melis sistemine nasıl girilir / Aile Hekimi Tahlil Sonuçları Öğrenme ve Labim Laboratuvar Sonuç | Bildirimlerim

Melis Sistemine Nasıl Girilir

melis sistemine nasıl girilir

Melis Sağlık Gov Tr Tahlil Sonuçları

funduszeue.info Tahlil Sonuçları

Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından yaygınlaştırılması planlanan MELİS( Merkezi Entegre Laboratuvar İşletim Sistemi) Projesi ülkemizde ilk olarak pilot ilk olarak seçilen Diyarbakır’da başlamıştır. E-devlet uygulaması üzerinden tahlil sonuçlarını öğrenme işlemleri yapılamamaktadır. Hizmet aramaları yapmak amacıyla ilgili kutucuklara “tahlil” sorgulama, benzer ifadeler yazıldığı zaman buna dair bilgilere ulaşılması mümkün olmamaktadır. Uygulama kullanarak e-nabız uygulamasına geçiş yapılması, sorgulama bu kanal üzerinden gerçekleştirilmesi mümkündür. Online tetkik sonuç sorgulama işlemleri Sağlık Bakanlığı’nın yeni geliştirdiği proje olan MELİS ile yapılabilmektedir.

Melis Laboratuvar Sonuç Nasıl Öğrenilir?

MELİS uygulamasında tahlil sonuçlarını öğrenmek için funduszeue.info linkine tıklanması gerekir. Tetkik sonuçlarınızı görmek için TC kimlik numaranızı ve kayıt numaranızı yazarak sorgulama yapmanız mümkün olacaktır. “Kayıt no” kısmının öğrenilmesi için tahlil tüpleri üzerinde yer alan barkoda bakılması yeterli olmaktadır. Genel anlamda barkodların kopyaları tahlil sahiplerine sunulmaktadır. Barkodların aslıysa tahlil tüplerinin üzerine yapıştırılmaktadır. Tahlil unsurlarının hangi hastalara ait olduğunu belirlemek için barkodlar kullanılır. Laboratuvar tahlil sonuçlarını sorgulamak isteyen kişilerin tahlil işlem barkodlarını kaybetmemesi gerekir.

Melis saglik gov tr Sonuç Sorgulama Nasıl Yapılır?

İllere göre Sağlık Sonuçları farklılık göstermekte olup Vatandaş Sonuç ve Öğrenme MELİS sistemlerinden tahlil sonuçlarına bakmak amacıyla funduszeue.info sayfasını ziyaret etmek, bilgileri doğru ve eksiksiz olarak doldurmak gerekmektedir. Tahlil sonuçlarının mutlaka alanında uzman hekimler tarafından yorumlanması gerekmektedir. T.C. kimlik numarası, barkod kayıt numarası, doğum yılı 4 hane olacak şekilde doldurulması gerekmektedir. Bu şekilde size ait olan barkod bilgilerini girerek laboratuvar tahlil sonuçları öğrenilebilir. Laboratuvar tahlil sonucunu öğrenmek ve sorgulamasını yaptırmak isteyen kişiler tahlillerden sonra kendisine verilen barkodu kaybetmemelidir.

Melis Merkezi Laboratuvar Sistemine Nasıl Girilir?

MELİS uygulamasında işlem sırası ve ayarlamaların belli bir sıralamada yapılması gerekmektedir. Barkod numaraları manuel olarak girilmeyen illerde ise 3 ayar aktif olduğu zaman “istem kaydet” tıklanması ardından işlemlerin diğerleri otomatik olarak yapılır. İşlem sırası şu şekildedir:

-İstem kaydedilmesi,

-Barkod numarasının girilmesi,

-Örnek numaralarının laboratuvara gönderilmesi,

-Örnek verme zamanının kaydedilmesi,

-İşlemlerin tamamlanması,

Ayarlar kısmında yer alan işlemler ve açıklamaları sadece aile hekimleri için geçerlidir. MELİS ayarları illere göre farklılık göstermektedir. Açıklamalar ve anlamları şu şekildedir:

-Otomatik Küp/Tüp Sorgulama: Otomatik şekilde tüp sorgulaması yapılmaktadır.

-Otomatik Barkod Alma: Barkodlar manuel olarak girilmediği zaman aktif edilmektedir. 

-Otomatik Barkod Kaydedilmesi: Örneklerin numaralarının otomatik şekilde hızlıca laboratuvara gönderilmesini sağlamaktadır.

-Otomatik Kan Verme Zamanı Gönderilmesi: Kan verme zamanının otomatik şekilde kaydedilmesini sağlamaktadır.

Melis Projesi Nedir?

Laboratuvarlarda tahlil sonucu sorgulama işlemlerinin en bilinen yolu tahlillerin yapıldığı sağlık kurumlarına başvurulmasından geçmektedir. Tahlil sonuçlarının çıkacağı gün, saatler konusunda kesin bilgi ise bulunmamaktadır. Bu durumlar söz konusu olduğu zaman sağlık kurumlarının o an mevcut hizmet yoğunluklarına göre değiştiğini söylememiz gerekmektedir. Tahlil sonuçlarına ulaşılması çok kısa sürebileceği gibi çok uzun zamanlar da sürebilir. Bu durumla birlikte günümüz şartlarında internetten tahlil sorgulaması yapmak da mümkün olmaktadır. MELİS projesi ile sistemde yer alan gereksiz laboratuvar incelemelerinin önüne geçilerek ekonomik olarak oluşacak maliyetlerin de önüne geçilmesi mümkün olacaktır. Gereksiz işlem yükü, masraflardan kurtulmak MELİS Projesi ile sağlanmış olacaktır. Projenin uygulamaya konulmasıyla beraber hastaların geçmişte yaptırdığı tetkikler ve laboratuvar sonuçlarının hepsi görülebilecek hatta başka şehirlere gidilmesi durumunda diğer doktorlar da tüm bilgileri görebilecektir. Sistem sayesinde hastaların tomografi, MR bilgilerinin görülerek rapor yazılma imkanının olduğunu bekleme sürelerinin gitgide kısalacağını doktorların ayrıca mesai saatleri dışında ve içinde tomografi, MR gibi hasta bilgilerini inceleyebileceğini söylememiz gerekmektedir. Aile hekimliği bilgi yönetim sistemiyle laboratuvar bilgi yönetim sistemi yazılımlarında servis tabanlı merkezi veri paylaşımları, yönetimlerini içeren MELİS projesi sayesinde aile hekimleri vatandaşların önce ki dönemlerde yaptırdıkları incelemeleri, laboratuvar sonuçlarını direkt görme şansı elde edebilir. Tedavilerin seyri takip edilebileceği gibi vatandaşlar sistem ile yaptırdıkları incelemeler ve tetkiklerin sonuçlarını her zaman yanında taşıma zorunluluğundan da kurtulmuş olacaktır. Hastaların tetkik sonuçlarını dosyalamasına gerek kalmayacaktır. Bu gibi avantajlara sahip olan MELİS projesi zamanla tüm illerimizde uygulamaya konulacaktır.

Sağlık Ocağı Kaçta Açılıyor/Kapanıyor

Köylerde ve mahallelerde ağırlıklı olmak üzere vatandaşlara sağlık hizmetleri veren kuruluşlar Sağlık Ocaklarıdır. Bu birimler devletimizin kuruluşları olup çalışma esasları ise Sağlık Bakanlığınca düzenlenmiştir. Sağlık Ocaklarında pratisyen hekimler, uzman doktorlar çalışmaktadır. Sağlık Ocakları hizmet sundukları yerleşim bölgelerinde toplum sağlığını korumak ve geliştirmeyi amaçlar. Günümüzde ise Sağlık Ocakları Aile Hekimliği olarak hizmet sunmaktadır. Her vatandaşın bağlı olduğu bir Sağlık Ocağı mevcuttur. Polikliniklere göre daha minimize edilmiş hizmetleri sunmaktadır. Vatandaşlar ikamet ettikleri bölgelerde hastalıkları ufak rahatsızlık tanıları konularında Merkezi Hekim Randevu Sistemi portalı üzerinden Aile Hekimi’nden Sağlık Ocağı’na gidebilir, muayene olabilir. Hekimlik hizmetlerinde acil durumda olan, Sağlık Ocağı’nda tedavisi mümkün olmayan hastalar doktorlar tarafından hastaneye sevk edilebilir. Hastalara bu durum üzerine hastane sevk kağıdı verilmektedir. Yapılan tedaviler, verilen hizmetler kayıt altına alınmaktadır. Sağlık alanında yapılan çalışmalar ve son yeniliklere göre hafta sonları da Aile Sağlık Merkezleri açık şekilde hizmet sunar. Tahlil sonuçlarını ise ortalama 2 gün içerisinde teslim alabilirsiniz. Sağlık Ocakları sunduğu avantajlar ve ikamet adreslerine yakın olmaları ile son derece önemlidir. Pandemi döneminde Sağlık Ocaklarında aşı yapılması avantajı da hastanelerin yüklerini azaltmış durumdadır. Bu sayede Sağlık Ocağında test yapılmasa bile koronavirüs aşılarınızı tamamlayabilirsiniz. Randevuların ise aynı şekilde Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden Aile Hekiminize alınabileceğini söylememiz gerekmektedir. Sağlık Ocakları’nın çalışma saatleri şu şekildedir:

Hafta içi: ve arasındadır.

Aile Hekimliği Saat Kaçta Açılıyor/Kapanıyor?

Vatandaşlara tıbbi tanı, hastalık tanısının konulmasında ilk adres Sağlık Ocakları, aile hekimlikleri aile fertlerinin, bireylerin ikamet yeri yakınlarında, kolay şekilde ulaşacağı alanlarda yer almaktadır. Devlet tarafından köy, mahalle, idari birimde vatandaşlar için sağlık ocaklarının senesi çalışma saatleri vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer almaktadır. Ülkemizde Sağlık Ocakları yani aile hekimlikleri ve hizmetler sunan hekimler için çalışma saatleri şu şekildedir. Çalışma saatlerinin başlaması de olmaktadır. ise kapanma saatleridir. Sağlık Ocaklarında ile saatleri arası öğle arası tatilidir. Bu saat aralıklarında Sağlık Ocaklarında hizmet sunulmamaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri aile hekimliği kapalıdır. Çalışma saatleri pandemi nedeniyle koronavirüs vaka artışları, düşüşleri de illere göre değişiklik gösterir.

Sağlık Ocağına Doktor Kaçta Gelir?

Sağlık Ocakları yani Aile Hekimliklerinin çalışma saatleri hafta içi olmakla beraber hafta sonları kapalıdır. Mesai ile arasında devam etmekte olup öğle arası dönüşü ile saatleri arasında hizmetler sunmaktadır. Ülkemizde bulunan Sağlık Ocakları belli istisnalar dışında haftada 5 gün bu saatler arasında hizmet sunmaktadır. Aile hekimi randevusu almak ise Merkezi Hekim Randevu Sistemi yani MHRS üzerinden mümkün olmaktadır. Her vatandaşın bağlı olduğu aile hekiminin çalışma saatleri ise farklı olabilmektedir. Bu nedenle bağlı olunan Sağlık Ocaklarından hekimlerinin çalışma günlerini ve saatlerini öğrenerek sağlık kontrolleri için ziyaret etmeniz mümkün olacaktır.

Diyarbakır Devlet Hastanesi Tahlil sonuçlarına ulaşabilirsiniz.

Hasta sonuçları, bir hastanın tedavi sürecinde elde edilen sonuçları ifade eder. Bu sonuçlar, hastanın tedavi sürecinde elde edilen laboratuvar testleri, muayene bulguları, takipler ve uygulanan tedaviler gibi bilgileri içerebilir.

Hasta sonuçları, hastanın sağlık durumunu ve tedavi sürecini takip etmek amacıyla kullanılır. Bu bilgiler, doktorlar tarafından hastaların durumlarını değerlendirirken ve gelecekteki tedavileri planlamada kullanılır.

funduszeue.info adresinde, hastaların sağlık durumları ve tedavi süreçleri hakkında detaylı bilgi bulunmaktadır. Bu sitede, hastaların tedavi sürecinde elde edilen sonuçlarına erişilebilir ve bu bilgiler doktorlar tarafından değerlendirilerek hastaların durumları hakkında daha detaylı bilgi edinilebilir.

MELİS Projesi Diyarbakır'da başlatıldı

- Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar'ın konuşması - Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planladığı Merkezi Entegre Laboratuvar İşletim Sistemi (MELİS) Projesi Türkiye'de ilk kez, pilot il seçilen Diyarbakır 'da başladı - İl Sağlık Müdürü Sait Avar: - "Sistemle gereksiz laboratuvar tetkiklerinin de önüne geçilerek, ekonomik olarak oluşacak maliyetin önüne geçilmiş olunacak" - "Proje sayesinde hekimler hastaların geçmişte yaptırdığı bütün tetkikleri görebilecek. Başka şehre tedavi için giden hastanın tetkiklerini oradaki hekim de görebilecek. Hastanın tetkik sonuçlarının dosyalanmasına gerek kalmayacak"DİYARBAKIR (AA) - Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'nün yılının haziran ayında tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı planladığı Merkezi Entegre Laboratuvar İşletim Sistemi (MELİS) Projesi Türkiye'de ilk kez, pilot il seçilen Diyarbakır 'da başlatıldı. Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Sait Avar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, MELİS Projesi'nin bugün itibarıyla Diyarbakır 'da uygulamaya girdiğini söyledi.

Proje sayesinde zaman kaybının engelleneceğine işaret eden Avar, "Bu, Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğünün yılının haziran ayı sonuna kadar tüm Türkiye'de yaygınlaştırmayı düşündüğü bir proje. Bu sistemden hem aile hekimlerimiz hem de vatandaşlarımız yararlanacak." dedi.
"Sistemle gereksiz laboratuvar tetkiklerinin de önüne geçilerek, ekonomik olarak oluşacak maliyetin önüne geçilmiş olunacak." diyen Avar, sözlerini şöyle sürdürdü:"Akılcı laboratuvar sistemiyle hastadan gereksiz laboratuvar istemenin önüne geçilmiş olacak. Vatandaş da hem aile hekimliğinde hem de hastanelerde yaptırdığı tüm tetkikleri e - Nabız kişisel sağlık sistemi üzerinden toplu halde görebilecek, tedavisiyle ilgili seyri takip edebilecek. Vatandaşlar sistem sayesinde tetkik sonuçlarını yanlarında taşımaktan kurtulacak. Bu proje sayesinde hekimler hastaların geçmişte yaptırdığı bütün tetkikleri görebilecek. Başka şehre tedavi için giden hastanın tetkiklerini oradaki hekim de görebilecek. Hastanın tetkik sonuçlarının dosyalanmasına gerek kalmayacak." - Teletıp - Teleradyoloji SistemiAvar ayrıca kentte vatandaşların sağlık hizmetlerinden rahat bir şekilde yararlanması için 1 Ekim itibarıyla Teletıp - Teleradyoloji Sistemine geçildiğini aktararak, bu sistem ile hastalar için çekilen MR ve tomografi sonuçlarının raporlama gün sayısını 3 günün altına indirmiş olduklarını belirtti.
Sistem sayesinde radyoloğun hastanın MR ve tomografisini görerek rapor yazabileceğini, bekleme süresinin azalacağını anlatan Avar, doktorların hem mesai saatleri içinde hem de dışında MR ve tomografileri inceleyebileceğini aktardı.Avar, "Amacımız hastalarımızın rapor için bekleme gün sayılarını azaltmak. Bu sistem yavaş yavaş tüm Türkiye'de yaygınlaşacak." ifadesini kullandı. - AMATEM ve ÇEMATEM 'da hizmet vermeye başlayacakKentte sağlık yatırımlarının devam ettiğini belirten Avar, bu kapsamda 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) ile 20 yataklı Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi'nin (ÇEMATEM) inşasının sürdüğünü kaydetti.
Avar, daha modern ve kapsamlı bu iki sağlık merkezlerinin yılının mayıs ayı sonunda hizmete açılmasının planlandığını dile getirdi. - "İki farklı binada şehir hastanesini ilimize kazandırmış olacağız"Avar, ihale süreci tamamlanan şehir hastanelerinin grup grup yapımına başlanacağına da işaret ederek, şunları kaydetti:" Diyarbakır 'daki Şehir Hastaneleri Projesi de Sağlık Bakanlığının programı doğrultusunda iki etapta yapılacak. Önce fizik tedavi ve psikiyatri grubu daha sonra kadın doğum, çocuk ve kalp damar cerrahisi ve göğüs hastalıkları hastanesi şeklinde yapılacak. İki farklı binada toplam altı branşta bir şehir hastanesini ilimize kazandırmış olacağız. Sağlıkta dönüşüm programıyla yılından bu yana tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de sağlık yatırımlarıyla ilgili büyük bir mesafe katettik. Bu çalışmalarla ilimizde sağlık hizmetlerine erişim kolaylaştı. Sağlıkta sunulan hizmetin kalitesi artarken, teçhizat bakımından güçlenmiş bulunmaktayız. Bugün Diyarbakır bölgenin sağlık üssü konumunda. Bütün çevre illerimiz Diyarbakır 'ın hizmetlerinden faydalanmaktadır."

funduszeue.info

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası