osmangazi belediyesi imar sorgulama / OSMANGAZİ BELEDİYESİ EMLAK VERGİSİ ONLİNE ÖDEME VE SORGULAMA | VERGi DAiRESi.NET

Osmangazi Belediyesi Imar Sorgulama

osmangazi belediyesi imar sorgulama

Konsept projeler kapsamında A tipi (1+1) 96 adet, B1 tipi (2+1) 624 adet konut ile C1 tipi (3+1) 192 adet olmak üzere toplam 912 konut üretilecek. A tipi konutlar 64 metrekare, B1 tipi konutlar 84 metrekare ve C1 tipi konutlar ise 120 metrekare olacak. Proje kapsamında apartman blokları 12 kattan oluşurken toplam 19 blok inşa edilecek. Bunun yanı sıra ada içi/dışı altyapı ve çevre düzenlemesi, sosyal donatı yapıları inşaatlarının finansmanı da TOKİ tarafından karşılanacak. Osmangazi Belediyesi’ne ise arsa bedeli karşılığında B1 ve C1 tipi dairelerden 180 adet verilecek. Hamitler’deki toplu konut alanı, bir ayda inşaat uygulamasına hazır şekilde belediye tarafından TOKİ’ye teslim edilecek. TOKİ arsa bedeli karşılığında belediyeye devredeceği konutları 16 ayda tamamlayacak. Belediyeye devredilen konutlar haricindeki stok konutların satışı ise TOKİ tarafından gerçekleştirilecek.

Başkan Altepe, “Toplumu en çok ilgilendiren konuların başında toplu konut geliyor. Biz de bu konuda üzerimize düşeni yapmak için kolları sıvadık. Hayata geçireceğimiz proje sayesinde Osmangazi’de kentsel dönüşümde de önemli adımlar atılacak.” diye konuştu. Toplu Konut Projesi’nin Osmangazi Belediyesi’nin büyük projelerinden birisi olduğunu belirten Altepe, AK Parti Bursa Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Faruk Çelik ve AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Hıdıroğlu’nun da katıldığı protokol imza töreniyle bu konuda nihai sonuca ulaştıklarını belirtti. Bir ay içinde temel atma aşamasına gelineceğini belirten Altepe, Yıldırım Belediyesi’nin de TOKİ işbirliğiyle Toplu Konut Projesi olduğunu ve iki belediyenin birlikte temel atma töreni düzenlemeyi planladıklarını belirtti. Altepe şöyle konuştu: “İller Bankası’ndan toplu konut yapımı için 15 milyon YTL kredimiz bulunuyor. Biz bu krediyi de kentsel dönüşüm amacıyla Tabakhaneler ve Kamberler bölgesinde kullanacağız. Toplu konut konusunda bundan sonraki hedefimiz 10 bölgede daha kentsel dönüşüm amaçlı çalışmalar yürütmek.”

Bunu beğen:

BeğenYükleniyor...

İlgili

Tags:imar durumuimar durumu sorgulamaosmangazi belediyesiosmangazi e-imarosmangazi eimarosmangazi imar



Osmangazi Belediyesi İmar Durumu Sorgulamak için tıklayınız

İletişim Bilgileri;

Bursa Alan Kodu -- 0224 --

ANA BİNA SANTRAL 444 16 01 veya 270 70 00

Hizmet Masası İletişim Adresi : [email protected]

Osmangazi Belediyesi Ana Wep Sayfasına Ulaşmak için TIKLAYINIZ


ARSA ALMADAN ÖNCE:

(Bu açıklamaları daha detaylı olarak adım adım yasallık analizi bölümümüzde inceleyebilirsiniz)
Arsaya yapılan yatırım uzun vadede her zaman kazandırmıştır. Ancak arsa alırken de dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.
-Tapu belgesindeki vasfını kontrol edin.

-Vasfı tarla ise:

-Tarla ya imar planı içindedir ya da dışında.
-İmar planı dışında ise mutlak suretle kadastral yola cepheli bir tarla olması gerekir. Kadastral yola cephe olup olmadığını belediyeden veya kadastro müdürlüğündeki kadastral paftalardan kontrol edebilirsiniz. Mevcutta bulunan yollar bazen fiili olarak açılıp kullanılan ancak kadastral paftalarda yol olarak gözükmeyen alanlar olabiliyor. Veya mevcutta açılmayan ve gözükmeyen ancak kadastral paftalarda var olan yollar olabiliyor. Her zaman için esas olan Kadastro müdürlüklerindeki kadastral paftalardaki yollardır.
-İmar planı içinde ise mutlak suretle hangi fonksiyona ayrıldığını, belediyede bulunan onaylı imar planında görmeniz gerekir.
-Çünkü imar planındaki fonksiyona göre tarlanın, yapılaşmaya (imara) açılıp açılmadığı belli olacaktır. Tarlaya konut, ticaret, sanayi, turizm gibi yapılaşmaya açık fonksiyonlar verilebileceği gibi park, yeşil alan, yol, hastane, okul gibi özel yapılaşmaya kapalı donatı fonksiyonları da verilebilir.
-Tarlaya yapılaşmaya açık bir fonksiyon verilmiş ise imar planına göre terk edilmesi gereken alan miktarına dikkat edilmesi gerekir. Bazen terk edilen alandan sonra kalan alanların yapılaşmaya müsait olmadığı veya terk edilen alanların % 40’a kadar çıktığı durumlar olmaktadır.

-Vasfı arsa ise:

-İmar planı kapsamında kaldığı için tarla vasfı arsaya dönüşmüştür.
-Bu nedenle imar planında hangi fonksiyona ayrıldığını, belediyede bulunan onaylı imar planında görmeniz gerekir.
-Çünkü imar planındaki fonksiyona göre arsaya konut, ticaret, sanayi, turizm gibi yapılaşmaya açık fonksiyonlar verilebileceği gibi park, yeşil alan, yol, hastane, okul gibi özel yapılaşmaya kapalı donatı fonksiyonları da verilebilir.
-Arsaya yapılaşmaya açık bir fonksiyon verilmiş ise imar planına göre terk edilmesi gereken alan miktarına dikkat edilmesi gerekir. Bazen terk edilen alandan sonra kalan alanların yapılaşmaya müsait olmadığı veya terk edilen alanların % 40’a kadar çıktığı durumlar olmaktadır.

ARSA ALMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN BAZI TERİMLER:

TAKS alana sahip bir parselde yapılacak binanın taban oturumu 1000x0,20=200 metrekaredir. 200 metrekarelik taban oturumu, parselin çekme mesafelerinden sonra kalan alanda, istenilen yerde kullanılabilir.:Açılımı “Taban Alanı Kat Sayısı” şeklindedir. Bir parselde yapılacak yapının, parselin taban alanının ne kadarlık kısmına oturacağını belirler. Örneğin TAKS değeri 0,20 olan 1000 metrekare

KAKS:Açılımı “Kat Alanı Kat Sayısı”dır. Toplam inşaat alanını ifade eder. Toplam inşaat alanına yönetmeliklerde belirtilen net kullanım alanları girer. Bunun detayı için, inşaat yapılacak bölgede geçerli imar yönetmeliğinde belirtilen KAKS tanımına bakmak gerekir. Basit bir örnek verirsek KAKS değeri 1,5 olan 1000 metrekare alana sahip bir parselde yapılacak binanın toplam net inşaat alanı 1000x1,5=1500 metrekaredir.

EMSAL:KAKS’la aynı anlama gelmektedir.
NET PARSEL: üzerinden yapılır. üzerinden değil 1200 m olarak kalması gerekmektedir. TAKS, KAKS gibi hesaplamalar 1500 m’sinin terk edilerek net parsel alanının 1200 m’si de yol alanı olsun. İmar uygulaması sonucunda parselin yol ve yeşil alan olarak ayrılan toplam 300 m’si yeşil alan, m’si konut, 150 m olan bir parselin imar planı kararı ile 1200 mBir parselin, imar planı ile donatılara (yol, yeşil alan v.b.) ayrılan kısımlarının terki yapıldıktan sonra kalan net parsel alanıdır. İmar planında aksine bir hüküm TAKS, KAKS, çekme mesafesi gibi hesaplamalar net parsel alanı üzerinden yapılır. Örneğin: alanı 1500 m

BRÜT PARSEL: Bir parselin, imar planı ile donatılara (yol, yeşil alan v.b.) ayrılan kısımlarının terki yapılmadan önceki parsel alanıdır.

İMAR PLANI:Uygulama İmar Planı: Plan Yapımına Ait Esaslara Dair Yönetmelik’te uygulama imar planı şu şekilde tanımlanmıştır: “Onaylı halihazır haritalar üzerine varsa kadastral durumu işlenmiş olan ve nazım imar planına uygun olarak hazırlanan ve çeşitli bölgelerin yapı adalarını, bunların yoğunluk ve düzenini, yolları ve uygulama için gerekli imar uygulama programlarına esas olacak uygulama etaplarını ve esaslarını ve diğer bilgileri ayrıntıları ile gösteren ve 1/1000 ölçekte düzenlenen raporuyla bir bütün olan plandır.”

İmar planları hiyerarşiye göre; bölge planları, çevre düzeni planları, nazım imar planları ve uygulama imar planları şeklinde sırlama gösterir. Bir imar planı varsa üst ölçekli imar planına uygun olmak zorundadır. İmar planlarını türüne ve bulunduğu bölgeye göre çeşitli kurumlar onaylamaktadırlar. Ancak özel bölgeler hariç imar planı onama yetkisi genelde belediyelerdedir.

İMAR UYGULAMASI: İmar planı ile getirilen hükümlerin uygulamasıdır. İmar uygulaması genelde belediyeler tarafından 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesine göre resen yapılır ancak şahıslar tarafından da yapılabilmektedirler.

DONATI ALANI:İmar planı kararı ile kamu kullanımına ayrılan yol, yeşil alan,okul, karakol, ibadet yeri, sağlık tesisi gibi alanlardır.

İFRAZ: alana ve 50 m. Cepheye sahip bir parsel sadece 2 parçaya ifraz edilebilir. Eğer parsel ön ve arka cepheden de 50’şer metre cepheye sahip ise 4 parçaya ifraz edilebilir. İfrazdan sonra oluşan her bir parça ayrı bir parsel numarası alır ve tapuya tescil olarak bağımsız mülkiyet kazanmış olur. Eğer imar planında ifraz ile ilgili bir hü, minumum parsel cephesi 20 m.”dir şeklinde hüküm bulunan olan bir bölgedeki 2750 mİmar planında belirtilen hükümler çerçevesinde bir parselin 2 veya daha fazla parçaya bölünmesidir. Örneğin imar planında: “minimum parsel büyüklüğü 500 mküm yoksa bölgede geçerli olan imar yönetmeliği hükümleri uygulanır.

TEVHİT: İmar planında belirtilen hükümler çerçevesinde 2 veya daha fazla parselin birleştirilerek tek bir parsel haline getirilmesidir. Tevhit sonucunda 2 veya daha fazla parselin numaraları iptal olur ve yeni bir parsel numarası tescil edilir..

ÇEKME MESAFESİ (YAPI YAKLAŞMA SINIRI):Bir parselde yapılan inşaatın, parsel sınırlarına yaklaşabileceği mesafedir. Örneğin, ön bahçe mesafesi 5 m., yan bahçe mesafesi 3 m., arka çekme mesafesi 3 m. Olan bir parselde yapılan inşaat, ön bahçeye 5 m.’den, arka ve yan bahçeye 3 m.’den daha fazla yaklaşamaz.

ARSANIN BULUNDUĞU BÖLGEYE GÖRE DİKKAT EDİLMESİ GEREKLİ YASA VE YÖNETMELİKLER:

Arsa, imar planı bulunmayan bir bölgede ise:
Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği’ne,

Arsa, imar planı bulunmayan ancak SİT ALANI olan bir bölgede ise:
İlgili Koruma Kurulunun, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve Yönetmeliklerine göre bölge için belirlemiş olduğu hükümlere,

Arsa, imar planı bulunan bir alanda ise:
İmar planında belirtilen yapılaşma hükümlerine,

Arsa, imar planı bulunan ancak SİT ALANI olan bir bölgede ise:
Koruma amaçlı hazırlanan imar planındaki yapılaşma hükümleriyle birlikte İlgili Koruma Kurulunun, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu ve Yönetmeliklerine göre bölge için belirlemiş olduğu hükümlere,

Arsa, kıyıda ve sahile çok yakın ve imar planı bulunmayan bir bölgede ise:
Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca onaylı kıyı kenar çizgisinin var olup olmadığına, kıyı kenar çizgisine göre konumuna, Kıyı Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen hükümlere,

Arsa, kıyıda ve sahile çok yakın ve imar planı bulunan bir bölgede ise:
İmar planında belirtilen yapılaşma hükümleriyle birlikte Kıyı Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen hükümlere,

Arsa, organize sanayi bölgesinde ise:
İmar planında belirtilen yapılaşma hükümleriyle birlikte Organize Sanayi Bölgesi Kanunu ve Yönetmeliğinde belirtilen hükümlere,

Arsa, su toplama havzasında ve imar planı bulunmayan bir bölgede ise:
Su toplama havzasında yetkili ilgili kurumun (DSİ, İSKİ, ASKİ v.b.) yayımlamış olduğu havza koruma yönetmeliklerinde belirtilen hükümlere,

Arsa, su toplama havzasında ve imar planı bulunan bir bölgede ise:
İmar planında belirtilen yapılaşma hükümleriyle birlikte su toplama havzasında yetkili ilgili kurumun (DSİ, İSKİ, ASKİ v.b.) yayımlamış olduğu havza koruma yönetmeliklerinde belirtilen hükümlere,



  • Hanci.org
  • 13.366

İMAR DURUM SORGULAMA

İmar Durum Sorgulama

Odunpazarı Belediyesi, vatandaşlarımızın belediyeye gelmeden işlemlerini yapabilmesi fikrine uygun olarak İmar Ön Bilgi Formu sayfalarından imar durumunu sorgulama imkânı sunmaktadır. Veri girişini İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün yaptığı sayfaların yönetimini ve desteğini otomasyon firmasıyla beraber Bilgi İşlem Müdürlüğü sağlamaktadır.

Bu hizmet, bir parselde yapılmak istenen yapı çalışması öncesi, parsele ait imar durumunun sorgulanabildiği ve çalışmaların buna göre yürütülebildiği bir hizmettir. Belediyenin ilgili birimlerinin iş yükünü de azaltan hizmetten faydalanmak için vatandaşlarımızın sadece internete bağlanabilen bir cihaza ihtiyaçları vardır.

Hizmet https://keos.odunpazari.bel.tr/imardurumu/index.aspx adresinden sunulmaktadır.

Mail gönderirken problem oldu. Daha sonra tekrar deneyin.

Lütfen, size gönderilen onay kodunu giriniz.

Lütfen en az bir bildirim türü seçin.

Bu bilgilerle kayıtlı bir e-bülten üyeliği mevcut, lütfen başka bir taneyle deneyin.

Lütfen gerekli bilgileri giriniz.

Lütfen gerekli alanları doldurunuz.

İşleminiz başarıyla gerçekleşti, teşekkürler.

Onay kodunu yanlış girdiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası