nüfus randevu pasaport / T.C. KİMLİK KARTI, PASAPORT VE EHLİYET BAŞVURU VE YENİLEME İŞLEMLERİ

Nüfus Randevu Pasaport

nüfus randevu pasaport

ÜSKÜDAR İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU 

SIRA NO

HİZMETİN ADI

BAŞVURU

TAHMİNİ TAMAMLANMA SÜRESİ

 

1

DOĞUM

Evlilik içinde doğan çocuklar, babalarının nüfusta kayıtlı oldukları haneye baba soyadıyla; evlilik dışında doğan çocuklar anasının bekarlık hanesine, anasının bekarlık soyadı ve bildirilen baba adıyla; tanınan veya babalığına hükmedilen çocuklar baba hanesi baba soyadı ile tescil edilirler.

10 dakika

 

Sağ olarak dünyaya gelen her çocuğun, doğumdan itibaren Türkiye'de otuz gün içinde  en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne, yurt dışında ise altmış gün içinde dış temsilciliğe bildirilmesi zorunludur.

 

Doğum bildirimi, doğumu gösteren resmî belgeye dayanarak yapılır. Yurt dışındaki doğum bildirimleri, yabancı makamlardan alınmış resmî belge veya raporun dış temsilciliğe verilmesi ile yapılır.

 

Bildirim; veli (ana, baba), vasi, kayyım, bunların bulunmaması halinde ise, çocuğun büyük ana, büyük baba, ergin kardeşleri , çocuğu yanında bulunduranlar veya muhtar  tarafından yapılabilir. 

 

Evlilik öncesi doğan çocukların anne ve baba tarafından birlikte bildirilmesi zorunludur.

 

Resmi vekiller, çocuğun adının da belirtildiği özel vekillik belgesi ibraz etmek suretiyle, müvekkilleri adına bildirimde bulunabilirler. 

 

2

ÖLÜM

Kocası ölen kadın yeniden evlenmedikçe ölen kocasının aile kütüğünde kalır ve kocasının soyadını taşımaya devam eder. Yazılı talebi halinde dilerse bekarlık hanesine dönerek bekarlık soyadını alıp kapanmış olan nüfus kaydını canlandırabilir.

 

 

Eski tarihlerde gerçekleşen ölüm olayına ilişkin herhangi bir belge ibraz edilemiyorsa ikamet edilen yerin İlçe Nüfus Müdürlüğüne  yakınları tarafından dilekçe ile ölüm olayını bilen iki tanık adresi bildirilir. Kolluk kuvvetlerince yapılacak tahkikat sonucuna göre ölüm tescili yapılır.

 

3

EVLENME

Eşlerden birinin ikamet ettiği Belediye Evlendirme Memurluğuna müracaat edilmelidir. İşlemler Belediye Evlendirme Memurluğunca yürütülür.Müracaat sırasında,sağlık raporu,5 fotoğraf gerekmektedir.

 

 

4

BOŞANMA

Aile Mahkemesine müracat edilmelidir. İşlemler Mahkeme tarafından yürütlür.

 

 

5

KAYIT DÜZLETME

Asliye Hukuk Mahkemesine müracat edilmelidir. İşlemler mahkeme tarafından yürütlür.

 

 

6

SÜRÜCÜ BELGESİ

“funduszeue.info” internet adresinden veya Alo çağrı merkezinden randevu alınmalı , sürücü belgesi alacak kişinin bizzat müracaat etmelidir.
Gerekli belgeler:
Kimlik belgesi, kayıp çalıntı değilse mevcut sürücü belgesi, sürücü sağlık raporu, harç bedeli ve vakıf payının müracaattan önce ödenmeli, biyometrik fotoğraf (1 adet), kan grubunun belgelenmesi veya sözlü beyan ile bildirilmelidir.
Yabancı sürücü belgesi değiştirme (Tebdil) işlemi için yukarıdaki belgelere ek olarak;
Yabancı sürücü belgesinin aslı ve renkli fotokopisi, yabancı sürücü belgesinin, noter veya konsolosluk onaylı Türkçe tercümesi, öğrenim belgesi, yurt dışından alınan öğrenim belgelerinin noter tasdikli tercümesi

15 ila 20 dakika

 

7

UMUMA MAHSUSU BORDO PASAPORT

 funduszeue.info internet adresinden veya Alo çağrı merkezinden randevu alınmalı, pasaport belgesi alacak kişi bizzat müracaat etmeli, ergin olmayanlar veya kısıtlılar için veli, vasi veya kayyum kararı ve muvafakat belgesi ve başvuru sırasında ibraz edilmesi gereken diğer belgeler hazır edilmeli.
Gerekli belgeler:
Kimlik kartı veya geçici kimlik belgesi, biyometrik fotoğraf, öğrenci belgesi (harçsız pasaport için gerekebiliyor), daha önce alınmış, iptal işlemi uygulanmamış geçerli/geçersiz pasaportlar, harç bedeli ödendi makbuzu ve değerli kağıt bedeli, yedi yaşını tamamlamış her bireyden parmak izi alınmaktadır.

15 ila 20 dakika

 

8

TÜRKİYE CUMHURİYETİ KİMLİK KARTI

“funduszeue.info”intemet sitesinden veya "Alo " çağrı merkezi aracılığıyla randevu alınarak ya da randevusuz(kayıp, doğum, tahrifata uğramış kimlikler için) olarak nüfus müdürlüklerine kimlik kartı talebinde biyometrik verisi ve imzası alınacak on beş yaşını tamamlamış herkesin şahsen başvurması esastır.
İlk defa kimlik kartı başvurusu; nüfus cüzdanı, uluslararası aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi, memur cüzdanı, avukat kimlik kartı, basın kartı, yabancılara mahsus ikamet tezkeresi, yabancı ülke kimlik kartı veya pasaportu,Mavi Kart,Kimlik kartı, okul kimlik belgesi, sınava giriş belgesi,tahkikat belgesi, geçici kimlik belgesi ve bir adet biyometrik fotoğraf ile yapılır.
On beş yaşını tamamlamış kişilerin kimlik kartı müracaatlarında kimliğini kanıtlayan fotoğraflı pasaport, okulunca verilmiş kimlik belgesi, Milli Eğitim Bakanlığı veya ÖSYM tarafından verilmiş sınava giriş belgesi, fotoğraflı kimlik değeri taşır bir belge ibraz edilememesi durumunda, anne, baba, reşit olmuş kardeş, anne veya babanın bulunmaması durumunda ise vasinin beyanı yeterli sayılacaktır.
On beş yaşını tamamlamış kişilerin fotoğraflı kimlik belgesi ibraz edememesi ya da anne, baba veya vasinin bulunmaması durumunda ise mülki idare amirinin emri ile kolluk kuvvetlerine soruşturma yaptırılarak, soruşturmanın olumlu sonuçlanması hâlinde kimlik kartı başvurusu alınacaktır.
Fotoğraf:
Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartında kullanılacak fotoğrafın kişinin son halini göstermesi bakımından son altı ay içinde çekilmiş ve biyometrik olması gereklidir. Fotokopi veya bilgisayarda çoğaltılan ve biyometrik olmayan fotoğraflar kabul edilmez.

15 ila 20 dakika

    

TCKK, Evlenme Cüzdanı, Pasaport, Ehliyet v.b. Belgelerden biri ile bu belgelerden biri yok ise anne, baba, on sekiz yaşından büyük çocuk veya kardeş ile müracaat edilmesi halinde TCKK başvurusu alınır. Sayılan belgelerden biri ve tanık getirememesi halinde emniyet tahkikatı ile işlem yapılır. TCKK işlemleri randevulu olarak yapılmakta olup, kayıp, medeni hal değişikliği, doğum,kimlik bilgilerinde değişiklik olan vatandaşlarımıza öncelikli olarak yardımcı olunmakta, boşluk kalması halinde diğer vatandaşlarımıza yardımcı olunmaktadır.

 

9

EVLAT EDİNME

Sulh Hukuk Mahkemesine müracat edilmelidir. İşlemler mahkeme tarafından yürütlür.

 

 

10

GAİPLİK

İlgili Mahkemeye Müracat edilmelidir. İşlemler Mahkeme tarafından yürütlür.

 

 

 

 

 

 

 

11

SOYBAĞI

Soybağı; çocuğun soyadının, vatandaşlığının ve aile kütüklerinde yazılacağı yerin belirlenmesinde esas alınır. 

 

 

Çocuk ile ana arasında soybağı doğumla kurulur. 

 

Çocuk ile baba arasında soybağı, ana ile evlilik, tanıma veya hakimin hükmü ile kurulur. 

 

Soybağı ayrıca evlat edinme yoluyla da kurulur. 

 

Evlilik dışında doğan çocuk ana ve babasının birbiriyle evlenmesi halinde soybağı kendiliğinden düzelir. 

 

12

YAZIM DIŞI KALANLAR

Nüfus yazımında kayıt dışı kalanlar, daha önce nüfus kütüğünde kayıtlı olup da, yeniden aile kütüğü oluşturulmasına ilişkin yöntemlerden herhangi birisinin uygulanması sırasında bildirimde bulunmamak suretiyle kayıt dışı kalmış olan kişilerdir. 

 

 

Nüfus yazımlarında kayıt dışı kalanlar, Türkiye’de bulundukları yerin nüfus müdürlüğüne, yabancı ülkelerde ise bulundukları bölgedeki, yoksa o yere en yakın dış temsilciliğimize veya doğrudan Bakanlığa başvururlar. 

 

Yazım için her kişi aşağıdaki belgelerden birini ibraz etmekle yükümlüdür. Bu belgeler: 

 

1. Nüfus ve uluslararası aile cüzdanları 

 

2. Nüfus müdürlüklerinden alınmış onaylı nüfus kayıt örnekleri 

 

3. Askerlik terhis belgesi 

 

4. Yaş, ad ve soybağı gibi kişi hallerine ilişkin kesinleşmiş mahkeme kararı 

 

5. Genel Müdürlükçe verilmiş onaylı vatandaşlık kararları 

 

6. Türkiye Cumhuriyeti pasaportları 

 

7. Vatandaşlık durumu açıklanmış veya nüfusa kayıtlı oldukları yer gösterilmiş olmak kaydıyla okul, diploma, tasdikname veya diğer belgeler ile çalışılan kurumlarca verilmiş onaylı kimlik belgeleridir. 

 

13

TANIMA

Babanın, nüfus memuruna, mahkeme ,notere veya konsolosluğa yazılı başvurarak düzenlenen resmi senetle yada vasiyetnamede belirtilen çocuğun  kendisinden olduğunu beyan etmesidir. Tanıma beyanında bulunan kimse küçük veya kısıtlı ise veli veya vasisinin de rızası gerekir.

10 dakika

 

Tanınan çocukların velayeti anneye aittir.

 

 

 

 

 

 

14

VASİYETNAME

Noter veya dış temsilciliklerimizce düzenlenen vasiyetname bildirimi , iptali, mirastan feragata ilişkin belge, ilgililerin yerleşim yeri veya nüfus kayıtlarının bulunduğu ilçe nüfus müdürlüklerine gönderilir.

 

 

13

NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ

Yabancı ülkelerdeki yerel makamlara verilmek üzere istenen nüfus kaydı, doğum, ölüm ve evlenme belgeleri örnekleri için bu amaçla basımı yaptırılmış veya elektronik ortamda hazırlanan çok dilde düzenlenmiş formlar kullanılır.

Uluslararası sözleşmelere taraf olmayan devlet makamlarınca bir belge talep edilmesi halinde, nüfus kayıtlarına dayanılarak çıkartılacak kayıt örneğine apostille (tasdik şerhi) işlemi, ilgili kişilerce belgeyi düzenleyen nüfus müdürlüğünün bağlı bulunduğu kaymakamlığa   yaptırılır.
Düzenlendikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder.Nüfus kayıt örneklerinin geçerlilik süresi altı (6) aydır.  Nüfus kayıt örneğinin kullanılacağı alanlara göre Bakanlık bu süreyi otuz güne kadar kısaltmaya yetkilidir.

5 dakika

 

14

İDARECE KAYIT DÜZELTME

En yakın İlçe Nüfus Müdürlüğüne dilekçe ve kimlik ile müracaat edilir.

 

 

15

ULUSLARARASI AİLE CÜZDANI

Eşlerden birisinin kendisine ve eşine ait nüfus cüzdanı veya TCKK ile yaptığı başvurularda ibraz edilen nüfus cüzdanlarının seri ve numarasının sistemde bulunması halinde Evlenme  cüzdanı talebinde bulunan ilgiliden nüfus müdürlüğünce veya Dış temsilcilikçe nüfus cüzdanına yapıştırılacak resimlerde belirtildiği gibi iki fotoğraf ile müracaatlar kabul edilir.

20 dakika

 

16

VATANDAŞLIK

Türk Vatandaşlığını kazanma ile ilgili işlemler Valiliklerce yürütüfunduszeue.infoul için müracaat yeri:Vatan Caddesinde İstanbul Valiliği'nin Ek Hizmet Binasında hizmet veren; İstanbul  İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'dür.

 

 

17

ADRES TESPİTİ

Taşınma tarihinden itibaren 20 iş günü içerisinde ,kimliğini ispatlayacak belge(Nüfus cüzdanı,ehliyet, pasaport, evlenme cüzdanı veya resmi kurum kimliği ) ile en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne   müracaat edilir.
 Öncelikle beyan edilen adresin ulusal adres veri tabanında yer alıp almadığı ile beyan edilen adreste başkasının olup olmadığı kontrolü yapılır. Bir engel yok ise herhangi bir belge istenmeksizin adres beyanı tescil edilir. Vekalet ile beyanlarda, adres beyanını yapmaya yönelik  Nüfus Müdürlüğü ibaresi geçen vekaletname şartı aranır.
Yapılan sorgulama sonucu beyan edilen adreste halen bir başkasının oturduğu tespit edilir ise ilgiliden beyanını teyit edici sabit fatura/abone sözleşmesi(elektrik, su, doğalgaz,telefon)  veya muhtar/site yöneticisinin  yazısı  istenir.

Birlikte oturulacak kişi ile akrabalık bağı olsun- olmasın birlikte müracaat edilir ve birlikte oturulduğuna dair muvafakat belgesi imzalattırılıfunduszeue.infote müracaatın mümkün olmaması halinde muafakat noterden de verilebilir veya muhtar tarafından da mümkün ise birlikte oturduklarına dair yazı verilebilir.

İşlem esnasında , şüphe duyulması ( bir konutta birden fazla ailenin oturması veya farklı soyadında kişilerin aynı konuta beyanı, müracaatta araç plakası veya okul kaydı gibi gerekçeler v.b)  halinde kolluk kuvvetlerinden tahkikat yapılmasını istenebilir .Tahkikat sonucuna göre işlemi sonuçlandırılır veya reddedilir

Gerçeğe aykırı adres beyanında bulunulması veya süresi içinde  adres beyanında bulunulmaması   halinde sayılı Nüfus Kanunu uyarınca idari yaptırım kararı uygulanır.  Süresi içinde adres beyanında bulunulmaması nedeniyle kapatılan adreslerden ,taşınma tarihini tespit etmek amacı ile ispatlayıcı belgede bulunulması (elektrik, su, doğalgaz,telefon abone  sözleşmesi) istenebilir.

15 dakika

 

18

YERLEŞİM YERİ BELGESİ

Yerleşim Yeri Belgeleri Bakanlık talimatı gereğince İlçe Nüfus Müdürlüklerinden verilmemekte olup kaydın sahipleri tarafından e-devlet üzerinden  temin edebilmektedir.

 

 

19

ÇOK UYRUKLULUK

Çok uyrukluluk için müracaatta, diğer ülke vatandaşlığını hangi tarihte kazanmış ise ona ilişkin belge gerekir. Belge sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun uygulamasına ilişkin yönetmeliğin maddesine uygun olarak onaylanmalıdır.

 

 

20

MAVİ KART

Mavi Kartlılar Kütüğünde kayıtlı kişilerin bizzat kendilerinin talebi halinde düzenlenmektedir. Bu belgeyi, iki adet fotoğraf ile birlikte,  uyruğunu taşıdıkları yabancı ülke makamlarınca düzenlenmiş kimlik kartı veya pasaport ile başvurulduğunda yurt içinde ilçe nüfus müdürlükleri, yurt dışında ise dış temsilciliklerimiz düzenlenmeye yetkilidirler. Maliye Bakanlığınca belirlenen değerli kağıtlar bedeli ödenmesi gerekir Yılı için bu bedel,5 Liradır.

10 dakika

 

Başvuru esasında yukarıda belirtilen belgelerin dışında belge istenilmesi veya başvuru eksiksiz belge ile yapıldığı halde, hizmetin belirtilen sürede tamamlanmaması durumunda ilk müracaat yerine ya da ikinci müracaat yerine başvurunuz.

 

 

İlk Müracaat Yeri: Üsküdar Nüfus Müdürlüğü Şefliği

 

 

İsim:  Ayten HAN                                             İsim:Merve KARACA

 

 

Unvan: Üsküdar İlçe Nüfus Müdürlüğü Şefi    Unvan: Üsküdar İlçe Nüfus Müdürlüğü Şefi

 

 

  

 

 

 

İkinci Müracaat Yeri: Üsküdar Nüfus Müdürlüğü

 

 

İsim:Nesrin KÜÇÜKALİ

 

 

Unvan: Üsküdar İlçe Nüfus Müdürü

 

 

  

 

 

 

Adres: Mimar Sinan Mah. Dr. Fahri Atabey Cd. No Üsküdar / İstanbul

 

 

Tel: 20

 

 

 

 

E-Posta: [email protected]

 

 

  

 

 

 

  

 

 

 

Daha detaylı bilgi için funduszeue.info internet adresi üzerinden "Sık Sorulan Sorular" ve "Hizmetlerimiz" linkine bakabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

Alman Dışişleri Bakanlığı'nın sayfasına hoş geldiniz

Genel Bilgi

Pasaport başvurusu için şahsen Almanya'nın yetkili dış temsilciliğine müracaat etmeniz ve randevu almanız gerekmektedir.

Randevu:
Başvuruda bulunacağınız pasaport türüne göre sizin için geçerli aşağıda sıralanan belgeleri tamamladıktan sonra lütfen bir randevu oluşturunuz. Online sayfamızda görülen randevuların mümkün olan en erken randevular olduğunu ve başka randevu imkânının olmadığını bilginize sunarız.
Aşırı yoğunluk nedeniyle şu sıralar daha erken randevu oluşturma imkânı olmadığından, uzun bekleme sürelerini göze alarak planlama yapmanızı rica ederiz. Bu nedenle de vakitlice, hatta mümkünse pasaportunuzun geçerlilik tarihi sona ermeden 6 ay önce online randevu oluşturmanızı rica ederiz. Pasaport randevuları belirli zaman aralıkları için verilmekte olduğundan bekleme süreleri oluşabilmektedir.

Yalnızca çok acil durumlarda erken tarihli münferit acil durum randevusu oluşturulabilmektedir.

Randevunuzu lütfen buradan oluşturunuz: Randevu Sistemi

Info

Gerektiğinde Almanya´nın Türkiye'deki dış temsilciliklerinin ilave belge isteme hakkı saklıdır. Başvuruda bulunurken lütfen tüm belgeleri eksiksiz bir şekilde ibraz ediniz. Sorularınızı lütfen ilgili dış temsilciliğimize iletiniz: Ulaşabilirlik ve Çalışma Saatleri

Pasaport Kanununa göre başvuru sahibi, kimliğinin ve Alman vatandaşlığının ispatı için gerekli her türlü belgeyi ibraz etmek mecburiyetindedir. Bu arada başvuru sahibinin son pasaport veriliş tarihinden sonra, Alman vatandaşlığını kaybetmiş olup olmadığına ilişkin hususlar da araştırılmaktadır.

Info

Not: İlk başvurudan sonra tamamlayıcı nitelikte evrak gönderildikten sonra, başvurunun ne aşamada olduğu ile ilgili soru sorulmamasını rica ederiz. Bu tür sorularınıza zaman darlığından cevap verilmesi mümkün değildir. Büyükelçilik zaten gerekli durumlarda ilgili başvuru sahibi veya yasal temsilcisi ile temasa geçecektir.

Başkaca sorunuz mu var? Almanya´nın ilgili dış temsilciliği memnuniyetle yardımcı olmaya hazırdır:
Ulaşabilirlik ve Çalışma Saatleri

Info

Önemli: Konsolosluk Bölümüne telefonla ulaşamıyorsanız, bize lütfen yazınız ve size ulaşabileceğimiz bir telefon numarası bırakınız: İletişim

Pasaport için ilgili başvuru formunu lütfen buradan indirin:

Yetişkinler İçin Başvuru Formu

Çocuklar İçin Başvuru Formu

e-Pasaport

(veya diğer bir ifadeyle bordo renkli ePasaport)

İlgili Kişiler
 Geçerliliği
24 yaş altı kişiler için
  6 yıl
24 yaş üstü kişiler için 10 yıl

Geçerlilik tarihi sona eren pasaportun uzatılması mümkün değildir. Bu durumlarda mutlaka yeni pasaport başvurusunda bulunulmalıdır. Yeni pasaportlar Berlin`deki Devlet Matbaasında basılmaktadır.

Info

Pasaportun üretilmesi ve gönderilmesi yaklaşık olarak 6 haftalık bir işlem süresi gerektirmektedir. Lütfen bu süreyi pasaport başvurusunda bulunurken dikkate alınız. 32,00 Avro ek ücret ödemek suretiyle ekspress pasaport başvurusunda bulunulabilir. Bu durumlarda pasaport genellikle gün içersinde teslim edilebilmektedir.

Başvurunuzun işleme alınabilmesi için aşağıda sıralanan belgeler (durumunuza uygun olanlar) ve birer adet fotokopileri gereklidir. Bazı durumlarda ilave belge talep edilmesi de mümkündür.

  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu
  • Şimdiye kadar kullandığınız pasaport, çocuk kimliği/çocuk pasaportu veya kimlik
  • Almanya`da doğduysanız, Alman doğum belgesi (Geburtsurkunde) veya nesep belgesi (Abstammungsurkunde)
  • Türkiye`de doğduysanız, nüfus müdürlüğünden alacağınız uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
  • Almanya`da evlendiyseniz, Alman evlenme belgesi
  • Türkiye`de evlendiyseniz, nüfus müdürlüğünden alacağınız uluslararası evlenme kayıt örneği (Formül B). Dikkat! İstenen belge „Aile veya Evlenme Cüzdanı“ değildir.
  • Varsa, evlendikten sonra kullanmakta olduğunuz soyadınıza ilişkin belge
  • 2 adet biyometrik özelliklere sahip vesikalık resim
  • Almanya`da ikameti sonlandırdığınıza dair belge
  • Geçerli „İkamet Tezkeresi“ veya „Mavi Kart“ ya da her iki vatandaşlığa da sahip kişilerden Türk kimlik belgesi istenecektir
  • Sonradan Alman vatandaşlığına geçmiş olmanız durumunda Alman vatandaşlığını kazandığınıza dair belge
  • Artık Türk vatandaşı olmayanlardan veya çifte vatandaş olanlardan doğumda aldığı soyadına göre ve/veya evlendikten sonraki soyadına göre düzenlenmiş nüfus müdürlüğünden alınması gereken vukuatlı nüfus kayıt örneği. Bilginize; elektronik ortamdan, E-Devlet Kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri kabul edilmemektedir.
  • Nüfus müdürlüğünden alacağınız ikametgah/yerleşim belgesi
  • Pasaportun çalınmış veya kaybedilmiş olması halinde; karakola yaptığınız kayıp ihbarı

Alman vatandaşı bir kadının Türkiye'de evlendikten sonra pasaport başvurusunda bulunması halinde, pasaport düzenlenmeden önce, eşlerin ikisi de hangi soyadı kullanmak istediklerine dair ortak beyanda bulunmaları gerekmektedir.

Ancak Almanya'daki yetkili nüfus idaresince soyadı beyanıyla ilgili teyitten sonra, pasaport başvurusu Devlet Matbaasına gönderilebilecektir. Soyadı Beyanı başlıklı sayfamızı ziyaret ederek Bilgi edinebilir ve başvuru formlarını indirebilirsiniz: Soyadı Beyanı

Info

Nüfus idarelerindeki işlem sürelerine dış temsilciliklerimizin etki etme imkanı bulunmamaktadır.

Kimlik Kartı

Info

Dikkat

tarihi itibariyle; 24 yaş ve üstü kimlik kartına başvuranlardan 67,00 Avro işlem harcı alınacaktır. Yurtdışı temsilciliğimiz ilgili makam olmadığı durumlarda ise, bu harç 80,00 Avro.

Başvurunuzun işleme alınabilmesi için aşağıda sıralanan belgeler (durumunuza uygun olanlar) ve birer adet fotokopileri gereklidir. Bazı durumlarda ilave belge talep edilmesi de mümkündür. İşleminiz ortalama hafta sürecektir.

  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu
  • Şimdiye kadar kullandığınız pasaport, çocuk kimliği/çocuk pasaportu veya kimlik
  • Almanya`da doğduysanız, Alman doğum belgesi (Geburtsurkunde) veya nesep belgesi (Abstammungsurkunde)
  • Türkiye`de doğduysanız, nüfus müdürlüğünden alacağınız uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
  • Almanya`da evlendiyseniz, Alman evlenme belgesi
  • Türkiye`de evlendiyseniz, nüfus müdürlüğünden alacağınız uluslararası evlenme kayıt örneği (Formül B). Dikkat! İstenen belge „Aile veya Evlenme Cüzdanı“ değildir.
  • Varsa, evlendikten sonra kullanmakta olduğunuz soyadınıza ilişkin belge
  • 2 adet biyometrik özelliklere sahip vesikalık resim
  • Almanya`da ikameti sonlandırdığınıza dair belge
  • Geçerli „İkamet Tezkeresi“ veya „Mavi Kart“ ya da her iki vatandaşlığa da sahip kişilerden Türk kimlik belgesi istenecektir
  • Sonradan Alman vatandaşlığına geçmiş olmanız durumunda Alman vatandaşlığını kazandığınıza dair belge
  • Artık Türk vatandaşı olmayanlardan veya çifte vatandaş olanlardan doğumda aldığı soyadına göre ve/veya evlendikten sonraki soyadına göre düzenlenmiş nüfus müdürlüğünden alınması gereken vukuatlı nüfus kayıt örneği. Bilginize; elektronik ortamdan, E-Devlet Kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri kabul edilmemektedir.
  • Nüfus müdürlüğünden alacağınız ikametgah/yerleşim belgesi
  • Pasaportun çalınmış veya kaybedilmiş olması halinde; karakola yaptığınız kayıp ihbarı

Kimlik Kartına ilişkin tüm bilmeniz gerekenlere bu linkten ulaşabilirsiniz: Federal İçişleri Dairesi - Kimlik Kartı

Alman Kimlik Belgesi başvurusu için şahsen müracaat edilmesi gerekmektedir. İşlem süresi yaklaşık 8 haftadır. Reşit olmayanlar da şahsen müracaatta hazır bulunmalı. yaşını doldurmamış olanlar ise anne babası ile birlikte başvuruda bulunabilirler. Velayet sahibi ebeveynden birinin müracaata gelememesi durumunda, noter onaylı muvafakatname ibraz edilmelidir. yaşını doldurmuş gençler ise tek başına başvuruda bulunabilirler.

Çocuklar için Pasaportu

Bu pasaport türü yaşını doldurmamış çocuklara azami 12 ay geçerli olmak üzere verilir. Geçerlilik süresinin uzatılması da 1 Ocak itibariyle en fazla 12 ay olabilmektedir.

1 Ocak tarihe kadar verilmiş çocuk pasaportlar, içerisine basılmıs olan son geçerlilik tarihine kadar geçerlidir.

Info

Dikkat: Büyükelçilik, bazı ülkelere çocuk pasaportu ile giriş veya vizesiz giriş yapılamayacağına dikkat çekmek ister.

Info

Türkiye mahkemelerince verilmiş boşanma kararı bağlamındaki velayet kararlarının yalnızca Almanya´da tanıma ve tenfizi yapıldıktan sonra kabul edilebileceğini lütfen dikkate alınız. Tanıma ve tenfiz sürecine ilişkin ayrıntılı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz:  Adli Birim - Yabancı ülke kararlarının tanıması

Alternatif olarak boşanmış çift ortak çocuklarının pasaport başvurusunu birlikte imzalayabilirler.

Reşit olmayanlar için de kimlik belgesi, geçici pasaport ve Almanya`ya dönüş için geçici seyahat belgesi düzenlenebilir.

Info

Başvurunuzun işleme alınabilmesi için ( yaşa kadar uzatma talebi ve halen geçerli çocuk pasaportundaki vesikalık resmin güncellenmesi talebi dahil) belge türünden bağımsız olarak genelde aşağıda sıralanan belgeler (durumunuza uygun olanlar) ve birer adet fotokopileri gereklidir. Bazı durumlarda ilave belge talep edilmesi de mümkündür.

  • Eksiksiz doldurulmuş ve velayet sahibince imzalanmış başvuru formu
  • Şimdiye kadar kullanılan pasaport, çocuk kimliği/çocuk pasaportu veya kimlik
  • Çocuk, Almanya doğumluysa, Alman doğum belgesi (Geburtsurkunde) veya nesep belgesi (Abstammungsurkunde)
  • Çocuk, Türkiye doğumluysa, nüfus müdürlüğünden alacağınız uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A)
  • Ebeveynin evlenme yeri Almanya ise, Alman evlenme belgesi
  • Ebeveynin evlenme yeri Türkiye ise, nüfus müdürlüğünden alacağınız uluslararası evlenme kayıt örneği (Formül B). Dikkat! İstenen belge „Aile veya Evlenme Cüzdanı“ değildir.
  • Varsa, evlendikten sonra ebeveynin kullanmakta olduğu soyadına ilişkin belge veya çocuğun soyadına ilişkin belge
  • Anne babası evlenmeden önce doğan çocuklarda veya anne babası evli olmayan çocuklarda, babalık tanıma senedi ve annenin babalık tanıma senedine verdiği onay beyanı
  • Anne babası boşanmış çocuklarda, velayet kararı ve/veya kesinleşmiş boşanma kararı
  • 2 adet biyometrik özelliklere sahip vesikalık resim
  • Almanya`da ikameti sonlandırdığınıza dair belge
  • Geçerli „İkamet Tezkeresi“ veya „Mavi Kart“ ya da her iki vatandaşlığa da sahip kişilerden Türk kimlik belgesi istenecektir
  • Sonradan Alman vatandaşlığına geçmiş olmanız durumunda Alman vatandaşlığını kazandığınıza dair belge
  • Artık Türk vatandaşı olmayanlardan veya çifte vatandaş olanlardan nüfus müdürlüğünden alınması gereken vukuatlı nüfus kayıt örneği
  • Nüfus müdürlüğünden alacağınız ikametgah/yerleşim belgesi
  • Velayet sahibi kişilere ait kimlik belgeleri
  • Pasaportun çalınmış veya kaybedilmiş olması halinde; karakola yaptığınız kayıp ihbarı

Info

Reşit olmayan kişilerin pasaport başvurusu için velayet sahibi iki ebeveynin de (veya diğer velayet sahibi kişiler) müracaatta bulunması gerekmektedir. Şahsen müracaat edemeyen ebeveynin noter onaylı muvafakatname vermesi gerekir. Velayet şayet sadece bir ebeveynde ise, bunun belgelenmesi gerekmektedir (velayet kararı, velayet kararını da içeren boşanma kararı ve icabında Alman adli makamları tarafından tanıma ve tenfiz kararı veya hayatta olmayan ebeveyne ait ölüm kayıt örneği).

Anne baba Türkiye'e evlendiyse ve anne Alman vatandaşı ise yeni pasaport başvurusunda velayet sahibi ebeveynin soyadı beyanı gereklidir. Ancak Almanya`daki yetkili nüfus idaresince soyadı beyanıyla ilgili işlemler tamamlandıktan sonra, pasaport başvurusu Devlet Matbaasına gönderilebilecektir. Soyadı Beyanı başlıklı sayfamızı ziyaret ederek Bilgi edinebilir ve başvuru formlarını indirebilirsiniz: Namensführung

Info

Nüfus idarelerindeki işlem sürelerine temsilciliklerin etki etme imkanı bulunmamaktadır.

Kimlik Kaybı

Tatildeyken veya ailenizi ziyarete geldiğiniz sırada Alman pasaportunuz, geçici pasaportunuz, Alman kimliğiniz veya çocuğunuzun çocuk pasaport çalındı. Ya da pasaport veya kimliğinizi kaybettiniz.

Endişe etmeyin! Almanya`nın Türkiye`deki dış temsilcilikleri size yedek bir belge düzenleyebilirler.

Lütfen aşağıda sıralanan beş adımı takip ediniz:

  • Bulunduğunuz yerdeki Türk Emniyet Teşkilatına (Karakol) kayıp veya çalıntı ihbarında bulunun.
  • Bulunduğunuz yere bakan Almanya`nın yetkili dış temsilciliğinin çalışma saatlerini öğrenin ve mümkünse gelmeden önce telefon edin veya telefon numaranızın yazılı olduğu bir ileti. Dış temsilciliklerin görev çevresiyle ilgili bilgiye adan“ ulaşabilirsiniz.
  • Gerekli olan belgeleri hazırlamadan ve çalışma saatlerini öğrenmeden, lütfen dış temsilciliklerimize gelmeyin.
  • Başvuru için gerekli belgeleri hazırlayın, başvuru formunu doldurun ve vesikalık resim çektirin.
  • Gerekli belgeleri, resimleri ve işlem harcını hazır ettikten sonra belirlenen gün ve saatte yetkili dış temsilciliğimize müracaat edin.

Büyükelçiliğin/Konsolosluğun yapacağı işlemler nelerdir?

Öncelikle kimlik tespiti yapılır ve Alman vatandaşı olup olmadığınıza bakılır. Elinizde herhangi bir kimlik belgesi yoksa, genellikle kaybolan veya çalınan pasaportu veya kimliği düzenleyen makamla temasa geçilir. Oradan sonuç alınması bir kaç gün sürebilir. Bu nedenle, geldiğinizde Almanya`daki makamdan beklenen cevabın hazır olabilmesi ve dolayısıyla iki defa gelmenize gerek kalmaması için mutlaka gelmeden önce bize telefonla ulaşmalı veya bir mesaj göndermelisiniz: Ulaşabilirlik ve Çalışma Saatleri

Bu aşamadan sonra ve beraberinizde getirdiğiniz belgeler incelendikten sonra, size geçici bir seyahat belgesi düzenlenebilir. Normalde bu gibi durumlarda „Geri Dönüş Amacına Yönelik Seyahat Belgesi“ verilir. Azami bir ay geçerli olan bu belge ile sadece Almanya`ya dönüş yapılabilir. Başka ülkelere seyahat edilemez. Bulunduğunuz yabancı ülkede daha uzun süre kalmayı düşünüyorsanız, geçici bir pasaport düzenlenmesi gerekir.

İmkanlar dahilinde en kısa sürede seyahat belgesi verilir. Fakat bunun için belgelerin tamamlanmış ve kimlik tespiti işleminin sonuçlanmış olması gerekmektedir.

Info

Bu nedenle mutlaka seyahat tarihinizden bir kaç iş günü öncesinde bize müracaat ediniz!

Info

Acil durumlarda Almanya`nın dış temsilciliklerine hafta sonları ulaşmak mümkün olsa da, dış temsilciliğin Almanya`daki makamlarla temasa geçmesi mümkün olmayacaktır. Örneğin, Cuma öğlen bize gelseniz ve Pazar akşamı seyahat etmek isteseniz seyahat belgeniz çok büyük olasılıkla yetişmeyecektir.

Info

Dikkat:
Almanya'ya Dönüş Amacına Yönelik Seyahat Belgesi başvurusu için şahsen yetkili dış temsilciliğimize müracaat etmeniz zorunludur (çocuklar da velisiyle birlikte gelmeli).

Aşağıda belirtili belgelerin asılları ve birer adet fotokopileri ibraz edilmelidir. Gerekli hallerde ilave belge de talep edilebilir:

  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu
  • Karakola yapılan kayıp veya çalıntı ihbarı
  • 2 adet vesikalık resim
  • Reşit olmayan çocuklarda, hazır bulunmayan ebeveyne ait mufavakatname
  • Eskiden Türk vatandaşı olanlardan (ilk soyadına ve icabında evlendikten sonra alınan soyadına göre düzenlenmiş olmak üzere) veya ebeveyni Türk olan Alman vatandaşı çocuklardan nüfus müdürlüğünden (tüm açıklamaları içeren) vukuatlı nüfus kayıt örneği de istenmekte.
  • Harç: 21,00 Avro (Avro olarak veya kredi kartıyla ödeme yapılabilir). İlgili pasaport dairesi nezdinde yapılan sorgulama için de ilaveten 5,00 Avro harç alınmaktadır.

Info

Reşit olmayan kişilerin pasaport başvurusu için velayet sahibi iki ebeveynin de (veya diğer velayet sahibi kişiler) müracaatta bulunması gerekmektedir. Şahsen müracaat edemeyen ebeveynin noter onaylı muvafakatname vermesi gerekir. Velayet şayet sadece bir ebeveynde ise, bunun belgelenmesi gerekmektedir (velayet kararı, velayet kararını da içeren boşanma kararı ve icabında Alman adli makamları tarafından tanıma ve tenfiz kararı veya hayatta olmayan ebeveyne ait ölüm kayıt örneği). Velayete ilişkin tereddüt oluşması halinde doğum kayıt örneği de talep edilebilir.

Info

Anne baba Türkiye'e evlendiyse ve anne Alman vatandaşı ise yeni pasaport başvurusunda velayet sahibi ebeveynin soyadı beyanı gereklidir. Ancak Almanya`daki yetkili nüfus idaresince soyadı beyanıyla ilgili işlemler tamamlandıktan sonra, pasaport başvurusu Devlet Matbaasına gönderilebilecektir. Soyadı Beyanı başlıklı sayfamızı ziyaret ederek Bilgi edinebilir ve başvuru formlarını indirebilirsiniz: Soyadı Beyanı

Info

Vesikalık fotoğraf
Başvuru sırasında 2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf ibraz etmeniz gerekmektedir. Alman Federal Matbaasının örnek fotoğraflarında biyometrik vesikalık fotoğrafların taşıması gereken özelliklerini öğrenebilirsiniz: Örnek Fotoğraflar

Adres Değişikliği

Şayet artık Almanya`da ikametiniz yoksa, yeni ikamet adresiniz ilgili dış temsilciliğimiz tarafından pasaportunuza, geçici seyahat belgenize veya çocuk pasaportuna kaydedilebilir.

Info

Aşağıda sıralanan evrakları tamamladıktan sonra ilgili dış temsilciliğimizden lütfen randevu alınız.

Adres değişikliği için şu belgeler gerekmekte:

  • Eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış başvuru formu
  • Halen geçerli tüm Alman kimlik belgeleriniz (özellikle ikinci pasaportlar)
  • Almanya`daki son ikametinizi iptal ettirdiğinize dair belge (Abmeldebescheinigung)
  • Türkiye´de ikamet ettiğinize dair belge: Geçerli ikamet izni (ikamet tezkeresi), nüfus kaydı (örn.: Nüfus müdürlüğünden veya muhtarlıktan alınacak Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi), çalışma izni, Mavi Kart vs.
  • Eski Türk vatandaşları ve hâlen Türk vatandaşı olanlar için Nüfus Kayıt Örneği
  • Duruma göre, vatandaşlığa alınma belgeniz (Einbürgerungsurkunde)

Info

Son pasaport başvurunuzdan sonra medeni durumunuzda değişiklik olduysa (evlenme, boşanma gibi) buna dair belgeleri de ibraz ediniz.
Bazı durumlarda ilave belge talep edilmesi de mümkündür. İkamet adresinin kaydedilmesi hizmeti ücretsizdir.

Başkaca sorularınız varsa da, Almanya´nın ilgili dış temsilciliği memnuniyetle yardımcı olmaya hazırdır. 

Harçlar

İşlem
Harç / Masraf
24 yaş altı biyometrik pasaport
59,00 Euro (aslında yetkili olmayan temsilciliğe başvuruda bulunuluyorsa 96,00 Euro)
24 yaş üstü biyometrik pasaport
81,00 Euro (aslında yetkili olmayan temsilciliğe başvuruda bulunuluyorsa ,00 Euro)
Geçici pasaport

39,00 Euro (aslında yetkili olmayan temsilciliğe başvuruda bulunuluyorsa 65,00 Euro)
Geri dönüş için seyahat belgesi
21,00 Euro + 5,00 Euro masraf
Çocuk pasaportu  

26,00 Euro (aslında yetkili olmayan temsilciliğe başvuruda bulunuluyorsa 39,00 Euro)
24 yaş altı kimlik belgesi
53,00 Euro (aslında yetkili olmayan temsilciliğe başvuruda bulunuluyorsa 66,00 Euro)
24 yaş üstü kimlik belgesi

67,00 Euro (aslında yetkili olmayan temsilciliğe başvuruda bulunuluyorsa 80,00 Euro)
Ekspres için ek ücret
32,00 Euro
48 sayfalık pasaport için ek ücret
22,00 Euro
Pasaportta/kimlikte adres güncellemesi
ücretsiz

Kişisel Verilen Korunması

Federal Dışişleri Bakanlığı başvurunuzu işleme alırken kişisel verilerinizi işlemekte. Kişisel veri, gerçek bir kişinin kimliğinin teşhisi için gerekli bilgilerdir. Bu verilerin işlenmesi ile ilgili sizleri bilgilendirmek ve Genel Veri Koruma Tüzüğü maddesi uyarınca bilgilendirme yükümlülüğümüzü de yerine getirmek amacıyla sizi aşağıdaki şekilde bilgilendirmek isteriz:

Ankara Büyükelçiliği

İstanbul Başkonsolosluğu

İzmir/Antalya Başkonsolosluğu

Son Güncellenme:

Pasaport yurt dışına seyahat edecek olan kişilere verilir. Uluslararası kimlik belgesi olarak geçer. Yetkili kurumlar tarafından verilen pasaportların çeşitleri vardır. Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Hizmet Pasaportu (Gri) ve Hususi Pasaport (Yeşil) şeklindedir. Pasaport almak isteyenlerin öncelikle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden (NVİ) pasaport randevusu alması gerekir. Pasaport randevusu telefon üzerinden de alınabilir. ALO Vatandaş İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden randevu tarihi belirlenebilir.

Haberin Devamı

Pasaport Randevu Başvurusu

Pasaport randevu başvurusu NVİ üzerinden veya e-devlet platformundan yapılabilir. NVİ üzerinden randevu almak için;

Pasaport Randevu Pasaport Randevu Başvurusu Nasıl Yapılır ve Gerekli Evraklar Nelerdir
  • Adınızı, soyadınızı, T.C kimlik numaranızı, doğum tarihinizi, telefon numaranızı ve güvenlik kodunu yazınız.
  • İl ve ilçe seçimini yapın ve ileri tuşuna basın.
Pasaport Randevu Pasaport Randevu Başvurusu Nasıl Yapılır ve Gerekli Evraklar Nelerdir
  • Kişi seçin ve karşınıza çıkan ekrana HES Kodunuzu yazın ve ileri butonuna basın.
  • Kişiyi, randevu tarihi ve saatini seçin ileri butonuna basın.
  • Telefonunuza gelen onay kodunu doğrulama alanına yazın ve ileriye basın.

e-Devlet Pasaport Randevusu

  • e-Devlet pasaport randevu sayfasına gidin.
  • e- Devlet kimlik bilgilerinizi doğrulayın.
  • Yeni Randevu butonuna tıklayın.
  • Bilgilendirme yazısını okuyun ve onaylayın.
  • Pasaport türünü seçin.
  • İl, ilçe bilgilerini seçin ve ‘Devam Et’e basın.
  • Kişi bilgisini seçin ve ‘Devam Et’e basın.
  • Karşınıza gelen ekranda Kişi’yi seçin. Randevu tarihi, randevu saatini belirleyin. Son alana HES Kodunuzu girin. Ekle’ye basın.
  • Randevu Oluştur butonuna basın.

Bütün bu işlemlerden sonra randevunuz oluşturulacaktır. Pasaport randevusu telefon üzerinden de alınabilir. ALO Vatandaş İşleri Genel Müdürlüğü üzerinden randevu tarihi belirlenebilir. Randevu oluşturulduktan sonra pasaport ücreti yatırılmalı ve gerekli evraklar ile birlikte randevu saatinde ilgili nüfus müdürlüğüne gidilmelidir.

Pasaport için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Gerekli belgeler, alınacak pasaport türüne göre değişiklik göstermektedir.

Umuma Mahsus Pasaport (Bordo) Evrakları

  • T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname
  • Öğrencilerin harçsız pasaport başvurularında; "Öğrenci Belgesi" (Başvuru esnasında sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir.)
  • Pasaport defter ve harç bedelinin ödenmesi
  • Varsa eski pasaport

Hususi Pasaport (Yeşil) Evrakları

  • T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • Çalışan kamu görevlileri ve ihracatçılar için hususi damgalı pasaport talep formu
  • “Emeklilik veya çekilme nedenleri ile görevinden ayrılanlar için bir defaya mahsus kadro durumunu gösterir elektronik veya ıslak imzalı resmi yazı (Bu belgeyi kişiler son görev yaptıkları kurumlarından almaları gerekmektedir.)”
  • Birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanları için; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığından alınan durumlarını gösterir resmi yazı
  • Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname
  • Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak çocuklar için; "Öğrenci Belgesi" (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hususi damgalı pasaport verilir.)
  • Ebeveynlerinin hakkından dolayı hususi damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için "Sağlık Kurulu Raporu"
  • Varsa eski pasaport
  • Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi

Hizmet Pasaportu (Gri) Evrakları

Haberin Devamı
  • T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya geçici kimlik belgesi
  • Son altı ay içerisinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf
  • Hizmet damgalı pasaport talep formu
  • Kamu görevlisi olmayanlar için talep formu ile birlikte görev onayı
  • Ebeveynlerinin hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport alacak çocuklar için; "Öğrenci Belgesi" (Sistemde öğrencilik durumunun doğrulanması halinde belge talep edilmeyecektir. Ayrıca ergin olmayan çocukların öğrenci olmamaları halinde 18 yaşına kadar hak sahibinin pasaport süresi dikkate alınarak hizmet damgalı pasaport verilir.)
  • Ebeveynlerinin hakkından dolayı hizmet damgalı pasaport alacak engelli ergin çocuklar için "Sağlık Kurulu Raporu"
  • Yasal temsilcilerin başvuru merkezinde hazır bulunmamaları halinde; kısıtlı veya ergin olmayan kişiler için muvafakatname
  • Varsa eski pasaport
  • Başvuru öncesinde pasaport defter bedelinin ödenmesi

Pasport Ücreti

        Süre         Harç Ücreti        Defter Bedeli        Toplam

  • 6 Ay         ,70 TL            ,00 TL            ,70 TL

  • 1 Yıl        ,30 TL            ,00 TL            ,30 TL

  • 2 Yıl         ,10 TL            ,00 TL            ,10TL

  • 3 Yıl      ,50 TL          ,00 TL            ,50 TL

  • 3+ Yıl    ,50 TL          ,00 TL            ,50 TL

Öğrenci Pasaport Ücreti

Öğrenci pasaportu çıkarırken harç bedeli ödenmemektedir. Öğrencilerin sadece defter bedeli ödemesi yeterlidir.  yılı itibariyle pasaport defter bedeli TL’dir. 25 yaşından büyük öğrenciler ise bordo pasaport harç bedeli ve defter bedeline tabi tutulmaktadır.

Pasaport Randevu Pasaport Randevu Başvurusu Nasıl Yapılır ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

Son Dakika Haberler

G&#;ndemPasaport Randevu Pasaport Randevu Başvurusu Nasıl Yapılır ve Gerekli Evraklar Nelerdir?

-

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası