÜMLÜ/TMY STATÜSÜNDE SÜREKLİ İŞÇİ ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

Unvanı

Meslek Adı

Öğrenim Durumu

Yöntem

Kadro Sayısı

Sürekli İşçi

Temizlik Görevlisi

Ortaöğretim (lise ve dengi) Mezunu Olmak

Kura/Sözlü Sınav

4

          

        Adayların, başvuru işlemlerini tamamlamadan önce iş bu ilan metninde belirtilen başvuru şartları ve açıklamaları dikkatlice okumaları gerekmektedir. Bu ilanda belirtilen şartları taşımayanların, ilan edilen kadroya müracaat yapmamaları gerekmektedir. Adayların verdikleri beyanlarının sorumluluğu kendilerine ait olacaktır. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunan adaylar, yerleştirmeden doğan tüm haklarını kaybedeceklerdir.

 

BAŞVURU ŞARTLARI

Sürekli işçi kadrosuna başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir.

1. sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1) ve (6) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.

2. 18 yaşını tamamlamış olmak.

3. İlan tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (06 Mart ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

4. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Eski Hükümlü veya Terörle Mücadelede Malul Sayılmayacak Şekilde Yaralananların İşçi Olarak Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde tanımlandığı şekilde eski hükümlü veya 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (ğ) bendinde tanımlandığı şekilde terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan olmak.

      Eski hükümlü; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar, cezası ertelenenler, koşullu salıverilenler, denetimli serbestlikten yararlananlardan eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

    Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan; 21/6/ tarihli ve sayılı Askerlik Kanunu veya 16/6/ tarihli ve sayılı Yedek Subaylar ve Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/4/ tarihli ve sayılı Terörle Mücadele Kanununun 21 inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralananlardan sağlık raporu ve terörle mücadelede yaralandığını gösteren komutanlık yazısı ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

5. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

6. Son başvuru tarihi itibarıyla (10 Mart ), ortaöğretim (lise ve dengi) düzeyinden mezun olmak ve istenilen belgelere sahip olmak.

7. Tam teşekküllü resmi sağlık kuruluşundan görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını gösteren sağlık kurulu raporu bulunmak (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).

8. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

 

AÇIKLAMALAR

1. Yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylar, sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecektir.

2. Adayların Ordu ilinde ikamet etmesi gerekir. Başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınır. Başvuru süresi içinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmez. İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınır. İkametini talebin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde İŞKUR birimlerine ibraz etmeleri halinde ilgili işgücü talebine başvuru yapılır.

3. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenler ile  kamu haklarından mahrum olanların ilan edilen kadrolara müracaat yapmamaları gerekmektedir.

4. Yerleştirme sonucu atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olanların atama işlemleri yapılmayacaktır. Ataması yapılsa dahi işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri mazeretsiz süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

5. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkar.

6. Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5 inci maddesinde belirtilen “işe göndermede öncelikli olanlar” ibaresindeki hüküm mezkûr yerleştirmede başvuran lehine tek başına bir hak teşkil etmeyecektir.

7. Sosyal güvenlik kurumundan herhangi bir emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alanların, ilan edilen kadroya müracaat yapmamaları gerekmektedir. Mevzuat gereği bu durumda olanların atamaları yapılmayacaktır.

8. İlanın yayımlandığı tarihte herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda görev yapanların, ilan edilen kadroya müracaat yapmamaları gerekmektedir.

9.  sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucunda atama işlemi yönünden bir engeli bulunanların atamaları yapılmayacaktır.

 Yerleşen adaylar asgari ücret ile göreve başlatılacaktır.

 Göreve başlayan personele 1 (bir) ay deneme süresi uygulanacaktır.

Başvuru yapan kişi sayısı, alım yapılacak açık iş gücü sayısının 4 (dört) katından fazla olması durumunda sözlü sınava katılacak adayların belirlenmesi için; tarihinde saat ’da Üniversitemiz Rektörlük Binası 4. Kat Konferans Salonunda noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. Adaylar talep etmeleri halinde kura çekimini izleyebileceklerdir.

 Kura sonuçları ile sözlü sınav tarihi, saati, yeri, sonuçları, asıl ve yedek adayların belirlenmesine ilişkin yöntemler ve diğer her türlü duyurular funduszeue.info adresinden ayrıca duyurulacaktır. Bunun için adaylara herhangi bir yazılı tebligat yapılmayacaktır. Bu ilan tebligat yerine geçecektir.

 

 

İlanen duyurulur.

 

 

 

Detaylı Bilgi İçin:

Tel : 52 00  Dahili :

 

 

 

 

 

 

 


Eklenme Tarihi :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası